Цветанов: Потвърждавам думите си за съдия Тодорова

Цветан Цветанов

© Георги Кожухаров

Цветан ЦветановКакво разследване вие очаквате да се направи, тук няма комуникация между Васил Маникатов и съдия Тодорова, но тук има умисъл в действията със забавяне с три години на мотивите по едно изключително тежко престъпление, което в страните от ЕС подобно нещо не може да се случи, защото там има правораздаване в законовите срокове и присъди, съизмерими с престъплението."


Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, помолен да коментира днешното искане на трима бивши председатели на Съюза на съдиите в България главният прокурор да провери твърденията и действията на министъра, които са "извън рамките на неговата компетентност, засягат интересите на правосъдието и увреждат конкретен съдия". Вчера чрез свое интервю министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обвини сегашния председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която е съдия в Софийския градски съд, че работи в полза на организираната престъпност, и даде за пример процеса срещу Васил Маникатов. Повод за думите на министъра стана наказание срещу Тодорова заради над 50 забавени дела, сред които и това на Маникатов.


"Аз съм сигурен, че тя (Тодорова - бел. ред.) от юридическа гледна точка няма проблем, защото тя не е глупава, за да направи това, което може би тя очаква, че би трябвало да очакваме, че ще направи. Не, но самият факт, че три години не е написала мотивите за една присъда...", допълни Цветанов.
Той заяви, че потвърждава, това, което е казал по адрес на Тодорова - съдия, който е на подобен пост и дава оценка за съдии, институции, който в същото време има над 50 забавени дела или е професионално небрежен, или е "по някаква форма и начин да функционира един октопод, който да обслужва организираната престъпност". Защото никой не може да ме убеди, че Васил Маникатов, който е емблематична фигура за трафика на наркотици в цяла Европа, съдия Тодорова точно за него и за още 50 дела е забавила мотивите си с над две години и половина, три, заяви вътрешният министър.


На въпрос дали може да се докаже, че това е умишлено действие, Цветанов отговори така: "Когато това нещо се докаже, а се доказа от проверката и са предприети дисциплинарни мерки... Аз съм убеден, че ако всичко това, което се случва в съдебната система, не беше допуснато и тези лица бяха осъдени или оправдани с мотивите, които се внасят, опростява всичко, което коментираме днес. Защото забавянето на тези мотиви възпрепятства прокуратурата, която би трябвало да сезира по-горна инстанция, когато има съответната претенция." Допълни, че хора с леки мерки по време на делото, които след три-четири години получат ефективни присъди, времето на леката мярка им се приспада. "Искам да ви попитам каква е ефективността от тази наказателна мярка", допълни Цветан Цветанов.


На още един въпрос  - дали твърди, че в случая става дума за умишлено забавяне от страна на съдията, Цветанов каза: "Или е небрежност и другото, което остава като предположение - е умисъл."


Цветанов неколкократно се връща на случая с Маникатов. Даде и други примери за хора, оправдани от съда или дори непризнаване от страна на съда на европейски заповеди за арест. Както и случай, при който човек, пуснат от затвора за един месец заради здравословни проблеми, е бил задържан във времето на отпуската си за ограбване на домове в различни градове на страната.


Нямам нищо лично, единственото, от което се ръководя, е върховенството на закона и това да защитим обществото, гражданите, заяви вътрешният министър. "Аз нямам никакъв личностен проблем с когото и да било, но единственото, което искам, е да можем да отчитаме реално работа и да има правораздаване, което хората искат да има усещането за справедливост. Г-жа Тодорова с тези общо 57 дела, които е забавила и не е написала, какъв е този морал, с който излиза и дава оценка за дейността на министъра на вътрешните работи", каза още той. И отбеляза, че самият той винаги е говорил с примери, каквито даде и днес.Проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет от миналата година показа, че девет съдии от Наказателната колегия на Софийския градски съд (СГС) са допуснали забавяне на делата си. Сред тях беше и визираната от вътрешния министър Мирослава Тодорова. В изявленията си до момента обаче  Цветанов не споменава факта, че сред предложените за наказание беше и семейната му приятелка – председателката на СГС Владимира Янева, която е забавила 43 дела, а 31 не е насрочила в предвидения от закона срок. Според магистрати нарушението на Янева е далеч по-фрапантно, защото на нея са и били разпределени три пъти по-малко дела (80), отколкото на съдия Тодорова, която е имала 240.
Преди половин година "Капитал" писа за забавянето по едно делата – внесено искане за споразумение (което според НПК задължително се насрочва в едноседмичен срок) между прокуратурата и двама обвиняеми за държане на наркотици в големи размери. Споразуменията имат силата на присъда и влизат в сила веднага, ако Владимира Янева беше разгледала споразумението в законоустановения срок, обвиняемият щеше да се води осъждан. А това не е без значение - Петър Петков е задържан повторно на 15 юли за притежание на наркотици (множество опаковки амфетамин и марихуана). Ако съдия Владимира Янева беше спазила закона и разгледала споразумението при първото задържане, Петър Петков щеше да получи по-тежко наказание и условната присъда от предходното осъждане щеше да стане ефективна.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 960 Гневно

  Еееее, този продължава да наглее. А бе, юнако, я си гледай твойта кочинка и спри да търсиш под вола теле!

  PHILIP
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 713 Гневно

  Многпо е нагъл наистина!Вдигнал е мерникът и иска да оваканти това място,за да настани там поредната приятелка или приятел на семейството си!

  4itatel
 4. 4 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Оставка, г-н Цветанов! Това се чака от Вас.

 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Присмял се хърбел на щърбел!

  Ако аз си вършех работата като като един от тези двамцата, да са ме уволнили мноооого отдавна!

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Като,че ли тук Цецо е убедителен в това което говори,нсещо случващо се много рядко

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Напълно съм съгласен с Цецко! Браво, само така!

 9. 9 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 808 Неутрално

  И ние потвърждаваме думите си за Цветанов!

 10. 10 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1468 Гневно

  Вече се уморих да коментирам глупостите, лъжите, некомпетентността и управленското безсилие за един Физкултурник, който е СРАМ за страната ни - понеже се е докопал до такава позиция (която е много мноооого над нивото му на некомпетентност) и понеже определено обслужва интереси, които не са националните.

  Идват ми на ум само две приказки
  # тази на Айн6тайн "има 2 безкрайности - Вселената и глупостта. Впрочем, не съм сигурен за Вселената."
  # руската поговорка "какво е по-зле от един глупак; глупак с инициатива"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 11. 11 Профил на Ron
  Ron
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Подобни коментари от вътрешнен министър са недопустими. А в ситуацията, в която се намира г-н Цветанов - ведомството му получава огромен финансов ресурс, срещу който не може да покаже приемливо ниво на компетентност и ефективност - коментарът му е дори арогантен!

  И какво точно изначава това:
  "Аз съм сигурен, че тя (Тодорова - бел. ред.) от юридическа гледна точка няма проблем, защото тя не е глупава, за да направи това, което може би тя очаква, че би трябвало да очакваме, че ще направи."

 12. 12 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 837 Разстроено

  безочливият многодомник продължава да ръси глупости - ДПД!

 13. 13 Профил на mail123456
  mail123456
  Рейтинг: 320 Неутрално

  някъде тук:
  "Аз съм сигурен, че тя (Тодорова - бел. ред.) от юридическа гледна точка няма проблем, защото тя не е глупава, за да направи това, което може би тя очаква, че би трябвало да очакваме, че ще направи"
  загубих нишката ...

  http://f1.f-e-n.net - Формула 1 каквато трябва да бъде
 14. 14 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Любопитно

  На нищо не са го научили в УНСС, където се твърди, че имал следдипломна квалификация по право. Впрочем, освен самият него, някой да е виждал някой друг да твърди, че Цветанов има такава квалификация? Защото за юристите е ясно, че Цветанов не разбира основното правило на наказателното право за ролята на съда, прокуратурата и МВР.
  Ето, и аз - като Цвъ Цвъ - подхвърлям въпроси, които навеждат към отговори, така както той се опитва да обвини съдията за идиотията на подопечното му ведомство. Е, има ли Цвъ Цвъ диплома или само така си го говори? Ако има, как да си обясним правната му неграмотност? Може ли някой от УНСС да свидетелства дали е ходил на лекции?

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 15. 15 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Любопитно

  "Даде и други примери за хора, оправдани от съда или дори непризнаване от страна на съда на европейски заповеди за арест. Както и случай, при който човек, пуснат от затвора за един месец заради здравословни проблеми, е бил задържан във времето на отпуската си за ограбване на домове в различни градове на страната."
  Някой премери ли носа на Цвинокио, докато даваше тези "примери"? Защото това, че той твърди нещо, не го прави вярно, дори напротив - след всичките гафове, задължително е да се питаме дали някой може да докаже верността на думите му.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  "Аз съм сигурен, че тя (Тодорова - бел. ред.) от юридическа гледна точка няма проблем, защото тя не е глупава, за да направи това, което може би тя очаква, че би трябвало да очакваме, че ще направи"
  Ц.Ц. - из ВИФ - аджийските бисери. Рядко добре подредена и структурирана мисъл

 17. 17 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Прокуратурата да разследва твърденията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че сегашният председател на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова действа в "услуга на организираната престъпност".
  Това безпрецедентно искане към Борис Велчев отправиха във вторник трима авторитетни съдии, бивши председатели на организацията. Повод за отвореното писмо стана скандалът между Цветанов и съдия Мирослава Тодорова, който започнт с интервю на МВР-шефа пред столичен всекидневник.

  Вицепремиерът обвини съдия Тодорова, че е действала в услуга на мафията като е забавила с две години и половина мотивите си по делото срещу Васил Маникатов. В същото интервю Цветанов призна, че ежедневно си говори с определени съдии и прокурори, определяйки ги като "носители на промяната".

  Съдия Тодорова отговори веднага с отворено писмо, в което се казва, че Маникатов е осъден от нея на 8 години затвор при първоначален строг режим и към настоящия момент той все още трябва да е в затвора.

  Поредният скандал между вътрешния министър и действащ магистрат предизвика говорителят на ССБ Нели Куцкова (Софийски апелативен съд), напусналият заради Владимира Янева член на Висшия съдебен съвет Капка Костова (Върховен касационен съд) и Стоил Сотиров от Върховен административен съд да отправят отвореното писмо.

  В него тримата магистрати заявяват, че това е поредният опит на Цветан Цветанов да прави внушения и да се произнася за вината на подсъдими преди влизането в сила на тяхната присъда.

  "Знаете, че за подобно изказване по висящо дело България вече е осъдена от съда в Страсбург. Понятно е ожесточението на министър Цветанов срещу позицията и действията на ССБ по повод на неговите яростни атаки срещу съда, довели дори до критичния доклад на Европейската асоциация на съдиите, изпратен и до Европейската комисия. Но направените от него внушения, че председателят на ССБ създава благоприятна среда в полза на организираната престъпност, няма да бъдат оставени от нас без последствие", се казва в позицията на тримата бивши председатели на съюза.

  Те припомнят, че многократно Цветанов си е позволявал да отправя обвинения без конкретни факти срещу съдии, а призивите МВР да ги разследва са останали без отговор. Поради тази причина те за първи път се обръщат към главния прокурор Борис Велчев.

  "В правомощията на оглавяваната от Вас институция е да изиска конкретната информация, с която господин Цветанов разполага и въз основа на която прави горните внушения по отношение на съдия Тодорова", се казва в писмото.

  Съдиите настояват още прокуратурата да провери, ако Цветанов е имал факти, то защо не ги е предоставил на държавното обвинение навреме. Според тримата съдии твърденията на министъра са извън неговата компетентност, засягат интересите на правосъдието и увреждат конкретен съдия.

  "И на други висши представители на изпълнителната власт в различни предходни правителства сме обяснявали, че в момента, в който тяхната политическа сила премине в опозиция, точно те са хората, които най-много имат интерес от независим съд, който няма да се страхува и да "служи” на силните на деня. И сега заявяваме, че ССБ няма да се откаже от действия в защита на независимостта на съда и на правовата държава", се казва в писмото.

  Те настояват още да се разпореди проверка защо Васил Маникатов се е оказал извън затвора много преди изтичането на срока на присъдата му.

  4itatel
 18. 18 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#6] от "kitaec__":

  ++++++++++++++
  Така е, и за двете
  Да забавиш мотивите към произнесена присъда 2,5 години, да имаш още над 50 просрочени дела, и да се занимаваш в свободното си време с обществена деиност, ама не каква да е ...
  И да даваш оценки как други /не/ си вършат работата ???
  Хайде и двамата да се скрият !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 19. 19 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Весело

  Вие бихте ли попитали Цвинокио какво мисли за забавените от неговата "семейна" приятелка дела - същата, която я направиха шеф на СГС без, както твърдят медиите, да е имала необходимия стаж...? Или няма смисъл?

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 20. 20 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Продължавайте, Цветанов! Добре хлъзгате Вожда и партията му по пързалката!

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 21. 21
  redrock
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Допълни, че хора с леки мярки по време на делото, които след три-четири години получат ефективни присъди, времето на леката мярка им се приспада. Искам да ви попитам каква е ефективността от тази наказателна мярка?, допълни Цветан Цветанов.

  WTF?

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 23. 23 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#22] от "omega":

  Домашният арест се приспада
  Do you understand?

 24. 24 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 673 Гневно

  Е не мога да разбера като имаш толкова основателни съмнения, че даден съдия е свързан с организираната престъпност, защо не предприемаш никакви действия да го докажеш, а се изявяваш в сутрешните блокове. Ако съдията в случая наистина е корумпиран/а, то след подобна публична атака, ще бъде изключително предпазлив/а и така проваляш възможността да се работи по случая. Айде някой от защитниците на вътрешния министър да ми го обясни това.

  И трябва да си глупав колкото смотаняк от тъпа комедия, за да обвиняваш някого в престъпление и да доказваш твърденията си с това, че имало дисциплинарно наказание. Това е все едно да обвиниш шофьора на автобус 260, че краде бензин, защото не си спазва разписанието и са му наложили санкция. И най-трагикомичното в ситуацията е, че това се прави от този, който трябва да доказва извършването на престъпления. Това олицетворение на тъпата и агресивна посредственост направо ме изпълва с носталгия по онзи еталон за просташка арогантност Румен Петков. Онзи може и да не вършеше нищо, но поне беше наясно в какво се състои работата му.

 25. 25 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  [quote#21:"redrock"]Явно ви харесва бандитите да са на свобода.[/quote]

  Хич не ни харесва. Въпросният Манитаков е осъден и би трябвало да се намира в затвора. Може обаче да е вече с карта на сътрудник на БОП и законно притежавано оръжие.

 26. 26 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#21] от "redrock":

  Той си има друга работа, да си я върши нея, защото и при тях не е цвете за мирисане, даже напротив....Да отговори и той колко дела са забатачени и не се работи изобщо, ама не казва, нали?! Не става въпрос дали е прав или не, а дали му влиза в работата да говори.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 27. 27 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "ret":

  Това не е лека мярка

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 28. 28 Профил на burov
  burov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Твърдението на Цецко, че съдийката помагала на мафията сигурно е вярно и той го знае най-добре, защото е част от нея. А понеже нещо не слушала трябва да се очаква скоро да й прати специалистите по самоубийства от ГДБОП да направят обиск и да търсят там нек'ви изгубени мотови.

 29. 29 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Ми то е ясно, съдия който три години не пише мотиви към присъда, явно работи за престъпника. Тук не става дума ЦЦ дали е черен или бял, а става дума, че тази съдийка отдавна е трябвало да бъде позорно изритана от съда.

  Няма шики-мики.
 30. 30 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Разстроено

  "тук има умисъл в действията със забавяне с три години на мотивите по едно изключително тежко престъпление,"

  1. Съдия Тодорова може да го осъди за набеждаване в престъпление. Ама едва ли ще се осмели
  2. По-лошото е, че (след гаврата му с Примата) Цвък потвърждава, че той кара влака в бг. Че над него няма никаква власт. Че може да прави каквото си ще.
  Тъжно. Чак зловещо

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 31. 31 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#4:"myth"]Оставка, г-н Цветанов! Това се чака от Вас.[/quote]
  Всеки чака,един трамвай,друг дете,трети кредит,четвърти от тото2
  Ще чакате и Вие,г-не.

 32. 32 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Докога България ще има министри, които говорят неграмотно, които прилагат двойни стандарти,...
  Редно ли е в условията на криза да се издържа най-голям репресивен милиционерски апарат, който показва нулева ефективност в сравнение с другите европейски държави, САЩ,..???

 33. 33 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А бе смешковци, като е съдийка какво? Да не би да е нормално да бави с години мотивите по присъдите? Та това си е липса на правосъдие в разумни сррокове - има десетки осъдителни присъди с/у България в Страсбург. Всички знаем какво ни е "правосъдието" с/у мафията и корумпетата. Викайте оставка на съдийката, другари комсомолци

 34. 34 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Единственото министерство в което се имитират съкращения е милиционерското!
  Дянков, на ход си!

 35. 35 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#30] от "Вени Г.":

  И за какво точно ще го осъди - заради публично известния факт че е забавила мотивите по делото на известен наркотрафикант ( известен = няколко ефективни присъди) с 2.7 години а цецо е казал "почти 3"?

 36. 36 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Иии... защо да Ви вярваме, г-н Министър?!? Лъжливото овчарче би трябвало да Ви е добър житейски пример!
  А и, как да кажа, не вдъхвате особено доверие с начина си на говорене, което е чисто и просто едно "хвърляне на лафове в публичното пространство". За по-сериозните действия, които се очакват от вас, си има Прокуратура, Висш съдебен съвет, доказателствени документи и т.н.
  Всичко, което правите, е да будите недоумение с, вероятно, празните си приказки.
  Ако сте прав е жалко, че не ви бива в действията, а ако се опитвате да ни заблуждавате е и престъпно. Но ние това не можем да го преценим само по Вашите сложни, но рядко смислени изречения.

 37. 37 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#33] от "mvv":

  Пич погледна ли колко са разпределените дела на съдийката, колко от тях е решила, колко не е решила преди да преказваш идиотщини!

  Ето ти тук справката - обърни вимание на забавените дела на семейната приятелка

  http://www.legalworld.bg/getatt.php?filename=oo_o_25551.pdf

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 38. 38 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 488 Неутрално

  а аз мисля , че Цветанов е свързан с организираната престъпност защото:
  1. Няма нито един вкаран в затвора и това е по вина на МВР - не събиране на доказателства от подчинените на Цветанов и поради тази причина или делата нестигат до съда или съдиите няма за какво да ги осъдят
  2.В резултат на тази дейност Цветанов се е сдобил с 6 апартамента без да има законни доходи за това , димек някой му ги е дал за неща свършено , познайте какво
  А тази съдийка да вземе да се обърне към съда , като обвини Цветанов в набеждаване и тогава някой "обичан" от физкулкурника съдия да му го набабани в десятката

 39. 39 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 488 Весело

  Явно щурма на съдебната система продължава до пълна победа на МВР!
  Най -добре би било направо да раздават присъди , кво ще се морят да събират доказателство или разследват!
  Линч, милиционерски линя му е майката!

 40. 40 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Просто на Цветанов много му се събра - палежите, Мирослава от Перник /чиито близки странно как замлъкнаха след срещата в кабинета на Борисов/, сега и Мировяне....нормално е, дори и с цената на поредната изцепка да опита да отклони малко фокуса от оглавяваното от него министерство...

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 41. 41 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Другарю физкултурник, айде да започнеш да си вършиш работата, а?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 42. 42 Профил на tubertini
  tubertini
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Ама гусина продължава да предъвква едно и също ...
  Що време изгуби да се плюнчи. Да даде и други примери като много знае...

 43. 43 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Тоя къде се оперирал от срам...

 44. 44 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Този човек мисли, че ГЕРБ трябва да превърти Рубикона! Разбира се това е негов проблем, но че депутатите ни избраха човек, който иска Рубикон да се върти за министър е вече проблем на всички българи!

 45. 45 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Напълно ви подкрепяме, г-н Министър !

 46. 46 Профил на carpe
  carpe
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Какво разследване вие очаквате да се направи, тук няма комуникация между Васил Маникатов и съдия Тодорова..."

  Прав си Цецо, докато не паднат в капана на подслушването (най-силното оръжие на МВР) никакво разследване... щот се видя какво става като разчитате на наблюдение и проследяване - 20 барети за 5 кутии цигари без бандерол....

 47. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "myth":

  Чакай си

 48. 48 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Никой не може да ме убеди, че съдия Тодорова случайно е забавила внасянето на мотивите по делото срещу Васил Маникатов, който е емблематична фигура за трафика на наркотици в цяла Европа и още 50 подобни дела с над 2 години" допълни Цветанов. Според него забавянето на предаването на мотивите възпрепятства работата на прокуратурата, която трябва да сезира по-горна инстанция. Той даде за пример, че ако дадено лице е с променена мярка, парична гаранция или подписка, то е на свобода. Когато се забавят мотивите с над три години и когато съдът внесе своите мотиви и лицето бъде осъдено на три години и половина лишаване от свобода, на него му се приспадат всички тези години, в които то е било с наложена мярка подписка или парична гаранция.

 49. 49 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 574 Неутрално

  /======>Цвъки,всички сте "мангасарян".

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 50. 50 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 507 Неутрално

  "направи това, което може би тя очаква, че би трябвало да очакваме, че ще направи."
  Нищо не разбрах от словоизлиянията на Цветанов?!?

 51. 51 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#30] от "Вени Г.":

  Така е. Страшно е, че България се превърна в страната на хората с ограничени възможности. Цв. Цв. и ББ са живото доказателство, че у нас колкото си по-ограничен и тъп, толкова по-лесно е да преуспееш.

 52. 52 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Глей сега Цвъ., най- добре е да и пратиш качулките, после -долу на земята и белезниците ..Да не забравиш и да провериш за цигари без бандерол - в кабинета и ..
  Я кажи нещо за Мировяне..Много бързо сменяш темата ..
  А Законът , за който говориш , един ден ще стигне и до твоите "консултации" , апартаменти и ...тъща ...)))

  BIG AL
 53. 53 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Цвъ, я кажи , пак ли на некой колега от ВИФ-а, жена му иска да стане съдийка - председател на съюза , че си се разбързал толкова ??? :))

  BIG AL
 54. 54 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Само по времето на Тошо сме били БОМБАРДИРАНИ всеки ден с пропаганда на малоумници :))
  Всеки ден-гербаджийски 'мисли" Само че , едно време бяхме свикнали и НЕ им четяхме вестниците - а бяха и малко , а СЕГА - мамма мия , няма спасение от глупостта всеки час, всеки ден , по всяка телевизия ...Частична нвменяемост - отвсякъде ни залива :
  Явно рапонът е научил този урок от Тошо..)
  Става страшно - простотията ни залива , простащината на мутрите е на мода, по радиа и телевизии..Нон стоп ..
  Пълното оглупяване е крайната и цел ..
  Нито един гражданин не трябва да остане- който да има УМ и РАЗУМ по-голям от този на мутрите....

  BIG AL
 55. 55 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1310 Весело

  Правилно и е рекъл гус'ин министъра!
  Каква е тази, нито е семеен приятел с когото трябва, нито е милиционер, че да има право да се мотае!

 56. 56 Профил на .
  .
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Съдиите като са толкова обидени, да се доведе един независим китайски трибунал, със се персонала и необходимите инструменти и да преразглена обвиненията към нашата съдебна система.
  Тамън и свободни места за млади прависти ще се осигурят, ще се стимулира и икономиката в производството на дървени кофчези...

 57. 57 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  "Защото забавянето на тези мотиви възпрепятства прокуратурата, която би трябвало да сезира по-горна инстанция, когато има съответната претенция." Допълни, че хора с леки мерки по време на делото, които след три-четири години получат ефективни присъди, времето на леката мярка им се приспада. "Искам да ви попитам каква е ефективността от тази наказателна мярка", допълни Цветан Цветанов."

  Три изречения - три неверни /лъжливи/ тези.

  1. Забавянето на мотивите към една присъда НЕ възпрепятства прокуратурата да подаде протест срещу присъдата. Тя се обявява в открито заседание със ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО участие на прокурора (т.е. той чува присъдата с ушите си) и подлежи на протест от негова страна в 15 дневен срок. Мотивите се пишат по-късно, но неподаването на протест в задължителния 15-дневен срок означава, че правото на протест на прокуратурата е безвъзвратно погасено.

  2. "хора с леки мерки по време на делото, които след три-четири години получат ефективни присъди, времето на леката мярка им се приспада".
  Частично вярно/частично невярно: един ден задържане по стража се зачита за един ден лишаване от свобода; два дни домашен арест се зачитат за 1 ден лишаване от свобода. По-леките мерки обаче не не приспадат от наказанието лишаване от свобода.

  3. "хора с леки мерки по време на делото ... времето на леката мярка им се приспада. "Искам да ви попитам каква е ефективността от тази наказателна мярка".

  Ужасяваща неграмотност е да се слага знак за равенство м/у мерките за неотклонение и наказанията.
  Мерките за неотклонение никога не са "наказателни мерки" - наказание се налага с присъда, а мярката на неотклонение винаги е по време на висящия процес (който впрочем може да завърши и с оправдателна присъда). Затова е напълно възможно един обвиняем/подсъдим да е бил с наложена мярка "задържане под стража", а в края на процеса да се окаже невинен и да бъде оправдан. Затова мерките за неотклонение (вкл. задържане под стража) никога не представляват наказания (вкл. лишаване от свобода), за да се иска първите да имат "ефективността на наказателна мярка".

 58. 58 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Нека да спазваме сроковете, заложени в НПК, да бъдем обективни с присъдите, които трябва да бъдат давани, да се ръководим от върховенството на закона и ви уверявам, че това ще допринесе за ликвидирането на т. нар. Октопод в съдебната система или тази небрежност на представители на съдебната система", допълни вътрешният министър.
  "Аз вярвам в българския съд и във всички честни редови съдии и прокурори и редови и честни полицаи. А там, където има грешки, трябва да ги назоваваме и да вземаме съответните мерки"
  Относно съдия Тодорова министърът заяви, че може да се предположи, че има умисъл в действията й със забавянето на мотивите по дело за изключително тежко престъпление. "В страните от ЕС това не може да се случи, защото там има правораздаване в законовите срокове и лицата получават тежест на присъдата, съответстваща на извършеното деяние.

  Много точно и ясно казано, да се спазват правилата и законите - те са за това; стига безнаказана престъпност ! Браво на министъра ! Съдия Тодорова да бъде незабавно уволнена и да и се потърси отговорност според пълната сила на закона ! С такива съдии никога няма да има работещо Правосъдие !

 59. 59 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 617 Неутрално

  [quote#56:"."]Съдиите като са толкова обидени, да се доведе един независим китайски трибунал...[/quote]
  Май, май е по-добре да се доведат едни немски полицаи, например. Убеден съм, че ефектът ще е неизмеримо по-добър

 60. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Съдиите бяха избирани от структурите на БКП, респ. БСП за да прикриват престъпленията им. Те игнорират всякакво правосъдие и използват всичко, което е във властта им за да заобикалят закона в полза на мафията. Това са просто едни престъпници. Не пожелавам на никого да зависи от тяхната съвест.

 61. 61 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Яне Янев иска да се създаде парламентарна комисия, която да проучи на каква база и с какви основания Анг.Марин и Първанов са освободили над 530 престъпника, някои от които за убийства, наркотици, грабежи, изнасилвания - с ефективни присъди от 15 -18 г на 8-10 месеца!!! Твърди се, че помилванията имат и финансови измерения...

 62. 62 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Вместо да отговори на неясните въпроси по няколко от горещите случаи на полицейска некомпетентност и примерно, защо самоубилият се престъпник в Перник има законно оръжие, министър Цветанов безуспешно се опитва да яхне недоволството по принцип от право охранителните органи, фокусирайки го към определен съдия. Да помислим какво е това - поредното полицейско самоизтъкване и опит за отвличане на внимание, целенасочен ход или... поредно бездарно хлъзгане на държавността надолу?..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK