Цитат на деня: Ако ги питат, българите ще кажат, че са най-нещастни в ЕС, такъв ни е манталитетът

Цитат на деня: Ако ги питат, българите ще кажат, че са най-нещастни в ЕС, такъв ни е манталитетът

© Георги КожухаровПремиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ резултатите от годишния доклад на "Трансперънси интернешънъл", оповестен вчера, според който страната е най-корумпирана сред всички от Европейския съюз. 


"Значи, имаме работа и в тези, в тези класации резултатите идват след 3-4 години, защото трябва да обясните на хората, които слушат, и аз съм помолил новия правосъден министър госпожа Ковачева днес, тъй като тя беше и на тази организация председател, да обясни първо за новите методики, с които мерят, и всъщност да обясните, че това е усещането на хората за корупция, или на бизнеса. Те ако се отишли и са питали фирмите, които им намалих двойно печалбите в. .. от соларните паркове, от ветропарковете, ако са отишли при електропреразпределителните дружества, на които има резнахме аутсорсването да изнасят пари зад граница, ако се отишли при мобилните оператори, които, нали, намалихме цената на услугата, ами, естествено, че те нещо ще се помъчат да ни отмъстят. Това са фактите. Това е изследване за усещането на хората. Ако питат българите, те ще кажат сигурно, че са най-нещастни в Европейския съюз. Просто такъв ни е манталитетът да се оплакваме."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK