Икономисти от ГЕРБ: Преструктурирането на МВР е по-важно от това кога ще се пенсионират полицаите

В края на миналата година полицаи и служители от затворите се събраха на протест срещу условията на труд и заплащането. (Архив)

© Красимир Юскеселиев

В края на миналата година полицаи и служители от затворите се събраха на протест срещу условията на труд и заплащането. (Архив)Преструктурирането на МВР и съкращения на служители и на администрацията е основният проблем, а за държавата и бюджета не е от сериозно значение на каква точно възраст ще се пенсионират полицаите и с колко трудов стаж. Това мнение изразиха пред "Дневник" водещи икономисти от парламентарната група на ГЕРБ.


Ранното пенсиониране имало по-скоро психологически ефект върху другите работещи, но на практика разходите за заплати на полицаите или за пенсии на ранно освободени от системата, но работещи след това хора, били почти едни и същи.


В същото време, докато припомняха, че още от началото на мандата министрите на финансите и на вътрешните работи Симеон Дянков и Цветан Цветанов спорят нужни ли са съкращения в МВР, политиците от ГЕРБ обясняваха, че преструктурирането е въпрос, който вътрешното министерство само трябва да реши. И даваха да се разбере, че е малко вероятно да повдигнат въпроса пред групата или да упражнят някакъв натиск върху Цветанов.
Коментарите им бяха по повод идеята да бъде въведена минимална пенсионна възраст за полицаи и военнослужещи. Досега има само изискване за необходим стаж, но не и за навършени години, за да се излезе в пенсия. Така хора на около 45 години могат да се пенсионират. Пред "Труд" председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова коментира, че трябва да се мисли за въвеждане на такава минимална възраст. Подобна теза застъпи преди време и зам.-министърът на финансите Владислав Горанов.


Темата за начина на пенсиониране на заетите в МВР, ДАНС и в Министерството на отбраната беше поставена преди няколко седмици, когато се разбра, че финансовото министерство без предварително съгласуване с ресорните ведомства е решило от следващата година стажът за пенсиониране да стане от 25 на 27 години, а бонусите при напускане да бъдат орязани.


Представители на ръководствата на МВР и на министерството на отбраната остро се противопоставиха и предупредиха, че това ще предизвика вълна от желаещи да се пенсионират предсрочно. Въпреки това от финансовото ведомство не отстъпиха и от следващата година най-вероятно в ДАНС вече няма да получават по 20, а по 15 заплати при пенсиониране, а в МВР администрацията ще взима 10 заплати. За полицаите остават бонусите, които са получавали досега, но им се вдига стажът.


Преди дни "Дневник" научи от свои източници в МВР и ДАНС, че стотици хора са решили да си купят няколко години стаж и да се пенсионират при досегашния режим. Вярно е, че това ще струва скъпо - както за изплащане на обезщетенията, така и на невзетите отпуски, но пък ето ви една добра възможност за реформи и преструктуриране, коментираха политици от ГЕРБ. По думите им, ако сега не бъдат наети нови служители, на практика ще се е осъществило поне частично желанието на Дянков за съкращения в системата за сигурност.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 672 Гневно

  Може би и двете неща са важни, тъй че и двете ще трябва да се направят. И тогава отпада въпросът кое е по-важно.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 2. 2 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Повече полицаи в града, по-малко лентяи в канцелариите
  Няма по-добра реформа

 3. 3 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Съкращенията са важни, но по-важни са нов модел на управление, нова структура на длъжностите и преминаване на част от дейността на аутосортинг. От там ще дойдат огромни съкращения без да се пречи на работата.

  Миша
 4. 4 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 810 Неутрално

  " на практика разходите за заплати на полицаите или за пенсии на ранно освободени от системата, но работещи след това хора, били почти едни и същи."

  Верно ли, че е все едно дали се пенсионираш на 45 или на 65?

  Никога повече мутри начело на България.
 5. 5 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 524 Неутрално

  20 заплати трябва да се премахнат, а работещите при риск да получават застраховката си живот, която и без това им се прави. Просто ще се увеличи размерът и.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1444 Гневно

  ".., а за държавата и бюджета не е от сериозно значение на каква точно възраст ще се пенсионират полицаите и с колко трудов стаж."
  Ама за мен и по 100 хил.годишно,които трябва да бъхтим по 3год.допълнително според "последната"рИформа е от ОГРОМНО значение,щото ни изхарчихте живота тунеядци ниедни..

 7. 7 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Гневно

  [quote#0:"Икономисти от ГЕРБ"]Икономисти от ГЕРБ[/quote]

  баси и оксиморона...


  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  Тия "водещи икономисти от парламентарната група на ГЕРБ" биха ли обяснили как ще оптимизират структурата без да пипат синекурите баш на разните му чиновници в системата?
  Нали това е най-болният проблем и частта дали да се пенсионират разните му секретарки, деловодителки, говорителки и тем подобни на 45 години след "изнурителният" си труд е сериозна част от него? Нали отчисленията за тяхното ранно пенсиониране тежат, при това сериозно и преразпределят ресурса "в парата"?

  Баф ги у икономистите, баф ги у водещите!
  Може би затова са им спестили и именцата на тейзи титани на мислътъ ...

 9. 9
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 10. 10 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Големи съкращения в бюрокрацията, високи заплати на униформените, там е спасението не само за бюджета, ами за службата, и за резултатите.
  Това е рецептата за цялата администрация всъщност - тя ражда корупция, тя пречи на нормалната дейност, тя пречи на бизнеса и оттам - пак на бюджета.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 11. 11 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Нека се запазят заплатите за редовите полицаи - те все пак мъкнат най-гадното на плещите си и заслужават тези привилегии. Но все пак да се пенсионират на 45 е прекалено рано - на тази възраст нито са нетрудоспособни, нито нищо и всички след това продължават да работят я в СОТ, я в някаква друга сфера, така че защо да има разход за обучение на нови и нови полицаи, а в същото време годни хора се пенсионират? А за секретарки и т.н. администрация е ясно - директно ги прехвърлят от първа в трета категория труд и реформата е готова.

 12. 12 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Дайте имената на тиквениците, наречени "водещи икономисти от парламентарната група на ГЕРБ."
  По- смешни сте от футболист №1

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 13. 13 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Много бих искала да знам с какво точно държи Цецко наш Бойко, че каквото и да направи Цецо Наглецо, Бойко му мълчи? Ясно е, че чрез полицията се манипулират избори, правят се компромати за враговете, следи се опозицията, не е само това, има и нещо друго. Не е до структурите, щото толкова гламави членове, никоя партия не е имала. Всички некадърници от другите партии се събраха в тази. Та затова ми е интересно с какво Цецко държи Боко?
  А конкретно по темата. И съкращения трябва да има в МВР, и повишаване на пенсионната възраст, и премахване на 20 заплати при пенсиониране и да започнат да си плащат сами осигуровките. Това е реформа. Другото е поредна лъжа.

 14. 14 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Дянков изпусне ли момента сега, тия паразити от силовите министерства ще си останат нереформирани и ще изяждат всички пари за сигурност и отбрана, та нито сигурност нито въоръжение, само пълни шапкарски тумбаци.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Никога не оставяйте една реформа , едно преструктуриране в ръцете САМО на икономистите- еле пък на тези от герб :)) Започва най- обикновено счетоводство и борба за запазване на привилегии на една част ит едно съсловие- за сметка на друга част ..Ако слушате МенТи - най- добре е на цар Киро -да се вдигнат годините за "пенсия' и ...толкова ...:0 Комедианти .
  В обществото и в сайтовете се вдигна ШУМ за МВР провилегиите и затова -ще имитират "реформа"..Имаме селски хитреци - Цвъта, Менти и сие - срещу себе си ..)
  Будалкането на другарите-"експерти" , започна :)

  BIG AL
 16. 16 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Весело

  До коментар [#7] от "joshuatee":
  Не знаех, че добилата популярност като "Ментата"Стоянова, по-известна на публиката , с прикриването и активно участие в далаверите и престъпленията на киро циганина и другия местен филибейски бандит и червен дерибей свинаря гергов, е и "герб-икономист", това вече обяснява много неща за икономическия и интелектуален потенциал на боко партийката и нашето трагично финансово и икономическо настояще и бъдеще...да ви имам и икономистите, ами тях, цитирам култовия лаф на Ваньо Танов, "... поне три затвора ги играят на търг, кой да ги прибере"....


  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Разбира се , че не било от значение-някоя амбициозна МВР- червена селянка , да се 'пенсионира" на 45-47 - а нормалните българки - над 61 години ..
  Разбира се , нефелните в ГЕРБ - не искат и не могат да упражнят някакъв "натиск" над двете мутри или над 2-рата , вифаджийската , по- точно :) Те са слугите и не могат да мечтаят за натиск над 6- апартаментния..Той е посадил ТАМ тези храстчета и те ще си траят.., опитвайки се да ни будалкат, като селски хитреци :)

  BIG AL
 18. 18 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  И двете са важни разбира се. А само с по-късно пенсиониране наистина няма как се намалят разходите за бюджета, при положение, че освободеният щат веднага ще бъде зает отново. Притеснителното в случая е, че министър Цветанов не дава никакви индикации, че има готовност да започне реформата в МВР.

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Развиват ни тезите - за МНОГО напускащи ,'ценни" кадри и прочие ..Всъщност , опит за изнудване от страна на Цв..))
  Кандидати и МЛАДИ хора има и ще има за тази работа..Борбата е старите муцуни - да си запазят местата, връзките , привилегиите, някои и с по 40 години в МВР- и не напускащи :))
  Борба на БКП и ГЕРБ - за запазване на ТЯХ изгодната досега , система от "кадри", потомствени, привилегировани ...
  Това е ..КомунизЪмат още си е тук ..
  А и съветските "другари" ще трябва да търсят НОВИ хора-което е ,все пак, ново усилие и пари ..))

  BIG AL
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Когато една носеща папки лелка ,със средно образование , започне да НЕ взима два пъти и половина , по-голяма заплата от един професор , например, тогава можем да кажем , че има реформа..Дотогава ще е само рИформа , модел БКП- БОКО и ЦВ...)))

  BIG AL
 21. 21 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Колко по ясно го е казал Цецко!

  http://policebg.free.bg/cgi-php/phpbb3/viewtopic.php?f=14&t=1261

  За тази година НЕ, но другата...?!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 22. 22 Профил на polarr31
  polarr31
  Рейтинг: 229 Весело

  Какви икономисти има в герб, смях.....

 23. 23 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Буу, егати нещастниците. Да живееш 25 години, единствено с лелеяната мечта за 20 заплати на куп и добра пенсия ( от 500-600 лева макс).
  Буууу, егати живота

 24. 24 Профил на slowride
  slowride
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Водещи икономисти ?!@$%

  Първо - поради какви причини са се определили за "икономисти", второ - поради какви причини са се определили за "водещи" и трето - Дневник, без да публикувате имената на тези "водещи икономисти", тази статия губи всякаква стойност !

 25. 25 Профил на cogito
  cogito
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МВР отдавна плаче за ДРАСТИЧНО преструктуриране.
  Питам се и не мога да си отговоря, защо:
  - тези, които пишат личните документи в МВР и КАТ и правят средно минимум по грешка на документ;
  - фотографите за лични документи в МВР (с какво ли техния труд е по-тежък от този на фотографите в останалите студиа);
  - тези, които проверяват на колите ни на стенда в КАТ (с какво са по-обременени от един монтьор), да не говорим за тези дето завиват болтовете на рег. номера и т.н. и т.н.
  Защо божем получават чинове, респ. привилегии, пенсионират се по-рано и пр. и пр.
  Ами публично неизвестно е, че в Германия личните карти се издават от Общините, регистрационните табели се "произвеждат" в по един два гаража срещу сградата за регистрация и какво ли не е още ...
  Ама толкова пари се дадоха за е-правителство, за министри по административната реформа от 15-тина години насам, че нямам думи ...
  Ами като сме корумпирани и некадърни - внесете последния административен плъх от Естония да внедри тяхната система, защото както е тръгнало няма да са сменили всички лични карти по сегашния образец и пак ще ни карат да правим нови... защото за да прочетеш какво пише на новата карта ще трябва да си носиш лупа.... и какво ли още не

 26. 26 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#23] от "gsb": Те за това и толкова работят, а България е на едно от първите по престъпност места в Европа , и на последно по ефективност на правораздавателната система !
  Целият им трудов стаж минава в чакане на истинската работа и живот, който за тях настъпва след пенсионирането.
  Преди това- скатавка и оцеляване .

 27. 27 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 616 Весело

  Точно обратното. Пенсиониране на всички в МВР - и чак тогава реформите. Иначе те се обезсмислят.

 28. 28 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 941 Любопитно

  50 % аут като за начало е екстра !
  Сигурен см, че успеваемостта ще бъде дори по-голяма ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Преди време ме спряха за проверка, дрегера показа 0,59 промила, кръвната проба след 50 минути - 0,30 промила. Когато си получавах книжката в КАТ, ме принудиха по заповед на шефа на Първа градска да си платя пробата. Това е скандално - все едно да получиш оправдателна присъда и да те осъдят да платиш разноските по делото !!!
  Разказвам го, защото това не го прави ББ, Станишев или който и да е. Прави го вездесъщата, недосегаема, вечна средна и
  висша бюрокрация, ТЯ ДА СИ ОТИВА.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  Да се махнат началниците в МВР,защото са свързани с престъпниците от БСП!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 31. 31 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#29] от "deepdp":
  Извода е: - Спри да пиеш, преди да караш! - сега си плаил пробата, другият път една ламарина и т.н.


  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 32. 32 Профил на КГ
  КГ
  Рейтинг: 229 Весело

  lz2, мен не ме топли да се махнат само престъпниците от БСП, искам да се махнат престъпниците от всички партии, в т.ч. и тези от ГЕРБ. От най-ниското, та до най-високото стъпало. Иначе по тая логика ще продължим да заменяме престъпниците от една партия с престъпници от друга до безкрайност.

 33. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Онези 20 заплати също са голям проблем

 34. 34 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1832 Весело

  ... и сега горко съжаляват за безразсъдно изпуснатите думи. 35. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#31] от "Extraordinary Gentlemen":

  Не знам дали знаеш, но допустимото е 0,50 промила, а пробата показа 0,30. Защо дрегерът показа 0,59, като кръвната проба е важната, не виждам смисъл да коментирам, ясно е на всички.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#35] от "deepdp":

  При ПТП го отнасяш и застраховка няма да имаш! Така, чè си направи сметка дали е допустимо то закона! Въпрос на лична отговорност и трезва преценка.

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 38. 38 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#29] от "deepdp":

  Ти пак си имал някаква проба бе Аз имах случай в който ченгето седи на кръстовището и маха все едно че мухи гони, а после ме спира и иска да ми пише акт че не съм му бил спазвал указанията. Питам го що не застане и не дава сигналите на регулировчика като са по закон, не бил длъжен така да прави, давал бил указания.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#30] от "lz2":

  Хахахаха, колко си прав само!!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на Packo
  Packo
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Да се вдигне възраста за пенсиониране там където без връзки и сухо не те назначават в системата.При соца сервитьори, бармани и таксиджии бяха на мин. заплата, а в МВР се пенсионираха на 53 г.- втора категория труд.

  Packo
 41. 41 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#7] от "joshuatee":

  Абсолютно точно +++++.
  Тези сигурно са от клуба по икономически интереси на Флик! Личи си кой им е учителят! Вън от парламента на тези ,,специалисти".

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 42. 42 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  "... а за държавата и бюджета не е от сериозно значение на каква точно възраст ще се пенсионират полицаите..."

  Естестествено, не е от значение. След като плаща осигурителната каса:

  "Пенсиите на полицаите и военните са увеличили дефицита в НОИ с 290 млн. лв"

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/24/1030204_pensiite_na_policaite_i_voennite_sa_uvelichili/

  Това са имали предвид "великите" икономисти

 43. 43 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Я, в ГЕРБ имало икономисти, не знаех!!!!!

 44. 44 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#1:"прашинка"]Може би и двете неща са важни, тъй че и двете ще трябва да се направят. И тогава отпада въпросът кое е по-важно.[/quote]

  100+
  Днес само плюсове ти бия.

 45. 45 Профил на Лансър
  Лансър
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "а за държавата и бюджета не е от сериозно значение на каква точно възраст ще се пенсионират полицаите и с колко трудов стаж"
  Тогава да ги пенсионират на 30 години с 5 години стаж.Тъкмо ще има работа за младите.

 46. 46 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 450 Неутрално

  По-добрият вариант за пенсионране на системите МВР и МО са: увеличаване на стажа от 25 на 27 години, но минимална възраст за пенсиониране не по-малко от 50 години.
  В същото време да се намали броят на администрацията на МВР и МО с 10% и намаляване на оперативните служители с 5-7% от МВР.
  Така с напревените икономии да се подобрят поне част от условията на труд на заетите в МВР и МО, което ще намали социалното напрежение на слижителите им.

 47. 47 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#13] от "drakolina": Ц е довереникът на ЦРУ, а те знаят много за Б! Д е довереникът на СБ и МВФ и чрез него винаги могат да дръпнат килимчето на Б! Изобщо, Б е кукла на конци, умело подбрана, гримирана и аранжирана. Кукловодите са в черно и са на разстояние от действието, а конците, с които те дърпат лявата и дясната ръка на Б, вече започват да се виждат много ясно! Куклен цирк! През Януари в представлението ще се включи и марионетката от втори порядък П. Дерзай, глупавий народе!

 48. 48 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  "Ранното пенсиониране имало по-скоро психологически ефект върху другите работещи, но на практика разходите за заплати на полицаите или за пенсии на ранно освободени от системата, но работещи след това хора, били почти едни и същи."

  Егати глупостта! това ясно ли му е на някой?!

 49. 49 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  На ГЕРБ само това им липсва... да стачкува полицията...
  Всичко друго ще преживеят, но това не нали са все отбор от МВР.

 50. 50 Профил на т
  т
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#48] от "Дамян":

  Тъкмо и аз в това се бях прицелил. Или някой журналист зле е цитирал или някой е изтърсил голяма глупост.

 51. 51 Профил на т
  т
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#49] от "Дамян":

  Както каза Дянков в неделя, ББ е много състрадателен и ще е особено състрадателен със своите хора от МВР. Дано Дянков да успее да натисне там.

 52. 52 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Вътрешните дела на вътрешното министерство са си вътрешна работа. Колкото до пенсионирането и 20-те заплати, това си точно работа на държавата. Дянков спомена, че по разчети на Министерство на финансите бюджетите на МВР и МО ще набъбнат със 100%(още по 1млрд) ако осигуровките и социалните привилегии се изплащат не от НОИ(респ. нашите пари), а от съответния бюджет. Така че, харченето на чужди пари, не е вътрешна работа на вътрешното министерство, а пък е още по-малко работа на тия послушни главици от ГЕРБ, набедени за икономисти.

 53. 53 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Като чуя за икономисти от ГЕРБ и ми настръхва косата! Финансите на държавата са в окаяно състояние! А да не говорим в МВР, където в Сметната палата откриха толкова неточности в отчета, че няма и накъде повече! Те един отчет не могат да съставят, камо ли сметки да въртят и разчети да правят. Вземат от едно място, дават за друго - пълна каша! Некомпетентност, безхаберие и безотчетност! Това е сегашното управление!

 54. 54 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ако това означава, че спешното съкращаване на десетина хиляди безполезни тюфлека и въвеждането на по-високи стандарти за обучението на останалите е по-важно от това на каква възраст ще се пенсионират безполезните тюфлеци като цяло - напълно съм съгласен. Ама едва ли точно това имат предвид титаните на икономическата мисъл в ГЕРБ.

  Свобода за Надежда Савченко!
 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3850 Любопитно

  [quote#52:"Вальо"]Дянков спомена, че по разчети на Министерство на финансите бюджетите на МВР и МО ще набъбнат със 100%(още по 1млрд) ако осигуровките и социалните привилегии се изплащат не от НОИ(респ. нашите пари), а от съответния бюджет. [/quote]

  Това сериозно ли?
  Той Моню с "цифрите" е малко джаста-праста и шменти-капели, но все пак би било интересно да се знае за такова негово изявление.

 56. 56 Профил на Костадин Янев
  Костадин Янев
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Я, тия се сетиха, че и там има нужда да се погледне по сериозно на нещата. Да не повярва човек.

  На Боко трябва да му се забрани публична изява, въобще да говори даже, а най-добре да го пратят нанякъде, защото вече даже не е и смешно!
 57. 57 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Когато шефовете на РПУ започнат да се избират от гражданите, като шерифите в САЩ, тогава ще има реформа.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 58. 58 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  "...а за държавата и бюджета не е от сериозно значение на каква точно възраст ще се пенсионират полицаите и с колко трудов стаж. "

  Нима? Ми като е така, песионирайте ги като всички останали. Само тези дето са на улицата заслужават да се пенсионират по-рано!

 59. 59 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#58:"luda_krava"]Само тези дето са на улицата заслужават да се пенсионират по-рано! [/quote]

  Каква улица? Те са на улицата само когато набарат някоя уличница, иначе си висят в кафенетата и слушат Бетовен.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 60. 60 Профил на СТОЛОТРИЕЦ
  СТОЛОТРИЕЦ
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#7] от "joshuatee":

  И аз си го помислих същото!

 61. 61 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 506 Неутрално
 62. 62 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ранното пенсиониране имало по-скоро психологически ефект върху другите работещи, но на практика разходите за заплати на полицаите или за пенсии на ранно освободени от системата, но работещи след това хора, били почти едни и същи.
  Това може д а го каже само лаик в икономиката -първо няма как да са еднакви и второ те не се заместват а се изплащат успоредно. Дневник моля за малко икономическа култура.

  gorskia
 63. 63 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 603 Гневно

  По конституция всички сме равни значи всички на 65 !!!
  Нещо не ясно ли има?

 64. 64 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#52] от "Вальо":

  Стига бе. Невдянков казал. И как по точно ще стане?
  Добрата новина е, че в герб имало икономисти. Лошата е, че са тъпи като мин-фина.
  Другата лоша е, че само глупости се приказват. А никой не вземе структурата на МВР (същите тъпи депутати са я гласували) и не почне да кара наред. Да се видят първо излишните структури. Колко дирекции трябва да има, като почнат от главните. После навътре. Колко ли неща ще излезнат. Като начало може и с министъра да започнат. А т.н. икономисти на управляващите да вземат да проверят сметките на идиотчето дето предлага бюджета. Че имам лошото предчуствие, че пак ще се издъни.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 65. 65 Профил на plafil
  plafil
  Рейтинг: 5 Неутрално

  МВР, а и останалите държавни администрации трябва да се освободят от хилядите държавни служители, придобили и ползващи правото си на пенсия, благодарение на на т.н. "ранно пенсиониране". Законът трябва да е еднакъв за всички!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK