Бедственото положение в Тетевен се отменя

Архив

© Анелия Николова

АрхивОтменя се бедственото положение в община Тетевен, съобщи БТА. Учебните занятия на територията на цялата община се възобновяват от 16 януари, понеделник.


Бедственото положение се отменя от 24.00 часа на 12.01.2012 г. (четвъртък) със заповед на кмета на общината Милен Милев. Прекратява се изпълнението на общинския план за защита при бедствия в частта "Усложнена зимна обстановка".


По-рано днес кметът Милев съобщи, че обстановката в общината постепенно се подобрява, след като регионът остана без ток близо седмица в резултат на обилни снеговалежи.
Сутринта най-тежко беше положението в село Малка Желязна, където само 30 процента от домакинствата имаха ток. В останалите села без ток бяха отделни махали. Причината е, че те са много отдалечени - на 5-6 км от основния път, и почистващите машини трудно стигат до тях. Това възпрепятстваше и работата на аварийните екипи, които възстановяват електрозахранването.


Вече пети ден работниците не са се прибирали, ринат снега сами и с наша помощ, обясни кметът. По думите му автобусите от селата към града не вървят. Училищата са затворени, работят само част от детските градини. Все още е опасно за учениците, тъй като дори в центъра на града има пречупени дървета и екипи работят за отстраняването им. От покривите пада по метър сняг и това създава допълнителна опасност за гражданите.


Инж. Георги Дуцолов съобщи, че 20 екипа на "ЧЕЗ - Разпределение", район Плевен, работят на територията на община Тетевен.


Преди два дни кметът на града изпрати протестно писмо до държавните власти и ЧЕЗ, в което предупреди, че хората готвят гражданско неподчинение, ако бедственото положение не бъде овладяно и продължават да са без ток.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK