Случаят "Мирослава": Смразяващи въпроси от центъра на Перник

Случаят "Мирослава": Смразяващи въпроси от центъра на Перник

© Георги Кожухаров- 7 градуса. Според термометъра. Усеща се като много по-студено. Големи преспи сняг, образувани вероятно от машините за чистене на улиците. Втвърдени от студа обаче, те приличат по-скоро на твърди силиконови украси. Коледа и Нова година отдавна са минали, но дори и останалото накичено с лампички дърво трудно може да предизвика усещането за някаква празничност в Перник.


В понеделник вечер, преди 19 ч., пред полицията в града (бяла сграда, приличаща по-скоро на болница) започват да се събират хора. Изглеждат объркани, търсят си място. Както после от разговора с тях ще стане известно, те са объркани и в ситуацията. Случващото се е обявено като протест, но е повече бдение, среща, може би някаква форма на групова терапия.


Пет дни след като тялото на 18-годишната Мирослава Николова беше открито заровено в местност близо до Перник, в тълпата от около 100 души няма единодушно мнение какво се е случило, кой е отговорен и какво следва. Няма истина. Хората искат отговори, оставки, търсят версии. Казват, че не разбират какво точно се случва, че нещата се замъгляват. От бялата сграда не излиза никой. От време на време само някоя полицейска кола преминава.
Нови и стари въпроси


Наистина ли се е самоубил Стойчо Стоев? Не вярвам Марио да е луд? Полицията защо два месеца нищо не направи? Кога ще има повдигнати обвинения? Има ли замесени полицаи?


Едно е обединяващото - всички започват или завършват репликите си с:  "Мимето няма да се върне, каквото и да правим..." В един момент тълпата се увеличава изведнъж. Агитката на футболния отбор "Миньор"пристига с възгласи все едно отива към мач.


"Мирослава беше част от тази агитка. Искаше да отиде с автобус на "Миньор" на бала си", разказва Петър Петров, който е шеф на фенклуб "Изток". Говори забързано, почва една тема, прескача на друга. "Как така става, че като хвърлиш бомбичка на стадиона и ти слагат ръцете отзад и белезници, а на този човек, който е признал за убийство, ще му ги сложат отпред. Защо?", пита Петров.


После веднага отправя въпрос към главния прокурор Борис Велчев: "Ако беше неговото дете. Да го нямаше два месеца и да чака за резултат?" Петров спира за малко, поема си въздух, сякаш за да се стопли, и казва: "Сигурен съм, че Мимето е оказала съпротива...  някой от тези, дето са я вземали, е пострадал".


Случаят "Мирослава": Смразяващи въпроси от центъра на Перник

© Георги Кожухаров


Група от четири момичета стоят в тълпата. Изглеждат на около 24- 25 години. От време на време се включват във възгласите на футболните фенове: "Ушев педераст", "*** за Бойко". Учат право и не пропускат веднага да го отбележат. Студено им е. Познавали са Мирослава, чували са за самоубилия се Стойчо Стоев от "компании", не познават Марио Любенов. Били са членове на ГЕРБ, след изказването на премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и шефъ на ГДБОП Станимир Флоров твърдят, че ще напуснат партията. Говорят почти в един глас: "Трябва да има наложителна реформа в съдебната система и МВР. Запознати сме с наказателното право и законодателството - присъдите, които се дават за тези престъпления, не са адекватни. Системата не работи."  "Тя беше добро момиче, което не заслужаваше такава съдба." След малко и те започват да задават въпроси:


"Защо са се върнали в апартамента на Стойчо Стоев- очо?" "Той е изкупителна жертва, полицаите са го убили. Има два трупа, а няма виновен. Това нормално ли е? Това държава ли е?" "Защо премиерът Бойко Борисов не е тук или да излезе някой от полицията?". "Къде са останалите хора? "


Нашите родители, всяка майка трябва да е тук", казва с по-висок тон едно от момичетата. Всички вече са сгушени в яките на якетата си. Едно от момичета е просълзено. Третото пуши и гледа настрани: "Няма как да я върнем, но нейните убийци трябва да получат заслуженото." Четвъртото приглася на агитката.


От "премиер от Перник ще падне" до "премиерът имаше доблест да се извини"


"Той е начело на тази държава. За думите си Борисов трябва веднага да си подаде оставката. Да иска извинение от семейството, което току-що е загубило детето си. Аз съм майка и не мога да си го представя." Това казва разпалено Лиляна Десова, която е пенсионер. Чула от новините за протеста и веднага дошла. Тя определя ситуацията като замъглена. Работила е в МВР и недоумява как така някой може да се самоубие с белезници. Започва да предполага и да пита:


"Дали Стойчо Стоев не е бил предупреден, че трябва да се самоубие?", "Дали не е бил довереник на полицията?","Кой е бил с него в апартамента?", "Какъв е този втори оглед?"


...след малко Лиляна спира. Сеща се, че познава близките на Мирослава и сестра й. Очите й се насълзяват: "Вижте ги, тук само млади хора, а това момиче липсва. То трябва да е тук, сред връстниците си."


Случаят "Мирослава": Смразяващи въпроси от центъра на Перник

© Георги Кожухаров


От тълпата между познатите възгласи на феновете се чува: "Премиерът от Перник ще падне". Казва го мъж с качулка и цигара. На всеослушание.


Изведнъж по-възрастен човек се доближава, не иска да го пишат, казва: "Това са лумпени. Не им обръщай внимание. Вадят думите от контекста на Борисов... а той имаше доблестта да се извини. Как може Костов и Станишев да говорят, при тях беше много по-зле, с много повече престъпления. Вярвам им - и на Борисов, и на Цветанов.. Разбира се, че им вярвам." Възрастният мъж замълчава и след малко добавя с тих глас: "Всяко стадо си има мърша."


Малко след 19.30 ч. преспите продължават да приличат на силиконови украси. Хората започват да се разотиват на групички. Усеща се още по-студено. Тълпата фенове се оттегля по същия начин, по който е пристигнала. Вкупом. С възгласи. Бялата сграда изглежда невъзмутима, а в далечината от една от отиващите си групички се чува гласът на шефа на агитката - Петров, който забързано разказва: "... тя е искала да отиде с автобус на "Миньор" на бала си."


-7 градуса. Според термометъра. В Перник обаче истинското изтръпване и вкочаняване идва от толкова много въпроси без отговор.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на korektor
  korektor
  Рейтинг: 525 Неутрално

  И ги няма т.нар. ''мъжкари'' за да отговорят!!!

 2. 2 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всеки знае ,че в Перник е скътана най голямата лихварска структора и всеки ден се стреля по някой уш невинен.така ,че въпроса е защо тр. да има косвени жертви.

 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Смразяващо е всичко, което се случва на територията България, вече повече от 22 години!!! Ако скритото кукловодство на ДС управлението на територията БГ не се премахне ще стане още по-смразяващо!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Къде е паталогичния доклад за смъртта на самоубийеца?
  Вярно ли е че пръстите му са били изпочупени?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 5. 5 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Преди 4 месеца подобни смразяващи въпроси идваха откъм Катуница, днес откъм Перник, а след няколко седмици...
  Преди четири месеца си отидоха две млади момчета, сега младо момиче, а утре...

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 6. 6 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Убийството не е "знаково'' защото се касае за обикновено момиче,
  но е на път да се превърне в "знаково".....ама с рецепрочен знак.

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 7. 7 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 497 Гневно

  Един от върховете на мръсотията, лицемерието, гадостта и пошлостта в България е този случай!

  I am mine
 8. 8 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  ББ каза тази вечер, че дал /не знам на кого/ 3 седмици всичко да се изясни ...
  Полицията /дето дала разрешението/ не знаела, че този има законен пистолет, и че го държи в сейф, както е по закон, казало бтв ...
  Главна прокуратура се прави, че не съществува ...
  Пернишкия прокурор не бил там ...
  Полицията много търсела момичето /Бог да прости/, ама по курортите в чужбина, щото така се искало на Флоров ...
  Ама той пък, и присъствалите антитерористи, били по по най, казал ЦЦ /какви ли са останалите, щом тези са най ???/
  Не смразяващи, ами отчайващи въпроси, и още много такива ...
  Перничани, и всички останали, сега е момента най-после да започне смяната на милиционерщината, да дадем от себе си и да не го пропуснем ... всички имаме /или ще/ деца !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 9. 9 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 551 Разстроено

  От няколко дена си мисля колко жалко е институции да ползват смъртта на това дете да трупат активи. Ужасно е. Не си представям какво им е на родителите и близките

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  Хахаха как се развеселих !
  "Как може Костов и Станишев да говорят, при тях беше много по-зле, с много повече престъпления. Вярвам им - и на Борисов, и на Цветанов.. Разбира се, че им вярвам". Възрастният мъж замълчава и след малко добавя с тих глас: "Всяко стадо си има мърша"."
  Ето това е гербова пропаганда в действие текста 100% съм сигурен ,че е писан от жена която нищо не знае за пенсионерите особено за тези от Перник!!!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 605 Любопитно

  До коментар [#4] от "Десен":

  Надяваш ли се, че по случая ще бъде публично изваден дори един официялен, но достоверен документ?
  А нали всичко вече е ясно......жертвата открита, убийците също.
  Няма кнспирация, няма данни за националната сигурност, не са замесени КГБ<ЦРУ и т.н. Няма международен тероризъм, еврейска следа и прочее.
  Или просто един пореден трилър?

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 12. 12 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ЯДОСАЙТЕ СЕ от Павлина Паунова - ttp://e-vestnik.bg/13618/v-desetkata-yadosayte-se/

  Хитростта пречи на мисълта!
 13. 13 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  "Трябва да има наложителна реформа в съдебната система и МВР. Запознати сме с наказателното право и законодателството - присъдите, които се дават за тези престъпления не са адекватни. Системата не работи"

  Ето това ми хареса най-много. Казват го футболни фенове, а не професори и са 100 пъти по-прави от всички миризливци във властта!
  Ако питат мен работещите в съдебната система не заслужават реформа а депортиране. И това ще е проява на хуманност в сравнение с това, което са причинили на всички българи!

  Отделете време навреме.
 14. 14 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Упсс- грешка!
  Извинете=

  ЯДОСАЙТЕ СЕ от Павлина Паунова - http://e-vestnik.bg/13618/v-desetkata-yadosayte-se/

  Хитростта пречи на мисълта!
 15. 15 Профил на mushmurok
  mushmurok
  Рейтинг: 8 Гневно

  Мамят мръсните куки мамят за да прикрият истината

 16. 16 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Интересна публикация та Едвин Сугарев по случая.
  Убийствен анализ в:

  http://e-vestnik.bg/13648/idiotite

  Хитростта пречи на мисълта!
 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Гневно

  Кое е по-важно, човешкият живот на ненавършило 18 г момиче, //което не е било нито проститутка, нито крадла, нито наркоманка//? Или медийният конфорт на книжни тигри и медийни герои като боко и цецо? Които книжни тигри не само че са силни в приказките и слаби в делата, но и прикриват полицейска корупция! И не по-малко важният въпрос ЗАЩО властта прикрива полицейската корупция? Или "биещото сърце на партията" Герб, да е важна опора на властта? И още един въпрос-колко от престъпленията свързани с много пари стават без съучастието или поне покровителството на вътрешен човек в полицията?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18
  Хесапов
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 895 Любопитно

  Всичко случващо се в България през последната година е смразяващо и става още по-страшно.
  Аз имам само един въпрос: кога ще изметем тия боклуци от властта?
  Вече е ясно, че нито оставки ще има, нито повече яснота. Властимащите ще лъжат и мажат, за да прикрият и приключат случая колкото може по-бързо. Вече и на спявка извикаха опечаленото семейство, вместо да се извинят публично и да се държат адекватно.
  Какво следва оттук нататък? Виденова зима или бай Тошов комунизъм?

 20. 20 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 551 Разстроено

  през 90те имаше силови застарахователи, стикери по коли.
  Днес обаче е още по-гадно -- стрелят на месо без предупреждение!! Чести "самоубийства" на арестанти...

  то е ясно, че от доста високо се дават нареждания.
  "Какво тук значи някаква си личност" - много си пасва в случая.

 21. 21 Профил на P2
  P2
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#4] от "Десен":


  [quote#4:"Десен"]Къде е паталогичния доклад за смъртта на самоубийеца?
  Вярно ли е че пръстите му са били изпочупени?[/quote]

  Вярно е!

  De guerre entre les hommes, une nouvelle menace, bien plus grande encore.
 22. 22 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#3] от "kuty":

  Как 22, не станаха ли 66?...

 23. 23 Профил на P2
  P2
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#15] от "mushmurok":


  [quote#15:"mushmurok"]Мамят мръсните куки мамят за да прикрият истината [/quote]

  А тя е?

  De guerre entre les hommes, une nouvelle menace, bien plus grande encore.
 24. 24 Профил на P2
  P2
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#20] от "interesen1":


  [quote#20:"interesen1"]Чести "самоубийства" на арестанти...

  то е ясно, че от доста високо се дават нареждания. [/quote]


  Знаех че ЦЦ е сила, но пък чак толкова?

  De guerre entre les hommes, une nouvelle menace, bien plus grande encore.
 25. 25 Профил на P2
  P2
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#19] от "Orchid":


  [quote#19:"Orchid"]Вече и на спявка извикаха опечаленото семейство, вместо да се извинят публично и да се държат адекватно. [/quote]

  Нали затова са ги извикали на ''на спявка''!

  De guerre entre les hommes, une nouvelle menace, bien plus grande encore.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Любопитно

  До коментар [#1] от "korektor": Кой е казал,че са мъжкари? Те ли?

  и най-умният си е малко прост....
 28. 28 Профил на P2
  P2
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#1] от "korektor":


  [quote#1:"korektor"]И ги няма т.нар. ''мъжкари'' за да отговорят!!! [/quote]

  До коментар [#27] от "kardinalat":


  [quote#27:"kardinalat"]До коментар [#1] от "korektor": Кой е казал,че са мъжкари? Те ли? [/quote]

  Стойчо Стоев е на оня свят. Марио Любенов е постъпил за освидетелстване в психиатрична клиника с диагноза шизофрения.

  Не мисля някой в България да ги смята за такива мъжкари?

  De guerre entre les hommes, une nouvelle menace, bien plus grande encore.
 29. 29 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 794 Неутрално

  [quote#19:"Orchid"]Аз имам само един въпрос: кога ще изметем тия боклуци от властта? [/quote]
  Хубав въпрос!
  И все пак не е ли странно?
  Най-ОРГАНИЗИРАНИТЕ ПРОТЕСТИ в БГ са срещу "ПРОУЧВАНИЯТА ЗА ШИСТОВ ГАЗ", а не срещу беззаконията на МВР, и пълната неадекватност и корупция на съдопроизводството?

 30. 30 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  [quote#29:"shumkar"]И все пак не е ли странно?
  Най-ОРГАНИЗИРАНИТЕ ПРОТЕСТИ в БГ са срещу "ПРОУЧВАНИЯТА ЗА ШИСТОВ ГАЗ", а не срещу беззаконията на МВР[/quote]

  Всъщност е по-скоро радостно, че е така, а не обратното (крива усмивка). Ако изкараме късата клечка с шистовия газ, резултатите ще имат огромно влияние върху бъдещето ни. Освен това, с тези проблеми хората се занимават постоянно и отдавна.

  Не е хубаво, но все пак изглежда по-малкото зло, от това всеки ден да има убийства и да ги дъвчем постоянно.

  Разбира се, заслугата далеч не е на Борисов и крадливата му банда. Трябва да благодарим на нормалните, обикновени хора, които с труда си превърнаха България във все пак работеща държава с поне кретаща икономика - поради което за поредния спасител е по-изгодно да краде, отколкото да убива.

  Не че сегашният не е правил второто (индиректно, разбира се, и съм сигурен, че му е по сърце), но вече не са такива времената.
  Показните убийства свършиха, наред е насилствената колективизация и екпроприация (разбира се, в съвременен прочит).

  А иначе, на главния въпрос (кога ще ги изметем) има два възможни отговора:

  - Когато направят нещо, което да вбеси критична маса (млади) хора, склонни да протестират публично + си позволят глупостта да насъскат репресивния апарат срещу демонстрантите.

  - (или) Когато идиотите като възрастния гражданин на Перник разберат, че на ББ и креатурите му не просто не бива да се вярва, а обратното - трябва думите им активно да се подлагат на съмнение.

  Когато най-после народонаселението на бившата ни прекрасна Родина разбере, че НЕ СЕ ВЯРВА. Следи се изкъсо и се държи сметка. Ако трябва, с железен прът, подрънкващ с честота 50 херца по кухите кратуни на управляващите.

  Но не... мразим да мислим. Предпочитаме да живеем в измислен, т.е. обещан свят и силно да любим и мразим (да ме прощава Ботев). Е, хак да им е на гъзоподавателите. Обичайте и тоягата, и камшика на простака. И мразете тези, които се опитват да ви отворят очите за въпиющата му непригодност за властта; тези, които ви разказват на достъпен език как е в целия нормален свят.

  Жал ме е не за вас, а за другите, които завличате в блатото със себе си.

 31. 31 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1057 Весело

  ВАЖНО!!! ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ: КОСТОВ И СТАНИШЕВ СА УБИЛИ МИРОСЛАВА!! РАЗКРИЛ ГИ Е БОЙКО БОРИСОВ!!!!

 32. 32 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#29] от "shumkar":

  Скивай сега "копеле"...аз също имам един въпрос към теб....

  Тия които трябва да дойдат откъде ще ги намериш....Радвай се, че сме в ДЕМОКРАЦИЯ иначе нямаш идея къде щеше да си вече след такова изказване ако беше "комунизъм"...

  сократ1
 33. 33 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Избрахте си милиционерите, братя българи. Догодина дано се опомним и масово да се гласува против ГЕРБ. те убиват.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 34. 34 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#31] от "Вели":

  Не е вярно за Станишев-има алиби, бил е с Вигенин в хотела...
  Остава Костов...

 35. 35 Профил на vasilaki49
  vasilaki49
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Защо никой не говори за аутопсия на трупа. Там ли са органите и. Или може би вече е кремиран. Ситуацията много прилича на държавническа група за продажба на органи. Същото беше и с Петьо. Изкараха майкатаДаниела психично болна, а здравото дете си отиде след като незнайно защо му е направено изследване! Па и сестрите Белнейски, също е осъден човек, признал си пред приятел в затвора, и този приятел отишъл в полицията да доносничи. Такава е съмнителната ситуация и с този Стойчо. До колкото съм гледал във филмите. При оглед на място, не в домът на Стойчо, заподозреният е вързан с белезници за полицай. Или заподозрян и полицай си се разхождат в стаите свободно, това не говори ли за приятелски и дружески отношения между полиция и престъпници. И този Стойчо, психично здрав, вълк единак, както го описват, извадил законният си пистолет, а се знае че е престъпник /със законен пистолет/, защо като е закоравял престъпник ще се самоубива, не е могъл, съвеста не му е дала да убие полицаите и да избяга. Много въпроси. Мирослава е била майстор на спорта по бойни изкуства. Ще се даде да я отвлекат доброволно. Мислела че е на ужким. Или била тръгнала доброволно с маски на лицата, без да ги пзднава, а после била разпознала единия. Полицейските началници, които не могат да контролират, ако не поведението, поне само изказванията на подчинените си, трябва да си отидат да пасат крави.

 36. 36 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2997 Разстроено

  "Системата не работи..." - добре е, че не го прави вкупом - има наченки, които дават надежда. Тези протести, против "шистовия газ", форумите - ИМА хора, които са ГОДНИ да сменят системата. Крайно време е старите динозаври да ги "оглеждат" археолозите, ТЕ знаят кат, ББ им дава и повод. Нелепост е, че има толкова НЕВИННИ жертви...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  [quote#13:"dreamer"]"Трябва да има наложителна реформа в съдебната система и МВР. Запознати сме с наказателното право и законодателството - присъдите, които се дават за тези престъпления не са адекватни. Системата не работи" [/quote]

  Сега е момента да се направи реформа с ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ навсякъде във всички държавни министерства и ведомства като се започне от МВР и Прокуратура та се завърши със стрина Гина чистачка от Български Пощи.

  Румънците като изчистиха тяхното МВР да не би да са останали без Полиция ? От последните видеоновини се вижда как са мотивирани и с 20 000 по - малко.

  ====================================
  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr


  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  За смъртта на 36-годишния Стойчо Стоев, заподозрян за отвличането и убийството на Мирослава от Перник е образувано дело по чл. 115 (умишлено убийство) от Наказателния кодекс*.
  Това каза пред "Капитал" окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от в. "Дневник"

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Вчера, по БНТ, в новините водещите съобщиха, че самоубилия се е застрелял с полицейски пистолет.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Икономиката и кризата по света няма да съборат правителството, но явно очевидната им и нарочна некомпетентност по подбни проблеми ше свършат работата.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 41. 41 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#19:"Orchid"]Какво следва оттук нататък? Виденова зима или бай Тошов комунизъм? [/quote]
  Следва такъв "див капитализъм", какъвто само днешните управляващи успяха да сътворят за толкова кратко време. Нещо, което няма аналог и в най-калпавите управления досега. Защото сега ни управляват неграмотни и некомпетентни хора, но с огромен апетит за власт, също толкова огромно самочувствие и всичко това - гарнирано със съответстваща доза арогантност и безпардонност. Хора, които не са могли да се докажат, а и знаят, че след падането им от власт това никога няма да се повтори в живота им. Впрочем, който преживее това, което сега става, ще види...

 42. 42 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Катуница, Перник - и това е само върха на айсберга

 43. 43 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Преди да бъдат реформирани "властите" , а това се налага , трябва да извършим Конституционна реформа . Конституцията ни има Дух , но Процедурната й част е мизерна кошница , в която напусто мъчим да събираме единението ни в модерно Общество ...

 44. 44 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#32] от "сократ1":

  Аз също питам?Кой да дойде?Покажете ми поне един,една формация,една партия.

 45. 45 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#13:"dreamer"]Ако питат мен работещите в съдебната система не заслужават реформа а депортиране. И това ще е проява на хуманност в сравнение с това, което са причинили на всички българи! [/quote
  ++++++++++++++++++++
  Гласувам с две ръце!

  В цялата тази трагедия има само две верни неща
  -Обаждането на Мирослава да сестра и ".....има замесен полицай"
  -Мирослава я няма!

  Всичко останало са лъжи и манипулации, поднасяни на малки парченца!

  Дори многословния ,в такива случай ,Цветанов мълчи!

 46. 46 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Протеста е доста преекспониран, бяха около 20-30 души - от агитката на Миньор, една голяма част са политически ангажирани, а една малка част не бяха наясно какво точно правят там.

  agent
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#44] от "miho45":

  Страхотна позиция, а? Няма кой? Ми ти ако нямаш алтернатива, то това е основно твой проблем..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на borislav_321
  borislav_321
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Този ще бъде поредният отървал наказание за убийство.

 49. 49 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 551 Гневно

  Бунт!!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 50. 50 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тони!":

  Тони мисля ,че ти се страхотна алтернатива ,защото винаги държиш всичко да е както трябва и обещанията да се спазват.Давай да правиш партия и да ги разбиеш.

 51. 51 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Къде са греберите, да ни обЯснат, къде точно е проблема?! В миши дупки!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 52. 52 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тони!":

  Ще се съглася с Вас,след като ми покажете алтернативата.Да не останете с впечатление, че съм очарован от настоящата ситуация в държавата.За съжаление ,не!

 53. 53 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Най-лошото е,че ДОРИ полицията да си беше свършила работата както трябва,обвиняемите пак нямаше да бъдат осъдени!

  Пълна скръб в българското правораздаване!

 54. 54 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#13] от "dreamer":
  До коментар [#45] от "Да бе да"
  Не мога да разбера какво общо има съдебната система!Полицията е тази която не свърши работа!А са галеници на обществото!Там от 100 години няма реформа!Време е за тотална чистка!


 55. 55 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#53] от "faeton":

  Като за начало прочети това в Капитал:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/11/18/1207519_kak_london_ni_naloji_predpazna_klauza/?sp=1#storystart

  Как Лондон ни наложи предпазна клауза
  Кралският съд обясни на България, че съдебната система е още като при Филчев

  "Всъщност британският съд отказва да екстрадира Калайджиева с мотив, че иска да я предпази от българските власти, в т.ч. и от сегашните. Съдът стига дотам да обсъжда дали отказът подсъдимата да бъде екстрадирана ще доведе до това един извършител на убийство да остане ненаказан.
  Ако процесът не е справедлив, няма как да сме сигурни, че действителният извършител на убийството е именно човекът, който е изправен пред съда."

  ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  НЯМА КАК ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ НА УБИЙСТВОТО Е ИМЕННО ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА
  ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 56. 56 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  Този път Дневник се излагат, макар да съм фен. Много "постна" статия. Като сте пращали човек поне да сте се запознали с местната "флора и фауна". В "Стандарт" има интересен анализ на взаимоотношенията на Чочо и с какво той се е занимавал. Мога да ви кажа, че написаното е истина, защото познавам някои от тези хора.
  http://www.standartnews.com/krimi/chochata_pravel_ludi_pari_ot_lihvarstvo_prebival_zakasali_dlajnici-130283.html

  agent
 57. 57 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#53] от "faeton":
  В случая се опитвате да оправдаете безумията на полицията със съда. Като гледам как се води това разследване още непосредствено след изчезване на момичето та до днес , не виждам с какво е виновен съдат. По - скоро този случай е показателен за слабата работа на разследващите по събиране на доказателства и защо после обвиненията се провалят в съда. Но феновете на цветановщината явно са заразени от постоянните му нападки към съда. И въобще не им прави впечатление колко това лице е некомпетенто по правни въпроси.

 58. 58 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#56] от "кЬрава пчеличка":

  Прочетох статията, за която сте дали линк. Наистина, интересно четиво. И ченгетата искат ние да повярваме, че у този закоравял престъпник е проговорила съвестта или нещо друго и се е гръмнал сам? Никога няма да го повярвам! По-скоро бих повярвала, че тоя образ (ако наистина е имал скрит пистолет и се е докопал до него) би изпозастрелял ченгетата, които са били с него и би избягал, но не и да убие себе си.
  Некадърни полицаи, опорочено следствие и почти никаква надежда за възмездие за убийството на Мирослава (дано душата й почива в мир).
  И оставка на всички полицаи, замесени в този грандиозен гаф, и техните шефове, които прикриват некадърността им, воглаве с Цвъко.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 59. 59 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#55:"Музар"]НЯМА КАК ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ НА УБИЙСТВОТО Е ИМЕННО ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА [/quote]
  Той е отишъл в съда сам... и се е предал.... Айде стига сте му припявали на цвъкания, кой е събирал доказателствата? Аз ли? А те в милицията не ги фабрикуват - никак. И пак там спазват всички процесуални действия и са топ ъф дъ поп...... Айде стига.... Сигурно 80% от делата падат в съда заради некадърно (умишлено или не) свършена работа на милицията..... Гори от време на време някой нарочен и това е.... Този случай е същия - човекът си е признал, ама не пред съдия, след което съвсем случайно е самоубит. И неговите показания (не пред съдия) стават да си избърша ...... И нищо чудно да пазят другия, който пък е случайно в психиатрията по други дела, че да не може да се свидетелства срещу него. Как да им вярваш на такива? А после съдът ще виновен, защото го е пуснал......

 60. 60 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Аз по принцип съм недоверечив човек, но в случай, като знам за какви хора става дума и как в Перник се възползват от сляпото недоволство на хората - повече съм склонен на вярвам на полицаите, убийците са хора отдавна за затвора, пък и не само те.

  agent
 61. 61 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#57] от "Gabrielle":

  Така е,съгласен съм,за това използвах "ако" и "даже".
  Гафът на полицията в случая е безспорен.
  С уважение!

 62. 62 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#44] от "miho45":

  Значи питащите ставаме двама!!!!!

  сократ1
 63. 63 Профил на yanko.velev
  yanko.velev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Поредното доказателство колко мижава държава сме е случаят с това момиче.

 64. 64 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Защо Дневник не намери и поговори с полицаите,които са конвоирали Чочо до апартамента му.Тези хора трябва да говорят.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 65. 65 Профил на Даниел Стойнев
  Даниел Стойнев
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Още малко въпроси в Убийствен пъзел от Перник:

  Защо единствено на показанията на един труп се гради цялата теория за убийството?
  - Защо е отвлечена Мирослава, а не друг по – близък до обкръжението на Борислав?
  - Има ли връзка между бившия работодател на Стойчо Стоев – Чочата (Федята, който е добре облечен бизнесмен, известен строител предприемач и не само..) и Борислав Чолев и главан архитект на община Перник - Маринела Чолева

  http://www.inter-view.info/2012/01/ubiistven-pyzel-pernik-miroslava.html

  dietyc.com
 66. 66 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  .."Ушев педераст", "*** за Бойко".. - Скандирало множеството.

  Това същото, за което си мисля, ли е? Значи, хората са много, много ядосани и наранени! Трябва възмездие, просто някой трябва да си свърши работата, най-сетне! С "пържолки" няма да се разминете, господа! Толкова невинни хора си отидоха от този свят..на по 20-ина години..

 67. 67 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#52:"miho45"]Ще се съглася с Вас,след като ми покажете алтернативата[/quote]
  Това да не Ви е дежурен "лаф" на всички гербери? Запомнете - Алтернативата на ГЕРБ е всичко, което не е свързано с тази власт! Толкова. По-зле от сега никога не е било, значи каквото и да е другото решение, ще е по-добро!

 68. 68 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#66:"aron25"].."Ушев педераст", "*** за Бойко".. - Скандирало множеството.
  [/quote]

  Това е,което си мислиш и още скандирания: Умри ,Бойко,умри фуражке!

  Прочетох го в сайта За ПЕРНИК.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 69. 69 Профил на aliya
  aliya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Последните дни и месеци на кървави и безсмислени убийства на деца за пари (убийството на Мирослава в Перник, на Ангел в Катуница, отвличания на деца - нечии синове и дъщери за пари) започнаха да откриват все по-ясно пред очите ни една зловеща картина – израждането на едно общество в чудовищна мафиотска система от ракови клетки за грабеж и изнудване, поникнали незнайно откъде и размножили се в нечовешки уродства върху снагата на любимото ни отечество.
  Чудовищни грабителски и паразитни израстъци, поникнали като отровни гъби и захранващи се от труда на хората. Предишните мафиотски структури незнайно как и незнайно кога, оказва се, са се срастнали с местната власт и чиновничество във всичките им сфери на действие – община, здравеопазване (съдебна медицина), полиция, съд, прокуратура. За да действат съвместно и безнаказано, прикрити от добре разтворения чадър на държавната администрация.
  И за да могат безнаказано да убиват деца – за пари. И убийците след това да бъдат прикрити, следите им професионално заличени и съответните медицински свидетелства надлежно издадени. За да може съдът след това да издаде надлежно и съответните оневиняващи присъди и заключения.
  Както стана ясно от случая с убийството на Мирослава – единият убиец удобно се самоуби, другият удобно бе изкаран шизофреник от удобен местен лекар – психиатър.
  А съдът удобно ще постанови – Невменяем!
  Страшното е, че Перник не е изолиран случай. Всеки български град е превърнат в заложник на срастването на мафия с администрация – общинска, здравеопазваща, съдебна.
  Явно за местното дерибейство местната власт, изразена и в месечни държавни заплати, редовно изплащани, не са достатъчни. Затова мнозина решават да си добавят и странични доходи в мълчаливо съгласие и договаряне помежду си – като си замълчат, където трябва, издадат нужното медицинско удостоверение (макар и съшито с бели конци) на когото трябва, шътнат заплашително на непокорните пред сработилата добре смазана система на вътрешните договорки и уговорки.
  Какво от това, че с тяхна помощ деца са убивани, и мародерствани, а родителите им изнудвани за пари.
  Страната ни е заприличала на умиращо животно, около чийто труп са се настанили удобно кръвожадни хиени и грозни гарвани и ръфат ли, ръфат ... душите и сърцата ни.
  Докога!?

  Завръщане към себе си - aliya.blog.bg
 70. 70 Профил на stop_idiot
  stop_idiot
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#69] от "aliya":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ЛЪЖАТА,ДОРИ КОГАТО ПРЕТЕНДИРА ДА Е С БЛАГОРОДНИ ЦЕЛИ ,Е ПАГУБНА ЗА ОБЩЕСТВОТО.
 71. 71 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Освен това – дори и когато е с белезници, закопчани отпред, този арестант да извади от някакъв тайник пистолет, да издърпа затвора и да се гръмне пред неколцина антимафиоти, колкото и уморени да са те – това означава само едно: че тази служба просто за нищо не става. (Освен ако не се приеме друга една хипотеза: че някой е имал интерес случаят да приключи с този летален изход – и че и тук, както и в случая с “наглите”, има замесени ченгета.)-Едвин Сугарев в е-вестник.

  4itatel
 72. 72 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#19:"Orchid"]Аз имам само един въпрос: кога ще изметем тия боклуци от властта? [/quote]
  Няма да стане скоро, защото тези, които гласуваха за тях, никога няма да съгласят, че са сбъркали цели два пъти само за две години време. За тях е по-добре даже и треи път да гласуват така и ще го направят. Човек трудно си признава грешките)))))

 73. 73 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#69:"aliya"]Страната ни е заприличала на умиращо животно, около чийто труп са се настанили удобно кръвожадни хиени и грозни гарвани и ръфат ли, ръфат ... душите и сърцата ни[/quote]
  Много силно..и точно казано...

 74. 74 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 497 Гневно

  До коментар [#12] от "Stream":
  +++++++++++++++++ lв 10- ката
  ДОКОГА? Несамо ядосани, а трябва да се промени бъдещето на
  ЧОВЕКЪТ БЪЛГАРИН! Да се признаае ,че той е не по малко , можеби и повече от други! (не става дума за раса или етнос) , а за история) ДА ПРИКЛЮЧИМ ЗАВИНАГИ С НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!

  yustal
 75. 75 Профил на sigma_l
  sigma_l
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#74] от "yustal":Според мен е настъпил моментът, и крайно време е,
  тези от ляво и дясно да се обединят около национална кауза:
  Сваляне на мутренско милиционерсккия режим, избори и то веднаага! пОД НАБЛЮДЕНИЕ НА ЕВРОПА И СВЕТА. пОСЛЕ КАКВОТО ДЕЙСТВИТЕЛНО НАРОДЪТ КАЖЕ: ВЕДНЪЖ ДЕСНИ , ВЕДНЪЖ ЛЕВИ - НО ИСТИНСКИ! НИЕ СМЕ НЕНОРМАЛНО ТОТАЛИТАРНО МУТРЕНСКО МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА!

 76. 76 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "sigma_l":
  ВРЕМЕ Е! ИЗГОНЕТЕ СТРАХА! ТЯХ, УБИЙЦИТЕ ДА ГИ Е СТРАХ И ДА ТРЕПЕРЯТ!

  yustal
 77. 77 Профил на sigma_l
  sigma_l
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#56] от "кЬрава пчеличка":
  "Стандарт" не може да се приеме като достоверен с твърденията си :
  1. Заради разнопосочните и всякакви твърдения от службите за сигурност - затова макар, це е в синьо -жълтее.

  2.http://lubamanolova.info/analizi/2012/2322-koy-ubi-miroslava-kak-i-zashto-umrya-stoycho-petrov

 78. 78 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#77] от "sigma_l":

  ++++++++ пак в 10 -ката Поздрав!

  yustal
 79. 79 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хесапов":

  Хесапов,тази статия няма претенции да коментира или анализира.Това е разказ от мястото на събитието.Това че не ти изнасят фактите си е твой проблем,не на коментиращите!
  Този път не си си направил сметката.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 80. 80 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 979 Неутрално

  [quote#69:"aliya"]Предишните мафиотски структури незнайно как и незнайно кога, оказва се, са се срастнали с местната власт и чиновничество във всичките им сфери на действие – община, здравеопазване (съдебна медицина), полиция, съд, прокуратура[/quote]
  Как незнайно?!Още преди около 60г.когато конекрадци и главорези взеха властта в името на народа.От тогава та до сега.
  Всичко друго абсолютно вярно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 81. 81 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#73] от "aron25":
  Ако си дадеш душата и сърцето, да ти ги ръфат, ще ти ги ръфат! Стига с това примиренческо мислене, ако продължаваме така, ще има още много МИРОСЛАВИ!!!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 82. 82 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#81:"ПАВЛА"]Стига с това примиренческо мислене,[/quote]
  Точно така! Аз откога викам да вадим сабите!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK