Протестът с тракторите в София ще струва на фермерите 1000 лева

Протестът с тракторите в София ще струва на фермерите 1000 лева

© Красимир ЮскеселиевСтоличната община ще удържи около хиляда лева от депозита от 10 000 лева, който зърнопроизводителите внесоха, за да докарат тракторите си в центъра на София на жълтите павета, съобщи БТА.


Решението за сумата е взето, след като е приключила проверката на транспортната инфраструктура след напускането на земеделските производители от града, съобщи началникът на столичния инспекторат Веска Георгиева. Замърсяванията върху пътните настилки са главно от моторно
масло, чието почистване се прави на няколко етапа, уточни тя.


Зърнопроизводителите престояха в София с машините си два дни, като преди това протестираха на възлови транспортни артерии в цялата страна.


Тяхното недоволство беше предизвикано от намаляването на държавната субсидия за сектора в бюджета за 2012 г. Вчера стана ясно, че зърнопроизводителите спират временно протестите си до 31 януари 2012 г. и следващите им действия ще зависят от изпълнението на поетите от държавата ангажименти към земеделския сектор.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK