Борисов пред Кеворкян: Министрите имат много знания, но нямат характер

 

© Надежда Чипева, Капитал

 Премиерът Бойко Борисов гостува в "Дарик радио" днес. Там въпроси му задаваше Кеворк Кеворкян. След като разказа как е минал денят му, премиерът заговори по същество. Ето по-интересните моменти от диалога.
 
Знаеш ли как съм те нарекъл тебе? Г-н "Тези да си ходят веднага, всички заедно". Продължаваш ли да държиш на това? Това е соло играч. Това ли си?
- Напротив, напротив, ние сме един огромен екип и колектив ...
 
Който ти измъкваш от различни неприятности.
- Правителство, парламентарна група, кметове, общински съветници, областни управители. Така че стойността на тези хора е много по-голяма, отколкото стойността на т.нар. лидери в някои партии. Да речем, един Митко Николов в Бургас, има стойност ... или Йорданка Фандъкова и да не изброявам още колко, колкото нямат дори лидерите на другите партии, като носители на позитивни, добри идеи и свършили най-вече много работа. Мога да дам поне 15-20 примера от ГЕРБ. Иначе в личен план, ако ме питаш просто приятелски, съм ... просто се уморявам. Защото действително полагам огромни усилия ...


Остарял си малко?
- И се изнервям ... Ами то няма вечни хора, така че това е нормално да се остарява.


Уморен ми изглеждаш.
- Умората си казва думата поради простата причина, че, виждаш – всеки ден се стараем парите на данъкоплатците, които са ни дадени, да ги управляваме, да им показваме къде ги слагаме.
Но си и малко нервен, да ти кажа?
- Да, има моменти и умората прави повече раздразнителност, човек изпуска думи.


Това, което направи с Марин, беше, да не кажа глупаво, но – изпуши.
- Вижте, аз толкова, толкова несправедливи упреци съм чувал от тях, че те толкова се засягат, толкова са докачливи ... Все пак, ако си спомняте, аз бях осъден от БСП, че накърнявам достойнството им. На тази партия, която е взривявала църкви, избивала е хора по лагерите, аз съм им накърнил достойнството, за което ме глобиха и си платих 2500 лева.


Ужас.
- Е, ужас, ами.


Трябва да ги вземеш обратно. Сега Станишев ще е с нас, поискай си ги.
- От него не искам нищо.


От него не искаш. Сега разбира долу-горе какво правиш. Аз се опитвам да те наблюдавам и разбирам защо ти си "Водещ номер едно".
- Така че много по-обидно е да излезе Първанов, като действащ президент, той ... последните месеци, действащ президент, той се държи като лидер на партия. Но на него близките му медии му прощават всичко. Както и да е ... На другите по един или друг начин не ...


Сега, виж, ти знаеш, че ордени са раздавани с чували.
- Някак си ... остави, не искам да го коментирам Марин. Преценили са, дали са му, както и да е.


Твоята реакция? Защо изпусна нервите си?
- Защото като ... Хората, които трябваше да ме разберат, на хората, на които трябваше да им поднеса извинения, ако съм разбран лошо или съм сгрешил. Нищо лошо няма в такава динамика човек да сгреши – затова има думата "извинявай", думата "прости", думата "сбърках". Аз се обадих на родителите на семейството. С който трябва, аз се разбрах. И те самите казаха, да, приемаме и ние...


Не, тази реплика беше извадена от контекста.
- И беше извадена от контекста. И изведнъж ми се хвърлиха. Ама Първанов, като започна, това е недопустимо, това било нещо страшно...
От другата страна неговият партньор Костов: Ама ние тука, това е арогантно.


Значи, просто забележете ги тези, които се наричат десница и левица, те си действат като сестри Аджови или сестри Кушлеви. Примерно Атанасов и Бойчев, вижте ги как вървят заедно. Михов и Атанасов са винаги заедно. Ако се изкаже Първанов, веднага Костов или Костов-Станишев. Едни и същи думи, винаги. Едновременно ни атакуват. Ама те са много, но са слаби. Ние ...


Сте малко...
- Сме малко, но сме добре организирани, имаме кауза, имаме енергия, имаме цел, желаем победата и затова успяваме. Каквото и да ни коства това – умора, мъка, болест, смърт накрая, няма значение. Важното е България, както новият президент Плевнелиев изнесе една изключителна реч в парламента.


Кой му я е писал между другото, знаеш ли?
- Никой не му я е писал. И то знаеш ли защо никой не му я е писал? Защото аз, когато взех решението да го номинирам пред партията, аз бях слушал тази реч стотици, хайде да не е стотици, много пъти в колата, когато съм пътувал да откривам или да правим обекти с него.


Той стоеше, аз мисля, че съм го споделял, но сега след тази реч мога да го кажа, той стоеше и ми говореше на ухото, пътувайки така, с часове, как трябва да изглежда България 2020 г., че трябва да спрем да мислим детайла, днеска това, което се случва.


Твоите идеи от него ли са?
- Голяма част идеите от него.


Не думай.
- Да, разбира се. Е, сега, инфраструктура, тези неща са си мои, но примерно енергийната ефективност той ми я внуши. Че е по-добре да намаляваме потреблението на електроенергия, отколкото да развиваме много мощности.


Ама ти казваш нещо невероятно. Монумента му внушават. Ти си монументът, паметникът. И сега се явява един Плевнелиев и почва да ти внушава.
- Нито съм монумент, нито съм паметник...
Не случайно аз съм обграден и цялото ми правителство, с изключение на Цветанов, който по своята същност също си е експерт от Министерството на вътрешните работи. Всичките ми останали министри дори не са членове на ГЕРБ, са експерти, които съм ги избрал именно заради експертните им качества. И затова тези хора допълват това, което не мога.


Да ти припомня. Да ти кажа защо се засмях. Защото разбирам защо ти си станал водещ №1. И ти го казвам съвсем сериозно и съм го писал. Ти просто не даваш никой да се вклини. Много си убедителен. Ако срещу теб една по-мека Мария има, ти му смръзваш кръвта. Аз сега си давам сметка защо така те лигавят, като разговарят с тебе.
- Пак противниците го правят. Кой се лигави? Те просто дори ... вече, понеже ... Аз схванах тактиката им, затова сега и аз използвам. На всеки журналист, като дойде, казвам – а, вие нали сте на Първанов?


И те застават гузно. Ама дали са, дали ... няма значение. Защото това ми го направиха на мен. Нали започнаха първо – той живее в медиен комфорт. А бе какъв комфорт? Цели телевизии, вестници само с мен се занимават и само лошо пишат и говорят?


Абсолютен медиен комфорт. Въпросът е – как го постигна обаче? Това е темата ни. Как го постигна? Даваш ли си сметка, как стана?
- Нещо да ми е спестено, да не ме е питала, да не се ... ако иначе скандал може да мине за три дни, при мен 10 не го оставят да слезе от това ... Дори вчера в парламента запитали за някакъв, който бил играл срещу мен футбол. И после съм го изгонил от България. Нито му знам името, нито си го спомням. Просто виждаш докъде им стига падението, нещастието и желанието нещо да говорят, да уязвяват, ама не знаят какво, ама ето така да го говорят. Смешни са дори.


Добре, да ти припомня една история. Казваш нещо, обичайните си отчети, много сладко ги казваш тези работи на репортерите и след това им казваш – хайде, довиждане, приятна събота. И те ти благодарят. А денят е неделя. До такава степен си ги зомбирал. Ти това сигурно си даваш сметка, нали?
- Ами и те работят като мен, и те не знаят кога е събота и кога е неделя. Сега, днес, дали знаят и те, милите ... Нали ги виждаш отвънка – фотографи, апарати, диктофони ...


Всичкото тук, ще отиват, ще го свалят, ще го пишат, някой ще дойде и ще им каже – не, не, това добре го е казал, напишете малко по да има лошо, дайте сега един анализ още по-лош да има. Нали знаеш как е?


Така че те затова им е все тази, както и на мен. Дали е събота или неделя, какво ми е значението? Друго какво значение има за мен?


Ти се яви в 2002 година и до 2005 година беше заедно с царя. Как те изтърваха, какво подцениха? Да не би най-голямата ти сила да е това, че те те подценяват? Да не би това да е?
- Не, аз, когато те бие някои 6-7 пъти поред, да го подценяваш, мисля, че е глупаво. Но "изтърваха" е точната дума. Първо, службите, след това политиците. Вижте, те си се бяха разбрали, едни сини, другите червени. То им личи.


Как яростно ни атакуват всички. И не атакуват никого другиго, абсолютно никого другиго, нямат врагове други освен мен и ГЕРБ. И просто нашето появяване, това, че ни изпуснаха, това, че така се случи и сега не знаят буквално какво да правят. Кога са разчитали, че ще се ...


Убеден си в това?
- Да, абсолютно съм убеден. Абсолютно съм убеден. Ами царят, ако не ме беше сменил от главен секретар?


Но понеже стана дума за Плевнелиев, усещаш ли, че не е хубаво да даваш от себе си...
- Защото, когато хората, говоря за министрите, за заместниците им, експертите, които са, те имат много знания, но още нямат характер, нямат воля, нямат тази съпротивителна сила, не са още достатъчно зрели бойци, за да могат да са на първата линия. Затова съм им нужен. Много коварен противник. Вие виждате цялата политическа класа от прехода, които всичките са си били по един или друг начин коалиции заедно, разбирали са се помежду си какво да вършат, връщали са си, давали са си мандати, гарантирали са си неприкосновеност след това.


И ти прибра двайсетина мандата.
- В смисъл?


Ами само дойдоха при тебе. Този алъш вериш и при тебе върви.
- Ама не, аз съм правителство на малцинството. А иначе оттам нататък аз не съм виновен, че от другите партии не могат да си държат и нямат кауза да си държат депутатите. Как са си ги подбирали тези депутати? На какъв принцип, на каква кауза?


Ти какво направи с шампиона по лъгането Яне Янев, та дойде при тебе?
- Той не е дошъл при мене.


Е, как да не е дошъл, дойде, целуна ти лявата пантофка като на папа.
Бойко Борисов: Не, не, няма такова нещо. Вижте сега, това са приказки, всички, които по един или друг начин не ме плюват, се приемат, че ми целуват пантофката. Тези, които на Първанов му целуват пантофките, тях не ги споменаваме. Нали така?


И това беше човекът, който говореше невероятни работи за теб.
За стотен път ще го кажа, да и той продължава да ги говори. Дойде при мен по три теми, тогава беше бюджетът, тъй като пак нашите "партньори" вдясно бяха против, Синята коалиция, подкрепи ни бюджета, пакта за финансова стабилност и Закона за конфискация на имущество, придобито по незаконен начин. Толкоз.


И сега за шистовия газ пак. Ветото срещу президента, за което му благодаря. Това е. Какво да направя? Ако искате правителство на малцинство, не може да се управлява, трябва да отидем на нови избори.


Което ти се върти в главата.
- Което никога не ми е минавало през ум, аз щях да ги направя три в едно, ако съм искал да правя предсрочни избори. Това беше партиен вот и се сблъскахме партиите.
Моят резултат беше най-добър. Въобще аз имам да направим, виж, 2012 г., сега трябва да завършим "Тракия", трябва да пуснем софийското метро, трябва да пуснем Южната дъга, трябва да пуснем "Дунав мост 2", трябва да пуснем "Меден рудник" в Бургас. Ако ни няма, какво ще стане?


Ами ние нали си спомняш правителството на Първанов, тройната коалиция, му бяха спрени всички пари, еврофондовете му бяха спрени. Сега усвояваме 24%. Ако е живот и здраве, за 2012 г. трябва да усвоим 4-4,5 млрд. Утре на обяд обядвам с комисарите, идват тук да се разберем как по-бързо да ни кофинансират проектите.


Това всичкото, което казваш, е точно така.
- Ами то е така, и то е важното. То остава.


Аз съм писал преди време, че ти си направил добре сметката, защото правиш магистрали, с тях ще те запомнят...
- Извинявай, само тука ще те прекъсна. От Русе, казвам, Русе, докато няма четирилентов скоростен път, ще бъде един провинциален град. От най-голям град в България на Дунава един малък провинциален град. Направим ли четирилентовия път, при "Дунав мост 2" изкараме ли инфраструктурата, и Видин, и Лом, и Русе ще станат едни разкошни български градове.


Мога да се обзаложа. Защото инвеститорите искат да инвестират. Имаш Дунава, там огромни пари се наливат по Дунавската стратегия като плавателна река, и един четирилентов път до Търново, свързваме го с "Хемус", ето ти топлите пристанища на Варна и Бургас. Ако иска, идва вдясно, през София по магистрала "Струма" слиза на Солун или тръгва по "Дунав мост 2", или по "Дунав мост 1" и отива на запад. Това е бъдещето на България. Направим ли го това, ще минат години и тогава ще го оцените.


Това не го оспорвам. Аз знам, че това можеш да го говориш непрекъснато и си прав да го говориш. Само че аз се опитвам да разбера защо успяваш, защо си толкова обсебен от тези идеи и освен това как надделяваш. Ти дотук ми водиш на мен с 10 точки. Предполагам, че е 12 и ще ти кажа защо. Защото ти... В твоя монолог е невъзможно да се вклини човек и той е много убедителен вероятно за публиката.
- Защото съм си ги направил всичките. Знам дума по дума...


Аа, това, това... Да, това го...
- Метър по метър. Ето сега, изпитай ме...


Говоренето е.
- Изпитай ме за Ришкия проход, изпитай ме за Бургас – Слънчев бряг. Кои точно отсечки ще ти кажа ще почнем тази година, май – две, кои проектираме – моста на Ахелой тази година и ще го стопирам февруари другата година.


Аз за всяко нещо съм вложил енергия, труд, натиск, поне десет срещи – архитекти, строители, инженери. И накрая с Дянков сядаме и той ми обръща листа и казва: "Добре, само ми кажи от кое да задраскам тук, за да го прехвърля тук?"


И ти? Дянков – лош.
- И по три дни... Не, напротив. И по три дни... Не мисля. Ето сега... Вицепремиерите, и двамата са ми много добри. Те затова така ги мразят. Затова така ги мразят и затова искат да ги сблъскат, защото всеки в неговата сфера се справя прекрасно. Примерно, с огромни усилия...


Между другото, това го споделих и с канцлера Меркел завчера, на президента Ромпой съм го казал, на председателя на съвета, но само това е важно и понеже ни е като новина, защото много се говори за предстоящия Европейски съвет, за това, което ще подписваме, дали ще подписваме и понеже до последно все още няма окончателен документ, за да отида в парламента и да го представя на депутатите, но, ето сега, Боряна Пенчева ми го донесе, защото Дянков замина за ЕКОФИН.


Това, което искахме – думата ни се чу. Три неща са, което искахме да се случи, и са залегнали в дневния ред и в новите предложения. Официално са ни го изпратили вече като писмо. Това е, че е отпаднал текстът за пакта "Евро плюс" и за обща икономическа политика – това беше текстът, който звучи много добре.


Обща икономическа политика – защо да нямаш обща икономическа политика с Германия, с Франция? В смисъл, като е обща – във всички случаи, когато си най-беден, ще се вдигнеш, няма да си... Но в нея, дето се вика, и през пакта "Евро плюс", от задния вход може да влезе и данъчната обща политика.


А ние това го бяхме поели като ангажимент, сме го поели е точната дума – пред българския народ, и пред парламента, и политическата класа, от парламентарната трибуна съм го казвал няколко пъти. Така че това го няма. Предвидена е възможност държавите и правителствените ръководители на страните от ЕС извън еврозоната да участват в евросрещите. Това е много добре, защото можем да чуваме, да взимаме участие. Да, образно казано, не можем да гласуваме, но можем да си кажем мнението и когато то е добро, със сигурност ще се съобразят с него. И, трето, въвеждат се – по мое искане – финансови санкции срещу страните по договора, които не спазват основните разпоредби от частта за засилената фискално-бюджетна дисциплина, касаещи...


Това е твое...
- Златното бюджетно правило, знаете го – 3% (...)


Твоят принос ли е това?
- Да. Завчера, и пред канцлера Меркел по тази точка е лично мой принос. Защото не само че тези, които... това е срещу недисциплинираните страни, а е пример срещу такива предложения, както на г-н Първанов отпреди две години в НДК – на един икономически форум каза: "Ами, вдигнете дефицита", сиреч – изхарчете парите. Ето това, сега като го направиш, от Брюксел те глобяват двойно. Веднъж го правиш тук и точно такава сума или глоба плащаш в Брюксел. Това е срещу популистите...


Този твой принос ли имаше предвид Меркел, като каза, спомена за специфичните ти разбирания?
- Да. Специфични разбирания на този, който работи, справя се и чийто народ, както българския, го е изстрадал през годините. Изстрадал е всички банкови кризи, за което си е направил – благодаря на предишните правителства и парламенти, които са направили Закона за банките. В момента именно заради това имаме стабилна банкова система.


Ясно, разбрах.
- Но българският народ си го е изстрадал това. И сега ние имаме редкия шанс, докато другите още си поправят техните къщички, като много от нашите съседи или бивши соцстрани, да растем, да привличаме инвестиции, да строим инфраструктура, да сме политически стабилни. Това ако успеем да го направим... Аз не ви говоря за светлото бъдеще, което ви рисувам. Аз само за 2012 г. изброих няколко обекта готови.


Моля ти се, не ги повтаряй. Да, добре. Имаме...
Не. Те са най-големи за всички времена на България. Метрото е най-големият обект в България.


С какво ще го поддържаш?
Кое?
Метрото.
Метрото – Столична община. То не само, че е по-лесно за поддържане, то е и по-евтино, то е по-икономично – стотици хиляди часове на хора...


А магистралите?
Магистралите също.


С какво? Защото правенето е осигурено, финансирането. А сетне, ремонтите?
Ами, то, за съжаление, и построените части от магистрали са вече с 30-годишен асфалт. И за съжаление, по рехабилитацията им трябва само с вътрешен бюджет да се прави. Така, че ... Първо да ги построим сега, да ги довършим, да имаме от край до край. И вече в следващите бюджети ще започнем да ги рехабилитираме и тези части.


Като чух това изречение на Меркел, за специфични разбирания, но ти понеже си много настъпателен, можеше да кажеш само този абзац и стана ясно за какво ...
Да.
и можеш да се гордееш с това. Но, аз си помислих, че може би нещо ..., както навремето Хрусчов беше казал за българите, че все гледат да се "надплювнат", нали?
Не, не. Аз и тук трябваше да ...


Добре, остави го това.
Само една секунда, важна. Понеже излязоха заглавия – когато Меркел говори, аз слушам. Значи, първо, човек, когато му говори канцлерът на Германия и особено, като е жена, е възпитано да слуша. Освен това, умният човек слуша, когато му говорят хора, които са се доказали, че могат да ръководят най-могъщата икономика в Европа.


Не е срамно да слушаш един професор или академик, или успял човек, когато ти говори. И след това да дойдеш и да си превъплътиш в своята политика това, което трябва. Ето това направихме ние. Финансова стабилност. И не случайно България и Германия са двете държави, които вдигнаха кредитния рейтинг.


Всичките тези агенции – "Мудис", "Стандарт енд Пуърс", всички държави писнаха в Европа, че им съсичат кредитния рейтинг, а на България го вдигнаха. Защо? Защото ние имаме финансова стабилност. Българският народ си я изстрада, имаме фискален резерв и не на последно място – в пъти повече усвояваме еврофондове. И като знаят, че и за тази година, 2012-а, ще усвоим около 4-4, 5 милиарда, те казват – да, тези хора ще си вържат бюджета.


Бойко, да ти кажа, с теб и Цветанка Ризова не може да се справи. Не можеш да вклиниш карфица в това, което казваш. Интересувам се – как го научи това говорене?
Сега не мога да разбера, хлъзгаш ли ме ...
 
Не те хлъзгам.
Комплимент ли ми правиш


Напротив.
Бойко Борисов: Каквото и да е, аз ще си ги кажа тези работи.


Да, ти си ги кажи, това е добре за тебе. Обезсърчаващо е за водещия. Но, няколко пъти споменаваш Първанов. Понеже Станишев ще участва след това, Първанов не ти ли е ..., би трябвало да ти е по-близък?
Не.


Все пак, той идва от Сирищник, тоалетна на двора ... Онзи е един принц, идва от къща на властта. Излиза, че по някакъв начин Станишев те притеснява?
Аз не знам дали съм разбран грешно в случая? Аз просто не искам да се бъркам в работата на другите партии. До сега, колкото пъти съм се явил на избори срещу г-н Станишев, толкова пъти съм ги спечелил.


Ти споменаваш няколко пъти, обаче?
Но ... Ами, нормално е. Това е основната политическа сила, която е срещу нас. Това е ..., единствените, които могат да побеждават – БСП и ДПС, заедно, защото те са пакетирани заедно, е ГЕРБ. В противен случай пак щеше да бъде ... И изборите, само преди два месеца, какво показаха? Че, ако не е ГЕРБ, ще е тройната коалиция. Изборът не е да е "сини", "Атака", РЗС или каквото и да било. Или БСП-ДПС, или ГЕРБ.


Някой път, в сметките, които си правил, включваш ли това, че ако Станишев беше чул Доган, може би щяхте да имате голям проблем с Плевнелиев?
Той го чу много добре.


Но не направи нищо.
Е, как? Сметнете разликата. 300 хиляди гласа, 300-350 хиляди гласа.


Можеше още 200 отгоре.
Е, сега, можеше. Значи, някой ти подарява 350 хиляди гласа и пак си недоволен. Сега, дай малко скромност.


За разлика от царя, който мълчеше, ти с твоето говорене...
Си навличам и беди.


Не, но постигна това, което си постигнал.
Не, то не е с говорене. То не е с говорене. Правя болници, с целия екип – да не кажат, че говоря в единствено число – правим болници в Русе, отиваме и я показваме. Правим пречиствателна станция в Русе за 120 млн. – отиваме и я показваме.


Правим – от Пенчо Кубадински не е ремонтирана операта – ремонтираме я и я показваме. Правим парк с шадравани, разкошни, отиваме и го показваме в Русе. Ето – един Русе. Същото мога да кажа за Шумен, същото мога да кажа за Бургас, същото мога да кажа за Пазарджик.


И всеки един град мога да ти го кажа по точки. Завчера между Арчар и Видин – път като слънце, не е правен от 30 години, 40 сигурно. И всеки ден казваме на българските данъкоплатци: ето вашите пари как сме ги – дали правилно или не, ще го отчетете на изборите, но – този път не е правен, сме го направили, сега правим това. Всеки ден показваме какво вършим.


Искаш ли утре Костов да излезе с една декларация срещу теб? Да те попитам... Чакай, чакай малко. Да те попитам дали си разговарял с Живков за медии, медийно поведение, говорене пред медиите, начин на общуване с тях? И ти да ми кажеш?
Не.


Не си имал такъв разговор?
Първо, аз винаги съм бил професионалист в нещата, които съм правил. Едно от качествата на...


Но с Живков на тема "медии" разговор имал ли си? Как да говориш?
Отговорът ми ще отговори на всички допълнителни въпроси. Едно от задължителните качества, които трябва всеки охранителен работник или фирма за охрана, или бодигард, както е модерно да се казва, задължително, ако иска да е професионал в своята кариера – не коментира без изричното разрешение на семейството, или на ВИП-госта, или на ВИП-персоната, която охранява, да коментира какъвто и да било детайл. Затова аз само съм си позволил да кажа, че много неща и с много интерес съм го слушал, като ми е разказвал, но никога не бих ги споделил публично.


А помниш ли кое е най-осъдителното нещо, което си казвал ти самият?
Осъдително?


Да, неприемливо нещо.
Не. Най-неприемливото беше това, което ми го измислиха. И неслучайно го пуснаха.


За кое?
Бойко Борисов: За лошия човешки материал, което никой не можа да го намери или да го пусне, защото не съм го казвал.


Не, това е факт.
Или завчера, където ми пуснаха по агенциите, че съм казал "Грабвайте си керемидите и си отивайте". Когато казах – дайте ми го записа – и те го свалиха от медиите. Правят такива номера, за да излезе, че езикът ми е груб, арогантен, виждате ли – не е така дипломатичен, фин...


Ти имаш успех в общуването или поне така изглежда, с хората. Но какво мислиш за народа?
Е, не, първо е груба грешка да се разграничиш и да гледаш хората и да го делиш на народ и ти. Това значи, че вече буквално трябва да си заминеш на мига. За хората, има много добри хора, има много лоши хора, има страшно човечни хора, има злобни и отмъстителни, има недоволни и от всичко хора, има други, които и от малкото, но с възторга и с желанието си го приемат...


Но тогава трябва да смяташ...
Много е разнолик народът, хората са разнолики.


Абе, един поет беше казал, че няма откъде да си внесем друг. Хубав е народът, дума да не става, но тогава би трябвало да смяташ за крайна глупост казаното от царя, че народът трябва да си смени чипа.
Не чипа, в смисъл, аз тука...


Сега да не вземеш да му адвокатстваш. Оттеглям въпроса веднага.
Не да му адвокатствам. Просто ето днеска спрях при един тираджия, заради който имаше три километра опашка. Питам: защо,бе, човек, защо?


Какво ти каза?
Гледаме като дебил, мълчи и ме гледа. Викам добре, слез, слез. Слез от камиона, погледни назад. Всичките тези хора сега, като мина, ще ме напсуват мене. Ще мислят, че заради мене са ви спрели, ще мисля, че не сме изчистили пътя, а всъщност заради тебе, дебил ниеден. Заради тебе, заради твоя мързел, че те мързи да слезеш и да си вържеш веригите, висат ти на камиона, защо не го направи?


Това ли е народът?
Така че ако, от хиляди шофьори един и той точно там. И спрял,и седи,и ме гледа. Дума не казва. И понеже се качих и тръгнах, защото ме изнерви мълчанието му, ето така си разсъждавах на глас. Защо? Има знак, има хора, има ДАИ, КАТ са му казали недей минава, вижда, знае, че това ще се случи, знае какво ще причини на другите хора, и тръгва. Спрях, спрях и го питах, ей так, защо, бе. Сега ще накажа полицаи, ще махна шефа на пътното не за друго, защото силово не са ги задължили да не минат.
Е това е, за този трябва да се смени чипът. Този, ако не смени чипът, ако ще златна магистрала да направя, пак тя няма да върши работа.


Царят този ли го е имал предвид или?
Аз не съм, не мога да говоря от името на царя. Ако за тоя е имал предвид, дето се вика, дори насила чипът трябваше да му сменят.


Ти между другото затова взе връх, затова премести царя някъде към периферията, защото намираш обяснение за всичко. Добре, общо взето, разбрах.
Ами как да не е, 7,30 ми докладва Цветанов, Лили Павлова, Московски, кои къде, Лазаров съм го пратил,шефа на АПИ лично да стои на Витиня да го духа вятъра и да гледа да не се заснежи. Всички мерки. И изведнъж един тираджия не иска да си сложи веригата и спря точно на Бяла нанагорнището. Е, как да не се ядосвам? Казваш ядосвам се и остарявам.


Когато говорихме през 2002 г., малко да те разсея и свършваме, питах те как си представяш Ада и ти тогава ми каза, че нямаш представа, защото не си бил, но не е лошо да се провери, защото може да се окаже по-хубаво място. Така. Сега по-близо ли си до Ада?
Като кажеш Ада, автоматически излиза българската поговорка, че там няма охрана, защото всички, които са в казана, сами се дърпат надолу в катрана и никой не може да избяга оттам.


Това е охранителна мъдрост.
Това е да, това е много точна поговорка.


Но ти, ти, по-близо ли си? Политиката? Властта? Доближи ли те?
Напротив. Тогава много по-добре си живеех. В личен план. Сега...


Е, значи те е доближило.
Е, то с възрастта се доближаваш до или Ада, или Рая. Ако ги има някъде.


Добре, това после ще го уточним, но понеже трябва да свършваме, аз ти благодаря. Кеворк Кеворкян разговаряше с премиера Бойко Борисов. Г-н Кеворкян си даде сметка защо той е толкова добър. Не можа да вземе думата, г-н Кеворкян, от г-н Борисов. Но това беше добре. Аз си направих сметките. Имаш голям успех не само заради това, което правиш, но и по начина, по който го представяш. Това е хубаво в политиката според мен.
Повярвай ми, като показваш направеното, няма значение как го представяш. Ако искаш да представяш нищото, то не можеш да го представиш...


Сега в сряда примерно, живот и здраве, в един часа ще ходя, ще ги качим твоите колеги журналистите, за да го покажат на хората, от "Обеля" под цяла София и ще излезем на "Черни връх", вече понеже и линиите сме сложили на метрото, юни месец ще го пускаме, живот и здраве, да видят какво огромно съоръжение строително представлява София под земята.


Освен че говориш за тия работи, радваш ли им се?
Радвам им се.


Искрено?
Не можеш да си представиш колко. Защото знам, че всички други приказки, на Първанов, на тези, пенсии, заплати те ще заминат. А това ще остане. 30, 50, 100 години може би, живот и здраве, ще го ползват хората това метро, ще се разширява, но това му е гръбнакът. На 27 метра под земята. А над него римски и тракийски музей, 23 декара, ларгото, най-красивата станция в Европа. Как да не й се радвам? От кмет съм си го започнал, като премиер си го завършвам.


Според мен ако всеки един премиер си прави, прави, прави, тя държавата затова се надгражда, надгражда, надгражда и става все по-добра.


Ти говориш за миналото, защото аз мисля, че ти не виждаш някакъв друг премиер след тебе.
А, винаги могат да ме свалят. Просто винаги. В момента е много лошо.


Това тука мисля, че се глезиш малко.
Не, не се глезя. Ако мислиш, че на Първанов, на Доган, на Костов, на всичките тези старите им е приятно да не им се чува думата, да не взимат решения и най-вече да виждат, че се случват толкова неща, които им се е искало да се случат. Те си дават сметка. Като тръгнат хората до Бургас по "Тракия", като тръгнат за Истанбул по "Марица" или "Струма", или като влязат в метрото, те какво ще си кажат? Добре, че беше Бойко да го направи, нали? Или като влезеш в спорната зала какво казваш? Ей, добре, че е направи. Ами тогава какво ще кажат? Какво ще си спомнят за тях? Какво ще си спомнят за тях? Даде орден на Марин и той го върна, защото Бойко казал еди-какво си. Това ще си спомниш, друго няма.
 
Не, виж какво, историята е голяма курва, да знаеш. Не се знае какво помни...
Ок. Затова такива като нас след пет години, от царя съм запомнил една дума, че ако нещо е много важно, то и след пет години пак ще е важно. Значи не е бързо.

Коментари (293)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Ооооо.... За това пък самият Боко, какъв само характер притежава! Толкова силен, че след като ни умори всички ще замине за Германия, където ще слуша канцлера Меркел и след това ще изпълнява!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Добро интервю. Кеворкян е хитър, Бойко прям. А че министрите имат знания но са мекушави, може и да е така. То обикновено знаещите са скромни и отстъпчиви. Тия дето най-малко знаят, те са най-нахалните и пробивните.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Първанов и Костов били партньори. Край... разконспирираха ги .

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1351 Весело

  Премиер се обръща към избирател: "Ще мислят, че заради мене са ви спрели, ще мислят, че не сме изчистили пътя, а всъщност заради тебе, дебил ниеден."

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 8. 8 Профил на gallnare
  gallnare
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Бойко и "Дневник" се отчетоха, мога да спя спокойна и много информирана.
  Quo vadis, Българийо? И как да си уважавам премиера, като е изкеворкиран до дупка и по-скоро буди съйаление...

 9. 9 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 542 Весело

  Разбрахме .... Боко иска да го запомнят ...без значение как и за какво...тоз наистина е тежко болен от "самообожание".
  "Самонапомпващо се его " без лимит.

  Да си върнем държавата и бъдещето
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 786 Неутрално

  За тираджията е ПРАВ!

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 12. 12 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 818 Неутрално

  "Те просто дори ... вече, понеже ... Аз схванах тактиката им, затова сега и аз използвам. На всеки журналист, като дойде, казвам – а, Вие нали сте на Първанов?
  И те застават гузно. Ама, дали са, дали ..., няма значение. Защото това ми го направиха на мен."

  Някой може ли да ми помогне да разшифровам тая мисъл на премиера. Така е, като имам пропуски в образованието и не съм чел Винету не разбирам някои неща.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 650 Неутрално

  интервюто е супер и това заглавие дето сте го лепнали дори цитата не е точен. лошо няма, само искам да препоръчам на всички преди да почнат да плюят, да го прочетат

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Да надприказваш арменец не е лесна работа.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 543 Весело

  Много ме изкефи интервюто Особено, частта за тираджията Като си е прав, прав си е. Знаете ли колко им пука на хората, че не говори префинено като Първанов и в същото време те гледа като лисица лалугер.

 27. 27 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#18] от "lol":

  ти и много други явно си имате някаква въображаема идеална личност, перфектния премиер с който сравнявате Бойко и винаги сте потресени от разликата. това е като голямата любов, само че ние така или иначе не можем без премиер. така че предложете реален човек който да го замени, или правете конкретни предложения какво да направи той. от това да пишете постоянно колко сте потресени файда нема

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Много хубаво интервю.

 30. 30 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Разликата с премиера е в знанията.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Нямам нерви да чета това чудо. Колко пъти споменава Южната дъга?

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#18] от "lol":

  Потрес е поведението на тираджията и липсата на съзнание у много хора, че живеят в общество, а не в гората, поради което трябва да се съобразяват с другите хора.

  Потрес е и това, че много хора, вместо да оказват натиск върху онези от околните, които се държат като че ли освен тях други хора няма наоколо, или поне да ходят да се оплачат, където трябва, стоят, гледат и плюят правителството. Все едно до всеки човек трябва да стои по един полицай да го дебне да не се държи неадекватно.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 759 Разстроено

  Но кво е тва интервю? грешка-грешка, тоест две грешки с Мирослава и Марин, и все пак?

  вярно е, че Марин бая ги е натворил при президенстването на Първанов, ама не е редно да му отнемаш радостта на човек все пак, като напуска един пост. Обаче не е и нужно чак такова интервю, министър председателят трябва да си се държи на ниво, включително да не коментира по този начин връчването на медали, включително и да не дава такива интервюта. можеше и по-деликатно някак. вярно е, че по форумите хората говорят как ли не, но във форумите почти всичко е позволено, а в реалната политика има нужда от малко повече такт

  освен това хубаво е, че има дейни хора в Герб и че ги хвали, но аз да го кажа (пак както и друг път), че все пак не трябва да се прекалява и трябва да се дава възможност на хората да се чувстват добре, включително в Герб, включително и опозицията, тя си знае, че прекалява доста понякога

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  Оф Божееееееееееее

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Браво на бат Бойко! Умно, почтено и искрено!

  Първият политик в България, от който да зависи и да му е скъпо бъдещето на страната и хората! И да не си пести енергията за каузата. Е затова е феномен за последните 20 години у нас ... и ще се заседи!

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 44. 44 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "jackdaniels":

  Аудиото е по-реално.....и е без подобни заглавия.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=841642

 45. 45 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  [quote#18:"lol"]Гледаме като дебил, мълчи и ме гледа. Викам добре, слез, слез. Слез от камиона, погледни назад. Всичките тези хора сега, като мина, ще ме напсуват мене. Ще мислят, че заради мене са ви спрели, ще мисля, че не сме изчистили пътя, а всъщност заради тебе, дебил ниеден. Заради тебе, заради твоя мързел, че те мързи да слезеш и да си вържеш веригите, висат ти на камиона, защо не го направи? [/quote]

  Трябва сега да му прати онези от ГДБОП!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 46. 46 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1147 Весело

  [quote#34:"ПАВЛА"]Кеворкян прави интервю с едноклетъчно! [/quote]
  Или една кука си хортува с друга. Пък останалото е пах и снежинки за хората. Да си ловят на воля.

 47. 47 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Тъй като разни журналя като Карбовски и Дудука,- нас...йки се, лигавейки се и треперещи и лижейки цървулите Мутрата(и те са си прави) създадоха "грешно" впечатление за Мутрьо, съставиха тази "героика" изиграна от ченгето Кеворкян
  На Боце, Кукловодите са му казали да стои кротко, а на Кеворк да дерзае!
  Оооо иначе и Кевирк, като Карбовски щеше да заеква само и да се усуква и мазни! Щото щеше иначе да има после липсващи пръстчета (по битови причини)

  Голем мъж е Кеворк! Така ша знаете)) ГОЛЕМО ИНТЕРВЮ, ЕЙ?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1351 Весело

  Евала Бойко...да надприказваш онова арменско кречетало е само по себе се геройство...

  الرجل الكبير
 51. 51 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1020 Разстроено

  Да сме живи и здрави и тоя "премиер" ще го преживееме.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 52. 52 Профил на ivailosavoff
  ivailosavoff
  Рейтинг: 485 Разстроено

  Това единствено 4исло, което ползва ББ е леко дразнещо! Крайно време е да разбере 4е не той е този който прави магистрали и т.н., а народа е тозим който прави!!!Който плаща, прави! БГ политиците, никога няма да го проумеят това!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1351 Весело

  [quote#52:"ivailosavoff"]Крайно време е да разбере 4е не той е този който прави магистрали и т.н., а народа е тозим който прави!!!Който плаща, прави![/quote]
  Ами той народа от край време си плаща като поп...и до сега нищо не направиха другите премиери... а само крадоха...тъй че ако не Борисов пак нищо няма да се направи...

  الرجل الكبير
 55. 55 Профил на genghis
  genghis
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#50] от "BGman1":

  Арменското кречетало не прави дори и най-малък опит да си прояви рогата - в това интервю ролята му се изчерпва с държането на микрофона и с угодническата усмивка.

 56. 56 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1351 Весело

  [quote#55:"genghis"] в това интервю ролята му се изчерпва с държането на микрофона и с угодническата усмивка. [/quote]
  Ти пък от къде му видя усмивката...по радиото...да не си ясновидец...или зомби комуне...

  الرجل الكبير
 57. 57 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Колеги, интервюто не е ценно с това, което казва премиерът, в него няма нищо ново или скандално. Просто е добър опит да се изследва основното предимство на Борисов пред останалите днешни политици - неговото говорене.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 58. 58 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  Борисов като премиер може да го мине само Плевнелиев, ама след 10 години, като му изтечат двата мандата като президент! А тогава Борисов може се пробва да мине Плевнелиев като президент, пак два мандата!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 59. 59 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  До коментар [#46] от "plumpschi":
  Има една тънка разлика - Кеворк е напред с материала, а ББ - с мат'ряла. За куките си права.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 60. 60 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Уникално интервю. Уникално право куме в очи и Борисов е прям но и Кеврок не му спестява истината особено за поведението на жуналистите!

  ВЪРНЕТЕ ВСЯКА НЕДЕЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!

  Накрая самият Борисов подхвърли ама тихичко се чу тая реплика и сигурно затова и липсва абе вие защо не върнете всяка неделя.....ако не по БНТ вече има и други телевизии!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Andrian Mihailov
  Andrian Mihailov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Журналист да говори на "ти" на министър-председателя в интервю по национално радио - тази чалгария я няма никъде по света. Големия Кеворкян...

 65. 65 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 613 Любопитно

  точно така серж някога излизал ли е сред народа?камоли в събота да се кара на тирюаджии!най много на педикюр,същото важи и за мони ментата!някой по горе го беше казал може да не е умен ама е деен и сърцат

  харпун
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  До коментар [#63] от "teridan":

  Цитат от статията>>>
  По-обезпокоително обаче е това, че производителността на труда в България е пет пъти по-ниска от тази в Европа“, казва Георгиева.

  За това са виновни назначените от бесепето червени олигарси! Комуняги играят ролята на капиталисти, не става така господа другари. Нямате опита, нямате вътъка на немските капиталисти, затова в българските червени фирми производителността на труда е 20% от средната в Европа, а спрямо немската сигурно под 10%.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 68. 68 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  [quote#65:"bitaka"]точно така серж някога излизал ли е сред народа?[/quote]

  А Борисов разкарва ли се по чорапогащник?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Jeunesse
  Jeunesse
  Рейтинг: 448 Неутрално

  За хубаво, или за лошо Бойко е прав.... Само култът към личността му ИЗРИГВА, но тук другояче не става ! Иначе не те взимат на сериозно....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  that`s all folk
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 1020 Весело

  До коментар [#57] от "Neyk":

  [quote#57:"Neyk"]основното предимство на Борисов пред останалите днешни политици - неговото говорене. [/quote]
  Друго си е да го усукваш 5 мин. като Първанката и все още никой да не е разбрал какво точно искаш да кажеш. Пък ако трябва и да го направиш ...

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 84. 84 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 926 Разстроено

  Повечето коментари са по-зле и от изказването на Борисов. А когато критикувате не използвайте същият стил.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  ТИР-аджията да си смени чипа.Един ТИР-аджия печели битки срещу 60хилядна армия. И той е дебил,а те са умните професионалисти.И не могат да го спрат от движение.Че утре ако тръгне един луд танкист по улиците,НАТО ли ще викате? Или премиера ще отиде да си поговори с него?

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1351 Неутрално
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#90] от "bombov_ad":
  Преди около 40 години, в зората на формирането, гларусче!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 1020 Весело

  До коментар [#94] от "ПАВЛА":

  Сега разбрах. Аз съм по-ранен стадий и за това съм като буквата "К" от глаголицата.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 97. 97 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#96] от "bombov_ad":
  Кажи сега за ББ.
  Другото - превод - знаеш къде.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 98. 98 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 1020 Любопитно

  До коментар [#97] от "ПАВЛА":

  ББ сигурно е зодия "близнаци", иначе не мога да натъкмя противоречията.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 99. 99 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3565 Неутрално

  ".... че им съсичат кредитния рейтинг, а на България го вдигнаха. Защо? Защото ние имаме финансова стабилност. Българският народ си я изстрада, имаме фискален резерв и не на последно място ...."
  Как може да се хвалиш, че водиш правилна политика, като си премиер на най-бедната държава в ес, и корумпирана. С най-много куки и съдии, с най-висока престъпност и детска смъртност?

  БЮЛЕТИНА №11 - ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НЕ Е ЕДНА ОТ ТЯХ
 100. 100 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#11] от "Oven":

  Да бе много бил прав. Пътя е толкова добър и почистен, че точно на Беленският баир, където е най-широк, без никакво застудяване и заледяване, ТИР-овете трябвало да бъдат с вериги. този участък винаги създава проблеми, защото се чака снеговалежът да спре, че да се стартира почистването. Да не говорим за липсата на опесачаване и осоляване. Разбрах, че и по-нататък при Волово пак имало задръстване. Това пътче изобщо не е предвидено за такова натоварване и за толкова много ТИР-ове. Проблемът не е само за Русе, ами за транзитния трафик. Там отдавна трябваше да има магистрала, а не скоростен път.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK