Правителството набеди археолозите за саботьори на магистралите

Правителството набеди археолозите за саботьори на магистралите

© ДневникМинистри обвиняват историческите музеи в участъците на бъдещите автомагистрали, че "изнудват" агенция "Пътна инфраструктура" и бавят строителството на магистралите с археологическите си проучвания. Това стана ясно от стенограмата от последното заседание на правителството в сряда.


Според министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова такъв "проблем" има при магистала "Хемус" в участъка Белокопитово – Каспичан, както и при първия участък на магистрала "Струма" между Долна Диканя и Дупница. "Дали сме им пет милиона само за 2011 г. за какви ли не обекти, но те за всеки обект искат и още в дълбините, в недрата да влязат сигурно, не знам. И то на най-важния участък на магистралата, където ще е най-големият виадукт на АМ "Струма", трябва да спрем, да не копаем, защото те ще правят разкопки, защото е изключително важно!", коментира Павлова.


Министърът на финансите Симеон Дянков определя случаите като "особено странни", защото "тази година за археология сме дали три пъти повече пари, отколкото миналата година. А за следващата година по бюджет даваме още, удвояваме парите". "Техните номера са ми известни", включва се в правителственото порицание премиерът Бойко Борисов.
Министърът на културата Вежди Рашидов добавя, че аналогичен е проблем има и при столичното Ларго. Рашидов предлага етнографският институт и археологическият институт на БАН да минат към неговото министерство, "за да имаме координация". "Миналия ден уволних шефката на НИПК, защото безкрайно много преписки има, много скоро на МВР са си позволили да искат 2000 лева нерегламентирани такси и средства. Изобщо, там е един бардак, който или трябва да го вкараме в ред, или нещата ще вървят все така бавно", казва министърът.


Директорите на историческите музеи в Кюстендил и Перник, набедени от министър Павлова, че "изнудват" и бавят магистрала "Струма", коментираха пред "Дневник", че археологическите проучвания, които предстоят в участъка, са задължителни по закона за културното наследство и Агенция "Пътна инфраструктура" е в течение на всички изискуеми процедури. В трасето на магистралата край Перник е открит античен некропол, който трябва да бъде допроучен и е планирано това да отнеме около месец, но проучването ще стартира в началото на следващия археологически сезон, т.е. най-рано през март, обясни директорът на пернишкия музей Емилия Велинова. В Кюстендил пък е открито късноантично селище на площ над 12 дка в трасето и проучването му ще отнеме поне 4-5 месеца, т.е. поне до септември, каза директорът на регионалния исторически музей в Кюстендил Валентин Дебочички.


Дебочички обясни, че макар да са общинска собственост и да отчитат находките си пред БАН, методически историческите музеи и сега са подчинени на Министерството на културата.


Интервю с уволнения директор на института за недвижимото културно наследство Йорданка Кандулкова четете днес на dnevnik.bg

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 623 Весело

  Готово, намерихме виновник защо Тракия няма да бъде пусната в срок. Изненадани има ли?

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На правителството, на най-бедната и корумпирана страна в ЕС все някой друг му е виновен, но не и самите министри!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1497 Весело

  Саботаж? Ах, каква мила реторика. Някои думички трудно се забравят, нали, другарко Павлова?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 4. 4 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 778 Неутрално  Няма смисъл от археологически проучвания - които само показват на иманярската мафия къде да додата с булдозерите...

 5. 5 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 921 Весело

  Ма много нагли тези археолози... Опитват се да изнудват Бойко и да му саботират грандиозните проекти. А беееее, аланкоолу! Вие на краставичар краставици ли ще продавате...Така ли се изнудва бе ееей?! Я питайте бате си Бойко как стават тези неща...

  PHILIP
 6. 6 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":

  Колкото и да ти е неприятно Тракия ще бъде отворена по график, дори и да има закъснение то ще е месец два, което е нищо при условие, че е започната преди 40 години.

 7. 7 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пу, архео-птерикси и музейни плъхове! Ще спират те аутобаните към светлото бъдеще заради разни там счупени съдини и стари кокали... Историята е мъртва, аннадън му? Я да залеем каквото има по права линия с асфалт за вечни времена, зер правата е най-късото разстояние между две точки, а най-дългото разстояние е между невроните на "министър" и "разсъдък"...

 8. 8 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Маачкаййй Бойчеее!!!
  Е_и им мамата на разкопките и на археологическите находки.
  И без това историята на човечеството по тези земи започва и завършва с теб.

 9. 9 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#3] от "VеnRus 2008":

  Саботаж е френска дума и идва от "Сабо" = обувка...

  Френските текстилни работници са хвърляли дървените си налъми в първите тъкачни машини внесени от Англия... страх да не им вземат хляба.... машините

 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#3] от "VеnRus 2008":

  Аз никъде не видях някой да използва тази дума съботаж, вероятно автора си я съчинил за да по купешко заглавието.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5178 Гневно

  на калпав строител на пътища и сянката му пречи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 616 Неутрално

  какво значение има хилядолетната история на балканския полуостров пред мимолетния приоритет за прерязването на една лента по новините ... може би след като нарушиха Конституцията в частта й за неприкосновеността на частната собственост сега ще променят законите така че да не се съобразяват и с този "саботаж" ...

 13. 13 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ето и една новина от вчера, която Дневник ни спести, може би , защото е положителна.

  Близо 170 млн. лв. са възстановените средства от Европейската комисия (ЕК) за изграждане на магистрала "Тракия". Това е 70 на сто от финансовия ресурс, който е платен за реализиране на проекта, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

  Средствата за изграждане на пътни проекти се възстановяват от ЕК след одобрение на формулярите за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ

  Процедурите на ОП "Транспорт", по които се финансира изграждането на магистралите, позволяват стартирането и изпълнението на проекти преди одобрението на формулярите за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ.

  Проектът за доизграждане на автомагистрала "Тракия" - лот 2, 3 и 4, се финансира от Кохезионния фонд на ЕС чрез ОП "Транспорт" и национално съфинансиране.

 14. 14 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 865 Неутрално

  ""Техните номера са ми известни", включва се в правителственото порицание премиерът Бойко Борисов."
  Просто е просто момче!
  Добре,че така не са разсъждавали в Италия и Гърция.
  Ако това беше там,никой нямаше да се оплаче а щеше да си променят плана,чертежите и каквото е нужно.
  Археолозите спомогнаха на Божо шибащият да си отиде.Дано отнесат въпроса до ЮНЕСКУ и ЕС да се намери някой дато да му "шибне един шамар" на Б.Б и да им напомни,че има предпресиъединителни договорки.Не могат да унищоват нищо в културен аспект!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 15. 15 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Аууу край!! Археологията в Б-я която и без това бе на "висота".. сега съвсем ще залезе.. ужас!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5178 Весело

  дайте бардаците на Веждичката !!! Той разбира от тези работи и ще ги оправи надлежно и професионално !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Под трасето на бъдещата магистрала археолозите са открили артефакти от стари първи копки. Церемониална лопата, менче, фрагмент от отрязана лентичка, вкаменена информационна табела.

 18. 18 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1401 Весело

  До коментар [#10] от "normandy":

  СЪботаж?

  Това да не е нещо което се прави в сЪбота?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 19. 19 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 572 Весело

  Хах ... нищо ново под слънцето!

  Когато истинските виновни не могат или не бива да бъдат назовани и посочени, такива се "назначават" (в нашия случай - археолозите), после се уволняват, обществото се успокоява и всичко продължава по старому. До следващия случай ...

  “НАЗНАЧЕНИТЕ” виновни …
  Те се толкова удобни. За прикриване на некомпетентност и безсилие на институции. За демонстрация на рефлекс, “професионализъм” и изграждане на успешен публичен образ.
  Често, те са компромиса, предпазващ системите от деструктивен взрив, “боксовата круша”, върху която се изсипва лавината негативна обществена енергия.
  Понякога, те са страха и бягството от непоносимостта и невъзможността на истината. А истината за магистралите вече лъсна отвсякъде!

  http://www.chara.blog.bg,
 20. 20 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 470 Неутрално

  в затвора и всички археолози! мамицата им! искат да запазят нещо си там и нямат срам да спират магистрала!...Бойко, колко малко има в твойта глав, Бойко..

 21. 21 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 921 Любопитно

  До коментар [#13] от "normandy":

  По план трябваше да са 80%. от ЕС и 20% национално финансиране. Нещо се губят 10%...Не че нещо, ма са кинти...нашите кинти.

  PHILIP
 22. 22 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#18] от "rapidfire":

  Така се пише според ГЕРБ. Очакавайте нов правописен речник.

  PHILIP
 23. 23 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мисленето на кОлтурния министър е "бардачно", това си го знаехме отдавна, ама все си мислех че за историята, поне в протоколите на МС няма да се записват такива думи. Мога да се обзаложа на каквото и да е, че тази думи за пръв път прониква в протокол на МС. А тези протоколи ги има от 132 години и следват ритъма на заседанията, най-малко веднъж седмично.

 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  За една държава е от изключителна важност да си помни и познава историята.
  Но понеже до въпросните разкопки вероятно не могат да се доберат едни заинтересовани лица, за да си попълнят колекциите, останалото няма значение.
  Бетон, асфалт и чалга. Това му е майката.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#3:"VеnRus 2008"]Някои думички трудно се забравят, нали, другарко Павлова? [/quote]
  Брех,удари я в земята
  Жената е започнала кариера още през 99г в МРРБ,ама ти си плямпай,на никой не пречиш.
  Трябва да има една бърза оценка на тия археологически обекти,ако не са толкова важни да си събират партакешите и да оставят хората да работят по отсечките.
  Иначе с такава история като нашата където и да копнеш все ще излезе нещо,под тези отсечки може да са някакви овчарници или кенефа на овчаря отпреди 1000г

 26. 26 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1904 Разстроено

  "...такъв "проблем" има..." - има ПРОБЛЕМИ, че ТЕ са министри, воглаве с БАШ-а... България може да е трета страна в света по археологически паметници, но е на ПЪРВО място по ПРОСТОТИЯ на министерска главица...

  Коментиране на анализираното, вече...
 27. 27 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#10] от "normandy":

  Думата "саботаж" си е окей... и се използва на всякъде по света... просто в соца прекаляваха с нея и ние я свързваме с конумизъма... Просто няма друга дума... саботаж е окей... нема проблеми... в интернационалния бизнес на големите корпорации постоянно е ползваме....

 28. 28 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#9] от "totilas":

  Не знаех това, благодаря. Естествено, знам, че думата е френска, но не знаех от къде произлиза.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 29. 29 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Както прочетох в един друг форум, цитирам :

  " Хан Аспарух е виновен, че си е направил държавата на Бойковите магистрали "

 30. 30 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Техните номера са ми известни", включва се в правителственото порицание премиерът Бойко Борисов.

  Алоо киноцентъра ,не са необходими комични филми,бързо снимайте заседанията на министерският съвет.Това е златна мина .Сценарии снимки и осветление осигурени.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 31. 31 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 726 Весело

  Егати палячото!

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 32. 32 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Мислех си,че ББ вече е забравил "триглавата ламя",но се оказах излъган.Онзи ден в Първомай той заяви следното:"Всичките ми сметки за растеж в държавата отиват отново да погасяваме борчовете на Тройната коалиция".И вече ми стана ясно защо работата не потръгва.Борчове плаща ББ.И то с пари,с които той е мислил да изстреля държавата ни във висините.А сега разбирам,че и археолозите слагали прът в колелото на възхода.

 33. 33 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 829 Весело


  До коментар [#7] от "Twinston Myth":

  Хах-ха! Добро!
  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 34. 34 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  ПП А когато Божо намери зъбът и пръста на св Йоан Кръстител,Боко май подари сребърно ковчеже с лично послание до дядо Боже "От Бойко Борисов"

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Типично по комунистически - и те гледаха да заличат историята.. Построиха си двете грозни сталинистки чудовища ЦУМ и Балкан насред София, като заради това са унищожени безценни археологически находки. Но това не са ценности за герберокомуноида. Дай бетон да се леее..
  Мамка ви комунистическа!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 470 Весело

  "Най-ярки събития в историята на археологията [редактиране]
  1748 Разкопки на древния град Помпей
  1799 По време на похода на Наполеон в Египет френските войници намират Камъка Розета
  1802 Разшифровка на древноперсийското клинописно писмо
  1820 Гръцки селянин открива статуята на Венера Милоска в полето
  1824 Разшифроване на египетските йероглифи
  1856 Находка на череп на неандерталец близо до Дюселдорф
  1869 Хайнрих Шлиман открива Троя
  1876 Хайнрих Шлиман открива Микена
  1879 Откритие на пещерни рисунки в пещерата Алтамира
  1908 Откриване на Фесткия диск, о-в Крит
  1911 Откриване на Мачу Пикчу, града на древните инки
  1922 Хауърд Картър намира гробницата на Тутанкамон
  1947 Тур Хейердал преплува Тихия океан с балсовия сал "Кон-Тики", доказвайки възможността на такова пътуване в древността
  1991 Находка на почти напълно запазено мумифицирано тяло на праисторически мъж (3 300 г. Пр.Хр.) в ледник в Тирол, южна Австрия
  1970-2009 - грандиозни археологически открития за тракийската култура в България"

  Егати международната престъпна група...!!!
  Колко километра магистрала са съсипали тези и са попречили да се усвоят едни пари и да се резнат едни ленти?! Мани , не е истина...! Ей Цецо..."Индиана Джоунс" им спретни на тези!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 37. 37 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Шайката на Тиквата копират "Комиците"

 38. 38 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1401 Гневно

  До коментар [#25] от "ret":

  Няма "неважни" неща в археологията. Хората от 200 години история правят невероятна уйдурма, ние с 6200,върляме това, което имаме на прасетата!
  Това да не ти е МОЛ, че някой да му прави "оценка"? А данъчна не искаш ли?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 39. 39 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#28] от "VеnRus 2008":

  Интересно е как Западна Германия в последните 20 г. е възприела няколко истински соц. думи... като "кадри" .... или на нов български "матрял" ...

 40. 40 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Поредно доказателство за Ентелекта на това правителство!

  Скоро някой беше написал велика мисъл:

  Ако тъпотията и простотията се криминализират ще настъпи страшна правителствена криза!!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 41. 41 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 530 Гневно

  Ама какви разкопки, какво минало, каква столица на римска империя, пущайте къртицата и след нея метрото, нали и от надежда трябва да се поразходят по жълтите павета, да полюпят малко семки...

  А се смеем на турците, те спряха строежа на метро под босфора заради разкопки и се гордеят с намереното.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 42. 42 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1086 Гневно

  Мили Боже, тая Лиляна Павлова била голяма простакеса! За невДянков и Тиквата вече знаем, че са върхъг в тая категория, то що си мислех, че тая пикла ще е нещо по-различно?
  Как не ги е срам? Тия изобщо българи ли са? Да ми приказват, че магистралите били по-важни от археологическото ни наследство!
  Тия глупаци не им стига, че затриват народа, сега искат и историята ни да затрият.
  Както каза някой по-горе, добре, че в Гърция и Италия не разсъждават по този начин, че нищо нямаше да знаем за историята.
  Ама така е, като си избрахме неандерталци да ни управляват.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 43. 43 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "Тони!":

  Браво, Тони!

  +++++++++++++++++++++++++++

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 44. 44 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#32:"molesan2"]А сега разбирам,че и археолозите слагали прът в колелото на възхода.[/quote]
  Да не би да искаш да кажеш, че археолозите трябва да бъдат изритани и строежа да продължи върху разкопките както е било планирано предварително?

 45. 45 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#38:"rapidfire"]Няма "неважни" неща в археологията.[/quote]
  Верно ли?
  Я се разрови и виж колко жертви взима на година пътя Белокопитово-Каспичан и тогава ми се прави на археолог.
  И щели да почнат разкопките от следващия археологически сезон,през март,тия много важни ще дойдат,цяла зима ще обсъждат сигурно откъде да почнат и какви лопати да използват

 46. 46 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Министерски съвет ли? По ми се чини, че е някаква сбирщина от макаци...

 47. 47 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1187 Весело

  До коментар [#45] от "ret":
  Що не ходиш да им помогнеш? С лопатите да покопаш малко.

 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":

  Това не е вярно! Г-н Борисов каза, че през 2013 г. ще ходим на море по магистрала "Тракия" от София до Бургас, а както знаем той си изпълнява ангажиментите, справка ангажимента към Мишо Бирата, към Цеко Банката...

 49. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#47] от "Гогич":

  Да не ме е била градушката,но виж това гневното rapidfire става

 50. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Да си преместят магистралката като бързат, там където няма археология.........

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 51. 51 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Всеки вика от свойта камбанария . Да бяха провели потребните им разговори и уточнения още върху схематичния вариант на Проекта ...

 52. 52 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  [quote#45:"ret"]Я се разрови и виж колко жертви взима на година пътя Белокопитово-Каспичан и тогава ми се прави на археолог. [/quote] взима не заради археологията, а заради отвеяните "водачи" на МПС, които си ползват главата само да им крепи шапката.... като е опасно, да се регулира 4-5 камери и по 500 лева глоби и ще се научат да внимават...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 53. 53 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  [quote#42:"red_rose"]Мили Боже, тая Лиляна Павлова била голяма простакеса! [/quote]Защо се изненадвате- вижте и снимката. Това е една нова Калинка. Апропо, какво стана с делото срещу Калинчето?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 54. 54 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 829 Любопитно

  До коментар [#25] от "ret":

  Почнала в МРРБ - я виж на колко години е била и с какво образователно ниво, какъв стаж ...Как стават тия работи - прочети и биографийката, на маминото татиРекторско и ТИМ детенце...


  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 55. 55 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  На крива магистрала архиолозите й виновни. Нали уж историческото наследство беше приоритет? Знаем, че където копнеш излиза нещо. Защо не е предвидено това?

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#1] от "pi314_":

  Тракия няма да бъде пусната изобщо защото пари няма резерва е опукан работниците не са получавали заплати ама на простите гербери някой им пречи този някой е мозъка им .. природат им е дала малко колкото на един милиционер...

 58. 58 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#57] от "bokko":

  http://stroitelstvoimoti.com/?lang_id=1&prm=news&rub_id=29&news_id=15021&page=

  Аман от прости комунисти...........

 59. 59 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#57] от "bokko":

  Тракия е почти готова до Ямбол . Стига лъга.

 60. 60 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 859 Гневно

  Седерастка работа! Костов не даваше пари за археология, тези пък за да не дават колкото трябва, за да се свърши работата като хората, да минат с валяка отгоре!
  Бахти и дясната герберска простотия! Меркелска работа!

 61. 61 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#57] от "bokko":

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1185569&page=67

  Работи се яко и напредват. Ето ти малко информация гарнирана със снимков материал от обекта.

 62. 62 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#41] от "lazy_and_sleepy":


  [quote#41:"lazy_and_sleepy"]А се смеем на турците, те спряха строежа на метро под босфора заради разкопки и се гордеят с намереното. [/quote]
  При положение, че дори не е тяхно, а най-вероятно гръцко......

 63. 63 Профил на legalize_it
  legalize_it
  Рейтинг: 384 Неутрално

  хаха много тежко наследство от траките, гърците, славяните, българите и всички вредни матриали минали по бойковата земя...

 64. 64 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Пак жълто заглваие от "Дневник" и първосигнални форумни коментари без да се чете статията...

 65. 65 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1400 Любопитно

  "Според министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова такъв "проблем" има при магистала "Хемус" в участъка Белокопитово – Каспичан, както и при първия участък на магистрала "Струма" между Долна Диканя и Дупница. "Дали сме им пет милиона само за 2011 г. за какви ли не обекти, но те за всеки обект искат и още в дълбините, в недрата да влязат сигурно, не знам. И то на най-важния участък на магистралата, където ще е най-големият виадукт на АМ "Струма", трябва да спрем, да не копаем, защото те ще правят разкопки, защото е изключително важно!", коментира Павлова."

  Ами, мило мое момиче, как да ти обясня, че археологическите находки обикновено са в земята, а не летят? И как да ти обясня, че тези работи наистина са важни за по-културните от теб хора?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 66. 66 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 487 Гневно

  "..за всеки обект искат и още в дълбините, в недрата да влязат сигурно, не знам. И то на най-важния участък на магистралата..."

  Ау, не ги е срам тези археолози мизерни, на най-важния от важните участъци!!! Археология, наука...глупости. Магистралите са и пътят, и истината, и.......

 67. 67 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  "Техните номера са ми известни", включва се в правителственото порицание премиерът Бойко Борисов.
  ...
  Стар циркаджия е Боце, ...разбира от номера.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 68. 68 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 470 Весело

  ...защото "тази година за археология сме дали три пъти повече пари, отколкото миналата година. А за следващата година по бюджет даваме още, удвояваме парите".

  Ами ето ви проблема. Я им отрежете средствата да видим как ще правят разкопки тогава...

 69. 69 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#53] от "Nikolay UK":
  Може да е млада Лилянка, ма е от стара червена коза яре. Пък си назначи и опитен заместник, ...на 27 години, ....навършени!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 70. 70 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Лошо, в нашта държава дето да копнеш, все излизат старини - тракийски, гръцки, римски, византийски, български, па и турците по някой конак оставили.
  Не дават брей, не дават тези археолози и Боко да добави своя принос в историята на България. Може пък след 1000 години да открият някое парче асфалт и част от трикольорна лентичка.
  За асфалта ще се сетят какво е било, за лентичката не знам.
  Така, че Боко улови мига и маани тези траки, римляни и други от пътя си - ще ти пречат те да влезеш в историята, ХА-МА-ХА!

  ура и да живей!!!
 71. 71 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#68] от "ventsy":
  И понеже били дали некви кинти, имат пълното право да вандалничат.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 72. 72 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Трудно е да се предвиди при изграждането на инфраструктурни обекти, дали строителите ще се натъкнат на археологически обекти, както и да се определят, без съответно проучване, техните параметри и степента на обществено-историческото им значение. За това и законът е предвидил конкретни норми, които трябва да се прилагат, с цел опазване и защита на културно-историческото наследство на държавата. Реализирането на съответните процедури неминуемо води до известно забавяне на строителството на обекта, но законът е за това да се спазва и има действие за всички лица. Съмнявам се да става дума за някакъв саботаж, по-скоро има има утвърдени срокове за приоритетно изграждане на автомагистралите, които се налага да бъдат съобразени с новонастъпилите обстоятелства.

 73. 73 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  знаех си че след като му е виновна тройната коалиция ще подкара и всички останали предишни до пещерния човек

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 74 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#39] от "totilas":

  Когато думичката Кадри е ползвана по Западно Германските територии, Ото Фон Бисмарк и Карл Маркс още не е бил роден ...

  Смешна работа, имаше един филм, за един пробит долар, та наш'те сега правят римейк "за една оръфана лентичка" ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 75. 75 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  Алоу, ...СДОТО, ....стоп гинеколозите, ...почвайте археолозите, ....повтарям ...ар_хе_о_ло_зи_те, ....ония с лопатките и метличките, ....точка.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 76. 76 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "ret":

  А знаеш ли колко жертви взима незнаенето, и най-вече невзимането на поуки от историята?

  Виетнам, сега се повтори в Афганистан, а в Ирак става все по-страшно колко ли са жертвите, на незнаенето и липсата на поуки от нея?

  Малките цели никога не трябва да са в противоречие на главните ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 77. 77 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#54:"The 8"]Как стават тия работи - прочети и биографийката, на маминото татиРекторско и ТИМ детенце... [/quote]
  Единият от родителите й е от руски произход,не знам кой,но от утре можеш да добавиш към ТИМ кеф ти КГБ,кеф ти ГРУ
  А и английски знае перфектно,и тук има нещо гнило,не мислиш ли?

 78. 78 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ще минат десетина века, ...археолозите ще открият безценна находка, ....но правителството ще бърза със строежа на новия космодрум, ....така ще бъде безвъзвратно загубена уникална колекция от лентички от Златната четирилетка на Тиквата.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 79. 79 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Това стана ясно от стенограмата от последното заседание на правителството в сряда.
  ...
  И от тази стенограма стана ясно, че това или не е заседание, или нямаме правителство.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 80. 80 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално


  Това са трикове за вдигане цената на лотовете. През 2003 г. Лот 1 от магистрала “Тракия”, от Оризово до Стара Загора, първоначално беше за стойност от 53 млн. евро. и беше спечелен от консорциум "Рънуей", в който участваха “Пи Ес Ай” АД, “Трейс груп”, Холдингово дружество “Пътища”, “Мостстрой” и варненското дружество “Пътища и мостове”. Небезизвестният Николай Михайлов на "Трейс груп", беше станал пословичен с викането на археолози, след като разпръсне малко стари монети.
  "Обектът" беше завършен на 5 октомври 2007 г., след като срокът се удължаваше на няколко пъти. Оправданието бе в забавяне на плащания и проточили се археологически проучвания по трасето. Забавянето влече след себе си допълнително оскъпяване. Подписват се анекси с пътната агенция и крайната цена на лота, дълъг 39 км, се оказва 182,3 млн. лв. или около 93,2 млн. евро. С цели 40 млн. евро над цената, с която беше спечелен търгът.

 81. 81 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#76:"capricornicus"]А знаеш ли колко жертви взима незнаенето, и най-вече невзимането на поуки от историята? [/quote]
  Искаш да кажеш,че може да изкопаят някой алманах на жертвите на пътя?
  Вестоносец от Константинопол се забил челно в талигата на местен земевладелец,или на ляв завой четирима ездачи от войската на Симеон паднали в дерето,не съобразили скоростта с пътните условия?
  Я ги разправяй тия......

 82. 82 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#80] от "Musashi":

  Ха,в това има логика.

 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Пъргавелковците са се забавили с процедурите по отчуждаванията, хакнали са ги на селянията по празниците, да търсят през 14 дневния срок Михаля да се жалват и са подкарали музеите и археолозите... Димна завеса според мен, та селските писъци ще бъдат заглушени от стоновете на музеи и институти...На БАН де, а веждито си е поискал археологическия и ... Етнографският музей... По-точно Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей.
  За Етнографския вече въобще не ми е ясна връзката, археологическо-магистралнта де, но щом мултака е открил такава...
  Или интересът, мулташко-мутренския е друг, а?
  Така е. Институтът дели Двореца с НХГ. Да го пишем изнесен или бастисан в полза на други "културни" въжделения.

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  "Техните номера са ми известни"
  :::::::::::::::
  И на мен са ми известни. Твоите - също. Ама, вие моите не ги знаете.
  Между Долна Диканя и Дупница има - няма 15 км., от там е минавал най-важният път в антична, римска Европа:
  "Виа Милитарис"
  Ако археолозите нещо искат да копат, да кажат какво е то, и мен ме интересува живо.
  Или може би го пазят от иманярската мафия, ама дали те самите не са неин клон?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 85. 85 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Дали остана професионална сфера, която да не е била набеждавана за проблемите в България? Учители, лекари, адвокати, съдии, сега археолози..

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 86. 86 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  [quote#85:"pourquoi"]Дали остана професионална сфера, която да не е била набеждавана за проблемите в България? Учители, лекари, адвокати, съдии, сега археолози.. [/quote]

  еми челния руски опит що го забравяш, от кой да се научи комунистическата партия ГЕРБ, от чичко Сталин разбира се

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 87. 87 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#85] от "pourquoi":
  И това ще продължава докато си казваме "Това мен не ме засяга!"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 88. 88 Профил на npeev
  npeev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Еееех, потекло ! Какво да се прави ? Не се забравя това което се учи в къщи през първите седем години от баба и тати. Нали така министър Павлова?

 89. 89 Профил на npeev
  npeev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#85] от "pourquoi":

  И целия калпав мат'рял!

 90. 90 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Няма такива циркаджии като Бокича, Веждю Радишов и Шибан Божо! Разпасана, самозабравила се милиционерско-доносническ-мутренска бригада! Черепа даже е по-свестен от вас, барем пази археологически ценности, а вие, духовни примати ще затриете де що има история за 5 километра асфалт!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 91. 91 Профил на titan2011
  titan2011
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Ама нали вчера си обещахме, че до 2020-та няма да говорим за магистрали?
  Днес коя дата сме? Що толкова бързо фръкнаха 9 години?

 92. 92 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Не е ли странно, че прочутите БГ златни съкровища са открити преди 1944 г. и то от случайни селяни. Така нашите "прочути" археолози (Китов, Овчаров и компания) всъщност "откриват" отдавна откритите и закопани неславянски артефакти. Не се безпокойте, всичко ценно беше задигнато още тогава!

 93. 93 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Принципът на нашите комуняги и ченгета беше: "мойто си е мое, а твоето е наше". Така всичко открито отиваше в техните тайни трезори. Навремето Ванга посочи на близките си местност, в която се намират важни за човечеството паметници. Людмила узнава и веднага спец. частите на ДС блокират мястото и започват разкопки с багери, екскаватори и цялата разположима на армията техника. Какво са намерили никой не узна, но след това "грижовните другари" заливат мястото с бетон. Иначе по това време се търсеха паметници на "славянската цивилизация". За съжаление, такава не съществува и за да не обидят "панславянските съветски братушки", всички други находки се заравяха отново. Все пак те не забравяха да ограбят всичко ценно (злато, сребро и т. н. ). Кой знае още колко съкровища се крият в къщите на комунистическите династии. Всъщност сега археолозите "преоткриват" това, което бе открито и ограбено през "тошово" време.

 94. 94 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Бойко Борисов трябваше до сега да ги е арестувал за подстрекателство към саботаж, заговор за подкопаване на устоите на държавата, организиране на преврат, рекет, търговия с влияние, контрабанда на антики, неморално поведение и склоняване на малолетни към проституция. БАН трябва да се ликвидира незабавно и изучаването на история да се забрани, като особено вредно за държавата докато не се довършат всички магистрали.

 95. 95 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1291 Весело

  Тюю, оказа се, че и тия античните и те били кофти матриял, кат сегашния.
  Да земат да и въздигат там разнообразните некрополи и крепости баш насред бъдещите трасета на боко-магистралите.
  И верни ще излязат приказките, дет ни ги разправяха бабите, дет имало едно време една гуляяяма и страаашна триглавата ламя.
  Дет още от древи векове саботира на наш Боко боко-обещанията.
  Ма поне така леко по леко лъсват тия дет турят пръчки и ръгат съчки у колелетата на боко-прогреса.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 96. 96 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#45] от "ret":

  Явно нито ти, нито Павлова сте пътували по пътя Белокопитово - Каспичан.
  Характерно за гербеджелъка е да плямпа преди да мисли и още по-вече на плямпа без да мисли.
  Отсечката отдавна не е Белокопитово - Каспичан. Магистралата вече е до Шумен!?!?
  Ти може да не си поглеждал картата, но за Павлова е задължително да знае.
  Може да не ви харесва, че не вие сте построили отсеката или смятате да се похвалите след година-две с по-голямо разстояние.
  По мое лично мнение никога няма да можете да се похвалите, защото нямате време за построяването и. Освен това вожда ви забрани да говорите за магистрали.
  На отсечката Белокопитово - Шумен няма жертви защото не можеш да си позволиш скорост над 70 км./час. КАТ е разположил патрулки през 2-3 км. От натоварването и ниската скорост се образуват колони, които допълнително предотвратяват неразумно шофиране.
  Ха сега помисли за нещо друго в прослава на ГЕРБ и Оцеола.

 97. 97 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#61] от "normandy":

  Ей това герберите не стига, че лъжете нагло, ами и обвинявате другите в собствените си пороци.
  Погледни на пътната карта на кое място са направени тези снимки!
  Ако не можеш да се ориентираш да те светна, че тази част на магистралата е пусната преди 2 години.
  Възтановени са парите имено за тази част. За останалите лотове ще има да чакаме.

 98. 98 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#54] от "The 8":

  И внучка на член на ЦК

 99. 99 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":

  Има нали знаеш приказката за дал пръст то му отхпа ръката.Идеята е ,че комунистите съботират.

 100. 100 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#6] от "normandy":

  Комунисти пълно,не се хаби.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK