Варненският владика Кирил "заявил" оставката си от Св. Синод

Варненският владика Кирил.

Варненският владика Кирил.Варненският и Великопреславски митрополит Кирил обяви днес, че е "заявил оставката си в Светия синод", съобщи БНР. Според митрополита причината за крайното му решение било "недоволството от управлението в Синода".


За решението се разбра ден, след като Кирил скандализира миряните, пристигайки за празничната служба в храма "Св. Николай Чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид" модел 2012 г. Той обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава американският президент Барак Обама, му е предоставена за ползване от компания, търгуваща с автомобили, чието име обаче владиката отказа да назове.


Ден след като новината и снимки на автомобила обиколиха всички медии се появи и новината, че митрополитът е "заявил оставката си". Потвърждение и обяснение за мотивите да предприеме тази стъпка няма, тъй като днес митрополит Кирил не отговаря на телефона си.
Няма процедура, по която архиерей да може да подаде оставката, коментираха за "Дневник" източници от Светия Синод на Българската православна църква (БПЦ), които пожелаха да останат анонимни. Според тях митрополит Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.


Най-вероятно става дума за нелеп опит на Кирил да привлече вниманието върху себе си, коментираха свещеници от Варна. По думите им доказателство за това е  фактът, че самият той използва формулировката "заявена", а не "подадена" оставка.


Една от версиите, коментирана от свещеници, е, че повод за гнева на владиката вероятно е нежеланието на по-голямата част от членовете на Синода да застанат зад искането на Кирил Комисията по досиетата да спре проверката на висшия клир на БПЦ за принадлежност към бившата Държавна сигурност (ДС).


Преди седмица на заседание на Св. Синод Варненският и Великопреславски митрополит Кирил заедно с Неврокопският Натанаил, реагира остро срещу подготвяната проверка. През 2007г. по повод на появилите се съмнения за евентуалното му агентурно минало той каза за Дневник : "Аз просто нямам спомен за това нещо. Абсолютно нито съм подписвал, нито съм написал такива неща.Сега може да намерят някои… аз не знам… нещо, но аз лично не съм написал. Не съм се занимавал просто с такива неща".


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Сега поне няма да му се налага да се прави на Божи човек. Ще си остане една обикновена мутра-гешефтар, ако не го застрелят като куче.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 690 Гневно

  "Аз просто нямам спомен за това нещо. Абсолютно нито съм подписвал, нито съм написал такива неща.Сега може да намерят някои… аз не знам… нещо, но аз лично не съм написал. Не съм се занимавал просто с такива неща".

  Шушумиги с расо. Юди. Ама то така се става владика.

 3. 3 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Тоя само като му видиш физиономията и направо те обземат едни набожни мисли, свързани с употребата на катран и пера...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 4. 4 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1062 Гневно

  Принципно трябва да е отлъчен от църквата и да бъде разпопен. Ей заради такива като него сме станали не вярващи в БГ. Заради това и аз не мога да се индетифицирам с църквата.

 5. 5 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 452 Неутрално
 6. 6 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Аз просто нямам спомен за това нещо. Абсолютно нито съм подписвал, нито съм написал такива неща.Сега може да намерят някои… аз не знам… нещо, но аз лично не съм написал. Не съм се занимавал просто с такива неща".

  гърчи се като глист. това е добре. да го понижат да най-ниското ниво и да му дадат шанс да изкупи греховете си срещу българите с безвъзмездна благотворителна работа у нас и даже по- света, примерно мисионер в Африка.

 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1571 Разстроено

  Когато комбинацията от ченге и мутра доведе до "владика" човек може да е сигурен че това се случва в една много сбъркана система и "държава"...

  Не заявяване на оставка, ами разпопване (с рязане на брада) и разправа (с рязане на други не6та) е нужно в такива случаи...

  Ама едва ли!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Тогава ще започне пречистването на българите, когато църквата се пречисти. Тя е лоното на душевността и съвестта. В българския случай - затлачено с мръсотия.

 9. 9 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  А линкълнчето ще си запази ли?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 10. 10 Профил на shamana
  shamana
  Рейтинг: 395 Неутрално

  хаха, тоя клоун ако си обръсне брадата ще мяза досущ на наш Гоце... на снимката - най-точният пример за човешката суета и тщеславие...

  Горд българин :)
 11. 11 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Не му ли е било тясно на душата в такава кола на владиката? Много обичат лукса и фукарията поповете и това си е!

  Така ще бъде за агентите на ДС. Понеже някои се правиха на тарикати и пречеха на изваждане на досиетата сега да си берат гайлето! Ако бяха извадени досиетата вече този филм със обвиненията да го няма! Но във Църквата ще настане мазало ако извадят досиетата!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 12. 12 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Както държавата се мята в пълен хаос поради пълната неспособност на управляващите, така и църквата, възглавявана от полумъртвия Максим. Редица владици се държат практически като независими от Синода и местни феодали, които не се отчитат пред никого. Но това няма да е за дълго.
  .
  Демони и грешници в руското изкуство -
  http://archiman.livejournal.com/

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3017 Гневно

  "Няма процедура, по която архиерей да може да подаде оставката, коментираха за "Дневник" източници от Светия Синод на Българската православна църква (БПЦ), които пожелаха да останат анонимни. Според тях митрополит Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе."

  Тия са в Палеолита !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Висшият клир в България няма нищо общо с Бога и Евангелието - това са едни продажни атеисти от московската школа, които подобно на инструкторите си от ДС винаги са работили за интересите на Москва. Те прогониха миряните от Църквата, превръщайки я в кетъринг, в евент органайзър, в обслужващо звено към силните на деня.
  http://www.youtube.com/watch?v=2QdnEDRvJho

  Преди време в управителния съвет на храма "Александър Невски" бяха Стоян Денчев и още две ченгета от Мултигруп, плюс двама чернокапци, също ченгета. Оттогава не съм влизал там. Храмът е осквернен, трябва да се преосвещава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  Преди близо месец, на 15 ноември, започна редовната сесия на Св. Синод на БПЦ. На нея се очакваше да се решат важни и дори фундаментални проблеми, свързани с управлението на епархиите на родната ни църква. Въпреки големите очаквания още първите заседания бяха белязани от скандали и разпри. Въпросът с опитите за разделение в Западно- и Средноевропейска епархия доведе до редица противоречиви решения на синодалните архиереи, които бяха отменяни и приемани наново (тук).

  Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е заявил за в. "Монитор", че е разочарован от заседанията на Св. Синод, които бяха прекъснати за една седмица. Той е заявил, че идва за възобновяването на работата на Св. Синод с оставка в джоба.

  "Идвам в Синодалната палата с оставка в джоба. Предупредих още на последното заседание, че ще я подам и ще изляза от състава на Светия синод, ако архиереите продължават да се занимават със себе си, със собствените си интереси и настроения, водят непостоянна политика, а отлагат парливи и належащи за Българската православна църква проблеми", съобщи за „Монитор” митрополит Кирил. Като един от основните въпроси, отлагани от клира ни, той е изтъкнал липсата на социална и катехизаторска програма на БПЦ, а като дребнотемие и непостоянство посочи смяната на ректора на семинарията, трети поред за няма и четири години, както и недостойното поведение и отношение към Западноевропейския митрополит Симеон.

 16. 16 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  Дядо Кирил от години е повече бизнесмен / да не кажа "рекетьор/, отколкото духовно лице. Такива не би трябвало да имат място в управата на православната ни църква, ама то други май няма ... Само Неофит - говорителят на Св. Синод - прави впечатление на интелигентен Божи служител ...
  Да помагат на нуждаещите се - не искат / напр. на отец Иван от Нови Хан/, да изгонят търговците от храма - пак не желаят.
  И всичко това - по време на Рождественски пост ... Ние ли, Господи, грешно се молихме или Ти неточно ни разбра ?

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 17. 17 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ,и служил.На кого служиш дядо попе?

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 18. 18 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  В проповедта си в деня на св. Филарет Московски, Руският патриарх Кирил, призова архипастирите да не жалят собствения си живот в служението си на Бога и да бъдат пример за църковните хора.

  „Архиереят е този, когото гледа целият народ, този, който управлява духовенството, този, който трябва да бъде пример за всички. Но не може да бъдеш пример, без да отдаваш живота си” - каза патриарх Кирил в проповедта си в храма на Христос Спасителя в Москва.

  „За пример може да служи само този човек, който не щади своите сили и своето време, за да служи на Господа. Тогава не са необходими нито хвалебствени речи, нито хвалебствени статии. Тогава животът на свещенослужителя и още повече на архиерея, съвсем естествено ще бъде пример за мнозина”, - добави той.  Предстоятелят на Руската църква посочи като образец за архиерейско служение светителя Филарет Московски, който по думите на патриарха, интелектуално е изпреварил своето време, но не бил разбран от всички и бил подлаган на критика по време на живота му, а и след смъртта му.

  „Най-голямото нещастие за свещенослужителя е, ако той стане причина за съблазън. Ако Господ, обръщайки се към всички, е казал, че за такъв е: „по-добре, ако му надянат воденичен камък на шията и го хвърлят в морето”, то колко повече тези страшни думи се отнасят към този, към когото са обърнати погледите на верните в търсене на идеал в живота, в търсене на пример!” - отбеляза патриарха.

 19. 19 Профил на doncorleone
  doncorleone
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "Rael":

  А не е ли обратно?

 20. 20 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#4] от "gesch18":

  Не би трябвало да се отразява поведението му на това дали си вярващ или не. По-скоро на религиозността се отразява.

  Любов и светлина!
 21. 21 Профил на Vei Hai Vei
  Vei Hai Vei
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Естествено, че е гнусен, но не вярвам, че такъв "пример" може да разколебае нечия вяра. Поне моята не може.
  "Не съди, за да не бъдеш съден".

 22. 22 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 513 Гневно
 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  ВеКеРе-йската Мутра

  се прави на ощипан ....
  сигурно и репресиран ще се издокара.

  Няколко такива Мутри "се точат" за поста Патриарх, но за разлика от Мутрата Първанов - те не са с мандат а до-жи-вот-но.

  До-жи-вот-но ще ни облъчват
  До-жи-вот-но ще нищо-правят.

  Прави чест на Митрополит Йосиф, че
  единствен си призна греховете и поиска прошка.

  Другите мижетурки си траят .... да ги подмине ... пък и Патриарх може някой да стане .... с повечко задкулистни игрички.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Много интересен архийерейски жезъл държи владиката.
  Символ на властта, не на смирението.

  Защо златен, а не да речем, дървен.
  Защо змии.

  До кое е по-близо - до Херметически жезъл или до пастирска тояга.

 25. 25 Профил на messiah
  messiah
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Целият този паноптикум,именуващ себе си "Българска православна църква" трябва да бъде РЕОРГАНИЗИРАН ИЗ ОСНОВИ.
  РУНТАВИЯТ КЛИР,който претендира да е посредник между миряните и Бог,не само,че няма хорското доверие и не се стреми към него.
  В този си вид,тази камарила е вредна,дори опасна за общественото здраве и цялост.

 26. 26 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  абе как ще си подаваш оставка от синода бе това да не е управителен съвет на мандра

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 27. 27 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Снимката е много добра. Кой е авторът й?

  Иначе, да се появиш с луксозна кола по време на пости и във времена, когато повечето миряни едва свързват двата края и да се хвалиш, че само Обама има такава, просто нямам думи.

  Кметът на Варна е от ТИМ, владиката и той, чудя се дали и имамът е от тази групировка.

  Ако някой ден в България има революция, тя трябва да започне от Варна, тъй като там изедниците са най-много.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 28. 28 Профил на Andrian Mihailov
  Andrian Mihailov
  Рейтинг: 450 Весело

  каква лъст струи от тези очички на снимката !

 29. 29 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Абе "Дневник", и митрополити почнахте да сваляте
  В рамките на шегата, но вашата статия от вчера определено изигра роля за да се заговори за фарисеите в църквата!

  "Според тях митрополит Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе."
  Деййй..., тия от БПЦ са по-бетер и от Сицилианската мафия!

  Има, има начин... Разпопване както е обяснил B52!
  А и с камъни, както в поемата "Грамада", по Иван Вазов, но не да се трупат, а да хвърчат във въздуха!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 30. 30 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Доносник на ДС с Линкълн. Защо не си с Москвич бе,попе ?

 31. 31 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Бре. До сега го търпяха, угаждаха му, дори му позволяваха да си играе с идеята, че ще бъде следващия патриарх. И изведнъж се освестиха. Не може да бъде.

  Свобода за Надежда Савченко!
 32. 32 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Кво стана с новините по бтв от вчера, че всичко, което харчело по-малко бензин (демек спестявало разходи на църквата), било богоугодно?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело

  Владиката Кирил, е на този пост, поради местото в което се е родил - селото на патриарх МаРксим, Орешак Ловешка област. По професия е тракторист и е станал духовно лице с подкрепата на своя селски. Във времето на тошовизма, когато това беше едва ли не престъпление към социализЪма, на полуграмотния текезарски тракторист е била предложена кариера от най високото религиозно ниво в България.....Та какво искате от такъв човек освен показност и първенющина?

 34. 34 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Този черен гявол за глупави ли ни мисли. Няма да каже кой му го е подарил, защото автомобилът е закупен от самия него!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 35 Профил на Алесис
  Алесис
  Рейтинг: 450 Гневно

  "...повод за гнева на владиката вероятно е нежеланието на по-голямата част от членовете на Синода да застанат зад искането на Кирил Комисията по досиетата да спре проверката на висшия клир на БПЦ за принадлежност към бившата Държавна сигурност (ДС)." Тоя митрополит не можа да измисли по-гламава лъжа и иска да ни лови на гола кука. Даже не слага и кукичка , ами ни лови направо на бастун . Сега да отиде да застане в "богоугодна" стойка пред "благодетелите" си . Т.е. на колене . Все едно , че се моли , пък какво всъщност прави си е тяхна работа . Може да го вземат за шофьор на лимузината дето още не е внасяна в Европа , ама на него му харесва щото малко харчела и това е угодно за църквата . Потрес ! Навън , алчно чадо на Дявола !В манастир до края на грешния ти живот и никакво опрощаване на никакви грехове !
  Тъкмо мислех да ходя на църква , ама ще си се моля в къщи !

 36. 36 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Аз предлагам да бъде заточен в манастир, където да се вози на добре познатите ни хибриди по нашите земи - катър или муле.

 37. 37 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело

  Някой твърдят, че Кирил е назначен за митрополит благодарение на своя чичо Христо Маринчев, който е генерал от Държавна сигурност и възглавява Комитета по въпросите на Българската православна църква и религиозните култове.
  Като възпитаник на руската школа има силно лоби извън България. След предаването на бТВ Репортерите от 14 януари 2007 т., се прави предположение как митрополит Кирил създава търговски дружества, заменя апетитни църковни имоти краи Албена. Свещеници заявяват, че целта е строеж на хотели и ваканционни селища на църковните земи, от които да се издържа епархията.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 561 Гневно

  Безбожници са всички в тоя синод! Варненският, пловдивският митрополит, игуменът на Бачковския манастир се лестят в лимузини като мафиотски босове, вместо да мислят за душите си алчни!
  Какви пастири, сатани са това! Бог да ги съди!

 40. 40 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 664 Гневно

  До коментар [#14] от "dodge_ram":

  Абсолютно Ви подкрепям и скромно ще добавя:

  -Боже, това не е църквата Ти.
  Това не са твоите проповедници.

  Това са хора, по лоши от фарисеите, които те преследваха.
  Отвратен съм от т.н. Божии слуги, а всъщност търговци в храма Господен.

  Справка:
  Бибилията в двора на Бачковския манастир струва 25 лв.
  Игуменът на този манастир е мутра, която ходи с пистолет под расото си. Идиотизираните баби-помощнички в църквата веднага като запаля свещ са инструктирани да идват и да я гасят, даже преди мислено да съм завъършил молитвата си.

  Слез, О, Боже, и изгони тези търговци от храма Ти!

  Вече не стъпвам в църква..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 41. 41 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Каквато държавата, такава и църквата...скапана.

  Много хора казват, че БПЦ била съхранила българщината...и аз съм абсолютно съгласен с това.

  По-голяма българщина от това да дадеш обет за смирение и аскетичен живот (или както там се нарича по църковно му) и в същото време да парадираш като ненаиграла се мутра с лимузина "като на Обама" няма.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 42. 42 Профил на bradley
  bradley
  Рейтинг: 395 Весело

  Бах ти попа,и тия започнаха да се правят на мутри...

 43. 43 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 512 Разстроено

  "Писано е: "домът ми ще се нарече молитвен дом", а вие го правите разбойнически вертеп." (Матей 21:13)

  Damnant quod non intellegunt.
 44. 44 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До № 33

  Кирил не е родом от Орешак, а от Плиска. Майка му, сега монахиня, е от сектата на добросамаряните, които припознаха в Хитлер месианска фигура и бяха разгромени след 1944 г.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 45. 45 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Хора,

  разберете веднъж за винаги този Линкълн за 40 хил. доларес не е луксозна кола.... дори е наказание (божие) да се возиш в нея... освен ако не си Обама, за когото това е държавен дълг... както и Саркози да се вози в Ситроен.... или Путин в мерджак...

  Тази кола може да получи всеки от Вас за без пари ако пратите имейл до Дженеръл Мотърс (djuganforfree@gmx.com) и кажете че ще джиткате с нея рекламно в "ню маркетс ин юръп" - и хоп на другия ден звъни на вратата американец с ключовете...

 46. 46 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Сорри...

  Правилният имейл до Дженеръл Мотърс е : djuganforfree@gm.com

 47. 47 Профил на vnrad
  vnrad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Погледнете добре снимката му и ще си отговорите на много въпроси. Прилича ли ви на свят човек, живеещ по каноните на църквата? Преди време, когато Владиката си направи операция на крака, той коментира, че владиката си мислел, че ще живее вечно. Не, че симпатизирам на владиката/всички знаем как оцеля през всичките тези години/, но не подхожда на свещеници така да демонстрират жаждата си за власт и нетърпение да станат владика. А, той го прави непрекъснато. Ако знаете само варненските свещеници в какви жилища живеят и какъв стандарт демонстрират...

 48. 48 Профил на belata_a
  belata_a
  Рейтинг: 229 Разстроено

  Спас Спасов: "Няма процедура, по която архиерей да може да подаде оставката, коментираха за "Дневник" източници от Светия Синод на Българската православна църква (БПЦ), които пожелаха да останат анонимни ..."
  Устав на БПЦ: "Чл. 82. (3) Когато митрополит ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ и по причини, допустими от църковните канони, бъде освободен от длъжност, той носи титлата „бивш”. Светият Синод му осигурява условия за живот, отговарящи на висотата на предишното му служение." ( http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=statute.xml )
  Г-н Спасов, излагате се, вземете да се ограмотите малко. "Дневник", заприличали сте на жълт парцал с тези анонимни "източници".

  "Аз се бунтувам, следователно ние съществуваме." (Албер Камю)
 49. 49 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Дядо Владика,
  Карай си количката и не обръщай внимание на лицемерите безбожници!
  Да си жив и здрав!

  Машини прости, народ неук.
 50. 50 Профил на vnrad
  vnrad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не "владиката", а "патриарха" да се чете по-горе

 51. 51 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  "...искането на Кирил Комисията по досиетата да спре проверката на висшия клир на БПЦ за принадлежност към бившата Държавна сигурност (ДС)."
  ...................
  Този не е никакъв поп , а жив дявол .
  ДС го е облякло навремето в расо и сега се посира от страх, че ще му извдят марксистките ризи на яве.
  И ще му бъден спрян достъпът до крехки мирянчета...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 52. 52 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#4:"gesch18"] Ей заради такива като него сме станали не вярващи в БГ. Заради това и аз не мога да се индетифицирам с църквата. [/quote]

  Значи ДС/БКП са успели с мероприятието си!

  .

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 53. 53 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 738 Весело
 54. 54 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1177 Разстроено

  Жалко този закопа нашия Дядо Николай.
  Това Ауди и Х5 вече за нищо не важат.
  Не случайно Доган, като човек от друга вяра искаше космически кораб.

 55. 55 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 738 Весело

  Това на щищо вече не прилича.
  Др. Иванов,
  Организирам подписка в защита на невинно оклеветения отец Кирил. Ще купя 10 тетрадки. От тебе се иска само тази нощ да ги попълниш с имена и егенетата...

 56. 56 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#23] от "barcelonski":Наистина, прави му чест, даже ако се приеме че тонът му може да не се хареса на всички:

  http://www.pravoslavie.bg/Документи/Прщавай,-български-народе!

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#38:"др. Иванов"]Да не е виновен владиката, че лесбийки и педерасти нямате място в рая?[/quote]

  Иванов, фашизоидната ти селяндурщина понякога ми идва в повече.

  Значи всеки, който е против това, безсрамни търгаши, бандити, мутри и агенти на ДС да бъдат духовни пастири на нацията, е лесбийка или педераст, така ли? И се водиш "дълбоко вярващ" християнин...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Според слуховете дядо владика е облагодетелствал чрез далавери с църковни имоти варненската групировка ТИМ, и това обяснява цялата тази история.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 59. 59 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Да напомням ли пак? Младият Кирил беше изключен от гръцко духовно училище заради комунистическа пропаганда. После продължи обучението си в сАвеЦко духовно училище. От там не го изключиха, макар че едва ли пропагандисткият му плам е угаснал след прехвърлянето.

  Това в Синода не го ли знаеха? Само в лимузината ли е проблемът? Или в нежеланата публична реакция?

  В каква банка, между другото, държи парите на Българската православна църква нашият Свети синод? Българска или руска?

  Не е ли време някой да забие един лист с написан върху него текст връз вратите на синодалната сграда? Този път не за да започне някаква нова Реформация, а за да даде тласък за завръщането на България и нейните духовни пастири към истинските християнски и православни ценности?!?

  Свобода за Надежда Савченко!
 60. 60 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#55] от "Петър Ив
  Така дявола купува душата на митрополит със скъпа кола, ако беше обикновен мирянин душата ще струва може би един московец или траби.

 61. 61 Профил на greenwich,ct
  greenwich,ct
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#16] от "domakinq":
  всички владици от българската църква които лично познавам са най безбожните хора ...отделно че са и хомосексуалисти...

 62. 62 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Ей, страшен лицемер бе, машала бре, попе! М, така се прави кариера, ми да!
  Видите ли, аз сега се правя на сърдит, и даже си подавам оставката, ама те, гяволите, не ми я искат, защото "е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе!"
  Отново Варна попада в хрониката на най-мафиотските места, където единствената институция, която би трябвало да съхранява някакви добродетели - църквата, се показа като една пропаднала уличница, обслужваща мафиотските вертепи!
  Гнус!

 63. 63 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#48] от "belata_a":

  Е хайде,чак пък да опрелечите дневник като ''жълт''един от малкото в България сериозни вестници е меко казано несериозно.Друг е въпроса,когато в форума може някой като Вас да внесе по голяма по коментираните статии.

 64. 64 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1618 Любопитно

  Само Христос е успял да изгони търговците от храма и то за кратко.По-късно те се върнали,обсебили учението Му и започнали да търгуват с него.
  Та фирмата им е на 2 хиляди години и не е фалирала никога.Защо да не може тогава висш фирмен служител да си купи лъскаво возило?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 65. 65 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Малко свързани имена които са обществена таина за Варна???
  Хайде Спасов повдигнете завесата???!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 66. 66 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  искането на Кирил Комисията по досиетата да спре проверката на висшия клир на БПЦ за принадлежност към бившата Държавна сигурност (ДС).
  ......................
  0."На 1 юни Негово Превъзходителство Генералният консул на Руската федерация в гр. Варна г-н Анатолий Щелкунов връчи на Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил високо отличие – Диплома за Академик на руската Академия по проблемите на сигурността, отбраната и законовия ред."
  1. За Варненски и Великопреславски митрополит е избран на 26 февруари 1989 г.
  2. Някой твърдят, че Кирил е назначен за митрополит благодарение на своя чичо Христо Маринчев, който е генерал от Държавна сигурност .
  3. Това, което е най-безспорно за митрополита, е, че е идеален строител на капитализма.

  Най-известното от тях е в село Рогачево, в близост до курорта "Албена". Там църквата взе земи край морето, като уж идеята беше да се строи църква. Изведнъж обаче се оказа, че теренът е заменен с неатрактивни парцели, а край брега ще има хотелски комплекс. Цялото църковно настоятелство, което се възпротиви на бизнес проекта, беше подменено. То имаше неблагоразумието да не се съгласи да даде земята на църковната фирма "Напредък 2006".

  Впоследствие собственици на земята се оказаха група фирми за търговия с храни и горива, собственост на украински граждани.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 67. 67 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Жалко е , че не е единствения сред всичките свързани с църквата.И изобщо църквата е една легализирана мафия , и няма сила и закон , които да и пречат , дори напротив.Когато отида в храм и се чудя и се наслаждавам на красотата и тишината , но като попадна на подобни новини и ми се приисква да останат само онези хорица в църквите , които приведени и едва , едва ходещи помагат , събират свещи , шетат нещо , а тези горе да идат мигом при шефа си.Ех , още по-лошо е , че не се учудваме на такива истории , а на онези , в които божи човек помага на миряните.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 68. 68 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Никой не е оклеветил владиката! Вози се в кола, на която католически епископили евнгелистки
  [quote#57:"dodge_ram"]Значи всеки, който е против това, безсрамни търгаши, бандити, мутри и агенти на ДС да бъдат духовни пастири на нацията, е лесбийка или педераст, така ли? [/quote]

  Не всеки, а вие!
  Точно любимите ви политици бяха дупе и гащи с ТИМ, знамената им ги освещаваха от алтернативния синод, всички от ДС, а делата им възхваляваше радиото на ДС - Дарик, а в момента сайта на ДС - Жабокрек.
  Владиката не е пустинник, той няма задължение да ходи бос или пеша. Ако някоя несебърска пикла на 18 години получи такава кола защото си е издържала поправките, ще направи скандал на баща си, защото съученичките й карат ферарита. В такава кола никой католически епископ няма да си качи малотените любовници, нито някой уважаващ се имам ще постави бомба за да взриви детска градина.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 69. 69 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Църковната фирма "Напредък 2006" , зад която стои владиката чрез отец Методий, лапва и земи 100 декара в Камен бряг. 50 дка са били на църквата, 50 - им ги е дал дарител.
  Владиката ги дава съответно на софийската фирма "Пирин Голф Пропърти" , която трябва да застрои южната част на "попските" ниви в с. Камен бряг - в непосредствена близост до все още непроучения от археолозите античен некропол, от където се отваря прекрасна панорама към морския хоризонт.Бившият директор на РИОСВ Варна Синан Мехмед /ДПС/ е одобрил застрояването на терена, като е дал становище, че не е необходимо да се прави екологична оценка, сочат документите.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 70. 70 Профил на belata_a
  belata_a
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#63] от "zvetan":
  Не съм казал, че dnevnik.bg е жълто издание, а че заприличва на токова с този текст. Аз също считам, че изданието е сериозно. За това се дразня от подобни писания в него. Просто ми пука за dnevnik.bg ...

  "Аз се бунтувам, следователно ние съществуваме." (Албер Камю)
 71. 71 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Весело

  'Многострадална Геновева' иска внимание

  и най-умният си е малко прост....
 72. 72 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Тези съвсем станаха за смях.
  Що не си гледат молитвите... .
  Какъв цирк... Боже.

 73. 73 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  По делата им ще ги познаете ... май така пише в светите писания.
  Нашите владици с таква дела се прочуха, че ... ДА ПАЗИ БОГ!

  ура и да живей!!!
 74. 74 Профил на tekkn0
  tekkn0
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Покажете организираната просия покраи храма.. Много долно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK