Тотю Младенов обвини синдикатите, че "извиват ръце"

Тотю Младенов обвини синдикатите, че "извиват ръце"

© Анелия НиколоваСоциален диалог се прави когато и в трите страни (бел. ред. - работодатели, синдикати и правителство) има разум, когато едната от страните се опитва да извива ръце, това не е социален диалог. Така министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов коментира пред Нова телевизия провала на тристранните преговори след отказа на синдикатите да участват в заседанието, председателствано от премиера Бойко Борисов именно по тяхно настояване.


Решението за увеличаване на възрастта на пенсиониране е политическо на партията ГЕРБ, каза Младенов, запитан дали идеята е негова или на финансовия министър Симеон Дянков.


Младенов каза, че майчинството няма да се увеличи на 270 лв., както се планираше, а ще остане 240 лв., колкото е сега, защото засега няма възможност за нарастване.
Отпадането на класа за прослужено време ще се отнася само за държавните служители, защото те всяка година се атестират и парите ще са според оценката от него, а не според възрастта.


Министърът изказа личното си мнение, че държавните служители трябва да поемат за своя сметка частта си в осигурителната тежест, както работещите в частния сектор. Той обаче постави условието заплатите им да бъдат увеличени със съответната сума, така че да не бъдат ощетени. По предложение на работодателите темата ще се разглежда на тристранка в петък. 


По думите му планът на правителството  за пенсионна реформа дългосрочно стабилизира системата, а предложенията на работодателите и синдикатите, които те междувременно дават, посочват възможности за допълнителни приходи.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Леополд, Леополд - с "Деца, нека бъдем приятели" няма да стане. Когато си министър, не можеш да угодиш на всички, просто правиш това, което е правилно. Сега както и да се въртиш д-то ти все е отзад. Запушвайте точенето на социални от индобългарите, всички пенсионни вноски по индивидуални партиди, 50%-70% уволнения в администрацията, фуражките да си плащат сами осигуровките (и там 50% уволнения), пенсионната им възраст да се вдига със 10 години, преразглеждане на инвалидите и ще има за всички.

  I am mine
 2. 2 Профил на smok
  smok
  Рейтинг: 221 Весело

  "Министърът изказа личното си мнение, че държавните служители трябва да поемат за своя сметка частта си в осигурителната тежест, както работещите в частния сектор. Той обаче постави условието заплатите им да бъдат увеличени със съответната сума, така че да не бъдат ощетени"

  ??????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  На мен някой ми извива джобовете.
  И се чувствам ощетена....ужас.
  И никой не ме компенсира.

 4. 4 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Браво бе Тотю!До вчера какво то ти кажеха синдикатите и припкаше като кученце да го осъществиш.Сега ръце били извивали?Ами кой ги насърчи да са все по нагли?Прослуженото време да не би да остава за часния бизнес?Пълно безумие!Има си пазар на труда и там се определят възнагражденията според способностите и положените усилия,а не за отчетено присътвие.

 5. 5 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  така е като им се позволи преди време и така ги свикнахте !

 6. 6 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Какво предлагат синдикатите като разрешение на проблемите?

  Взимане на заеми?

  Трябва да си тъп като павиан за да не можеш да направиш аналогията с Гърция, където синдикатите също имат десетилетни навици в извиването на ръце.

  Силни синдикати - слаба държава

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  Той обаче постави условието заплатите им да бъдат увеличени със съответната сума, така че да не бъдат ощетени"

  Което значи автоматично, че ние ще бъдем ощетявани до гроб!

 8. 8 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  той да не иска свирки да му правят?

 9. 9 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1363 Любопитно

  "Отпадането на класа за прослужено време ще се отнася само за държавните служители, защото те всяка година се атестират и парите ще са според оценката от него, а не според възрастта."

  Сега на държавните служители, а от догодина и в частния сектор.
  Освен ако частния сектор не изпревари обнародването в държавен вестник.

  "По думите му планът на правителството за пенсионна реформа дългосрочно стабилизира системата, а предложенията на работодателите и синдикатите, които те междувременно дават, посочват възможности за допълнителни приходи."

  ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !
  Освен ако за ГЕРБ понятието "дългосрочно" се е свило до " няколко месеца" ? Пълна пародия !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 10. 10 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Този след жълтия картон, стана по-нагъл и от ментора си! Даже и от Флик! Извивате ръце Вие, заедно с т.н. работодатели, след като миналата година бяха приети промени в Социалния кодекс за увеличаване на стажа, респективно възрастта за пенсиониране, сега без никакви сносни обяснения (освен ако такова може да се тълкува мижавото увеличение с 6 лв. на минималната пенсия) от необходимостта, решавате да вдигате възрастта от 2012 година! Това Вашето е наглост, граничеща с цинизъм! Вън! С какво подобрихте условията на живот и труд на тези които искате да продължат да работят? Увеличи ли се средната продължителност на живот у нас? Ами погледнете статистическите справочници, за да видите че средната продължителност на живот на мъжете едва миналата година достига отново нивото и от 1989 година!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 11. 11 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "NPaine":

  Трябва да си по-тъп и от павиан за да не разбираш колко важна задача имат синдикатите. Дори по-тъп трябва да си за да смятш, че обществото би било по-добро без тях.

  Единственият вариант е да си един от малцината на върха на пирамидата. Ама неслучайно сега имаше протести на 99те процента

 12. 12 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Глупости! Къде ще си намери по-мили синдикати от българските?

 13. 13 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  Абе Тотюю какво че стабилизираш с повишаване на възраста това няма да стане . Ще стане само с повече приходи ама като сте некадърни правете удурми с така наречения бизнес за да може да печели бизнеса на гърба на работниците . нали в програмата на ГРОБ пише е се намаляват осигурителните вноски ....Допълнителните приходи са от работниците които са безработни .То бива простотии ама вече прекаляват .
  Цялата удурма за 65 ЕВРО пенсия погледни има ли в света такова нещо

 14. 14 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#10:"ogiigo"] С какво подобрихте условията на живот и труд на тези които искате да продължат да работят? Увеличи ли се средната продължителност на живот у нас? [/quote]
  Единственото, което се увеличи е безработицата
  А антисоциалният министър вместо да се опитва да измисли стратегия да се бори с нея, мисли стратегия по какъв начин да я изчисли, че да обяви, че е по-ниска

 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Е, да не забравяме, че точно синдикатите осигуриха гласовете на държавната администрация за Герб, които, заедно с тези от малцинствата напрактика са единствените гербави гласоподаватели.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  [quote#14:"morbo"]А антисоциалният министър[/quote]
  Той е "Министър на социалните обещания"

 17. 17 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 993 Неутрално

  [quote#9:"batkoti"]Освен ако за ГЕРБ понятието "дългосрочно" се е свило до " няколко месеца" [/quote]
  ГЕРБ са много гъвкави. Дългосрочно е от днес за утре, краткосрочно от сутринта за обед и най-популярното - от днес за вчера.
  И защо някой трябва да преговаря с това правителство, като думата му не струва пукната пара?

 18. 18 Профил на ivailo sergiev
  ivailo sergiev
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тотю Младенов обвини синдикатите, че "извиват ръце"............А вие г-н Министър,на целия български народ не извивате ли ръцете.Толкова беден народа никога не е бил.... беден народ-покорен народ,е вашето искане.

  IVONIV
 19. 19 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#2] от "smok":

  За да ти го обясня - когато по времето на Костов се приема Закон за държавния служител, заплатите на всички тези, които стават държавни служители, се намаляват с идеята, че те няма да плащат осигуровки. Ако сега започнат да плащат осигуровки, без да има увеличение на заплатите на държавните служители, това означава, че те реално ще плащат осигуровките си два пъти - един път фактически и един път заради намалението на заплатите, направено още преди време. И това при положение, че за държавните служители има един куп ограничения - нямат право на колективни договори, нямат право на второ трудово правоотношение, нямат право на активна стачка, нямат възможност да договарят заплатата си и т.н., и т.н.

  Само че от правителството вместо да обяснят всичко това, намират за много по-лесно да настройват обществото срещу държавния служител. Също както настройваха срещу лекари, също както настройваха срещу учители, също както настройват (и сега) срещу учени, също както настройват срещу земеделците...

  И в общи линии това е лайтмотивът - настройват всеки срещу всеки и се оправдават я с едните, я с другите, но най-често с всички преди тях

 20. 20 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#11] от "morbo":

  Заради синдикати, социалисти и популисти има дългова криза в Европа.

  Заради синдикати, социалисти и популисти Еврозоната е на доизживяване, заради тях Европа е изпаднала в най-голямата криза от Депресията насам.

  Заради извиването на ръце от всякакви вряскащи маймуни накичили се гордо с званията Синдикални лидери задлъжнялоста в цяла Европа е на рекордно, почти непоносимо ниво.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 21. 21 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Наближава времето и Тотю да го похарчат, като няколко здравни министри преди това.
  Интересно, ако ГЕРБ бяха обявили тези мерки преди изборите, какво ли щеше да стане. За мен в стратегически план беше по- добре тогава да ги обяват, първо защото повечето са неибежни и второ сега щяха да са като комунистите. Да стоят отстрани и да протриват ръце. Но ГЕРБ и стратегия, те са уникални - искат цялата власт, сега и веднага независимо от цената.

 22. 22 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Между другото нека си го кажем в очите:

  Социалната държава е мъртва.

  Това е една пирамида, която рано или късно бе предопределена да се срути.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 23. 23 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ГЕРБ никога не са знаели какво точно правят. И продължават да не знаят. А за синдикатите- NPaine да почете малко история. Ранните години на капитализма. Ако не е имало кой да защитава работниците от работодателите.......Абе какво да обяснявам.Който е грамотен да чете история и тогава да се изказва.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 24. 24 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#6] от "NPaine":

  Дете,разходи се до Гърция и тогава говори.Как не ти писна да даваш пример с Гъция?Знаеш ли за статистиката че всяко гръцко домакинство разполага с 3700 евро на месец?Как се връзваш на приказките на примата и онова от Ловеч?

 25. 25 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "жана 1100":

  Ранните години на капитализма са преди 100тина години поне.

  От тогава е изтекла достатъчно вода за да не са актуални представите характерни за края на 19ти и началото на 20ти век.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 26. 26 Профил на erinka
  erinka
  Рейтинг: 381 Гневно

  Крайно време е след жълтия картон да му бъде показан и червен! Изказаното от министъра "лично мнение" относно социалните осигурвки и заплатите на държавните служители е поредният изблик на неговото антисоциално поведение. Как е възможно да твърди, че пари за майките да няма, и същевременно да предлага един на 80% излишен слой от българското общество (държавните служители) да бъде компенсиран в случай, че се наложи да поема осигуровките си!

 27. 27 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 593 Неутрално

  [quote#11:"morbo"]Трябва да си по-тъп и от павиан за да не разбираш колко важна задача имат синдикатите. [/quote]

  Нали не бъркаш синдикатите с Политическа Партия "КНСБ" и Политическа Партия "Подкрепа"?

  Моралът не е порок!
 28. 28 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  Гледах го. Само ми е чудно защо по едно време бягаше от въпроса къде в ЕС се търси стаж 2 години назад на майка за определяне на размера на помощта с "Само тук се получава майминство 410 дни.". Нещо като дъвката на ББ за магистралите беше- задават ти директен въпрос, ти почваш "А ние строим магистрали...". Да не говорим, че излагацията с преди и след "жълтия картон" е пълен ужас- днес казваш едно, утре те кастрят и почваш да защитаваш противното все едно винаги си бил за него. Че и вече говори за това, че седмици преди картона бил за идеята за "реформа". Срамно е да търпим такива явни службогонци(а Младенов е само един от примерите) на власт. Големанов като образ ряпа да яде. Всеки гербер го минава.

 29. 29 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  частниците на които дьржавата осигуриава условиа за бизнес и печалба дават само 10% от печалбата реализирана в бьлгариа
  много ясно е че синдикатите трябват да искат дьржавата да вдигне даньчната ставка на частниат бизнес и да има пари за дьржавните предприатиа училища и болници пенсионери и социалнослаби

 30. 30 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  [quote#21:"stoiank"]Интересно, ако ГЕРБ бяха обявили тези мерки преди изборите, какво ли щеше да стане.[/quote]
  ГЕРБ преди изборите само обещаваха. Всичко се покри за след изборния ден. Ако бяха обявили която и да е от реформите, сега въпреки манипулациите нямаше да имат ни президент, ни и половината от местната власт, която си осигуриха. Предизборно беше времето за кебапчета, "срещи" на софра с избиратели, предизборни екскурзии за пенсионери(Лично съм виждал автобус с баби, развеждани от гербери.), обещания за всичко искано, лакардии, че сме най-стабилните заради доброто управление и всякакъв вид популизъм и опити да се купи всеки възможен глас.
  Пример в Пловдив- преди изборите Тотев в опит да купи циганите почва да обещава работа във ВИК и пътното, прави мероприятия за оправяне на ВИК на цигански блок, обещава блаженство и да не се пипат незаконните къщи, кандидатът за кмет на Източен казва "Ако сме на власт, ще има куп пари за квартала." на софра с кебапчета(Има го в клиповете в youtube за манипулациите в Пловдив.). След изборите Тотев пуска заповед за забрана на каруците. Ако братовчедите знаеха за нея предизборно, дали биха гласували за ГЕРБ?

 31. 31 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/123477

  разберете се кой извива ръце!! Или най-добре сложете клип на интервюто и всеки сам да си вади изводи!

 32. 32 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#20:"NPaine"]Заради синдикати, социалисти и популисти има дългова криза в Европа.[/quote]
  Всъщност дълговата криза в Европа до голяма степен е резултат на несправяне с предишната криза. А предишната криза беше причинена от идеята на Джордж Буш мл. да продължи политиката на Рейгън за "trickle-down economics". Безумната идея, че ако хвърляш много пари при най-богатите, те по някакъв начин ще стигнат до средната класа и по-бедните.

  И какво стана в резултат? Средната класа (за която десните уж лелеят) беше унищожена, целия свят влезе в най-страшната криза от втората война насам, а самата държава САЩ изпадна в такива дългове, че Гърция просто бледнее.

  Именно на това са алтернатива синдикатите - стига да си вършат работата правилно.

  А относно другото мнение - за социланата държава - ако една държава не е социална и не изпълнява своите социални ангажименти, тя няма никаква причина да събира данъци. И въобще няма никаква причина да се нарича държава

 33. 33 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  дьржавата е приватизирана от обрьчи от фирми работещи на териториата на бьлгариа и които не се е вписал в пеизажа като служител на ниакоиа фирма е безработен
  фирмите дават 10% даньк стигащ за нуждите на администрациата на дьржавата
  дьржавните фирми е вьпрос на време да бьдат приватизирани
  синдикатите ги използват за стачкуване в дьржавните фирми за да се види че са излишни самите синдикати сега ще видят кои проявява характер в дьржавните предприатиа и ще го уволнят
  и ще останат кротките овчици които слушат гласа на овчаря на стадото

 34. 34 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#27] от "dnk":

  И какви точно политически партии са? Нали при управлението на БСП пак се стачкуваше (виж учителите)? И точно там е смешното:
  След пореден ден на преговори без да се постигне особен напредък тогавашният финансов министър изпусна "Да разпускаме седянката", след което заваля град от слюнки и храчки.

  Сега министрите на финансите и транспорта категорично отказват да се водят каквито и да е преговори. И какво? Виновни изведнъж са стачкуващите, защото са безотговорни?!

 35. 35 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Когато и да освободят Тотю все ще е късно.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  На тоя михлюз на снимката, наш Тотя, бих припомнил простичката истина, че всеки играе толкова колкото го пусне съперника.

  Тотю бе, ми кат' сте меки китки - ще ви ги извиват!
  Кат' ви е малко акъла, кат' Моню е идиот - да се цепи, че си няма подписа от преди месец за нищо - ще ви скочат на врата и още как!

  И не само синдикатите. Ти само глей как ще реагира мат'рялът!
  Не, не говоря за бунтове или стачки. А за "тиха съпротива" при плащанията към "държавата". Масово. Само стой, та гледай.
  Доверието рухва много бързо, но безвъзвратно.
  Тепърва ще си берете плодовете на шменти-капелите!

  Сами се докараха дотук, сами се оплетоха като патета в лъжи, манипулации, арогантност без покритие, грешни прогнози, силово "прекрояване на икономическата карта" и ... седнали сега да плачкат, че им "извивали ръцете"?
  Ми радвайте се, че в тази ситуация не са ви наг*зили направо!

 37. 37 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#32] от "morbo":

  Не виждам как свръхзадлъжнялоста на Прасетата има нещо общо с Буш. Заемите в Гърция са взимани в продължение на десетилетия...

  Иначе за социалната държава изпадаме в крайности - аз не казвам че държавата не трябва да е социална, казвам че сегашния модел се проваля.

  Синдикатите са необходими ако си вършат адекватно задачите, а не рекетират както правят българските такива.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#34] от "morbo":

  Що удобно си забравил Бил Клинтън?
  Фредитата са негови.
  По-скоро резултат на неговата политика към "долните класи".

 39. 39 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#38] от "xm...":

  Бил Клинтън сваля данъците за бедните, намалява данъците за малкия бизнес и увеличава данъците за най-богатите.

 40. 40 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  в конституциата пише че бьлгариа е правова дьржава
  и всеки има право на работа образование здравеопазване
  а каква работа образование и здравеопазване ще получи не пише никьде

 41. 41 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#25] от "NPaine":

  Именно! А ти точно към това начало искаш да се върнеш, макар че явно не го осъзнаваш... И ако си мислиш, че ще си от другата страна, при малцинството свръхбогати, значи жестоко си се объркал...

 42. 42 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  До коментар [#32] от "morbo":

  май забравяш инициативата на Клинтън с която много бедни семейства си взеха жилища на ипотека без да имат никакво намерение да я плащат, точно това катализира ипотечната и банкова криза от която почна всичко , друг въпрос е че Буш не можа да реши после проблемите възникнали от това

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 43. 43 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#25] от "NPaine": Явно си човек който си стои в слънчевата и топла стаичка и няма представа как частните работодатели "оправят" работниците си .Аз обаче имам наблюдения .В други държави нещата може и да са променени.Само че нали ти е ясно какви хора имат фирми сега. Проблемът е , че почти не останаха големи предприятия, където е по лесно хората да се обединят и да защитят интересите си .Според мен съсипването /приватизацията/ беше целенасочена политика на всички досегашни правителства с една цел- хората да са пръснати в малки фирмички, където местният бос може да ги оправя както си иска. И то напълно безнаказано.Защото кеш пара на съответните органи и нещата са уредени, дори да има някой който се осмели да протестира против 10 часов работен ден ,неплащане на извънреден труд и т.н. Синдикати и то силни трябва да има. В противен случай балканският манталитет на случайно забогателите и оцелели бизнесмени ще ни ......


  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 44. 44 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  абе не мога да ги разбера хем искаш цялата власт и не искаш да я делиш хем ревеш че не можеш да се справиш и за кво е всичко

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 45. 45 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Гневно

  [quote#43:"жана 1100"]Явно си човек който си стои в слънчевата и топла стаичка и няма представа как частните работодатели "оправят" работниците си [/quote]

  Ще ви помоля да се въздържате от обобщения на персонална основа без да имате и най-бегла представа за мен.

  Във форума е редно да се обсъждат теми различни от това в каква стая седя аз и с какво се занимавам.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 46. 46 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 754 Неутрално

  След като няма средства за увеличаване на майчинството за 2та година от 240 на 270, за чий дявол като не могат да облекчават ще утежняват майките,като правят срокът за образуване на обезщетенията през първата година от 18 на 24 месеца.Няма жена,която да хвърля боб и да знае 18 месеца отпреди забременяването,че ще и се случи. Така режат тези,които по една или друга причина са имали увеличение в заплащането и ги изпращат на задната база. Повече от видно е,че са извадили голямата секира,ама да не се оправдават така смешно.НЕ САМО,ЧЕ НЕ ДАВАТ,АМИ И ОТНЕМАТ ПРАВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.
  Чудя се за каква ли криворазбрана отговорност и аз се натисках 9 месеца да ходя на работа, вместо да висна на гушата на бюджета с някой болничен у дома. От НОИ нищо добро не съм видяла,май няма и да видя.

  bravy
 47. 47 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#42] от "stg":

  Всъщност е хубаво малко да проучиш нещата, защото инициативи за това да се купуват жилища има още от 30те години (FNMA), но нещата получават кошмарен обрат благодарение на политиката на Буш в тази сфера, а не на Клинтън.

 48. 48 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тоток- Тотко-
  Не си върна борчовете към мутрите че те направиха кмет на Враца ами още драпаш да си във властта
  Мъка-мъка
  И не ти ли е ясно че колкото да се въртиш - по се оцапваш бе момче
  То и на децата стана ясно че си пътник - само да свършиш още некоя мръсна поръчка и си готов

 49. 49 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#22] от "NPaine":джунглата е вечна.

 50. 50 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#4] от "65vesso":

  А на т.н. пазар на труда двете страни равностойни ли са? Ако да, тогава има пазар. Но равностойност няма.

 51. 51 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#48] от "kilgoretrout":

  Ами Тотю като го изгони Тиквата трябва да се върне към професията за която е учил. само сигурно е забравил каква му е професията, защото казваше че е бил само общественик.

 52. 52 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Не можах да разбра, за какво ощетяване на държавните служители говори Тайгър Тотю, за да предлага увеличаване на размера на техните заплати, съразмерно с частта на осигурителната тежест, която е нормално те сами да си заплащат, така както го правят всички останали трудови хора в страната ?

 53. 53 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 694 Гневно

  Тотьо да си хване пътя, и, да иде да оправи Враца,щото по калпав град в България няма.

  Ръй! Ръй!
 54. 54 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 441 Неутрално

  "когато едната от страните се опитва да извива ръце, това не е социален диалог"
  А когато две от страните извиват вратове, какво е?
  Монологичен герберастки диалог?

 55. 55 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Ах, другарю Младенов!
  Като синдикалист сте гола вода, а като министър - бистра водица!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 56. 56 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Любопитно

  На този здраво му пари по краката след като Б.Б. му даде жълт картон!На Т.Младенов всички други са му виновни-трудно се опазва големия държавен кокал!

 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  До коментар [#55] от "Другарката Михайловна":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Супер коментар!!!

 58. 58 Профил на Chad
  Chad
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#16] от "teridan":

  Точно!
  +++++++++++++++++++++++++++++

  Chad
 59. 59 Профил на Chad
  Chad
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#28:"атанас"]явни службогонци[/quote]

  Друга е точната дума, колега по форум, друга...Знаеш го!

  Chad
 60. 60 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 541 Неутрално

  По-малко от шест-стотин дни остават до законния край на мандата на Брег. С машинации дори няма да могат да се уредят за втори.
  Блокадата на един известен съветски град през войната е траела по-дълго.
  Думите на тотото не струват пукната пара,
  защото той не раздава някаква пара...

 61. 61 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  [quote#47:"morbo"]Всъщност е хубаво малко да проучиш нещата, защото инициативи за това да се купуват жилища има още от 30те години (FNMA), но нещата получават кошмарен обрат благодарение на политиката на Буш в тази сфера, а не на Клинтън. [/quote]

  То политиката изобщо не е била за купуване на жилища. Прочети Макс Оте. Политиката е била в това да се вдигат цените на имотите, да се рефинансират стари ипотеки на новите цени(над 90% от кредитите са такива в оня период), примерно да се купи нова кола(да се инвестира в злато също- то си вдига цената от $500 до $1500-2000, има балон с огромни борсови цени на компании, които са с акции за милиарди, а няма как и за 100г да изкарат такива пари) с парите и така да се вдигне вътрешното потребление и да се покаже ръст на икономиката. Точно моментът с ипотечната криза е опит да се избегне крах след дотком балона и да се остави на следващи управления да трупат негативи от безработица, дългове и т.н.
  Ипотечната криза в САЩ е свързана и с държавни гаранции за рискови кредити, които дават възможност пакети със заеми да се продават като ценни книжа и така да се бяга от регулацията за % отпуснати средства спрямо събран капитал, което пак е изцяло вина на правителството, което след това плаща помощи на банките, но не се и сеща да каже, че някога е поело ангажимента да гарантира да се даде на латинос с $1000 месечен доход кредит за апартамент за $200000. Нещо ще е като при банкови фалити тук държавата да отпусне "помощ" на банка да изплати депозити на граждани до 100000лв, но да не каже, че това е от фонда за гарантиране на депозити(Може и да не стигат парите в него за повече от 1-2 банки, но по закон той трябва да поеме изплащането и това дава някакви параметри на работа на системата и увеличава ресурса за кредити, който иначе би бил много по-малък заради заделени резерви за кризисен момент или просто по-ниско доверие на потенциалните вложители.), а да го обяви като спасителен план.

 62. 62 Профил на deamel
  deamel
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В тристранката има два синдиката- КНСБ И КТ " Подкрепа", който в една смятаща се за демократична държава- РБългария е недопустимо. Това е монополно положение или иначе казано "извиване на ръце" и е факт. С преброяването през 2012 година нека се заложи на по- разумни цифри и критерии, относно представителността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK