Зелените ще сезират Брюксел за непозволена държавна помощ с поправките в Закона за горите

Зелените ще сезират Брюксел за непозволена държавна помощ с поправките в Закона за горите

© Цветелина БелутоваПартия Зелените, която обединява неправителствени организации, обяви, че ще изпрати днес сигнал до Европейската комисия за потенциална нерегламентирана държавна помощ заради подготвяните промени в Закона за горите.

Промените в закона, предизвикани от искане на фирма "Витоша ски", собственик на лифтовете в планината над София и одобрени тази седмица от правителството, предвиждат нови ски писти, лифтове и ски влекове да се строят с отстъпено право на строеж и без промяна на предназначението на земята.


Това би означавало да се спестят големи разходи за изключване на терени от държавния горски фонд на инвеститорите, а държавата да се лиши от приход от около 60 млн. лв. от такива такси в следващите 1-2 години, обясни мотивите за сигнала съпредседателят на Зелените Андрей Ковачев.


Оценката за пропуснатите за бюджета ползи е базирана на площта на планираните ски-курорти в страната – проектът на "Витоша ски" за по-голям курорт над София, под връх Мальовица в Рила на бизнесмена Христо Ковачки, под връх Ком в Стара планина на "Главболгарстрой", проектите под връх Перелик в Родопите, Супер Боровец и ски-зона Добринище. Общата планирана площ за писти, скисъоръжения и сгради в шестте проекта е малко над 10 000 дка (не е ясно обаче колко от тези проекти ще бъдат реализирани - бел.ред.). Площта, умножена по минималните нормативни цени за изключване на земя от горския фонд, прави сума от 54.9 млн. лева, която ще бъде спестена на инвеститорите, ако поправката мине. Конкретно "Витоша ски" ще спести близо 4.5 млн. лв., ако поправката бъде приета, а проектът й в бъдеще бъде одобрен, изчисляват от Зелените.
Новото правило би привилегировало инвеститорите в ски курорти, защото други, като фирмите, занимаващи се с възобновяеми енергийни източници например ще трябва да плащат за изключване на земята от горския фонд, за да строят, посочиха още от партията.


Държавата и в момента има казус с дирекция "Конкуренция" на Еврокомисията заради замените на гори и земеделски земи в предните години, но Брюксел до момента не ги е обявил за нерегламентирана държавна помощ. Според Андрей Ковачев, новите поправки са "механизъм за застрояване на заменените в миналото гори" - фирмите могат дори да върнат на държавата замененото и директно да строят, защото собствеността вече няма да е нужна, посочи Ковачев. Той уточни, че поправките няма да позволят автоматично строителството, но ще отворят врата за строежи в природните паркове.


По повод днешното изявление на Зелените от сдружение "Природата за хората и регионите", което подкрепя развитието на зимните курорти коментираха, че законопроектът не предвижда застрояване на заменени гори, защото то е изрично забранено. От организацията, председателствана от Филип Цанов, собственик на "Родопа-Пазарджик" и колбасите "Браво", заявиха още, че поправките не създавали условия за изсичане и застрояване на Витоша, Родопите и другите планини, защото икономическите дейности в защитените територии се регулират от още няколко нормативни акта - законите за защитените територии, за биоразнообразието (европейската екомрежа "Натура 2000"), за опазване на околната среда, плановете за управление на природните и националните паркове.


От сдружението посочиха, че законът не изисква промяна на предназначението за други проекти като електрическите стълбове и заявиха, че услугите на ски-операторите "водят до физическо и психическо здраве".


От Зелените припомниха, че някои от фирмите - инвеститори в ски курорти са собственост на офшорни компании - като "Витоша ски", свързаната с нея "Юлен" в Банско и "Рила спорт" в Паничище, и призоваха фирмите публично да декларират собствениците си. В отговор от "Природата за хората и регионите" обвиниха част от природозащитниците - като Андрей Ковачев, Петко Цветков от фондация "Биоразнообразие" и директора на парк "Витоша" Тома Белев, че прикривали тяхна бизнес дейност и отношения с външни донори, "които нямат интерес от повишаване на конкурентоспособността на българските зимни курорти".


От сдружението, подкрепящо инвеститорите, заявиха още, че с нови писти и съоръжения ще се премахнат опашките за лифтове в българските курорти. Със строителството на някои от планираните съоръжения ски пистите в България биха станали около 300 км, посочиха оттам, а за сравнение в Австрия са 23 000 км, в Италия - 30 000 км, а в Швейцария - 20 000.


Истината е, че българските ски курорти се нуждаят от добавяне на още малко зимна инфраструктура за да повишат значително своята конкурентоспособност. Както оповестихме преди няколко дни става дума за изграждане на нови писти и съоръжения , които ще премахнат опашките и ще подобрят значително качеството на зимния български продукт. Така ски пистите в България ще станат около 300 км, докато в Австрия са 23 000 км, в Италия 30 000 км, в Швейцария над 20 000 км, а общата цифра на зимни курорти в Европа е 1250, всички с много добра инфраструктура.


Освен това тези инвестиционни проекти ще имат огромен икономически ефект върху планинските български региони, в които вече е регистрирана рекордна 60 % безработица, както бе оповестено преди няколко дни за Белица.


Промените в закона ще влязат за гласуване в парламента в началото на следващата година.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Стига с тия рекетьори!"Зелените" са си червени!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  [quote#1:"lz2"]Стига с тия рекетьори!"Зелените" са си червени! [/quote]

  Тоест гербаджии? не ми се вярва

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 3. 3 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Викаш, който не получава оргазъм при вида на червената мутра Борисов, разтривала ушите на комунистечския диктатор Тодор Живков и спал в едно легло с ДС-щерката Банкерка Цвети е червен.

  Смешник, като всички милиционери-герберасти.

  Иначе, браво на Зелените - трябва някой да казва и на глас, това което си го мислят всички, а именно "че Царят е гол".

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 4. 4 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#3] от "Нестор Махно":

  не го закачай тоа несечете гербаджийски несечете, ча тургат банчета ако извършиш единствнно логичния акт да несечете несечете интелектуални несечете висини

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  До коментар [#3] от "Нестор Махно":

  Борисов е много по-добре от Първанов и Станишев!За сега няма друг по-кадърен,за да го сменим.Пък вие си вийте по месечината.До там сте!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Зелените като узреят стават червени.. какво негодуват тука разни комунета смешници...

  الرجل الكبير
 7. 7 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 978 Весело

  И кво стана сега - избираш Борисов, а получаваш баш олигарсите накуп... Май от Брюксел ще подръпнат ушенцата Му, че нещо много през просото взе да го дава. А Миро Ирландецо си е една врачанска продашна душицаааа... Ама магарето скача според тоягата. Така де...

  PHILIP
 8. 8 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#5] от "lz2":

  Не разбрах кои сме ние, ама карай.
  А това, че Борисов е кадърен,
  го приемам за Вица на 2011-та година

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 9. 9 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  [quote#5:"lz2"]За сега няма друг по-кадърен[/quote]

  ъъъ, ти ли беше лелката с тежък климактериум, де е председат на крартална организация на гербаджийския комсомол?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 10. 10 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "bigman1":

  Аха, ама тея не са зелените на гоце, та за тях не важи.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 11. 11 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 605 Весело

  Подкрепям!
  Нека изпращат!
  След като тук няма законни средства, с които да спрем безумията на управляващите, значи малко помощ отвън няма да е излишна!

 12. 12 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#8] от "Нестор Махно":

  освен тва усерката лз2 май и плащат надомната работа, та пълни коментарите със секви безсмислени до олигофренски писания

  Свят широк несечете секакви, де

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 13. 13 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#10] от "ГЕРБ=Червена Мафия":
  Нали знаеш че сините сливи са зелени защото са червени...

  الرجل الكبير
 14. 14 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#13] от "bigman1":

  мда за мен важи, когато бях зелен бях червен. дали съм слива само ти можеш да кажеш

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 15. 15 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Има 3 варианта - Брюксел ни глобява, Брюксел не ни глобява, Брюксел не се налага да ни глобява... В първия плащаме, във втория плащаме отложено и повече, в третия някой своевременно проявява държавническо, а не нагаждаческо мислене! За съжаление третият вариант е най-малко вероятен...

 16. 16 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Да пращат - става дума за нагъл пладнешки грабеж непрекъснато покровителствуван от Генерал - помпиера - Портиер!
  Нещо не му излязоха читави сметките че всичко ще мине в Коледната суматоха!

  "
  "Хубава си, моя горо, миришеш на младост,

  но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост..."

  Любен Каравелов пише знаменитото си стихотворение в странство, тъгувайки по българската природа.

  Гора, но само на хартия

  Какви ли чувства са движели българските министри 136 години по-късно, когато в последните дни на 2011 година на практика узакониха застрояването на природните паркове! Те одобриха поправки в Закона за горите, изготвени ударно и с цел да бъде облекчен режимът за изграждане на ски-писти и лифтове в горски територии, без да се променя предназначението на земята. Т.е. тя си остава държавна, а изсечените и застроени територии се превръщат в "гори" само на хартия!..."

  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15633716,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-619-xml

  Хитростта пречи на мисълта!
 17. 17 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Гневно

  лошото е че после тия дето живеят в БГ ги плащат глобите ама на тиквата не му дреме

 18. 18 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Зелените пак яхнаха вълната на справедливото недоволство на еколозите! Пак както винаги всяка идея е окакана още преди да се зароди!

  Хитростта пречи на мисълта!
 19. 19 Профил на Stanyo
  Stanyo
  Рейтинг: 254 Гневно

  ЗЕЛЕНИ=ЧЕРВЕНИ. На всички им е ясно,че използуват екологията за техни лобита и прибират безотчетно милиони.

 20. 20 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Интересно защо толкова много форумци не са доволни от зелените, а не им пука че една група олигарси начело с Цеко и Боко ги стриже като за последно? Даже по-лошо - тия олигарси се натискат да острижат и българската гора за ски писти без пари?

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 21. 21 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  [quote#3:"Нестор Махно"]Иначе, браво на Зелените - трябва някой да казва и на глас, това което си го мислят всички, а именно "че Царят е гол".[/quote]
  Не е гол. Има индианска препаска стил Винету.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 22. 22 Профил на Mont Blanc
  Mont Blanc
  Рейтинг: 435 Любопитно

  Както вече стана ясно, тези пари са не само незаконна държавна помощ, а точно парите, с които държавата извършвала компенсаторните залесявания. Така, че зелените не знам кого обслужват, но са прави хората.

 23. 23 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#20] от "Планинар":


  [quote#20:"Планинар"]Интерсно защо толкова много форумци не са доволни от зелените, а не им пука че една група олигарси начело с Цеко и Боко ги стриже като за последно? Даже по-лошо - тия олигарси се натискат да острижат и българската гора за ски писти без пари? [/quote]
  ========================
  Защото са просто българи!
  т.е. недалновидни и прости тъпанари!

 24. 24 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Заменките обърнаха кораба на Станишев, този на Бойко като гледам ще го обърнат даванките. Очертава се нов 14 януари, ако тези лобистки и корупционни поправки наистина бъдат приети!

  Вън "Витоша ски" АД от Витоша!

 25. 25 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Рекетьорите в случая са "Витоша ски" АД. А тези стереотипи, че зелените били червени, по-добре спри да ги дрънкаш, защото в българската действителност не са актуални.

 26. 26 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Законите са за това за да се спазват - управляващите не правят изключение. Или ще го спазват - или бохчата и пътя накъм Банкя да садят компири.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 27. 27 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#13] от "bigman1":

  "Сините сливи, когато са зелени, са червени. "
  Ей, едно изречение не можете да научите бе мааму стара!
  Ама за толкоз гербери - толкова!

  А иначе браво на зелените! Бой по канчето! С бухалка, че тия от друго не разбират!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 28. 28 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Браво, стискаме палци!

  А не само Найденов, ами и Борисов с него трябва да пътуват надалеч...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 29. 29 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Стискам палице ЕК да започнат наказателна процедура, щото тия измекяри тука нямат спиране.
  Ако може да се въведе и практиката "европеизация" за такива концесионери - същото като национализация, но в полза на и под управлението на орган на ЕС.

 30. 30 Профил на sisi2010
  sisi2010
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Е какво искате без писти и ски ли да останем, събудете се ... това е мисия невъзможна

 31. 31 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Не че вече не го обсъдихме, но за неразбралите:
  "Те одобриха поправки в Закона за горите, изготвени ударно и с цел да бъде облекчен режимът за изграждане на ски-писти и лифтове в горски територии, без да се променя предназначението на земята. Т.е. тя си остава държавна, а изсечените и застроени територии се превръщат в "гори" само на хартия! Досега това беше допустимо само за заслони, ловни кантони, горски пътища и електрически стълбове. Досега.

  Друга поправка в закона засяга заменянето на сегашните договори за наем на прилежащите писти (сключвани със собствениците на лифтове и съоръжения) с учредяване на сервитутно право на ползване. Тоест, въпреки всички протести на природозащитници и дори на шефката на Парламентарната комисия по земеделието, интересите на един концесионер надвиха обществените. Същият този, който реши да извива ръце, отказвайки да пусне лифтовете на "Алеко", докато въпросните поправки не станат факт. Същите тези, които биха му позволили да строи нови писти и съоръжения над София!"
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15633716,00.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 32. 32 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  [quote#30:"sisi2010"]какво искате без писти и ски ли да останем[/quote]

  Това, че една мутра рекетира цялото общество като отказва да пусне лифтовете на Витоша не значи, че ще останем без писти и ски.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 33. 33 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#1] от "lz2":

  А празните тикви даже и на пазара не се продават

 34. 34 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#23] от "péro":

  Ами като погледнеш кой ги управлява ще разбереш калко са жалки и прости българите но през новата година ги подготвят да им изпразнят джобовете съвсем

 35. 35 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Разстроено

  [quote#30:"sisi2010"]Е какво искате без писти и ски ли да останем[/quote]

  Изобщо не става дума за това. Пистите и в момента са достатъчно, единствено трябва да се осъвременят съоръженията - "Романски" да стане експресен четириседалков, двата лифта на "Лалето" и те да се постегнат и забързат, както и кабината и Драгалевския лифт. Евентуално да се пусне още една паница на горно "Лале".

  Но от "Витоша ски" АД не искат това. Според техния проект трябва да се направят още няколко писти - две-три успоредни на "Лалето", една, която да стига до долна станция на "Бай Кръстьо", няколко във вододайната зона около Черни Връх. И за капак - зона за АТВ и кросови мотори над Голи Връх.

  Не ще го допуснем, ако ще и още десет Бойковци и Станишковци да се опитат да прокарат проекта под масата!!!

 36. 36 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Господа,защо не пуснахте жалба когато-чичо ви белев режеше гората в продължение на 5 години? Сега обаче нема изгода да си траете.Наавити сте 200 000скиори да страдат и 1млн туристи. Явно обаче,че ще има нова ски зона!!!

 37. 37 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 551 Гневно

  Нищо не пречи и сега офшорката-концесионер (разбирай ПИБанка) да си смени стълбовете, въжетата и седалките на лифтовете.
  Според мен проблемът е на повърхността: прокарват се лобистки промени в закота за горите, от който ще се облагодетелстват и Цеко Миневите структури на Витоша, Банско и Боровец, и Цветелина Бориславовите на Пампорово, за да дозастроят плаинините!
  Подкрепям Зелените, защото със същите лакърдии за подкрепа на туризма се сляха Поморие, Ахелой, Несебър, Сл.бряг и Елените. По бетонираните ниви разцъфтяха хотели без инфраструктура, без канализация, без разчетено електрозахранване.
  Вече го видяхме как става.
  Защо трябва да позволим и планините да се унищожат със същите доводи за идиоти?!
  Витоша е единственият жив парк на София. И там ли ще позволим бетоновозите да унищожат природата на децата ни!? 38. 38 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1655 Любопитно

  [quote#35:"Sioux"]зона за АТВ и кросови мотори над Голи Връх.
  [/quote]

  Момент! Момент! Там не беше ли един от защитените торфени резервати?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 39. 39 Профил на Mont Blanc
  Mont Blanc
  Рейтинг: 435 Любопитно

  Филип Цанов, който справка в НАП показва, че дълъжи над 500 000 лв. данъци с фирмата си Родопи Пазарджик, пак се изказва безкрайно неподготвен. Нека момчето прочете параграф 3 (2) от ЗГ и пак да говори:

  § 3. (1) Не подлежат на промяна на предназначението поземлени имоти, които физически и юридически лица са придобили от държавата в резултат на замени.

  (2) Ограничението по ал. 1 се прилага и при промяна на собствеността на имотите, с изключение на случаите, когато съответната горска територия се придобива от държавата.

 40. 40 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#38:"Хриси"]Там не беше ли един от защитените торфени резервати?[/quote]

  Да, но резерватът "Торфено бранище" е по-високо и на запад. Зоната, предвидена за мото-спортове, според плана на "Витоша ски" АД се намира веднага над Голи връх - пътя за джипове към Черни връх в частта над последна станция на Драгалевския лифт.

  Което не го прави по-малко отвратителен и безумен. Разбира се. Нека да качим шума и мръсния въздух на Витоша...

 41. 41 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Неутрално

  А и няма гаранция, че веднъж качени горе, АТВ-тата и моторите няма да плъзнат по цялата планина. Което за жалост вече се случва - и по Витоша и по Рила съм се разминавал лятно време с кросови мотори и то по най-високите възможни пътеки.

 42. 42 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Господа,защо не пуснахте жалба когато-чичо ви белев режеше гората в продължение на 5 години? Сега обаче нема изгода да си траете.Наавити сте 200 000скиори да страдат и 1млн туристи. Явно обаче,че ще има нова ски зона!!!

  Бойко нали ви каза в австрия има хиляди километри писти

 43. 43 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1655 Разстроено

  До коментар [#40] от "Sioux":

  Да, знам че Торфеното Бранище се пада по-скоро над Бистрица, но мисля, че имаше още един торфен резерват освен него и мисля, че обхваща точно платото. Но може и да греша.
  Както и да е, де. Това не е чак толкова важно. По-важното и гадното в случая е, че тия кретени искат официално да пуснат кретенте с АТВ-тата и кросовите мотори да бръмчат и да смърдят из планината, където хората ходят да си починат именно от бръмченето и смрадта.
  И то се подразбира по дефиниция, че те, много ясно, ще разнесат бръмченето и смрадта си далеч извън границите на отредената им зона и ще газят и мачкат защитения торф и растенията в резерватите.
  А някога имаше ограничение за качването с автомобил на Алеко...

  Надявам се "Зелените" да успеят и ЕК да тропне по масата и да спре това откровено безумие. Едно от хубавите неща на това да си в ЕС е, че понякога, макар и рядко, успява да вкара откачалниците в правителството в правия път.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 44. 44 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Ъ, пардон. Объркала съм Бранищата. *посипва си главата с пепел*

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 45. 45 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#20] от "Планинар":

  Ама то е много лесно, дами и господа дУругари! Просто спирате да ходите до село Банско (което според мен е едно от най-ужасните места в България и то доста преди Цеко Минев и т.н.), почвате антиБанска кампания, проповядвате "зелен" марксизъм, слизате от колите си и засаждате ежемесечно по едно дръвче... Не ви стиска? Не ви е удобно?? Не щете??? По-вкусно ви е да мрънкате тук и да имате "позиция"??? Е, нищо страшно - вие сте българи, а те все така си правят. Нищо на дела, но на думи - страхотия. Още Христо Ботев го е рекнал.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 46. 46 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#43] от "Хриси":

  Резерватът над Бистрица си е "Бистришко бранище". Торфеното бранище е точно там, където сте описала - по платото. Просто границата му не започва непосредствено от пътя за Черни връх, а малко по на запад (към вр. Камен дел).

 47. 47 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#34] от "bokko":

  На това му викам - Данък Борисов.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 48. 48 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#37:"gospodin D."] И там ли ще позволим бетоновозите да унищожат природата на децата ни!?[/quote]

  Ще, ще! Щом позволихме Б отбора на БКП/БСП/ДС мутрите да управляват веднага след А отбора, начело с Доганъ, всичко е позволено!

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 49. 49 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#41] от "Sioux":

  Крайността ви, ви дистанцира от обикновенните хора и така губите за каузата си. Не виждам проблем отделни ентусиасти да се качват и да си карат моторите, но виждам проблем да се правят цели писти за тях. Бтв нищо не разбирам от екология.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 50. 50 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ако мога да обощя - ние даваме на ПИБ да пази парите ни, те ни спират влековете и съсипват природата ни. Храни куче да те лае. Закрих си картата в ПИБ преди много години - по други причини.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 51. 51 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  А Аз има предложение:

  Ако пак ни глобят заради този премиер , глобата да я плати Цветелина Бориславова и компания от Банкери!
  Като е малоумен да си го държат в къщи, стига сме му плащали сметките! щото то така е лесно, той троши грънците, ние плащаме а Цеко Минев и Цветелина Бориславова все на кяр?
  Ако искат и членовете на ГЕРБ да помогнат с плащането на глобата, и без това всичките им застъпници в този форум са все доказани мислители ( Меркел, Барселонски, Уорксоманиак и прочие)! Нека подкрепят доброволно идиотските начинания на своят кумир!

  Хитростта пречи на мисълта!
 52. 52 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 500 Разстроено

  Представете си, че моя фирма получи градския парк на концесия. Задачата ми по договор е да поливам тревата, да мета алеите и изобщо да поддържам градинките. Изведнъж обаче решавам да построя свинарник върху общинската поляна и обяснявам на всички как аз съм инвеститор, как правя тази кочина за благото на хората и за да има свинско на трапезата им, как всяко възражение срещу действията ми е посегателство върху българското животновъдство, и така или иначе въпреки свинарника паркът си остава парк.

  Подобен сценарий става възможен с поправките в закона за горите. Те на практика казват, че частната ски писта е просто някакъв си аксесоар към държавната гора, който по никакъв начин не променя нейния статут на държавна гора. Сериозно ли има хора, които смятат, че това е нормално?

  Damnant quod non intellegunt.
 53. 53 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#50] от "ГЕРБ=Червена Мафия":

  Амва няма да говориш срещу ПИБ! Закон има!

  И няма да казваш, че в България кредита е най-скъп в ЕС средно 9,6% годишно оскъпяване! Няма да говориш, защото подронваш доверието в кредитните институции. И подлежиш и на глоба че и в голям размер защото ползуваш електронна медия!

  Няма да пишеш такива неща, защото ти си гражданин на Мутроландия и хартата за правата на човека не ваши за МУТРОландци! Защото има закон, написан от незнайно кой си и които суспендира твоите права!
  Които Ти си суспендирал сам, оставайки да живееш тук в тази Психиатрия, и мълчеики като вол (Да не обидим министъра пък на Горите, които само така си изглежда!А иначе, не е!)!Сега я втасахме!
  Пак глоба! Или пък БАН?

  Хитростта пречи на мисълта!
 54. 54 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Весело

  Какви зелени, какви 5 лева.. техните визии са икономически необосновани. По тяхната логика човекът в България не трябва да съществува и няма право да се разполага в пространството.
  Зелените нямат грам национална отговорност, защото пречат на всичко икономически важно- и на магистрали, и на писти и на кво ли не.
  То бива да е цъфнала та вързала държавата- да се занимаваме с техните приумици. Гледат и слушат колегите си от западните държави, но забравят, че същите са си построили отдавна всичко и сега могат да се забавляват със зелени идеи!

 55. 55 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "Stream(в БАН до 2 Ноември (след изборите))":

  Дреме ми. Аз ги обсъждам не в качеството им на търговска банка, а като инвестиционна такава

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 56. 56 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Защо,в австрия и швейцария да може а тука не? Защото тука има мародери. Затова се прави всичко възможно да се спира ски туризма от некакви платени псевдозелени!!!

 57. 57 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#56] от "srebroliubec":

  Аз пък си мислех че ски туризма се спира от собственика на ПИБ - Цеко Минев, който спира лифтовете.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 58. 58 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#56] от "srebroliubec", и [#54] от "bulgaria111"

  Ние с идиоти на заплата не разговаряме!
  тук е любителска раздумка на идеалисти!

  Дебилите са на следващата пряка във форума на ГЕРБ или на по-следващата във Фенклуба на Първа частна банка, се намират тези с риторичните въпроси!

  А в Македонския клуб е те там е мястото на Вашите въпроси от сорта на: "
  Я ке те питам нещо, Ами сакам отговорот ти да биде ДА!"

  Леле колко сте тъпи, ама чак пък сте вдлъбнати в главите? От поклони и биене на глава у земята!

  Хитростта пречи на мисълта!
 59. 59 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално  До коментар [#57] от "ГЕРБ=Червена Мафия":

  Е сега кой се опитва да спре закона? Цеко минев ли? Май не е той а екомародерите!!!

 60. 60 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#58] от "Stream(в БАН до 2 Ноември (след изборите))":

  Е като си много умен(което е под въпрос) Защо те питам пак по света имат хиляди километри писти? Айде умния обясни и каде по света се допуска това което става с гората около алеко?

 61. 61 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#59] от "srebroliubec":

  Е така де нещо си се объркал май. Цеко Минев не спира, а подкарва(прокарва) закона.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 62. 62 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#60] от "srebroliubec":

  Щото по света има милиони декари земя. Задоволих ли ти тролското любопитство?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 63. 63 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#62] от "ГЕРБ=Червена Мафия":

  Да допълня само
  И то в Алпийския пояс на високото! Където са само ливади и храсти, както е в Швейцария в Австрия и в Татрите и другадe по света ! Там където планините са високи а хората интелигентни и умни!

  Хитростта пречи на мисълта!
 64. 64 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#60] от "srebroliubec":

  Незнам кво се случва с гората покрай Алеко, само ти обяснявам, че не ми е приятно собственика на една банка ПИБ - Цеко Минев да изнудва цяла държава. И да ти напомня, че това спиране на лифтовете е само театрална сценка за пред електората иначе нещата са договорени предварително с Боце.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 65. 65 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1655 Весело

  До коментар [#56] от "srebroliubec":

  Хубав ник! Уместен някак си.
  Всъщност, в Австрия и Швецария може, защото там всичко се прави с дългосрочна мисъл за природата и бъдещето, а тук се прави с мисъл за яхти, частни самолети и Бентлита още утре. Пък вдругиден - майната му!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 66. 67 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#64] от "ГЕРБ=Червена Мафия":

  Немога да се съглася,че в алпите пистите са само върху ливади и храсти. Лично съм виждал каде минават. Мога да се разровя и да ви пратя карти на много курорти,чиито писти са изсечени. Подробността е в това,че там има закон-режеш 1 посаждаш 2. А за договорките мога да дам един много ясен пример-калфин на следпрезидентската пресконференция благодари на няколко сдружения сред които и "за да остане природа". Знаете кои други са в това здружение,е тогава кой е комунист?

 67. 68 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#67] от "srebroliubec":

  Виж сега по въпросите свързани с екологията и къде, как минават пистите търси stream. По втората ти част имаше едно копие(дубликат) на зелените от няква русофилка/комунистка(не помня как се казваше), та мисля тези от статията са оригинала нямащ общо с комунистите. Погледнах кои други са в това здружение и не видях там пп зелените. Знаете ли друга причина да не са на сайта им с членове, освен тази че не са член на цитираното от теб сдружение?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 70 Профил на kris_345
  kris_345
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Ощетена е държавата , ощетени сме ние , ощетена е природата.

 70. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#67] от "srebroliubec":

  Мани ти засаждането, я кажи пак бройката на скиорите у нас, че ми стана интересно

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 73 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1196 Весело

  До коментар [#51] от "Stream(в БАН до 2 Ноември (след изборите))":


  [quote#51:"Stream(в БАН до 2 Ноември (след изборите))"]Ако искат и членовете на ГЕРБ да помогнат с плащането на глобата, и без това всичките им застъпници в този форум са все доказани мислители ( Меркел, Барселонски, Уорксоманиак и прочие)![/quote]

  Безработният, изгонен заради некадърност, намери ли си работа или те не искат никъде?

 72. 74 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1196 Весело

  До коментар [#71] от "Тони!":


  [quote#71:"Тони!"]Мани ти засаждането, я кажи пак бройката на скиорите у нас, че ми стана интересно[/quote]

  Милион и половина висшисти, всичките подкрепящи ГЕРБ. А пък вие сте такива абичи, че сте вързали кънките отсега, та ски ви не трябват.

 73. 75 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  http://media.intrawest.com/whistler/flash/trailmap/compare.html
  Тук наистина си личи,как се правят писти в горите. Значи,според тони засаждането да го махнеме? А за изказването на калфин,цяла българия го чу на пресконференцията след изборите.Но това няма значение,не е престъпление. Престъпление е да лишаваш хората от възможността да спортуват. Не е реално да се твърди,че ски зона заемаща по-малко от2% от планината би унищожила природата на витоша. Това е внушение. И пирин не е унищожен,както се внушава. Показва го интереса на чуждестранните туристи.

 74. 76 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  браво на Зелените!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 75. 77 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  надявам се, че малоумниците и платените драскачи си дават сметката, че Витоша освен планина е и вододайната зона на София и Перник и ако не знаят какво се случи със прословутата банска вода - вече я няма в чешмите тече слузта и химията от оръдията, ще вденат, че това е пряко посегателство срещу живота им!!!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 76. 78 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#77] от "NWO":

  Още едно внушение,сняг се прави само от вода и въздух под налягане. Хубавото е,че така си пролочава опита за манипулиране на хората.

 77. 79 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#78] от "srebroliubec":
  ъхъ - сребърна вода и озон... сельо, ако тидават по 20 стотинки /коментар се надявам да ги дадеш в онкологията за близки роднини

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 78. 80 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Мисля да сформирам терористична организация. Ще избивам еко-педерасти. Аллах акбар.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 79. 81 Профил на bubiolino
  bubiolino
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бойкобоецът сашо диков стана изведнаж бойколизец, до ските му стигат принципите, вифаджии ни управляват, вифаджии ни информират...

 80. 82 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#72] от "Роси Кирилова":

  Доста лош пример давате. На картата ясно се вижда с каква геометрична точност са били унищожени огромни масиви гори. Уви! Истината е, че целия свят е полудял. Ако ще плачете за гори, идете в Амазония - там изсичането е в милиони пъти ПО-ГОЛЯМО и е реалност. Което не прави тукашната кретения по-добра, разбира се. И все пак ми се иска "Зелените" да бяха постигнали нещо с Банско, със сечищата по планините, с горските пожари... Това на Витоша си е направо мизерно. И пак призовавам - който е против, да бойкотира, да се бори, да покаже ясно позицията си. Иначе с петиции, със смешни "удобни" акции, с отявлената закрила на опозицията, с мързеливо мрънкане... нищо няма да стане. Уви! Да взимат пример от немските "Зелени".

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 81. 83 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#79] от "NWO":

  Типично за необразования човек,като незнае какво да каже и неможе да се аргументира,започва да кълне,да обижда и да бяга от неприятната истина. Интересно ми ако се видиме дали ще посмееш да ми го кажеш в очите?! Няма да падам на твоето ниво и да те обиждам. Ако такива хора защитават бг природата я отпишете.

 82. 84 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#77] от "NWO":

  Ама чакайте сега - ние ли сме виновни за алчността на бансканлии? Ние ли м разпродадохме нивичките на всякакви мутри и далавераджии? Ние ли повярвахме на "мастити" инвеститори? И всичко това за да си купим с дивна гордост един брой "баничарка"??? Успокойте се. Още около 2000-ната година във вестник "24 часа" излезе огронма статия (фолио) за това как се унищожава планината над Банско, как водата ще се развали, как ще има свлачища, как въздуха ще се вгади... Никой не го чу, никой не го прие, никой не му дреме. Та нима нямаше подобни предупреждения за морето ни? И какво?! Всички сте силни на маса и на лаф, ама опре ли до това да се изправите пред мутрите и да покажете, че не сте съгласни, мълчите, сумтите, грухтите и бягате скоростно. Истински българи!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 83. 85 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#74:"Wornoxmaniak"]Милион и половина висшисти, всичките подкрепящи ГЕРБ[/quote]

  Ха -Хааааааааааа!

  Да не би да сте раздавали и дипломи за Висше образование на Ромите по изборите! Да дипломи за Висше, вместо кебапчета!

  Отново по "навик ударихте менталния джак пот"

  Само Вие ГЕРБ-аджиите нямате комплекси и сте винаги подготвени по всичко! Останалите трябва да немеем с отворена уста, потресени от Вашата безпардоност и наглост.

  То прост човек срама няма!

  Че и се загрижил, че съм бил безработен!

  Да те успокоя пред новогодишно: Споко не съм! Просто няма как да уволня сам, себе си!
  Не че не ми се е искало!
  Искало ми се е даже и да се разведа със себе си, но не става!

  Знаеш ли!

  Има хубава мисъл на известен Столичен зевзек:
  "На-големият проблем на Гражданите за Европейско Развитие на България е , че повечето са селяни а останалата част не са цивилни!" А не, като изхранващи се достойно като обработват земята!

  С този проектозакон отново с пожарникарски замах "ударихте менталния джак пот"!

  Всъщност на селянина "гора му не требе, на него му требе ливаде!"!

  И да ти дам жокер, че Вие трудно схващате , тук човека е употребил думата "селяни" като олицетворение на хора с кратък обществен хоризонт"От сейтба до жътва" и още нещо, като "липса на обществена позиция и ценностна система"!

  Хитростта пречи на мисълта!
 84. 86 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#82:"moriarti"] Да взимат пример от немските "Зелени"[/quote]

  Oberwiesenthal е в Германия и както се вижда, навсякъде в гората минават пътеки, има път, една писта за ски и друга за офроуд и екстремни спортове.
  Ако зелените тук бяха като тези в Германия, Витоша нямаше да изглежда прилича на изоставено бунище и около "Витошко лале" да лежат с години повалени дървета, които са хранителна среда за корояда, който както може да се види е много по-опасен за гората, унищожава я бавно и упорито, докато еколозите се правят на еколози и се занимават с несъществуващи проблеми.
  http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=42.583499,23.300177&spn=0.001912,0.005284&t=f&z=18&vpsrc=6&ecpose=42.58616032,23.30203325,1896.85,-152.817,57.888,0

 85. 87 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Някой знае ли какви права има Витоша ски и как са ги придобили?

 86. 88 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#84] от "moriarti":
  аз колега давам пример с Банско, алчността на местните също е факт, аз съм софиянец и си обичам планината, не желая селяндурите които съсипаха не едно и две места да вливат лайната от оръдията в язовир Искър най-малкото.
  ако искаха да правят туризъм и пари щяха да го правят и сега, само че те искат пак да пуснат пералнята...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 87. 89 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#83] от "srebroliubec":
  не ми трябва да съм еколог, просто трябва да не съм сляп за да виждам какво готвите с шайката партийни секретарчета...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 88. 90 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#86] от "Роси Кирилова":

  Како,
  "корояда" яде кората на дърветата. На живите дървета и те после умират. Падат изгниват и на тяхно място се появяват храстите - шипки и глогинки и оттам на Витоша се завръщат мечките!
  И т.н.т.
  Вижте ако сте имала в пред вид "кУрояди" това е друго нещо и предполагам, че в Банките разбирате от тези неща.

  И ако едното е естествен природен процес и кръговрат на природата, съвсем нормален в един Природен резерват!
  То другият процес според мен е нормално да бъде във възход в една банка, като вашата, във времена на криза и далавери!

  Приятна Нова Година!

  П.П. Доколкото знам бяхте брюнетка- макар и светла. Да ни би да сте се изрусили@ Тъй като г Минев съвсем побеля напоследък.


  Хитростта пречи на мисълта!
 89. 91 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "...поправките не създавали условия за изсичане и застрояване на Витоша", о да, само отваря вратата за тях, а като променят плана за управление на парка догодина и сменят директора с някоя удобна изтривалка, смятай как ще си изпълнят планчето за минус 1000 дка от парк Витоша в името на "развиването на бедните региони" и още по-бедните олигарси!
  Защо иначе мислите че беше рекетът със затварянето на лифтовете на Витоша? При положение че държавата каза че няма законов проблем, а горското стопанство даже предложи то да им обработи пистите! Целта на поправката в закона е улеснение за бъдещите строежи около Черни връх и изравняването на витошките "неравности" до глааадък наклон.
  А на колбасаря Цанов му пожелавам да си боядиса колбасите в зелено и да си ги окачи на елхата.
  Честита нова година на всички читави българи!
  http://www.youtube.com/watch?v=SQK-gtCt7Ho

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 90. 92 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#81] от "bubiolino":

  [quote#81:"bubiolino"]бойкобоецът сашо диков стана изведнаж бойколизец, до ските му стигат принципите, вифаджии ни управляват, вифаджии ни информират... [/quote]
  Абсолютно.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 91. 93 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#87] от "Don Octavio del Flores":

  Борисов им продаде лифтовете когато беше софийски кмет. Без земята под тях. Затова е този рев за сервитут - той е безсрочен.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 92. 94 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#30:"sisi2010"]Е какво искате без писти и ски ли да останем, събудете се ... това е мисия невъзможна [/quote]
  а ти какво искаш без паркове ли да останем? И кой спря лифтовете? Чичко Цеко май а?

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 93. 95 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#24:"Sioux"]Заменките обърнаха кораба на Станишев, този на Бойко като гледам ще го обърнат даванките. Очертава се нов 14 януари, ако тези лобистки и корупционни поправки наистина бъдат приети!
  Дано!

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 94. 96 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Нема как да не ви боли,нали ше ви секнат париците. Нема да има по 8млн. на годинка.

 95. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 98 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Браво на Зелените! Да си опазим парка от сребролюбци, които си мислят, че природата и историята ни са за продан! Подписка в защита на парк Витоша: http://forthenature.org/petitions/7

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 97. 99 Профил на unhappy
  unhappy
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Я да вземе правителството да предложи и един закон за"редовен снеговалеж през зимата". По-екологично е някак си, щом ще ставаме Швейцария на Балканите.

  .*.
 98. 100 Профил на christalina
  christalina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо не се започне с оправяне на съществуващите писти, инвестиране в подобряване на инфраструктурата??? Защото целта не е "още малко зимна инфраструктура за да повишат значително своята конкурентоспособност.".......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK