Заподозреният за смъртта на Мирослава е призован на открито съдебно заседание в Перник

Заподозреният за смъртта на Мирослава е призован на открито съдебно заседание в Перник

© Анелия НиколоваЗаподозреният като пряк извършител на убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов, е призован на открито съдебно заседание, което ще се състои на 20 януари в
Пернишкия окръжен съд, съобщи БТА.


В съда все още няма постъпило искане, свързано с разследването на убийството на Мирослава, уточни председателят на съда Елена Николова. Любенов е призован да се яви там във връзка с постъпило искане от столичната клиника "Св. Наум" за продължаване на времето за изследване.


Любенов има повдигнато обвинение за фалшифициране на пари. Той е постъпил в психиатричната клиника по постановление на Пернишкия окръжен съд за принудително настаняване заради съмнение за шизофрения.
При специализирана полицейска операция "Автокрадци" през март 2011 година в апартамент, обитаван от Марио Любенов в пернишкия квартал "Изток", е открита лаборатория за фалшиви пари.


Марио Любенов беше посочен като основен извършител на убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, която изчезна на 7 ноември 2011 г. и два месеца по-късно беше открита мъртва. Вторият арестуван по случая - Стойчо Стоев, се самоуби пред очите на задържалите го полицаи.


Миналата седмица роднините на Мирослава, нейни приятели и жители на Перник излязоха на мълчаливо шествие с искане за разкриване на цялата истина за убийството. Майката на отвлеченото момиче заяви, че се съмнява в диагнозата на заподозрения, който в момента се лекува в психиатричната клиника в София, защото според нея всеки може да се освидетелства срещу пари.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK