Държавните служители ще започнат да плащат осигуровките си най-рано след 5 месеца

Държавните служители ще започнат да плащат осигуровките си най-рано след 5 месеца

© Юлия ЛазароваВ момента във финансовото министерство се прави анализ на възможността държавните служители сами да си плащат осигуровките и това ще стане, но не от 1 януари, а най-рано след 5 месеца.  Това каза в предаването "Седмицата" на "Дарик радио" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обясни, че е технологично невъзможно това да се случи от началото на годината.


В отговор на въпроса какъв е смисълът това да се случва като заплатите на съответните чиновници се увеличат със сумата, която ще им бъде удържана за осигурвоки, Цветанов посочи, че парите ще отиват в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента. Сега по думите му държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение. Не стана ясно от думите му колко е забавянето.


Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г.", аргументира ранното пенсиониране в системата Цветанов. 
Министърът посочи, че и в момента продължава разговорите със синдикатите в МВР като основно те са за условията на труд. "Ние полагаме максимални усилия да подобряваме условията на работа - автопарка, сградни условия", обясни Цветанов. Той припомни, че вчера е подписан договор с европейски пари да бъдат осигурени 40 пожарни автомобила, а с 4.7 млн. лв. ще се подобри софтуерът и хардуерът в системата. 


Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи. От друга страна не може само на проявилите се по този начин да се дадат пари, защото в разкриванет на едно престъпление участват много хора. "Затова не може бонуси при пенсиониране да има само за някои", коментира Цветанов. 


На въпрос как МВР ще се справи, ако протестите в страната ескалират, министърът посочи, че засега няма проблеми с организаторите им и че протести има по цял свят, не са само в България. В отговор на въпроса защо зърнопроизводителите са били подведени с ангажименти преди изобрите и защо тогава не са били обявени идеите на правителството за пенсионната реформа и тази в БДЖ, Цветанов обясни, че през "август и септември никой не предполагаше тази дългова криза в Европа. Някой можеше ли да предположи, че Италия ще изпадне в тази ситуация преди няколко месеца",  попита риторично министърът. "Да сте видали в други години подобни интензивни разговори между лидерите на Европа?", обясни той ситуацията. 

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Като се има предвид, че дупетатската заплата е три средни заплати по закон, много ми е интересно като си ги облажат с данъци и ще падне голям смях. Няма да се учудя, ако някой се запишат за социални помощи!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 2. 2 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "Той посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи."

  Ами то аз си мислех, че залавянето на престъпни групи е част от работата на полицията, а то било някакъв вид допълнителна дейност с допълнително възнаграждение...

 3. 3 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Ако започнат и да работят, ще стане ЧУДО ....

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 4. 4 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г...."
  Съмнявам се, че и 40 годишен паразит от МВР може да го настигне. За тази работа в нормалните държави има камери, но вие изяждате всички пари за оборудване и накрая сте абсолютно безполезни паразити всичките.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 5. 5 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Цецко, много е лека реформата при вас

  Лесно ти е да говориш за полицай тичащ по улицата на 50г. , но не всички сте такива... Някои хора в апарата не излизат дори на улицата и накрая са с 20 заплати и 500 лв пенсия...

  При вас и при военните треа май да се копа много на дълбоко!!!

  Категориите труд не би трябвало да се определят от това кой ти плаща заплатата, а какво всъщност вършиш...

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 6. 6 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  "парите ще отиват в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента."
  Най -накрая си признаха.Иначе се получава това ,които е в момента - за фуражките внасят 280 милиона - изплащат на пенсионираните фуражки 670 милиона. И лъжат ,че видите ли ,държавата трябвало да дава пари , щото не стигали.И затова бачкащите 40 години да бачкат още .

 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г.", аргументира ранното пенсиониране в системата Цветанов"
  Говориш за патрулиращите полицаи, Цветанов, има и доста други, на които работата няма нищо общо нито с улицата, нито със сезоните...
  На последните трябва да се увеличи възрастта за пенсиониране, за първите никой не говори!
  "Той посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи. От друга страна не може само на проявилите се по този начин да се дадат пари, защото в разкриванет он аедно престъпление участват много хора. "Затоване може бонуси при пенсиониране да има само за някои", коментира Цветанов".
  Логика има, ама само в твойта глава. Какъв е проблемът да си изготвите схема за стимулиране и най-заслужилите да си получават съответните бонуси.
  Всичко друго е уравниловка!
  За сметка обаче на всички нас...

 8. 8 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#1] от "nomer37":
  Бъркаш.Дупетатите,министрите,председателите на комисии,шефовете на агенции и прочее НЕ СА държавни служители.Те са на трудови договори.Защо ли? Ами много просто.Съгласно закона държавният служител НЯМА ПРАВО да друго правоотношение освен това.Т.ест-не може да работи на втора работа.Което НЕ ВАЖИ за горепосочените изборни длъжности.За да могат да цоцат пари от няколко борда.

 9. 9 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1920 Весело

  "...заплатите на съответните чиновници се увеличат със сумата, която ще им бъде удържана за осигуровки..." - в условията на криза, която СЪВСЕМ не е предвидена се УВЕЛИЧАВАТ заплати! Как да не НИ хвалят, макар че е нещо като - с едната дава, с другата взима!?

  Коментиране на анализираното, вече...
 10. 10 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "максшмални усилия" !? спел чек нема ли...

  "Вчера бяха задържани лица в Мини марица изток за извозване на работници. 30-40 на км - при нормално 1.4 или 1.6 на км. пари са раздавани на определени кръгове."

  Това пък изобщо не го разбрах....

 11. 11 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  България и сега е първенец по разходи за сигурност , а като вкарат в бюджета им и осигуровките и данъците им ,ще светне мрачната картина - пари в системата се наливат много , а сигурност няма.Изводът - трябват РЕФОРМИ, а не алабализми - намаляване на числеността ,подобряване на материалната база. И така навсякъде в държавната машина.

 12. 12 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г."......

  А стига бе,не може да настигне?!
  Аз се сещам за един генерал на 52 години ,който сам казва :
  "аз съм на 52 години, но дали вали сняг, дъжд или е кал - аз играя. Със сигурност хората се радват повече, ние се раздаваме повече от някои в А група, не продаваме мачове, не участваме в черно тото, свирят и срещу нас съдии."
  Борисов обясни, че играе в обедната си почивка, като се лишава от обяда си. "Аз не закусвам, не обядвам, само вечерям. Кой премиер не обядва по час в Европа. Играя в обедната почивка или ако е в Бистрица, е в събота-неделя............"
  Ако подходим сериозно обаче смаятам ,че милиционерите включително уличните не са назначени да си играят на гоненица да не говориме че си дигат гъза от меките седалки на Астрите само да приберат ставката от кварталните дилъри и рекетьори и да ги черпи някой в близките кафенета.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 13. 13 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абсолютно тъпо е това, което имат намерение да направят. Ако ще им увеличават заплатите, за да си плащат данъците- НЕ, БЛАГОДАРЯ! Стига привилегии. Щом е криза, всеки да си понесе свой дял от нея. Аз си плащам данъците, но никой не ми дава допълнително пари за това. Поредната глупост на герберастите и поредното доказателство, че са страхливи. Пазят се да не ядосат полицията, защото идват пак избори и тогава кой ще мачка", за да "спечелят". А Цецко явно го е страх да не ядоса съдиите и прокурорите, щото да не вземе да лъсне истината с шесте му апартамента.
  Нека си плащат осигуровките, но без да им се увеличават заплатите. И без това сега вземат повече от лекари и учители.

 14. 14 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Да пенсионираме и политиците на възраст 50 г.

 15. 15 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г.", аргументира ранното пенсиониране в системата Цветанов.
  Между 50-60 ще седне зад бюрото и ще мисли, ако може!

  "служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи." - не е ли това част от работата им? И какво става, когато този "заловен" се окаже невинен

  "Някой можеше ли да предположи, че Италия ще изпадне в тази ситуация преди няколко месеца"- Финансите не са ти силната страна.Италия дълговете последните 1-2 мес. ли ги направи

  "технологично невъзможно отва да се случи от началото на годината."- Това е тъпа лъжа! До януарското плащане има 2 месеца.
  Години наред законодателството се променяше на 20 декември и фирмите успяваха да се справят със същия проблем.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 16. 16 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#10] от "shogun":

  Ами искаше да каже, че са плащани 30-40 лв на км превоз, при нормални 1,4 - 1,6 лв на км.
  Но май не бяха 30-40, ами 3-4, ама нека изглежда пред населението по-голямо престъплението.

 17. 17 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Около половината от дефицита в НОИ е от служителите в силовите институции и ако те започнат сами да плащат личните си осигурителни вноски, техните заплати трябва да се увеличат някъде с около 1.5 милиарда лева, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. "Когато това се случи ще се види какви са истинските разходи за сигурността и отбраната.
  http://video.bgnes.com/view/29982

  Кирил Кирилов
 18. 18 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  "държавните служители сами да си плащат осигуровките и това ще стане, но не от 1 януари, а най-рано след 5 месеца. "-каза Цветанов. Защо не сега сега с бюджета?Нали средствата са предвидени и сега? Ами защото с това ще се оправдае актуализацията на бюджета.Много им е къс сега хоризонта - 4-5 месеца.Като добавим и намерението да вземат външни заеми , става пределно ясно -дънят се тотално.

 19. 19 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#17:"Кирил Кирилов"]"Когато това се случи ще се види какви са истинските разходи за сигурността и отбраната. [/quote]
  Тогава ще ги видим и ние,защото ще са в бюджета на министерствата.

 20. 20 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 939 Неутрално

  "Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г.", аргументира ранното пенсиониране в системата Цветанов. "

  А защо не каже как в другите страни от ЕС тия същите полицаи се пенсионират на 57 най-рано в Гърция, 60-61 средно за всички и без никаква резлика на 63 във Великобритания? Защо и не каже за денонощно дежурство в МВР, че е 1 ден така при 2 почивни след него(Аз като работя 5 дни по 10-12 часа+събота и неделя по 5-6, някой пита ли ме дали съм уморен и ще имам ли по-рано пенсия въпреки осигуряване на две места+собствена фирма?), в които служителите масово работят нещо друго? И изобщо защо трябва да има привилегии за някого заради избора му какво да работи? Човек с почти нулева квалификация може да избира:
  - да е мутра
  - да е полицай или военен, ако не са го съдили някога
  - да работи с ниска квалификация като хамалин примерно
  В МВР са направили избора да влязат хора, които в частна фирма просто няма как да работят по-скъпо платен труд(И "висшето" им е тясно специализирано и с прием на хора, които най-често просто не биха били приети в нормален ВУЗ.). Заради това, че не са хамали, те и без това получават по-висока заплата, която покрива и различния начин на трудова дейност. Ако бяха полицаите на по 300лв, то тогава можеше да се каже, че не са компенсирани за начина си на труд. Та... Вместо да ги защитават и заради тях да се чудят как да кърпят, за да зейнат след месеци или година още по-големи дупки, да вземат да ги изравнят по права с колегите им в ЕС- пенсия 2-3 години преди останалите работещи, около 2 пъти по-малко щатове в системата, големи наказания за корупция(Примерно лишаване от правото на пенсия, ако те хванат с подкуп, защото ти се зачита стаж 0 до този момент в системата. Чувал съм да се говори, че го има в някои страни като правило.), при случаи на побой и превишаване на права да се съдят по 2-3 пъти по-тежки правила от останалите, защото са наети да пазят закона и го знаят перфектно... Не съм избрал да съм полицай, но не се и чуствам изобщо виновен, че съм направил този избор, та да плащам за благото на харесалите пътя към живот за сметка на останалите като паразити.
  Нямам нищо против никой полицай или военен. Просто за мен те са ми равни като граждани и не трябва по никакъв начин да се поставят над мен. И аз служа на държавата- всеки месец плащам данъци, за да има с какво да им се плащат на всички в бюджета заплати и изобщо да има държава. И аз работя. Нали сме демокрация? Само в тоталитарни общества има някакъв вид каста на привилегировани, защото служат на режима. Демокрацията е режим на равни права и оставяне на всеки да прави сам избора си как да се развива в рамките на законите и интересите на обществото без никаква вина какво си избрал, ако не крадеш, убиваш или извършваш друг вид престъпление.

 21. 21 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#19] от "cobanmaala":

  И в момента бюджета на силовите министерства е силно раздут. У нас парите за сигурност са над 4% от БВП, а в Европа процентът е под 1,5%.
  http://www.youtube.com/watch?v=-FR2THxK7uo
  Като прибавим и осигурителните вноски ще ни се завие свят.

  Кирил Кирилов
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 867 Разстроено

  "защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи."
  Ами ... може би трябва да получават и бонуси за това,че ходят на работа?!
  Този умник чува ли се какво говори?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 24. 24 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "с 4.7 млн. лв. ще се подобри софтуерът и хардуерът в системата."
  С хардуера - добре.
  Ама таа работа със софтуеря не е много ясна. Да не би имат някакви гениални хрумки в областта на Уиндоса?

 25. 25 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  От статията става за пореден път очевидно,че лицето Цветан Цветанов няма никаква визия за належащите реформи в МВР. И това е логично за човек,на когото почти цялата кариера е преминала в тази структура и който е попаднал без образование в нея в годините на развития социализъм.
  Прави впечатление,че когато се говори за увеличаване на пенсионната възраст, се говори за възрастта на полицаите, които са само около 20-25 хил. души от общия персонал на ведомсттвото което възлиза на около 60 хил. души. Аз лично считам,че възрастта за пансиониране на полицаите трябва да бъде около 55 години, а стажът около 30 години.
  Категорично трябва да се разграничи останалият, неполицейски апарат като счетоводители, домакини, автомонтьори и десетки други синекурни длъжности, които няма никакви причини да бъдат обличани в привилегиите на тези които в работата си са в перманентен контакт с престъпния контингент.
  Що се отнася за 20-те заплати при пенсиониране, на тази социалистически привилегия трябва окончателно да се сложи кръст. Всички особености на всяка една професия трябва да се калкулират в работната заплата, както е в цивилизованите страни!

  Ето това трябва да се случи в МВР и то незабавно!

 26. 26 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  На правителството нямам вяра.
  От тях очаквам само изневяра!

  www.berbenkov.hit.bg
 27. 27 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Их, благинка! Реформи по герберастки.

 28. 28 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Заплати на държавни служители не могат да увеличават, понеже ЕС веднага ще писне. И В ЕС режат заплати и персонал, че тук ли ще се съглася ? Ако ги накарат държавните служители да плащат осигуровки от сегашните за плати ще настане неистов вой, заплатите им ще паднат с по 40% - 400 до 800 лева. Така, че това са някакви историиза дестабилизиране на държавата, но с каква цел ?!

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  Не знаех, че МВР бори престъпността със спринтьори... Ама от физкултурник - толкоз... Май по-добре да сложат Ица-та...

 30. 30 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Весело

  [quote#21:"Кирил Кирилов"]И в момента бюджета на силовите министерства е силно раздут. [/quote]
  Блатодаря ,че ми го написа.Ха, пък аз съм го писал по-горе.
  [quote#11:"cobanmaala"]България и сега е първенец по разходи за сигурност , а като вкарат в бюджета им и осигуровките и данъците им ,ще светне мрачната картина - пари в системата се наливат много , а сигурност няма.И[/quote]
  Кирилов, хубаво е човек да пише , ама преди това не е лошо и да чете.

 31. 31 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#28] от "RED MAFYA":Кой ти каза ,че ще ги увеличават? Къде го видя това.Само ще събират на едно място всички части на заплатите им. Сега само "чистото"бе в бюджета на институциите им.Затова и Тиквата и Пискливеца постоянно лъжеха как давали пари за пенсии и здраве отгоре на внесеното.Само дето внесеното бе от нас ,а парите дето трябваше да ги преведат за фуражки и чантаджии ги раздаваха на дружки за зали , сгурия за магистрали и т.н.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 33. 33 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Пропуска се да се спомене, че редови работник имащ трудов стаж, но нямащ години трябва да продължи да работи или да му яде дядовия до като стане на годините за пенсиониране. Според новата реформа ще се пенсионираме на 61 за жените и 63 за мъжете. Тогава тези търтети от от разните привилегировани длъжности защо не почнат да си получават пенсията когато навършат годините за пенсия,както всички останали?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 34. 34 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#28] от "RED MAFYA":
  [quote#28:"RED MAFYA"]заплатите им ще паднат с по 40% - 400 до 800 лева.[/quote
  Не е лошо,преди да пишете,малко да се поинформирате.
  Осигуровките са 8,8% ДОО + 4%ЗО за наетите-общо близо 13%.
  А относно заплатите- влезте в сайта на Мин.съвет-Административен регистър-конкурси за незаети длъжности.На всяка конкурсна длъжност е обявена заплатата.И ще установите,че голямата част от тях са между350-500 лв./ с изключение на митници и затвори/мин.на правосъдието/Върху тях се плаща ДОД 10%.Това беше причината преди 3-4 год да напусна специализираната държ. администрация.Както и некомпетентните ми началници,назначавани по шуробаджанашка линия.363 лв.заплата - 36 лв.ДОД - да ги ближа ли,да ги гледам ли.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 36. 36 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 616 Любопитно

  "защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи."

  Да , но тогава получават бонуси от групата, затова, че НЕ са я заловили!

 37. 37 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Заплата и надбавки -Европейската публична служба е държавна служба.
  http://en.wikipedia.org/wiki/European_Civil_Service
  Граждански и други служители на ЕС работят по 37,5 часа на седмица. Те получават минимум 24 дни отпуск на година (максимум 30), с допълнителни права на отпуск на основание на възраст, клас и разстоянието от родината.
  Най-ниските степени получават между € 1.618,83 Бруто (FG 1, стъпка 1 ) [10 ] всеки месец, докато най-високите степени (AD 15-16 - т.е. генералните директори в края на кариерата си) получава между € 14,822.86 и € 16,094.79 на месец. Тази заплата се облага с данък от ЕС. Данъчно облагане варира между 8% и 45% в зависимост от индивидуалните обстоятелства.
  Печалба са надбавки, като квоти за тези, които живеят извън собствената си страна, тези, които са основният работещ в домакинството си, тези с деца в редовно обучение, и тези, които са се преместите в нов дом. Печалбата се понижава с различни допълнителни данъци (т.е. "специален налог" псевдоним "криза такса", въведени през 2004 г. и увеличаване на редовно всяка година) и индекси (за служители на ЕС, работещи в Брюксел страна).
  Служителите допринасят за 11.3% от основната им заплата за пенсионна схема, и максималната пенсия за осигурителен стаж и възраст е 70% от крайната им основна заплата за 35 години служба. За 2% основна заплата, служителите са осигурени със здравна застраховка, която покрива максимум 85% от разходите (100% за сериозни наранявания) .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 38. 38 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "...Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи..."

  А ако не са? Защото бонусите НИКЪДЕ не са гарантирани...Тъпо Цецко, тъпо....измислете и приложете справедлива бонусна схема на края на всяка година и никой българин няма да е против.

 39. 39 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#34] от "нервна":

  Хайде стига с опити за манипулации като давате само щата без добавките...имам приятели в полицията и никой не пада под 1000 лева чисто на месец.
  И това е без парите за дрехи и другите социални придобивки...и не само за полицията, а за всички на държавна работа...не съм съгласен заплатите им да се намаляват, но не съм съгласен и да манипулирате обществото...

 40. 40 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 418 Неутрално

  по-добре късно от колко то никога

 41. 41 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 361 Неутрално

  И къде е ползата от тва индивидуално плащане, като ще им вдигате заплатите ??? Сам си ги плаща, ама държавата пак му ги връща щрез по-голяма заплата. Простотии измислени от простаци.

  Да живее България и българският народ.
 42. 42 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 630 Весело

  А не,на тоя требва да му се плаща за да си трае.

 43. 43 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А останалите неуниформени, които работят на смени какво да кажат? Или те да блъскат до 65 за да може фуражките да се пенсионират на по 45 и да си получат 20-те хилядарки!!! Невероятен цинизъм е че ги търпим още. Всяка една професия е доброволен избор. Като не им харесва да се хванат да се учат и преквалифицират. Ама щели сме да останем без полиция! Ама то пък тя като ни е опазила от престъпността, та нямам думи. В моя блок има един майор, пенсиониран от повече от 10 години и по-млад от мене. Кара си джипа всеки ден и пердаши белота до късно вечерта, а ние продължаваме да блъскаме и да се молим поне що годе здрави да бъдем. Пак повтарям: пълен цинизъм.

 44. 44 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#39] от "Владимиров":
  Кой говори за полицията?
  Милицията,Правосъдието и Митниците са съвсем друга бира.
  Специално Милицията,Военните и Магистратите изобщо не са по закона за държ.служител,те се назначават по специален за ведомството закон.
  Освен това в една администрация може да има драстични разлики в заплащането между териториалните структури и "шапката".
  И администрация е много разтегливо понятие.Аз никога не съм се чувствала чиновник,защото съм се занимавала с специализирана лабораторна дейност- проби, вода, реактиви,апаратура,мъкнене на 10 кг. куфари с проби,висене на крак- чиста проба бачкане като навсякъде.Няма лакирани нокти,високи токчета,подпиране на бюро и чат в скайпа.
  Между обща и специализирана администрация има бая разлика.


 45. 45 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#44] от "нервна":

  [quote#39:"Владимиров"]и не само за полицията, а за всички на държавна работа...[/quote]

  ....


 46. 46 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1291 Гневно

  [quote#666:"Публикация"]Нормално е полицаите да се пенсионират на възраст около 50 г., защото тяхната работа е денонощна и не може един служител на реда на тази възраст да успее да настигне нарушител на реда, който е "младеж на 30 г."[/quote]

  Хахаха, че някой да е видял някога в БГ милиционери-"полицаи" да гонят бандити по улиците? Те с коли не могат да ги настигнат, камо ли пък с бягане. И спокойно могат да се пенсионират на 650, а не на 50 години, по общия ред - просто трябва след навършване на 50 годишна възраст да преминават на административна работа, или щатовете им да се транформират във волнонаемни. Няма никакви сериозни аргументи да им бъдат запазени привилегиите от времето на комунизма, просто това никъде по света го няма. И реформата да стане изведнъж, а не поетапно, с влачене във времето, както сега се предлага с половин уста, с надеждата шумът да отмине и нещата да си останат по старому...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 47. 47 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#28] от "RED MAFYA":

  Айде бе... Осигуровките са ок 26% за 3та категория от работник и "работодател". С парите за I да станат 30 и малко%, като от работника са под 15-16% от брутната заплата(Някой да не си мисли, че работещите по 25г и получаващи пенсии по 40г внасят повече? Вноската им е с 1-2 процентни пункта по-висока от на другите, те и затова източват системата и няма пари, а частните фондове са събрали за пенсии по 20-30лв месечно, като се чака да поемат 15-16г такива по 600-700лв...). Така че 20% орязване на заплати в бюджета при 0 съкратени и създадени от 2009 насам над 10000 нови щата изобщо не би трябвало да е болка за умиране. Ако някой започне истинска реформа и скочат търтеите, дали останалите няма да скочим срещу тях? Дали 400000 на държавна хранилка могат да се опънат на 2 милиона реално работещи? При това тия 2 милиона плащат заплатите на 400те хиляди, та спорът би преминал в пълен глад за всеки търтей поради липсата на пари за бюджета.

 48. 48 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 418 Весело

  Абе, що не съкратят и в МВР поне 50% от персонала. И без това не вършат работа никаква. Не само да говорят за реформи в БДЖ и други отрасли. Я малко съкращения и при вас!!!

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 49. 49 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Абе всички тук като гледам сте големи разбиратели и все плюете, ама като стане нещо все в полицията бягате да ревете. Мишки такива. Ама тук пред клавиатурата сте много смели.

 50. 50 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Простаци! Вече със сигурност изгубиха гласовете на 8000 бюджетни счетоводителя

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 51. 51 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#49] от "ermaht":

  Ако плащахме заплата на бай Пешо, на него щяхме да "ревем". Щом даваме пари на полицаите, ще ходим при тях да ни пазят от престъпления, като това не ни прави ама с нищо зависими. Същото е като да идеш на шивач- плащаш му за дрехата и той не те кара да му се чустваш благодарен цял живот за това.

 52. 52 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 470 Разстроено

  АМИ КАТО ПОЛИЦАИТЕ НА 50Г. НЕ СА ПРИГОДНИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРЕСТЪПНИК НА 30Г,ТОГАВА ДА СЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРАТ И ДА РАБОТЯТ ДРУГО- НАЛИ ТАКА НИ ПРЕДЛАГА И Т.МЛАДЕНОВ КАТО ОСТАНЕМ БЕЗ РАБОТА СЛЕД 50Г.ВЪЗРАСТ?! ТОВА НЕ ОЗНАчАВА чЕ ТЕ НЕ СА ПРИГОДНИ ДА РАБОТЯТ ДРУГА РАБОТА !АКО БЕшЕ МНОГО ЕФЕКТИВНА РАБОТАТА ИМ ТРЯБВАшЕ ПРЕСТЪПНОСТТА ДА НАМАЛЯВА/Е ТЯ НЕ ЗАВИСИ САМО ОТ ТЯХНАТА РАБОТА,НО ВСЕ ПАК/.ЗНАчИ ЗА НЕСПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА СЛЕДВА ДА ИМА САНКЦИИ ВЪРХУ РАБ.ЗАПЛАТА? А И СА НАЙ -МНОГО 612ДУшИ НА 100000 НАСЕЛЕНИЕ ПРИ СРЕДНА чИСЛЕНОСТ В ЕВРОПА ОКОЛО 400/100000 АКО НЕ ГРЕшА. МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ ,АКО ИМА МОЗЪК В ГЛАВАТА ДА СЕ ЗАМИСЛИ - НЕ Е ЛИ ТЕНДЕНЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНАТ САМО ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ? ИНТЕРЕСНО КОЙ щЕ РАБОТИ ЗА ТЕХНИТЕ БОНУСИ? Е НЕ СМЕ НАРОД ОТ 70 МИЛИОНА ,А ОТ 5 МИЛИОНА.ТАКА чЕ ТОВА СА РЕАЛНОСТИТЕ,А ТЕ СА НЕУМОЛИМИ!

  stefanova
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK