Сидеров получи подкрепата на малко под 400 доверени атакисти

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ПАРТИЯ АТАКА
ВОЛЕН СИДЕРОВ

© Надежда Чипева

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ПАРТИЯ АТАКА ВОЛЕН СИДЕРОВЛидерът на "Атака" Волен Сидеров си беше осигурил подкрепата на малко под 400 доверени симпатизанти на петия национален сбор на партията. С възгласи "Волен, Волен" те засвидетелстваха подкрепата си към него, без да се стига до разговор за оставки и вот на доверие на лидера. Никой от опонентите на Сидеров не отиде на "дирижирания" по думите им конгрес с "подменени" делегати.


В партийната централа на ул. "Врабча" 1 по данни на пресцентъра на партията се събраха 389 верни поддръжници на Сидеров, които изслушаха едночасовото слово на водача си. В началото председателят на мандатната комисия и зам.-председател на партията Десислав Чуколов обяви, че до този момент в залата присъстват 356 делегати, а пристигат и още, така че има кворум. Най-много атакисти - 381, участваха в гласуването за отстраняване на евродепутата Димитър Стоянов от тясното партийно ръководство, предаде БТА.


Депутатът Явор Нотев и журналист сменят Димитър Стоянов и Илиян Илиев в тясното ръководство
Стоянов беше изключен единодушно без дискусия. Единственото изказване на делегат от Пазарджик беше свързано с предложение за изключване на Димитър Стоянов от партията, но председателстващият заседанието Павел Шопов обясни, че редът за изключване е друг и затова такова предложение не може да бъде включено днес в дневния ред. В залата се чуха призиви той да напусне Европарламента.


Деница Гаджева, която точно преди месец подаде оставка, "за да спрат нападките към лидера на партията Волен Сидеров и екипа му", беше преизбрана за член на тясното партийно ръководство. Гаджева, която наследи Димитър Стоянов като председател на младежката структура на "Атака", беше обвинена от самия Стоянов, че маргинализира партията.


Само двама подкрепиха предложението за освобождаването на Гаджева, а 369 делегати бяха против, 13 се въздържаха. Преизбирането й в Централния сбор подкрепиха 361 души, без "против", а 14 се въздържаха.
Представители на различни области заявиха, че Деница Гаджева се е доказала като ревностен привърженик на "Атака", създател на младежката организация и не трябва да бъде освобождавана от ръководството.


От плевенската организация, която се владее от Десислав Чуколов, призоваха Гаджева да
си оттегли оставката. Самият Сидеров, за който се твърди, че живее с Гаджева, също обяви, че е
против, но е длъжен да подложи на гласуване предложението заради подадената оставка на Гаджева.


На местата на освободените Димитър Стоянов и Илиян Илиев (организационен секретар досега) бяха избрани юристът и депутат от "Атака" Явор Нотев и Магдалена Ташева - журналист от в. "Атака".


Сидеров: Единственият начин да се разправят с мен е физическото отсраняване


В едночасовата си реч Сидеров се отдаде на актуалните теми от деня - напускането на още 4 депутати и фалшивия сигнал за бомба в партийната централа. Смут в емоционалното му изказване внесе
знаменосецът, застанал край трибуната, който припадна и беше изведен на чист въздух.


"Атака" ще бъде алтернативата на това управление, декларира той. И да разбият парламентарната група, ще продължа да защитавам идеите си с енергията, която имам, докато съм жив, декларира Сидеров. Единственият начин да се справят с мен е физическото отстраняване, но има достатъчно млади хора, които да поемат щафетата, заяви той.


Според Сидеров целта е да бъде разбита партията, да се удари финансово чрез субсидията и така да не могат да се изпълняват основните й функции. Той отчете като своя грешка, че при разпадането на групата на РЗС не си е направил съответните изводи. "ГЕРБ действат безскрупулно и действията им са мутренски", заяви лидерът на "Атака". По думите му ГЕРБ дава на напусналите "Атака" по 17 хиляди лева на месец.


Ударите срещу партията няма да спрат, каза Сидеров и поиска останалите членове на парламентарната група да декларират дали ще останат. Заканата на американския посланик се изпълнява, но не е така лесно да ме унищожат, защото те знаят, че не съм лесен и вие знаете, че няма да се предам, обърна се той към делегатите.


По-късно на пресконференция попитан какви мерки ще предприеме за запазване на групата, Сидеров каза: "Не мога да инжектирам морал на никого". Добави, че разчита на съвестта на останалите в групата народни представители, но не може да направи нищо, за да предотврати такова напускане.


Опонентите - с неясен ход


По-рано днес Димитър Стоянов коментира, че няма да отиде на партийния форум, защото бил фарс и не искал да го легитимира. Той не пожела да уточни какви ще бъдат действията от тук насетне. Посочи, че продължава да обмисля различни варианти.


В началото на седмицата Слави Бинев заяви пред "Дневник", че е готов на тази стъпка, "ако не се намери коректив на управляващите". "Нямам амбиции към момента да правя партия, но човек никога на трябва да казва "никога", уточни той. По думите му целта не е да доразцепи "Атака", а нова сила, която да бъде истински опозиционна на ГЕРБ.

Ключови думи към статията:

Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ...малко под 400 доверени атакисти... Айде сега беж към Термопилите! Един цар Леонид с 300 души е влязъл в историята, мигар Дучето от Мултигруп ще пропусне историческия си шанс?

 2. 2 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 442 Неутрално

  гербаджийските лъжи долу и всички други дсп,сдс и бсп БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
  атака атака волен волен ПОБЕДА

 3. 3 Профил на tomiboi
  tomiboi
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Едно малко човече,помислило се за гигант,към които му помисли,не малка роля изиграха и медиите.

  tomiboi
 4. 4 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Депутатът Явор Нотев и журналист сменят Димитър Стоянов и Илиян Илиев в тясното ръководство.

  Toчно Явор Нотев ще бъде фаталният напускащ, който ще им ликвидира групата в праламента. Предполагам и Волен си дава сметка, продади което го набута в ръководството. Но работата е ясна, или врътват дупето пак към Бойко, или гювеча секва

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 5. 5 Профил на Мартин Христов
  Мартин Христов
  Рейтинг: 533 Разстроено

  "Според Сидеров целта е да бъде разбита партията, да се удари финансово чрез субсидията и така да не могат да се изпълняват основните й функции."

  Дойдохме си на въпроса за субсидията и лапнишараните! Същото се отнася и до другите партии! Пита се, навремето, преди комунистичевската вакханалия, пак ли от субсидии се издържаха политиците и имаха ли поне едната чест за пред хората!?

  Traduttore traditore
 6. 6 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Жълтеникаво заглавие, в което, поради липса на уточняващо число за общия брой делегати на сбора, лишава не толкова любопитните читатели, от възможността за по-правилна, макар и по-група пеценка...

  Все едно са били 20 000 делегата, а Сидеров бил подкрепен от "малко под 400 доверени атакисти" - най доверените измежду 20-те хиляди ...

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 7. 7 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Абе хора, как ви се пише за тия смешници ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 8. 8 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Разпадът на "Атака" върви със скоростта на ядрена реакция.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 9. 9 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Атакисти звучи близо до чекисти...

 10. 10 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2251 Весело

  Много ме кефи тази патова ситуация! Сега всеки от останалите поотделно, няколко души погрупово, или всички заедно, могат да рекетират Сидеров, както си искат! От фюрерското му пъчене няма да остане нищо (то и без това вече не е много).

 11. 11 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 551 Весело

  Тъ-ъ-ъкмо се зарадвал Сидеров, че ще му духат - пък те - под опашката...

 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Този фюрер, като онзи истинския, е един позьор и нищо повече! Кога ги яде кИфтетата с мутрата , как беше? Само за глупаците той е нещо! Иначе си е част от проекта Б Б. Онези Пи Ар играчи са изчислили, че Мутрата няма да достигне до лелеяните 121 дУпетати и врътката е направена. Сега - нати си куклите, дай си ми парцалките...

 13. 13 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  Сеир !

  и най-умният си е малко прост....
 14. 14 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Като гледам минусите след 16.30ч,4-5 броя, явно толкоз компютърно-грамотни атакисти имат!? То вярно, че де що има лумпен, или е в ГРОБ или в Атака! За БСПто и разните други формации няма да говорим, там в АОНСУ все са виждали Правец-8, или 16!???

 15. 15 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Сидеров да си спомни, че на работното място онази работа не се вади! Разби си партията, животът, че и политическата му кариера е пред залез!

  Луд човек, що му трябваше млада жена?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK