Светият синод благодари на Кеворкян

Светият синод благодари на Кеворкян

© Георги КожухаровСветият синод благодари на Кеворк Кеворкян в изявление, публикувано на интернет страницата на Българската патриаршия.


"Във връзка със зачестилите напоследък нападки и неоснователни обвинения срещу Българската православна църква, Светият Синод изказва благодарност на журналисти като г-н Кеворкян и на всички добронамерени, градивни и загрижени за духовното единство и напредък на нашия народ и българската държава журналисти, които трезво мислят и обективно отразяват живота и достойнствата на Българската православна църква – Българска Патриаршия и пазят авторитета й." Това гласи изявлението.


"Светият Синод призовава всички вярващи да не се влияят от злонамерени публикации и изявления, които не отразяват истината относно Църквата и нейния живот, искайки да я направят по този начин една светска институция", пише още в позицията. 
В позиция, озаглавена "Свещеник на колене" и публикувана във вестник "Стандарт" в понеделник, Кеворк Кеворкян атакува медиите заради интереса им към случая с Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, който се яви на празничната служба в храма "Св. Николай Чудотворец" с нов модел "Линкълн", дарен му от анонимен бизнесмен. Кеворкян се възмущава и от репортаж на Би Ти Ви за църковни дела. 


"На ония, които ще възразят, че им трябва - макар да не им дреме изобщо - "извисено" духовенство, ще им кажа: А къде са ви извисените политици? А извисените учители? А накрая и извисените журналисти - вместо тарикатите, гонещи като гладни курви сензацията? Но понеже смятате църквата за безобидна, немощна и слаба, си позволявате всичко по неин адрес.... Аз пък смятам, че дори най-скапаният български свещеник вече е по-нужен от немалка  част от днешната журналистическа паплач", пише Кеворкян.


И призовава шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов да не вади досиетата на клира - "да отложи, а ако е възможно, и изобщо да прескочи и този позор".

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Кеворкян?

  И той ли реже гуми???

 2. 2 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 909 Гневно

  Боже прибери си вересиите!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Mи то и с поповете стана като с докторите. Всяко стадо си има и мърша. Факт. Не може под един знаменател да се турат всички.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ако в България изобщо има християн-демократи, първо трябва да се преборят за църквата и после да се пробват в политиката.

  икономист - неграмотник с диплома
 5. 5 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 853 Неутрално

  дегенерати като Кеворкян изобщо нямат и думата да се изказват предвид вярната им служба в полза на комунистите потвърдена и от думите му :

  И призовава шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов да не вади досиетата на клира - "да отложи, а ако е възможно, и изобщо да прескочи и този позор".

  Защо да се прескочи този позор Кеворкян ? пак да се скрием дали зад расото , дали зад бизнесменската вратовръзка и да кажем ех колко сме преуспяли , да поучаваме , а грозното минало , слугинажа на престъпния режим да не го вадим нали .
  И в крайна сметка , защо след като мнозинството народ са бедни като църковни мишки да не се покаже този , който трябва да първообраза на смиреност и много други морални качества , духовен а не материален водач в неговото собствено падение и парадиране с лукс ? Това ли ще е утре попа , който ще вика на миряните смирете се , гледайте духовното и с какви изобщо очи ще застане пред тях ? Това са все въпроси , които вие отбягвате както дявола евангелитето , защото мястото на църквата не е на софрата с политиците и бизнесмените , нейната роля е съвсем друга - да бъде стълб помагащ на бедните , онеправданите и хората в нужда , да помага на тези , които са изпаднали и да ги направлява в духовния им живот , а не да се вози с лимозини и да четка властта , именно срещу това е заставал и самия Христос уличавайки ги в търговия и жажда за власт и заиграване с властта , пренебрегвайки обикновените хора .

 6. 6 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А има ли по-голяма ченгесарска курва от Кеворкян в журналистиката ?!?

 7. 7 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 684 Гневно

  Ле-ле, как се наредили кука до куката! Почни от митрополита, мини през Божидар-ът та се препъни у Кеворк-ът! Много гарван много нещо в државата, бре!!! И все очите си пазят!

 8. 8 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Въпростният коленичил свещенник, за който Кеворкян се възмущава, на мен лично ми прилича на влачещия се на колене в преследване на съкровище отец Фьодор от "12-те стола", само че в случая този се влачеше на колене, за да прикрива далавери. А за наглите и арогантни глупости, които казаха в същото предаване митрополит кирил и адвоката на варненската митрополия, даже не ми се говори.
  Да, медиите са склонни да търсят сензации, но църквата явно в момента може да предложи само материали за жълтата преса...

 9. 9 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Силно перо има Кеворк, ама как не е включил Костов в статията? Върти суче, върти суче и все ще си хвърли храчката по него. Почти не пропуска.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 10. 10 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 684 Гневно

  Поредният орезилил се "журналист".

 11. 11 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Браво на Кеворкян! Добре казано.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 12. 12 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Кеворк,
  Ти, в'ерно съвсем си изтрещял?!
  Това изказване от висотата на луксозната Ти къща в Бояна ли е или от низостта на каютата ти, където коцкарстваш с лесни новинарки?!
  Не мога да Те разбера защо се месиш - Комунизмът не изповядва духовни ценности, каквито 'би трябвало да се намират в Патриаршията ни?!
  Прав си, че на фона на държавата, църквата е последната инстанция, която трябва да се набива като трън в очите на хората, независимо че и там май има нужда от Лустрация?!
  Но ще ти напомня, че именно бившите комунистически функционери, които те направиха пре-богат имаха за цел църквата да е в трета глуха, за да няма спирачка народът с достигането на пълна морална деградация и безверие - така че не се прави на "учуден", когато вече има наченки на гражданско общество, сред което Ти няма как да попаднеш, църквата да започне да попада в полезрението на народа, при това със доста сериозна помощ от нейна страна!
  Вълците най-много обичат разпиляни агнета, а Аз искам добре оформено стадо с качествени пастири, ако някой надрастне овчедушието си, ще е в полза на стадото, а Ти може да се харесваш на Господарите си колкото си искаш, Ние сме те надрастнали!
  Явно е, че се разминаваме в желанията си - пожелавам Ти Средиземноморска буря и тр'иперлив екипаж!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 13. 13 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#11] от "прашинка":

  Как беше агентурното има на този доносник ???

  Простщината победи с ИПОН
 14. 14 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#5:"palermo88"]мястото на църквата не е на софрата с политиците и бизнесмените , нейната роля е съвсем друга - да бъде стълб помагащ на бедните , онеправданите и хората в нужда[/quote]
  Църквата може и да е с лузерите, но на висшия клир по му отива да е на софрата !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  Гарван гарвану око не вади.

 16. 16 Профил на BürgerBürokrat
  BürgerBürokrat
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "tel_112":

  ++++++++++++++++
  Тази борба още не е започвала. Затова и перверзията тържествува в БПЦ.
  А Кеворкян е своеобразно дъно на моралната деградация в българската журналистика; само Тошо Тошев може да се съревновава с него.

 17. 17 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#13] от "Големите Тикви":
  Другарко, нека Аз да отговаря:
  Ярко падение - засекретено обаче под Подводна звезда...
  Ако досието на Кеворк изгрее - Светия синод ще се покае!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 18. 18 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Църковната управа българска, вярва в Господ, колкото БКП номенклатурата вярваше в комунизма. Бог високо,цар далеко..., но май църквата, барабар с царя български са по-близо до ДС и другарчетата на Кеворк.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Кеворк е едно дворно псе - лае по когото му кажат. Той е най-отблъскващият пример за поръчкова журналистика в историята на българските електронни медии.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#14] от "ХАРИ":
  А 'бе да е само Висшия клир - за колко коли са ми се хвалели разни, че са църковна собственост, а Те ги карат, като техни и същевременно са едни комунистически мижитурки, които с усилията на цялата си рода се докарват пред квартала, като много можещи, на работа са с връзки, имота им е от партийната покрепа, колата им духовно-извисена...
  Народът много малко знае за Духовната семинария и къде прекарваха времето си нейните възпитаници, най-вече с кого дружах и на кого подражаваха!
  Ще припомня, че един от най-богатите собственици на имоти е църквата, а защо по-отворените и добре информирани комунистически отрочета си умираха да стават митничарчета и църковни служители - сами си отговорете!
  Всяко стадо има мърша, но не ходи на църковната общност, на която се пада честта да е от страната на безкористните народни пастири, да прелива от червена мърша!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 21. 21 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Разстроено

  [quote#16:"BürgerBürokrat"]А Кеворкян е своеобразно дъно на моралната деградация в българската журналистика; само Тошо Тошев може да се съревновава с него.[/quote]
  Кеворк: "Който не е виждал погледа на Христофор Събев, или както въодушевено го наричаха Фори Светулката, нищо не знае за дивото време непосредствено след преврата на 10 ноември 1989 година. В този поглед се отразяваше цялото безумство и всичката разпасаност, които завладяха улицата - дотам, че човек, учил ядрена физика в Дубна, научния бастион на Съветския съюз, можеше за една нощ да се превърне в български владика.
  Сега се чудя как не тръгнаха направо да събарят храма "Александър Невски", и т.н...

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 22. 22 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#21] от "ХАРИ":
  Дай им време - народът трябва да узрее, а е и имотна криза!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 23. 23 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Това, доносниците много обичат да си раздават благодарности и ордени.

 24. 24 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#21] от "ХАРИ":
  Позлатеният купол го оправиха от Кумова срама - Русия си оправи храма в с.Шипка и нашите парвенюта, решиха да се покажат - пр'еко сили!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 25. 25 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ....просто едни ченгета правят евала на друго ченге...голям праз...Господ да ги прости..Амо по добре да не им прощава

 26. 26 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#6] от "paolo51":
  Питай Карбовски!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 27. 27 Профил на messiah
  messiah
  Рейтинг: 402 Неутрално

  АГЕНТ ДИМИТЪР "Кеворкян" ли започнаха да го наричат.
  Сигурно ще е някаква мръсна дума,ха-ха....

 28. 28 Профил на nikolaaay
  nikolaaay
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Кеворк страхотна защита им е треснал на синодалните старци.

  Кеворкян: духовенството мое и да е нефелно, ама политиците, учителите, журналистите са още по-нефелни.

  Св. Синод: благодарим на Кеворкян, че трезво мисли и обективно отразява живота и достойнствата на Българската православна църква – Българска Патриаршия и пази авторитета й

 29. 29 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1148 Гневно

  СКАПАНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!!!

 30. 30 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  бьлгарската цьрква триабва да узакони цьрковниа брак и всички които са с бракове в бьлгариа да минат цьрковен брак с което да се легитимират пред отец син и светиа дух
  цьрквата триабва да забрани абортите и разводите

 31. 31 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 526 Неутрално

  кеворкян винаги е бил подмазващ се драскач, не се заблуждавайте, жалка история

 32. 32 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Боклуците се организират в кръгова отбрана.

 33. 33 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Преди няма и два дни публикувах пост ,че не трябва да им се вадят досиетата на поповете ,но след този материал на агент димитър съм абсолютно убеден в противното !Отворете им гнусното минало и да се приключва !

 34. 34 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Църквата-това е съвкупност от всички вярващи. Бивши агенти, ченгета и боклуци не могат да бъдат нито вярващи, нито църква. Тъй че, висшият ни клир няма нищо общо нито църквата ни, нито с народа ни.

  Парадокс, но какво ли е наред в тая лудница, че и това да си е на мястото.

 35. 35 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Мда....за форума няма нито един свестен български журналист. Кеворкян е дворно псе, Гарелов е политическа проститутка, Росен Петров е ченге, Бареков е продажно копеле- за него съм съгласен..хихиххи......ама хора уважете поне перото на човек като Кеворкян, може да е всякакъв ,но е ужасно талантлив....Дори и това да е дразнещо, дори и да мрази всички от къщурката си в Бояна, все пак е талантлив.

  Свободата е на върха на копието...
 36. 36 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 502 Неутрално

  ТО ТОВА МАЙ Е МЕЧЕШКА УСЛУГА !!!

 37. 37 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  №30 dearblue, ти сериозно ли искаш да има само църковни бракове и да се забранят разводите и абортите. Дали не си прекалил с течната литература или има някакъв скрит хумористичен смисъл зад твоето искане.

 38. 38 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кеворкян?! За тоя няма достатъчно силни гадни думи, освен сръбските псувни може би....

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 39. 39 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пълна хомосексуална комуна е този Свети синод! Най вероятно, другарите са сметнали, че така ще обяздят църквата и са успели за съжаление! А тези синодални мумии, ако имаха и капчица достойнство(къде у пдал*те такова нещо), можеха просто да се покаят и да поискат прошка от миряните!? Но не би! Зная, че ние сме си едни неверници, но все пак да не забравяме, че църквата- духовността ни е запазила, като нация! По добре да и помогнем, отколкото да я разцепваме и оплюваме! А на това мръсно ченге Кеворк, защо ли му се вързвате?

 40. 40 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "Светият Синод призовава всички вярващи да не се влияят от злонамерени публикации и изявления"

  А може ли на снимки да вярваме?!

 41. 41 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 853 Неутрално

  И журналистическата, и свещеническата паплач си е... ами паплач. Еднакво вредни, няма по и най тука. И двете професии са изключително важни за обществения интерес и когато представителите им са кухи и продажни душици, страдаме всички. Но на отец Иван ще му затворят приюта, а на Любослава Русева й биха шута (ужас, почнах да говоря в рими ). Така се разправяме със светлите примери в тия професии. И тук, както и в българския съд, действа правилото за обратния подбор - най-развратеният има най-големи изгледи да напредне в кариерата. Кеворкян защо не изпраска едно слово в защита на отец Иван? Не му стиска да се заяде с властта или няма да му пуснат статията в парцала Стандарт или и двете?

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 42. 42 Профил на kras
  kras
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Авторитетът на църквата се гради основно на делата и постъпките на нейните служители. Като религиозна институция църквата е отделена от държавата, но е част от организационната структура на обществото, а това изисква тя да отчита и обществените изисквания към нея, включително и критиките, когато те са обективни и основателни.

 43. 43 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Може да се поспори относно целия шум, който се вдигна около Линкълна на дядо владика, но не е това начинът, по който го е направил Кеворкян в стил "а вие защо биете негрите?"
  Пък и точно другарят Кеворкян...

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 44. 44 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И Кеворк е изтрещял тотално. Щом го докара до там, да имитира Карбовски... Всяко нещо трябва да е с времето си, Кеворк.

 45. 45 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ами ДС са като едно голямо семейство - поддържат се независимо от избраното поприще.

 46. 46 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И какво като се извадят досиетата? ПРОПУСНАХТЕ ВРЕМЕТО! Каквото вече и да се извади, народът толкова оскотя и се изпростачи, че все тая.
  Освен това, фактът, че самият Кеворкян е доносник, не означава, че в конкретния случай не е прав. Наистина да се хули Църквата стана мода. Българите са безверници, които лицемерно искат да дават съвети за Вярата. Ми няма как да стане.

 47. 47 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#46] от "drakolina":
  'Що 'бе Другарко, 'що с лошо?!
  Една отминала Лустрация толкова ли Ви уплаши и Вас, че се наредихте на гражданска позиция?!
  Я ми отговорете на нещо по-неплашещо:
  Ако Кеворк се самоубие, смятате ли, че Светият синод ще го погребе на църковна земя - все пак няма Лустрация?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 48. 48 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ivan Petrov":

  Мен лустрацията трудно може да ме уплаши. Аз съм на 30 години.
  А на хипотетичния Ви въпрос, няма как да отговоря. Ако е вярващ, няма да се самоубие. Ако го направи, значи е изгубил вяра. Но щом се интересувате, питайте Светия синод. Явно имате намерение да самоубивате Кеворк

 49. 49 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#46:"drakolina"]Наистина да се хули Църквата стана мода.[/quote]
  Това да се държи сметка на алчните и самозабравили се попове вече хулене на Църквата ли му викате?
  Такава наглост и такъв гьонсуратлък като този на Кеворка отдавна не бях чел. По-голямо безочие може би единствено Първанов може да извади. Ма то това явно е условие, за да си комуняшка рожба на ДС. Същата наглост демонстрира и онова подобие на поп, де си вози свещения гъз в лимузина, когато го даваха в " Репортерите ". На въпросите на журналистката отговаряше с " щото така искам ".

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 50. 50 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#48] от "drakolina":
  Аз да не съм от ДС! - Те имат тази склонност да самоубиват, че и от МВР!
  Беше ми любопитно да не съм попаднал на вътрешен човек от Кликата - нямаше да има нужда да мислите за отговор - директивите по стените са ясни!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 51. 51 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#49] от "Sniper":

  Добре си цитирал Сократ, ама той ако те чуеше, щеше да се смее. Ами репортерите що не ходят да питат някоя мутра защо кара такава кола? Или някой полицай, съдия или прокурор? Защото има хиляди хора, които са в светлините на прожекторите и които не могат да дадат обяснение за богатството си. Ако аз подаря утре на някой митрополит ЛУКСОЗНА кола, защото така съм решила, той защо трябва да ми откаже? За да спят спокойно журналистите ли? Може да искам митрополита да се вози в по-луксозна от тази на премиера. Щото смятам, че Църквата заслужава повече уважение от правителството. А защо не питат Бойко що хвърчи с хеликоптер? Ама така да го питат, истерично и да показват ден през ден хеликоптера му в новините. Аман от медийни манипулации.

 52. 52 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#51] от "drakolina":
  А защо църквата, като изключително богата, не помогне на чедата Божии и не сложи под крилото си всички бездомни деца от сиропиталищата, които не са абортирани, а са спасени и намести даренията за по-висши цели или започне вещо да стопанисва многото си имоти?!
  Не разбирам, ако на мен ми подарят кола, а Аз искам да помогна на всички страдащи и бедстващи, какво ще ме спре да я продам и да си купя такава за два пъти по-малко пари - Божиите служители откога пътуват с много багаж и откога се страхуват да се изправят пред БОГ, че им трябват супер надеждни и луксозни коли?!
  В Германия Църквата дарява имотите си за детски градини, ясли, домове за сираци, спортни площадки и всякакви социално-подпмогащи дейности, като запазва собствеността върху земята си и изисква спазването на определени, наложени от нея правила - масова практика е - приема се много добре от обществото, въпрос на престиж е да отидеш на църква, а не на парвенюшка среща с партийни другари!!
  Аз си мисля, че ако има и едно самоубийство в България, нашите духовници трябва да са поне 45 дни на пост и молитва и в служба по храмовете ни!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 53. 53 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#51] от "drakolina":

  Трябва да си изключително самонадеяна гъска, за да си позволиш да говориш от името на Сократ, какво щял да направи.
  Такива журналисти, дето питат разни самонабедили се величия, различни от попове, и ги питат едни неприятни неща все още се намират и у нас. Ето ти един: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=869586
  Така че защо поповете да правят изключение? Защото на теб така ти се иска? Не става.
  На попа можеш да подариш ако искаш и хеликоптер, ако той наистина е осъзнал смисъла на това, на което се е отдал да служи ще ти откаже. И именно това е неговата роля да дава нравствен и духовен пример на миряните, не да си мерят пишките спрямо луксовете, в които са потънали, криейки се зад религията и Бог.

  П.П. Ако имаш какво смислено да ми напишеш, пиши, ако нямаш не ме занимавай с глупости.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 54. 54 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#53] от "Sniper":
  На 30 години не беше ли секретаршата на онзи разпасан владика, който й е сложил в краката всичката църковна собственост и власт, с която разполага, а един журналист беше дръзнал да опише свинщината им?!
  Явно и компютър с интернет й е дал, за да следи борсовите индекси и обществения отзвук - добре се справя!
  Аман от курви и ДС!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 55. 55 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 853 Неутрално

  След като умре ще го провъзгласят за Светия... Св. Кеворк Кеворкян...

 56. 56 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#53] от "Sniper":
  Определено не си чел Сократ. И ти личи. Защото ти не спориш с аргументи. Какво общо има служенето на Бога с возенето на скъпа кола или на хеликоптер? Защо скъпата кола или хеликоптера да пречат на искрената вяра? Църквата не е социално подпомагане. Православието проповядва ходенето в Храма заради вяра, а не заради облага. Вземи попрочети преди да спориш. Не съм самонадеяна, самоуверена съм. А това дразни хора като теб

  П.П: Те не си в състояние да определяш кое е смислено и кое не. Нямаш интелектуалния капацитет. И ти личи.

 57. 57 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#54:"Ivan Petrov"]Аман от курви и ДС![/quote]
  И аз така викам - Аман. А тоя резил с тая секретарстваща уруспия съм го пропуснал. То човек не може да е в течение на всички църковни свинщини, ма може и да се е научила да борави с интернет. Обаче ми се струва, че дядо поп, като я е пуснал на амбразурата не и е обяснил, че този път не става въпрос за " онова " духовно. Другото е, дето не му е останало време да и го обясни, ако въобще и той го помни още.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 58. 58 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  Кеворкян православен ли е? Или е арменски монофизит? И защо не се захване да издаде в книга доносите си срещу Димитри Иванов, вместо да се занимава с църковните дела? Блажиш ли, блажиш ли, дядо Кево?

  Свобода за Надежда Савченко!
 59. 59 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#56] от "drakolina":
  Давам ти пример за интелектуален капацитет, само че на една секретарша насред Митрополия, гледай да не се припознаеш:
  http://society.actualno.com/news_371047.html


  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 60. 60 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Агент Димитър...Скапана червена подлого...Ще умираш и ти някой ден...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 61. 61 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#57] от "Sniper":
  Прочети отговора ми към 30 годишната митрополитска интелектуалка.

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 62. 62 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ivan Petrov":

  Много ти се иска да съм някоя, която ти би имал моралното право да хулиш. Ама не съм. Готов си да повярваш, че цитираната секретарша би седнала да спори с хора като теб или мен. На такива като нея не й пука изобщо. Аз споря заради Православната си вяра. Защото хулят Неговата Църква. Ама няма да ме разбереш
  Жалко е да съдиш по някого за вярата му, според това каква кола кара. Не защитавам митрополита. Протестирам срещу елементарния начин на мислене. Така се мисли в цяла БЪЛГАРИЯ. И затова сме на такова дередже.
  Имам и един въпрос към теб. Кажи ми какво наистина се промени като отвориха досиетата? И наистина ли вярваш, че ги отвориха навреме? Защото аз съм убедена, че фатално закъсняха.

 63. 63 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#56] от "drakolina":

  Да-а-а, затвърди ми убежденията, че си тъпо парче не само заради личните нападки от първия ти пост до мен.
  [quote#56:"drakolina"]Какво общо има служенето на Бога с возенето на скъпа кола или на хеликоптер?[/quote]
  Отговарям ти с цитат от Библията, с която ти явно не си запозната, но това не ти пречи на " самоувереността ".

  Евангелие на Матея 6:24
  Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.*

  * На богатството.

  Надявам се, че имаш Библия за да провериш истинността на написаното от мен, понеже видно си пренебрегнала учението за християнските ценности. Като те чета, разбираемо не е имало кой да те научи. Комунетата сега станаха вярващи, навремето наблягаха на сви*ките.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 64. 64 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  На въпроса ти ще отговоря с въпрос:
  Ти вярваш ли, че това са досиетата(истинните), които са отворили и защо не отвориха всичките досиета и тези в Русия?!
  Мен ме интересува нещо по-важно: Лустрацията!
  С нея хора, които се взимат насериозно просто официално се отритват от обществото, следователно трайно им се отнема индиректно обществения микрофон - но на теб това ще ти е трудно и непосилно да го разбереш, ти се интересуваш от няколко досиета(защо ли?!), а Аз за бъдещето на България!
  Със стари курви нов бардак не става, не знам защо ни убеждавате в обратното?!
  ...и престани да се правиш, че защитаваш църквата, защото заради такива като теб и нея я превърнаха в бардак!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 65. 65 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#62:"drakolina"]Аз споря заради Православната си вяра. Защото хулят Неговата Църква.[/quote]

  Църквата е Негова. Но Синодът не е Църквата. Клирът също не е. Църквата сме всичките вярващи. Като вярваща православна би трябвало да го знаеш. И никой не хули Църквата.

  Синът Божи и син човешки прогони сарафите от Храма с думите: Не превръщайте дома на Отца ми в дом за търговия! А всеки, който е запознат с житието и битието на варненския и великопреславски Кирчо знае, че той е търгаш. Безскрупулен. Този "Линкълн", сам по себе си, нищо не означава. Той единствено послужи като повод, за да отприщи отдавна събирано недоволство.

  Да напомням ли за пореден път, че варненският и великопреславски Кирчо на младини е бил изключен от гръцко духовно училище, заради комунистическа пропаганда? Не въпросният "Линкълн" му пречи на вярата и служенето на Бога. Има и много други фактори.

  Свобода за Надежда Савченко!
 66. 66 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#61:"Ivan Petrov"]Прочети отговора ми към 30 годишната митрополитска интелектуалка.[/quote]
  Прочетох го. И да не е тя, една такава със сигурност е. Що за " вярваща " ще задава въпрос какво пречело богатството на вярата, само дето си затваря очите, че става въпрос за богатство от незаконно присвояване и лична облага с нечестни средства. Ми нищо не пречи, щото вярата я няма Тя като я няма, какво да и пречи.
  Иначе на всеки трезвомислещ човек е ясно, че в Църквата се въртят огромни далавери. Не ги въртим аз и ти, въртят ги такива наглеци като митрополита. Оттам и поповете с призвание носят тоя кръст, да са хулени заради онези другите, оттам и хората станаха безбожници.
  Но на въпросната drakolina явно от много самоувереност не и е останал капацитет да се задълбочи в разсъждения.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 67. 67 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#63] от "Sniper":

  Жалък си И защо според теб някой, който се вози на скъпа кола, служи на мамона? Наистина мислиш елементарно. Според теб поповете трябва да са с одърпани и стари дрехи, да карат коли, които едва се движат. Това е лицемерие. Дребнаво е. Църквата не е длъжна да моли хората да вярват. Който вярва, сам намира пътя към Божия дом. Вярата насила, не е вяра. Затова и Православието забранява агресивното проповядване. Така извадени цитати от Библията, можем да си разменяме много. Темата е друга. А тя е - определя ли една кола, кой колко вярва наистина?
  Вземи прочети нещо за смирението. И като си почнал със сократ, мини и през Аристотел. Той доста е казал за спора.

 68. 68 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#66] от "Sniper":
  Безбожието беше цел номер едно на комунистите и както всички знаем те притежават БГ медиите - всъщност току що смъкнаха заглавието в небитието - няма откриване - явно някой не харесва коментираното?!
  Тази жена е ярко падение, четейки доводите й, но тя си го знае, не знаех че има властта да смъква статии...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 69. 69 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#67] от "drakolina":

  Ша ма извиняваш, ама с тъпанарки не ми се говори, камо ли и съвети да приемам от тях. Достатъчно време ти отделих, за да разбера, че си безнадежден случай. Ти не вдяна изобщо за какво става въпрос. Трима ти обясняваме за християнските ценности, и как те не кореспондират с далаверите в църквата, ти пак едно си знаеш. Не можеш да лъжеш и да крадеш, и в същото време да учиш хората на смирение и страх от Божия гняв. Това се нарича лицемерие и също не е добродетел.
  Оставям те да си спориш сама, ако изобщо не е възможно да си размърдаш малко сивото вещество.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 70. 70 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#65] от "GogoPG":

  Съгласна съм, че Църквата са вярващите. Но има и служещи. Такива са поповете, монасите и синода. Фактът, че Българската православна църква има огромни проблеми не го оспорвам. Оспорвам тенденциозното желание на определени журналисти да омаскарят цялата Църква. За пореден път искат някои хора с мръсната вода да изхвърлим и бебето. Няма как тези 45 години безверие и атеизъм да не са проникнали и в църквата чрез ДС "свещениците". Както се мъчи държавата да се отърси от вкопаните агентурчици, така и Църквата се мъчи. За сега никой не успява. Ни църква, ни държава. Нали си направихме мирна "нежна " революция. Сега ревем. 71. 71 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#67] от "drakolina":

  Съжалявам, че трябва да го констатирам директно, но ти си семпло момиче. Низша си духом, което навежда на мисълта, че - вероятно - можеш да се надяваш на нещо по-добро след като се отървеш от тленноста си.

  След като търпеливо и добронамерено ти разясних, че Синодът и клирът - това не са Църквата, защото Църквата са всичките вярващи, нека те запитам следното:

  Редно ли е старците от Синода и отделни представители на клира да демонстрират показно, по безвкусен начин, благоденствие и охолство, докато огромна част от членовете на Църквата прекарват дните си в опити да пресметнат как ще бъдат свързани двата края? Морално ли е? Има ли смирение в подобно поведение? Забелязва ли се емпатия?

  Свобода за Надежда Савченко!
 72. 72 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ivan Petrov":

  Статията е изчезнала ли? Не се изненадвам. Само едно се чудя сега, провокиран от размяната на " любезни " слова с тази тъй " толерантна " опонентка. Кое е по-вредно за обществото - неверието или глупостта?
  Но отговор едва ли ще намеря. Беше ми приятно да разменя мисли с нормален събеседник. Лека вечер!

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 73. 73 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#64] от "Ivan Petrov":

  Естествено, че това не са истинските досиета. Нима ти вярваш, че преходът беше спонтанен? Нима някой вярва, че 10 ноември 1989 година не бе добре и предваритерно режисиран?
  Да, ти четеш, но не желаеш да разбереш доводите ми. Никъде в изказванията си не съм казала, че митрополит Кирил е свестен. НИКЪДЕ. Не ми вменявайте неща, които не съм изричала. Просто вие реагирате елементарно. Щом не мисля като вас, следователно съм от лошите.
  Моята теза е, че предпочитат да ни занимават с някаква кола, вместо да разберем наистинай нелициприятните неща, които се случват в БПЦ. И то при положение, че няма владика, който да не кара или да не се вози в два или три пъти по-скъпа кола от тази. Другаде е заровено кучето.

 74. 74 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  А Кеворк биваше някога.

  Какво ли е станало?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ivan Petrov":

  Вижда се статията - затова са таблата ни я.


  До коментар [#69] от "Sniper":

  Това е попче, не може да е жена. Не се хващай така лесно млади колега. Надуших му расото. Командирован е тук от безбожните попчета.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#71] от "GogoPG":

  Ок. Опитах се да говоря спокойно. Явно това не се харесва.
  Ти защо си мислиш, че можеш да ме съдиш? Нима не знаеш, че съди само Той?
  И теб ще питам - къде съм казала, че подкрепям демонстрацията на богатство и разкош? Просто тезата ми е друга. Не говоря за митрополит Кирил. Казвам, че да се возиш в удобна кола не е грях. Защото драги ми събеседнико ако ще си говорим така, как аз и ти седим сега и пишем, ползваме "тази глезотия компютъра " като има толкова бедни, гладни и страдащи? Нисък ни е хоризонтът на българите. Защото масата е бедна и озлобена. Но затова сме си виновни само и единствено ние. Та нали същата тази маса си избра мутри и милиционери да я управляват.

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#76] от "drakolina":

  Отче, на енориашите или както там се наричат едва ли ще им допадне подобна гледка.
  Удобна кола и скъпа кола не са непременно едно и също нещо.

  И не става въпрос за злоба. Е, питай момъка снайперчо на колко и вярва ли в бог.
  Аз съм пълен атеист, но също така смятам, че кирето се насра с този ход. Не случайно вече я върна колицата на собственика и. Може да е било вид индулгенция за опрощаване на грехове.
  Тогава редно ли би било?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Обичани в Христа братя и сестри хейтъри. Нещастник е този митрополит с тъпия му "Линкълн". Спор няма. Много грехове има Св. Синод на БПЦ към времената в които живеем. Спор няма.
  Но... погледнете малко в себе си. Почти всички ревете: "Аз нямам нищо общо с тази църква и мръсните и попове". Тогава защо се занимавате с нея? Тя е отделена от държавата, не ви закача. Оставете нас, православните, да се оправяме с проблемите. Ако пък се чувствате част от нея /или бихте искали да бъдете/, това ли е тона? Какво предлагате? Какво сте направили?
  Поне някой да излезе от простите псувни и да си излее мераците до крайност. Тогава би се получил пост от рода на "всички попове обесени на уличните лампи, тия дето го дават православни - в изправителни лагери". И пак би било по-достойно, градивно и искрено. Спокойно, братя и сестри, и това време ще дойде. Всъщност то вече почти е настъпило. Но любовта ни към вас, в Христа Бога нашите братяя и сестри, вовеки няма да преодолеете. Мир вам!

 79. 79 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#76] от "drakolina":

  Честно, постът ти 73 се появи и го прочетох, след като вече бях написал отговора си до теб. В него ставаш по-умерена. Извинявай, ако съм те засегнал.

  Но позициите ти - като цяло - са незащитими от морална гледна точка.

  - Първо, все от някъде трябва да се започне. Това е като отговор на риторичния ти въпрос, дали Кирчо и този ваджишки "Линкълн" са най-големият проблем.
  - Второ, не всеки свещенослужител, който се вози в лъскава лимузина, е служител на Мамон. Ако и паството му се радва на прилично благополучие, обаче. Иначе, без да ме е еня на кого точно служи (освен на себе си), аз си запазвам правото да го презирам със същата сила, с която бих презирал охранен овчар на измършавяло стадо.
  - Трето, за тези неща членовете на Църквата не бива нито да си затварят очите, нито да мълчат. Ако изберат тази линия на поведение (мълчанието), те само биха продължили да подкопават и без друго нестабилните (поради тези и ред други обстоятелства) основи на самата Църква. За да я превърнат накрая окончателно в псевдорелигиозен тематичен парк. С будьоновки вместо килимявки.
  - Четвърто, дори и някой да е започнал целенасочено и със своя собствена, користна цел, медийната атака срещу варненското и великопреславското, това не означава, че на посочената от него гнъс не бива никой да обръща внимание. Членовете на Църквата ни са хора със свяст. Те ще отделят сеното от плявата.

  Свобода за Надежда Савченко!
 80. 80 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#77] от "Росен":нистина е забавно когато мъжете се държат като деца. Не съм мъж, но щом така мислиш, ще те оставя да си вярваш
  Колата на Кирил не е нито е скъпа, нито е луксозна. Друг е въпросът колко добър митрополит е Кирил и заслужава ли да бъде митрополит? А всеки вярващ знае, че индулгенции НЯМА. Ако ще и самолет да подариш, ако си грешен, си грешен.
  Всъщност защо не напишете едно писмо до Светия синод и да ги помолите или да ги задължите да се возят само в определени марки и класове коли. И дарителите да ги задължите само такива да даряват. Като ви чета колко сте компетентни и как си вярвате, няма да се учудя ако утре някой не излезе и не съобщи, че лично Бог му се е явил и му е казал какви коли могат да ползват свещениците.

 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#80] от "drakolina":

  Скъпа е за църковен служител отче.

  И ако все пак приема светите ти думи за истина, то защо тогава кирето я върна? Отзвука нещо не му хареса май?

  КИРЕ, ти ли си бе? Познаваме се по лице от празници в Шумен. Не бях от множеството.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#79] от "GogoPG":

  Няма проблем. Много пъти съм мислила, че форумите са измислени от диктатор. Позволяват на населението уж анонимно да избие парата и така тя не се насочва към истинските виновници Затова разбирам по-острия тон, но понякога се дразня, особено когато се опитвам да говоря нормално. Все пак благодаря за мъжкото поведение. Не е присъщо на всички, които претендират да са мъже във форума.

 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#82] от "drakolina":

  Отче, ако продължаваш да се правиш на жена ТОЙ всичко вижда и може да те превърне в жена да знаеш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен":
  Споко! Жена съм. Не ме притеснява, че ме гледа. Той всички гледа. Дори е теб, атеиста.. Именно защото Той всичко вижда. Даже и неизреченото.

 85. 85 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Свещенник, разбирай свещник. Духовник - човек в чиято глава дъха вятър. Изобщо, какъв авторитет могат да имат всички тези идиотски натруфени мазни попове говорещи глупости? До кога да търпим и тази мафия?

 86. 86 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#77:"Росен"]И не става въпрос за злоба. Е, питай момъка снайперчо на колко и вярва ли в бог. [/quote]
  Въпроса не е до годините и вярата на снайперчо. Въпроса е, че същия мрази в еднаква степен лицемерието, глупостта и двойния аршин. Не може някой да ми дрънка за вяра и морал, когато за един нагъл пладнешки разбойник в расо те не означават нищо. Сега виждам плочата се е сменила не било за Кирил, той вече стана рогат, а било по принцип. Е, снайперчо не харесва и фурнаджийските лопати. Освен това, когато човек иска да получи уважение, даже и в анонимен форум той самия дава такова. Не знам защо онова нещо под ника drakolina счете, че наглост, етикети и нападки могат да и бъдат опростени, та е заридала за коректно, джентълменско отношение?!?

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 87. 87 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 710 Неутрално

  А това, в каква кола се возел някакъв поп, е толкова НЕважна тема, щото само пълни наивници могат да се хванат на такъв бастун.

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Любопитно

  До коментар [#84] от "drakolina":
  [quote#84:"drakolina"]Споко! Жена съм.[/quote]
  Божиите хора не лъжете често.
  Жената на попа? Да?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на drakolina
  drakolina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#86] от "Sniper":

  Не съм се извъртяла. Никъде не съм защитила Кирил. Просто ти реши, че ще ме обиждаш и го правиш. Не съм виновна, че четеш без да разбираш. Джентълмен не си. Не защото аз мисля така. А защото си неспособен на подобно поведение. Много ти се иска аз да съм свалила статията, аз да съм онази "курвата", аз да съм гъската. Защото така е лесно. Сърдиш се, че те нарекох елементарен. Сърди се на себе си. Прочети си постовете и виж как ти говоря аз и как ми говориш ти. Иска ви се да се легитимирате, доказвайки си, че някой от хората , които плюете, ще ви/ ни обърнат внимание. Ами няма. Просто защото вече го казах. Такива като тях са измислили избиването на парата във форумите. Спорът не е за Кирил. Спорът е за колата му.

 90. 90 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  [quote#51:"drakolina"]Ако аз подаря утре на някой митрополит ЛУКСОЗНА кола, защото така съм решила, той защо трябва да ми откаже?[/quote]

  [quote#62:"drakolina"]Аз споря заради Православната си вяра. Защото хулят Неговата Църква. [/quote]

  [quote#62:"drakolina"]Не защитавам митрополита.[/quote]

  [quote#67:"drakolina"]И защо според теб някой, който се вози на скъпа кола, служи на мамона? [/quote]

  Църквата дере до голо всеки дръзнал да влезе в нея.
  Такса за фотоапартчето ти, че си снимаш САМА кръщаването на детето, друга такса и за леля ти щото пък тя е с КАМЕРА и прави същото като теб, нищо че ВЕЧЕ си им платила ТАКСАТА, която хич не е малка.
  Това е "нашата" ЦЪРКВА, затова там НИКОГА няма да има навалица. Алчността не беше ли сред греховете?????????

  А онова по-горе са ти противоречията дето уж ги нямало.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#73] от "drakolina":
  Не съм видял да го отравяш(кучето), по-скоро реагираш елементарно - изгуби ме за събеседник!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 92. 92 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#89] от "drakolina":
  Аре да видиш първия ми пост до теб има ли някакви нападки лично срещу теб, преди да продължиш да бръщолевиш за джентълменство. Виж си и първия отговор до мен, в който се дървиш нещо, че и подписа ми замеси, да си по-отворена. Постовете ти бяха пълни с арогантност, но ревеш, когато получиш същото. Що си мислиш, че твоята наглост трябва да се прости? Коя си ти? Ква си, нещо си по-специална ли или просто си търсиш някой да ти тегли една п**ка м***а?

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 93. 93 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#86] от "Sniper":
  Нашият събеседник от женски род, освен че се извърта, поставя темата си в края на форума, след като всичко е преговорено вече по-неудобната за него тема - нека оставим новата тема за някой друг път - несериозните неща, помежду другото...
  Лека вечер!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 94. 94 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#76] от "drakolina": Пишете чисто, никакви правописни грешки..добре подредени мисли, език като мним бриз с потенциал на ураган. Забавно е да ви чете човек. Все пак Христос изгонил търговците от храма Господен. Въпреки, че щеше да му е доста по "удобно" да се "повози" с тях

 95. 95 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#90] от "Росен":

  Няма смисъл от това наддумване.
  - Ти негодуваш - без съмнение справедливо.
  - Тя си мисли, че защитава Църквата, като се опитва - в конкретния случай - да пренасочи медийния удар.
  - Аз съм убеден, че медийният удар - пак в конкретния случай - трябва да бъде използван максимално за благото и спасението на Църквата.

  Никога и никой от нас няма да убеди човека, с когото спори. Пък докато спорим, всички взехме да се изкарваме и "прекалени светци". А те - според народната мъдрост, не според Канона - и Богу не се нравят

  Свобода за Надежда Савченко!
 96. 96 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#95] от "GogoPG":

  Да.

  До коментар [#93] от "Ivan Petrov":

  Да.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 949 Неутрално

  А бе Кеворк, проблема не е колата, проблема е че човек като Метрополит Кирил не може да се прави на пловдивска майничка пред хората - "скибал ли си мъ гол на плажа..."!! Проблема е в примера който трябва да дава - пример на смирение. Можеш слезе и от 1 милион долара джип и пак да си смирен, нали.

 98. 98 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Кеворкяне, обществото не изисква духовниците да са извисени. Извисен морално е само арменския поп. Обществото иска духовниците да си вършат работата, както го правят повечето учители. И въпреки това е много глупаво и назадничаво, да не се изисква от поповете, защото политиците или учителите са лоши. Прекалено примитивно, какъвто се оказа и Вашият морал.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 99. 99 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Агент Димитър е едно от най-мазните лекета на комунизма, защото за другите поне беше ясно, че са партийни мекерета. Докато Кеворкян се пъчеше като борец за истината, а всъщност плюеше в очите на цяла България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK