Без дебат парламентът избра членовете на съдебния инспекторат

Без дебат парламентът избра членовете на съдебния инспекторат

© Анелия НиколоваБез дебат и обсъждане на качествата на кандидатите и с усещането за предварителна договорка между основните парламентарните групи, Народното събрание избра 10 членове на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). Кандидатурите бяха 11.


По този начин парламентът стана поредната институция (след правителството и ВСС), която показа пренебрежение към многократните призиви на Европейската комисия (ЕК) назначенията в съдебната система да стават на базата на прозрачна и обективна оценка на качествата на кандидатите. Вчера говорителят на ЕК Марк Грей отново напомни, че отправените критики от неправителствения сектор към процедурата по избор на съдебни инспектори са съществени. Той заяви още, че ЕК многократно е изразявала позицията си в тази посока.


Единственият отхвърлен кандидат беше апелативният прокурор Юлиана Кацарова-Чорбаджиева, която беше предложена от независимите депутати, но не събра нужните й минимум 160 гласа. "За" нейното избиране гласуваха 50-ма депутати, "против" бяха 17 народни представители и 98 депутати гласуваха "въздържал се".
С над 190 гласа за членове на инспектората бяха избрани Любомир Георгиев (следовател, предложен от Синята коалиция), Петър Раймундов (прокурор, предложен от независимия депутат Кирил Гумнеров), Албена Кузманова (прокурор, предложена от ДПС), Моника Малинова (прокурор, предложена от ДПС), Албена Костова (прокурор, предложена от АТАКА), Янка Гочева (прокурор, предложена от ГЕРБ) Цони Цонев (член на ВСС, предложен от ГЕРБ) Весела Николова (съдия, предложена от ГЕРБ) ,Светлана Бошнакова (прокурор, предложена от БСП) и Захаринка Тодорова (съдия, предложена от БСП).


Първоначално, членът на ВСС и председател на етичната комисия в съвета Цони Цонев не получи необходимите гласове, но след като шефката на парламентарната правна комисия Искра Фидосова поиска прегласуване, той събра 177 гласа. Какви бяха основанията за прегласуване така и не стана ясно.


Именно Цонев е един от най-спорните членове на ВСС. Преди да бъде номиниран, той изигра ключова роля във важни за ГЕРБ назначения в съдебната система (на председаетлите на Софийският градски съд и Върховен административен съд). Днес стана ясно още, че Цони Цонев е прикрил разследване срещу висш прокурор, като вместо да съобщи, че е бил следствен е приканил, членовете на ВСС да го подкрепят.


Първоначално номинациите бяха 12, но малко преди заседанието на парламента, лидерът на РЗС и независим депутат Яне Янев оттегли номинацията си за Иван Колев, който е председател на бюджетната комисия към ВСС.


Иван Колев разкри публично аферата около Красимир Георгиев - Красьо Черния и така попречи на прокуратурата да разследва за търговия с влияние. Впоследствие главният прокурор Борис Велчев публично порица Колев, че със съобщението си е възпрепятствал възможността Красьо да бъде заловен в момента на договарянето. От народни представители, пожелали анонимност, "Дневник" научи, че изборът на Колев е пропаднал след като Синята коалиция и БСП са заявили, че няма да го подкрепят.


"Смятам, че имаше договорки за избора на членове на инспектората към ВСС и според тях не се търсеха най-добрите кандидати. И по тази причина смятам, че Народното събрание избра един инспекторат, в който има много достойни хора, но в него не намери място най-достойния. Имаше договорки при гласуването – кой, за кого, как срещу какво. Част от независимите депутати, с изключение на един, не участвахме в тези договорки" коментира за "Дневник" независимият депутат Димитър Чукарски.


Народният представител от ГЕРБ и член на правната комисия Красимир Ципов отказа да коментира твърденията, че е имало договорки: "За този избор в крайна сметка гласува пленарната зала. Хората вече са избрани и е важно сега да започнат за работят и за изпълняват функциите и задълженията си." Ципов отказа да коментира и информацията, че Цони Цонев е прикривал разследвания срещу магистрати: "Питайте го него" лаконичен беше той.


Депутати от БСП отказаха да коментират официално изборът на парламента, но от думите им стана ясно, че гласуването е било договорено предварително с останалите парламентарни групи.


Вчера Българският хелзинкски комитет, Българският институт за правни инициативи, Съюзът на съдиите, Центърът за либерални стратегии, Институтът за развитие на публичната среда, Програмата за развитие на съдебната система, "Програма Достъп до информация" поискаха спиране на процедурата за избор на инспектори в инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС).


Те изпратиха писмо до главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей, председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, с което настояват за промяна в Закона за съдебната власт и спиране на "формалната и непрозрачна" процедура  по избор на съдебни инспектори.


По-рано днес съюзът на съдиите призова Народното събрание да спре процедурата за избор на съдебни инспектори и да започне нова едва, след като даде оценка на дейността на настоящия инспекторат към ВСС.


По времето когато, парламентът избираше кандидатите за инспектората, от правосъдното министерство изпратиха позицията по избора на министъра Диана Ковачева: "Реформата в съдебната система трябва да следва европейските правила и стандарти за прозрачност, почтеност и професионализъм, включително що се отнася до процедурите за избор на инспектори в ИВСС и предстоящите избори за членове на ВСС."


От писмото на правосъдното министерство стана известно, че ден преди избора Ковачева е поискала информация за кандидатите. Каква е причината за закъснелите действия от нейна страна не е ясно. Още миналата седмица министър Ковачева получи напомняне от главният секретар на ЕК Катрин Дей, че изборът на съдебни инспектори ще бъде внимателно наблюдаван от комисията.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2149 Разстроено

  "...и с усещането за предварителна договорка между основните парламентарните групи..." - и ЕК е безсилна срещу БГ "братовчедството" ни - и преди и сега винаги сме като в кочина...

  Коментиране на анализираното, вече...
 2. 2 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Алоу ДНЕВНИК такъв депутат Красимир Гумнеров в 41-то народно събрание НЯМА! Как го измислихте бе брате?!?!?

 3. 3 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1421 Гневно

  Срам!

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 4. 4 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боян Юруков":

  Дали ще излезе гласуването при теб? По Дневник се разбира че СК и те са били в кюпа, би било интересно да го проверя и при теб....

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 5. 5 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Абе хора как бес предварително да с еконсултират иил казано по-грубо да се договорят ще ги изберат??? Нужните МИНИМУМ гласове са 160! Тоест нито ГЕРБ може сами да изберат членовете на инспектората нито опозицията БСП плюс ДПС плюс СК плюс АТАКА могат да го направят! ЯСно е че предварително са се договорили да си подкрепят едни на други кандидатите. Но отново прави впечатление помиярщината на БСП и СК! В послединя момент да прецакат човека на Янето е наиситна наглост тлед като ГЕРБ е гласувал за техните кандидати. А кандидата на СК беше наиситна позорен след като всичките депутати му се смяха на глупостите дето ги плямпаше!

 6. 6 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ".......Народното събрание избра...."

  Досега си мислех, че депутатите избират или не избират разни работи. А се оказва, че "Народното събрание" ги избирало, съдейки по снимката!

 7. 7 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Разстроено

  Задава се един ГОЛЯМ крив макарон, през него ще гледате шенген, но февруари ще го разберете ...
  Когато започнат помиярските изпълнения, в следващите няколко месеца 200-300 000 души се изнасят, и така до следващия път...
  Разбра ли ме , ЦЕЦКО .... ако не мен, то други ще ти го кажат .... през февруари ..... ;-(

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  пс сега проверих сайта на народното събрание. Депутатът кръстен от дневник Красимир Гумнеров всъщност се казва Кирил Гумнеров и е бивш атакист сега независим! Айде малко по-серизоно все пак!

 9. 9 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Шамарът от ЕК вече лети насам. Ние сме неспасяем случай.

 10. 10 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ЗНАЕТЕ ЛИ НАКЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ, ДРАГИ ФОРУМЦИ? - ПО ПЪТЯ НА АВАРИТЕ ВЪРВИМ.
  "...Същите българи унищожили аварите. Попита Крем (Крум) аварските пленници: "От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ?" И те отговорили: "От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; ПОСЛЕ НЕСПРАВЕДЛИВИТЕ И КРАДЦИТЕ СТАНАХА СЪОБЩНИЦИ СЪС СЪДИИТЕ; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после - от подкупничеството; после - от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това".
  (СВИДАС ЛЕКСИКОН, IX в.)

 11. 11 Профил на str2sarcasm()
  str2sarcasm()
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#2] от "merkel":

  К'во значение има дали се казва Красимир или Кирил тая топка лой?

  Гоце ~ Gotse ~ Goatse
 12. 12 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1276 Любопитно

  "....Вчера говорителят на ЕК Марк Грей отново напомни, че отправените критики от неправителствения сектор към процедурата по избор на съдебни инспектори са съществени. Той заяви още, че ЕК многократно е изразявала позицията си в тази посока...."

  На което нашите Големи Тикви само се подсмиват. И се чудят на акъла на наивните и смотани европейци. И да има някоя глоба, пак простият народец от своя залък ще плаща. А ония ще лапат до нас.ране...

 13. 13 Профил на Deyan Yordanov
  Deyan Yordanov
  Рейтинг: 627 Весело

  Я, добили сме челен опит от КНДР?

 14. 14 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И след писмото онзи ден, след Марк Грей..... пак срамни назначения. А позицията на обществото е БАМ, БАМ, БАМ !!!!!!!

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/12/19/1729466_boiko_borisov_bam_bam/

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 15. 15 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#11:"str2sarcasm()"]К'во значение има дали се казва Красимир или Кирил тая топка лой? [/quote]

  200 депутата са му подкрепили предложението. Демек всичките без негласуващите "независими" депутати и АТАКА от които той е отцепник! Най-малкото е да се знае кой го е предложил това назначение.

 16. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "dragond":

  Да. Ама там поне не заблуждават нацията, че живее в демокрация и имат право на избор. Разликата е, че там им назначават директно единия от тримата братя, а тук ти дават право да избираш м/у 5-6 братчета на мама бкп. Факт. Та къде ни е избора?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Гневно

  Българският парламент отново демонстрира свинщините на които е способен. В единен строй Корнезов, простете, Фидосова, пак простете, Ек. Михайлова и Бисеров, много простете, Миков, да ме извините, демонстрираха екипност и пъргавина в деленето на баницата, която може да предизвика единствено напъни за понръщане...
  У форума барековчето ни обяснява играта. Броейки безродните циници.

  [quote#5:"merkel"]Абе хора как бес предварително да с еконсултират иил казано по-грубо да се договорят ще ги изберат??? [/quote]

  Тъй бе меркел. Като променят закончето, па открият процедура за номинации, ама не от политически квоти, а от средите на упражняващите професията, па после се публикуват разни биографии, затлачени дела, смачкани производства на "приведени в известност" мутри...
  Та тъй бе дудук..

  Ecrasez l’infâme
 18. 18
  ****

  Мненията на потребителя Ловецът на врабчета бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 19. 19 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Двама предложени от ДПС, двама от БСП и трима от ГЕРБ. Новата тройна коалиция прави сухи тренировки за следващия мандат.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 20. 20 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Мани ги ГЕРБ, искам да знам СК как са гласували и защо...

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 21. 21 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Що да има дебат, когато ТОЙ ги е избрал предварително, а поверите на вожда просто се претворяват в дела, без коментар и мисъл.

  ура и да живей!!!
 22. 22 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Качествата на кандидатите са толкова безспорни, че не подлежат на обсъждане.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Сметам, истинската коалиция блесна в тоя момент. Герб, ДПС, БСП избраха членовете. Техните си. Честито на тия, дето си мислят, че има опозиция и управляващи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#24] от "NWO":

  Вече ще го вижда - подобни действия - при това срещу позицията на ЕС ще бъдат все по-чести. И по-явни. На следващите избори Герб така или иначе няма да са от печелившите, но тяхната функция така или иначе вече е почти изпълнена.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А ние какво ще правим?

 27. 27 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тони!":

  Нищо не казваш за СК?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#27] от "zrenaxby":

  Може би щото темата е друга?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Казвай бе, стана вече 3 пъти гласувам за тая партия - имам право да знам!

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 30. 30
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 31. 31 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#15] от "merkel": Вчера БХК, БИПИ, ССБ, Центърът за либерални стратегии, Институтът за развитие на публичната среда, Програмата за развитие на съдебната система, "Програма Достъп до информация" поискаха спиране на процедурата за избор на инспектори в ИВСС. Първо, те не могат да поискат, а могат да предложат. Те поискаха, уверени, че имайки зад себе си м-р Грей от ЕК, депутатите ще клекнат пред тяхното искане. Е, не стана, депутатите се оказаха „на ниво” и отрязаха мераците на съдиите да назначат свои хора в Инспектората. Струва ми се, че и в бъдеще при тази конфигурация на парламента ще бъде така. Защото опозицията в лицето на БСП, ДПС, СК и управляващите си стиснаха ръцете и избраха своите маши в ИВСС. Без всякакви затруднения, като рота войници. Т.е. показаха,че и в бъдеще ВСС и ИВСС ще бъдат Политбюро, а не административни органи на Темида. Но нали са си малко garbages, забравиха че в този инспекторат трябва да има повече съдии , а не прокурори, и го напълниха с обвинители.
  PS: Шеф на НС на ССБ не е ли съдийката от СГС Мирослава Тодорова - тая, дето в отговор на обвинението, че от беседи с колежките си е забавила обясненията на "присъдите" си, написа 14 страници отговор, които никой не чете ?? Тя все се бута да си изкаже мнението, което никой не сафери, ама жената държи все тя да е написала или изрекла нещо... Не е нейна работа да дава акъл на дупетатите: не че те са по-умни от нея, ама това са отделни власти и тя не може да се се бърка в работата им. Да си гледа СГС, че са цъфнали и вързали: чудят се коя кого от обвиняемите да оправдае и коя от коя по-странна присъда да постанови!


 32. 32 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Вероятно съдиите имат основание да настояват за прилагане на по-широк демократичен подход и по-голяма прозрачност на процедурата за избор на членове на Инспектората към ВСС, защото те ще бъдат част от длъжностните лица, които законът овластява с правомощието да извършват проверка и оценка през следващите няколко години и на тяхната дейност. Вярно е, че освен висок професионализъм, съответните кандидати трябва да притежават и безспорни нравствени качества за заемане на конкретната длъжност.

 33. 33 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Партия коалиция все тая, гласувал съм за коалицията заради ДСБ, та затова толкова лая.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 34. 34 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Ох и Дядо Коледа разбра как се гласува според влиянието им в парламента 3 за ГЕРБ-117депутата! 2 за БСП-40депутата 2 за ДПС-35депутата 1 за СК-15депутата 1 за АТАКА-15депутата и един за независимите - 20депутата! Елементарно уотсън! Всеки си има квота и си предлага човек! Независимет бяха предложили трима Янето оттегли единия щото СК и БСП са казали че няма да го подкрепят и от двамта на независимет са избрали единият!

 35. 35 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#33] от "zrenaxby":

  Ама аз пак повтарям така нареченото договаряне или консултиране е нормално когато се изисква минимум от 160 глас в парламента и има така да се каже квоти! Какъв е проблема? СК си е получила квотата според паламентарното представяне 1 човек! Апропо те тоя беше най.зле представилия се като искрино е разсмял всичките депутати и Фидосова се епринудила да го спасява като е прекратила въпросите с изреението колеги моля без неудобни въпроси!

 36. 36 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Даже сега като направя наново сметката ГЕРБ дори е отстъпил един човек от квотата си на независимите!
  При 117 народни представители би трябвяло квотата им да е 4 а не 3-ма представители! Но пък нямаше да е честно близките по народни представитиле БСП и ДПС или СК и АТАКА да бъдат ощетени.

 37. 37 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#34] от "merkel":

  Мен в случая ме интересува че не е спазена прозрачността и СК са гласували за това нещо няма квоти и договарения. Не са ли приемливи другите, няма значение твоя какъв е ако после в тоя наздор се гласува по някакъв начин.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 38. 38 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Аман от компромиси.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 39. 39 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Весело

  Интересно ми е колко (4 или 5) в рамките на 6 месеца ще напуснат по 'лични' или 'семейни' причини

  и най-умният си е малко прост....
 40. 40 Профил на א
  א
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#37:"zrenaxby"]Мен в случая ме интересува че не е спазена прозрачността и СК са гласували за това нещо няма квоти и договарения. Не са ли приемливи другите, няма значение твоя какъв е ако после в тоя наздор се гласува по някакъв начин. [/quote]

  +++

  В подкрепа на арх. Кандулкова, жертва на омерзителната герб-аджийска помиярщина.
 41. 41 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боян Юруков":
  [quote#3:"Боян Юруков"]Срам! [/quote]
  Просто няма нужда да се коментира!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 42. 42 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#7] от "колаборационист":

  Може би кривия макарон е целта...

 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1547 Разстроено

  Булгаристан вместо да се доближава упорито се отдалечава и от добрите практики на Европа.
  Закономерно ще си стоим в изолатора - и за Шенген и за други неща.
  И вместо да квичат разни мутанти че сме "дискриминирани" то да вземат да се обезпаразитят!

  Напрад към светлото Бъдеще начело с Гьонсурати за Африканско "Развитие"....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Вие да си спомняте за нещо някога ГЕРБ да са правили дебат? Че аз - не?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 45 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  ми така ще е, докато не се въведат ясни формални критерии за класиране на кандидатите. Примерно ако кандидата е прокурор да му се сметнат спечелени / загубени / забатачени дела и т.н. - всяко се умножава по някакъв коефициент и като краен резултат се получава число. Тоя с най-голямо число се назначава. Това е елементарно да се направи, но ще отреже всякакви възможности за задкулисни пазарлъци, и затова не се прави. Корумпираните отрепки назначават себеподобни, и вонята в съдебната система се самовъзпроизвежда до безкрайност.

 46. 46 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1817 Разстроено

  "По този начин парламентът стана поредната институция (след правителството и ВСС), която показа пренебрежение към многократните призиви на Европейската комисия (ЕК) назначенията в съдебната система да стават на базата на прозрачна и обективна оценка на качествата на кандидатите. "

  Егати безотговорните депу-у-у-утати!

 47. 47 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ГЕРБ си наредиха картите. Мафиотите-съдебни инспектори. Гарантирано от ГРОБ!

 48. 48 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 515 Гневно

  Българският парламент цинично пренебрегна общественото мнение и очаквания и подмазуль по ганьовски игнорира позицията на ЕК.

  гаден цинизъм. майната ви на всички.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 49. 49 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Продължава да ме кефи тази дума - "дебат". Както и думите дисага, очило, гащ и пр.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 50. 50 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Правилно! Има КИРИЛ Гумнеров - депутат на Атака от Ловешкия избирателен район, обявил се за независим.

 51. 51 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1364 Весело

  Ще продължим са гледаме Шенген през крив холандски макарон! Дано не се европеизира макаронът, че тогава хептем ще го оплескат....

 52. 52 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#10] от "van_helsing":
  Поздравления, Helsing! Чудесен пост!

 53. 53 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#32] от "kras 059": Шеф на НС на ССБ не е ли съдийката от СГС Мирослава Тодорова - тая, дето в отговор на обвинението, че от беседи с колежките си е забавила обясненията на "присъдите" си, написа 14 страници отговор, които никой не чете ?? Тя все се бута да си изкаже мнението, което никой не сафери, ама жената държи все тя да е написала или изрекла нещо... Не е нейна работа да дава акъл на дупетатите: не че те са по-умни от нея, ама това са отделни власти и тя не може да се се бърка в работата им. Да си гледа СГС, че са цъфнали и вързали: чудят се коя кого от обвиняемите да оправдае и коя от коя по-странна присъда да постанови!

 54. 54 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 515 Разстроено

  И каква стана тя? Нали уж трябвало само една сграда да се измаже и сме в Шенген? Нали уж злата Холандия не оценява къртовските Му усилия, как той стои сам като куче в Банкя? Нали уж ГЕРБ се бори със злите комунисти от БСП, а сега се оказва, че за важните неща са на едно мнение?

  rm -rf /bin/laden
 55. 55 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#48] от "hammer": За какво обществено мнение говорите: Това на НПО начело с БХК, ССБ на М.Тодорова и Куцкова или на БИПИ на И.Иванова?! Та Тодорова и Куцкова гледат да е добре на СГС и СОС, а за БХК и БИПИ не си струва да се говори... Просто депутатите - управляващи и опозиция - си разпределиха баницата, а през 2012 г. ще е голямото наддаване за ВСС.

 56. 56 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#53] от "GMG":

  Нямам практика да коментирам личното мнение на който и да е от съфорумниците, а още по-малко да правя коментари за съдии, към които се отнасям с изискуемото от закона уважение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK