Приоритет №1 ще е справедливостта, обяви Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев заяви, че е се бори за по-свободни медии, като те ще получават еднакво количество информация

© Красимир Юскеселиев

Росен Плевнелиев заяви, че е се бори за по-свободни медии, като те ще получават еднакво количество информацияВ България има дефицит на справедливост преди всичко. Това ще е приоритет №1 в моята програма. Това каза избраният за президент Росен Плевнелиев по БНТ тази вечер.


Сред другите приоритети за новоизбрания президент ще се административната реформа, част от която е електронното правителство. Плевнелиев беше категоричен, че още в първия си ден в президентството ще качи на сайта на институцията поетите ангажименти, а в края на януари ще представи не само приоритети, но и проекти.


"Трябва да се борим за всеки лев инвестиции. Те ще се случат в стабилните държави, ако се позиционираме сред тях ще можем да вървим напред", каза още Плевнелиев.
В отговор на въпрос избраният за президент обясни, че в енергетиката няма да залага на "Голям шлем", като своя предшественик, а на три приоритета – енергийна ефективност, енергийна независимост и енергийна независимост.


Плевнелиев смята, че в президентството ще намери доста отложени решения. При заемането на позиция българския президент смята да залага на широката обществена дискусия, "с всички цифри и факти на масата".


Росен Плевнелиев е категоричен, че не само в отношенията си в ГЕРБ, но и с всички партиище залага на прагматични, надпартийни отношения. "Аз съм човек на каузите. Няма да се поколебая да съм коректив", уточни бъдещият президент.


Той е категоричен, че България има нужда от национална кауза, защо след влизането ни в ЕС, няма такава. "Моето предложение е: "Достоен европейски член и регионален лидер", но може да има и по-добра. В стратегията 2020 кауза обаче кауза трябва са има", категоричен е избраният за държавен глава.


Плевнелиев смята, че ще е президент без своите 100 комфорт, защото още от първия ден на неговия мандат ще трябва да се вземат тежки решения.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK