Граждани сигнализирали съда за липсващия указ за Марин

Росен Плевнелиев

© Красимир Юскеселиев

Росен ПлевнелиевВъв Върховния административен съд има жалба на граждани по казуса с неиздадения нов указ от президента Георги Първанов, който определя правомощията на вицепрезидента Ангел Марин в началото на втория му мандат през 2007 г. Трябва да изчакаме решението на компетентния съд, дотогава всякакви коментари и тези са излишни, заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, попитан дали ще се обърне към Конституционния съд по казуса с липсващия указ.


По думите на държавния глава юристите са на две различни мнения - преобладаващо е това, че не е било необходимо да се издава втори указ, тъй като първият не е отменен. Ако все пак се наложи тезата на по-малката част от юристите, които считат, че е трябвало да се преиздаде нов указ, тогава ще мислим тепърва какво ще правим в президентската институция, добави Плевнелиев.


Той напомни, че темата не е нова и че Първанов е говорил по въпроса. Информацията, с която разполагаме, гарантира, че президентът Георги Първанов, вицепрезидентът Марин, както и техните юридически съветници и екипи са били категорични, че не е имало нужда от издаване на нов указ, добави Плевнелиев.
По казуса с помилваните от Марин Плевнелиев заяви, че е имало комисия, помилванията и опрощаванията не са инициирани от президентската институция, а от Министерството на правосъдието и процедурите са спазени. "Това не са еднолични решения и актове на вицепрезидента Марин. Има много компетентни институции, има Министерство на правосъдието, което е било наясно с всеки от казусите", добави той.


"За мен е преекспониране на тази ситуация поради юридическия спор дали е трябвало, или не е трябвало да има нов указ", каза още президентът.


"Не е възможно да се гледа назад във времето. Всички юристи са на мнение, че каквото е направено, е направено, то е юридически обосновано", каза Плевнелиев, попитан дали има готовност да се преразгледат указите за даване на българско гражданство. Това не е толкова голяма драма, за колкото се представя, смята той.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Пореден трик за отклоняване на общественото внимание...АСТА и стотици пъти по-важен, но никой не смее да надигне глас!?

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Да бе "граждани" сигнализирали и опаааа. Дали към всички сигнали на граждани се подхожда по същия начин и със същия хъс. Циганията е ОГРОМНА, но ще я замажат, вервайте ми.

 3. 3 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#1] от "Extraordinary Gentlemen":

  да. Като добри прасета ядем, какво ни сипят медиите.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 4. 4 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  От толкова лов.........не остана време

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 5. 6 Профил на babagicka1
  babagicka1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво на фотографа ...най-изкуствената и дежурно-лицемерна усмивка ,която съм виждала.......

 6. 5 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Юридически "обосновано" пускане на свобода на 533 престъпници, като не знаем в този списък колко са тези с тежки престъпления и колко от помилваните са извършили нови престъпления след освобождаването им предсрочно?! Това щяхме да го знаем ако беше изградена единна система за движението на всички дела в съдебната ни система, но такава някои хора нямат интерес да бъде внедрена с оправданието ,че нямало пари и ред други глупости.

 7. 7 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#5] от "redrock":

  Ами то такава система няма не от вчера и от оня ден! Няма такава още с появата на Президентската и Вицепрезидентската институция! Лошото е че вече минаха 20 години и никой не е направил нищо по въпроса!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Какво да се прави, петното е за България и ще го замажат. Няма такава държава в света, която да каже "оплескали сме се до ушите", не е и прието, не е и дипломатично. Сега ще трябва да преглътнем поредната простотия на комунистите и да се правим, че нищо няма. Ще го замажат от кумова срама.

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на cotex
  cotex
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ако този указ е ограничен от президентския мандат, то това би било валидно и за другите му укази. Не съм виждал указа, но сигурно той урежда възлагането на вицепрезидента Ангел Марин на някои президентски правомощия - кое във втория мандат е по-различно, че да се налага нов указ.

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Неспазванета на Конституцията от страна на Първанов и Марин,е може би,най-голямото престъпление на държавник в най-новата ни история!И няма защо разните му кимунистически измекяри,да омаловажават престъпленията им,като пишат простотии,ат рода на беден народ,малки пенсии и дзруги отклоняващи вината глупости!
  Нито президент,нито правителство,имат отношение към доходите на хората и това трябва да се знае от всички некадърници!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на ivils
  ivils
  Рейтинг: 229 Неутрално

  как така не може да се гледа на зад да не са късогледади аз ако не си платя данъците ша ма търсят а тоз опразнил цял затвор от помилвания и не могат да му поискат отговорност

 12. 12 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Добре бе, Гоце толкова ли го е мързяло да подпише един нов указ?

  Или от ловни подвизи не е имал време?

  Типична ситуация за изкуствено създаден проблем, "от нищо нещо" заради мързела и скатаването на един единствен човек.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 13. 13 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Отначало беше ясно, че това е поредният кьорфишек на Янев, подбутнат от ГЕРБ. Да се сатанизира и омаскари всичко и всички, които са други.
  Макар и със закъснение, позицията на Плевнелиев е достойна

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#9] от "cotex":

  Според тебе излиза,че Марин още ще може да амнистира,защото указът му от първия мандат още важи?!

  Виж сега:

  Първанов и Марин са били избрани ЗА СРОК ОТ 5 ГОДИНИ! За толкова имат и правомощия!С изтичани на мандата,ОТПАДАТ И ВСИЧКИ ПРАВОМОЩИЯ! Това че са били избрани втари път си е чиста случайност и те ЗАПОЧВАТ НОВ МАНДАТ,който няма нищо общо с първия!За това е нужен и нов указ,както би направил всеки друг Президент!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Конституцията определя 5 годишен МАНДАТ- за избран президент ..След изтичането му , се ПОЛАГА КЛЕТВА-ОТНОВО – независимо дали президентът е един и същ :) Т.е. , необходим е НОВ УКАЗ, защото имаме нов мандат за президента , НОВО встъпване в длъжност и т.н…В противен случай , би била „ИЗЛИШНА “ и ВТОРАТА клетва , а това , очевидно не е така :))
  Или с други думи , МАНДАТЪТ се прекъсва – може да е за секунди , минути – но започва нов – 5 годишен ..А щом се прекъсва , то всички Укази е необходимо да се подпсват отново/ упълномощаването / ..))
  В противен случай , пренебрегваме НОРМА на Конституцията и би могло да се мисли за ЕДИН 10 – годишен мандат , което очевидно , не е така ..>))
  Първият УКАЗ е престанал да действа с изтичане на МАНДАТА..Срокът на тези Укази – е съобразен с МАНДАТА на Президента …))
  Той , указът , е функция на мандата – следва от него ..>))
  Мандатът е ДВА по 5 години , а не – един от 10 години ::))

  BIG AL
 16. 16 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  "президентът Георги Първанов, вицепрезидентът Марин, както и техните юридически съветници и екипи са били категорични, че не е имало нужда от издаване на нов указ,"

  Кат чета туй , че ми проблясва следната аналогия:

  То гусин марин след дълга душевна борба и премисляне е бил категоричен ,че престъпника трябва да излезне на свобода ,ама той като излезнал пак продължил по кривия път.

  Тъй ,че една категоричност на някои технически и юридически съветници - нищо не значи.

 17. 17 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Дори Плевнелиев Ви каза, че няма нарушение, ама нали трябва да се обоснове нападката против предишните, дайте да говорим. С тези простотии ще направите и Първанов симпатичен накрая.

 18. 18 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 472 Весело

  Дон Цеци беше освободен през първия мандат. Напълно законно. И напълно неморално.
  Но къде ще търсим морал в комунисто-мафиоти!

 19. 19 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Стига сте мрънкали по адрес на Марин и Първанов. Присъединявам се към тези, които смятат че този скандал е прах в очите. Скандал няма, указ има от предходния мандат, помилваните се помилват от всички президентски двойки досега, както и Плевнелиев казва, те са предложени за помилване а не са инициатива на Марин.
  Стига сте плюли

 20. 20 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Да не повярва човек, че има наченки на гражданско общество в БГ?!
  Ето малко предистория за жълтините на 'сите другари:
  Как се създава престъпно ядро, синдикат на престъпниците?! - Само ако се обединят бандите на много влиятелни и твърдо установени тартори, които дължат живота си на някого! А как се създава групировка?! - Тогава когато икономическите интереси са толкова силни, че политическата власт не може да им устои и ги толерира с цялото им престъпно ядро! А сега как се движи застрохователният, митнически, следприватизационен и охранителен бизнес от най-висше ниво?! - От добре известни държавници и по-конкретно от менторите им, които чрез вездесъщата си власт, способна на милост или законотворие с назидателен ефект, дирижират с лекота бизнес-средата! Всичко, останало в едрия бизнес, а и средния, което произлиза от зависимости е проекция на статуквото!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 21. 21 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 498 Весело

  гооолеми юристи тук са се изказали.
  гооолеми разбирачи от всичко.

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#5] от "redrock":

  Ами Кавалджиев за двойно по-малко време пусна два пъти повече затворници. Него какво да го правим? Да го бесим ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Най-мешното е, че цялата дандания става, защото Гоце го домързяло да ложи един подпис.

 24. 24 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Юристите да кротуват , защото този гаф е изцяло за тяхна сметка . Указът от първия мандат е следвало да бъде Преподписан . Гражданската ни Общност е все още небрежно снизходителна към обърнатия с "хастара" навън , Модел на Политическо общуване , който практикуваме , но Видовден наближава и за него ...

 25. 25 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Какво става с демокрацията в България? Защо всички сигнали срещу някой представител на властта са след оттеглянето му или изтичането на мандата. Липсата на указ е общоизвестен факт от години, защо трябваше "гражданите" да чакат смяната на президентския екип. А какво ще стане с гафовете на настоящето управление. Сигналите ще започнат като паднат от власт ли?

 26. 26 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аз мисля, че вторият път понеше е втори е трябвало да има два указа.

 27. 27 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#6] от "babagicka1":

  "..най-изкуствената и дежурно-лицемерна усмивка ,която съм виждала....... "

  Ти не си в ред...просто.

  Вяра. Надежда. Любов.
 28. 28 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  На 19.01.2002 г. Първанов полага клетва за втория си мандат.
  Въпрос: Необходимо ли е при положение, че вече е положил клетва при първия си мандат ? След като никой не се е усъмнил явно е нужно. Възниква продължението на това питане: Трябва ли нов указ за правомощията на вицепрезидента ? Логично е че трябва. Това е нов мандат, който е нова начало , а не даденост. За мене е по-неразбираемо позицията на юридическия екип на Първанов. При положение че има дебат за целесъобразността на новия указ, презастраховането е било далеко по-безболезнения акт, още повече че това не е някаква тромава процедура, а формален акт. За мене това е пълна аматьорщина, като се има в предвид настоящия възможен хаос от това професионално високомерие.

 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#2] от "442":

  Доколкото прочетох, вече има заведено дело във Върховния административен съд от молдовски българин, чието българско гражданство Марин е отнел, и точно това е основанието на иска - че Марин, след като не е бил оторизиран за това с указ на Гоце, не е издал валиден акт ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#15] от "BIG AL":

  Това е толкова елементарно ясно, че не мога да проумея как са допуснали този гаф ...
  Никой не може да прехвърли повече права, отколкото има, тоест, за повече време от мандата в конкр. случай.
  Безумната версия, че щом указът не е отменен, действа, би означавала едва ли не, че Марин може да продължи да "помилва" ... щото Гоце и досега не го е отменил указа ...
  Нещастници ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 31. 31 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Ето ви логиката на Гоце:

  "Указът от 2002 г е безсрочен, там не съм записал "от...до..." , заяви пред журналисти тогавашният държавен глава на 1 април 2010г." - ( http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/27/1754189_pravomoshtiiata_na_angel_marin_sa_na_put_da_rodiat_nov/?p=0&ref=id )

 32. 32 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "paolo51":

  За мене това е пълна аматьорщина, :))
  ...........
  Така е , но съветника на Гоце , сега е Декан на Юридическия факултет на СУ..:)

  BIG AL
 33. 33 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#31] от "popovski31":

  Може би обяснението е, че го е казал на ПЪРВИ АПРИЛ

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "popovski31":

  Указът от 2002 г е безсрочен, там не съм записал "от...до..." , заяви пред журналисти ...)
  .............
  Само че , Гоце забравя , че е президент също - "ОТ - ДО" , при това с прекъсване ....:))

  BIG AL
 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "deepdp":

  Това е толкова елементарно ясно, ч:))))
  ....................
  Изглежда не е елементарно ,за някои "юристи"- щом спорят :)))

  BIG AL
 36. 36 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Съгласно чл.93 от Конституцията (1) Президентът се избира пряко от избирателите за срок от пет години по ред, определен със закон.
  Видно е че след тези 5 години трябва да тече нов повтарям процес от процедури, независимо от повторния избор на Президента и неговото вице сред които е и чл.104 Президентът може да възлага на вицепрезидента правомощията си по чл. 98, т. 7, 9, 10 и 11.
  През втория си мандат Президента не е ползувал тази възможност, а неговото вице неправомерно е ползувало права в нарушение на Конституцията - Чл. 103.
  (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.

 37. 37 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1283 Весело

  [quote#33:"deepdp"]Може би обяснението е, че го е казал на ПЪРВИ АПРИЛ [/quote]  [quote#34:"BIG AL"]Само че , Гоце забравя , че е президент също - "ОТ - ДО" , при това с прекъсване ....) [/quote]

  Той Гоце най-важното бе забравил - че се е клел да се "ръководи от интересите на народа"

 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  До коментар [#9] от "cotex":

  "..кое във втория мандат е по-различно, че да се налага нов указ...."

  А защо полагат отново клетва? Нали са пак същите? Всичко, свързано с първия мандат, се прекратява с полагането на новата клетва! По същата логика той не би трябвало да преназначава своите секретари, съветници и другите от антуража (които са продължавали да работят за него). А дали е така? Дано да е, защото иначе на Гоце доста ще му се стъжни! Не от мен, на мен той отдавна ми е ясен, ще го подгони съдът!

 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#34] от "BIG AL":
  [quote#34:"BIG AL"]Само че , Гоце забравя , че е президент също - "ОТ - ДО" , при това с прекъсване ..[/quote]
  След тази безспорна констатация не трябва да има повече коментари по въпроса.

  Но ще има .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#29:"deepdp"]Доколкото прочетох, вече има заведено дело във Върховния административен съд от молдовски българин, чието българско гражданство Марин е отнел, и точно това е основанието на иска - че Марин, след като не е бил оторизиран за това с указ на Гоце, не е издал валиден акт ...[/quote]

  Доколкото разбирам ако не е бил оплакалия се молдовец, никой тук е нямало да забележи - нито президента/вицепрезидента, нито юридическите му съветници, нито сегашния вицепрезидент/бивш министър на правосъдието, нито сегашните им съветници, които според плевнята "са на две различни мнения - преобладаващо е това, че не е било необходимо да се издава втори указ, тъй като първият не е отменен".

  Е, ако толкова народ спи и проспива, не е ли по-добре изобщо да не се раздухва огъня и да не се измисля нов скандал, в който вече го отнася не само предишния, ами и сегашния, а да се търси някакво смислено решение?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 41. 41 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И още нещо по казуса. Конституцията е въховния ни закон. Твърде любопитно ще бъде решението на какъвто и да е съд по въпроса защото нищожното решение няма правни последствия и не е нужно по съдебен ред да се отменя. Това означава за гражданите, че само с едно възражение могат да се противопоставят на актове довели до щети от неправомерните действия на вицепрезидента. Само мога да гадая какви могат да бъдат те, но за едно вече се досещам: изборните права на затворниците и без българско гражданство граждани са ограницени. Мисля че само това е достатъчно за да си предсавите хаоса който следва от тук нататък от носителя на орден Стара пранина Ангел Марин и агент Гоце !!!!!

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Неутрално

  -Ето истината по въпроса:
  ""За мен е преекспониране на тази ситуация........", каза още президентът."


 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Но пък , какво тук значи някаква си Конституция или Закон ..
  Каквото каже Боко на Роско- така ще е ..
  Айде ..де :)) Трябва да се знае , кой командва в държавата :))))

  BIG AL
 44. 44 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Весело

  "Граждани сигнализирали съда за липсващия указ за Марин"

  -Добре,че този път "съвестните граждани" са цяла група,та по-трудно ще ги сполети съдбата,която сполетя първия известен "съвестен гражданин".

 45. 45 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Предишния ни президент беше правно неграмотен и сега разбирам че и неговите съветници -юристи са били такива

 46. 46 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  По повод но друго конституционно дело, но с известни аналогии:
  ...................................
  "9. Народното събрание се избира за срок от четири години. Отношението на представителство е срочно. Този срок, с изключение на случаите по чл. 64, ал. 2 от Конституцията, не може да продължава повече от четири години. Характерът на органа (определен от Конституцията като представителен) и начинът на учредяването му (чрез избор) определят правното значение на срока, неговото начало и край. Срокът не е самоцелен. От една страна, той отразява присъщата на демократичното конституционно управление необходимост от периодично актуализиране на политическата воля на избирателите. От друга страна, срокът има смисъл на гаранция срущу присвояване (удължаване) на властническите правомощия на парламента против волята на избирателите."

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  До коментар [#36] от "paolo51":
  "....не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на..... нарушение на Конституцията...."

  По Конституция, а не по тълкуване на "юристи", Първанов е длъжен да издаде указ. Той не издава и я нарушава! Без указ Марин няма право да помилва. Той го прави и също нарушава Конституцията. Е...поне на мен, лаика в правната област, нещата ми са ясни! Сега нека някой печен в тази област ми обясни, къде човешката логика пада жертва на правната? 48. 48 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Пълномощията на президента и вицепрезидента не са били прекратени между първия и втория мандат. Затова не е необходимо издаването на нов указ със същия предмет за същото лице.
  Само създават скандали за да се отклонява вниманието на хората от важните проблеми.

  ATX
 49. 49 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 630 Гневно

  Дневник, имайте уважение към Апостола, не петнете паметта му като редом с лика му поставяте Плевнята.

 50. 50 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да пуснеш от кауша Цветелин КЪНЧЕВ ,осъден за углвани престъпления си е углавно престъпление ...
  Марш обратно в пандиза !

 51. 51 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Помилването е една архаична практика от много стари времена и обществени устройства. Трябва да има намаляване на присъдата и предсрочно освобождаване и толкова. Не е редно президент или вице-президент да отменят съдебни решения. Не е абсолютен монарх, фараон или робовладелец. В ръцете на некомпетентни или непочтени хора това води до катастрафални последствия.

 52. 52 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  "....президентът Георги Първанов, вицепрезидентът Марин, както и техните юридически съветници и екипи са били категорични, че не е имало нужда от издаване на нов указ...."

  Имам въпрос към защитниците на Първанов-Марин: имат ли право гореизброените да тълкуват Конституцията? Не са ли те тези, които най-стриктно трябва да я спазват и с това да дават пример на всички останали?

 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Весело

  До коментар [#49] от "zenola":

  "Дневник, имайте уважение към Апостола, не петнете паметта му като редом с лика му поставяте Плевнята."

  Десет години под лика на Апостола се мъдреше най-голямото недоразумение на българската политика от последните 20 години, но вашата шайка чинно мълчеше! Сега мълчете и сърбайте попарата, която ви е приготвил "най- успешният български президент". Сигурен съм, че това, с което се занимаваме, са само първите лъжици! Най- вкусното тепърва предстои, дано не ви приседне!

 54. 54 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Най-добре ще бъде Плевнелиев или Попова (ако се издаде указ, който я упълномощава ) да преразгледа дадените от Марин помилвания и българско гражданство, през втория мандат на Гоце и да преподпише онези от тях, които отговарят на законовите изискванията.
  А останалите би трябвало да се върнат в затвора или да останат без гражданство.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Значи получаването на заплатата си Марин имал указ, а за правомощията - нямал нужда от указ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK