Полицията също ще протестира

Полицията също ще протестира

© Анелия НиколоваИ полицаите ще протестират. Това е решила Синдикалната федерация на полицейските служители, съобщи БНР.


Служителите на реда са против увеличаването с две години на осигурителния стаж за работещите в МВР и против заобикалянето на полицейските синдикати при взимането на това решение.


Валентин Попов, лидер на организацията, съобщи, че служителите в министерството ще подкрепят протеста, който КНСБ и КТ "Подкрепа" организират на 30 ноември.
Около 7000 души от МВР ще искат да се пенсионират в най-скоро време, прогнозира по-рано през месеца той.


"Ние получихме едно писмо, адресирано до служителите в МВР от министър Цветанов", разказа Попов пред Националното радио. "Благодаря му за това писмо, в него има някои хубави неща. В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво."


Няма насрочена дата, но протести ще има, категоричен беше лидерът на СФСМВР. Решението потвърждава заявено по-рано през ноември намерение на организацията.


Попов съобщи, че се водят разговори с представители на профсъюзите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите. Не изключи да има протести на целия сектор "Сигурност".


Председателят на синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров също обяви преди десетина дни, че се обмислят протестни действия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK