Работодатели: По-добре е пенсионна реформа сега, отколкото ново отлагане

Работодатели: По-добре е пенсионна реформа сега, отколкото ново отлагане

© Цветелина БелутоваПо-добре сега да има решение по пенсионната реформа, отколкото в бъдеще да се налагат още по-тежки промени - това е позицията на работодателски организации, съобщи БТА.


"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени", гласи писмо на национално представителните работодателски организации до президента.


Народното събрание вече прие законовите промени, с които се вдига пенсионната възраст, а президентът Георги Първанов обяви, че ще наложи вето. Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.
Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще, пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.


И днес президентът Първанов обяви намерение да наложи вето на законовите промени, с които се увеличава възрастта за пенсиониране с по четири месеца в следващите три години. Обяви, че липсата на предсказуемост на държавните решения ще е един от основните му мотиви. "Само преди една година ние приехме една договореност, решение, постигнато с висока степен на съгласие, за етапите и характера на пенсионната реформа. И сега този модел се променя", обясни той. И запита: "Какво доверие могат да имат гражданите в държава, която непрекъснато променя правилата".

Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Естествено, че за работодателите е по-добре.
  Въпросът е дали е по-добре за хората, особено за онези, които са работили толкова години и пак няма да могат да се пенсионират.

  Глупаво е непрекъснато да се противопоставят различни групи българи една срещу друга (в случая млади срещу възрастни), но да не забравяме че ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО и НАСЪСКВАНЕТО са запазена марка на ГЕРБ.

  Разделяй и владей - казали са го едни доста по-древни по-умни от управляващите родни мутро-милиционери.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 2. 2 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Работодатели,
  и вие сте предатели!

  www.berbenkov.hit.bg
 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Гневно

  По това си личи колко е загрижен Гоце - срещна се едната страна - синдикатите и веднага наложи вето. Никакво проучване на ситуацията, никакъв анализ и предлагане на алтернативно решение. А относно това, че управляващите са били противници на каквито и да било реформи ще кажа само, че са първите, които предложиха и стоят зад решението си стажът за пенсия да бъде вдигнат и за служителите на МВР - нещо, което доскоро беше немислимо...
  Същото би могло да се каже и за заплащането на осигуровките от страна на държавните служители.
  А това не го направиха нито тройната коалиция, нито някои други, които също се именуваха като десни партии...

 4. 4 Профил на janni
  janni
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Най-добре е работодателите първо да платят забавените дължими осигуровки за 2011 в размер на 1 200 000 000 лева/сумата е по данни на Т.Младенов/ и после да дават мнение.Идва 01.01.2014 когато Европа ще отвори безусловно пазара си на труда за българи и който все още е останал тук ще избяга.Тук старците ще заемат работните места и ще треперят над подхвърлените трошички.Младите ще издържат чужди пенсионни и здравни системи.

 5. 5 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 660 Гневно

  Работодателите - в понеделник на аудиенция при президента!

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#1] от "Forbidden Evil":

  Виж сега , знам че на такива като теб мирогледът им се простира до "искам" и до "сега", но ти си зависим от работодателя. Опитай се да погледнеш и от наша гледна точка. Ако не те кефи не работиш. Или отиваш държавно ако можеш да го изтраеш де - учител , полицай , пожарникар. Повечето от хората са на частно. АКо работодателят ти е зле , той няма да си каже еййй какъв готин служител имам - дай да се лиша от хляба си за да е добре той.

  За частника най-важен е бизнесът му. Можеш да си наложиш лични лишения , но не можеш да забатачиш бизнеса си. Вариант в който не си плащам примерно задълженията към вносителите или към НОИ за да взимаш ти добра заплата ПРОСТО НЯМА. Да те осигурявам на пълна заплата ,а да не мога да си плащам заемите или дълговете към китаеца - НЯМА. ТОва е гадната действителност. По-скоро ще те уволня отколкото да забавя повече от 3-4 месеца осигуровки.
  Не бъркай че работодателите са само свръх едрия бизнес

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#6] от "Karelson":

  Това, което си написал е повече от логично и не го оспорвам.
  Мнението ми беше, че не може да се ощетяват хора със задна дата.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 8. 8 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тия работодатели са истинските бандити, които се сдружиха с държавата (подкупвайки я), за да унищожат чрез картелни и монополни споразумения работниците и малкия и среден бизнес.

 9. 9 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#6] от "Karelson":

  А най-справедливо ще бъде пенсионната "реформа" да се тества върху тези, които гласуваха за "реформаторите" от ГЕРБ. Лично аз не искам някакви си милиционеро-мутернски търтеи, които през живота си не са свършили работа за 2 стотинки да ми крадат ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  .....Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа........
  -------------------------------------

  Да,има нужда от реформа.
  За сега не я виждам.
  Обсъждането трябва да е по-широко.Тези представителни организации не са достатъчни да дават мнения.

 11. 11 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Разстроено

  Ами как няма да са съгласни... ако не повишат възрастта за пенсиониране ще трябва да се търсят пари... а работодателите най-много крият от осигуровки

  Така че, по-добре да подкрепят правителството, щото току виж то решило да си свърши работата и да ги подпукат с ревизии и проверки...

  Нормално е в един тристранен съвет двама да се съберат и да прецакат третия Типично по български.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#6] от "Karelson":

  Ако си собственик на 4**** хотел, ще назначиш ли 63годишна баба за камериерка, която да ти изчисти за 9часа 10стаи, или ще сложиш някоя млада, която на бързо да ги изчисти и да я пратиш да върши и друга работа? Аре, за рецепцията няма да те питам.... Ама повечето собственици предпочитат младички, та на гостите да им течат лигите ........ Нищо лично против към 63годишните, а просто бизнес ......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Точно така! Осигуряващите се трябва да имат стимул да внасят, а за това трябва пенсионна реформа:

  1. Преимуване на сегашното пенсионно осигуряване на "социално осигуряване" защото на солидарен принцип то е точно това.

  2. Въвеждане на идндивидуални онаследяеми пенсионни партиди над вноската за социално осигуряване.

  3. Намаляване на данъка за социално осигуряване от сегашните 21.5% на 5% за служителя и на 5% за работодател.

  4. Отмяна на категоризацията на труда, таваните на пенсиите и на максималния осигурителен доход. Който колкото иска - толкова да си внася по пенсионната партида, и то където си избере - или в частен фонд или в държавния НОИ

  5. Отмяна на плоския данък и въвеждане на необлагаем минимум равен на нивото на бедност в страната или на максималната пенсия за сегашната 3-та категория труд.

  6. Въвеждане на облагане на пенсионния доход при потребяването му, пак за сумата над необлагаемия минимум.

  ТОВА Е ПЕНСИОННА РЕФОРМА. ТАКА Е ПО СВЕТА.
  Гласените досега мерки и от ГЕРБеругите са само един голям балон с горещ въздух, алабалистики за заблуда на ратаите че да не осъзнаят че всъщност НОИ е фалирал отдавна и че те пенсии никога няма да получат.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Работодатели: По-добре е пенсионна реформа сега, отколкото ново отлагане - ЛИЦЕМЕРИ. Та Вие ще сте първите, които ще уволните хората с намалена вече трудоспособност. Със увеличаване възрастта за пенсиониране няма да се повиши производителността и ефективността. Има много други начини, но този матрял дето сме избрали няма очи да види и акъл да разбере. ЯЗЪК, пак не случихме на управници.

 16. 16 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#6] от "Karelson":

  Виж сега... ако не можеш да плащаш всичко което трябва да плащаш според закона, пускай кепенците и марш на село да копаш. Какъв бизнесмен си ти ако не можеш да си платиш на работниците?

  Бах тея бизнесмени... решили, че като плащат 2 мижави заплати и могат да крият осигуровки, извънредни и т.н. Самото регистриране на компания с цел печалба не я гарантира... в бизнеса има и фалити

  Който може да се оправя оцелява, който не може... айде на нивата... или през летището и навън.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 17. 17 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  мдам, само че повечето от тези работодатели са натрупали своите пенсионни фондове приживе, някои са осигурили и деца и унуци и прочее - техния мироглед е също толкова крив, както и този на дъртите милиционери, дето врякат за правото си да се пенсионират на 45 години, да вземат по 20 заплати и после да работят (щото са много ценни рийш ли) до към 70 години, като под работа се разбира писане на доноси.
  За работодателите повечето хора на работа са просто разход във ведомостите им, а 80% от хората са такива, които предлагат труда си (умствен или физически) и се надяват когато не могат да работят, да има начин да не умрат от глад и студ.

  low riders team
 18. 18 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  по отношение на пенсионната система сега - тя дефакто е рухнала и това, че държавата додава за мижавите пенсии по над милиард лева годишно, щото осигуровките не стигат, е доказателство за това. Само си представете 1 млрд. вкаран в реалния сектор като инвестиции колко възвръщаемост и ръст на БВП би дал...

  low riders team
 19. 19 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1461 Весело

  До коментар [#16] от "Dorian Gray":

  Дали ще хлопна кепенците или не решавам аз. Както и дали ще ти давам да се подписваш на фиш за 270 или за пълна заплата. И 99% от безработните ще се съгласят да работят на по-малки осигуровки. Не е възможно да те хванат. В края на месеца се подписваш на 270 , тоест признаваш ,че толкова взимаш и това струва повече от думата ти. Ако не те кефи - огащвай се и да те няма. Никой не работи на загуба

  15.02.1989 - 07.02.2018
 20. 20 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1461 Весело

  [quote#16:"Dorian Gray"]могат да крият осигуровки, извънредни[/quote]

  Да мога. И не могат да ме хванат. Просто няма как.В най-лошия случай ще ми напишат един много гневен констативен протокол ,а ти пак ще останеш без разбота. Само да пусна обява и на следващия ден ще ми се наредят 20 човека при тая безработица.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 21. 21 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Гневно

  Абе това при нас работодатели ли са. Това са изедници,които гледат как око може да работиш цяла година и да не ти платят, да те водят на 4 часов работен ден,а пък да работиш 24 часа, да не ти плащат нито здравните нито пенсионните осигуровки. Някой ще се опита ли да ме обори, защото аз знам много такива случаи.

 22. 22 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Весело

  От един час се мъча да си представя, как ще изглеждат балерините на слави на 63години, ако трябва да работят до тогава ....... Ще се прекръстят от балет Магаданс, на балет Тракащите и скърцащи кокали...... А веселите каки от Лъвов мост, и те ли трябва да бачкат до 63 години..... ??? Поне на тях намалете годините деееееее ...... Искайте им само 20години трудов стаж..... Та ако започнат работа на 18г., на 38г. да се пенсионират, щото нема да могат да си изкарат за осигуровката след тази възраст ..........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 23. 23 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Гневно

  Ето заради такива изказвания като на Karelson трябва да бъдат подпукани от проверки от всички инстанции и глоби и глоби докато им се изпружи г.за. Ще дойде ден, в който колкото да не им се иска на управляващите под външен натиск ще вкарат нещата в ред ще криминализират неплащането на осигуровките и тогава такива некоректни работодатели като този Karelson ще си получат заслуженото. А там, където им е мястото ще ги чакат с нетърпение и ще им платят ама с ДДС-то.

 24. 24 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#16] от "Dorian Gray":
  Напълно си прав. Подкрепям виждането ти.

 25. 25 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#20] от "Karelson":

  представям си какви хора наемаш на работа
  на единия ден ги назначаваш на минимална заплата, лъжеш ги с осигуровките, те те лъжат, че работят, гледат ако могат да задигнат нещо, и двамата заедно лъжете държавата - и така докато не дойдат на ревизия от НАП и ГИТ, там снасяш рушвет да не ти пишат акт - райска работа, porca miseria

  low riders team
 26. 26 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#23] от "ermaht":

  такива работодатели могат да наемат само изкопчии и друг неквалифициран персонал. Я си представи човек с квалификация дали въобще ще отиде в мизерния му офис. И затова не останаха в България кадърни пилоти (вече годишно излизат не повече от 10 обучени, които докато навъртят часове за командири ще минат петилетки, а старите кадри се пенсионират, освен онези, дето летят по белия свят), медицински сестри (които след завършването на колежа се изнасят по старчески домове във ЕС, където работят неотоговрна работа за по 1600 евро месечно), софтуеристи (познавам лично 6 които се изнесоха в последните 5 години), както и всякакви други квалицирани хора от средно и ниско ниво. Дори турските строителни бригади вече не работят тук и на тяхно място дойдоха циганите, майстори на покриви. Затова и разни комедианти наемат хора за по 270 лева - защото просто другите ги няма...

  low riders team
 27. 27 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "Karelson":

  за частника най-важен е бизнесът му. Можеш да си наложиш лични лишения , но не можеш да забатачиш бизнеса си. Вариант в който не си плащам примерно задълженията към вносителите или към НОИ за да взимаш ти добра заплата ПРОСТО НЯМА

  И мен какво ме интересува,че ти имаш да плащаш кредити и осигуровки? Някой длъжен ли е да ти бъде роб? Кой ти вади парите като си частник - не е ли работникът? Какво си ти без работниците? ЕДНА КРЪГЛА НУЛА! САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПИГМЕЙ! КАКВО СЕ ПЪЧИШ? ТАКА ЛИ СЕ ДЪРЖИШ С ТЕЗИ, КОИТО ТЕ ХРАНЯТ, РАБОТЕЙКИ ПО 12 ЧАСА И БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН?

 28. 28 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И що трябва работодателите да се произнасят за пенсионната реформа? Това е пълно малоумие! Тия простаци вместо да искат млади хора да работят, налагат на старите си кадри да им се гърбят до 70 години? Това ли искат? Ама ние не сме нормална държава с нормални хора! Тук дебилизмът и наглостта взеха връх!

 29. 29 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#25] от "Comandante Marques":
  Да най вероятно така прави.Идват му на проверка,а той плаща рушвети под масата,но инъче го играе "играч".Ама те хората вече се понаучиха и ходят тук и там и пускат жалби и му идват на проверки и така трябва.Дори да не си свършат работата и да му друснат някой глоба пак не му се е разминало,защото е плащал.Трябва по редовно да им се изпращат проверки на такива като него и да им съдерат кожата от глоби.Инъче за пред работниците си не дава вид,че го е яд,ама в действителност ще се пръсне от злоба. Хак му е.Такъв никога няма да има качествени работници,защото те го усещат какъв помияр е и затова и те започват да го работят.Ама така му се пада.И запомнете жалби,жалби, жалби,от което ще последват проверки,проверки,проверки,а той ще си хапе опашката от яд.

 30. 30 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#19] от "Karelson":

  Благодаря за този пост Идва да покаже кой краде и по кой треа да играе тоягата.

  Живееш в измислен свят защото лабавата държава ти го позволява

  Съгласен съм само, че много трудно може да се пребори това... и сам Мони Дянков го знае... и затова минава напреко... през пенсионерите, вместо да дойде да ти зашие един акт от 10 000 лева за повторно(или трето) нарушение и да се чудиш защо ти треаше да се захващаш с бизнес като си крадлив пес и смучеш кръвта на хората и държавата.

  Нищо лично, в теб обобщавам образа на всички "работодатели" които споделят твоята теория Както ти обобщи всички работници

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 31. 31 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Работодателите имат право на глас само ако плащат европейски заплати, а не жълтите стотинки! Плащат ли си данъците, плащат ли осигуровките на работниците, плащат ли заплати да живеят работниците спокойно? Не! С тия смешни и жалки заплати, които дават на хората, с плащането на надник на ръка, пробиват НОИ! И те седнали акъл да дават!

 32. 32 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#27] от "milan22":
  Напълно си прав.Ама този дори и пигмей не е.Много си го въздигнал.Този е пълен нещастник,който си мисли,че като е открил една мижава фирмичка и плаща заплати на двама човека вече е големия бизнесмен.Такива палячовци като него има много,ама дните им са преброени,защото както казваш квалифицирани хора няма да се задържат при него.А пък с ромите като се опита да им върти номера ще изяде пилата.Ама хак му е.

 33. 33 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1105 Весело

  До коментар [#32] от "ermaht":

  Тези "мижави" фирми,с по двама,петима,десетина човека персонал ,са основа на средната класа.
  Друг е въпроса каква дейността.
  "Чистотата" със стотина човека персонал за груба работа ти изглежда по-добре от фирма с няколко човека интелектуален персонал?

 34. 34 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#33] от "хмм":
  Донякъде съм съгласен с твърдението ти,ама до някъде и ще ти кажа,защо.Ами, защото вече много се съмнявам в "интелектуалния персонал",защото знам от повечето университети какви кухи лейки излизат с дипломи било то купени,изкарани с преписване на пищови или взети изпити в натура.Така,че хайде да не се изхвърляме толкова много,с какъв интелектуален персонал разполага държавата.Естествено има и изключения,но дали точно в твоята фирма ще попаднат такива умни млади хора?

 35. 35 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  [quote#19:"Karelson"]Както и дали ще ти давам да се подписваш на фиш за 270 или за пълна заплата. И 99% от безработните ще се съгласят да работят на по-малки осигуровки.[/quote]
  В това се крие и разковничето на проблема. Държавата не трябва да е мащеха и да гледа как да смучи, а да създаде условие да има хора, които създават работни места за поне 90% от желаещите да работят. Тогава няма да си единственият работодател в района и работниците няма да са ти роби да подписват всичко, а и няма да си зависим от работниците, защото има 10%, които си търсят работа.

 36. 36 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  [quote#26:"Comandante Marques"]Затова и разни комедианти наемат хора за по 270 лева - защото просто другите ги няма...[/quote]
  То па и да ги има мислиш ли, че комедиантите ще дадат повече?!? Това като е свикнало да влачи и да минава метъра, все така ще я кара.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 37. 37 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  "И днес президентът Първанов обяви намерение да наложи вето на законовите промени, с които се увеличава възрастта за пенсиониране с по четири месеца в следващите три години. "

  Предателят на бг интересите отлично знае, че няма как, но се готви за завръщане в столетницата.
  Демагог, както беше през всичките 10 години, мърсейки президентството.

  Реформата няма как да не стане. Навсякъде се вдига възрастта, поради застаряване на населението.

  Майната ви комунета.
 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Ама какво друго да кажат назначените милионери?
  Боли ги уво както казват сърбите за тея които им изкарват парите.По същия начин както татковците им от времето на соца за многобройната тогава трудова рая.
  Само един пример ще ви дам за това колко са изнемощяли -един от шефовете на КРИБ,БТПП и разните други свърталища на Държавна сигурност е готов да отдели 20-25 млн долара /от залъка си/за да литне в Космоса и да стане първия български турист.
  Докато се дореди обаче през това време душите на бая народ включително и от неговите аргати ще го изпреварят напускайки земния живот без да дочакат пенсия.
  По-нагоре разни сополанковци се правят на велики работодатели и отказват да си представят 65 годишен старец пред струга,зад волана и на монтажното скеле .
  Но да знаят Бог забавя ,но не забравя.
  Питайте Минчо Коралски,който сега защитава правата на тези за които някога искаше да се прави че не съществуват.
  Да не ставам банален ама пак питам :А милиционерите?А овенните?А по специалните милиционери от ДАНС и от другите службички?
  Или 43-44 годишни червендалести пенсионери с торба мангизи на изпроводяк ,700 кинта пенсия и осигурена работа за добавка в охранителните фирми на пенсионираните си началници от една страна
  и бъхтане до умирачка за останалите тъпаци от друга.
  Впрочем някой замислял ли се защо има толкова много охранителни фирми и как се издържат те?
  И дали щяха да са толкова много ,ако редовите милиционери си вършеха добре работата и се се бореха реално с дребната и средна престъпност?
  Ама кой е луд да лови апашите докато работи и след като се пенсионира да не може да слага в джоба още една заплатка като охранител към 700 кинта пенсия.
  Е те така ни работят -докато се пенсионират оставят апашите да ни обират и след това вече ни охраняват

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#23] от "ermaht":

  Ако това се случи няма да имаш дълго време работа, много дълго.
  Държавата по принцип е мащеха на бизнеса, затова "любов" (плащане на реални осигуровки) не може да се очаква от нас.

  Към останалите.
  Личи си, че никога не сте имали повечето от тук писалите собствен бизнес.
  Карелсон донякъде се шегува с вас (не лъже обаче).

  Майната ви комунета.
 40. 40 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#37] от "Спас":

  Браво на Президента Първанов! Приветствам неговото решение! Питайте хората желаят ли 50 години да пълнят пробита каца, да работят докато пукнат, да работят по 10 часа без почивка за жалки пари? Не! Не желаят! Да се мисли за младите! Да се създадат условия да се реализират, а не да им се предлага да станат овчари! Да се помисли за семействата с деца! Да се насърчава раждаемостта, а не да изтичат младите сили навън! Тук ще останете само мутрите! Явно много милиарди натрупахте гербери, та не ви пука какво ще стане!

 41. 41 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Аз съм на мнението на Karelson,така че каквото и да си приказвате....

 42. 42 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Стига сте скачали,бе! Трябва да има не повече от 500 000 пенсионери. Всеки си прави сметка какво и колко ще учи,какво и колко ще работи, какно и колко ще яде и пие,колко пенсионни вноски ще прави...И който колкото вноски е правил,такава пенсия ще получава...Без социални добавки за хайлазите,неграмотните и тарикатите....Без детски,топлинни,пред брачни и след брачни...Детски добавки на деца на 16 години с три недомаслени деца при неизвестен баща...Чудесно запълване на демогравската криза...Перспективи и чудеса!....

 43. 43 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#39] от "Спас":

  Хм, интересно! А ти какво ще правиш!? Дори на бюрото не можеш да се регистрираш! Ще ходиш да се молиш на някой работодател да те вземе на работа и ще опиташ хляба на работника! Което ти желая от сърце!

 44. 44 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#39] от "Спас":
  Е добре тогава,ти какво предлагаш да работя и да не получавам адекватното си заплащане или още по лошо да не получавам никакво заплащане това ли?А на всичкото отгоре и да взема, че да остана и доволен,а?

 45. 45 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#41] от "xmm":

  Такива като тебе и Карелсон, които сте взели кредити естествено, че очаквате някой да си скъсва задника, за да си върнете кредитите! Е аз не съм от този тип да мисля за някой дет искал да кара мерцедес с класа, да си купи яхта и т.н. щот е бизнесмен! Хич не ми пука - взимам си чантата и да ме няма! Да си търси балъци и да си плаща кредитите!

 46. 46 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1105 Весело

  До коментар [#45] от "milan22":

  Е това е отговор!
  Нямам яхта,но ти си тръгвай,добро решение е

 47. 47 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Реформа , да!
  Ама Р Е Ф О Р М А, а не кърпене на положението.
  Реформа означава промяна на системата - към индивидуално осигуряване, към сигурност че ще получиш това, което си събрал.
  Реформа е спиране на далаверите в ТЕЛК, САМОФИНАНСИРАНЕ на ранното пенсиониране.
  Реформа е нова система за събиране на осигуровките
  Това е реформа, не вдигане на възрастта на малкото съвестни и изстискването им до последна капка кръв.

 48. 48 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#19:"Karelson"]Дали ще хлопна кепенците или не решавам аз.[/quote]

  Само така си мислиш.Решава го пазара.В предните постове ти обясниха горе долу какво представляваш.
  Само ще добавя,че не бива да разчиташ на постоянен контингент от мераклии за работа.Всяко нещо си има край.Дори и неквалифицираните работници ще са кът,до няколко години.Е, ще наемате цигани след това.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 49. 49 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#40] от "milan22":

  Добрите пожелания нямат нищо общо с реалността, а тя е икономическа криза, отрицателен прираст на населението (не от вчера), свиващ се бизнес.
  [quote#40:"milan22"]Тук ще останете само мутрите![/quote]
  Това за какво ти беше?
  И каква връзка има с малкия и средният бизнес?
  С този бизнес, защото ударените сме там - и ние дето давахМЕ работа и вие, дето вече я нямате.
  Тежестта върху дребен работодател при 500 лева заплата е към 200 лева. Няма как да стане сега да получиш 600 лева заплата и тя да е отразена реално, тоест да си осигурен върху нея. Няма откъде да извадим тези пари. Няма ги, не че не искаме.
  Това значи, че ако ни притиснат, както на повечето ви се иска ще получавате още по-малко пари в крайна сметка като заплата.

  Майната ви комунета.
 50. 50 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#49] от "Спас":

  Аз работа имам! НИКОГА не бих работил при теб! Тук въпросът е за пенсионната система! Аз съм сигурен, че ти не си си внасял осигуровките, повечето частни бизнесмени сте така! Вие сте тарикати! Не плащате! Лъжете! Пенсия няма да вземете и говорите за пенсионната система! С какво право?

 51. 51 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#49] от "Спас":

  Тежестта върху дребен работодател при 500 лева заплата е към 200 лева. Няма как да стане сега да получиш 600 лева заплата и тя да е отразена реално, тоест да си осигурен върху нея. Няма откъде да извадим тези пари. Няма ги, не че не искаме.
  Това значи, че ако ни притиснат, както на повечето ви се иска ще получавате още по-малко пари в крайна сметка като заплата.

  Майната ви комунета.


  Не реви, а отиди се оплачи на Боко! Той ще ти помогне!

 52. 52 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#39] от "Спас":

  Аз обаче не се шегувам,като ви казвам,че до 10 години ще имате за избор между неграмотни цигани и некадърни нашенчета.Другото няма да ви е на разположение.
  Преди няколко дни един "бизнесмен" ми се оплака,че няма свестни шофьори.Шофьори,които имахме за нищо и никакво.Казах му че има,ама работят за евра по Европата.Ако може,да си върне някой.Ама не може!Кофти работа а?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 53. 53 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#50] от "milan22":
  [quote#50:"milan22"]Тук въпросът е за пенсионната система! [/quote]
  Аз да не би да обсъждам горските пожари?
  Ако не разбираш ще ти обясня, но ми е трудно да бъда по-ясен.
  Не казвам, че е добре. Просто ти обяснявам фактическото положение.
  [quote#50:"milan22"]Пенсия няма да вземете и говорите за пенсионната система! С какво право? [/quote]
  С правото, че внасяме на вас нашата част от осигуровките.
  А пенсия ние обикновено не вземаме. Работим до края.
  [quote#50:"milan22"]НИКОГА не бих работил при теб![/quote]
  Като постоиш гладен ще работиш за всеки. И не само ти.

  Майната ви комунета.
 54. 54 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#52] от "sandman":

  Така е. Няма спор за това. Това са реалностите.
  Не само шофьорите, който можа се спаси оттук.
  [quote#52:"sandman"]ще имате за избор между неграмотни цигани и некадърни нашенчета[/quote]

  Майната ви комунета.
 55. 55 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1105 Весело

  До коментар [#53] от "Спас":


  Е,казА го ясно!

 56. 56 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ....изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си......

  Предлагам срещата да се порведе в имението на комунето Божидар Данев в с.Дебели Лаг. И Първанов да си плати за това - в името на сиоциалната справедливост и баланс.
  Е,писна ми за ме управяват комунистически ренегати 20 г. И се отвращавам от идеята днес да ме управляват техните гавази.

 57. 57 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#51] от "milan22":
  [quote#51:"milan22"]Не реви, а отиди се оплачи на Боко! Той ще ти помогне! [/quote]
  Ревльо, аз получавам поне 10-пъти повече от теб и комуне викай като погледнеш огледалото, че не се усещаш сам за какво призоваваш отдавна.

  Ето ти дребен наглед пример какво представляваш:

  [quote#138:"milan22"]Моят брат живее 20 години в Москва. Там далеч не е 1917 година. Капитализмът е в ход! Чужди компании правят бизнес в Москва. Изобщо откъде сте информирани какъв е животът в Русия? Не ревете за руснаците - те живеят в богата държава, имат най-много природни богатства! Ние сме жалки! 25 000 за 13-милионна Москва са един файтон хора, ама Дневник го представя като някаква борба за демокрация.[/quote]
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/12/10/1357084_nad_25_hil_protestirat_v_moskva_sreshtu_izborite/?p=0#addcomment
  Това ти мнение показва ясно положението с "комунето".

  Майната ви комунета.
 58. 58 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Весело

  [quote#53:"Спас"]Като постоиш гладен ще работиш за всеки. И не само ти.[/quote]
  Хм, на това ли разчитате? Да не останете след известно време изненадани - неприятно?
  А теб щом 500 лв. те затрудняват, не знам изобщо що се мориш да правиш " бизнес ", както му викаш ти?
  Бе надомната работа да не е минала и тя към бизнеса бе, маааму стара. Лепи пликчета или сглобява играчки, цялата фамилия и тя впрегната в тоз " производствен " процес - и вече имал бизнес и работници, очупил са и акъл раздава.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 59. 59 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Алоо, тука нема никаква риформа! Да се разберем! Целта не са тези нещастни 30 милиона, които няма да се дадат на нещастниците, които една година ще дремят без пенсии. Целта е политическа - да се смачка самочувствието на българина, да го накарат да се почувствува парцал, отрепка, ненужен никому. Да усети, че от него не зависи нищо. Че може да бъде във всеки момент унизен и изхвърлен като ненужна вещ на боклука. Нали, Дянков? Не вярвам да си опрял до мизерните "жълти стотинки", нали? На всичкото отгоре ти казаха, да лъжеш, че уж реформи правиш. Странното е, че дори сравнително интелигентни хора ти се вързват на въдицата?!!?

 60. 60 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До:Sniper
  Еее добре му го каза на този нагляр.СЛед години наистина и добри шофьори няма да има,ама какво му обясняваш на този всезнайко.Нека тогава наеме на работа циганетата,които и книжки нямат та да му обърнат стоката някъде и да го върнат в първи клас този "бизнесмен смешен".

 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#53:"Спас"]Като постоиш гладен ще работиш за всеки. И не само ти.[/quote]
  Не си познал Този "всеки" след 01.01.2014г. става всяка фирма от ЕС А от 01.01.2012г. Германия отваря трудовият си пазар за българи- висшисти Много бг. "работодатели" с основно и средно образование сънуват масово България като дестинация с нископлатен, но висококвалифициран труд- нека се събудят...СЕГА -след 01.01.2012г. може да е вече късно

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До:dqdomart
  И какво ще преви тогава многознайкото Спас?Ще трябва май сам да си работи във фирмичката.

 63. 63 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  Спасе Спасееее гладна кокошка просо сънува.

 64. 64 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Кои са тези работодатели? Защо няма нито едно име? Плащат ли осигуровки на наетите? Тези работодатели ли назначиха това правителство?
  Въпроси, въпроси...

 65. 65 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "Спас":

  Виж какво - ТИ не ми плащаш нищо! АЗ работя! Никой не ги вади от джоба си ей така за черните ми очи! Ти като работадел си мислиш, че храниш! Според тебе даваш заплата безвъзмездно! Не плащаш ли за положен труд? Чак такъв балък да си не вярвам! Но това разкрива хищническият манталитет на българския работодател! ТОЙ ПЛАЩА! НИКОЙ НЕ ТИ РАБОТИ, САМО ТИ СЕ БЪХТИШ И РАЗДАВАШ ПАРИ! ЖАЛКИ, ЖАЛКИ РАБОТОДАТЕЛЧЕТА! С ТОЯ МАНТАЛИТЕТ ДАЛЕЧЕ НЯМА ДА СТИГНЕТЕ!

 66. 66 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Весело

  До коментар [#58] от "Sniper":
  [quote#58:"Sniper"]Хм, на това ли разчитате? Да не останете след известно време изненадани - неприятно? [/quote]
  Не разчитам.
  Аз самият ще започна работа за толкова, ако остана гладен.
  Няма да има накъде.
  [quote#58:"Sniper"] Лепи пликчета или сглобява играчки, цялата фамилия и тя впрегната в тоз " производствен " процес - и вече имал бизнес и работници, очупил са и акъл раздава.[/quote]
  Вярно, че и това го имаше едно време, но аз не съм се занимавал с това.
  [quote#58:"Sniper"]не знам изобщо що се мориш да правиш " бизнес ", както му викаш ти? [/quote]
  Ами защото не умея друго да правя. И бизнес не е в кавички, но може и това да стане - да влезе в кавичките.

  До коментар [#62] от "ermaht":
  [quote#62:"ermaht"]И какво ще преви тогава многознайкото Спас?Ще трябва май сам да си работи във фирмичката. [/quote]
  Не, идвам с вас.
  Не помня някъде да съм писал, че ми е лесно тук и сега.

  Майната ви комунета.
 67. 67 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#65] от "milan22":

  Уточни къде пиша, че те храня. Не го намирам.
  [quote#65:"milan22"]Но това разкрива хищническият манталитет на българския работодател![/quote]
  Това разкрива клишетата, набити ти по време на соца. Учеха се.
  Забрави ги.

  Майната ви комунета.
 68. 68 Профил на willy75
  willy75
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "А га ядахте кифтетата не ривахте"! Сега работодателите ви виновни. Искате големи заплати а ви мързи за пет пари работа да свършите. Мързели останахте в тая държава. Мързели! Даже ви мързи и да избягате от нея. Че и пенсия чакат. А после работодателите ви виновни, че не плащали осигуровки. Ами що не вземете да запретнете ръкави, че да поработите малко. 20 години лежахте на гърба на бизнеса, време ви е да се попотите. По цял ден се ровите в нета, фейсбуци, туитъри, пресата ми четете че даже и коментари пишете от работното си място, а после работодателя не давал пари. Осигуровки не плащал. А да ви прати на екскурзия до Китай?! Мишки мързеливи. Да вземете да вдигнете малко производителноста ли? От всичките 8 часа които сте на работното си място пълноценният ви труд е не повече от три.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 69. 69 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#65] от "milan22":
  Е поне "бизнесмена Спас" няма да стигне до никъде с този начин на мислене.Ама той както се е забързал май ще стигне до кривата круша по бързо,от колкото самия той е предполагал.И както каза те работниците му нищо не работят,ама той от добра душа ей така им плаща милия,какво да ги прави. Спасееее явно не им плащаш на хората за това и те толкова ти работят.Предполагам,че си чувал приказката "За толкова пари толкова работа".

 70. 70 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "Спас":

  Майната ви комунета.Майната ви комунета.Майната ви комунета.


  Ето това Спасчо е твое и като съм копирал е излязло! И ти почна да ревеш като ранен бик: Ти на кой викаш комуне,бе!

  На никого не викам комуне, ама ти сам се издаде, че си бил в партията - те са все от тази партия, мразещите комунистите! Той и Боко ги мрази! И много други познавам, дето ги мразят! Аз не използвам тази дума - комуне, тя е от твоя речник! И много грешиш! Комунисти е нямало, няма и няма да има! Има такива като тебе върли експлоататори, които до вчера вярваха в победата на зрелия социализъм! Плосък си, сам се издаваш! А що се отнася до това колко имаш, не ми пука!

 71. 71 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#59] от "mik2":

  Дай си труд да пресметнеш парите, които задължително трябва да се спестят, защото просто ги няма.
  Пенсиите, ако не стане реформата ще станат още по-жалки.
  Това е целта - да не са поне жалки.
  Всичко друго е лозунгаджийство каквото е твоето писание.

  Майната ви комунета.
 72. 72 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#68] от "willy75":

  А тебе кой те кара да си работодател? Я веднага ставай работник! Имаш изход! Бегом към мистрията!

 73. 73 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар № 68 - willy75
  Леле леле леле.Как се е разпинявил тоя.Успокой малко топката ще вземеш, че ще получиш нещо и после ще ми тежиш на съвестта.Всички били мързели, мишки и кави ли не.Пази боже от такива работодатели като теб.Като гледам ти ще стигнеш до кривата круша дори преди Спас бе човек.

 74. 74 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#69] от "ermaht":

  По добра е "Аз ги лъжа, че работя, а те ме лъжат, че ми плащат".
  Така обаче не се стига доникъде.
  Не е случайно, че оцелях доста дълго време. Много фирми фалират през първите си 5 години.

  Майната ви комунета.
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#71:"Спас"]Дай си труд да пресметнеш парите, които задължително трябва да се спестят, защото просто ги няма. [/quote]
  Нали се сещаш защо ги няма- защото са предвидени едни 4 МИЛИАРДА лева за двустранен заем с МВФ в изпълнение на чл.14 последният параграф ей от този документ -подписан от министър-председателя на България на 09.12.2011г. в Брюксел :
  http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/BG/ec/126662.pdf

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#71] от "Спас": Не е лозунг, прости сметки. Публикувани, при това. Това не е реформа, а отчаян опит са спасяване на кожата. Не могат да си събират приходите, ясно ли ти е? Там е заровено кучето. Защото са обвързани с мафията. От контрабанда губят над 2 милиарда годишно - факт. От неплащане на действителни осигурителни прагове отново на д 1 милиард - факт. Къде виждаш тук, какво беше, как го нарече ти - лозунги? Когато мафията те натиска и ти нямаш какво да сториш - дереш обикновения човек. Сега вече мисля, че съм ясен, нали?

 77. 77 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#71] от "Спас":

  Напротив! Лозунгаджия си ти! Не е въпросът да товариш хората да работят до дълбоки старини и да изнемогват, защото това е времето на старостта, нормално е да не си в кондиция! Болести като диабет, хипертония, ставни заболявания влошават качеството на живот, а болен работник кой ли иска! Въпросът не е едни да пълнят пробита каца, а други да я празнят с 20 години стаж и 20 заплати при пенсиониране. С 74 милиона МВР е превишило бюджета си за 2010г. като е раздало тези пари като възнаграждения! Няма как да накараш някой да пълни тази каца 50 години и да взема 2-3години мижава пенсия, след което да гушне букета, а фуражката да получава тлъста пенсия 30 години! И това да се нарича реформа! Това е гавра и е прав mik2!

 78. 78 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#70] от "milan22":

  Виж сега, това че не си успял в живота не е причина да ти чета опитите за избиване на комплекси във нета.
  Оплете се като пиле в калчища.

  [quote#51:"milan22"]Майната ви комунета.


  Не реви, а отиди се оплачи на Боко! Той ще ти помогне! [/quote]
  Ето от тук си правя оня извод. Постът е към мен. Какво трябваше да си помисля?
  Научи се да се изразяваш ясно и няма да стават бели.

  Та не стана ясно ти "за" пенсионната реформа ли си последно или като гоце си против?

  Майната ви комунета.
 79. 79 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#74] от "Спас":
  Е поне това си осъзнал,че така не се стига до никъде,но някак си усещам,че не желаеш да се промениш в положителна насока,както за работниците така и за самия себе си.

 80. 80 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#77] от "milan22":

  Мильовците и военните, ако я няма тази далавера няма да са там.
  Дефицитът в щата на полицията се попълни май през последните гладни години. Продължи обаче близо 20 години.
  Какво друго може да привлече човек да иска да работи там, освен ранно пенсиониране и относително добра заплата?

  Ако пак си млад би ли станал полицай? Аз не.

  Майната ви комунета.
 81. 81 Профил на willy75
  willy75
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар 73 "ermaht" Бъркаш "дорогой" !!! Стигнал съм до Москва. И то с работа в газова компания. Не съм работодател в БГ, както предполагаш а съм работник. Опазил ме Господ с такива "компетентни" служители като тебе! Поредния регулировчик който се изказва кой до къде ще стигне.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 82. 82 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#75] от "dqdomart":

  Не, не знаех че вече го има. Мерси за текста.

  Проблема с пенсионната реформа е стар колкото прехода.
  Надявам се, че знаеш това.

  До коментар [#79] от "ermaht":

  Все едно е вече какво аз искам. Ако не стане чудо загиваме всички. Все едно кой е бил работник и кой шеф.

  Майната ви комунета.
 83. 83 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Весело

  До коментар [#68] от "willy75":

  А га ядахте кифтетата не ривахте? Все работниците ви виновни. Искате да плащате за един, а да ви се работи за трима. Набедени бизнИсмени се нароихте в тая държава. Комедианти! И бизнеса ви такъв - комедиантски. Че и печалба чакате. А после работниците ви виновни, га ви фалират фирмичките, та не моете да са наплюскате. Ами що не запретнете ръкави, да поработите малко и с акъл, да създадете нещо сами с креативност и предприемачески нюх. 20 години лежите на изцоцаното от крепостните. По цял ден се чудите кой как да завлечете, с какво последен модел да се накичите и къде да си развеете гъза, а после бизнеса умрял. Печалба нямало, кяр никакъв. А да ви работят за без пари не щете ли. Мижитурки алчни. Да вземете да се напънете, та да видите как се прави бизнес ли? От ангарията дето ви работи работника само времето му не можете да платите с ваште подаяния.

  П.П. Уили, свободно. Не са напрягай, да'н напрайш нервна криза.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 84. 84 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тук специално съм съгласен със Спас.Така е, ако ги нямат тези привилегии никой няма да отиде полицай или военен.А предполагам,че ще се съгласите с мен,че без тях не може,както и междувпрочем и без лекарите въпреки допуснатите смъртни случаи.Просто трябва от всички системи да бъдат изхвърлени търтеите и некадърниците и да останат само хората,които работят качествено.Инъче и те ще си хванат шапката и тук ще останат само ... не ми се мисли чак.И тогава положението на всички нива ще е ужасно и всички ще реват.

 85. 85 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално
  До коментар [#78] от "Спас":

  Майната ви комунета е твое, твой цитат, погледни го в края на поста ти се намира! Като пействах цитата това излезе първо, дори не съм желал да го копирам! Ето ти го и сега:
  Та не стана ясно ти "за" пенсионната реформа ли си последно или като гоце си против?

  Майната ви комунета.

 86. 86 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Весело

  До коментар [#84] от "ermaht":

  +++++++++++
  Абсолютно съм съгласен с коментара ти.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#82] от "Спас":
  Да, знам за трансформацията на държавният пенсионен фонд, знам, че едни пари се изнесоха, после се трансформираха, после към тях се добави груги, после се преразпределиха, после се изпраха....Сагата е дълга, но все пак упорито се говори, че пенсионната реформа е част от цената, която правителството на ГЕРБ плаща, за да се присъедини България към Еврозоната. За мен пъзела се подрежда- прави се пенсионна реформа, която отговаря на пенсионните реформи в закъсалите държави от Еврозоната; после подпомагаме финансово държавите от Еврозоната , въпреки, че не сме в ЕЗ и не сме спомогнали за натрупването им; ограничаваме бюджетният си суверенитет сами; участваме и в Пакта Евро Плюс - натрупването на тези неща водят само до 1 извод- ГЕРБ се опитва тихомълком да ни вкара в Еврозоната....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар №81 "willy75"
  Абе що не си стоиш в Москва и в газовата си компания тогава като си толкова доволен.Не виждам тогава,какво прави "компетентното" ти мнение тук.Разбрахме,че за теб обикновенните хора и работници са "мързеливци и мишки".

 89. 89 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#85] от "milan22":

  За последен път пиша за това. Това е от твой пост и в отговор пак на твой пост № 51.
  [quote#85:"milan22"]Майната ви комунета. [/quote]
  Това само ти си го писал.

  Майната ви комунета.
 90. 90 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#82] от "Спас":

  Не се натискайте на Боко, работодателчета! Не му правете свирки! Откъде накъде вие ще решавате до кога да се работи в България? И до 100 години да се работи при такава несправедлива система, в която една армия фуражки трябва да получава много и дълго пенсии нищо няма да се промени!
  Тук специално съм съгласен със Спас.Така е, ако ги нямат тези привилегии никой няма да отиде полицай или военен.А предполагам,че ще се съгласите с мен,че без тях не може,както и междувпрочем и без лекарите въпреки допуснатите смъртни случаи


  Нормално ли е да сме на първо място по брой на полицаите? Като е криза защо тяхната не се вдига? Защо взимат по 20 заплати при пенсиониране? Я там да се направи реформа!

 91. 91 Профил на willy75
  willy75
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар 88 Ermaht. Ти от моя коментар само това ли разбра? Миличкия. Чети пак!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 92. 92 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#90] от "milan22":

  Проблема в полицията не е в униформените, които са на улицата.
  Бюрокрацията е проблема, но това далеч не е само при тях.
  На всички нива е.
  [quote#90:"milan22"]Защо взимат по 20 заплати при пенсиониране?[/quote]
  Защото, ако не е са тези две неща - ранно пенсиониране и заплати кой ще иде да става полицай? Ти не четеш ли?
  И ако 60 000 души в България бяха проблема щеше да е лесно.
  Само дето става въпрос за към 2 милиона души някъде, сред които ще сме и аз и ти не след дълго (при добър късмет).

  Майната ви комунета.
 93. 93 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#90] от "Милан22":
  Не се връзвай пич.И това е една огромна демагогия.Не е вярно,че сме на първо място по брой на полицаи.Вчислото влизат пожарникарите,гражданска защита,телефонистите от 112 и цялата администрация на всичко това,която е повече от всички гореизброени заедно.И всичко това се води полицаи.А какви полицаи могат да бъдат хората от администрацията като нямат вменени полицейски правомощия бихте ли ми казали?Ето за това се водят толкова много полицаи от глава на населението,а всъщност самите действащи полицаи са страшно малко и абсолютно недостатъчни.

 94. 94 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#89] от "Спас":

  Това е цитат, толкова ли си малоумен,бе? Под твоя пост под черта е и затова е в кавички, защото е цитат! Ти не можеш ли да четеш ами се пънеш? Да ти се невиди и умния работодател, един прост цитат не може да разбере! Писал си го е сам и ръчка другите! Хайде, не се прави на малоумен! Партиец с червена книжка! Стана капиталист и намрази комунистите!

 95. 95 Профил на Спас
  Спас
  Рейтинг: 908 Любопитно

  До коментар [#88] от "ermaht":
  [quote#88:"ermaht"] за теб обикновенните хора и работници са "мързеливци и мишки". [/quote]
  Ама и ти не четеш. Я виж извадка тогава.
  [quote#81:"willy75"]Не съм работодател в БГ, както предполагаш а съм работник.[/quote]
  Сега става ли ясно, че този човек е работник?

  Майната ви комунета.
 96. 96 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#93] от "ermaht":

  Като ги гледам по нашия град хич не са малко! И едни такива тлъстички! Нищо против тях, но системата е дисбалансирана! Не може така! Най-кратко работилите получават най-много и най-дълго! Това честно ли е?

 97. 97 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар №91 - willy75
  Няма смисъл да чета каквото и да било от твоите брътвежи.Доста си ми елементарен и не ми представляваш интерес за комуникация.Единствено мога да се позабавлявам,ама нещо вече загубих интерес.

 98. 98 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#68] от "willy75":

  Каквото си платил,това си получил.С малко пари,калпава стока се купува,а труда е вид стока.Като не ти харесват тези работници,смени ги с работливи и производителни например.
  Трудно ли е?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 99. 99 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Весело

  [quote#94:"milan22"]Да ти се невиди и умния работодател, един прост цитат не може да разбере![/quote]
  Не са гневи младежо, те повечето са такива. То себе си не разбира, но иска подчинения да го разбира, нали затова плащ... опс храни. А по повод на това, че хранели - храни се добитък, на човека му се заплаща за труда и нищо повече.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 100. 100 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#82] от "Спас":

  Така е всички сме в блатото.Според мен измъкване няма.Края му е изпуснат!Нищо хубаво не ни чака.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK