МВР въвежда нов стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие

МВР въвежда нов стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие

© Живко АнгеловПредстоят законодателни промени, свързани с въвеждането на стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие и помощни средства от служителите на МВР. Това заяви зам.-министър Веселин Вучков при представянето на реформата в МВР и предстоящото преструктуриране на ведомството.


Промяната ще бъда направена във връзка с над 30 дела срещу България, спечелени в Страсбург за неправомерна употреба на оръжие. Този текст се възпроизвежда в Закона за МВР периодично. Макар делата да се отнасят до период отпреди 2004 г., очевидно, че сегашният текст на закона създава проблем.


Финализирахме текстовете, които ще предложим на Народното събрание. Ще се опитаме да убедим депутатите, че е необходимо да коригираме текстовете, така че да въведем този изискуем от европейската конвенция стандарт", обясни още Вучков.
Министерството на вътрешните работи е реализирало стъпка по стъпка всичко, заложено в предизборната програма на ГЕРБ в сектор "Сигурност".


Реформата е била "добре планираната и поетапно извършена"


Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на финансите Симеон Дянков обобщиха свършеното във вътрешното ведомство от началото на мандата на правителството "Борисов".


Двамата благодариха един на друг за съвместната работа. Докато Цветанов презентираше, на няколко пъти получи одобрителни кимания от Дянков, който следеше изказването му. Според финансовия министър МВР е едно от четирите министерства отличници по отношение на реформата, въпреки че "в реално отношение от 2007 до 2012 г. бюджетът на МВР е спаднал с около 20%".


В прегледа за последните две години Цветанов не пропусна сравненията с предишното правителство (даде за пример договора за изработването на личните документи), повтори, че твърденията за най-големия бюджет на министерството му са спекулации, и обяви, че предстои последната
стъпка от реформата - сливането на Главна дирекция "Охранителна полиция" с Главна дирекция "Криминална полиция" в "Национална полиция", което ще доведе до по-добрата оперативност и координираност.


Обсъжда се възможността министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР


да награждават служителите с "Обявяване на благодарност" и парична сума


според възможностите. В момента тази награда е съпроводена с допълнителен отпуск 3-5 дни. "Тези, които работят, трябва по някакъв начин да бъдат стимулирани, това е оценка за реално свършена работа", смята Цветанов.


Той представи и усвоените европейски средства. В периода 1 януари 2007 г. – 30 юни 2009 г. те са били над 71 млн. лева, а от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2011 г. – над 231 млн. лева. Одобрените средства за периода следващата година са 111 241 020 лева.


Министърът представи и структурата на МВР. Той посочи, че има по-добра координация с обединяването на "Гражданска защита" и противопожарната служба в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Преструктуриран е и сградният фонд.


Цветанов си пожела да дойде време на икономически подем, за да има по-справедливо заплащане не само в МВР, но и в останалите министерства. Той заяви, че около 10 000 евро годишно са необходими за издръжката на един полицай в България. В страните от ЕС средно тя е не по-малко от 20 000 евро.


Министърът поясни, че тези 3000 щатни бройки, предвидени за съкращаване от 1 февруари, реално вече са съкратени и този процес е направен плавно. Утре правителството само ще приеме решението и така щатът на МВР ще стане 55 170 души. "В момента не е необходимо да съкратим физически служители в МВР. Това са вътрешна оптимизация в структурите и пренасочване на дейности там, където има най-голяма необходимост", обясни министърът.


Според него това е целта на реформата – "назначаванията, конкурсите, които са обявени, 80% говорим за конкурси, които са за полицаи, пожарникари. Ако ние бяхме действали по начин, по който беше действало предишното правителство - напуснали 6900, назначени 6000, без никаква оптимизация на структурите, нямаше как днес да кажем, че ще съкратим 3000 щатни бройки", каза Цветанов.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Да разбирам, че реформата в МВР е завършила и то ще си е такова, каквото е в момента?

  А новия стандарт явно ще дава права да ни гърмят, вместо да ни бият.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не знам какво ще въвеждат, но прочетете това от БЛИЦ:
  Въвеждат “обявяване на благодарност” в МВР коментари/3
  Признанието върви и с парична награда
  31 януари 2012, 12:09

  София, България
  Присъедини се към WebClub Blitz
  изпрати на приятел
  Добави в Twitter
  Добави в Facebook
  Разпечатай
  Министърът на вътрешните работи Цветан Цветан и главният секретар на МВР Калин Георгиев смятат да въведат награда за служителите „Обявяване на благодарност”. Признанието ще върви и с поощрителна парична сума според възможностите на министерството. В момента тази награда е съпроводена с допълнителен отпуск от 3 до 5 дни. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на пресконференцията след края на презентацията на структурните промени в МВР.
  Както “БЛИЦ” вече писа, промените във вътрешното министерство ще засегнат 3000 служители, които ще бъдат освободени.

  “Тези, които работят, трябва по някакъв начин да бъдат стимулирани. Наградата е оценка за реално свършена работа, каза Цветан Цветанов. - Всичко, заложено в предизборната програма на ГЕРБ, е реализирано стъпка по стъпка до момента. Ще слеем Главна дирекция „Охранителна полиция” с Главна дирекция „Криминална полиция.”

  Според него до момента е имало доста средства в МВР, но те са харчени нецелесъобразно. Цветанов даде пример със закупените 1000 принтера за 3 млн. лева от предишните управляващи. В началото на 2011 година МВР е закупило същата бройка за 700 000 лева.

  Цветанов обяви още, че в средата на мандата на Тройната коалиция е взето политическо решение по новата процедура за издаване на лични документи, която е била чувствително по-скъпа, защото е децентрализирана. “Подписаният договор е за 116 млн. евро. Въпреки това оскъпяване и тези проблеми, успяхме да направим предоговаряне и договорът беше намален с 14 млн. евро”, каза той.

  Министърът представи и усвоените европейски средства. В периода 1 януари 2007 г. – 30 юни 2009 г. те са били над 71 млн. лева, а от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2011 г. – над 231 млн. лева. Одобрените средства за периода 2012-2013 г. са 111 241 020 лева.

  “В реално отношение от 2007 година до 2012 година бюджетът на МВР е спаднал с около 20 %”, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.
  Питам се аз: а книга за благодарности на потърпевшите към МВР няма ли да открият?

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Ами 2004 си е по Бойково време !!! Или онези времена не му се броят. Иначе да се вземат мерки е добре, ама трябва да има и кой да ги спазва, щото тука МВР издиша най-силно.

 4. 4 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Двамата благодариха един на друг за съвместната работа. Докато Цветанов презентираше, на няколко пъти получи одобрителни кимания от Дянков, който следеше изказването му.
  ---------------------------------------------
  Накрая плеснаха с ръце и се прегърнаха. Може и да са се тункали по мутунките.
  Как да разбирам, че реформата е свършила, след като последните седмици имаме скандал след скандал?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  С тази ''абсолютна необходимост'' ни затягат още повече примката около врата. Ако ви скочат нинджите на цурето, и вие в това време решите да си бръкнете у джоба за да си извадите телефона, те ще реагират по новия устав с ''абсолютна необходимост'', понеже може да решат, че ще вадите пистолет и ша ви освиткат ЗАКОНОВО. Няма и да предупреждават, че ще стрелят, а директно ще стрелят.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 616 Разстроено

  " С цървули по дивия Запад"
  ....... С цървули към дивия Запад

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 7. 7 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Проблема с дозирането на силата е висящ в цял свят.

  В Англия на полицаите по стадионите не им дават въобще оръжие, за да не застрелят побърканите запалянковци.

  В Щатите пък е обратно, там полицаи спокойно може да те гръмне ако е на служба и няма да му искат кой знае колко обяснения защо го е направил, достатъчно е да каже, посегна към джоба и ми се стори, че има пистолет.

  В северните страни пък полицаите 2 часа могат да ви се молят да пресечете на пешеходната пътека....

  Въобще полицейските правомощия трябва да се простират според табиета на народа. В държава като БГ, където нарушението на закона е масово мероприятие, ограничаването на полицейските правомощия може да има и отрицателен ефект.

 8. 8 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Незабавна промяна в режима за придобиване на късоцевно оръжие от физически лица.
  Закупуване срещу регистрация на адрес, год.такса от 50 лв. , наличие на каса за съхранение, средно образование и документ за психическо здраве.
  веднага си купувам пистолет и ще го употребявам само при неотложна нужда , без да имам право да го изнасям от очертанията на дома ми (респ. двора).

 9. 9 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1059 Весело

  Ей, какъв дюеш за Цветановите копои и биячи - първо тази АСТА, сега пък и това

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 10. 10 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1077 Весело

  Е да, задържаните се застрелват сами само при "абсолютна необходимост"

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  Остава да го кръстят "Стара планина"

  Но ... нЕма лошо. По-добре с писани правила, па били те и някакви си, отколкото без ич.
  И както е тръгнало - да вземат да "закръглят" въпроса с добавка и на "стандарт" за прилагането на насилие и от гражданите.
  Например ... влиза ти мильо у къщата без заповед на прокурор или съдия и ... с вратата у главата.

 12. 12 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Промяната ще бъда направена във връзка с над 30 дела срещу България, спечелени в Страсбург за неправомерна употреба на оръжие
  да коригираме текстовете, така че да въведем този изискуем от европейската конвенция стандарт", обясни още Вучков.
  ...................
  Не виждам кой и защо може да е срещу това !
  Много важна стъпка в прехода милиция - полиция !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 13. 13 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Предстоят законодателни промени, свързани с въвеждането на стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие и помощни средства от служителите на МВР.
  Реформата е била "добре планираната и поетапно извършена"
  ========
  Само тези двата вица ми стигат за цял месец ...

  България е древна и заслужава много повече!
 14. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  И каква е дефиницията на понятието ако не е тайна?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 15. 15 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#12] от "deepdp":

  Абе ти няма ли да се научиш да мислиш и да четеш м/у редовете????? Да не би да си милиционер? Ако да, позволено ти е.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тони!": Ами като се напиваш и налиташ на полицай си си за гърмене

 17. 17 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Трябва да се поорежат малко крилата на полицаите че наистина взеха да се мислят за Клинт Истууд във "Мръсния Хари".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 18. 18 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  МВР и дьржавата ако рабориат ефективно триабва да ниамат работа и гражданите и фирмитеда си подават декларациите и безработните да си получават социалните помощи и социалните услуги както беше преди 1989 година
  информаторите на полициата и престьпността какьв конкурс дьржат при условие че за местата в МВР е 89% и колко получават за свьршената работа

 19. 19 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  На калпави ченгета все закона им пречи !

 20. 20 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Двамата благодариха един на друг за съвместната работа
  ох, ще ми стане лошо от смях.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 21. 21 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1059 Весело

  "Самоубийство на задържан по абсолютна необходимост" - много издъжрано звучи някак си

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 22. 22 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#7:"niakoi_si"]полицейскте правомощия трябва да се простират според табиета на народа. В държава като БГ, където нарушението на закона е масово мероприятие, ограничаването на полицейските правомощия може да има и отрицателен ефект. [/quote]

  Той отрицателният ефект си е налице, полицията отдавна не може да надсмогне на престъпниците, като добавим и това, че полицаят не може да се жалва в Страсбург, единственото което му остава е да не чете поне форума на Дневник, за да не си разваля настроението допълнително.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 23. 23 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#17:"saseff"]Трябва да се поорежат малко крилата на полицаите че наистина взеха да се мислят за Клинт Истууд във "Мръсния Хари". [/quote]

  Господине, като гледате филми искате полицаят да е като Клинт Истууд но като излезете на улицата, искате да е кротък, като баба ви, хайде решете кое от двете ви харесва.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 24. 24 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#15] от "ARRI":

  През живота си заплата не съм получавал, вече много години ...
  А ти, от четене между редовете, остава ли ти време да попрочиташ и самите редове ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 25. 25 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Реформата, сама по себе си, няма да промени психиката на полицаите. Нито на държавната администрация. Обществото още по-трудно ще се промени. Което не значи че трябва да я отхвърляме.
  С тоя генетичен материал от чалгаджии, русофили и БьиТьиВьие-зрители, няма как да станем изведнъж средно-статистическа европейска държава.
  Бонуса за ченгетата е добър стимул, но с тия пари няма как да увеличат интелектуално качеството в полицията. Много, много повече пари трябва да има за полицията, за да се навият да работят там нормални хора.

 26. 26 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  Златен стандарт : Пиян мангал налита с кол или брадва . Полицейският отговор - предупредителен изтрел в някой от крайниците и контролен в кратуната!

 27. 27 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 735 Неутрално

  малииии, пак открихме топлата вода...! и то когато всичката друга е замръзнала. Бравос...

  бат'Цецо я дай пак да преговорим:

  Рубикон - река - преминава се
  Рубик куб - играчка за гимнастика на мозъка - върти се (докато се нареди, НЕ може да се превърти)

  Предполагам нито едното от двете не се учи във ВИФ.

 28. 28 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Сигурно има ситуации в които трябва да се действа по твърдо Например при преследване на особено опасни престъпници масови безредици и погроми от някои групи Въпросът е в професионализма на полицаите и строги изисквания и наказания за злоупотреба и превишаване на права

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 29. 29 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Когато тази "абсолютна необходимост" се признае и за обикновения гражданин, не свръхчовек, с възможност той да защити живота си, здравето си, имота си от престъпни посегателства, тогава ще приема, че нещо се прави срещу престъпността...

 30. 30 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 506 Гневно

  До коментар [#8] от "pipeto":

  Абсолютно си прав, защото това ще бъде едно от основанията за да се използва употребата на оръжие при "абсолютна необходимост" и ще е реално, за съжаление, при раздадените на всички мутри разрещителни!
  Тъй наречения отдел или каквото е там - КОС е едно от най-корумпираните местенца!
  Куцо , кьораво исакато с връзки си има законно оръжие!
  ако искат правата на американските полицаи, то нека да е като в Щатите, законно оръжие, да, но у дома, не на улицата и не в колата!
  Иначе е всекидневие , някой баш бабабит да се разхожда с "широко затворени" пешове та да виждате пистолета му, комплексарите не са по- малко опасни от мутрите и престъпниците, а за тъй наречените охранители, трябва да се направят законови промени, които категорично колкото може по-строго,да забраняват носенето на оръжие в извън работно време!
  Иначе ние, обикновените граждани, трябва да вземем да се разхождаме с бронежилетки!
  оставам с убеждението, че се прави всичко възможно нормалноста да се принуди да емигрира!

 31. 32 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#8] от "pipeto":

  Само свободните мъже носят оръжие. Робите нямат това право.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 32. 33 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Щатът на МВР ще стане 55 170 души по 10 000 евро на всеки издръжка на година=551 700 000 евро,което прави над 1.1 милиарда лева.Лошо ми стана!

 33. 34 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Някой може ли да обясни, как тези 3000 бройки предвидени за съкращаване от 01.02. всъщност вече са съкратени плавно?

 34. 35 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 506 Гневно

  питам аз: докога ще ме занимавате с полицейщина? няма ли по-важни теми в държавата от това? направо ми писна вече на... да не казвам къде...

 35. 36 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#30:"hrige"] ние, обикновените граждани, трябва да вземем да се разхождаме с бронежилетки![/quote]
  Между другото придобиването на бронежилетка е с режим подобен на този за газово оръжие. Ако отидете в оръжеен магазин да си купите ще откриете че ще искат да запишат данните ви, а когато откажете да ги предоставите, ще откажат да ви продават.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 36. 37 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Инак предложнието не е лишено от смисъл.
  В ситуацията която човек държи на мушка друг е очевидно че трябва да се използва сила, и то смъртоносна сила. Глупаво е да се възлага надежди само на неизбежната самоотбрана в такъв случай и на трактовката че оттеглянето би създало по-голямо престъпление.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 37. 38 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Т.е. докато бъркам в джоба си за портфейла,за да "обявя благодарност" на полицай,вече има огромна вероятност същият да реши,че съществуват условия за "абсолщютна необходимост"за употреба на оръжие,и както се казва да ме застреля като куче?!

  4itatel
 38. 39 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Няма ли юристи във ведомството на Цветанов да му обяснят,че въпросите за употребата на оръжие са дефинитивно разешени от преди повече от 150 години както в англосаксонското,така и в континенталното право,което е възприето и в българското законодателство при приемането на основните закони в новата българска държава в края на 19 в.Става на въпрос за институтите "неизбежната отбрана" и "крайна необходимост",визирани в НК. "Абсолютната необходимост" е измислиица на цветановите послушници,прилагането на която на практика е изключително опасност и може да доведе до трагични последици при използването й от полицията,без съда след това да може да определи какво е това "абсолютна необходимост".Вярно е,че разбирането и прилагането на "неизбежната отбрана" и " крайната необходимост" е свързано с трудности още при обучението на студентите в юридическите факултети,а впоследствие не само прилагането им от съдилищатга,но,което е особено важно,при събирането на доказатерствата в тази насока в досъдебното производство.Изисква се солидна теоретичена подготовка и детайлно и задълбчено понаване и изучаване на съдебната практика.У нас,благодарение на активната тълкувателна дейност на ВКС в миналото има много тълкувателни решения и Постановлентия на Върховния съд по тази материя,които и сега са в сила и указанията на съда в тях/ задължителни за прилагане при постанонленията и ръководни зда тълкувателните решения/ е достатъчно само да бъдат изучени и прилагани.И двата интитута дават достатъчно свобода на полицията в рамките на закона да употребява оръжие.Твърденията на някои от форума за лекотата,с която американския полицай употребява оръжието на "месо" са повлияни от американските филми,но са невярни.И там съдът проверява във всеки един случай дали е налице института на неизбежната отбрана и няма да е лесно на полицая да каже само,че му се струвало,че пострадалият като държи ръцете си в джобовете,се готвел да извади пистолет и да стреля,за да избегне затвора.

 39. 40 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#5] от "ARRI":

  Много си нахъсан срещу Полицията. Хипотезите ти са като малки сюжетчета на булевардни криминаленца от които си личи ,че политизираш всякакви криминални прояви и за всичко са виновни всички други ,но не и самите престъпници. Твоята толерантност към престъпните елементи ,за сметка на усилията които полага Полицията за да има ред в държавата е учудваща и човек започва да си мисли кой си ти всъщност и "за какво се бориш". САЩ са най-демократичната и отворена държава в света, където законите са най-строги и се спазват и прилагат стриктно, и са с най-безкомпромисната Полиция, но там никой не циври за "превишени права" и полицаят е авторитет в обществото. Затова ще е добре ако и в нашето законодателство залегнат някои правила от американското такова по отношение на Правосъдието и вътрешния ред в България.

 40. 41 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Любимата дума на Цветанов - "абсолютно" - настъпва по всички фронтове... Абсолютно!

 41. 42 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 506 Неутрално

  БРАВО! А ДОГОДИНА ЛИ ЩЕ ПРИЕМАТ И ЧЛЕН ПЪРВИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА? ИЛИ И ТОЙ Е МИНАЛ НА НЯКОЕ ОТ ЗАСЕдАНИЯТА...

 42. 43 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Още малко наглеците и бандитите ще използват съдът в Страсбург да съдят България....Променя се изискването и малозначни дела ще се разглеждат само от съдилищата в съответните държави.Някои адвокатчета се оливат от мерак да печелят пари,независимо,че е за сметка на авторитета на българите и нещастната ни родина България!

 43. 44 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Реформата е била "добре планираната и поетапно извършена"

  Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на финансите Симеон Дянков обобщиха свършеното във вътрешното ведомство от началото на мандата на правителството "Борисов".


  Брей тези хептен се взеха насериозно.току виж утре обявят официално че няма и престъпност в БГ и че всички престъпления са разкрити.аз до сега от това управление не съм видял кой знае какви реформи да е имало-точно обратното само скандал след скандал.кой кого подслушвал какви дарения имало в МВР и темп подобни.С М Е Ш Н И Ц И

 44. 45 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МВР въвежда нов стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие

  с този стндарт ще се окичат силовите групировки случайно да не гръмнат некой важна мафиотска мутра че току виж държавата не може без него

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 47 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Всички тези новини ме навеждат на мисълта, че скоро може да очакваме нови геройски подвизи на родната полиция (която ни пази, ЕЙ БОГУ) срещу сървъри в тавански помещения, хостващи онлайн читанки...

 47. 48 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "-Органите на много веселие и радост (МВР )
  трябва да използуват оръжие в три единственни крайно наложителни случая :
  1-Сватба
  2-Кръщене
  3-Други весели поводи .
  Из наръчника по полицейска Тактика


 48. 49 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Забраната няма да важи за употребата на палки и юмруци, които както и досега ще се използват често"- допълниха от щаба на МВР

 49. 50 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  трабва да плащат на холивуд
  и за нов стандарт
  праведно убииство

 50. 51 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Доколкото разбирам извършено е съкращение на свободни щатни бройки, а не на живи полицай, е затова не се иска кой знае колко акъл.

 51. 52 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  ДОСЕГА беше "относителна необходимостта да отарашат някой гражданин ,да го натупат,а може и да го поогърмят-отсега нататък ще е същото,ама под лафа "абсолютна необходимост"!!
  абе ако питате мен си е АБСОЛЮТНА Идиотия - и преди,и сега!!)

 52. 53 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  ...въвеждането на СТАНДАРТ "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие..:)))))))))))))...
  .......ФИНАЛИЗИРАХМЕ текстовете ...))
  ...........................................
  ..Така говори един зам . министър, който се предполага , че има нещо общо с правото , щом представя нов законопроект :))
  Стандарт и качество имат сиренето , кебабчетата и хлябът..)
  А Цвъ., представя 3000 - напуснали по собствено желание и пенсионирани - за рИформа..)
  А плужекът дянков искаше най- малко по 10 % - съкращения от другите министерства и ги получи , но 5800 души - не получи от МВР то..)
  Изобщо тече една проста , тъпа , прозаична пропаганда на партията на милиционерите ..Скука...

  BIG AL
 53. 54 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 450 Неутрално

  цветанчо биде засегнат, че само "ирландското говеждо" въвежда стандарти, реши и той да допринесе в развитието на милиционерската научна мисъл- вече ще бият в "милицията" по стандарт.Друго си е така -по научному.

 54. 55 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Въвеждат “обявяване на благодарност” в МВР коментари/9
  Признанието върви и с парична награда
  31 януари 2012,

  София, България


  Министърът на вътрешните работи Цветан Цветан и главният секретар на МВР Калин Георгиев смятат да въведат награда за служителите „Обявяване на благодарност”. Признанието ще върви и с поощрителна парична сума според възможностите на министерството. В момента тази награда е съпроводена с допълнителен отпуск от 3 до 5 дни. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на пресконференцията след края на презентацията на структурните промени в МВР.

  “Тези, които работят, трябва по някакъв начин да бъдат стимулирани. Наградата е оценка за реално свършена работа, каза Цветан Цветанов. - Всичко, заложено в предизборната програма на ГЕРБ, е реализирано стъпка по стъпка до момента. Ще слеем Главна дирекция „Охранителна полиция” с Главна дирекция „Криминална полиция.”

  Според него до момента е имало доста средства в МВР, но те са харчени нецелесъобразно. Цветанов даде пример със закупените 1000 принтера за 3 млн. лева от предишните управляващи. В началото на 2011 година МВР е закупило същата бройка за 700 000 лева.
  Министърът представи и усвоените европейски средства. В периода 1 януари 2007 г. – 30 юни 2009 г. те са били над 71 млн. лева, а от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2011 г. – над 231 млн. лева. Одобрените средства за периода 2012-2013 г. са 111 241 020 лева.

  “В реално отношение от 2007 година до 2012 година бюджетът на МВР е спаднал с около 20 %”, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

  toni
 55. 56 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Абсолютна Водка каиа Щука
  Спускане в Сестра Сисилиа Маелстриом

 56. 57 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Каквото ченгето кажи,
  това важи!!!
  С тия стандарти скрити
  ще има много убити!

  www.berbenkov.hit.bg
 57. 58 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално
 58. 59 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#55] от "clearly":
  ако МВР те награди че си доносник
  какво ли ще стане в раиона кьдето живееш

 59. 60 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Не е лошо нашите от МВР да закупят оръжие от Русия -Сайга , то е много добро за полицията за в бъдеще .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 60. 61 Профил на mitkarudnikova
  mitkarudnikova
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дон Цеци го е измислил! )

 61. 62 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "МВР въвежда нов стандарт "абсолютна необходимост" при употреба на оръжие"

  "Абсолютна необходимост" е въздухът който дишаме, също такава необходимост е и да имаш мозък, а ако Твореца е забравил да им го "постави", резултатите ще бъдат непредсказуеми и неразбираеми за нас, което пък ще доведе до "Абсолютна необходимост", да ни отстрелят законово и по "целесъобразност"! А ако някой глухоням или незрящ, не се подчини на "полицейско разпореждане", ще има ли "абсолютна необходимост"?

 62. 63 Профил на Тракторка - цензурирана от Кръгът "Капитал"
  Тракторка - цензурирана от Кръгът "Капитал"
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Полицаите трябва да са много по-внимателни.

 63. 64 Профил на haveikata
  haveikata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#61] от "mitkarudnikova":

  Много неща е измислил той, ама си трае.

 64. 65 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 839 Весело

  "Двамата благодариха един на друг за съвместната работа."

  -Както казваше Аркадий Райкин:"Я тебя уважаю, ты меня уважаешь,/значи/ то мы уважаемые люди".

 65. 66 Профил на Dimitar Vrachev
  Dimitar Vrachev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Каква е разликата между крайната необходимост,която е в сегашния закон тази абсолютна необходимост,която се предлага?

 66. 67 Профил на fonzauer
  fonzauer
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Министерството на вътрешните работи е реализирало стъпка по стъпка всичко, заложено в предизборната програма на ГЕРБ в сектор "Сигурност"."
  Поправка 1 - не "стъпка по стъпка", а "ботуш по ботуш"
  Поправка 2 - в предизборната програма на ГЕРБ едва ли да обещавали това, което виждаме днес - превишаване на полицейски правомощия, самоубити свидетели, кокошкарски набези по дребни трафиканти, слухтене по слушалките на политически опоненти и далавераджии, които не си плащат, следене на интернет активитети, активни мероприятия с подхвърлени наркотици, цъфтеж на "правилната контрабанда", публични оценки на съдебната система, медийни присъди на "престъпници", "дарения" към МВР, "висшите звена не носят отговорност за низшите", пренебрежение към парламента, печелене на "избори", ново риалити "Лягай на земята бе, престъпник", видео-заснемане, унизителни шоу имена на акции.......Бе, тези хора ако са постигнали това без да го пише в програмата на ГЕРБ, наистина са онези, които заслужаваме. Че и в повече......
  Очаквайте скоро по Бългериън Пикчърс акцията Ц.В.Е.Т.А.Н -Циничен, Високомерен, Егоистичен, Тъъъъъъъъ.... (някой да сложи последната буква), Аморален, Ненужен.


 67. 68 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ами научете ги че първо се казва "добър ден", и че се бие и стреля само срещу агресивен, съпротивляващ се заподозрян...и прочее пинизи.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 68. 69 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 450 Весело

  "Абсолютна необходимост", "абсолютен престъпник", водка "Абсолют" ......

 69. 70 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#36] от "Десен":

  Е откъде да знам!
  Само каски ли са на "свободна " продажба?
  Блиндиране му е майката, и без това повечето мозъци са блиндирани по рождение, нищо не пропускат ни навътре, ни навън!

 70. 71 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Време му е обаче на МВР да въведе и срок за реорганизация в КАТ с гриф "Абсолютна необходимост" - от Закона и наредба І-45 до вътрешните правила за въвеждане на европейски стандарти за обслужване, за да няма повече унизително чакане, плащане на всевъзможни такси на по няколко гишета (и то непременно през банка!), както и за премахване на монопола в производството на регистационните табели. За всичко това да се направи публично обсъждане. Ако това направи министър Цветанов, значи си струва да вярваме в добрите му намерения!

 71. 72 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Допълнителният отпуск е дискриминационен-и аз например работя при екстремни условия зимата, но отпуската ми е същата (втора категория съм). Това са комунистически отживелици от казармата, с които сегашните псевдодемократи още не могат да скъсат.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 72. 73 Профил на kuku2
  kuku2
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "4u4o":

  Чучооооо,чучо,къв стандарт,кви пари,кви 3 лева...че и нормални хора в полицията...в Щатите полицаи на улицата са само негри и изпаднали латиноси...тук отде да ги вземем...ако смяташ че те са нормални?!И в армията им е същото...пропадняци,записали се срещу обещание за гражданство,там американци НЯМА

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK