Мирослава Тодорова: Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа

Мирослава Тодорова коментира още: "В интервюто (за "24 часа" - бел. ред.) г-н Цветанов казва следното: "Благодаря на тези съдии и прокурори, които ежедневно говорят с мен и са носители на промяната." В правовата държава съдиите не си говорят ежедневно с министъра на вътрешните работи. Ако го правят, тази промяна не води до върховенство на закона, а до полицейска държава."<br /><br />Снимката е от церемонията на Българския хелзинкски комитет, който отличи 1000-та съдии, членове на Съюза на съдиите, с наградата си "Човек на годината" за 2011 г.<br />

© Анелия Николова

Мирослава Тодорова коментира още: "В интервюто (за "24 часа" - бел. ред.) г-н Цветанов казва следното: "Благодаря на тези съдии и прокурори, които ежедневно говорят с мен и са носители на промяната." В правовата държава съдиите не си говорят ежедневно с министъра на вътрешните работи. Ако го правят, тази промяна не води до върховенство на закона, а до полицейска държава."

Снимката е от церемонията на Българския хелзинкски комитет, който отличи 1000-та съдии, членове на Съюза на съдиите, с наградата си "Човек на годината" за 2011 г.Председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която е съдия в Софийския градски съд, беше наказана миналия четвъртък от Висшия съдебен съвет (ВСС) с 15% намаление на заплатата в следващите две години заради "системно неспазване на срокове". Тогава съдия Тодорова коментира пред "Дневник", че ще обжалва решението, след като се запознае с мотивите. Тя обясни още, че "наказването на магистратите няма да реши проблема със срочността, ако делата са повече от възможностите. Или ще реши проблема, но като остави идеята за правилното решаване на делата и мисленето им в миналото".
Само ден преди решението на ВСС във вестник "Труд" излезе статия "Елитна съдийка пише 2.5 г. мотиви срещу наркобос", в която се твърдеше, че Тодорова е забавила мотивите по дело срещу Васил Маникатов, по което е постановила присъда през юли 2009 г. Пред вестника съдията уточнява, че "делото е с фактическа и правна сложност" и е внесла мотивите през ноември 2011 г.
В днешния брой на "24 часа" вътрешния министър Цветан Цветанов атакува Мирослава Тодорова за същото дело и заявява: "Точно този съдия, който трябва да олицетворява морала и да е за пример поради поста, който заема, допуска професионална небрежност и нехайство в професионален план. Започваме да си задаваме въпроса дали това не е в услуга на организираната престъпност. Това внушава липсата на справедливост, която обществото очаква. Затова съм си позволявал по-остри изказвания с конкретни примери. Точно тази съдийка и този съюз бяха най-критични към дейността на МВР, а всъщност те са хората, които трябва да гарантират справедливост и принципи в интерес на обществото и държавността." Интервюто е със заглавие "Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията".
"Дневник" потърси съдия Тодорова за коментар по обвиненията за забавените мотиви и за оценката на министъра. Тя ни изпрати позицията си и справка за приключените дела на всички наказателни съдии през 2011 г. (виж прикачения файл). Публикуваме отговора й едно към едно:


По повод интервюто на вътрешния министър г-н Цветан Цветанов от 23.01.2012 г. във вестник "24 часа" със заглавие "Най-големият ми критик бави дело срещу мафията", длъжна съм да съобщя следните факти:


Съдебен състав, председателстван от мен, е признал за виновен подсъдимия Васил Маникатов за това, че в периода 12.07.2007 г. до 13.07.2007 г. в гр. София от килията си в Софийския централен затвор при условията на опасен рецидив в съучастие, като помагач, по три мобилни телефона умишлено улеснил чрез съвети, разяснения и набавяне на средства извършителя Петър Костадинов Стоичков да придобие и държи в периода 12:45-13:10 ч. на 13.07.2007 г. 990 г високорисково наркотично вещество хероин с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, т. 4 вр. чл. 20, ал. 4 вр. ал. 1 НК. Съдът е осъдил подсъдимия Маникатов на 8 години лишаване от свобода и глоба в размер на 60 000 лв.
Както по време на деянието, така и по време на процеса подсъдимият Маникатов няма мярка за неотклонение задържане под стража – в досъдебното производство прокуратурата е преценила, че такава мярка за неотклонение е безпредметна, защото той има да търпи наказание лишаване от свобода по присъда на ОС – гр. Благоевград по н.о.х.д. №115/03 г., влязла в сила на 31.03.2006 г., по присъда по н.о.х.д. № 2328/2000 г. на СГС, влязла в законна сила на 17.12.2004 г., съответно за 4 и 9 години лишаване от свобода.


С присъдата, постановена от съдебния състав, на който съм председател, е признат за виновен и подсъдимият Петър Стоичков, за това, че на 13.07.2007 г. в съучастие с помагача Васил Борисов Маникатов, около 12:45 ч. без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение до 13:10 ч. общо 990 г високорисково наркотично вещество хероин - престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, пр. 1 НК вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 НК. Съдът е осъдил подсъдимия Стоичков на 7 години лишаване от свобода и глоба в размер на 60 000 лв. Съдът е привел в изпълнение и наложеното на подсъдимия Стоичков наказание с влязла в сила присъда на 26.06.2007 г. по н.о.х.д. № 133/2007г. на РС – гр. Белоградчик – лишаване от свобода за срок от една година.


Служебно от делото ми е известно, че понастоящем подсъдимия Стоичков има да изтърпява още една година и един месец лишаване от свобода по присъда на РС – гр. Велико Търново.


Прокуратурата е останала доволна от присъдата и не я е протестирала. Обжалвана е от подсъдимите.


Фактът, че двамата подсъдими изтърпяват понастоящем други наказания лишаване от свобода, означава, че не е забавено евентуалното привеждане в изпълнение на наложеното им наказание лишаване от свобода от председателствания от мен съдебен състав.


Ако подсъдимият Маникатов е бил освободен поради някакви обстоятелства от затвора, прокуратурата е институцията, която трябва да ме уведоми, за да се преразгледа въпросът за мярката му за неотклонение по делото, което вътрешният министър обсъжда в медиите. В закона е предвиден ред и е гарантирана правната сигурност във всеки един момент от процеса да се наложи мярка за неотклонение на подсъдим, ако такава е необходима до влизане в сила на присъдата. Мярката за неотклонение има за цел включително да се попречи на подсъдим да осуети привеждане в изпълнение на влязлата в сила присъда.


В публикация във вестник "Труд" от миналата седмица имаше неконкретизирана информация, че Васил Маникатов бил "пуснат за добро поведение" по друго дело. Това твърдение ми се струва съмнително, тъй като, ако е имало процедура по условното предсрочно освобождаване на В. Маникатов, в нея прокурорът би следвало да представи доказателства за постановената от председателствания от мен съдебен състав осъдителна присъда на първа инстанция - при това за престъпление, извършено тъкмо в затвора.


Прилагам официалната статистическа справка за приключените дела за 2011 г. на всички наказателни съдии. Данните позволяват да се правят сравнителни изводи. Аз лично съм приключила 270 дела.


Смятам, че г-н Цветанов недопустимо уронва авторитета на правосъдието, като игнорира факта, че аз съм наказателен съдия и гледам дела за престъпления, включително такива за организирана престъпност. Тази дейност не е безобидна. Освен че нарушава принципите на правовата държава, министърът на вътрешните работи поставя съдията в риск. МВР дължи да осигури защита на съда, а не да го противопоставя на подсъдимите, защото това е обществено неприемливо.


Бих искала да припомня, че г-н Цветанов е министър на вътрешните работи, т.е. разполага с най-големия властови ресурс за разследване. Това означава, че не е безпомощен. Ако смята, че "обслужвам" организираната престъпност, то той трябва веднага да сезира прокуратурата. Обслужването на организираната престъпност не е морален въпрос, както твърди министърът в интервюто, а е част от организираната престъпност.


С други думи, ако г-н Цветанов искрено вярва, че "обслужвам" подсъдимите (които съм осъдила на по 8 г. лишаване от свобода при строг режим), трябва да инициира бързо и най-вече тайно разследване срещу мен. Има законно предвидена следствена тайна на разследването, за да бъдат успешно събрани доказателствата. Серията изявления в медиите на г-н Цветанов обаче внушават друго. Доколкото се отклоняват от принципите на криминалистиката и наказателния процес, те служат единствено да се смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа. Внушава се, че съдиите не бива да възразяват, когато министърът на вътрешните работи се произнася по висящи дела или изразява становище, че едни съдебни актове му харесват, а други – не.


И последно – в интервюто г-н Цветанов казва следното: "Благодаря на тези съдии и прокурори, които ежедневно говорят с мен и са носители на промяната." В правовата държава съдиите не си говорят ежедневно с министъра на вътрешните работи. Ако го правят, тази промяна не води до върховенство на закона, а до полицейска държава.

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 644 Весело

  Брей, значи наркобоса си седи в затвора, докато обявената за "благодетелка на организираната престъпност" подготвя мотивите му за СЛЕДВАЩАТА присъда.

  Уау, ако това е помощ за престъпността, то и абсолютната некадърност на Цветанов е стожер на борбата с нея ...


 3. 3 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Още един борец за реформи...като ги хванат в крачка....заради такива като тебе съда е на това дередже...

  الرجل الكبير
 4. 4 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  Да се отговаря толкова подробно на Цецко е абсолютно пилеене на време и енергия. Съдия Тодорова нека сподели в личен телефонен разговор и в по-разговорна форма своята позиция с някой познат. Така поне ще бъде сигурна, че Цецко хем - без съмнение - ще я изслуша, хем може и да вдене поне половината от това, за което става дума

  Свобода за Надежда Савченко!
 5. 5 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Не съм фен на съдебната система,но в случая си е права!Цвъки пак се е изцвъкал!

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1241 Любопитно

  Щом понастъпят някое корумпе, то веднага писва за нарушения на гражданските му (и) права и се изкарва голям дисидент и опозиционер.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Их че хубав шамар му отвъртя на Цецо. Направо му завъртя главата на 180 градуса.
  Я да видим сега Цецко как ще се оправдава? Сигурно с онова плевенско пишлеме, дето води чалгаджийките по кръчмите - д-р Красьо Черничкия

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Браво на жената! Точен, конкретен и ясен отговор с факти! А тези голословни обвинения на Цецко и това наслагване на интриги между институциите и опитите му да превърне държавата в полицейска вече идват в повече за всички!

 9. 9 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 497 Неутрално

  цветанов да вземе да се извини и да ни каже, кои са съдиите, които ежедневно говорят с него !

 10. 10 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В правовата държава съдиите не си говорят ежедневно с министъра на вътрешните работи. Ако го правят, тази промяна не води до върховенство на закона, а до полицейска държава.

  Много точно казано! С тази разлика, че държавата е ВИФ-аджийско милиционерска. Със силна кумска връзка.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 11. 11 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 907 Весело

  Цвъки пак се е изцвъкал,нищо ново.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 12. 12 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Браво, Дневник, че потърсихте становището на съдията!
  Браво на Мирослава Тодорова за истината, която изрича и смелостта да я изрече!

  Без паника!
 13. 13 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Държава в която Министърът на вътрешните работи е повел война със съдиите, а във същото време цигани се разхождат и бият с брадви в областен град ...

  съдиите - преследвани от властта; лекарите - мразени от населението; учителите - бити от родителите; военните - то вече няма армия (ликвидирани);

 14. 14 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1085 Весело

  [quote#4:"GogoPG"]хем може и да вдене поне половината от това, за което става дума[/quote]

  Оптимист на година!
  Бива свръхочаквания, бива - ама чак пък толкова

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Дрън-дрън, лельо. Ти престани да бавиш мотивите към дела на наркобосове по три години и никой копче няма да може да ти каже. Сега жертва ще се изкараш.

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Смятам, че М.Тодорова е права, а Цветанов би трябвало да бъде освободен от длъжноцт за превишаване на правата си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  на годинаТА
  - извинявам се

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 497 Неутрално

  най - харесвам платените драскачи на мвр, когато се втурнат да пишат по форумите - явно това е "създаване на положителен образ на министерството".
  не мога да разбера някоя ченгесарска агенция ли ги наема или са миризливите хора, в информационен отдел на мвр?

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Обаче тази жена как си позволява да вади такива очевадни факти по вестниците? Не мисли ли, че с тези си действия руши авторитета на Правителството и в частност на МВР?
  Тя сигурно е червена подлога, рубладжийка и неосветена действаща агентка на Държавна сигурност

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Госпожата е сложила ЦЦ на мястото му, което не означава, че тя си е свършила работата !!!
  Но, пак казвам, поставила е ЦЦ на мястото му, за съжаление, не й е във възможностите да го направи докрай ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1221 Любопитно

  Ал Бънди търси начин да уязви съдийката, която явно не играе по свирката му. Натискът е по няколко линии, а изфабрикуваното е лесно оборимо - обвинява я, че забавила мотиви към осъдителна присъда, от което осъденият се е облагодетелствал:
  1. Има осъдителна присъда от 8 години, а не оправдателна - т.е. съдебният състав не се произнесъл в полза на подсъдимия.
  2. Забавянето на мотивите не е помогнало на осъдения да си се разхожда на свобода, защото той е излежавал друга присъда по това време.

 23. 23 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  В пост под друга статия за съдията (тази, в която министъра обвинява съдията), казах че ако има данни за престъпление МВР трябва да разследва въпросния (ите) магистрат(и), но не както разследва семейството с 5 кутии цигари, т.е. трябва да се разследва професионално, компетентно, отговорно и юридически издържано. А Цветанов е добре да изкара един курс по право, защото се оказа, че аз разбирам повече от него. Или това не е толкова трудно

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 24. 24 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Весело

  Ужас, как не я е срам тази "честна" съдийка? Близо 3г. бави мотиви за присъдата и не счита това за протекция...за тези 3г да е минало всички инстанции и да е зад решетките този Наркобос, сега тепърва започва влаченето по инстанции.

 25. 25 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#19] от "risits":

  Може би поначало ти е трудно да виждаш смисъла. Иначе не мога да си обясня написаното от теб, освен с това, че си от служебно ангажираните" писачи. Малко усилия трябват, за да се прикрие последното, но и те не достигат на вашия отбор.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Браво на госпожата! Крайно време е да бъде потърсена отговорност от подлеца с шестте , незнайно как придобити имота и речников запас , изчерпващ се с пет - шест клишета и абсурди от сорта "Да превъртим Рубикона!". Абсурдно е това лице без грам морал и липса на каквато и да е компетентност да си позволява да ругае по хора , които и в етично и в професионално отношение са на светлинни години от него!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#24] от "yosuf":

  Ми от нейните обяснения излиза друго?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#29] от "Тони!":

  Документите ясно говорят юли 2009 края на Ноември 2011. А иначе всеки има право да си говори каквото иска. За нейно съжаление не могат да се манипулират тези дати.

 31. 31 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Действително съдиите в София са претрупани.
  Действително Цветанов няма работа при Съда.
  Но да забавиш мотиви повече от 6 месеца и да се оправдаваш си е доста нагло. Две години и половина забавяне е за дисциплинарно наказание- губи се смисъла на санкцията.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#30] от "yosuf":

  През което време тоя е бил в затвора. Това ли е възпретятстване на правосъдието, да държиш престъпниците в затвора?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Ел Зет Три, какво искаш да кажеш? Че наркобоса се е разхождал по улиците, докато е бил в пандиза, а госпожата нарочно се е мотала, защото подсъдимите са я водили на почерпка в Пампоровец? То без почерпка си е гати обслужването. Всъщност Цецо какво вика? Имало ли е банкет или е нямало?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 34. 34 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Весело

  Не, тя е трябвало да обяви мотивите. По този начин тя близо 3г. спъва делото. А той си е бил в затвора по друго обвинение, тя там няма заслуга.

 35. 35 Профил на Кирил Груйчев
  Кирил Груйчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Просто не знам. Нещо май нещата не са такива каквито ги изкарва физкултурника. Много добър и качествен отговор на грамотен човек, но адресата не е подходящ. Извинявайте ама човек, който говори за "записни заповеди", за "версии които искаме да са верни" е тотално неграмотен. Говори му на него за кълбо напред, кълбо назад, лицева опора, 60 метра гладко бягане, челни стойки и т.н. Все пак е даскал по физическо, даже и за предмет дето трябва акъл не е ставал, а е вътрешен министър, ама нейсе.

 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1607 Гневно

  Физкултурникът е ПЪЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ!
  Говори ОЧЕВАДНИ глупости, правно е неграмотен, не се съобразява с разделението на властите!

  Г-жа Тодорова говори с факти, но това не следва да "заоблачава" хоризонта на синчено та 6офьор от ДС..
  Той е закърмен с полицей6тината, така че закономерно се стреми към това да се съди "по целесъобразност"!

  Трагичното е че това неграмотно безпомо6тно и управленски импотентно създание получава огромна власт, която вместо да употреби "по предназначение" явно използва за свои цели!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#28] от "LZ3":

  Боже какъв зъл гении пише тук из форумите. Нека всички да му се поклоним. Благодаря ти, че те има!! Обичаме те госпожо Тодорова! Не плачете, че Гоце си замина, не плачете!

  Сега малко сериозно, тази МТ вместо да търси медийни изяви да хване и да поработи, че отново изостава с 57 дела!!! Да не пропищи пак!

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#34] от "yosuf":

  И как е спънала делото, което е завършило с обвинителна присъда? Ако го е спънала, що прокуратурата не е имала забележки?
  И как се предполага един съдия, който има средно 300 дела годишно да успява да им отдели време да ги проучи, да прецени доказателствата, да изчете папките, да се запознае със свидетелите и да ги проведе в рамките на една година? Жената съвсем ясно казва къде е проблева, и че с малоумията цветанови няма да се променят нещата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#38] от "Тони!":

  Цветанов, няма място тук. Говорим за това, че присъда има, но близо 3г. няма мотиви, това е равносилно на нищо. Няма мотиви, няма присъда, сега тепърва ще почнат да влачат делото по инстанции, а този пич си се разхожда свободен в Гърция (пуснат от Благоевград за добро поведение).

 40. 40 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Гневно

  Само Цецо Гуменката може да си позволи да напада такава интелегентна дама....
  Май дойде време да ги започваме тия гербераси...

 41. 41 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1607 Любопитно

  [quote#23:"Gopeто"]А Цветанов е добре да изкара един курс по право, защото се оказа, че аз разбирам повече от него. Или това не е толкова трудно [/quote]

  Ало, горори6 за ТКМП - Този Който Мачка Престъпността - титан на мисълта и действието.
  Той толкова може човечеца. Опитал се е да се изучи, ама явно се е провалил!
  "През 2000 г. получава следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство"
  Демек "учил" е Той "право" в УНСС.
  Независимо от това е на такава позиция! А де??

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 42. 42 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Е, Тони, нормално е един съдия дневно да решава по 4 дела, като едновременно с това разглежда 200 - 300 страници доказателства по всяко дело, да назначава експертизи и да им чете мненията. Е, губи се малко време да се слушат бръщолевенията (пледоариите) на адвокатите и прокурорите, но това не е оправдание. Нали затова получават заплата по-голяма от тази на министъра на вътрешните работи?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 43. 43 Профил на LZ3
  LZ3
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#37] от "yosuf":не съм зъл гений , но се възхищавам на глупостите извиращи във форума , прочети бавно това което казва съдийката , ако не те затруднява четенето , опитай се да го асимилираш и разбереш , ако неможеш затрай си , но недей да се излагаш , сериозно - дрънкаш много глупости и ставаш за смях

 44. 44 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 642 Весело

  "Мирослава Тодорова: Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа"

  Сега от ИКОНОМЕДИЯ да дадат и едно голямо интервю с Трактора за да е пълна агитацията им.

  И в морето ми е до колене .....................
 45. 45 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 773 Неутрално

  май е крайно време Бочко и Цвъчко да се усетят, че номерата с "ние ги хващаме - те ги пускат" не минават когато вече си на власт от две години.

 46. 46 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#13] от "pavelsilistra":
  Изключително точно наблюдение за родната действителност! Поздравления!

 47. 47 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#43] от "LZ3":

  Хубаво е да избиваш комплекси другаде, Няма да ти казвам, че чета много по-добре от теб, защото е ясно. Аз съм много запознат с материята и мога само да ти гарантирам, че съдийката в момента се излага. Факт е, че има забавяне от близо 3г., следователно присъдата не може да влезне във сила...сега тепърва ще има обжалване, а този тип се разхожда на свобода в Гърция. Ако не беше толкова застрелян щеше да се запознаеш със случая и да разбереш. Утре и Цецко ще излезе с обръщение и какво? и на него ли ще повярваш?

 48. 48 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Колко е просто, веднага си личи кой какви интереси обслужва ! Аз предлагам да я повишим съдията, все пак мотивите ги е събрала само за 2.5 г, усилено работи, за кой е друг въпрос !

 49. 49 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1017 Весело

  И последно – в интервюто г-н Цветанов казва следното: "Благодаря на тези съдии и прокурори, които ежедневно говорят с мен и са носители на промяната."
  -------------------------
  Да пожелаем на Цветанов като падне от власт и услужливата на всяко правителство прокуратура го помъкне по съдилищата , делото му да се падне на някой съдия , който ще си говори ежедневно по телефона със следващия министър на вътрешните работи!!!

 50. 50 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  " Мирослава Тодорова, която би следвало да е пример за всички съдии в професионалната им организация, чела присъда по наркоделото на 10 юли 2009 г. Обвинението било срещу Маникатов, Петър Стоичков и Филип Кръстев по чл. 354 ал. 2 от НК. Ръководеният от Тодорова състав на Софийския градски съд (СГС) отредил 8 години затвор за прочутия търговец на бяла отрова, 7 г. за Стоичков и условно наказание за Кръстев.

  Делото № С-328/ 2008 г. било секретно, гледало се при закрити врати и останало извън вниманието на журналистите.

  “Наистина по това дело е четена присъда през юли 2009 г. и трябва да призная, че мотиви май няма и досега”, потвърди пресаташето на СГС Блага Георгиева.

  Законът дава 15 дни след присъдата за обявяване на мотивите. За сложните дела срокът е 30 дни.

  Георгиева остави без коментар забележката, че за времето, в което е блокирано в СГС - почти 2 г. и 6 месеца, наркоделото би могло да мине през всички инстанции, а днес Маникатов да е там, където му е мястото.

  Вместо това през декември м.г. наркобандитът е пуснат от Софийския затвор, където е пратен от друг съдия за друга наркосделка да лежи 10 години. Пуснат е 3 г. предсрочно заради добро поведение. Но само месец по-късно е задържан по искане от гръцките власти. "

 51. 51 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":

  Не е дала мотиви за присъдата. Демек присъдата не е присъдена. Капиш?

  С отлагането на мотивите цели да отложи влизането в сила на иначе постановената присъда. Елегантно, а?

 52. 52 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  И аз не мога да разбера, защо не е приключила делото.
  Извинявайте, ама "...осъдихме го, той си беше в затвора към момента и нямаше смисъл да бързам да го придвижа..."
  И така 2 и половина години за рецидивист наркопласьор не звучи сериозно.
  Сещам се за лафа на Филчев за съдийките дето бързали да си купят тикви от пазара и нямали време за делата.

 53. 53 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":

  Какво е обвинителна присъда? Отчайващо глупав си. Докато няма мотиви към присъдата, присъда все едно няма. А Маникатов е бил в затвора, но по друго дело. Тодорова е за позорно изритване от съдебната система, а не да я браниш, само защото се скарала с ЦЦ.

  Няма шики-мики.
 54. 54 Профил на Любомир
  Любомир
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво! Трябва по-често и съдиите да правят изявления, за да се защитят, а не да оставят Цветанов само да говори. ГЕРБ са вече от известно време на власт. Като на Цветанов не му харесва нещо в съдебната система, парламентарното мнозинство да се занимае с реформата. Изказванията на Цветанов са неуместни за човек на неговия пост и това, че не е достатъчно образован не го оправдава.

 55. 55 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  ЦВ.Цв. е най-големият юрист у нас! Който не го е разбрал ще си има проблеми! Хахаха! Нещо не ми се връзва с ВИФ (НСА)!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 56. 56 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  До коментар [#54] от "lzabov":
  ОК. Не харесваш ЦЦ, ГЕРБ и т.н.
  Много хора не ги харесват и в това няма нищо лошо.
  Айде сега се опитай да обясниш защо не е написала шибаните мотиви и приключи делото, а се опитва да ни хваща за канарчета.
  Аз наистина не разбрах от изявлението й.
  Или е уникално тъпа или нагла до самозабрава.
  Нямала време 2г. и половина, защото той и без това си бил в затвора и ако тръгнел да излиза прокурора трбявало да й се обади и пита кво става с онова дело и щяла да ги наджарка веднага.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#53] от "daniel_defoe":


  До коментар [#39] от "yosuf":

  Според гербераста всички трябва да действат на юруш - атака, шум по медиите, показни арести, и след две седмици престъпниците в къщи. Когато има съдия, който си върши добре работата, то това се оказва пречка за министърчето на вътрешните работи.
  Чия е законодателната власт бе отворковци? Чия е изпълнителната? Като ревете срещу съда що не го реформирате?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Министър Цветанов е напълно прав ! Незабавно уволнение на съдия Тодорова за неизпълнение на служебните задължения ! Нейното поведение е безобразно, а ВСС я наказва само с намаление на заплатата, абсурд !

 60. 60 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тони!":

  Знам, че си уникално тъп. Прочети и пост 56 чукча.


  [quote#58:"Тони!"] Когато има съдия, който си върши добре работата[/quote]

  Съдия дето три години не може да напише едни мотиви и да приключи делото е всичко друго, но не и съдия който си върши добре работата. Щото явно работи в полза на престъпника.

  Ти сменяй плочата, щото днес от ДСБ казаха, че харесват Плевнелиев. Айде чао.

  Няма шики-мики.
 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Абе на при такава съдебна система няма как председателката на съюза на съдиите да е цвете. Крушката винаги си има опашка.

  Добре че напоследък малко се постреснаха съдиите и прокурорите та започна да има по някой и друг осъден. Добре че и бандюгите се постреснаха от предварителния арест та малко поне започна да има някакъв ред.

  На Цецо му пожелавам успех и търпение защото такива Авгиеви обори като родните трудно се чистят. А и "обществената съпротива" е голяма че много бандитлък се навъди в тая бандитска държава, а и известно е отдавна че много българи на служба са склонни да си продават душата.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 62. 62 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 502 Гневно

  Изключително съдържателен и смислен отговор. Обаче...след като някой вече се е "изцвъкал" и са го повторили и потретили във всички медии, иди обяснявай, че нямаш сестра......колко хора ще прочетат този отговор, а колко вече са чули и преценили изцвъкването?!

 63. 63 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#23:"Gopeто"] А Цветанов е добре да изкара един курс по право, защото се оказа, че аз разбирам повече от него. Или това не е толкова трудно [/quote]
  За Цвъки е трудно. Не да изкара курса, а да разбере как работи правото.

  trol
 64. 64 Профил на Любомир
  Любомир
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#56] от "k_": Не съм казвал, че не харесвам ГЕРБ. Напротив, харесвам ги и съм гласувал за тях. Не харесвам Цветан Цветанов. Той се изживява едва ли не като министър на правосъдието. Нещо повече успешно кадрува в съдебната власт, като не я променя към по-добро, а се опитва да вкара хора който са му удобни, докато в същото време критикува публично всички останали и непрекъснато се оправдава за това което не е свършил със съда. Работата на Цветанов е да се занимава с МВР, да реши проблема с огромния брой служители там - първи сме по полицаи на глава от населението в целия ЕС, а няма разкрито почти нито едно поръчково убийство. Качеството на работа в МВР очевидно трябва да се подобри. Недопустимо е заподозрян например при оглед да се застреля със собствения си пистолет, за който има разрешително, т.е. МВР трябва да знае, че в апартамента може да има пистолет. Има и други примери, но по-стари. А това, че съдииката не си е написала мотивите не го оправдавам.

 65. 65 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#61] от "emil":

  Изпреварил си ме
  От двете неща "Председател на УС на ССБ" и "очевадния батак в съдебната система" няма как да се получи заглавие "Мирослава Тодорова: Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа",на което да се върже нормален човек.
  Г-жата е в УС още при председателството на Куцкова 2003-2006 и от 2009 е председател,за каква съдебна реформа приказва?
  Искам да каже точно становището си за реформа.

 66. 66 Профил на fonzauer
  fonzauer
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ...Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа.....
  Всъщност Цветанов цели не да ограничава личното право на мнение( права на българите никога не са били в центъра на вниманието на това правителство). Неговата истинска цел е не идкадването на някакви становища по съдебната реформа, а самата съдебна Система. Още откакто дойде на власт. ГЕРБ в момента има законодателната, изпълнителната, президентската и голяма част от местните власти. В Короната липсва само съдебния диамант. Който гарантира светлото и безнаказано бъдеще на сегашната власт. Защото хората с неговия манталитет споделят не Разделението на властите (някакви лигавщини на Монтескьо), а обратното - тяхното Обединение, ковнрол и употреба. Една идеологема,една страст и една историческа грешка, която доведе в България национализацията, ТКЗС-тата и чл.1 на старата Конституция.
  Но млъкни сърДце - и тази идиотия ще намерим сили да платим.
  На финал, бих посъветвал достойните хора като Тодорова да не хабят излишно и да не хвърлят бисери на свинете.

 67. 67 Профил на leni_n
  leni_n
  Рейтинг: 497 Неутрално


  Цецо пак е наговорил лъжи и глупости по адрес на един съдия без каквито и да е основания.Някои от тук пишещите имат ли представа какво е да се приключат 270 дела за една година! Колко хиляди страници трябва да се прочетат, колко интелектуален труд трябва да се положи. Повечето със сигурност не са чели толкова през целия си живот (За Цецо да не говорим).
  Лошото при съдиите е че на повърхността изплуват най-корумпираните, разни Пенгезовци,милиционери от Магнаурската школа в Симеоново и каква ли не паплач.

 68. 68 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Както и всяка върхушка преди тях герберасите не искат да реформират съда, а искат да го напълнят със свои марионетки. Цецо даже се е амбицирал да сложи всички важни съдебни постове в ръцете на семейните си дружки.

  Само че "ПРАВО - ДЕЛО ТОНКОЕ", и не може безцеремонно да се пипа с вифаджийските и мутрашките лапи на Цецан и Боцан. Трябва акъл, трябва търпение, трябват знания, трябва стратягия, трябват съюзници. А те ги нямат. Затова се дразнят и дуднат фрустрирано по таливизура.

  Макар и продажни много от съдиите все пак са хора опитни, с образование, от сой, и няма да се дадат лесно на поредния овластен селяк, който се опитва да ги смаже с цървула си и да им нахлузи хомота на личния си интерес.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 69. 69 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#25] от "gilermos":

  я кажи ти какво общо имаш с тази "честна" съдийка, защото в новината за 15%-то и наказание, беше изписал 50 реда в нейна защита и сега пак се включваш

 70. 70 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#68:"Pavlik Morozov"]Макар и продажни много от съдиите все пак са хора опитни, с образование, от сой, и няма да се дадат лесно на поредния овластен селяк, който се опитва да ги смаже с цървула си и да им нахлузи хомота на личния си интерес.[/quote]
  Голям си бе,павка

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 652 Весело

  До коментар [#65] от "ret":Дневник стана рупор на гоцедугановата мафиотска съдебна система.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#70] от "ret":

  Да не би случайно да греша?

  Нима герберасите не са утайката на соца - нисши милиционери, шофери, рабфакаджии, гавази, физкултурници, оставачи ритащи топка по поляните с филия мас в ръка вместо да учат чужди езици? Недоучени, със стаж предимно на държавна хранилка, небяснимо забогатели в мига, в който са получили малко власт.

  Съдиите може да са всякакви, но не са вчерашни. Вече 20 години всеки дошъл на власт се опитва да ги сложи на колене, но никой не е успял напълно. Защото се знае - днес се опитваш да кадруваш и им определяш бюджета, а утре си им клиент. Значи трябва да внимаваш дали искаш честен и враждебен към тебе съд, или подкупен и благосклонен. Досега всички, включително Цецан и Боцан, избраха второто.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на agitprop
  agitprop
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След края на правовата държава остават само Терминал 1 и Терминал 2.

 76. 76 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  Полицейската МАФИЯ в действие! Отмъстително, злобно и подло..действие! Само че не знаят с кого си имат работа Дреме и на Мирослава! Ако не успят да я дискредитират, много ядове ще берат с нея Защото е мъжко момиче а Цветанов и сие са страхливци и затова действуват подмолно..

 77. 77 Профил на Стоян Петров
  Стоян Петров
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#73:"yosuf"]ПС: Не съм от ГЕРБ[/quote]

  Неприкрит комунист?

  Is this the real life, is this just fantasy? Caught in a landslide, no escape from reality...
 78. 78 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "И последно – в интервюто г-н Цветанов казва следното: "Благодаря на тези съдии и прокурори, които ежедневно говорят с мен и са носители на промяната."

  Журналистите трябва да попитат Цвъ.Цвъ. за имената на тези съдии. В крайна сметка обществото трябва да знае кои от магистратите правораздават не според доказателствата, закона и вътрешното си убеждение, а съгласно спуснатите от Цвъ.Цвъ. указания. Всъщност за Владимира Янева знаем, но очевидно има и други.
  P.S. Отговорът на съдията е убийствен, но Цвъ.Цвъ. е имунизиран от срам...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 79. 79 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 768 Гневно

  Всеки нормален човек ще си каже, че съдията е права, а не Цецо. За съжаление сред нас има и идиоти, които са готови да се закълнат, че "Цецо не е от тия" (независимо от неговото минало, от това на кой е носил папките, какви конци е закачал и т.н.) и за тях разумните думи на съдия Тодорова ще са абсолютно непонятни. Стискам палци да ѝ дадат думата и по другите вестници, че тук все пак четат сравнително малко хора.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 80. 80 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 768 Весело

  Впрочем, г-жа Тодорова трябва да сезира прокуратурата - за това, че Цветанов я е набедил за престъпник. Вярно, че не го е направил пред надлежен орган (прокурор или МВР), но понеже е министър на вътрешните работи, може да се приеме, че носи наказателна отговорност. Интересно, дали СГП ще се самосезира?

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 81. 81 Профил на Стоян Петров
  Стоян Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#78:"Славена"]Журналстите трябва да попитат Цвъ.Цвъ. за имената на тези съдии. В крайна сметка обществото трябва да знае кои от магистратите правораздават не според доказателствата, закона и вътрешното си убеждение, а съгласно спуснатите от Цвъ.Цвъ. указания.[/quote]

  +++

  Is this the real life, is this just fantasy? Caught in a landslide, no escape from reality...
 82. 82 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Крайно наложително е Цв Цв да изкара ПУЦ по право и да спре да дрънка глупости наляво и надясно. Ако шефът му има направо животински PR инстинкт и умее да замайва матряла, то министърът колккото повече говори толкова повече се излага и се плете като пате в кълчища...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 83. 83 Профил на Бгпейнтър
  Бгпейнтър
  Рейтинг: 8 Весело

  Их какъв готин шамар му забива мадамата.

  Ми така си е. От къде на къде Цветанов ще дава мнения за работата на институции които не са му в ресора? Той не си погледнал у неговата собствена колиба какъв цирк и беззаконие цари, тръгнал да обяснява на другите: Как би трябвало да си вършат работата.

  Честно казано в момента направо се радвам, че Цецо е просто министър... че ако беше Премиер министър жална ни майка.
  Срам, срам...

 84. 84 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#78] от "Славена":

  Е как - съдия Георги Колев, при чието избиране за шеф на ВАС герберасите дотолкова се престараха, че той се оказа без конкуренция!

  Щурма на ГЕРБ за превземане на съдебната власт е златна възможност за всеки неморален и амбициозен съдия за бързо издигане.

  Отлично време за калинките в съдебната система.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 85. 85 Профил на Бгпейнтър
  Бгпейнтър
  Рейтинг: 8 Весело

  В интерес на истината госпожо съдия, за последните 20 години съда е плют много и за много неща. В момента Цветанов иска да узурпира един вид съдебната власт до някаква степен репресирайки редовите съдии по някакъв начин. Обаче... обаче... със всичките тези маневри които той прави в момента единственото което ще се случи е да ви зипише веждите, а не да ви извади очите. Защото обществото не е толкова глупаво и му писна от разни самодържеци да се разпореждат с живота му.

  Аз очаквам много сериозно обществено недоволство срещу Цецо и много сериозна подкрепа за съда.
  Е това ще е резултата от тези глупотевини.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Jeunesse
  Jeunesse
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тази жена е хубавица, сигурно има нещо друго зад пререканията... "Совите/Своите/ не са това, което са"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  that`s all folk
 88. 88 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#48] от "svoboda1":

  20 полицаи за месец и половина заработиха 5(пет) кутии цигари и един бой.В сравнение с тях съдия Тодорова е работохолик.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 89. 89 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#82:"serafin"]Ако шефът му има направо животински PR инстинкт и умее да замайва матряла[/quote]

  Позволи ми да те коригирам:

  Бойко няма животински инстинкт за PR, a има инстинкт за животински PR.

  Затова Бойковия PR действа върху полу-еволюирали мат'ряли и милиционерчета, но от хора със среден интелект се приема като цяло с насмешка или презрение.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 90. 90 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#88] от "Майндърбайндър":

  "20 полицаи за месец и половина заработиха 5(пет) кутии цигари и един бой."

  А, моля-моля: и три телешки пържолки за милиционера, дето е открил кутиите, и евентуално извинение от битите след като с тази находка са били уличени като контрабандисти на цигари.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 91. 91 Профил на dfgdfgdg
  dfgdfgdg
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#61:"emil"]Абе на при такава съдебна система няма как председателката на съюза на съдиите да е цвете. Крушката винаги си има опашка.[/quote]

  министър-председател?

 92. 92 Профил на dfgdfgdg
  dfgdfgdg
  Рейтинг: 0 Неутрално

  щото, аз скромно поддържам тезата, че къфто електората, такива и журналистите, министрите и съдиите

  тва преди герб да обявят малоумието за национална черта де

 93. 93 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа".
  Мирослава, тия са временно там и са за малко, на всичкото отгоре са и непригодни. Всички го виждаме. Затова си продължавай линията на поведение, пък той Господ си знае работата, споко

 94. 94 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#92:"Стоян Петров"]преди герб да обявят малоумието за национална черта[/quote]
  Ааааааа, не аз нямам нищо общо с ГЕРБ! Ако това е тяхното главно "качество" - да се "спасяват", не са мой проблем. За ГЕРБ само фейспалм - друго просто не им подхожда..няма как..

 95. 95 Профил на dfgdfgdg
  dfgdfgdg
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#94:"aron25"]Ааааааа, не аз нямам нищо общо с ГЕРБ![/quote]

  мислех си за гугл, сори

 96. 96 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Вчера в свое изказване шефът на ССБ М.Тодорова заяви ,че министърът на МВР уронвал авторитета на правосъдието. Цветанов не може да уронва авторитета на правосъдието, просто защото съдебната власт няма такъв, и то отдавна! Вие доверие в съдебната власт 9% за авторитет на същата ли го имате ?!

 97. 97 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Весело

  Какво става ,г-да модератори?! Щраквам на колега-коментиращ "+", излизат един плюс и един минус ?! Щраквам на друг колега "-", излизат един минус и един плюс? Върхът беше, когато щракнах един плюс: ами излязоха два плюса! Вие от Дневник проверявали ли сте тези манипулации?! Да не говорим, че за някои (май че определени) коментиращи бутоните въобще не реагират на щраквания върху тях !

 98. 98 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  В правовата държава съдиите не си говорят ежедневно с министъра на вътрешните работи. Ако го правят, тази промяна не води до върховенство на закона, а до полицейска държава.
  ====================================
  Браво на съдия Тодорова +++++++++++++++

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 99. 99 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Хвани единия, удари другия!
  Защо и другия (другата)?
  Защото заявява: "Серията изявления в медиите на г-н Цветанов [...] служат единствено да се смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа."
  Как може да се смачка правото на някого в правова държава да изразява становище за съдебната реформа? Може само тогава, когато това лице няма граждански кураж!!!
  А щом няма граждански кураж, то няма никакво място в съдебната система! Вместо да скочи и да призове Цветанов да напусне, лицето се вайка по медиите. Жалка работа! Типично българска!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK