Съдът пусна единственият задържан за убийството на Яна Кръстева срещу подписка

Съдът пусна единственият задържан за убийството на Яна Кръстева срещу подписка

© Анелия НиколоваСофийският апелативен съд освободи Пламен Трифонов, който беше единственият задържан за убийството на Яна Кръстева, срещу подписка. От мотивите на съда стана ясно, че разследването е компрометирано и от лятото, когато е започнало, не са събрани нови доказателства. Мярката се гледа от съдиите Мария Митева, Валя Рушанова и Алексей Трифонов. Миналата седмица Софийския градски съд остави в ареста Трифонов с мотива, че няма постоянен адрес и обоснованото предположение, че е съпричастен към убийството не е разколебано.


Апелативните съдии обаче констатираха точно обратното - към този момент са отпаднали предпоставките за продължаване на задържането на Трифонов. Магистратите смятат, че подозрението, че Трифонов е съпричастен към убийството на Кръстева, е сериозно разколебано. Защитниците на Трифонов представиха декларация, че ако излезе, той ще живее при баща си.


Според съда след четири месеца разследване единственото, което свързва Пламен с местопрестъплението, е морфологичното сходство на космите, но резултатите от експертизата не са категорични, че те са негови.
Тялото на 28-годишната Яна Кръстева беше намерено в Борисовата градина на 10 юли, почти два дни след като е била удушена. Случаят първо беше скрит от полицията, а след обществения натиск ръководни кадри в МВР до такава степен напоително подаваха информация към медиите за доказателствата, че на практика компрометираха разследването.


Свидетелските показания на Таня Иванова и на майката на Трифонов Емилия Иванова също оневиняват Трифонов. Таня Иванова е заявила пред съдия, че на 8 и 9 юли (когато е станало убийството) не е виждала Трифонов в Борисовата градина. Майката на Пламен пък свидетелства, че на 9 юли сутринта със синът й са тръгнали към дома на неговата съпруга. Това се потвърждава и от показанията на Николай Христов, който казва, че е виждал Трифонов и майка му в градския транспорт в споменатия от нея период, обявиха още съдиите.


Според тях подозрението, че Трифонов е убиецът е разколебано и от заключението на съдебномедицинската експертиза, според което смъртта на Яна Кръстева е настъпила между 00.00 часа и 4 часа сутринта. В същото време според показанията на Николай Русинов (първоначално заподозрян, но впоследствие без повдигнати обвинения) той е бил с Яна до 6 часа сутринта, а когато си е тръгнал, тя е била жива.


По този повод съдът отбеляза, че времевите показания на свидетелите по свой начин създават алиби на Пламен Трифонов, защото при настъпването на смъртта на Кръстева с нея е бил Николай Русинов.
В мотивите си магистратите отбелязват още, че експертизите са показали съвпадение на ДНК само с това на Русинов и не се констатирани каквато и да е следа от Пламен Трифонов нито по дрехите, нито по вещите, открити на местопрестъплението.


Магистратите не приеха довода на прокуратурата, че още се събират нови доказателства. Единственото, което обвинението чака е изготвянето на ДНК експертиза в Инсбруг, Австрия, с която трябва да се докаже, дали намерените косми са на Пламен Трифонов.


Според обвинението, докато това се случи, Трифонов трябва да остане в ареста. Съдиите  обаче отбелязаха, че експертизата може да даде отговор дали космите имат връзка с Яна или с обвиняемия.


Освен това по предварителна информация ДНК анализът ще отнеме минимум три месеца, в което време Трифонов не може да бъде в ареста при толкова разколебани доказателства срещу него.


Пламен Трифонов, който пред съда отново повтори, че в нощта на убийството не е бил в Борисовата градина и не е извършил деянието. "Не знам какви са методите на разследващите полицаи и в каква насока работят, но аз не съм бил в онази вечер там". Майката на Пламен, Емилия Иванова, заяви след заседанието, че справедливостта е възтържествувала.


В началото разследването разчиташе именно на нейните показанията. Първоначалната версия беше, че тя е свидетелствала, че синът й не е бил с нея в нощта на убийството и след него е спрял да иска да ходи в Борисовата градина. По-късно тя заяви, че никога не е казвала подобно нещо и че във въпросната нощ са били заедно.

"В полицията ми казаха, че съм отгледала убиец. Държаха се грубо с мен, искаха да ме затворят в някаква стая, за да говоря", каза Емилия Иванова след заседанието днес. На него адвокатите разказаха, че жената е била държана 14 ч. в психолаборатория на МВР. Не са й давали да яде и да пие - малко преди да подпише показанията си са й разрешили чаша вода и една вафла. Тя подписва в 22.30 ч. като твърди, че не е погледнала какво подписва.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тръгнаха като аслани, връщат се по... Пореден епизод с печалния триумвират - МВР, следствие и прокуратура!
  А нечия кръв продължава да вика изпод земята...

 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Поредната задънена улица. Жалко за момичето и близките му!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5053 Гневно

  Очакваме нова пресконференция на Цвъки и обвинения към съда, прокуратурата, адвокатите, сушата, кишата... Ама как може?! Той лично бе задържал убиеца преди 3-4 месеца, а сега - не бил той! Някакъв си съд ще противоречи на най-големия корифей?! Нечувано! Я, веднага Визшият Адвокатски Съвет да се заеме с контрола над Апелативния съд!

 4. 4 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ама той цецко го хвана още същия ден, пък те сега го пускат. Лоши съдии, ей.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 5. 5 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2104 Разстроено

  "...но резултатите от експертизата не са категорични..." - отвратително проточен "професионализъм"...
  Сякаш има в БГ зомбирани РАКоводители, които идиотски си вършат "работата", но самомнението им прави всички нас повече от идиоти...

  Коментиране на анализираното, вече...
 6. 6 Профил на Interceptor
  Interceptor
  Рейтинг: 571 Неутрално

  В БГ освен страшна корупция има и страшна некадърност! Комбинацията от двете я виждаме на всички нива в държавата, а резултата е плачевен за нас обикновенните хора!

 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1530 Разстроено

  Говното изцвъкано от ЦвъкЦвък е на път да се размири6е окончателно.
  Милицията пази, ама едни други и един друг път.

  Представете си какво е дереджето иначе, при положение че "знаковите" престъпления така се "борят"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на Carrie Bradshaw
  Carrie Bradshaw
  Рейтинг: 796 Разстроено

  И сега какво, коя е следващата жертва или няма да има такава? Кой е убиецът на Яна, ще разберем ли някой ден?

  Carrie Bradshaw
 9. 9 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 458 Гневно

  Сега искам оствавки на всички дознатели и прокурори - които пуснаха Чецо, след кафенце в прокуратурата!

  Стига бълвоч! Стига са си измивали ръцете по знакови дела, като натапят за престъплението на "някое наше момче" - нещастни бедни хора, клошари и други подобни!

  Жестоките убийства трябва да бъдат наказвани! Независимо кои са убийците и кои жертвите!

 10. 10 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1228 Разстроено

  вместо ужасен край, ужас без край. Горките роднини на Яна...

 11. 11 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 902 Любопитно
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5958 Неутрално

  РАЗСЛЕДВАНЕТО върви по примера на казуса Белнейски !!!, което хич не е добре !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 458 Гневно
 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Гневно

  цецо, къде си бе убавецо?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "В мотивите си магистратите отбелязват още, че експертизите са показали съвпадение на ДНК само с това на Русинов и не се констатирани каквато и да е следа от Пламен Трифонов нито по дрехите, нито по вещите, открити на местопрестъплението".
  Много сложен, много заплетен случай - тип "Агата Кристи".
  Ако се окаже, че извършителят е трето лице, то тогава разкриването ще стане още по-трудно.
  Жалко за момичето!!!

 16. 16 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Още тогава казах, че всичко сочи, че Николай Русинов е убиецът на Яна. Поведението му след инцидента, бягството в Турция, противоречивите показания, ДНК материал и следи на местопрестъплението. Много избързаха с пускането му, без дори да са го подложили на детектор на лъжата. Интересно е дали сега ще му бъдат повдигнати обвинения? Или ще чакаме да затихне общественият интерес, за да го бутнем в графата неразкрити убийства? А някой дали ще се сети да поиска оставка на вътрешния министър?

 17. 17 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Любопитно

  "заключението на съдебномедицинската експертиза, според което смъртта на Яна Кръстева е настъпила между 00.00 часа и 4 часа сутринта. В същото време според показанията на Николай Русинов (първоначално заподозрян, но впоследствие без повдигнати обвинения) той е бил с Яна до 6 часа сутринта, а когато си е тръгнал, тя е била жива."

  Този образ, ъъъъъ "Чеци" да не е извън подозрение само защото прякора се римува великолепно с "Цеци".

 18. 18 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 458 Разстроено

  "Безспорно е установено, че иззетите биологични следи, включително и салфетки със семенна течност, са на Русинов, от когото прокуратурата необяснимо свали всички подозрения още в началото на разследването, след като той обясни, че към 5.00-6.00 часа сутринта се е събудил до Яна, която спяла спокойно, станал и си тръгнал. Присъствието му бе потвърдено и от данни за използван по същото време GPRS от мобилния му телефон." http://www.mediapool.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B0-news186722.html

 19. 19 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Гневно

  Честно казано, никога не съм вярвал на гръмките хвалби на ЦЦ, както и на МВР Pictures продуктите. Но този човек започва да бъде опасен за всички ни - той обвинява и ,едва ли не, осъжда някакви хора, които според него и подопечените му са виновни. Както виждаме, резултатите са, меко казано, плачевни. Защото сме Европейска държава и законите имат върховенство, въпреки напъните на комисарите от ГЕРБ, да ни превърнат в умалена путиновска Русия, с фасадна демокрация.
  За разлика от многото наблюдатели, аз като човек живеещ в България, мога спокойно да заявя - проблемите с правосъдието не трябва да бъде изцяло прехвърляни върху съда. По-скоро, всички трябва да се замислим какво точно вършат МВР, Следствието и Прокуратурата. Защото именно тези 3 институци, които трябва да представляват държавата във всеки процес, се държат като аматьори и чупят поклони пред един безсрамен милиционел, който бленува да коли и беси, само защото някой не му харесва.
  Нито МВР и следствието могат да събират годни доказателства, нито Прокуратурата да внесе качествено обвинение в съда. Преди две седмици, си задавах въпроса - Толкова ли са корумпирани прокурорите и ченгетата или просто толкова си могат?! Отговорът е - толкова могат, а и толкова трябва да правят, за да могат да си живеят спокойно в Системата!
  Мисля, че Цветан Цветанов надмина и Румен Петков по наглост,
  арогантност, цинично поведение и незачитане на законите и Конституцията. А аз си мислих, че Запалката никой не може да го достигне...

  PHILIP
 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  [quote#16:"hobbitbg"]А някой дали ще се сети да поиска оставка на вътрешния министър? [/quote]

  Цвъки е невинен. Той може само да надува свирката (за това е учил), за някаква систематика, за мисъл, за резултати - не го търси.
  Изнизва се "като пръдня в га6ти". А за тези които имат "обоняние" впоследствие "неприатното чувство остава".

  Но какво от това, матрЯлът е имунизиран от такива "фини" моменти.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Работата намирисва не на убийство, а на "инцидент" по време на секс. Казват, 4е душенето повишавало сексуалната възбуда. Интересно ми е, ако се окаже така, как ще го обяснят на искащото лин4 общество и дали изобщо ще се опитат?

  Три са според мен основните пороци на българина: липса на респект към закони, правила и личности; тарикатлък на дребно и на едро (ако може), както и несъразмерна завист. Три са основните пороци на държавния чиновник: корупция, немарливост, мързел. В която и лоша новина да прочетете, ще откриете причината в някой или някои от тези пороци.
 22. 22 Профил на VBT
  VBT
  Рейтинг: 402 Гневно

  Некадърно следствие. Някой ако си спомня чак след 2 дни бяха отишли да разследват и дори не се разбрали, че мястото на акта е различно (в близост) от това, където е намерено тялото (чак при разпита на Русинов се е установило).

  Пълни некадърници!!!

  VBT
 23. 23 Профил на Fergurina
  Fergurina
  Рейтинг: 789 Гневно

  Първият телефонен разговор между Русинов и Карбовски:
  http://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=180015435398562

  Интервю с Чеци:
  http://vbox7.com/play:d7877380ab

  Всичко е ясно.

  "Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос."
 24. 24 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#11:"Спеакер"]

  Цецо, кво праим бе? [/quote]
  Оставка? Това го повтарям от една година, но не пуска кокала. Би било лош удар по репутацията на ББ - да му махнат дясната ръка. Ама пусто, не върви работата.

 25. 25 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Най-вероятно пак НЕКАДЪРНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ е причината да няма никакво движение по това дело...
  А както всички знаем: "Според приетите от парламента промени в закона за съдебната власт, Националната следствена служба преминава към прокуратурата, а директорът й става заместник на главния прокурор. "

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 26. 26 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Сега ще трябва да намерят изкупителна жертва за пред обществото.Поредния случай,в който МВР-то става за смях

 27. 27 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 640 Любопитно

  Справедливостта възтержуствува

  това последното изречение пламен ли го писа?

  ам оня мазния чеци ко стана ни лук ял ни мирисал.много стресиран бил неможел да седне на детектора на лъжата рираш ли....

  харпун
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Е, изборите минаха, тоя случай вече няма никакво значение за цвъки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 627 Гневно

  До коментар [#16] от "hobbitbg":Наи-малкото трябваше да го подведат за причиняване на смърт по непредпазливост!Как е възможно да изоставиш спящо момиче в парк!

 30. 30 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  Поредната блестяща проява на висок професионализъм от страна на МВР и Цветанов.

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  До коментар [#29] от "spoko":

  С такива обвинения и после съдебната система е виновна... аре по-сериозно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1190 Разстроено

  Ха, това го очаквах. Доста отдавна бях писала под друга статия, че разследването ще се затлачи като случая "Белнейски" и някой друг ще го отнесе, вместо истинския убиец.
  А тоя Русинов що го пуснахте бе? Той най-малкото е моралният убиец на Яна, защото я е изоставил гола и спяща в храстите. Дето се вика "Ела, Вълчо, изяж я". Пък и защо той да не е физическият убиец? Бил си признал, че правил секс с нея и си бил тръгнал. И това е основание тъпите ченгета да го пуснат, а некадърната прокуратура да не му повдигне обвинение? Егати скапаната държава!
  Ако има поне дрънце професионализъм в подчинените на Цвъки, веднага да подхванат тоя любител на бърз секс в храстите и да го разследват малко по-задълбочено. Кой знае, може пък и да се изненадат от резултата.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 33. 33 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#1:"Twinston Myth"]А нечия кръв продължава да вика изпод земята... [/quote]

  +++

  дано поне съдът да удържи натиска на ГЕРБ-аджиските хамали и да няма неминно осъдени

  щото ако я докарат и до там половината от ГЕРБ ще са за разстрел

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 34. 34 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 747 Любопитно

  Поредният медиен балон се пукна. Цецоооо, Цецооо, не те знам колко те бива като учител по физкултура, но като милиционер хич те няма. Сега пак ли съдът е виновен? Пак ли адвокатите, защото били скъпоплатени и по-умни? Цялата работа лъсна като всички обвинения, които хвърли - нагласено разследване за да може да се осъди правилния човек. Нали така работите вие от ГЕРБ? Набеждавате някой, юркате прокуратурата да събира доказателства или да събира силово показания, накрая ревете, че съдът ви е виновен. Не, Цецко. Ти си виновен, защото ако оставиш полицията да работи както трябва, най-вероятно тя ще си свърши работата. Но аман от политически напъни да се обвини правилния човек, или да се съсипе нечия кариера.
  И ако още не си си хвърлил оставката, то е защото си до такава степен нагъл, че ти трябва чепат прът, за да те свалят от креслото, което заемаш кой знае по какви причини.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 35. 35 Профил на evolutionbabe
  evolutionbabe
  Рейтинг: 233 Гневно

  До коментар [#21] от "Емо":

  Не ми е ясно как Ви замириса на подобно нещо и защо предположението Ви омаловажава факта, че има отнет живот, а отговорният за това е на свобода.

 36. 36 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#29:"spoko"]Наи-малкото трябваше да го подведат за причиняване на смърт по непредпазливост!Как е възможно да изоставиш спящо момиче в парк! [/quote]

  ти малоумен ли си???

  прайш ли неква разлика между помиярско изпълнение и "причиняване на смърт по непредпазливост"???

  или, ей така, си ги плещиш, оти та е засърбяло между краката?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 37. 37 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Изоставянето на момиче в парка не е джентълменска постъпка, но не е пристъпление по НК.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 38. 38 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  [quote#35:"evolutionbabe"]а отговорният за това е на свобода[/quote]

  кой е отговорният според теб викаш?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 39. 39 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#38] от "joshuatee":

  Не бялата мечка или дядо Мраз - а едиствено Този, който според всички доказателства, и според собствените си показания е бил с жертвата по време на смъртта й.

 40. 40 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Още при задържането на този човек нещата изглеждаха нагласени така , че да се тушира общественото недоволство докато случаят заглъхне както много други. МВР всъщност задържа един човек , който очевидно няма никакви средства и връзки щом е стигнал до положението на клошар. В същото време МВР въобще не се тревожи от разминаването , което са забелязали съдиите , че смъртта на момичето е настъпила според експертизата между 00.00 часа и 4 часа сутринта , а в показанията си Николай Русинов твърди , че е бил с Яна до 6 часа сутринта и той е на свобода...

 41. 41 Профил на evolutionbabe
  evolutionbabe
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#38] от "joshuatee":

  Не е моя работа да знам. Факт - има убита жена. Факт - няма задържани. Обществото не иска линч, като някой беше написал горе, а справедливост.

 42. 42 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1509 Разстроено

  ...жената е била държана 14 ч. в психолаборатория на МВР. Не са й давали да яде и да пие - малко преди да подпише показанията си са й разрешили чаша вода и една вафла. Тя подписва в 22.30 ч. като твърди, че не е погледнала какво подписва..."

  Сега жената да им набие един съдебен иск на полицаите за тормоз.

  Жената е покана за щастие
 43. 43 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#42] от "bgpainter":

  ... който ще платим ние, а не виновните милиционери.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 44. 44 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Много неточна е масовата представа за това каква всъщност е целта на всяка мярка за неотклонение (подписка, парична гаранция, домашен арест и задържане под стража) и оттук повечето интерпретации тръгват в съвсем грешна посока. (Отчасти тази невярна представа се дължи и на гласовитостта на м-р Цветанов, който не пропуска случай да отбележи, че когато на един обвиняем се промени мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека, едва ли не обвиняемият е оправдан от съда. Крайно невярно, но нагнетява огромно напрежение).

  В момента все още тече разследване - това означава, че самата прокуратура не се чувства готова да внесе обвинителен акт в съда. Самото обвинение преценява, че са му нужни още доказателства. Повече от ясно е, че за никаква присъда в момента не може да става дума. А щом обвинението си събира доказателствата, каква толкова му е грижата дали обвиняемият Трифонов е навън, или в карцера. Нали няма да отиде в Инсбрук, за да подмени ДНК-изследванията на космите...

  Присъда (оправдан или осъден) ще се произнесе, едва когато приключи съдебното дело. А в момента такова още няма по причина, че няма внесен в съда обвинителен акт от прокуратурата. Може извършителят да е Трифонов, може да е Русинов, може еди-кой-си. След внесен обвинителен акт, същите апелативни съдии могат да потвърдят осъдителната присъда на същия този Трифонов, който сега са освободили с мярка подписка. Това само илюстрира колко огромна е разликата м/у мярка за неотклонение и присъда...

 45. 45 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1403 Разстроено

  До коментар [#42] от "bgpainter":

  Ми не само жената, ами и този човек е държан в полицията колко месеца, май около 4, какво от това, че е безработен и бездомен?

 46. 46 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Дали са успели да му връчат диск със химна изпълнен от чалгаря Маринов или поради неудобствата покрай скандала свързн с съдбата му на пресен парясник връчванията са спрени временно?

 47. 47 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#40:"Gabrielle"]В същото време МВР въобще не се тревожи от разминаването , което са забелязали съдиите , че смъртта на момичето е настъпила според експертизата между 00.00 часа и 4 часа сутринта , а в показанията си Николай Русинов твърди , че е бил с Яна до 6 часа сутринта и той е на свобода... [/quote]

  Полицейска акция "Некадърниците"!!!

 48. 48 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#44] от "inn":

  Е, па то излиза, че всеки може да бъде утрепан в храсталаците на централен столичен парк, на място пълно с хора и никакъв убиец няма да бъде открит, след като някой е пролежал умрял примерно ден-два...

  Особено ако е край избори и някой бързо разгласи че убийците вече отдавна са хванати, осъдени и наказани...

  Професионализъм и то широкомащабен, надпартиен и предизборен, както и в Катуница. Премазваме някой нарочно и после го пишем, че сам се е наврял под гумите, щото се спънал без да иска.

 49. 49 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 531 Гневно

  Къде са сега футболните агитки, къде са рокерите, къде са самоорганизиралите се групи на съвестни граждани, които да протестират срещу тази явна несправедливост?????

  Този клетник беше ясно, Че ще го пуснат след като нямат нито едно доказателство срещу него - това с морфологиЧната екпертиза е пълна глупост, стана ясно Че намерените косми са без корени и неможе нищо да бъде доказано само по външен вид.

  Най-скандалното е обаЧе Че Русинов, за които е доказано, Че е бил на местопрестъплението преди и след смъртта на Яна и прави опит да се укрива в Чужбина продъжава да си развява гъбясалия х** на свобода и да го играе жертва на всиЧкото отгоре...

 50. 50 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Още тогава казах, че момичето е било убито от полицаи. Видели са я пияна, хванали са я да я изчукат и по възникнали на място причини, вероятно случайни, се е стигнало до убийство. Още тогава трябваше да проверят всички патрули от района, но явно и те са падазирали каква е станало, та тръгнаха да топят невинни граждани.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 51. 51 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  60 000 полицаи, от които най-малко 2000 членове на нелустрираната организация за репресии ДС.

  Не обявена за противозаконна и противоконституционна ползващи се с пълни права и законни привилегии и надбавки.

  Парализирани , непрофесионални, подкупни и кариеристично нагодени.

 52. 52 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#21] от "Емо":

  Момче, трябва да намалиш филмите!
  Не можеш да удушиш някой без да разбереш какво става, вярвай ми.

 53. 53 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  [quote#39:"3.14"]Не бялата мечка или дядо Мраз - а едиствено Този, който според всички доказателства[/quote]

  Та, кфи доказателства, викаш?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 54. 54 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Морал? Съвест? Честност?

  Всичко това е ГЕРБ и Цветанов !

  и най-умният си е малко прост....
 55. 55 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Морфологичната прилика означава, че си приличат по форма. Демек намерили къдрав косъм, пък той бил къдрав.

 56. 56 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Най-важното в случая - съдът освобождава задържаните поради практиката МВР да обявява публично кой е виновен и кой не още при задържането. Няма лошо да има и 100 задържани, ако това ще помогне на разследването. Но такива публични акции на Цвъки трябва да бъдат наказвани, защото са недемократични.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK