Елен Герджиков се изстреля от осма на първа позиция в Столичната община

"Той е млад човек и това е една добра възможност да разгърне капацитета си", коментира кандидатурата на Герджиков общинският съветник от мнозинството Малина Едрева. Елен Герджиков на снимката е до досегашния председател на СОС Андрей Иванов

© Надежда Чипева, Капитал

"Той е млад човек и това е една добра възможност да разгърне капацитета си", коментира кандидатурата на Герджиков общинският съветник от мнозинството Малина Едрева. Елен Герджиков на снимката е до досегашния председател на СОС Андрей ИвановАндрей Иванов формално е свален. Елен Герджиков е млад човек, който ще разгърне капацитета си. Разиграва се политически пиар. Това са част от коментарите на общински съветници от всякакви цветове, които "Дневник" събра, по повод депозираната оставка на председателя на столичния съвет Андрей Иванов и кандидатирането на Елен Герджиков за поста.


Иванов успя да запази позицията си на шеф на ГЕРБ-София, който наследи от депутата Лъчезар Иванов през 2010 година. Решението беше обявено днес рано сутринта, след като във вторник до късно вечерта в Бояна заседава изпълнителната комисия на ГЕРБ. Андрей Иванов там поискал лична среща с премиера Бойко Борисов. На нея пожелал да подаде оставка като шеф на СОС "заради нападките в медиите" от последните дни.


Съветници: Герджиков беше предупреден, че ще се изстреля нависоко
В 61-местния съвет ГЕРБ има мнозинство с 33 съветници и не се очакват изненади. След депозирането на оставката на председателя на СОС по правилник на първото заседание тя се съобщава на съветниците, "без да се обсъжда и без да се гласува". След това се обявяват кандидатури и се гласува тайно. В четвъртък е редовното заседание на съвета.


За наследник на Иванов вътрешният министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов сутринта посочи Елен Герджиков. През есента се говореше, че съветникът ще заеме председателския пост на стопанската комисия към общината. Тогава той не успя, но според опозиционери в общината е бил предупреден, че "ще се изстреля нависоко".


Със сигурност той няма да получи подкрепата на БСП, която има 15 съветници. Вероятно такава ще е позицията и на "Синята коалиция" с 8 представители. Не е ясно как ще гласуват останалите петима съветници - от "Атака", НДСВ и ВМРО-БНД.


Иванов успя да запази позицията си на шеф на ГЕРБ-София, който наследи от депутата Лъчезар Иванов през 2010 година.

© Красимир Юскеселиев

Иванов успя да запази позицията си на шеф на ГЕРБ-София, който наследи от депутата Лъчезар Иванов през 2010 година.


Млад, но с капацитет


"Той е млад човек и това е добра възможност да разгърне капацитета си", коментира кандидатурата на Герджиков общинският съветник от мнозинството Малина Едрева. По думите й той е доказал възможностите си с работата в общинския съвет и комисиите.


Герджиков е на 40 години и е втори мандат в съвета. За тези избори той беше на осмата позиция в листата на ГЕРБ. Член е на комисията по стопанска политика и общинска собственост и на постоянната комисия по финанси и бюджет.


Той е философ по образование и има магистратура по политология. Активно е участвал в предизборната кампания за местните избори в София. Един от създателите на социалната мрежа на ГЕРБ "Аз съм ЗА", която нямаше голям успех.


Елен Герджиков не се е занимавал с много неща в общината, каза общинският съветник от БСП Жельо Бойчев. Много неуспешен е проектът за външната реклама в столицата, за който отговаряше точно Герджиков, отбеляза социалистът.


"Не мога да кажа, че той е от най-изявените. Познавам работата му от стопанската комисия, в която съм и аз", каза зам.-председателят на СОС Вили Лилков от групата на "Синята коалиция".


"С новия председател Елен Герджиков не бива да се продължава със същото управление, а трябва да се преодолеят непрозрачността, неяснотите, липсата на информация в интернет кой как е гласувал", смята пък десният общински съветник и неуспял кандидат-кмет Прошко Прошков.


"Засега логично обяснение за смяната не мога да дам. По-скоро се случи това, което трябвало да стане след изборите, но Андрей Иванов беше преизбран", смята Вили Лилков.

© Красимир Юскеселиев

"Засега логично обяснение за смяната не мога да дам. По-скоро се случи това, което трябвало да стане след изборите, но Андрей Иванов беше преизбран", смята Вили Лилков.


Рокада със задна дата

"Андрей Иванов формално е свален от поста председател на Столичния общински съвет. Той спечели мача с 1:0", заяви Бойчев /БСП/ без повече обяснения.


"Засега логично обяснение за смяната не мога да дам. По-скоро се случи това, което е трябвало да стане след изборите, но Андрей Иванов беше преизбран", смята пък Лилков. Той вижда основната причина за рокадата в личностен конфликт между Андрей Иванов и кмета Йорданка Фандъкова.


Когато Иванов беше избран за председател и на новия СОС в началото на ноември, тогава опозицията се обедини около идеята ГЕРБ да издигне, който и да е друг кандидат - "само и само да не е Иванов".


"Няма политическа причина за оставката на Андрей Иванов. Всеки един от моите колеги можеше да заеме поста", коментира пък Едрева. На въпрос дали е имало обсъждани други имена Едрева каза: "Общинските съветници от ГЕРБ не сме обсъждали кандидати."


(Без) промени


Трябва да се промени цялостната организация в Столичния общински съвет и той да си върне ролята на първа цигулка в управлението на града, заяви Вили Лилков. Според него съветът от години по-скоро е административен орган на кмета. "Мнозинството не успява да ръководи политиките и да задава дневния ред. Превърна се в орган, който гласува бюджета на кмета", допълни той.


Прошко Прошков пък определи ситуацията като "разигран политически пиар". "Има нежелание да се признае истинският проблем, а той е самата работа на Андрей Иванов - непрозрачният начин на управление, съмнения за връзки с фирми...", каза той.

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 434 Весело

  "Елен Герджиков е млад човек" хаххахахахахахахахахахах !!

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 2. 2 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Нали ТОЙ наблюдава! Каквото се върши, трябва да става под благосклония МУ поглед. Та Елен, Сръндак, Рогач, Кошута все тая. СОС ще се пържи в собствен сос и ще гласува каквото ТОЙ нареди!
  Да живее ДЕМОКРАЦИЯТА!

  ура и да живей!!!
 3. 3 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Ако аз се казвах Елен, щях да го кръстя сина си Рудолф.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 4. 4 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Такова заглавие по-приляга на някой долнопробен блог! Какво значи изстреля! Я се стегнете!

 5. 5 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1067 Разстроено

  Какво кръгло лице, какво мъничко челце... Само официалния анцуг липсва.

 6. 6 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А като открият ловния сезон какво ще го правим тоз елен...

 7. 7 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 478 Весело

  Цветанка, Калинка, Елен... - зоопарк, ама от истински кремиковски чугун!
  Млади са, нищо не са направили, никога няма да се научат, но ТОЙ ще им даде шанс да разгърнат докрай потенциала си в тази насока...

 8. 8 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Спешно ПР експертите на ГЕРБ да вземат мерки и да цивилизоват малко външния вид на това юначе Еленчо,защото сутринта като го видхме, а и на снимката горе се вижда така разгърден и необръснат няма как да не излъчва мутро-барок, сорри....нека си сложи барем една вратовръзка,да се избръсне и такива малко по обществено-представителен вид да добие,да не се срамуваме пред чужденците

  Герджиков мустака като беше финансист не можа да оцелее в СОС,нека сега философа Герджиков който ще гледа философски на нещата да се пробва, то по-зле не може да стане! корупцията в СОС ще се продължи просто ще се концентрираме малко повече около кметицата
  Андрей Иванов мотивирано обяснява защо си е "подал" оставката: "Повярвайте ми, просто ми омръзна това, което се изписа последните 4 години", заяви досегашният шеф на СОС. И отново каза, че то не отговаря на истината".

  Вече и на децата е ясно,че никой у нас доброволно не подава оставка, а бива посъветван от ББ.

  То и на ББ и на ЦЦ им е омръзнало това което се изписа срещу тях последните 4 години, но си траят хората и се жертват в ползу роду

  Жалкото е за нас братя и сестри, защото отново само театрото ни остана.........нищо съществено не се променя в СОС,корупцията благодарение на законите и правилниците само им помагат .

  Нека все пак да помогнем с някои въпроси на нашите любими журналисти които сега ще започнат да се хвърлят на килимчето пред Елен.

  1.г-н Елен кога ще прехвърлите земята под блоковете на собствениците от етажната собственост?
  2.г-н Елен кога ще имате решение за "незаконните" остъклени балкони? Без такова решение не може да се продължи нито със саниране нито с Технически паспорти, крайно време е това да бъде направено! Крайно време е София да почувства,че има гл.архитект и СОС който взима полезни за града и жителите решения!
  3.Кога ще прехвърлите прилежащите площи на собствениците от етажната собстевонст?
  4. Кога ще свалите незаконните климатици от фасадите на районните кметства и СОС?
  5.Кога ще изготвите Публичния регистър на всички незаконни общински сгради?
  6. Кога ще бъде променена методиката на такса смет във функция от данъчната оценка?
  7.Какво ще правите с незаконния паркинг пред Парламента?
  8.Кога ще има публичен достъп до сесиите на СОС и тяхното онлайн излъчване?
  9.Кога ще намерите/изкарате/ документите на храм-паметник Ал. Невски? Грехота е тази недвижимост да продължава да бъде незаконна според ЗУТ и вашите разпоредби?
  10. Кога ще сте готови с Техническите паспорти на всички общински сгради,на подлезите на детските пложадки,на пътищата,на зелените площи,на градското осветление?

  Първо погледнете във вашата къщичка и институция и после се правете,че нещо ви интересуват кварталите, после плашете с глоби после пишете нови наредби във вреда на нормалния ред и помагащи само на корупцията при Вас!

  Прилагайте законите с еднаква сила и към общинските сгради и обекти!

 9. 9 Профил на alex052
  alex052
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Андрей Иванов формално е свален......точна формулировка формално.

 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Весело

  Елен, не ами антилопа скоклива, бързонога. Че и философ !
  Най-накрая се сбъдна идеалът на Платон описан в "Държавата - Политеа", произведение, в което се обсъжда смисъла на правосъдието и се изследва дали справедливият човек е по-щастлив от несправедливия, като предлагат общество управлявано от философи-царе и стражи, и у нас.
  2330г. след смъртта му и няколко стотин километра по - насевер, възкачи се нов велможа - философ.
  Стражаря го знаем кой е.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Оставката на Андрей Иванов ще внесе спокойствие в работата на разследващите . Тук , толкоз ...

 12. 12 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1340 Весело

  Поредния Герджиков в управлението на София. Нали имаше вече един Герджиков зам. по финансовите въпроси на Фандъкова?
  Май този е по- скоклив...

 13. 13 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#5] от "Мария Антоанета":

  В мутро милиционерските среди думата "анцуг" се произнася "анцунг". По естествено им иде.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 14. 14 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Весело

  [quote#5:"Мария Антоанета"]Какво кръгло лице, какво мъничко челце... [/quote]

  Все ми се струва , че това "Елен" е изнамерено от пи-арите.
  Гледайки го , си мисля, че името му е Глиген.

 15. 15 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Бойко Борисов е човекът, който командва процесите в Столична община, и ако отдолу мишките почнат да си мислят друго, биват размествани. Има тежка корупция, която се изразява в манипулиране на обществените поръчки, за да бъдат печелени от близки на управляващите фирми – монополистите. Факт е, че в общината има тежки противоречия и две лобита – на Андрей Иванов и Йорданка Фандъкова. Засега кака Данчи все още се 'усмихва"..да видим)))

 16. 16 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Същински еленов скок в политиката. И като елен съм сигурен, че ще само ще се перчи а когато стане напечено ще бяга скорострелно На бас, че е от страхливата порода тоз наш елен.

 17. 17 Профил на Моканина
  Моканина
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тоя да нема нещо общо с оня Герджиков - на царо адвокатина.

  Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
 18. 18 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Весело

  Хахаха! Тая работа със смяната председателя на СОС толкова смърди, че ако се разсмърди още малко само повече ще обявят бедствено положение в София!
  Само пълни балъци могат да се вържат на приказки от сорта, че смяната била по семейни ала-бала причини. Всичко е заради интереси и кинти! И нищо друго!

 19. 19 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Този беше главен изборджия на партия ГРОБ в София. Само шанаджии в тая партия любима. Един махнат, друг издигнат. Като мафиотски клан са.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 20. 20 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Голям философ!!! И осемте му фирми и съдружия са все в областта на алкохола и баровете!!!

 21. 21 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Елен беше предупреден (има и рима), че ще се изстреля...
  Кога ще проумеете какви глупости пишете?

 22. 22 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Те го предупредили, че той сам ще се изстреля.
  Това и в "Семейство Мейзга" не се случваше.

 23. 23 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#20] от "pierr": Ми от това разбира поне сме наясно как си е взел образованието

  и най-умният си е малко прост....
 24. 24 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тоя реве за трансфер от "Московска" 33 на "Ген. Столетов" 21

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 25. 25 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Интригата е че един Цецов човек бива заменен с друг Цецов човек.

  Бойко има кметица, но Цецо има шеф на СОС.

  Чрез Дянков и Танов Бойко държи бюджета и контрабандата, но пък Цецо има милицията и партийните структури, и вече наслага свои хора на висши съдебни постове.

  Тепърва предстои преборване между Цецо и Бойко за властта в ГЕРБ и нищо чудно на финалната права Бойко останал с един спихнал рейтинг да глътне вода, а Цецо да наследи ГЕРБ.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 26. 26 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  http://sofiacouncil.bg/inc/vcard.html?id=107
  Елен Стойчев Герджиков
  Роден е на 07.06.1972 г. Висшето си образование завършва в СУ "Св. Климент Охридски" през 1998 г. със специалност "Философия", по късно завършва магистратура по "Политология".
  http://www.blitz.bg/news/article/127222
  11 януари 2012
  Цветанов ми се обади вчера за номинацията ми
  "Нападките срещу Андрей Иванов по-скоро са инспирирани от лошите практики, които нашето управление спря и от спрените интереси на известни бизнесмени", така обясни в телефонно интервю за бТВ медийните атаки срещу вече бившия председател на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов издигнатият за негов наследник Елен Герджиков.

 27. 27 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Абе чудя се тоя лаик по икономика, само на 39г., завършил политология и философия - кво аджаба е ручал в Стопанската комисия на СОС? Кой ли е баща му?

 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На първата снимка доста си приличат - кат' баща и син са. И в делата ще са такива сигурни....

 29. 29 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 620 Весело

  [quote#2:"пуц муц"]Та Елен, Сръндак, Рогач, Кошута все тая.[/quote]

  Не е баш "все тая"- важно е да НЕ е архар...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 30. 30 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 620 Весело

  [quote#25:"Pavlik Morozov"]Чрез Дянков и Танов Бойко държи бюджета и контрабандата, но пък Цецо има милицията и партийните структури, и вече наслага свои хора на висши съдебни постове.

  Тепърва предстои преборване между Цецо и Бойко за властта в ГЕРБ и нищо чудно на финалната права Бойко останал с един спихнал рейтинг да глътне вода, а Цецо да наследи ГЕРБ. [/quote]

  http://bit.ly/eDb28q

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 31. 31 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Цветанов не оклепа ли достатъчно изборите, че сега назначава в София. Някой да е гласувал за него? "Избираш Фандъкова, получаваш Цветанов". Това е то "представителна" демокрация по ГЕРБовски.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 32. 32 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Визуално ми напомня на Делян Пеевски
  дано да е само визуално

 33. 33 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Предишният отнесе 60 имота...
  Този колко ли ще си уреди ???

  "We're not gonna take it! Anymore."
 34. 34 Профил на инж.Бъчваров , Казанлък
  инж.Бъчваров , Казанлък
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дали този Господин Елен Герджиков е свързан с рода на "Профсор" Огнян Герджиков,който продължава да промива мозъците на студентите по право в СУ , и който е отговорен като Синдик за разоряването на хиляди български семейства,доверили се като вложители, на "успешната" /финансовата пирамида/ Банка "Агробизнес банк" ,която обяви умишлен фалит през 90-те години на миналият век ,известно като голямото ограбване на Българската Нация,чрез Хипер инфлацията и други финансови трикове на Банкстерите /Банкерите+Политиците+Бандтите/?? Помните ли ,че Тази "Банка" беше собственост на Сашо Сълфетката /готвачът на ОК на БКП в град Пловдив/....А дали нямат някаква топла връзка със Софийският "готвач" Славчо .....,който дълго време беше "финансов съветник" /какви ли съвети е получавал от Него?/ на "Бат Бойко" ? Пъзелът май започна да се подрежда? Дано от ДАНС имат очи и смелост ,след 20 години ,да видят цялата картинка на Фамилийте,които са реализирали Голямото ограбване и които на практика станаха основа на Българската Мафия /Организирана престъпност/.Казват,че Те били само около 300 Мафиотски фамилии , които и досега оперират в България , т.е. декапитализират Я. / с почит:инж.Бъчваров ,Казанлък /

 35. 35 Профил на досю
  досю
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pavlik Morozov": Няма човек във власта като се започне от Бойко Борисов и се стигне до младши специалист в ощината ,да не е със милиционерско потекло.Има си и сега досиета. Ако не е ,не се назначава.Така се пази власт. 23 процента гласували за ГЕРБ са мутро милиционери.Това са десните в България.И всички са "антикомунисти"

  особен
 36. 36 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 854 Неутрално

  На мен така ми изглежда, като пременил се Илия пак в тия

 37. 37 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Донът казва в семейството проблеми няма, един падна, друг ще смени и толкоз. На далаверата кранче няма да слагаме.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#34] от "инж.Бъчваров , Казанлък
  Точно така е. Цари наследственвост в управлението. рода е и на чминчо Герджиков, който дълги години се беше фактор н столицата - и при Софиянски, и при Бойко.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK