Скиори организираха неофициално откриване на сезона на Витоша

Скиори организираха неофициално откриване на сезона на Витоша

© Анелия НиколоваСкиори, сноубордисти и любителите на планината се събраха днес на хижа "Алеко" на Витоша за първото по рода си неформално откриване на ски сезона. Причината е решението на концесионера на ски зоната "Витоша ски" да не пуска лифтовете и влековете.


"За да остане Витоша естествен и любим курорт на столицата, то хората, които живеем в града, трябва да сме горе, да караме и да се грижим за планината!", пише в съобщението на организаторите, публикувано във "Фейсбук" на страницата на инициативата  "Ride-4-Vitosha".


Походът е начин за изразяване на недоволство от спрените литфове и влекове на Витоша от фирмата, която ги стопанисва. Според природозащитниците фирмата цели промяна в Закона за горите, която да позволи изграждане на съоръжения без промяна предназначението на територията и без изключване на земята от горския фонд.
"Витоша ски" отказа да пусне ски съоръженията в планината с обяснението, че новият закон за горите изисква всеки лифт и влек да се експлоатира само след учреден сервитут, и напомниха, че за сервитут не могат да кандидатстват заради липсата на одобрен подробен устройствен план.


"Ride-4-Vitosha" обединява скиори, сноубордисти и любители на планината, които "искаме Българската природа да бъде пазена, а не продадена", "сме против изнудването на държавата от офшорни фирми" и "настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите", пишат още организаторите. 


Природозащитниците уточняват, че на 21 декември законова поправка, която отговаря на исканията на концесионера "Витоша ски" е публикувана в интернет портала за обществени консултации. Те са обезпокоени, че датата на приключване на консултациите е 30 декември, като така не се спазва 14-дневният срок, установен от закона.


По повод конфликта между природозащитниците и фирма "Витоша ски", екоминистърът Нона Караджова коментира, че ведомството й и нормативната уредба не пречи съществуващите писти и въжени линии на Витоша да работят. Според нея фирмата не пуска съоръженията, защото настоява за промени в Закона за горите, отхвърлени миналата година.

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "искаме Българската природа да бъде пазена, а не продадена", "сме против изнудването на държавата от офшорни фирми" и "настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите", пишат още организаторите."

  Подкрепям!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  След като "Витоша ски" не иска или не може да пусне съоръженията, то трябва да бъде развален концесионния договор и да дойде друг. Лошото е, че ще дойде поредният мошеник, защото читави хора не останаха.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на ugz411068663
  ugz411068663
  Рейтинг: 796 Неутрално

  витоша ски - скапаняците които откарднаха банско.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 4. 4 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Скиори организираха неофициално откриване на сезона на Витоша..))))))
  ...............
  Айде сега ..Не може така ..Нито Боко е разрешил , нито е приет новия Закон-под ръководството на цецка , нито онзи от "Витоша"- дружеството е разрешил ..)
  Какво е това "самоуправство" в страната на Боко ???
  Цв. да конфискува ските на всеки , които е извършил това "престъпление " :))))

  BIG AL
 5. 5 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]По повод конфликта между природозащитниците и фирма "Витоша ски", екоминистърът Нона Караджова коментира, че ведомството й и нормативната уредба не пречи съществуващите писти и въжени линии на Витоша да работят. Според нея фирмата не пуска съоръженията, защото настоява за промени в Закона за горите, отхвърлени миналата година. [/quote] Това не се ли нарича изнудване? А неизпълнението на договорните задължения не е ли повод за прекратяване на договора за концесия?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Аз мога и без ски. Мен Боко ме изпързаля на изборите.

 7. 7 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1257 Любопитно
 8. 8 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 571 Гневно

  Концесионерът да бъде изгонен. По договор той трябва да работи, а не да използва монопола си да НЕработи. Това е в ущърб на всички софиянци и гости на столицата и е само в полза на монополът на ски федерацията и бизнеса на нейния председател. Няма по-видно доказателство от злоупотреба с монопол. За съжаление много софиянци и софийски деца няма да карат ски през ваканцията, защото нямат възможност да плащат семейни нощувки в хотелите на Цеко в Банско, на Цветелина в Пампорово и на незнам си кой в Боровец. Дори да отворят съоръженията след средата на януари, призовавам софиянци да бойкотират този модел и да спрем да го спонсорираме.

 9. 9 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Свещ на Цеко за Алеко!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#8] от "kalin_m":

  Ти можеш ли да си изгониш работодателя? Нали "Витоша ски" са от фирмите назначили Боко за Премиер.

 11. 11 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Неутрално

  http://www.skivitosha.com/
  просто за информация:
  „Туристическа и ски зона Алеко”, намираща се в Природен парк „Витоша” спира работа и няма да функционира през идния зимен сезон.
  До тази крайна мярка се стигна след обективната невъзможност зоната да работи законово. Основната причина за това са проблемите възникнали от приетия нов Закон за горите, както и очертаването на перспективи за по-нататъшното развитие на „Туристическа и ски зона „Алеко”. За съжаление до настоящият момент няма разрешение на създалите се проблеми, които ни принуждават да вземем единствено възможното и законосъобразно решение да спрем работа. Основните причини за крайната ни мярка са три.
  1. „Витоша ски” АД и „Въжени линии” АД не може да прочисти просеките на съораженията, което ги прави опасни. Новият Закон за горите в нормата на чл. 61, ал.1 предвижда за обслужването на съществуващите лифтове и влекове да се учреди сервитут. Съгласно чл. 63, ал.2 т.2 от Закона за горите, за да кандидатства „Витоша ски” АД за сервитут следва да приложи копие от влязъл в сила Подробен устройствен план. Разработеният от нас Специализиран подробен устройствен план все още не е приет, тъй като Министърът на околната среда и водите отмени Становището по екологична оценка и процедурата е върната в РИОСВ- София. Така, че и при най-добро наше желание ние сме в невъзможност да придобием сервитут в близките няколко години. Налице е и предписание от страна на Държавният технически надзор за прочистване на просеките, които ние не можем да изпълним.
  2. Съгласно приетият нов Закон за горите за ползуването на ски пистите следва да бъде сключен договор за наем. Съгласно настоящият статут единствена ски-писта на територията на ПП „Витоша” е пистата „Витошко лале”. Според чл. 43, ал. 1 от ЗГ е невъзможно да се наемат като ски-писти територии, които не са ски-писти, тоест необходимо е да се променя начинът на трайно ползуване на територията. Но дори за единствената възможна за експлоатация ски-писта още не е организиран търг за отдаване под наем, така както изисква чл. 43, ал.2 от ЗГ. При това положение ние не можем да организираме зимната обработка на пистата.
  3. Без приет Специализиран подробен устройствен план на „Туристическа и ски зона Алеко” ние не можем да категоризираме нито една друга писта освен пистата „Витошко лале”, въпреки че до момента на тях традиционно от над 50 г се карат ски, поради простата причина, че те до сега нямат установен такъв статут. Законът за туризма забранява да се предоставят туристически услуги на некатегоризирани обекти. Сега не поставяме и другият болезнен проблем- без влязъл в сила Специализиран подробен устройствен план ние не можем да подменим морално и физически остарелите съоръжения, които всеки един момент могат да излязат от строя. За спирането на работа на съоръженията в „Туристическа и ски зона Алеко” следва да уведомим по подходящ начин жителите на София. Искам да изкажа нашето голямо съжаление, че създадената ситуация ще ги лиши от възможността да практикуват зимни спортове в най-стария зимен туристически център в страната, като най -големи потърпевши ще бъдат предимно децата на София. С причините за обективната невозможност „Туристическа и ски зона Алеко” да работи през идния зимен сезон са запознати Министър-председателят на РБ г-н Бойко Борисов, както и Министърът на Земеделието и храните, Министърът на околната среда и водите, Министърът на икономиката, енергетиката и туризма, Министърът на регионалното развитие и благоустройството, Министърът на физическото възпитание и спорта, Кмета на Столична община и Столична общинска агенция за приватизация.
  Поради изложеното по-горе и „Въжни линии” ЕАД е в невъзможност да продължи работата, до момента на евентуално учредяване на сервитутите или промяна на Закона за горите. Наред с това ние сме поели съгласно приватизационният договор – чл. 13, ал.1 задължение да поддържаме средногодишен списъчен състав на работещите в дружеството. При това положение ние сме в практическа невъзможност да изпълнил поетият от нас ангажимент по причини, за които ние не отговоряме. Считаме, че сме пред хипотезата на „непреодолима сила”, тъй като въвеждането на законово изискване, за което не е даден достатъчен срок на субектите да отговорят на новите изисквания ни принуждава да спрем работа. В тази връзка, сме поискали от Столична общинска агенция за приватизация да даде становище по поставеният проблем, за да можем в съответствие с действащата нормативна уредба да проведем съкращение на персонала.

  ATX
 12. 12 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Неутрално

  За ски ли става дума или това е поредния форум за плюене на правителството? И защо точно Б.Б. да е виновен? Този договор е сключен доста преди него. И цялата държава беше разграбена от комуноидомутрите още когато Б.Б. е бил охранител и пожарникар. Комуноиди, стига с лъжите, че ставате смешни. А "Витоша ски" трябва да се махне, след като не може да изършва услугите, за които се е наел. Апропо, "Витоша ски" са си баш комуноиден израстък. Вижте кои са им шефовете и откъде произхождат.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 13. 13 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#12] от "moriarti":

  Лифтовете "кв.Драгалевци -Бай Кръстьо- Голи врах" и "Кабинковия от Сименово-Алеко"(за този не съм сигурен напълно) преди това се стопанисваха от Общината - респективно от Центъра за Градска мобилност. Всяка последна събота пенсионерите се возеха почти безплатно на Витоша с тези лифтове. това естествено отпадна веднага при приватизацията.

  Именно Борисов като кмет на София ги предаде на Цеко Минев, с мотива, че не могат да ги стопанисват.

  Не могат да ги стопанисват при огромните доходи от синята зона.
  Тази година трябваше да се ремонтира драгалевския лифт а и останалите съоръжения. Но г-н Цеко Минев не е свикнал на "операцията изваждане" и поради тази причина спря лифтовете. А и изборите отминаха и каквото и да стане ще бъде забравено до следващите избори, на това се надяват и Цеко Минев и Бойко Борисов.

  Правителството на Борисов отдавна се утвърди, като брутално клиентелистко, което бе и същността за неговото създаване. Най тежките и гадни операции да минат между капките в годините на кризата. А при цялата тежест на последната да не бъде засегната олигархията в България.

  Та затова и тук спрягаме Борисов!


  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА АЛЕКО!

  Хитростта пречи на мисълта!
 14. 14 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1078 Весело

  Ма не е ли Иван Костов и костоваците виновни за това???? Как така Цеко Минев- ма той убав човек... Миналия сезон затвори ски съоръженията в Банско след като се скара с "Краваря" точно като падна голям хубав сняг!!! И им "хонири каузата" на
  банскаалии... Значи - пролетта в Банско, сега и в София... Големо нещо са държавните пари у банката му!!!!

 15. 15 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Мафиотите вън от планините!
  Цеко Минев и цялата му дружина в една правова държава отдавна щяха да правят бизнес по правилата...
  Или нямаше да имат бизнес...
  Изнудвачи долни!

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 16. 16 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#11] от "MB":

  Цеко Минев в качеството си на Председател на "Българската Федерация по Ски", всяка година, получава от държавата по над 10 000 000 лева държавна помощ. Чрез свързани сделки и подставени лица , в настоящо време той еднолично се явява собственик на всички активи на тази Федерация.

  В този смисъл Цеко Минев се явява ОЛИГАРХА НА БЕЛИТЕ СПОРТОВЕ в България.

  Крайно време е приватизациония договор между Софийска Община и Цеко Минев да стане публично достояние, както е нормалната практика в ЕС!

  Но дали това е изгодно на Премиерът Слънце?

  Г-н "MB" замислете се (ако можете),

  И вместо да ми публикувате мнението на Вашият шеф помислете дали мястото на г-н Цеко Минев не е В ЗАТВОРА!

  Това е Въпросът!

  " Свещ на Цеко за Алеко!"

  - Идеята е следната, отивате в близката църква и му запалвате една свещ от 10 стотинки но на мястото за умрелите.В тези Святи дни би трябвало да върши работа още повече. А Господ си знае работата. А г-н Банкерът да ходи да си прави далавери другаде!

  Хитростта пречи на мисълта!
 17. 17 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А защо приватизационният договор на Въжени линии се крие от общината? И защо общината не коментира нищо по случая?

  gorskia
 18. 18
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 19. 19 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Искам разваляне на концесията. Тя нали се даде за да да ползват съоръженията ПО-ДОБРЕ!
  Явно без крадене пишман капиталистите не могат и фалират.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 631 Неутрално

  днешния ден на витоша показа съвсем ясно колко безполезен за гражаните е сегашния концесионер ! това, разбира се е меко казано ...

 22. 22 Профил на Mont Blanc
  Mont Blanc
  Рейтинг: 438 Гневно

  Дано тези млади хора се съберат да бранят Витоша и когато Цеко Минев пусне фадромите над хижа Алеко да разкопава планината на писти - така както направи на Банско в Пирин...

 23. 23 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 659 Неутрално

  ..хубав ден беше днес горе на Алеко! истинска зима и много скиори, сноубордисти и туристи, че и детски ски училища.. и всичко това въпреки липсата на лифтове, като в добрите стари времена, когато ските са били просто начин да се забавлява човек сред зимната природа, а не машина за пари..

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#25] от "ili4o": много дървено лъжат Цековците. Горе имаше поне 1000 души, а тези които открихме ски сезона бяхме нагоре към Черни връх, където дебелите задници - платените драскачи не могат да стигнат без лифтове. Изчакайте да излезат снимки по сайтове и форуми и ще се убедите сами. Явно Цековците са доста отчаяни, щом инициативи на любители планинари и скиори толкова много ги засяга и тревожи..

 27. 27 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 458 Весело

  На пук на Цеко Минев и банката му със сриващ се рейтинг, днес на Алеко беше по-живо от всякога - стотици софиянци се радваха на затаената в мъглата бяла Витоша. Мили мутри - това е София, а не Банско - тук хората са малко по-дорасли за демокрация, а не мутризация. Чао от Витоша

 28. 28 Профил на София
  София
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Да, наистина за децата на София е трудно да карат ски. И затова не са виновни нито еколозите, нито управата на парка, а Витоша ски. Работя във витошко ски училище. С начинаещите е лесно - на плаца. Но напредналите няма какво да правят тук. Време е този въпрос да се реши добре за всички. Т.е. някой, който най-добре да не е Витоша ски, да ремонтира и поднови съществуващите съоръжения и да поеме ангажимент за обработка на пистите. Друго на Витоша няма нужда и НЕ ТРЯБВА да се прави.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на София
  София
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ако се унищожава природата безразборно и в пещера няма да можеш да живееш, драги. Като стана дума за пещери...

  "На 21 декември 5 души от пещерен клуб «Луцифер» - гр. Търговище под ръководството на Красмир Колевски са посетили вертикалната пещера Яровете, в едноименната местност, общ.Хитрино, Шуменска обл. При проникването, на двадесетия метър пещерняците са били спрени от огромна тапа от тенекиени кутии пълни с хербицида хектафермин и десетки автомобилни гуми. Количеството хербицид не може точно да се определи но видимото е над 50 бидона по 19 литра. Както е известно, Хектафермина (500 г/л, 2,4 Д (ам.сол) е препарат за растителна защита, който на основание на Закона за защита на растенията е от 2008 –ма година е забранен за употреба! Според съществуващото законодателство хирбицида може да се отнесе към опасни отпадъци са отпадъци тоест такива, чийто състав, количество и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда. Базелската конвенция за контрол на трансграничното движение на опасни отпадъци и тяхното обезвреждане."

 31. 31 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1525 Разстроено

  Aбе трагедия.
  Мутанти са заграбили (с АКТИВНО държавно участие) един ограничен ресурс и искат да скубят като за световно.
  Не им стигат нормални печалби, искат за 3 години до 10-то поколение да се нагушат.
  Ако имя държава (а такава определено НЯМА) отдавна да е разтурила концесията и не би се поддала на рекате така че да променя закони "по целесъобразност.
  Ама в БГ мутрите са ба власт, така че нищо няма да се случи...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 32. 32 Профил на ili4o
  ili4o
  Рейтинг: 233 Неутрално

  абе на вас и мозъците са ви зелени за какво грабене говорите бе хората искат да инвестират да направят нови лифтове и писти а вие искате да си живеете с сьораженията на по 50 години.и нищо да не се прави за хората .

 33. 33 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Дяволчето Фич с "коледен подарък" за ПИБ

  http://www.bivol.bg/fitchpib.html

  Тук май ще е само решението на проблемите на Витоша!

 34. 34 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1078 Весело

  Е, как може да не поканят Бойко Борисов и приятелчето му Цеко Минев. Срамота.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 35. 35 Профил на Георги Велев
  Георги Велев
  Рейтинг: 515 Весело

  Прекрасна инициатива За една по-добра зима с истински сняг и без алчната хиена Цеко Минев

  I pledge allegiance to the world nothing more, nothing less than my humanity ...
 36. 36 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#32] от "ili4o": ето как ще се отрази това, което 'искат да направят' върху природата на ПП Витоша:
  http://www.vitoshagroup.org/att_res/bg/[email protected]_all.pdf
  "Доклад от предварителна оценка за очакваното въздействие от реализиране на СПУП за туристическа иски зона „Алеко” върху земите и горите от горския фонд на територията на Природен парк „Витоша"" - прочети, запознай се, коментирай, кажи какво мислиш..

 37. 37 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#36] от "d.berov":

  Ами какво да кажа!

  Чист бандитизъм1 За това е финансиран г-н Борисов!
  За това и за да си начеше безкрайното его!

  "Каквото и да Ви говорят, става въпрос за пари (много пари) и за комплекси (ГОЛЕЕЕМИ) комплекси"! това е истината

  Хитростта пречи на мисълта!
 38. 38 Профил на Ecolomix
  Ecolomix
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Беше страхотно на Витоша. Много съпричастни със събитието хора като мен се качиха пеша по-късно от обявения час - затова и бях по-скоро 1000 човека отколкото 30-40 както се ще на Витоша ски.

 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Все пак има резон в това което се иска от Витоша Ски.
  Да не забравяме че под лифата има жилищни комплекси от затворен тип на един бъдещ президент.
  Нещо което не е допустимо по който и да е регулационнен план, карадстрална карта или дори и по скапания ЗУТ се дължи сервитут на съоръженията отгоре и отдолу на парцела.
  Не може в Административен съд да има текущи над 10,000 дела по същите параграфи срещу общината, а всички да плюем по ВС че искат да им е наред законово нормата.
  Ако имат основание в претенциите си, редно е и некой общински тупан да даде фира. Като Диков например.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 40 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  сетих се за Щастливеца...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 41. 41 Профил на ili4o
  ili4o
  Рейтинг: 233 Неутрално

  хи хи хи само на еколози може да им харесва такова "каране"на ски

 42. 42 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Весело

  Дядовците ви все на лифтове са се возили. Малко да ви отслабнат дебелите дупета...

  ATX
 43. 43 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#16] от "Stream(в БАН до 2 Ноември (след изборите))":

  Закрийте ските тогава!

  ATX
 44. 44 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Някой си гледа интереса.Но като не пускат лифта има Боровец.

 45. 45 Профил на whiterabbit
  whiterabbit
  Рейтинг: 575 Неутрално

  А всичко е толкова просто, и при това отдавна е измислено. Свободна икономика, конкуренция, но и закони, които да ги
  регулират. От години предприемачите, които стопанисват пистите налагат рекламна стратегия, която внушава, че ските не са елитен спорт само за богати. За справка прилагам линк към сайта на ски-център в Квебек, Канада.

  http://www.skibromont.com/ski/en/ski.resort.htm

  В резюме:
  Дневна карта - 53$
  Сезонна карта - 479$
  Ски под наем за сезона - 199$

  С уговорката, че този курорт не е най-скъпия, но не е и най-евтиния.
  Това са цените, въпреки закъснелия сняг. И вместо да се фръцнат и да затворят пистите в знак на протест срещу климатичното затопляне, собствениците купуват десетки оръдия за сняг по 60 000 $ едното. Защото без скиорите, те просто няма да съществуват.
  А пропо, преди няколко години един предприемач се опита да строи хотели в защитена зона. Стана страхотен общонационален скандал, един министър си замина, а предприемачът за малко се размина със затвора. От тогава не съм му чувал името. Та така...

 46. 46 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  абе колко са нормалните в тази държава и понеже държавата полагаше грижи за съораженията на Витоша затова сега са в това състояние... нормално мислещите биха искали съораженията да са читави.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK