Първанов в последното си слово като президент: Имах шанса да бъда държавен глава в успешен и градивен за България период

Президентът Георги Първанов излиза, за да посрещне новия президент Росен Плевнелиев след церемонията на площад "Св. невник Невски"

© Георги Кожухаров

Президентът Георги Първанов излиза, за да посрещне новия президент Росен Плевнелиев след церемонията на площад "Св. невник Невски"Последното си слово като президент Георги Първанов произнесе днес при встъпването в длъжност на наследника му - Росен Плевнелиев на церемонията на площад "Свети Александър Невски". Публикуваме я едно към едно:


Уважаеми господин Президент на Република България,
Уважаеми д-р Желев, президент на Република България за периода 1990-1997 г.,
Почитаеми представители на държавните институции в България,
Ваши Високопреосвещенства,
Ваши Превъзходителства,
Драги сънародници,


В аналите на следосвобожденската българска история няма запазени ярки спомени за внушителни тържества при встъпването на нов държавен глава. И в годините на прехода тази традиция се формираше нелеко, не без своите проблеми. И все пак днес имаме основание да кажем, че този ден в политическия календар на българите е знаков, значим и тържествен. Тази формираща се нова традиция има своя смисъл, има своето дълбоко осъзнаване в усилията ни да разберем, да осмислим ролята на президентската институция в системата на българските власти.
Да, президентската институция е относително млада на фона на вековното развитие на българската държавност. Млада, но веднага бих добавил стабилна и солидна със своите ясни правила, със своята действена структура, със своите вече утвърждаващи се традиции, които и аз, и моите предшественици сме следвали безотказно.


Вярвам, драги сънародници, че събраните тук и онези, които проследяват церемонията медийно, сме обединени от едно разбиране – това, че България е имала и трябва да има силен, активен, действен и работещ президент. И прави чест на моите предшественици д-р Желев и г-н Петър Стоянов, че при всички превратности на времето отстояваха такава позиция, че не допуснаха обезличаването на институцията. И аз със своите усилия надявам се да имам скромен успех в стремежа да не се допусне ограничаването на президентските правомощия и което е още по-важно – да се утвърждава нейният авторитет именно като силна, като ангажирана институция.


Иска ми се да вярвам и пожелавам на президента Плевнелиев, на неговия екип да продължи усилията, за да не се допусне превръщането на институцията в протоколна, в декоративна. Днес, както и в предишните години, българският президент се кълне преди всичко в това да бъде държавен глава на всички български граждани. Няма нищо по-естествено от това. И през изминалите десет години президентската институция се постара, опита се да даде своя принос за преодоляването на пагубния разкол за българското общество в най-широкия смисъл на думата.


И ако днес ние говорим за национално единство, то това означава преди всичко осъзнаване ролята на президента като фактор на толерантност в стремежа за поддържането на етническия мир, за консолидацията на различните религиозни и етнически общности в името на национално значимите цели.


Националното единство, уважаеми госпожи и господа, означава, че държавният глава на Републиката е ключов фактор в стремежа за издигането, утвърждаването, развитието на нова политическа култура, в противовес на омразата, на агресията, на демонизирането на опонента. Когато говорим за национално единство, това не означава политическо единомислие. Винаги съм смятал и пожелавам на всеки следващ президент оттук нататък да отстоява своята позиция, разбира се, в интерес на широките обществени очаквания за повече справедливост. Защото едно общество, което не е справедливо трудно може да бъде единно. Националното единство предполага преди всичко баланс на властите, не партиен монопол върху тях, а баланс, взаимодействие между институциите, широк диалог и търсене на съгласие между управляващи и опозиция, конструктивни отношения между държавните структури и гражданското общество.


Преди десет години, драги сънародници, бях избран в името на промяната, така както всеки следващ президент, разбира се. И тогава, и сега съм убеден, че е важно да има сигурност в промяната, а това предполага на първо място приемственост, приемственост в реализацията на стратегическите цели и националните приоритети. И аз така разбирам и оценявам високо посланието на президента Плевнелиев за надграждането. Нищо по-добро и по-важно, когато става дума за основните конституционни ангажименти на държавния глава.


Президентът представлява страната в международните отношения. Воден от тези съображения, аз и моят екип през тези десет години дадохме всичко от себе си, за да се реализират стратегическите цели на външната ни политика за членство в Европейския съюз и НАТО. Нещо повече, ние постигнахме най-добрите отношения със Съединените американски щати в над вековната им история. Ние възстановихме отношенията с Русия на равноправна взаимоизгодна основа. Не би било пресилено, ако днес кажем, че в своя 21 век България, българската дипломация е еднакво приета в Брюксел, Вашингтон, Москва, Пекин, Токио, в много други европейски, арабски, азиатски, латиноамерикански столици. Ние не само постигнахме най-добрите отношения със своите съседи от Освобождението насам, но и в редица пунктове България стана своеобразен лидер във формирането и отстояването на политики – културната политика, енергетиката, т. н.


Смятам за особено важно, уважаеми дами и господа, за особено актуална онази идея, която винаги съм отстоявал, идеята за икономизацията на българската външна политика. Толкова повече тя е необходима в условията на усилията ни за изход от кризата и особено за да скъсим дистанцията между нас и другите европейски страни в следкризисното ни развитие.


Горд съм, уважаеми господа генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници, гвардейци за това, че бях върховен главнокомандващ за тези десет години и се постарах да подпомогна вашите усилия за реформа, която да доведе до силна, боеспособна и модерна Българска армия. Армия, която не само да отговори на изискванията и критериите на нашите съюзници, но армия, която преди всичко да е в състояние да гарантира военната сигурност на страната. Защото няма, не може да има силна държава без силна армия. И няма да се уморя да повтарям, че след професионализацията и успоредно с модернизацията на Българската армия ние трябва да се обърнем с лице към проблемите на военнослужещите, защото човешкият фактор е ключов за бъдещето на въоръжените ни сили.


И най-сетне, но не на последно място по значение, една дискусионна тема за дейността на президента е тази за социалната му ангажираност. Ще кажа само това, че не мога да си представя социалният критерий да не е водещ тогава, когато се оценяват важни, ключови за развитието на страната ни закони. Искрено се надявам, че както беше досега, така и бъдещите президенти ще бъдат необходимият фактор в социалния диалог, ще бъдат онзи така необходим социален партньор и посредник, тогава когато има напрежение или, не дай Боже, социални конфликти.


Уважаеми сънародници,


аз имах шанса да бъда държавен глава в един успешен, в градивен за България период. Зная, че мнозина от вас таят своето разочарование или огорчение, но искрено вярвам, че и всеки един от вас, и историята най-вече, ще оцени българския успех от първото десетилетие на 21 век.


В личен план бих бил доволен, ако са прави изследователите, твърдейки, че си тръгвам с доверие не по-малко от онова, с което съм прекрачил прага на "Дондуков" 2. Имах много амбиции. Бих казал, че постигнатото е повече, отколкото е заложеното в преките конституционни правомощия, може дори повече от стореното преди мен. Но много по-малко, отколкото бяха собствените ми амбиции и най-сетне много по-малко, отколкото хората очакват от президентската институция. И затова твърдя, че резервите, възможностите пред новия президент са много. И затова откровено бих казал, че не бих ревнувал, че ще бъда първият, който ще адмирира, ако президентът Плевнелиев постигне повече, ако достигне по-далече, по-напред към по-доброто бъдеще на България.


На добър час, господин Президент! За мен беше чест!
Да живее България!

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Да, така е, имаше шанс... Ние нямахме...

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Имаме щастието да изпратим Гоце в забвението! Да си оди у Сирищник!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Имам шанса вече да не си президент....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 4. 4 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Чао, затвори вратата след себе си. Ти кой беше всъщност?

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  "Имах шанса да бъда държавен глава в успешен и градивен за България период"

  Е, ако трябва да бъдем точни, успешният и градивен период е въпреки Първанов, не благодарение на него.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 7. 7 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално
 8. 8 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1097 Весело

  ако някой от вас не знае какво е цинизъм и го мързи да рови из речници, гоце току що ви даде един от най-кристалните примери, които човешката история познава.

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на stasi666
  stasi666
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Толкова нагъл и безпардонен.И като знам че простоватия български народ пак ще ги избере рано или късно ми идва да се гади

 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Първанов в последното си слово като президент: Имах шанса да бъда държавен глава в успешен и градивен за България период - сигурно, ама за много тесен кръг олигарси. За останалите нямаше президент.

 12. 12 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1441 Весело

  За сведение на "изпращачите":
  Ако Първанов имаше право да се кандидатира и на последните президентски избори, отново щеше да спечели. И още нещо, утре пак няма да сте happy, защото това е въпрос на състояние на духа...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 13. 13 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Колеги, няма да върнем тези 10 години назад. Те са част от нас. Да си спестим квалификациите и обидните слова. На БИВШ е комично да се репчиш.

  Всеки има своето мнение и резерви. И тези който гласувахме за него, и тези който бяха против.

  и най-умният си е малко прост....
 14. 14 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#12:"Славена"]За сведение на "изпращачите":
  Ако Първанов имаше право да се кандидатира и на последните президентски избори, отново щеше да спечели. И още нещо, утре пак няма да сте happy, защото това е въпрос на състояние на духа... [/quote]
  Вземете си го в БКП-то.....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 15. 15 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Голям успех!
  Тъжен смех!

  www.berbenkov.hit.bg
 16. 16 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Добра или лоша, днес България е такава, каквато е въпреки Гоце.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Всички хубави неща за България през последните 10 години се случиха ВЪПРЕКИ нашите политици!
  А всичко, което нашите политици направиха през тези 10 години е едно голяма лайно (както би се изразил добрият войник Швейк. И ще бъде прекалено прав ).

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#12] от "Славена":

  [quote#12:"Славена"]И още нещо, утре пак няма да сте happy, защото това е въпрос на състояние на духа... [/quote]
  Права си утре все още няма да сме щастливи...чак когато сменим мутрата комуне главен прокурор и комунетата конституционни съдии ще бъдем щастливи...а когато БСП отиде в небитието,щастието ще бъде пълно...

  الرجل الكبير
 21. 21 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Момо Капор беше казал:
  "Някои остаряват като катедрали, други - като цървули"
  Гоце от кои си мисли, че е?

 22. 22 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#17] от "liolio":

  [quote#17:"liolio"]Интересно защо всички се занимават с Първанов и почти никой с Плевналиев [/quote]
  Льольо,статията е за Първанов...за комунето дето си отива... заради това се занимаваме с него...и дай боже да е за последно ...щото на всички ни писна от него...

  الرجل الكبير
 23. 23 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#13] от "kardinalat":

  Подрепям изцяло -както е казал поета-„поне в раздялата да бъдем хора“

 24. 24 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 810 Любопитно

  До коментар [#12] от "Славена":

  Само че няма.

  Я кажи, ти беше ли там сред ония дето го приветстваха? Успя ли да му целунеш ръката? Тая, с която трепе архари и с която подписваше антибългарските проекти?

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 25. 25 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#17:"liolio"]Интересно защо всички се занимават с Първанов и почти никой с Плевналиев , защото Първанов е пич , а Плевналиев е безличен .А това какво пишат пет-шест малоумника в тоя форум няма никакво значение .Първанов ще остане в историята и според мене ще бъде фактор в следващите години .[/quote]


  Ммъка, ммъка... както казва барселонски.

  А мъкъ се превежда като "мама ти комунистическа"

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 26. 26 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#17] от "liolio":

  Ще остане, ама не в аналите на историята а в нейния анус. Точно където е и "героя от Лайпциг", пък са си и адаши все пак.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 27. 27 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Е, най после изтече времето в сифона на историята и на дружето на Милошевич.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  За най-малките престъпления давността е 10 години ... за първановите е много повече, а Б. Велчев само още 2-3 г. ще е главен прокурор ...
  Та, Първанов да се готви ... по наказателно право ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#18] от "skara":

  Що през последните 10, през последните 70.

 31. 31 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Весело

  ДО-ВИЖ-ДА-НЕ....ДО-ВИЖ-ДА-НЕ....ДО-ВИЖ-ДА-НЕ....

  ИЗВЕДИ ОТБОРА!

  Гоце , Збогом и не се връщай

  15.02.1989 - 07.02.2018
 32. 32 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Весело

  Иначе типична комунистическа тъпотия. Дори не може да разбере ,че добрият тон изисква не той , а другите да дават оценка за работата му. Но няма как при дребна душица като Гоце и липса на първите 7 години да го разбере

  15.02.1989 - 07.02.2018
 33. 33 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#31] от "Karelson":

  Нито До виждане, нито С Богом... направо да го няма никакъв повече.

  Жената е покана за щастие
 34. 34 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  ...........България е имала и трябва да има силен, активен, действен и работещ президент.............

  10 години нямаше, но сега традицията ще се възстанови Позор Първанов.
  Щастлив е днешният ден. Вече те няма в президентството.

  зБогом гоце - навсегда!

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 35. 35 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Сега новия президент ще на оправи

  SKUPE stanislav-32
 36. 36 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Весело

  До коментар [#32] от "Karelson":
  [quote#32:"Karelson"] добрият тон изисква не той , а другите да дават оценка за работата му[/quote]
  Е как да стане?
  Влез му малко в положението.
  Ние го мразим, гея го мрази, жена му го мрази, заради венерическите работи.

  КОЙ да каже добра дума за тоя?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#17] от "liolio":

  С агент гоце е свършено.
  [quote#17:"liolio"]Първанов ще остане в историята[/quote]
  То и хитлер и сталин са в историята, но това не ги прави добри.
  Този аген на ДС е толкова безличен, че няма да го помним много скоро.
  От него се иска само едно - да погребе бсп. станишев свърши доста добра работа, тоя само трябва да я довърши.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 581 Неутрално

  След n-брой години, в учебниците по история ще има един урок, наречен "Български преход"(ако България оцелее т. нар. преход). В този урок ще се обясняват феномени като: мутрите, пладнешката приватизация, демографския срив и как от една средно развита малка държава се прави бунище. В урока с по няколко изречения ще влизат всички главни действащи лица: Станишев, Костов, Борисов, Първанов, Стоянов, Желев, Царят, Доган, Виденов,Луканов и т.н. Изброените по-горе ще се споменават с по 3-4 изречения, тъй като повече не заслужават. За учителите ще бъде изключително неприятно да предават този конкретен урок, тъй като това ще остане като една от най-неприятните части, от българската история.

 40. 40 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Весело

  До коментар [#33] от "Bgpainter":

  Само корекрция: по червения правопис се пише Збогом. Питай кандидатът за червен вицепрезидент , народент артист проф. Стефан Данаилов

  15.02.1989 - 07.02.2018
 41. 41 Профил на samir
  samir
  Рейтинг: 609 Неутрално

  "...Имах шанса да бъда държавен глава в успешен и градивен за България период..."
  Това беше малко смешно.
  Малко по-надясно и надоулз на първа страница на Дневник стои новината
  "Фалира и ПОСЛЕДНИЯТ завод в Трънско"

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  Mмъка ...

  фатмашко самодоволство

  арогантна положителна самооцента

  Типична Соц.-просташка Мутра.

  - АНАТЕМА ТРИЖДИ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Неутрално  .... с една дума ПЪРВАНОВЩИНА !!!


  - интригант
  - задкулисен играч
  - ченгеджийско самодоволство
  - фатмашка арогантност
  - ВеКеРейска бай-ганьовска хитрост

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Весело

  ..............Първанов в последното си слово като президент...........

  "ПОСЛЕДНОТО" - как радва само тази думичка, пълни душата с топлина.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#40] от "Karelson":

  Изобщо няма да го питам, но на Гоце не му пожелавам да е с Бога изобщо.

  Жената е покана за щастие
 47. 47
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен":

  Ще я довърши, той го може, той е ... СКАКАУЕЦ

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#12] от "Славена":
  [quote#12:"Славена"]За сведение на "изпращачите":
  Ако Първанов имаше право да се кандидатира и на последните президентски избори, отново щеше да спечели.[/quote]
  Като много щастлив изпращач на гоце да те светна Дончева -
  нямаше да спечели.
  Народът вече никога няма да се върже на вас - комуноидите, ако ще господ да свалите на земята и да го издигнете като ВАША кандидатура.

  Най-добре свиквайте с новото си място в българската политика - девети глух коловоз /хи-хи - звучи като колхоз, нали?/.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  На изпроводяк

  селско-работнически интелигенти
  Му даряваха китки и букети .... като на сватанак ...

  от ловната дружинка в Поибрене
  и от селкопа в Сирищник ............

  СОЦ.-ПРОСТАШКИ ДЕЛИРИУМ.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 51. 51 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Разстроено


  а като виден
  селско-работнически кавалер

  Първанов посочи да подарят
  един букет и на
  г-жа ПоЗорка първанова по случай края и на нейния мандат .....

  СОЦ.-ПРОСТАШКИ ОБНОСКИ ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 52. 52 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#49] от "Росен":
  Нека те светна, издънко на партиен секретар! Който и да е президент, аз съм си о.к. В същото време, който и да е президент, ти все ще си бъдеш една жалка, истерично креслива въртигъзица!

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 53. 53
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 54. 54 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Весело

  [quote#52:"Славена"]Нека те светна, издънко на партиен секретар! [/quote]
  КАКТО знаеш съм първороден син в рода.
  Тате към е искал и какъв е си е негова работа.
  Надявам се помниш неговите думи от соца към мен - че ще вляза в затвора защото наричам Тодор Живов ... как? Помниш ли?
  Малък жокер - така наричате ВИЕ сега ББ.
  [quote#52:"Славена"]Който и да е президент, аз съм си о.к.[/quote]
  В личен план аз също съм почти ОК - признавам го, но като гражданин (селянин) на тази изстрадала от комуноидни щуротии страна съм изключително щастлив, че новият президент НЕ Е от бсп.
  [quote#52:"Славена"]ти все ще си бъдеш една жалка, истерично креслива въртигъзица! [/quote]
  "Истречно креслив/а" да, но не и определението. Не съм такъв и ТИ добре го знаеш - ДСБ НЯМАШЕ представител на президентските избори. И да имаше за втори тур пак щях да гласувам като повечето БЪЛГАРИ за Плевнелиев.

  Този път чакам отговор-обяснение-извинение /това, ако имаш достойнство разбира се/ - за "въртенето" неправилно!

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 639 Гневно

  Тъжно!
  До 12 ч на 22.1.2012 си "господин Президент", а от 12:05 ставаш "другарю Гоце" или по-уважителното - "другарю Георги Седефчов".
  Още от утре пресата и ТВ предаванията ще пожълтеят от информации за това, какво е правил задкулисно Гоце, ловните му подвизи с дружинки от 200 души; наградените със заслуги, че са скрили негови мръсотии (Манджуков, орден "Стара планина"; мъжкарските му "успехи" с болни непълнолетни и журналистки; разхищенията му по време на екскурзиите по света; продаването на националните ни интереси на Русия, срещу сметки в Цюрих, Виена, Брюксел и Москва; връзки с лица от организираната престъпност; аферите и безхаберието в армията, на която беше военачалник...

 56. 56 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#53] от "Zlodeyski":

  Аген гоце беше излагация за институцията и за нас като българи.
  Това е безспорно.
  [quote#53:"Zlodeyski"]"Хитлерюгенд", клел се е във вярност към Фюрера и е изповядвал расизма. [/quote]
  Сам знаеш, че не е грях това на папата-немец.
  И чавдарче съм бил и пионерче и накрая комсомолец ме завари 89-та. И? Какво от това? Така беше тогава.
  [quote#53:"Zlodeyski"] не се появи нито един писмен донос от Първанов; не се появи нито един човек, който да каже: "Ето, Първанов е написал това [/quote]
  Наистина ли не знаеш как става това? Много лесно - овреме за "нашите" хора всичко е изчистено.
  Никой предаден не знае КОЙ го е предал.
  Герги Марков доказа себе си. Все едно е колко "картончета" има. Убиха го точно, заради това.

  Първанов и никого да не е предал пак си остава агент-доносник. Ако беше обикновен човек нищо лошо, но президент? Не трябваше.

  Комуноидите ги псувам от 1985-та някъде, макар да имам баща - партиен секретар, както Славена "услужливо" посочи.
  Мразя ги, макар в личен план нищо да не са ми направили. И по-рано и сега.

  Когато си тръгнал да ставаш президент трябва да имаш поне малко морал. Аген гоце морал няма и не говоря за любовници, не това.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 638 Неутрално

  През времето на този мутри се избиваха по улиците, Бългрия си е селска провиниця заради партията му, младите хора не остават в България, емиграцията сигурно е около 1 млн. а пенсиите на възрастните хора с 30-годишен стаж е 120 евро.
  Но хайде пак... социалният президент, институциите, етническият мир... А, Стоичков стана доктор хонорис кауза...
  Все празни приказки.
  Да бъдат прокълнати комунистите до 10-о коляно.

 58. 58 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно  .... ДС п'Резидент -> срам за България

  - покровител на ДС Мутрите
  - направи Президентството филиал на ДС
  - хвали мутрите на ДС
  - толерира мутрите на ДС
  - направи посланиците мутрите на ДС

  - АНАТЕМА ТРИЖДИ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 59. 59 Профил на alxx
  alxx
  Рейтинг: 435 Гневно

  Чао мазен трипер,рано или късно българския народ ще ти търси сметка за всичките ти действия срещу него!!!

 60. 60
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 61. 61 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#20] от "BGman1":

  И когато забраните другите партии с член първи на Конституцията. Тогава отново ще сте щастливи, както преди 10-ти ноември

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 524 Неутрално

  с риск да ме намразят и тези дето не ме обичат но....не ставаше за президент но,имаше албениз

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До тук , нормално . Остава да сети , че трябва и да се оттегли от собствено Политиката . В името на нормалното политическо развитие на България ...

 66. 66 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Това нахално ченге Гоце, лъже като дърт циганин и се хвали с чужди успехи. Няма никаква заслуга нито за ЕС, нито за НАТО. Напротив задкулисно правеше всичко възможно да саботира. ЕС дължим на "омразния" Симеон, а НАТО на Саломон Паси. Единствента истина е: "Така започнал и още разговора между Путин и Първанов, но руският президент отговорил твърде хладно и дори остро на темата. "Ударих на камък", обобщи президентът. " Защо? Защото неговият "колега" от КГБ му е показал презрението, с което се отнасяха към чукундурите от ДС. . .

 67. 67 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 854 Неутрално

  УРА ПРИЯТЕЛИ. Най-после този лачен цървул ни върна отнетото себеуважение. След високо вдигнатата летва от Иван Костов и Петър Стоянов, ни нагазиха гладни комарджии, тъпи зализани мухльовци и национални предатели. Такъв срам и гняв изпитвах през тези 10 години. А дано този мрачен период в историята на България да е приключил. ДАНО...

 68. 68 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Моето мнение ,че Първанов неможе да се нарече успешен президент.България никога не е била толкова бедна по отношение на доходите и живота както през тези 10 години.Жалки политици жалки изводи.Върви си Първанов и не се връщай повече.Един човек които профука на държавата ни близо половин милиарден бюджет отпуснат на президенството за тези години без допринасянето на никаква полза .Това означава ,че заплатите на цялото президентство не са заработвани.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 69. 69 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Тоя как му се изкриви устата да изрече откровена лъжа и в последната си реч ! Мазен селянин от Сирищник. По време на двата му мандата България определено не беше просперираща, а малкото добро, което й се е случило няма нищо общо с жалката му личност.
  Ама за мъртъвците (и за политическите трупове) или добро, или нищо.

  E PLVRIBVS VNVM
 70. 70 Профил на Hristofor
  Hristofor
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Много комплексирани хора са драскали в тоя форум бе! Посредствеността май се подвизава при форумците.....

 71. 71 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 655 Весело

  До коментар [#12] от "Славена":

  Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Гоце има верен избирател в твое лице. Ха ха ха ха - щял да спечели.

 72. 72 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#17] от "liolio":

  И ти ли си на червена цица закачен? Станахте двама до тук

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#73] от "greenman":Главата на мафията-Гоце е най-мразеният човек във всички форуми.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 75. 75 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 581 Любопитно

  На новия "бивш комсомолец" не вярвам. Имахме вече комсомолци по финансови пирамиди, знаем колко са съвестни.

  Дано, дано поне Г.П. направи нещо, евро-народняшката да се махнат догодина най-късно, че народът живее хептем бедняшката. Станишев правилно ги описва в речи, но нищо ефективно не направи да поразтури на бгРЕ рахатлъка.. та чухме КАК в овчарлъка е майсторлъка!!!
  Популизмът е евтин, но не се яде!!

 76. 76 Профил на Георги Кузманов
  Георги Кузманов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Збогом Гоце!
  Сирищник и ловната дружинка те чакат!
  Стига демагози в политиката!

 77. 77 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Ех.. Първанов, със сигурност си имал някакви видения или нещо си го сънувал този ... - ''градивен период''. Ами аз също гледам, - от 20 години ви гледам сеира, - такъв период няма... -Сетих се , .. Да !!! - ''Градивен Период '' на истина може да е имало, но сигурно е бил само за теб, твоето семейство , кръга от ''приятели'' и ...за тези над теб, които са ти нареждали . - ужас . Ако някой нещо е направил за България, със сигурност не си ти... Дано да си си взел орден ''Стара Планина'', за спомен. И без това цената им падна...

  urkobozambo
 78. 78 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 574 Неутрално

  комунистите винаги управлиават след като индустриалците са направили нещо значимо и после десетилетиа социализьм на гьрба на индустриалците
  ГП
  Градивен Период
  Гоце Президент
  Гражданско Процесуален кодекс
  Град Правец
  Големите Пари за Бьлгариа
  Градове Села Паланки
  Горда Стара Планина
  Груба Селска Проиава
  и т.н.

 79. 79 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#54] от "Росен":

  Ей, г-н никой, той няма как да е от БКП, по понятни причини! Но пък е бил къде- първи секретар на ДКМС?! Защо не си отрежете езиците- лапсус пръстите за да се правите на това което не сте?! Всички в купом сте били, като Карелсончо-миропомазани! Или нещо се бъркам??? Не зная за Първанови заслуги за милиардите излишъци дето Боко, Цвъки,Вдянков и Цветелинка сега окрадоха, а и ще вземат кредити за наша сметка. Да вие честит новият голям шлем от уж некомунистите начело с Плевнелиев и неговия кукловод Мутрата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK