Георги Миленов вероятно ще е новият зам.-шеф на разузнаването

На тази снимка е  Драгомир Димитров (последният вдясно), който се очаква оперативно да поеме ръководството на разузнаването. Кадърът е от 2002г, когато главният секретар на МВР тогава Бойко Борисов (вляво) го представя<br />като шеф на полицията във Велико Търново. <br /><br />

© Дневник

На тази снимка е  Драгомир Димитров (последният вдясно), който се очаква оперативно да поеме ръководството на разузнаването. Кадърът е от 2002г, когато главният секретар на МВР тогава Бойко Борисов (вляво) го представя
като шеф на полицията във Велико Търново. Избори 2022

Георги Миленов - шеф на отдела за контраразузнаване в Националната разузнавателна служба (НРС), ще е вторият зам.-председател на службата. Това научи "Дневник" от правителствени източници. 


Вчера военният министър Аню Ангелов съобщи, че ръководството на НРС - Кирчо Киров и двамата му заместници - майор Людмил Ангелов и полк. Звездомир Пенков, е освободено с решение на правителството. На последвало закрито заседание кабинетът е определил двама служители на разузнаването за зам.-директори на службата. 


Както Ангелов, така и другите представители на кабинета отказаха да съобщят имената на новоназначените с аргумента, че за да бъде окончателно решението, трябва да се изчакат указите на президента. 
По закон ръководството на НРС се предлага от правителството и се одобрява от държавния глава. Правителството направи постъпка за смяна в ръководството на разузнаването в третия работен ден на новоизбрания държавен глава Росен Пленвелиев. 


Според източници на "Дневник" другият назначен от Министерския съвет зам.-председател - Драгомир Димитров, оперативно ще поеме ръководството на разузнаването. Версиите как това ще стане са две: според едната той ще е временно изпълняващ длъжността, а според другата ще поеме директно поста. 


За Драгомир Димитров се знае, че е кадрови разузнавач. През 2002 г. за кратко поема ръководството на полицията във Велико Търново, а по-късно се връща отново в разузнаването. Политици разказаха, че Димитров е близък приятел на премиера Бойко Борисов. По тяхна информация назначението му във Велико Търново било по настояване на Борисов, който по онова време беше главен секретар на МВР. Добрев е завършил немска филология и няколко години е бил представител на НРС в Германия, няма данни да е сътрудничил на бившата ДС. 


Георги Миленов от години работи в НРС, като постепенно се е издигал в кариерата до шеф на отдел, казаха източниците на "Дневник". По тяхна информация той е отговарял е за антитерористичното направление. 

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK