Държавата пришпори законовите поправки, поискани от "Витоша ски"

Държавата пришпори законовите поправки, поискани от "Витоша ски"

© Анелия НиколоваПоправките в горския закон, поискани от фирма "Витоша ски" преди 2 седмици като условие тя да пусне лифтовете над София, вече са подготвени от министерството на земеделието и пуснати за съгласуване и коментари. Сред промените, касаещи основно дейността на новите държавни горски предприятия и търговията с дървесина, фигурират и поисканите от фирмата поправки, засягащи строителството и стопанисването на лифтове и ски-писти в горските територии.Право на строеж за лифтове и влекове, както и за нови ски-писти в горите, ще може да се отстъпва от държавата и без промяна на предназначението на територията, гласи една от поправките. Такова правило беше записано и в първоначалния вариант на новия горски закон, приет през пролетта, но по настояване на природозащитните организации отпадна. Аргументът на екоактивистите беше, че така терените биха останали гора само на хартия. Друг аргумент срещу правилото беше, че то би спестило големи разходи на инвеститорите в ски-курорти за преобразуване на земя – особено за нови писти, които принципно са с много по-голяма площ от стъпките на лифтовете.
Конкретно "Витоша ски" би имала полза от такова правило, тъй като по 10-годишния план за управление на природен парк "Витоша"(в сила до 2014 г.) е забранена промяната на предназначението на земи в защитената територия. Така според настоящия закон до 2014 г. фирмата не може да получи право на строеж за лифт или нова ски-писта върху публичната държавна земя в парка.


Право на ползване за действащите, заварени ски-писти, които нямат право на строеж, ще може да се учредява само на собствениците на прилежащите към тях лифтове и влекове, гласи друга поправка.


Шефът на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев коментира, че поправките не били в услуга специално на "Витоша ски", а коригират законови пропуски. От агенцията по горите обаче не можаха да коментират защо поправките са с твърде кратък срок за съгласуване – от 21 до 30 декември, вместо задължителния по Закона за нормативните актове 14-дневен срок и заявиха, че този въпрос е от компетенциите на служителите на земеделското министерство.


Петър Петров от ръководството на "Витоша ски" коментира пред "Дневник", че фирмата все пак няма да пусне лифтовете над столицата, преди исканите от нея законови промени да станат факт и тя да получи "правно гарантирана възможност да работят". Фирмата твърди, че законът за горите в настоящия си вид й пречи да работи отчасти заради изискването за земята под лифтовете да има учреден сервитут. За такъв тя обаче може да кандидатства само с одобрен подробен устройствен план. "Витоша ски" има такъв план, предвиждащ строеж на нови въжени линии и писти над София, но екоминистърът Нона Караджова го върна заради некачествена оценка за ефекта му върху защитената природа в планината.


На среща с фирмата преди 2 седмици ръководството на агенцията по горите даде да се разбере, че няма по никакъв начин да препятства работата на лифтовете и е готова въпреки законовото изискване за сервитут веднага да й учреди наем за земята под тях и за пистите за 1 година. Фирмата обаче заяви, че това не я устройва и поиска законови промени, за да работи.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jass
  jass
  Рейтинг: 367 Гневно

  !!!!
  Абе тези майтяпат ли се?!?! Първичната ми реакция на тази новина цензурирах сама, да не вкарвам модераторите в работа...

 2. 2 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Шантажът даде резултат. Сбогом Витоша!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Лелеееееее, читави закони в полза на болните и децата няма. Ама сега пришпорват гласуването на лобисткия закон. Яки коледни бонусчета ще си разделят някои хора .....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2376 Гневно

  "...като условие тя да пусне лифтовете над София..." - УСЛОВИЯ на ДЪРЖАВАТА България - в ПРАВОВАТА, ПРОЗРАЧНА, с ЕВРОПЕЙСКА насоченост в развитието си страна?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на niko
  niko
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Карам ски...ОБОЖАВАМ ГИ...но това не се понася вече...имаме ли Държава...или под ГЕРБът на България да напишат Цеко Минев???

  I'm part of the problem...
 6. 6 Профил на peshkata
  peshkata
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е това вече е безобразие

 7. 7 Профил на zarzawat
  zarzawat
  Рейтинг: 422 Гневно

  Най-важните поправки в тези закони се отнасят за строежа на нови писти и нямат нищо общо със сегашната ситуация. Всичко това няма как да не е предварително съгласувано с бате Бойко! Още от самото начало се знаеше че цялата шумотевица е за да минат лобистките им закони. Нямам думи колко е нагло това.

 8. 8 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  А на мястото на Щастливеца ако е удобно един мол да пльоснат, че сичкото "природолюбител" да има стимул да се фука, че ходи на природа.

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Право на строеж за лифтове и влекове, както и за нови ски-писти в горите, ще може да се отстъпва от държавата и без промяна на предназначението на територията, гласи една от поправките." Моля?!?! Какво стана с публичната държавна собственост?! Абе, ГЕРБ, вие и ново тълкувание на това що е "публична държавна собственост" ли ще давате?! Леле, по-зле сте от родителите си- БСП!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  ж.к. Витоша ли ще има?
  Искам си планината Витоша!

 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  Е, щом Цеко е казал...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1084 Гневно

  Тези се оляха напълно!
  Че вземете му продайте Витоша и Рила на Цеко вместо да поправяте всеки месец закони заради него!

  Гербериии, вие въобще на кой свят живеете?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 13. 13 Профил на zarzawat
  zarzawat
  Рейтинг: 422 Неутрално

  [quote#12:"skara"]Че вземете му продайте Витоша и Рила на Цеко вместо да поправяте всеки месец закони заради него! [/quote]
  Те в случая дори не я продават - а му я дават безплатно. При промяна на предназначението Цеко щеше да трябва да плаща кръгла сумичка за това. Сега получава Витоша съвсем безплатно. Е това си е добра далавера - заменките ряпа да ядат.

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#12] от "skara":

  Продайте? Я се дръж възпитано! Да му продадат? Да му искат ПАРИ? Това е Герб бе човек, я си ревизирай мнението!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#14] от "Тони!":

  Ще му поискат пари, ама къде ще отидат те

 16. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Гневно

  След 4г. Витоша=Банско!!!
  С любезното съдействие на афрокомунетата от грОб!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 17. 17 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#9:"dqdomart"]Леле, по-зле сте от родителите си- БСП!!!![/quote]

  бсп и грОб са брат и сестра . Майка им е червената кочина бкп.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 18. 18 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 418 Неутрално

  за съжаление за пореден път се убеждавам, че в тая страна единственото важно са парите и за пари са готови да затрият всичко. то и затова сме на тоя хал.

 19. 19 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  смърт за който е виновен за това нещо. толкова сме оскотяли явно, че само това остана като мярка.

 20. 20 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Искаш ли нещо да се свърши в тая държава трябва да я хванеш за яката, да и направиш двоен суплекс, да я тръшнеш на земята и да и стъпиш на шията с кубинка и едва тогава плеядата тунеядци из ДАГ, РДНСК и районни обищини и кметства ще се събудят от зимния си сън мучейки че им развалят дрямката и да се хванат всъщност да свършат нещо. А дали то е полезно е под огромно съмнение.
  Очевидно е че ЗУТ не работи.
  Време е за закон за строителните дейности и за единен кодекс на строително-монтажните работи.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#17] от "ARRI":
  Да, прав си!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#21] от "dqdomart":

  А сега червената кочина се гласи да им ''роди'' нова сестричка-ще прави партия на дрОгарката йес сър-пръмова.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 23. 23 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 616 Гневно

  Лобизъм в действие!

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 24. 24 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Обзалагам се, че е имало разговор от типа:

  "Ало Миро, абе Цеко Банката ми се обади, виж там..., аз да не съм като Първанов"

 25. 25
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 26. 26 Профил на mrrockchurch
  mrrockchurch
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А бе мутра на мутра око не вади..."Натура 2000"да върви на маѝната си...Така е в БГ-печалбата над всичко!!! МАМОН се казва българският бог !

 27. 27 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 719 Неутрално

  И същите тия гербери опищяха света срещу заменките правени от тройната банда крадци. Ония заменяха кон за кокошка, а ГЕРБ направо подарява коня.

 28. 28 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#12:"skara"]Че вземете му продайте Витоша и Рила на Цеко вместо да поправяте всеки месец закони заради него! [/quote]

  Защо да ги купува, като може да му ги харижат с/у дребни бакшиши?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 29. 29 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#14] от "Тони!":
  Че те ще му я продадат за жълти стотинки - няма да допуснат да има конкуренция
  И по този начин (чрез продажба) имотът ще може да бъде наследяван, залаган, продаван и тн и тн.
  Ти глей кво ще стане догодина, когато се усетят че ще трябва да делят власта със Пръмова. Шаш, паника и погром!
  Нищо държавно няма да остане. И въздуха ще продадат, нищо че не е техен!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 30. 30 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "На среща с фирмата преди 2 седмици ръководството на агенцията по горите даде да се разбере, че няма по никакъв начин да препятства работата на лифтовете и е готова въпреки законовото изискване за сервитут веднага да ѝ учреди наем за земята под тях и за пистите за 1 година."

  Помним, че един едър, възглупав охранител (иде от храна - хранен човек, сиреч), с нездрави привързаности към люпенето на семки по време на мач по къси гащи, стана... Какво стана? Министър-председател. Та този същият като пое властта се изцепи, че ще закрие всички държавни агенции. Естествено нищо не закри, остана си както и повечето му думи, като нещо, което човек изрича на софрата, а на другия ден не го помни. Е, сега една такава агенция, която очевидно не е българска, защото работи по някакви други закони, не по българските, казва, че:
  "няма по никакъв начин да препятства работата на лифтовете и е готова въпреки законовото изискване за сервитут веднага да ѝ учреди наем за земята"

  Тоест тази незакрита агенция казва съвсем официално, че няма да спази законите в България, ще ги наруши, ще прави каквото си иска и ще раздава земя под наем в нарушение на тези закони. Е, къде е НСБОП или както се казва в момента, за да влезе в тази агенция, да ѝ изземе документацията, да ѝ арестува ръководството, да дойдат и прокурори, да повдигнат обвинения, защото ако това не е организирана престъпност, която се опитва да открадне планина или част от нея, то не знам тогава какво е.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 31. 31 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#24] от "svoboden":


  [quote#24:"svoboden"]Обзалагам се, че е имало разговор от типа:

  "Ало Миро, абе Цеко Банката ми се обади, виж там..., аз да не съм като Първанов" [/quote]


  ,, Поел съм ангажимент. "

 32. 32 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#26] от "mrrockchurch":

  А дебеловратия рапон най-яко рИвеше с/у заменките на цоцЯлистите. Ама тва беше за зарибявка на мат'ряла му де. Сега вече ги надмина по наглост и корупция .....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 33. 33 Профил на stasi8
  stasi8
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Е това е вече върха! Витоша, символа на София, погазена от бай ти Цеко бизнесмена.
  Такава плесница в лицето на софиянци. 21 ви век, европейска Столица. Това не бива да се случва.

 34. 34 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1530 Гневно

  @#%$*#*@**&^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 35. 35
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 36. 36 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 880 Гневно

  това вече е безобразие ...*&^^%^%*(*&(&$$#[email protected]#@##$%$

 37. 37 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 872 Разстроено

  държавата съкс дикс!

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 38. 38 Профил на obektiven_new
  obektiven_new
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Тройната коалиция се завърна!

 39. 39 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това явно противоречи на Конституцията...

  Ама парите тежат повече от закона, нали, ТИКВО??????

 40. 40 Профил на .
  .
  Рейтинг: 900 Неутрално

  [quote#36:"krasivel"]това вече е безобразие ..[/quote]
  Не е безобразие, а мутренска практика - ски писти и охраняеми паркинги, на държавна земя, и на ама най-неподходящи места където да грозят и пречат на всички било инвестиция..

 41. 41 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1293 Весело

  Работата отива към 3-и мандат, пък може и 4-и.
  На Симо му викат Горски, понеже се разполага в своите си лесове, а как да им викаме на тия, които жонглират с общонационални землища?
  Хубу, видяхте ли, че даването на Морската във Варна на ТИМ, не е само локален проблем. Вчера падна Варна, днес Витоша, постепенно червеите плъзват навсякъде и освен кочина ще станем и развъдник на екзотични паразити.
  Време е за граждански подписки и по-активно участие в подялбата на масрафа.
  Аха, между другото, Тренчев къде се губи нещо, ами Велчев?
  А , те пият заедно кафенце в Бояна, в един от палатите на Рамзес еди кой си от бг ДС-олигарсията.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 42. 42 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Парк Витоша е държавен имот. Ски лифтовете, като ски влека на Спас, като седалковите Романски, Заека, Лалето, Кабинковия, въжената линия Драгалевци, до Щастливеца, Конярника, Ветровала са построени с народни пари, т.е. те са държавни имоти и това е непродаваемо. Явно законите от 1990г. са престанали да действуват, защото националното богатство е било раздавано между превратаджиите и създадените групировки, по плана на западни служби, целящи ограбване на нацията. Никой няма право да раздава национално богатство независимо дали тава са били презвратаджиите с Костов, или прикриващите ги около Кобурготски, или следващите, като стигнем до Борисов. Как един бодигард стъпка по стъпка стига до Първи Министър ? Кой седеше зад него ? Една международна мафия, американски милиардери, поддържани от ЦРУ, като Сорос го издигна, обогати срещу поддържането на американските интереси в България. И така ЦРУ заяви, че ще ни смачкат икономически ! Разбира се с продажността на нашите правителства работещи срещу нацията. Така са ограбвали и африканските народи, и затова си играят на партии, за да се заблуждава нацията. И така, лифтовете, ски-влековете, кабинковия са строени с наши пари и те са наши, на българския народ. Същото се отнася и до всички национални хотели, незаконно прехвърлени в ръцете на шепа хора.
  Но, зад гърба на нашите правителства стоят ЦРУ, НАТО. Те насочват ХААРП срещу нацията. Те пазят правителството по време на избори, по време на стачки от българското население. Ето защо българите бяхме посипани с вредни газове, хим. елементи, бактерии; вероятно и с тежки метали. Боже, опази българите от америкаските кланове, подкупили българските правителства и действуващи срещу българския народ. 20г. лъжи. САЩ заместиха техния трафик на дрога и на живи хора от Италия (Каза Ностра) на Балканите, те заместиха и базите от Италия в България, в Косово... Сега НАТО, ЦРУ и техни агенти, внедрени в институциите заплашват и тероризират нагло български граждани

 43. 43 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#40] от ".":
  Не е безобразие, а мутренска практика
  ............
  Кога ще разберете , че мутрите бяха само машта ?
  Кога мутра ще се сети за ски и курорти? Той разбира от килограми, анаболики, лежанки...
  Това си е чиста ченгесарска работа. Ченгесарска.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Прасенца оцапани (моля всички да ме четат правилно!) @№$€*§€$№** ..... ваща верица от шавара! (Пак да се чете правилно!)

  Софиянци, така ли ще оставим да ни вземат планината?!!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 46. 46 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ей,че жлъч се е събрала под тая статия!
  Авторът на статията е постигнал целта си,разбира се не го обвинявам и е прав,и аз съм софиянец и ми дреме за планината,може 3-4 пъти в годината да се качвам,но си я обичам.
  Авторът го е написал в самото начало,но нали пусто днес няма по какво да се плюе,та сте го пропуснали леко:

  "Поправките в горския закон, поискани от фирма "Витоша ски" преди 2 седмици като условие тя да пусне лифтовете над София, вече са подготвени от министерството на земеделието и пуснати за съгласуване и коментари."

  Ето сега се коментира,така е най-добре,но ако при отхвърляне на тия поправки срещна някой от тук пишещите,че е недоволен и че трябвало например да катери планината на куц крак или да кара ски чак на Боровец,ще го псувам когато го срещна във форума,обещавам.

 47. 47 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ето един виц, актуален за всичките ни парцалеси от 89г. до днес.

  Двама депутати почиват на морето. Доскучало им и решили да си разнообразят времето, като всеки нарисува карикатура на другия. При това решили, че няма да се рисуват под кръста.
  Първият депутат нарисувал втория с различни уши.
  Вторият пита:
  - Защо дясното ухо ми е по-голямо от лявото?
  - С голямото слушаш премиера, а с малкото народа - отговаря му първият.
  Вторият депутат нарисувал първия с различни гърди.
  - Защо едната гърда ми е по-голяма от другата?
  - Защото с голямата храниш любовниците, а с малката - семейството си!
  - А с к'во храня народа?
  - Е, нали се договорихме, че ще се рисуваме само до кръста!!??

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49
  NWO
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на ГЕРБ=Червена Мафия
  ГЕРБ=Червена Мафия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На някои хора им беше ясно това още преди година, но вие пак ги подкрепихте на изборите. Честито!

 52. 52 Профил на obektiven_new
  obektiven_new
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Ако искате да покажете, че сте свободни хора:
  https://www.facebook.com/home.php#!/events/236919033048641/

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#7:"zarzawat"]Всичко това няма как да не е предварително съгласувано с бате Бойко! Още от самото начало се знаеше че цялата шумотевица е за да минат лобистките им закони. [/quote]

  Съгласен съм. Прекалено бързо държавата клекна и взе мерки. Няма друго обяснение.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 57. 57 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  И да има лифт

  и да няма лифт

  Матряла все ще е недоволен.


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 58. 58 Профил на ГЕРБ=Червена Мафия
  ГЕРБ=Червена Мафия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Аз пък предлагам друг закон - ако лифтовете не работят - глоба от общината в размер от 1/100 от миналогодишния оборот на фирмата на ден.

 59. 59 Профил на ГЕРБ=Червена Мафия
  ГЕРБ=Червена Мафия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#57] от "barcelonski":

  Кажи на шефа ти да се маха тогава. Явно независимо с или без лифт матряла не харесва вече мутри.

 60. 60 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално
 61. 61 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#44] от "gl":

  Шегувам се.

 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#44] от "gl":

  Иначе осъзнатото потребителско поведение може да направи много.

 63. 63 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#50] от "ret":

  По Коледа стават и чудеса

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 521 Гневно

  Лобизъм,пари,лобизъм,пари = сбогом на природата.

  Какво безочие и каква наглост. Не спряха да сочат предните изроди с пръст за заменките, ама днешните са още по-големи лекета. Вчера прислугваха на Юлен и с лека ръка казаха: абе режете здраво извън консесията, ние ще се оправиме после. Днес тази безочливост на Витоша.

  Тук дори не става въпрос колко гора беше и ще бъде затрита, а за самият принцип и посланието към "мутро-инвеститорите", което е: беззаконието продължава, стига да си плащате достатъчно.

  Боян Р.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1745 Весело

  До коментар [#12] от "skara":

  Да бе, ще му продават, даго вкарат в харчове ли искаш?!? ... та не е ли по-удобно да си ползва планините съъъъъвсем безплатно?

 69. 69 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Посланието: "Хора, разкарайте се!" Тъпи Гербокомуняги!!! Вече няма нужда от заменки, направо се завзема. Собствеността няма значение, публичният интерес е ирелевантен. И тези депутати са организирана престъпна група.

 70. 70
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#71] от "Димитров":

  Абе човек, не си ли чувал приказката, че който кълне - клетвите в пазвата му падат?
  Гледай по-весело на нещата - огледай се и виж колко красота има навсякъде!

 73. 73 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тая "държава" няма да се оправи в скоро време.

 74. 74 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Боко отново се уплаши за рейтинка си и сдаде фронта. За кой ли път спасява себе си, вместо държавата...

 75. 75 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#72] от "sn0wflake":

  Клетвата ми е специално подбрана. Вярвам, че Бог ще ме осъди справедливо и се готвя за този ден. Вярвам, че това ще се случи и с тези хора и се надявам да е по-скоро.

 76. 76 Профил на zseni
  zseni
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/375490_10150439102203226_527618225_8934905_358759984_n.jpg

  http://forthenature.org/actions/285
  По случай първия сериозен сняг, който нетърпеливо чакаме другата седмица, решихме, че е време да открием сезона и на Витоша! Без „Витоша ски”, защото планината е на всички и никой не може да я монополизира! На 26-ти декември, понеделник на Алеко, за пръв път сезонът на Витоша ще бъде открит, без да работят лифтовете (и да трябва да си купуваме карти ) . Елате с нас в Деня на бащата, а не на „бащицата” Бойко, който явно е решил предколедно да раздава подаръци в ролята на Дядо Мраз на Цеко Минев и други офшорни компании! Ще се качим да загреем за идващата зима с лежерно спускане (кой със ски, със снооуборд, шейна, кънки или на кълбо , с музика, срещи с хубави хора и някоя друга топла напитка. За да остане Витоша естествен и любим курорт на столицата, то хората, които живеем в града, трябва да сме горе, да караме и да се грижим за планината!

  Ride-4-Vitosha е идея, която подкрепя опазването на природата на Витоша и всички други планини в България. В последните години пред Природен Парк Витоша и горите в планината има доста заплахи. „Витоша ски” АД не пускат лифтовете да работят. Защо? - Защото очакват да им бъде разрешено да застрояват Природен Парк Витоша?
  Как? - Като бъде променен Закона за горите, а не като оправят проекта си за развитие на курорта – вече веднъж върнат за преработка!!!
  И до какво ще доведе тази промяна? До застрояване на Витоша и други паркове, без да се подобрят условията за ски/сноуборд.
  ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА?
  Ride-4-Vitosha обединява скиори, сноубордисти и любители на планината, които:
  1. Искаме Българската природа да бъде пазена, а не продадена!
  2. Сме против изнудването на държавата от офшорни фирми!
  3. Настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите!
  Очаквайте подробности за събитието до няколко дена...

 77. 77 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#74] от "b_d_s":

  Не виждам какво общо има рейтинга тука. Ако беше размазал фасона на Витоша ски, както заслужават, щеше да вдигне рейтинг много повече. Защото правото в случая е на негова страна. Но правото няма значение за тази власт, въпросът е мазната и мръсна корупция да работи.

 78. 78 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#75] от "Димитров":

  Не ме разбирай погрешно - аз също съм против такива своеволия с Витоша, но не е хубаво да се кълне просто...Само си образуваш излишни нерви - всички сме безсилни мисля ....

 79. 79 Профил на zzbob
  zzbob
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Забележете, че това минава като "Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за горите".
  Намирисва ми, че Витоша може да е най-малкия проблем, днес е тя, утре и в другите села.

 80. 80 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#78] от "sn0wflake":

  Не сме безсилни!!!

  Имаме правото и морален дълг към дедите и децата ни да протестираме, за да спасим най-ценното на страната ни - нейната природа!

  Боян Р.
 81. 81 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#80] от "Donix":

  Разбира се, че трябва да се протестира и съм сигурна, че ще се протестира

 82. 82 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#77] от "Димитров":
  Според мен Боко се плаши и гледа да замазва проблемите и ако може да не си създава силни врагове.
  Ако излезе срещу хората с парите го чака тежка битка, а той не иска проблеми. Държавата обаче може да смачка всеки, който се опитва да я изнудва, стига да има управляващ с воля.
  Битките на Боко с икономическата мафия са само театър. За агнето не знам, но вълкът винаги е сит накрая!

 83. 83 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Темата за съдбата на Витоша започна да се филтрира само през мутрата на цеко минев и концесиите на фирмите му за ски съоръжения. нямам нико против да го изгонят от планината, но я идете на самата планина и вижте как я стопанисва еко-директорът и тома белев и крадливата му задруга! мостове, заслони, пътища, бюфети, пейки - всичко е запуснато и разрушено! тоя тома има много по-голяма вина от цеко за разгрома на витоша. Половината гори са абсолютно мъртви, нападнати от корояди. Няма никаква санитарна сеч от десетилетия! Бистришко Бранище е абсолютно недостъпно и затиснато от огромни гниещи трупи. Тунгуският метеорит да беше паднал над Витоша нямаше да направи такива жестоки поражения и ужасяващи гледки от гниещи гори и мръсни поляни! Витоша има нужда от промени, дори и лош закон е по-добър от сегашния хаос. Планината умира и не се поддавайте на псевдозелени внушения, прикриващи голямо престъпление срещу природата на София - единствената столица в света, която имаше ски писти на 30 минути от центъра си. Децата са най-голямата жертва на погубването на планината, защото тя ги спасяваше от дрогата и лежането пред компютри и телевизори! нека да има промени и контролирани строежи с подмяна на съоръжения, гори, мостове и пътища - това ще спаси Витоша от наближаващата пълна катастрофа!

 84. 84 Профил на silviani
  silviani
  Рейтинг: 418 Гневно

  Гъзолизльовци!
  Витоша ски са адски мафиоти.
  Не съм виждала по-ярък пример за законотворчество в частен интерес.
  От агенцията са прави - проблемът им може да се реши с договор за наем от 1 година. Тази възможност е изрично уредена в Закона за горите.

  Крайната цел на Витоша ски е ясна - бизнес. Но къде???? В защитени територии!!!!

 85. 85 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1425 Гневно

  Баси..... Цеко Минев води за носа цялата "държава"...
  Малей тези от Пожарната команда са много жалки щом пак "по целесъобразност" действат.

  Как бе там -в някои дуржави има мафия, а в БГ мафията си има държава.

  Главният Маркуч все по-жалък става, ако имаше ГРАЖДАНСКО общество отдавна да са го подгонили с камъни....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 86. 86 Профил на weinlock
  weinlock
  Рейтинг: 213 Гневно

  Абе, тия си свалиха и техните гащи, та и нашите даже!!!! То не остана престъпник, който не изви ръцете на държавата та да си постигне своето!

 87. 87 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#83] от "reagan":

  Патоса ти е патологичен. Избърши си пяната от устата и престани да дрънкаш глупости.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 88. 88 Профил на stasi8
  stasi8
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#78] от "sn0wflake":

  "всички сме безсилни мисля ...". sn0wflake, не бързай толкова с мисленето.И на Бойко Борисов шайката, а и господарите, когато/ако изобщо мислят/
  също се надяват/ да са Ни докарали/нас народа /вече до пълното безсилие и тъпота.
  И здраво мачкат.
  Но не са много умни.А и не познават и не разбират/нас народа/. И ще бъдат скоро, доста скоро силно и неприятно изненадани.

 89. 89 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 910 Неутрално

  От21.12.2011 до 10.01.2012
  Парламента е в отпуск.
  Да пускат и тия да се радват на парите си/ни ,чè по- малко бели ще сътворят.
  НО!! си е гадна работа ....подбран е и момента ,когато хората ще си мислят повечè за празници, отколкото за протести.
  И ще си протестираме "на маса" по стар обичай.

  Ммммм......хм. думите ми свършили!!!
  Нещастни бетонаристи!

 90. 90 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 717 Гневно

  Тва е доста стара и перверзна традиция, около Коледа и Нова година, докато народеца го баламосват с некви благотворителни кампании и му показват сирачета и дечица болни от множествена склероза по телвизора, политиците да завъртат най-наглите и високодоходни далавери. Само че аз напълно ги оправдавам. Тази зомбирана аморфна маса, населяваща така наречената държава "България", точно това заслужава! Че и още! Да крадат десет пъти повече им пожелавам през ниовата година! Планина да не остане запазена, река да не остане неотровена, гора да не остане неизсечена! Всичко до дупка, докато Ганьо си драпа тихичко ташаците у дома! Само така!

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 91. 91
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 92. 92 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#83] от "reagan":

  Това е и ролята на резерватите по целия свят - процесите там да са естествени, без човешка намеса. Това не е градски парк.
  А стопанин на парк Витоша е Столична община - въпросите ти са към Фандъкова.

 93. 93 Профил на advokat59
  advokat59
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Честито на печелившите !

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Махайте се от планината, в подножието на която съм се родил, кръвопийци такива. Писти и лифтове има достатъчно, трябва им само реновиране и поддръжка.

 96. 96 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хора, не разбирате ли, че трябва да ПРОТЕСТИРАМЕ!!! Тиквата е доказал, че се влияе от протести!
  Ще се постарая в понеделник да съм на мероприятието, само юе според мен трябва да се протестира под прозорците на тиквата, само така ще се впеюатли!

 97. 97 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Знаех си, че ще караме ски там и тази година! ))

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 98. 98 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 572 Весело

  През октомври 2008 г. неговата фирма "Витоша ски" започна незаконно взривяване на прочутите витошки морени. Докато това беззаконие се случваше, Цеко Минев "компетентно" обясняваше по медиите, че "Каменните реки" на Витоша нямат стойност и не подлежат на защита.
  След политическите уволнения на директорите на природните паркове, Цеко Минев нарече уволнения директор с прозвището "един от шепата псевдоеколози" и обяви, че вече няма кой да му пречи...
  -------------
  Браво Цеко !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 99. 99 Профил на Христомир Йорданов
  Христомир Йорданов
  Рейтинг: 521 Неутрално
 100. 100
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK