Очаква се да бъде подписан колективният трудов договор в БДЖ

Очаква се да бъде подписан колективният трудов договор в БДЖ

© Анелия НиколоваОчаква се днес да бъде подписан колективният трудов договор (КТД) в "БДЖ - Пътнически превози". Късно в петък ръководството на компанията и синдикатите съобщиха, че са постигнали съгласие по всички спорни точки.


Липсата на колективен трудов договор беше един от аргументите на синдикалистите в компанията да започнат ефективни стачни действия, които продължиха повече от три седмици.


По думите на председателя на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров вече има съгласие и по социалните параметри, и по мерките, които ще позволят на ръководството да продължи реформите в компанията.


Досега над 1000 служители са приели да напуснат доброволно като получат обезщетение в размер на шест брутни заплати. Програмата за преструктуриране на компанията предвижда да бъдат съкратени общо 2 хил. души.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK