Уволнена е директорката на института за паметниците на културата

Директорът на Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) арх. Йорданка Кандулкова е уволнена дисциплинарно от министъра на културата Вежди Рашидов, съобщи dariknews.bg.


Кандулкова ще търси правата си по съдебен път. Според нея при уволнението й не е спазен законът, макар че винаги можело да се намерят формални пропуски в работата й на ръководител на националния институт.


Един от мотивите в заповедта за уволнение е мнението на арх. Кандулкова, изразено в медиите във връзка с реконструкция на сграда-паметник на културата в Бургас, като според министерството с позициите си тя е уронила доброто име на работодателя си. "Единственото, което казах, е становището на института за този обект", коментира Йорданка Кандулкова.
"През тези години работих с всички сили. В тези години не успях да кажа "да" на неща, които са според мен "не" и не бива да се случват на културното наследство", каза арх. Кандулкова. "Начинът, по който го направиха, е изключително мръсен, без да ме повикат, просто дойдоха рано сутрин три дами в черно, за да има свидетели и ми връчиха всичко с куриер," заяви тя.


В отворено писмо да премиера Бойко Борисов омбудсмана Константин Пенчев, министрите на правосъдието и на културата Вежди Рашидов и Диана Ковачева, работещите в Националния институт за недвижимо културно наследство застават зад своя директор и протестират срещу уволнението на арх. Кандулкова. Според тях основанията в заповедта за отстраняването й от вчера не отговарят на истината и са незаконосъобразни. "Уволнението на арх. Кандулкова е елемент от безпринципната и безотговорна политика на Министерството на културата спрямо проблемите на културното наследство", пишат още те.

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 4834 Неутрално

  Не ни трябва директорка на Паметници на културата,а ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на 2easy
  2easy
  Рейтинг: 435 Гневно

  Вежди си прави квото иска.

  Парадоксалните възвишения на човешката мисъл доведоха до леснопредвидими вдлъбнатини в окръжността на ирационалното оригиналничене.
 3. 3 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "....работещите в Националния институт за недвижимо културно наследство застават зад своя директор и протестират срещу уволнението на арх. Кандулкова..."
  Щом работниците застават зад бившия си шеф в тези времена, предполагам е била свестен човек.

 4. 4 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Авторът да беше погледнал в гугъл преди да напише статията:
  доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова

 5. 5 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#3] от "bilbotorbins":

  И аз си мисля, че вероятно е свестен човек, но най-вероятно е настъпала нечии лобистки интереси или не е била удобна някому. А и шефът й не е свестен. Надявам се да успее да защити правата си в съда.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 6. 6 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Все пак според Георги Стоев, зам. министъра: "Кандулкова е отказвала да изпълнява нареждания на Вежди Рашидов". Че ако директорът на НИКМИ прави и мисли каквото му се спусне отгоре за какво въобще е института? Да си го управлява министъра.

  На мен ми звучи като да им трябва пионка...
  "Къде ми е трЪгнала тая да мисли, па и да се изказва и мноо да знае, я да си ходи..."

 7. 7 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Весело

  ...фани единия, удари другия...много се радвам, че няма да се налага да виждам и завися от префърцуненостите на въпросната соц леля в течение на професионалния си път!

 8. 8 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Още от изказването на Георги Стоев: "Не трябва да се притесняват за съдбата си тези хора. Аз съм човекът, който излиза от този институт. Моята позиция е, че този институт трябва да съществува. Г-жа Кандулкова имаше много добри намерения за много кратко време да реши натрупаните с десетилетия проблеми в института. Но при това си благородно намерение тя пренебрегна някои основни принципи, които следва да се спазват в държавната администрация - като съществуването на йерархия, субординация, дисциплина и лоялност към работодателя."

  Доста цинично, ъ?

 9. 9 Профил на Павел
  Павел
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Доц Кандулкова е един от най-добрите специалисти в областта на опазването на архитектурното наследство и изключителен преподавател. Тя беше малката надежда на архитектите, че един способен човек е попаднал на правилното място и има шанс да повлияе на разрушаването на архитектурната памет на градовете в България. Тя е и причината много млади колеги да отидат да работят в НИНКН. Очевидно главният мултак не може да оцени професионализма й.

  http://pavel-yanchev.blogspot.com/
 10. 10 Профил на h3llf1r3
  h3llf1r3
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До 7 Бегемот : Тя ще те намери

 11. 11 Профил на 6u6umigo
  6u6umigo
  Рейтинг: 225 Любопитно

  даа, още една жертва, която ще осъди батака наречен България.
  добре, че не плащам данъци на тази кауза пердута...

 12. 12 Профил на Кагебуга бессмертная
  Кагебуга бессмертная
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Работата тук е повече от ясна- мадамата (ако изобщо може да се нарече "мадама" е права. Веждито е министер на кОлтурата, а не на кУлтурата. Да си ходи! Веждито!

 13. 13 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1141 Весело

  Какво е казала въпросната г-жа, та е успяла да ядоса Веждичката?! Той може и да е човек на изкуството, ама си пада и кибритлия, тъй че с него шега не бива! Сериозен е! Еле пък на маса с Божо!

 14. 14 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Гневно

  До коментар [#9] от "Павел":

  Има някаква грешка, този преподавател беше един от най-инфантилните и не-професионални хора, правеше си секти от почитатели-студенти, които по правило споделяха едно и също ниско и повърхностно ниво на професионализъм и култура; прилагаше морален императив състоящ се в липсата на такъв, в името на това да бъде добре с всеки от останалите професори и тежкото им комунуидно заболяване;

  Ще се радвам да има доблестта, да освободи преподавателското си място на някой по-талантлив и с по-високо ниво колега.

 15. 15 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1593 Любопитно

  "...тези години не успях да кажа "да" на неща, които са според мен "не"..." - дай МУ власт и МУ гледай сеира. Като "работодател" сигурно си мисли, че е недосегаем, но правото е на страната на истината, та съд до дупка май ще има. Трудово право - държавни цени - БГ данъкоплатци...

  Коментиране на анализираното, вече...
 16. 16 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В този институт работят много добри специалисти при ужасни условия - стара порутена сграда, неугледни помещения, липса на компютри, допотопни работни места и осветление, и т.н.
  СРАМОТА !
  Пожелавам на Министъра да отпусне средства и да реставрират подходящо тази развалина, да създаде условия на труд, достойни и отговарящи на висококвалифицираните там работещи .

 17. 17 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бегемот":

  Качествата на доц. Кандулкова като преподавател са без значение в случея. Всички добри преподаватели си имат "секти от последователи" и отрицатели. Това, което има значение е работата й като директор на НИПК.

 18. 18 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Весело

  До коментар [#17] от "Aldo":

  абсурдно твърдение. Качествата на един човек са негови качества й на работното място и другаде. Или пък смятате, че една леля, която допуска прочие инвестиционни интереси, без оглед на тяхната вреда, само ако се спазят нейните лични виждания и препоръки (с крайно минималистично реално значение)...та смятате, че такъв чиновник с пристрастие единствено към собствената си персона, в друг сегмент от деня е много приятен човек, добър и съвестен професионалист?

  Постът ми беше отговор на по-горен "почитател" засегнал качествата й на преподавател.
  Професионално - много се радвам, че няма да имам работа с нея.

  Тема за размисъл: античната археология по трасето на метрото й реакцията на института за паметници на културата - и със и без този бюрократичен колектив, безобразията са свършени; какъв е смисълът от въпросния институт?

 19. 19 Профил на Павел
  Павел
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бегемот":

  Имаш си мнение. Това не значи, че моето е 'някаква грешка'.

  http://pavel-yanchev.blogspot.com/
 20. 20 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#19] от "Павел":

  напротив, точно това означава. Грешка е, да се смята, че добър преподавател е преподавател даващ пример на студенти, че единствената институция, която признава е ... себе си.

  Приел съм темата наистина лично, тъй като смянам, че окупацията на университетска и институционална територия от такива соц динозаври е наистина прекалена и е крайно време да се прекрати!

 21. 21 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Продажното пиянде в действие.

 22. 22 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#9] от "Павел":

  На главният мултак, както и на всички останали палячовци в това правителство професионализмът само им пречи.
  Те не търсят кадърни хора, а търсят послушници.
  Нима не стана ясно вече?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 23. 23 Профил на greenwich,ct
  greenwich,ct
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#4] от "bilbotorbins":
  "доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова"
  много титли и звучи смешно за западната цивилизация
  ако за българия е гордост
  въобще кой архитект или инж. на запад си поставя титлата пред имет?!
  но с това доц. и д-р става доста ако си сложи и PhD след името ще затвори напъно "композицията" от титли


 24. 24 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Екстра. Пак освободихме място за някоя колтурна и убразована семейна приятелка, прочела поне Минету... или пък Поразяващата уста.
  П.П. Извинявам се за поста.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бегемот":

  Мда, а кой съгласува и как така всички/почти всички/ паметници по черноморието бяха зарити от нови бизнес-строежи. Защо нямаше очички и дупе да се изправи срещу нарушенията?
  Нагаждачеството не е позиция.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 399 Неутрално

  "Начинът, по който го направиха, е изключително мръсен........"
  То друг начин да Тях няма, миличка. Поведението им е заложено в ДНК-то на малкия черен политически пор - гавазин на дериватите на Партията майка.

 27. 27 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 674 Разстроено

  Според мен Вежди Рашидов е имал идея да се напави паметник на Спасителя на Еврото, а Кандулкова е отказала и заслужено е уволнена

  "We're not gonna take it! Anymore."
 28. 28 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Защо не научаваме името на "обекта" в Бургас ??? ...

 29. 29 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 598 Неутрално

  ....В отворено писмо да премиера Бойко Борисов омбудсмана Константин Пенчев, министрите на правосъдието и на културата Вежди Рашидов и Диана Ковачева, работещите в Националния институт за недвижимо културно наследство застават зад своя директор....
  -----------------
  Толкова неграмотно написано това изречение, че отначало си помислих, че и Вежди застава зад своя директор.
  Би трябвало да се чете така:

  "В отворено писмо да премиера Бойко Борисов, (запетая) омбудсмана Константин Пенчев (без запетая) И министрите на правосъдието и на културата Вежди Рашидов и Диана Ковачева (без запетая) работещите в Националния институт за недвижимо културно наследство застават зад своя директор.."

 30. 30 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#7] от "Бегемот":Е, сега ще дадат път на някой млад келеш, който не е "соц"., но е много "Герб".

 31. 31 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Въобще , всички , които при соца са се развивали като специалисти и са постигнали нещо в професията си , трябва да бъдат изметени и навсякъде на власт да дойдат млади чалгаджии, необременени от знания , но прочели Винету.

 32. 32 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#31] от "ahasver":
  Това просто е задължително, какви знания, какви пет лева...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 33. 33 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "2easy":

  нали за това е министър

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А за МОЧА какво и е мнението на госпожата?
  Не може некъв скапаняк - окупатор с шмайзер да ми се ветрее в центъра на града ми и да ми грози гледката всеки ден безнаказано.
  Веждичката да не се е сдърпал с нея за това?

  [quote#22:"rapidfire"]Те не търсят кадърни хора, а търсят послушници.[/quote]
  Точно. Те градаят политическа пирамида от послушковци.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 36. 36 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 768 Любопитно

  "Националния институт за недвижимото културно наследство "

  И за кв'о е този институт?!Върши ли някаква работа?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 37. 37 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Като цяло се търси нова длъжност на прясно разкарания зам. министър на културата Тодор Чобанов. На негово място Веждито и ББ туриха някаква пенсия с уговорката, че Чобанов отива на "по-добра работа". Е, явно е тази, като се има предвид приносът на Чобанов в цялото преобразуване на НИПК в НИНКН.
  И с нея, и без нея обаче проблемите си остават - няма контрол върху строители, върху инвеститори; архитекти издигат причудливи форми насред стари градски центрове; археолозите се въоръжават и т.н.
  Важното е администрацията да е добре и да е с издуто коремче, защото тя представлява България пред Европа. Пък там недохранени не приемат.

  CONTADOR GRATUITO!
 38. 38 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#36] от "ferhunde":
  На такива като теб -никаква!

 39. 39 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#38] от "kilgoretrout":

  И за кой паметник се грижат?Рушащия се в центъра на София паметник на съветската армия или за развалините на древни селища из България?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 40. 40 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 874 Неутрално

  [quote#36:"ferhunde"]И за кв'о е този институт?!Върши ли някаква работа? [/quote]

  Да се обясни во кратце:

  Институтът отговаря и контролира всичко свързано с проучването, опазването, променянето и интегрирането на недвижимите паметници на културата - като се започне от колибите в Слатина до "Червено знаме" в София, та се стигне до Партийния дом или космическия кораб, клас "Супник" на вр. Хаджи Димитър (Бузлуджа).
  Това е една от най-безотговорните организации, която ако искаш да си построиш тоалетна в двора, но нацелиш двореца на хан Аспарух, ще те накара да направиш тоалетна-дворец.
  Ако строиш МОЛ обаче, и нацелиш същия дворец, ще направи така, че това да не е всъщност дворец, а тоалетна, която твоят МОЛ облагородява.
  Ето с такива неща се занимават "специалистите" от института.
  Избирай, какво строиш!

  CONTADOR GRATUITO!
 41. 41 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Жалко! Надеждата, че смислен човек като арх. Кандулкова ще спаси архитектурното наследство на градовете ни се разби в главния мултак! Това, че колегите и застават зад нея с такова писмо е много достоен жест. Не на всички титлите пред името са кухи и това много силно дразни необразованите хора, които напъплиха из властта напоследък от 2-3 правителства насам.

 42. 42 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#39] от "ferhunde
  бих ти отговорила, но не знам дали си заслужава.
  Защото не съм сигурна дали знаеш какво е това Култура, и какво е това Паметник.
  За развалините на древни селища даже не бих си мечтала , че си чувала.
  Та всъщност твоят въпрос Е?

 43. 43 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 874 Неутрално

  [quote#42:"kilgoretrout"]Та всъщност твоят въпрос Е? [/quote]

  Вместо да се разтягат локуми и да се оправдава съществуването на поредната недоносче, изтълкувай и обясни, каква беще ролята на института в този казус - "Хроника на едно престъпление":

  http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=silistra&Number=1947397391&page=27&view=collapsed&sb=5

  CONTADOR GRATUITO!
 44. 44 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#42] от "kilgoretrout":

  Да не би теб уволниха,та си толкова кисела,лелче?И за каква култура си заговорила,като Националния Дворец на Културата тъне в птичи изпражнения и смърди на пикня?!
  [quote#42:"kilgoretrout"]Та всъщност твоят въпрос Е? [/quote]
  Каква работа върши тоя институт,освен да нарчи държавни пари?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 45. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Виждам, че 95% от авторите не познават въпросната госпожа, но се изказват, което е странно, когато става дума за конкретен човек. Много хубаво е направил Вежди, че е махнал тази наистина СОЦЛЕЛЯ, която наистина правеше КАКВОТО, КОГАТО И КАКТО си иска, признавайки единствено себе си за авторитет. Не зная дали забелязвате как някак между другото в изявлението си тя споменава за просрочени преписки и други нарушения, все едно са едва ли не в реда на нещата. Беше стигнала дотам, че даваше предварителни консултации /естествено, платени/ на молителите, и който няма такава, чака, или не минава. Отделен въпрос е кой ще я смени, а още по-отделен /и истински/ въпрос е за смисъла от този институт в този му вид.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 46. 46 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  При положение, че една пияна мулташка мутра като Вежди, е началник на Кандулкова, обвинението, че тя е "соцлеля" говори единствено в полза на жената. Все пак Кандулкова не е правила публично свирки на Илия Павлов, нито на Мутрата Борисов, нито е спонсорирала някоя пачавра като Мишел Бонев... В този смисъл обвинението, че била "соцлеля" си е чисто герберастко малоумие, защото по същата логика ако тя е цоцлеля и я уволняваме, то Веждю требва да го обесим на първата череша, а Боко да го набием на кол.

  Наистина хубаво е да научим за какъв обект в Бургас иде реч.

 47. 47 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тоя дето нарече Кандулкова соцлеля е типичен и многоброен пример за бг студент. Влиза от първи курс професор и изобщо не се разколебава в себе си до завършването. Разглежда всеки учебен проект като някакъв истински продукт, а не като упражнение и много се дразни от критиките на преподаватели вместо да се радва. Имала за критерий само себе си....ами кой да има бре теб ли? Колко ще си умен 3ти курс или 4ти?
  Това е бъга на системата в която веднъж влезеш ли в университета все излизаш и понеже малко завършват все си намираш нещо да работиш. Резултата е причудливата бг архитектура, която не си прилича с нищо на запад и удивително много с неща в Казахстан Албания и тем подобни. Явно когато някой такъв "професор", който щом не търпи авторитета на преподавателя, после и списание дори не разлиства, седне да проектира ей така каквото му иде от сърце и от талант стига до едни и същи резултати с други подобни "професори" по света - вълнички, триъгълничета, рамки-телевизорчета залепени на фасадите. Да не говорим пък изобщо за мутробарока...

 48. 48 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  На другаря Рашидов културата му е нула, нищо, че по стечение на обстоятелствата е министър на културата. Уж всички от "модерното" управление са против соца, а поведението и приомите им са толкова просташко - комунистически, че май надминават учителите си. Може арх. Кандулкова да е виновна, но за това си има Кодекс на труда, а не разчистване на терена за следващия помазаник. Но какво да чакаш от приятелите по маса на едни други приятели, освен да се държат с подчинените си така, както са се държали с тях?

 49. 49 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1482 Гневно

  [quote#9:"Павел"]Очевидно главният мултак не може да оцени професионализма й.[/quote]

  Напротив, именно това уволнение е най-добрата оценка.
  Явно жената си е вършела добре работата и е ПРЕЧЕЛА на интересите на разни самозабравили се мутри и мултаци!
  Пусто последните вече имат официално лостовете на властта, как бе там "е БГ мафията си има държава"!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 50. 50 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Вижте нещта са много по-прости Веждито червения нос иска да си постави свой човек на този пост и така дори и вече да не е министър на кОлтурата пак да си има кяр човекът.

  Нази професионалисти ни не требат,требат ни наши Ора

 51. 51 Профил на 1000
  1000
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Как така Рашидов я уволнява, а после в отворено писмо до Бойко застава в нейна защита????


  абзац 1: "Йорданка Кандулкова е уволнена дисциплинарно от министъра на културата Вежди Рашидов",


  абзац 5: "В отворено писмо да премиера Бойко Борисов омбудсмана Константин Пенчев, министрите на правосъдието и на културата Вежди Рашидов и Диана Ковачева, работещите в Националния институт за недвижимо културно наследство застават зад своя директор и протестират срещу уволнението на арх. Кандулкова."

  So wenig eine Hyäne vom Aase läßt, so wenig ein Marxist vom Vaterlandsverrat!
 52. 52 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#32] от "appen13":Виж сега. Това вече го преживяхме, за щастие не у нас. През 60-те години в Китай се разви т.н. културна революция. Студентите и учениците извлякоха на улиците преподавателите си - професори , учители , накичиха ги с книжни шапки, навързаха ги с въжета и ги повлякоха по улиците. В суматохата Мао Дзе Дун се разправи с политическите си конкуренти, включително Дън Сяо Пин и даде сигнал за отбой. Тези хунвейбини, които не разбраха и настояваха да продължат, бяха пратени на село да гледат прасета, по-глупавите влязоха в концлагери , а най-тъпите бяха разстреляни. Историят е за това - да не се повтаря.

 53. 53 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#41] от "galjab":Ами нали за това разтуриха ВАК , за да могат да си турят най-различни титли без покритие.

 54. 54 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Весело

  До коментар [#47] от "stitch":

  чичко, не завършваме малко, а по 180 човека всяка година;
  От моя курс в момента работим по професията около 30 човека, останалите си търсят работа и до днес.
  Лично мен, ако това имаш предвид, ме взеха веднага щом се дипломирах в едно от най-престижните ателиета тук, казвам го само за да спомена, че вътре нагласата на другите професионалисти с много по-дълъг стаж от моя за СОЦ-ЛЕЛЯТА е същата. Прочее, тя беше избрана точно с герберски протекции.

  Това, което ми притеснява е: как мога да съм полезен на хора, като теб и твоето мислене, пълно с повърхности ниизменчиви предварителни нагласи?
  Също не искам да те питам, но такъв въпрос все пак стои - от писанието ти личи, че според теб творци не се възпитават с авторско самостоятелно мислене, а с теменета пред кухи самодискредитиращи се "авторитети" и... "списания" - не знам защо не каза "книги", това доста точно те издава и обрисува. Това е доста жалко мнение.

  Лично никога не съм проектирал "като в Албания", но такива като теб и твоята реакция, когато ти дойдат в ателието, заслужават точно това.

 55. 55 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Защото, чичовото, нещата в архитектурата(функция, визия, философия) се изменят толкова бързо, че докато излезнат в книги вече не са актуални. Ама какво да ти обяснявам! Бъди жив и зрав ти и авторското ти мислене! Май точно те улучих "професоре") Соц лелята сигурно ти е завъртяла някоя обидна четворка. От висотата на моите 35 години ще ти кажа че който бърза да метка обидни определения (лелка, чичка, повърхностно мислене) още от първите изречения и до края не изложи никаква интересна и аргументирана теза освен тези обиди не стои много сериозно. И да слушаш шефа, че ако изтървеш там нервите шефовете си говорят да знаеш, особено на престижните ателиета.

 56. 56 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Весело

  До коментар [#55] от "stitch":

  ...вие, сър искате да ме накарате да говоря и за очевидните неща! Намирам го за губене на време. Нямам нужда и от аргументация за собствената си практика, с което считам епистоларния ни разговор за приключен;

 57. 57 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#56] от "Бегемот": Малкият хипопотук ! Не си чел коментара ми за културната революция !

 58. 58 Профил на iskrenmanev
  iskrenmanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "Бегемот":

  "...в едно от най-престижните ателиета тук, казвам го само за да спомена, че вътре нагласата на другите професионалисти с много по-дълъг стаж от моя за СОЦ-ЛЕЛЯТА е същата."

  Не е.

 59. 59 Профил на iskrenmanev
  iskrenmanev
  Рейтинг: 8 Неутрално
 60. 60 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 485 Весело

  До коментар [#58] от "iskrenmanev":

  искрене, ти офиса ли си? смисъл помещението?

 61. 61 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 497 Неутрално

  щом не са и искали писмени обяснения, а направо са и връчили заповедта, тя ще падне в съда. има толкова голяма съдебна практика по темата, че не ми се коментира правната неграмотност на юристите в министерствата.

  gorskia
 62. 62 Профил на iskrenmanev
  iskrenmanev
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#60] от "Бегемот":

  точно тази част от помещението не съм:
  http://imnv.hit.bg/IMG_0809.jpg

 63. 63 Профил на iskrenmanev
  iskrenmanev
  Рейтинг: 8 Весело

  ...но както и да е. Тъй като Бегемот се извини, ще го оставим за друг път.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK