Кой кой е в екипа на Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев при полагането на клетва на 19 януари 2012г.

© Анелия Николова

Президентът Росен Плевнелиев при полагането на клетва на 19 януари 2012г.На 22 януари президентът Росен Плевнелиев ще влезе на "Дондуков" 2 с осемчленен екип. Повечето от хората в него са работили заедно с Плевнелиев в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, докато беше министър. Екипът му ще се попълва в движение.


ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ

© Надежда Чипева, дневник

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ


Цветлин Йовчев - началник на кабинета
Бившият председател на Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ Цветлин Йовчев е единственият в екипа на президента, с когото той не е работил по-рано като министър, но ще заеме един от най-важните постове - началник на кабинета на държавния глава.


Йовчев (роден през 1964 г.) започва кариерата си в контраразузнаването - работи в Националната служба "Сигурност" от януари 1993 г. Не е свързан с репресивния апарат на бившата Държавна сигурност.  В края на 90-те години става началник на създадения по това време ключов сектор "Русия" в НСС. От началото на 2007 г. е зам.-началник на службата. Той е един от офицерите, подготвили доклада на НСС през 2000 г., в резултат на който Иван Костов извърши рокади в правителството си и освободи няколко министри.


В създадената през януари 2008 г. ДАНС оглавява един от най-важните сектори - генерална дирекция "Контраразузнаване". Напуска по свое желание през октомври 2008 г. след скандала с уволнението на зам.-директора и бивш директор на НСС Иван Драшков - заради разбработката "Галерия", по която са подслушвани политици и журналисти.


Година по-късно - през август 2009 г., Йовчев пое от Петко Сертов ръководството на ДАНС. При първия сериозен трус в спецслужбата той подаде оставка на 16 февруари 2011 г. - в разгара на скандала "Ало, Ваньо" и теча на СРС от ДАНС.


Сред мотивите за оставката си пред премиера Бойко Борисов тогава Йовчев изтъкна "неколкократно изразеното недоверие към мен като председател на ДАНС и неоправдаване на очакванията на премиера по отношение на това кои трябва да са приоритетите и какво трябва да върши агенцията съгласно действащия в момента Закон за ДАНС".


Борисов прие оставката му, като обяви, че цени качествата му като експерт, като полицай, като агент на ДАНС, но за да "бъдеш и началник, ти трябват още няколко качества, тоест да контролираш подчинените си".


През лятото на миналата година стана известно, че малко след това Йовчев е бил назначен за съветник по националната сигурност на Бойко Борисов.


ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА

© Анелия Николова

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА


Екатерина Захариева - главен секретар


Юристката Екатерина Захариева ще бъде главен секретар на президента. Тя работи с Плевнелиев от началото на министерския му мандат, когато той я кани за главен секретар или за началник на кабинета. През 2003 г. Захариева започва работа в Министерството на околната среда и водите като експерт, а шест години по-късно го напуска като директор на правната дирекция, след поканата на Плевнелиев да се присъедини към екипа му.


Много бързо обаче плановете се сменят и тя е назначена за заместник-министър, пост, който все още не е освободила. Захариева отговаряше за концесиите на подземните богатства, на плажовете, за държавната собственост, за жилищната политика, за устройството на държавната територия. На нейно подчинение е дирекцията "Национален строителен контрол" (ДНСК), която през миналата година започна няколко акции за премахване на незаконни постройки, сред които и в т.нар. Весело село край язовир "Ивайловград", но заради законови вратички не във всички успя. На подчинение на Захариева беше и Главна дирекция "Административно обслужване", обвинявана за проблемите в избирателните списъци на последните избори.


Захариева, която е на 36 години, е завършила право в Пловдивския университет, а преди това е учила в езиковата гимназия в Пазарджик, която е завършила и вицепрезидентът Маргарита Попова. Има специализации по "Човешки права и околна среда" във Венецианската комисия в Триест и по "Стратегическо планиране и оценка на въздействието на законодателство и политики" в Института по публична администрация в Дъблин и в Националното училище по администрация в Париж. 


ЕВГЕНИ АНГЕЛОВ

© Асен Тонев

ЕВГЕНИ АНГЕЛОВ


Евгени Ангелов - съветник по икономическите въпроси


Бившият зам-министър на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов ще бъде съветник по икономическите въпроси и инвестициите и ще оглави ресорния съвет към президента. "Тясната му специалност" в икономическото ведомство беше именно конкурентоспособност, инвестиции и приватизация.


От средата на 2009 г. оперативната програма "Конкурентоспособност" отлепи от дъното, но парите все още не са стигнали до бизнеса. Ангелов предложи промени в ОПК, целящи да облекчат бюрокрацията при кандидатстването за субсидии за бизнеса и да ускорят оценката на европроектите им. Той бе инициатор и на коренната промяна в духа на програмата, която да замени директното финансиране с възможности за получаване на гаранции за нисколихвени заеми и дялово финансиране. Идеите и предложенията му за насърчаване на иновациите (включително проектозакон) обаче не се случиха.


Ангелов е завършил е МВА в Harvard Business School и бакалавърска степен в London Guildhall Univesity. Работил е в Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ в Лондон, където е заемал различни постове, включително и на главен банкер, а после в компанията за недвижими имоти Trigranit Development Corporation, основател на фонда за дялови инвестиции Attria Capital Partners и на New Energy Partners – компания, развиваща дейност в областта на възобновяемите енергийни източници.  


Той се оказа и един от най-богатите влезли във властта като част от кабинета "Борисов". В декларацията му пред Сметната палата за 2009 г. е вписано, че притежава два апартамента в Лондон. Единият е 80 кв. м и е купен през 1996 г. за над 180 хил. лв. от заеми и заплати, а другият - 57 кв. м, е купен през 2000 г. за 508 хил. лв. Ангелов има и парцел от над 1 дка в Панчарево, купен през 2007 г. за 40 хил. лв. Зам.-министърът има налични 178 хил. лв., а на влог близо 216 хил. лв. Декларирал е заеми за над 911 хил. лв. и акции във Фонда за недвижими имоти "България ДСИЦ", в "Енергоремонт холдинг", Първа инвестиционна банка, "Зърнени храни", "Агрополихим", "Балканфарма-Дупница" и "Оловно-цинков комплекс".


Елица Николова - икономически секретар


Бившият началник на кабинета на министър Плевнелиев - Елица Николова е завършила международни икономически отношения в УНСС, има и втора специалност "Счетоводство, финанси и контрол". Тя се познава от най-дълго време с новия президент.


Според медийни публикации шест години е работила като контрол на проекта "Бизнес Парк София". Следват три години работа в областта на корпоративния финансов мениджмънт.


Петя Тянкова - юридически секретар


Тянкова е бивш адвокат, била е юридически съветник на Плевнелиев и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Там е работила и по проекти на Световната банка.


Росен Кожухаров - юридически секретар


Юрист, работил е в Министерството на правосъдието. Един от експертите, общували с Европейската комисия по механизма за наблюдение на правосъдието и вътрешния ред.


Павел Анастасов - ръководител на специализирано звено за анализи и прогнози


Бившият парламентарен секретар на министерството на регионалното развитие Павел Анастасов ще оглави звено за анализи и прогнози в президентската администрация. Той е завършил Първа английска гимназия в София, след това политология в Софийския университет и магистратура по международни отношения в Лондон.


Когато завършва през 2008 г., започва работа в Министерство на отбраната. Според медийни публикации Радослав Точев, сегашен консул на България в Ню Йорк, го кани да стане член на комисията, която пише външнополитическата програма на ГЕРБ.


Два месеца преди парламентарните избори през 2009 г. бил изправен пред избора - да работи във външнополитическия екип на Николай Младенов или в икономическия на Плевнелиев. Предпочел икономиката.


Мария Иванова - прессекретар


Журналистката Мария Иванова започва във вестник "Пари". От 1998 г. до 2008 г. е икономически репортер в БНТ, водеше икономическата рубрика в новините в 22 часа. През 2008 г., когато Меглена Плугчиева стана вицепремиер по еврофондовете, я кани в екипа си за работа с медиите. Оценката на бившия вицепремиер за Иванова е "много добър професионалист, лоялен към държавата и към хората, с които работи".


Пред "Дневник" Плугчиева каза, че Плевнелиев е бил единственият, номиниран за министър от ГЕРБ, който през лятото на 2009 г. я търси, за да разбере на какво ниво е оперативната програма "Регионално развитие". Тогава тя му препоръчва Мария Иванова.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1409 Весело

  До коментар [#1] от "Mr.Kilmister": Леми, ти очевидно си близък на семейство Плевнелиеви и всичко знаеш! Сигурно и с друга информация разполагаш, защо не я продадеш на някой жълт вестник?... А защо не ни обясниш какъв човек би бил достоен за Президент, да знаем? Бивше ченге, обикновен доносник, комплексар, мошеник или крадец, защото май Плевнелиев не е нито едно от изброените?

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#3] от "Станислав":

  Слабо си информиран
  Плевнелиев е бивш комсомолски активист и перач на червени куфарчета.
  Прочети кой е Лазар Причкапов. Все още инфото за него не е изтрито от нета. Следите на "Президента" обаче са старателно заметени.
  За обществото той е успял бизнесмен - само ми кажи, как човек който си няма грам понятие от строителен бизнес (завършил е изчислителна техника във ВМЕИ "Ленин", може да се уреди да е от първите, които да изнасят строителени работници за Германия, по Спогодбата, подписана не от кой да е друг, а от госпожа-другарката Емилия Масларова, която в Зората на Демкорацията пак беше Министър, но на едно друго министерство И пристигна в Германия на следващия ден, след като Росенчо Причкапов вече беше там и я чакаше

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 6. 6 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Доста добри попадения! Успех!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  От Гоце е мноооооооооооооооооооого по-добър!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 793 Неутрално

  От повърхностен поглед има поне две неща, които ме смущават
  - шеф на кабинета на президента да е топ ченге в разцвета на силите си (независимо кой е той, не мога да кажа нищо конкретно за Цв.Й.)
  - главен секретар да е някой, който на 30 годишна възраст да е зам.министър отговарящ за "за концесиите на подземните богатства, на плажовете, за държавната собственост" в България

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Със сигурност не приличат на олигарсите и комунистическите функционери съветници на Първанов.

 14. 14 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#8:"gibi"]От Гоце е мноооооооооооооооооооого по-добър! [/quote]

  Това не значи нищо, почти всеки е по-добър от Гоце.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#5] от "Mr.Kilmister":Така е, слабо съм информиран, но и малко са ми омръзнали конспиративните теории и не обичам да се ровя в живота на хората. Колкото до новия президент, симпатичен ми е и му давам доверие на кредит - времето ще покаже дали греша или не. И му стискам палци да успее да сътвори нещо смислено на тази си позиция! А иначе и аз съм фен на Motorhead

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 17. 17 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#16] от "Станислав":

  Това, че си фен на MOTORHEAD е чудесно
  Това, че си фен на Плевнелиев, обаче - не чак толкова (е, поне според мен).
  Но както се казва, всеки има право на мнение

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 18. 18 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#3] от "Станислав":

  Ами ако е боса на тези ,които изброяваш?И май още не си е умил лицето ,откакто Цецко го овъргаля за едни пари .

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  [quote#5:"Mr.Kilmister"]Все още инфото за него не е изтрито от нета.[/quote]

  А нещо по-конкретно да споделиш все пак, нещо, което да може да се провери обективно. Не просто фишки за имена, за които колкото и да се рови някой, трудно ще намери нещо. Изобщо, освен че наричаш ТУ с комунистическото му име и манипулативно правиш връзка между Масларова и Плевнелиев, не видях да имаш някакви аргументи за конспиративните ти връзки.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#5] от "Mr.Kilmister":

  Достатъчно е да поспиш една седмиса на паркинг в Германия , да сънуваш че си строител, и ще се събудиш като такъв. И да кажеш ,че си НЕМСКИ ВЪЗПИТАНИК. И в Е вропа има "Американска мечта ". Трябва само някой да ТИ Я осъществи .

 23. 23 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Важното е да няма ченгета, доносници и други мошеници. Йовчев като бивш офицер от службите трябва да внимава и да отстои на съблазънта да допусне до Плевнята напористи доносници и други подобни ласкатели.
  Все пак Йовчев е станал доктор в нов държавен ченгесарски университет и научен ръководител му е бил ректор - доносник, раздавач на научни титли.

  Миша
 24. 24 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Не мога да разбера защо са тези прения ? Не стана ли ясно вече на всички, че от 22 години насам за властта в тази държава се борят явни и скрити комунисти. Едните по-успели тези от камарилата на ТЖ ,другите по-малко поради което се скриха зад разни измислени партии. ГЕРБ,Атака,БСП, СДС ДПС и др.
  Ако ги събуеш всички са със червени гащи ,а по-голямата част и със зелени чорапи.

 25. 25 Профил на to4en
  to4en
  Рейтинг: 374 Неутрално

  САМИ СИ ГО ИЗБРАХМЕ !!!

 26. 26 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#22] от "papyre":

  Опитай да спиш на паркинг в Германия да видиш дали това е възможно . На втория час полицията ще дойде да те проверява.

 27. 27 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Екипът изглежда съставен от млади, образовани, и вече придобили административен опит специалисти.
  Плевнелиев е от хората, които сочат вярната посока на България. Ако и него омаскарите и оплюете, само защото повечето сте хейтъри, пак ще затънете в тресавището на неразбираемите за вас беди, които съвсем логично ви се случват.

 28. 28 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#8:"gibi"]От Гоце е мноооооооооооооооооооого по-добър!
  [/quote]
  С Гоце и говедо да сравниш, пак ще е мнооооооооооооооооооооооооооооого по-добро.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#24] от "naskom44":
  Точно !

 32. 32 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  Не е ли по- добре да коментираме след една година? Всеки сам си подбира екипа и си носи отговорност за това. А Плевнелиев засега не е показал, че е безотговорен. И стига с тези комсомолски истории от преди 22 години, когато всички сме били такива. И дано сега някой не заяви, че той не е бил, борил се е активно срещу комунизма и т.н.

 33. 33 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Не живея в България, но по предложените биографии ми се струва, че са образовани относително млади хора. Не са правили кариери при комунизма. Много по-добре от склеротизирали старци, чиято единствена заслуга е била верността към СССР и партията.

  E PLVRIBVS VNVM
 34. 34 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#33] от "PavelCZ":

  Така е, но лошото е, че в България тия неща са и по наследство. За пример - "младите хора", които включи в кабинета си царя - деца на комунистическата номенклатура, които действаха под диктовката на многобройните си роднини - членове на ЦК на БКП и на КДС.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 35. 35 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Готино е, че Цветлин Йовчев заема толкова важна позиция.

  Току виж сме почнали да почнем да ползваме на Първанов и обкържението му урината за отопление (щото подозирам, пикае газ по този повод).

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 36. 36 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  Екипът е добре подреден, а това че Йовчев е бил началник на сектор "Русия" в НСС е много добре. Ясно показва, че знаят откъде да очакват подливане на вода и помия.
  Сега да очакваме един рязък завой на Запад и приятелско махане с ръка : "Досвидания товарищи."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 37. 37 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно  Продължение на доброто начало.


  - Успех Роска !!!
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 38. 38 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#26] от "naskom44":

  Ще бъда благодарен ,ако само ме провери и ме остави да си доспя .

 39. 39 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Плевнелиев ми е безразличен. Отдавна не гласувам за никой. Но по СКАТ представиха нигата "Операция президент". Изнесени са смразяващи данни за истинските инвеститори в бизнеспарка и Резиденшъл парк - по нишка, тръгваща от кипърски офшорки и свършаща с добрия приятел на Путин исландеца Тор Бьорголфсон. Има и още по-сензационни детайли около родословието на една от неговите фирми "Ирис" и интереса на немски служби към нея. (според автора лилов "Ирис" е смесено българо-съветско предприятие) Плюс първи секретар на ОК на ДКМС и делегат на последния конгрес на комунистите, баща - шеф на отдел в Областния комитет на БКП, майка - партийна секретарка на училището му...
  Все пак човекът говори добре, но нека да видим истинската му политика. Понеже същият автор написа "Тайният проект Бойко Борисов" и гледам, че всичко в нея се сбъдна до конец - от случая с Калинка през Белене и Южен поток до работата на Цецо в ДС (за чина майор от ДС на Бойко засега все още никой не говори) и простотиите, които прави.
  Кожухаров, Ангелов и Захариева от екипа на Плевнелиев не са стока, но това е тема на друг диспут.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Е как кой кой е, президент - Борисов, Премиер-Борисов, министър на милиционерите-Борисов, храни-Борисов, финанси-Борисов....изобщо дет не го сееш там никне Борисов. Има си държавица човека и се вживя прекалено в ролята си на главатар на варварска България.

  Да живее България и българският народ.
 42. 42 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#8] от "gibi":

  Тепърва ще се сравняват Първанов и Плевнелиев, досега е ясно само че единия и другия са възпитаници на Партията закрилник

 43. 43 Профил на filip
  filip
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Съвсем нормално е Първа инвестиционна банка да е в екипа на Росен Плевнелиев ,все пак ПИБ е една от най-добрите банки в България и ще сътрудничи добре с новият президент .

 44. 44 Профил на kostadin
  kostadin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво на Първа инвестиционна банка и заслуженото й място в екипа на новият президент Росен Плевнелиев .Банката с всеки изминал ден показва ,че е номер едно

 45. 45 Профил на beyonce
  beyonce
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поздравления за Първа Инвестиционна банка за вече съвместното й участие с Росен Плевнелиев .Не случайно си остава най-качествената банка

 46. 46 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Засега не приличат на екип, но току-виж се сработили

 47. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#39] от "pogled":Ако си създаваш мнение ,гледайки СКАТ,си в голяма грешка.СКАТ е една от най-проруските телевизии,бъкани с агенти на ДС,представящи се за журналисти тип Велизар Енчев или Стефан Солаков..И добър ден дати пожелаят,ти пак погледни дали не е изгряла луната...

 48. 48 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#47] от "yanne":
  Що за аргумент! Може би те не гледаш новините по БиТиВи, понеже е на олигарха Гергов, перящ маса руски пари, или по Нова, понеже гръцкият собственик е награден със златна звезда Герой на СССР или ТВ 7, понеже финансиращата я Корпоративна банка е израснала от бивша българо-съветска банка. И т.н., и т.н!
  Григор Лилов има американска награда за журналистика на фондацията на Джон Паница и Държгавния департамент, книгите му са в библиотеката на Американския кногрес и университетите от бръшляновата лига, макар че са български и нямат превод на английски (отваряш например Иейл, влизаш на библиотеката и и търсиш по име или заглавие).
  А в крайна сметка не ме интересува толкова кой е човекът, а какво говори и какво е написал. Като прочетеш новата книга за президента или "Тайният проект Бойко Борисов" или "Тайните на големите играчи", "Либийска връзка" и т. н. напиши какво е мнението е. Аз такива сензационни и абсолютно достоверни антикомунистически четива не съм срещал от никой друг у нас. А фактите за Плевнелиев са смразяващи - от биографияата и лъжите му през изтритите данни в родния Търговски регистър до немските документи и въобще разследването на автора. Заложил си е свободата с тази книга - та това е клевета срещу най-висшето длъжностно лице у нас.
  Навремето не му повярвах за проекта бойко борисов, но се оказа прав - от Калинките до работата на Цецо в ДС и зулумите му. Защо да не му вярвам и за останалото?!

 49. 49 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ПЛЕВНЕЛИЕВ КОГА ЩЕ ДАДЕ ФИНАНСОВ И РАБОТЕН ОТЧЕТ ПРЕД НАРОДА СИ, ЗА НЕНАДЕЙНАТА МУ ПРЕДИЗБОРНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СТРАСБУРГ И БРЮКСЕЛ?? ЗА СМЕТКА НА ПАРТИЙНАТА МУ ШАЙКА ИЛИ ЗА СМЕТКА НА БЮДЖЕТА БЕ ЕКСКУРЗИЯТА МУ?

  Поради абсолютна липса на План-ПЛАТФОРМА ЗА ПРОГРЕС И КОНСОЛИДАЦИЯ НА НАРОДА, както ВСИЧКИ НЕЙНИ ВЛАСТ-КОНКУРЕНТКИ, НОВАТА частна, полит-шайка "АТАК-2ка", днес ще поткрепи НАТО-МАРИОНЕТНОТО И ЕВРО-КОЛОНИАЛИСТИЧНО, ГЕРБ-опейско ПРАВИТЕЛСТВО, УТРЕ ДРУГО, И ТАКА ЧРЕЗ НЕСПИРНИТЕ ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРСТВА, БОЕВЕ, СВАДИ И ПРЕРЕКАНИЯ, ДО ПЪЛНОТО САМОУНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПОТОМЦИТЕ НА ДЯКОНА. ОТЧИТАЙКИ БЕЗРЕЗУЛТАТНА АКТИВНОСТ, ЗА СМЕТКА НА БТЮДЖЕТА!

  Вече всички се смеят на култ-оглупиралите разпри, поборства и свади в парламента, чрез които се потдържа безогледно, ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ в родината на ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ.
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-РАЗПОКЪСАНOСT основанa на частният ТРИАДИЧЕН култов ИДЕОЛОГИЗЪМ?
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-ПОЛЯРИЗАЦИЯ ОТ РАЗПРИ И КУЛТ-БЕЗПРИЕМСТВЕНA АНАРХИЯ?
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, а не ДЕМЕК-оКРАЦИЯ, и ПОЛИТ-АНАРХИЯ.
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА СВОБОДА, А НЕ партийна-затвореност, РАЗПРИ, СВАДИ И БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ!
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА КОНСОЛИДАЦИЯ, МИР, СПОКОЙСТВИЕ И СИГУРНОСТ, А НЕ парламентарна-ДИСКРИМИНАЦЯ.

  НИКОГА НЕМОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЕДИННОСТ И КОНСОЛИДАЦИЯ НА НАРОДА, А КАМОЛИ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В ДЪРЖАВНОТО УСТРТОЙСТВО, ЩОМ СМЕ РАЗЦЕПИНИ, ПОЛЯРИЗИРАНИ И ПОБОРНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕН-ДИСКРИМИНИРАНИ, ЧРЕЗ УМИШЛЕНО ПОТДЪРЖАНАТА БЕЗПРИЕМСТВЕННОСТ НА ТРОИЧНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНОС, АМАТЬОР-ЧАСТНИ-УВЛЕЧЕНИЯ.
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ИЗБОРА НА ЛИДЕРИ И ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ ДА СТАВА НА ОСНОВАТА НЕ ВЕЧЕ ОТ, ЧАСТНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ И НЕПРИЗНАВАЩИ СЕ ЕДНА-ДРУГА партийнo-ЗАТВОРЕНИ ШАЙКИ, А НА ОСНОВАТА НА ИЗБОР НА ТАЛАНТИ, И ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ НА ВСЕКИ ПОСТ.

  ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЗА ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ И ОСТАНЕМ КАТО РОД-БЪЛГАРСКИ, ТРЯБВА ДА ОСТАВИМ (не да забраняваме) личните си КУЛТ-ПОЛИТИЗИРАНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ УВЛЕЧЕНИЯ ПО ДОМОВЕТЕ, И СЕДНЕМ ПРОФЕСИОНАЛНО ДА ЗАРАБОТИМ ЗА ДЪРЖАВАТА.

  ДЪРЖАВНА РАБОТА НЕ ВЕЧЕ НА ОСНОВА НА ТЕЗИ НИ ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗРАВНЯТ, А САМО ЩЕ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, ЖИВОТИНСКИ-БЕЗПРИЕМСТВЕНО!
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ВРЕМЕ Е ДА ПРОМЕНИМ НЕ САМО СЕБЕ СИ, НО ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА И СВЕТА.

  ДА, НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРИЗВАНИ ЗА ТАЗИ РАБОТА, НО САМО ЧРЕЗ УЗАКОНЕНА В КОНСТИТУЦИЯТА НИ ТРИАДИЧНA-ПРИЕМСТВЕНОСТ И ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, КАТО ОСНОВА НА ПО-ВИШАТА ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО, НЯМАШТО АНАЛОГ В СВЕТА!

  ЗАБРАНЯВАЙКИ КОНСТИТУЦИОННО, КАКВАТО И ДА Е НАМЕСА НА КОЯТО И ДА Е КУЛТ-ТРИАДИЧНА ГРУПЩИНА; ( КУЛТ-ПАРТИИ, КУЛТ-РЕЛИГИИ И КУЛТ-ЕТНОС), В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ НИ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ДЕЛА!

  СЕГА Е НАШЕТО ВРЕМЕ ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ОТНОВО КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 50. 50 Профил на gembi
  gembi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  http://www.capital.bg/biznes/2011/11/29/1214627_energoremont_holding_izliza_na_pechalba_za/
  Евгени Ангелов - Енергоремонт Холдинг - Иван Шиляшки !!!!

 51. 51 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#3] от "Станислав":

  Много наивници в тази държава и млади и стари.Затова сме на това дередже.Тъй наречения президент еточно това,което пише в блога,а може би ще излезат и други похвали на потомствения комунистДКМС и сътрудник на службите.Ако не беше скрития тогава имидж на неговия ментор Боко този нещастник и за сервитьор не става,както го определи Сидеров.Бог да пази България от комунисти и агенти -д.в.37 май 2000 г.

 52. 52 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#5] от "Daj Ribu":
  Как мръснишки всички червени мръсници се опитват да заличат престъпния си произход и род.Тяхната автобиография започва от30-им години написани в комсомолски стил все най- знаещи,можещи и многоооо ученолюбиви.Нищо за родовия си корен,чичо,лели и т.н.Все едно ,че са паднали от небето.След това става ясно, че от комунисти и агенти не може да се отървеме.Решението на проблема :декомунизация,лустрация,нционализация на имоти,богатство-лишаване от право на трудов стаж,привилегии,звания и т .н.,народен съд и право на работа само в селското стопанство,строителството,транспорта,ноне като ръководни кадри.Това на кратко е смисъла на Германската формула за изграждане на морално,справедливо и хуманно общество.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK