Правителството иска да изхарчи 1.6 млн. лв. за семинари как да се оптимизират МВР, НОИ и здравната каса

Правителството иска да изхарчи 1.6 млн. лв. за семинари как да се оптимизират МВР, НОИ и здравната каса

© Красимир Юскеселиев1 613 333 лв. да струват и 9 месеца да продължат семинари, обучения и анализи как да се оптимизират системите на МВР, здравната каса и осигурителния институт. Това се разбира от пуснато от правителството в Държавен вестник предварително обявление за обществена поръчка за предоставяне на консултантски услуги за оптимизиране на работата в тези структури.


Прогнозната стойност за консултантските услуги за оптимизация в системата на МВР е 833 333.33 лв. А тази за структурите на здравната каса и НОИ – 780 хил. лв.


Подаване на офертите е до 3 януари догодина, а анализите, семинарите и срещите трябва да приключат до септември 2012 г.
При това положение не е ясно дали направените анализи и набелязаните идеи за реформи в министерството и в другите две организации ще залегнат в бюджета за 2013 г., който трябва да бъде готов до края на ноември.


Средствата за консултантските са европейски - по Оперативна програма "Административен капацитет". В рамките на проекта се предвиждат "работни срещи, изготвяне на проекти на нормативни актове и др.".


Планирани са и семинари за обучение на най-малко 400 служители на МВР (не по-малко от 15 семинара за по 27 служители, от които минимум два – в София, с минимална продължителност 2 дни, с осигуряване на хотел 3-4 звезди, зала, транспорт, нощувки и храна и др.), организирането на един двудневен семинар извън София за обучение на най-малко 60 служители на МВР (с осигуряване на хотел 3-4 звезди, зала с озвучаване и др., транспорт, нощувки и храна и т.н.).


150 ръководители и служители от системата на НЗОК и НОИ пък ще бъдат обучавани в минимум 6 двудневни учебни семинара, от които най-малко един в София. И тук изискването е хотелите да са 3 или 4 звезди. Има планирани и още два семинара извън столицата за по 40 участници.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK