Съдиите: Хора от изпълнителната власт насаждат агресия срещу съда

Съдиите: Хора от изпълнителната власт насаждат агресия срещу съда

© Асен ТоневСъюзът на съдиите в България (ССБ) изразява безпокойство от опасно насаждане на агресия срещу съда от представители на изпълнителната власт. Това се казва в становище на общото събрание на съюза, цитирано от БТА.


То е по повод акцията за залавяне на Валентин Янев, озаглавена "Р.А.Л.И.Ц.А". От ССБ припомнят, че мярката за неотклонение "домашен арест" на подсъдимия Валентин Янев е била изменена от петчленен съдебен състав на Софийски градски съд с председател съдия Ралица Манолова, включващ освен съдиите и трима граждани съдебни заседатели. Прокуратурата се е съгласила със законността на променената мярка за неотклонение и не е протестирала определението на съд.


Изпълнението на мярката "домашен арест" не зависи от добрата воля на обвиняемия, а е възложено на органите на МВР, които трябва да осигурят подходящ и непрекъснат контрол, изключващ отклонение на обвиняемия от адреса, пише в становището на ССБ.
Според ССБ операция "Р.А.Л.И.Ц.А" е опасен прецедент, който не може да отмине с примирение, тъй като това би било в противоречие с професионалното достойнство и морал. С тази акция според съюза, се дава ясен знак на съдиите, че ако вземат решение, което не се харесва на МВР, срещу тях ще последва поименна агресивна и манипулативна атака.


Такъв подход грубо нарушава независимостта на съда и на съдиите в Република България и поставя под съмнение справедливия процес на всеки гражданин, обвинен в престъпление, пише в становището на ССБ.


Миналата седмица министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обвини председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която е съдия в Софийския градски съд, че работи в полза на организираната престъпност, и даде за пример процеса срещу Васил Маникатов, сочен за един от наркобосовете. Изказването му  предизвика остра реакция от страна на съдиите, след което последва акцията на МВР "Р.А.Л.И.Ц.А". Тя беше определена от вицепрезидента Маргарита Попова като проява на лош вкус и недопустимо отношение между властите.  

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 481 Гневно

  Абе,кой им вярва на тези подлоги???????

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 2. 2 Профил на shagg
  shagg
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И на полицаите, и на съдиите все другите са им виновни.
  Разбирам да са си изчистили собствените къщички, тогава да мрънкат. Всичко е за публиката - хляб и зрелища

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  "Съдиите: Хора от изпълнителната власт насаждат агресия срещу съда"

  НА МНОГО КАЛПАВ СЪД,ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ИМ ПРЕЧИ!

  Вие всеки ден раждате омраза на хората към вас,не се сърдете на никого!
  То не са рушвети,оправдателни присъди на явни престъпници,лично и ВИДИМО ОБОГАТЯВАНЕ НА МАГИСТРАТИ,нагло поведение/мутренско/!
  И дадво друго очаквате?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 535 Разстроено

  Тия па!

  Вие продължавайте да "пускате" в домашен арест углавни престъпници, пък после се чудете кой Ви е ср*л в гащите.

  Бонаци!

 5. 5 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И се приема от хората, защото всеки имал досег със съда знае че системата не работи и трябва да се накара да се промени и явно това не може да стане доброволно!

 6. 6 Профил на borislav_133
  borislav_133
  Рейтинг: 237 Неутрално

  да да,все някой им е виновен!

 7. 7 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Едните да хванеш-та другите да удариш - от един дол дренки, всичките са за смяна

 8. 8 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 524 Весело

  Големи веселяци!Оляли се отгоре до долу,все законите им виновни,а като че ли аз правя законите?!?.Това са все ВАШИ много,ама много *умни и кадърни* юристи с тъмно-червени павиански задници!

 9. 9 Профил на stenli_2233
  stenli_2233
  Рейтинг: 237 Неутрално

  да да,те да пускат куцо,кьораво и сакато и после да търсят под вола теле

 10. 10 Профил на vermilion
  vermilion
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Интерпол го хавана този последния, ама въпросната съдийка го пусна в домашен арест. Не бих застанал на страната на подобни съдии.

 11. 11 Профил на sensey
  sensey
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Съдът сам насажда агресия към себе си, като оставя на свобода отявлени престъпници, дава смешно малки присъди за тежки престъпления и се бие в гърдите колко много кокошкари е вкарал зад решетките.

 12. 12 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Насъскват прости хора срещу съд, срещу лекари, срещу археолози, срещу Костов, срещу кого ли не ... А простаците лаят като насъскани песове и не се усещат, че виновен за всички неблагополучия е насъскващият и се мъчи по този начин да скрие собствената си безнадеждна некадърност и тъпотия.

 13. 13 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 524 Неутрално

  айде мвр - активът да се включва във форума, да се обаждат и на обслужващата "pr" агенция, че цецо много ги мрази тези съдии.

  айдеее

 14. 14 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Р.А.Л.И.Ц.А

  Това съвпадение се забелязва от нашите съдии, но те не забелязват други съвпадения за подвизите на мафийотите, които забелазваме всички ние.

  подпис
 15. 15 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Много сполучливо даже си е наречена акцията. Да пуснеш един толкова опасен престъпник от бандата за отвличания - това не безпокои съдиите, но абревиатурата ги разтревожила.

 16. 16 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  На крива ракета космоса й пречи

 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Той - съдът - невинен. Винаги причините са отвън, някакви зли сили.

  А онзи, който го закопчаха в мола, сега пак е в ареста - защото се е представил с фалшиви документи в търговския център. Пак да му дадат домашен арест, да си лекува нараненото его.

  То да бяха един-два случая, а масово присъдите са смешни и неадекватни на престъпленията. В такава ситуация, ролята на съда е чисто фигуративна (откъм превенция на престъпността).

 18. 18 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Има ли юридически аргументи, че името на операцията е свързано с малкото име на Манолова?

 19. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  е била изменена от петчленен съдебен състав на Софийски градски съд с председател съдия Ралица Манолова, включващ освен съдиите и трима граждани съдебни заседатели. Прокуратурата се е съгласила със законността на променената мярка за неотклонение и не е протестирала определението на съд.
  ................
  Изключително некоректно становище ... Съдиите се оправдават с тримата съдебни заседатели, като всички знаят, че те "не пеят в хора". И това, че прокуратурата не протестирала определение на съда, което НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОТЕСТ и е окончателно ???!!!
  И нито дума за тежкото здравословно борческо състояние, довело до рекет !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 20. Гнус ме е от този "съд".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 21. 21 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Те съдийте са толкова наакани, че по добре да си траят!

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  При положение, че прокуратурата дава като аргумент - абе тоя е участвал в безброй престъпления, ама не знаем какви - не виждам кой съдия ще го остави в ареста. Да не забравяме, че това не е отсъждане за невинност, а мярка за неотклонение. Но, ако прокуратурата продължава да бъде на такова нулево ниво, то съда няма как да осъжда. Проблема е в прокуратурата. Управляващите вече имат пълната власт - като не им харесва - било съд, било прокуратура - еми, да ги реформират, щото това безкрайно мрънкане вече е досадно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 696 Весело

  Поредното театро на ТРОЯНСКИЯ КОН - ти си виновен, не ти си виновен, хайде сега на здраве и дълъг живот за сметка на баламурното население на България.
  И така до "края" на късният цоцолизъм.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 24. 24 Профил на ahil
  ahil
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Всички съдии да минат през детектора на лъжата и които не успеят да бъдат дисциплинарно уволнени и да върнат заплатите, ,които са вземали.
  Задължително след всяко тяхно решение да минават през детектора и ако не минат решенията им да се анулират ,като те поемат разходите.
  Авгиевите обори на българския съд отдавна плачат за прочистване и чакат своя Херакъл.
  Това не съд ,а мафия и обществото плаче от него.Аз изпитвам отвращение,а Вие?

 25. 25 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Стана заразно да се коментират решения на съда. Нали има мотиви по всички решения? Може ли да се осъди човек без доказателства или косвени такива? Ако вас ви съдят, защото на някой му се иска да ви осъдят дали ще мислите така? Съда не е "божа крава", но ако се отклоним от законовите основания и започнем да даваме присъди от публикации в пресата къде отиваме? Има закон за подкуване и приемане на подкуп от служебно лице - ми нека да докажат, няма лошо. Подозрения винаги има, но лошото е, че не се доказват и си остават само такива. Е кой е виновен?

 26. 26 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И какво става сега? Задържания няма да бъде в ареста,и да не го пази специално полицай,а ще си лежи до кълката на жена си и отвън ще го пазят дузина полицаи,защото трябва да се сменят всеки половин час заради студа...Ако съм на някой от тия полицаи-влизам,утрепвам го,признавам си вината и чакам условната присъда или пробация...

 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Гневно

  "Хора от изпълнителната власт насаждат агресия срещу съда"

  А съдът насажда омерзение сред хората с подкупността си, с порочността си, със страхливостта си и с нежеланието си да застане на страната на честните хора. Срам за такъв съд който слугува на мафията!

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 28. 28 Профил на LZ3
  LZ3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  съдия Мирослава Тодорова би трябвало да съди Цветанов за набеждаване и хуления от физкултурника съд да му го изтряска в десятката , а после той да надава вой колкото си иска , ще бъде много забавно

 29. 29 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  До коментар [#25] от "noxs":
  [quote#25:"noxs"]Нали има мотиви по всички решения?[/quote]
  Прав си, има мотиви. Нека и да ти напомня мотивите на Мирослава Тодорова за освобождаването на бандита Янев. Че е неосъждан, че работи, че има 4 деца. На всичкото отгоре и тържествено обещал че няма да се укрие.

  С такива мотиви и Ал Капоне щеше да е на свобода.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 30. 30 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Вие всички се друсате на едно хоро,нещастници.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 31. 31 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#22] от "Тони!":

  И съдии и прокурори са в един кюп. Не случайно са в една "независима" система

  Защото въпросното определение "безброй престъпления" идва в заповедта написана извън границите на БГ. Което явно за там е достатъчно, тамошния съд вероятно не брои всяка запетайка, а гледа малко по - отгоре на нещата.

  Те му носят заповед за международно издирване, тя го пуска. Глупаво. Съда сам си подлива вода в борбата с МВР, прекалено глупаво и демонстративно се излагат.

 32. 32 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  че милицията и прокуратурата не си вършат работата по събиране на качествени доказателства, спор няма.

  но не бива да подминаваме с лека ръка решенията на съда... да не забравяме, че именно съдът не отне лицензите на Лукойл Нефтохим и т.н., без никакво сериозно основание. както и безброй примери, в които съдът пуска Барони-марони и друга измет да си "оправя зъбите, лекува ишиаса, циреите, задниците", а после престъпниците ги гоним из Европа...

  и нашият съд пусна спонсорите на Гоцко, когато техните партньори вече са излезли от затворите в Германия след излежана присъда...

  РЕФОРМИ !
 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#28] от "LZ3":

  А задаваш ли си въпроса защо съдия Мирослава Тодорова не съди Цветанов за клевета?

  Защото около нея така смърди, че я е страх...

 34. 34 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 867 Разстроено

  До коментар [#22] от "Тони!":

  Проблемите Тони, са навсякъде... и в МВР (където покриват "техни" хора с немарливи доказателства или процесуални нарушения) и в прокуратурата (които внасят некви абсурдни обвинителни актове с цел да се провали процеса) и в съда които пък на базата на тяхната независимост си отсъждат каквото си поискат(или каквото им наредят).

  Докладите на ЕК относно Правосъдие и Ред са негативни от самото начало (преди около 15 години). Не мисля че сме мръднали и крачка напред. Само имитираме реформи. Аз лично не знам какво трябва да се случи, че да се изреже този тумор.

  И не разбират ли нашите умните глави, че не е Холандия виновна че не сме в Шенген. Ние сме си виновни. И го знаем. Но не го признаваме.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 35. 35 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Гневно

  Най-интересното, е че милицията не може да осъществява изпълнение на мярката "домашен арест" и по стар комунистически обичай намира враг. С този враг, тя оправдава собствената си некомпетентност.
  А, че Уважаемият съд не е цвете за мирисане... това е друга тема.
  Но, че Цвъчко си е за оставка... също е друга тема.

 36. 36 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#29] от "emil":

  Добре, така е решил един съдия, но има по-горни инстанции, нали? Затова е така създаден закона. Впрочем, ако някой искаше нещо да се разкрие, отдавна щеше да стане факт. Никой няма намерение да прави реформи, защото така са навързани и са се оплели, че смърди. Ще ти дам един пример. При обществено значими дела, хората, които се занимават с делото трябва да са следени дотолкова, че не могат да дишат без да ги чуят.

 37. 37 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  До коментар [#22] от "Тони!":

  [quote#22:"Тони!"]При положение, че прокуратурата дава като аргумент - абе тоя е участвал в безброй престъпления[/quote]

  Тони, ти като че ли току що си излязал от партийно събрание. Не че им съчувствам на прокурорите, ама ти кога се запозна с аргументите им? Може пък и да е имало някое и друго доказателство си мисля аз.

  Сега ще ти кажа и нещо друго. Най-умните юристи стават адвокати, малко по-умните стават съдии, а най-тъпите стават прокурори и следователи. Това няма как да се промени, то е даденост. Така е било от години и така е било навсякъде по света защото така е устроен светът - умните са там където са повече парите. Когато съдебната система пропада винаги има поне две причини - тъпотата на тъпите, но и порочността на умните.

  Мен не ме е толкова яд че прокурорите са тъпи, колкото ме е яд че съдиите са корумпирани. Защото ако тъпотата е недостатък, то наглостта и корумпцията са грях. Хайде стига си ги оправдавал.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 38. 38 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Хубаво се огледайте в огледалото, направете си една ревизия на стандарта си на живот и не се опитвайте да прехвърлите вината върху Цветанов. Функционирате по тези правила още от времето на социализма. колко присъди има през годините където ясно се вижда влиянието на парата?!!!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Гневно


  ПРОДАЖНИ

  МУТРО-ПРОКУРОРИ с Имоти по моретата

  МУТРО-СЪДИЙКИ платили на Красьо Черния

  МУТРО-АДВОКАТИ - разносвачи на рушвети.

  ПРОЧИСТЕТЕ СЕ !!!
  ИНАЧЕ ВСИЧКИ СТЕ ПОМИЯРИ ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 42. 42 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Ялови власти са всичките. Пред нас се плюят взаимно, но зад кулисите играят карти сигурно. Цирк е това, цирк. Цецо и Боко държат и законондателната власт, що тогава не променят нещата?

 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Неутрално  И фамилните имена

  на миризливките от СГС трябва да слагат .. !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  А Мутресата от "Съюза"

  да се размърда и след ......

  2 години и половина да си напише мотивите за присъдата.

  P'S
  ЮФ-ейски номера.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#31] от "niakoi_si":

  Къде видя да го пуска? Той е с мярка за неотклонение. Единствената цел на мярката за неотклонение е обвиняемия да не се укрие или да попречи на следствието. Това не е присъда. Тук са важни аргументите дали ще се укрие или няма, дали може да попречи на делото, и дали има някакви странични, косвени факти, както в случая защитата е представила. Дали евиновен тук не се разглежда. Прокуратурата не е представила нищо, с което да аргументира задържането му в ареста. Вземете да се научите най-накрая как функционира тая страна, вместо да ми казваш - тя го пуска.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  И аз насаждам агресия срещу съда, защото професионално ми се налага често да завися от тяхните решения и стигам до убеждението, че при такива съдии на България адвокати не ни трябват. Съдиите се грижат само за правата на мошенниците, но не и за правата на жертвите им.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#34] от "Dorian Gray":

  Напълно си прав - съда ни е пробит от всякъде, но личното ми мнение е, че той се намесва само в най-големите дела, които дори не достигат до обществото като информация. За останалите спокойно се разчита на некадърноста и корупцията в МВР и прокуратурата. Една верига е слаба, колкото е слаба най-слабата й брънка, а за мен това е прокуратурата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Понеже затворите са пълни само с цаца,
  затова едрите риби седят в домашни аквариуми.
  Явно няма място.

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 511 Неутрално

  АЛо сЪдЪт! Сами си я насаждате, поради Вашата некомпетентност, некадърност, корупция! Заради ВАС улиците са пълни с престъпници, наказани УСЛОВНО!

 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#37] от "emil":

  Емо, доводите и на прокуратура и на защита бяха написани още вчера.
  Нататък си прав, ама малко си противоречиш. Аз казвам, че прокуратурата е слабото звено, ти казваш, че е съда, и същевременно ми казваш, че прокурори стават най-некадърните. Еми да - точно така е, и затова прокуратурата е най-слабото звено в цялата система. Не ти е вярно заключението - не с такъв съд, а с такива прокурори адвокати не ни трябват. Това не значи, че съда е адекватен - просто прокуратурата още преди него е осрала нещата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#46] от "Тони!":

  А тебе кефи ли те това, че сме осъдени по 17 дела за бавно правораздаване?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#53] от "tribiri":

  Не. Но като го кажеш като обвинение към съда, те ти показват справка, според която всеки съдия има около 300 дела годишно, което означава, че всеки ден, един съдия трябва да изчете всичко по едно дело, да организира провеждането му, да се запознае със становищата на двете страни, да свика нужния състав, свидетели и тн, и да проведе самото заседание, че накрая и да отсъди и то адекватно. Логично е, че не става. Значи - трябва някаква реформа, и то законодателна. Къде е тя?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#52] от "Тони!":

  Ако проблемът беше само в прокурорите щеше да касае само наказателните съдебни процеси. Да не би процесите свързани с търговски и имуществени спорове да са ОК в България?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на n3tm0nk
  n3tm0nk
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Това същите съдии ли са, които пуснаха "под гаранция" заловения с европейска заповед за издирване и с фалшиви документи, защото нямало вероятносто да се укрие? Предполагам фалшивите документи ги е намерил на улицата...

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#55] от "tribiri":

  Цъкнал си ми минусче на коментара, ма не си го прочел ли, що ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#10] от "vermilion":

  "Домашният арест" не е "пускане", а мярка за неотклонение, уважаеми господине. И то не от най-леките,каквито са например " освобождаването под гаранция" и "подписката", които за разлика от ареста не ограничават личната свобода на арестуваните. Просто те трябва да бъдат пазени.
  Аз например не съм съгласен да тъпчем арестите за щяло и нещяло, тъй като сметката за издръжката им там е се плаща от над данъкоплатците. А на полицаите така и така им плащаме, поне да вършат нещо и да вардят арестантите както е в целия цивилизован свят.

 59. 59 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  До коментар [#52] от "Тони!":

  Ако само прокурорите бяха смотани за толкова години все щеше да има някой осъден погрешка защото и най безгрешният съдия все някога щеше да сбърка. Само нашите съдии обаче никога не грешат, което какво ти говори?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 60. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#59] от "emil":
  Емо, не ми извъртай думите. Никъде не казвам - САМО. Казвам, че прокурорите са най-големите олигофрени в цялата система. Нещо, което очевидно и ти казваш. И че те осират повечето дела. Кой къде е казал, че съда е безгрешен?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 61 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Господа съдии, хората не са стадо за да се влияят от чуждо мнение па дори това да е правителството.Вижте колко дела решени от вас са отменени от съда в Страсбург.

 62. 62 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 511 Весело

  "Държавата ще плати обезщетения по 18 дела в Страсбург за мудно правораздаване" Под "ДЪржавата", разбирайте НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, а другарите "съдии" остава да почерпят, че си самонасаждат агресия...

 63. 63 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Работата с тая декларация е ясна. БСП-то когато загубиха властта техен говорител и закрилник на кокала стана Гоце. Сега понеже Гоце вече не е на власт последната им хитринка е "безпристрастният" съд. Каквото могат да пречат и да мътят водата ще става оттам.

  Когато полека лека бъде подменен и съдът тогава ще им останат разните бутафорни съюзи и организации, а когато работата стане съвсем дебела надявам се най-после ще се изнесат в изгнание и поне тогава да спрат да мътят водата отвътре.

  Надявам се дотогава и да са им прибрали парите, които не успяха да изнесат в суматохата. Не че много остана.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 64. 64 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  До коментар [#58] от "bate_Ventzi":

  [quote#58:"bate_Ventzi"]Аз например не съм съгласен да тъпчем арестите за щяло и нещяло, тъй като сметката за издръжката им там е се плаща от нас данъкоплатците[/quote]

  А кой ще плаща сметката на трите смени стражари дето сега ще мръзнат пред вратата на един бандит вместо да обикалят за да гледат кой пали коли?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 65. 65 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#63] от "emil":

  T.e. след 20-30 години ще продължаваме да лежим по гръб и да не работим, ама всичко ще бъде наред, защото гоцетата ще са се свършили?!

  Ей! Добре, че ги има Гоце и комунягите та да има с кого да се оправдаваме, че сме мързеливи мърлячи.

  Ето един пример. Вчера (на 31.януари) по график трябваше да бъдат публикувани данните за изпълнениет на бюджета към 31.12.2011-та година. В момента още ги няма. Защо? Не са си изпили бонусите за добре свършена работа ли?! Аз защитавах Дянков, но сега съм за това, да бъдат наказани с парични глоби, виновните за закъснението.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 66. 66 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#54] от "Тони!":

  Хубаво им обяснаваш на ГЕРБ-ерските малограмотници какво представлява един наказателен процес., но пропускаш да им кажеш за "писането на мотивите", който е един от най-отговорните етапи. Обикновено около мотивите се съсредоточава "огънят" на страната която ще обжалва решението на съда.
  В писането на мотивите всъщност се виждат най-добре професионалните качества на един съдия.

  Като чета коментарите на една немалка,за съжаление, част от участниците в този форум , разбирам колко сме далеч от демократичните ценностите на цивилизования свят и колко много път има да извървим докато променим "чипа си". Всички са се повели по малоумните тези на Цветанов, ,че съдиите "пускали" престъпниците, без дори и да се замислят,че "домашният арест" е мярка за неотклонение и то не най-леката.

 67. 67 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 865 Неутрално

  1 февруари-Ден на почит към жертвите на комунизма
  1945 г. — Екзекутирани български офицери и политици от т.нар. Народен съд

  Княз Кирил Преславски, български княз (* 1895 г.)
  Богдан Филов, министър-председател на България (* 1883 г.)
  Никола Михов, български офицер (* 1891 г.)
  Александър Радолов, български политик (* 1883 г.)
  Александър Станишев, български политик (* 1886 г.)
  Борис Йоцов, български учен (* 1894 г.)
  Васил Митаков, български политик (* 1891 г.)
  Димитър Шишманов, български политик (* 1889 г.)
  Добри Божилов, министър-председател на България (* 1884 г.)
  Иван Русев, български политик (* 1872 г.)
  Иван Бешков, български политик (* 1896 г.)
  Иван Вазов, български политик (* 1892 г.)
  Иван Багрянов, министър-председател на България (* 1891 г.)
  Иван Горанов, български политик († 1891 г.)
  Павел Груев, български юрист (* 1879 г.)
  Петър Габровски, министър-председател на България (* 1898 г.)
  Първан Драганов, български политик (* 1890 г.)
  Рашко Атанасов, български военен деец (* 1884 г.)
  Руси Русев, български военен деец (* 1887 г.)
  Теодоси Даскалов, български военен деец (* 1888 г.)
  Христо Калфов, български политик (* 1883

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 68. 68 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]НА МНОГО КАЛПАВ СЪД,ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ИМ ПРЕЧИ! [/quote]

  По-вярно е "На калпав съд, калпава изпълнителна власт не помага"

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 69. 69 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#32] от "Rage Against":
  [quote#32:"Rage Against"]но не бива да подминаваме с лека ръка решенията на съда... да не забравяме, че именно съдът не отне лицензите на Лукойл Нефтохим [/quote]
  В много голямо заблуждение сте. Не се стигна изобщо до разглеждане на делото по същество от съда , тъй като /забележете!/ Агенция Митници сключи съдебно споразумение с Лукойл... Т.е. изпълнителната власт се споразумя с този , когато бе нарочила за нарушител и съдът няма никаква вина за това!

 70. 70 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#64] от "emil":

  Полицаи в България дал Господ. Всеизвестно е,че българските данъкоплатци плащаме заплати на най-много полицаи на глава от населението. Поне да вършат нещо, защото не спомням кой знае каква успеваемост при разкриване подпалвачите на автомобили. Хем при домашните арестанти няма да отговарят ако онези са самоубиват, защото в къщи могат да си правят каквото искат. Но само в къщи!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 918 Неутрално

  [quote#61:"banak"]Господа съдии, хората не са стадо за да се влияят от чуждо мнение па дори това да е правителството.Вижте колко дела решени от вас са отменени от съда в Страсбург. [/quote]


  -България отново осъдена в Страсбург за полицейско насилие
  Сряда | 25 Януари 2012 | 17:54 ,Европейският съд по правата на човека произнесе вчера осъдителното решение
  Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург осъди България по поредно дело, включващо физическо насилие над задържан, упражнено от полицейски служители и служители на следствения арест във Варна, съобщават от Българския хелзинкски комитет.
  Жалбоподателят - Петров е задържан през януари 2001 г. първоначално в Габрово, а впоследствие е прехвърлен във Варна, по подозрение в смъртоносно прострелване на полицай няколко дни по-рано. По време на задържането в Габрово медицинско освидетелстване констатира следи от огнестрелна рана по тялото му, но не и следи от употреба на физическа сила. Според доклада на директора на Регионална дирекция на полицията в Габрово той не е оказал съпротива при ареста и не е бил въоръжен.
  Петров твърди, че в полицейското управление във Варна служителите са го изправили с лице, опряно на стената, широко разкрачен с белезници на ръцете. В това положение той е държан дълго време, докато накрая припаднал. На пода полицаите започнали да го удрят и ритат, като искали да подпише самопризнания, че е прострелял техния колега, че се е занимавал с въоръжени грабежи и че е участвал в убийство. Впоследствие той е бил ритан и удрян в главата и от служители на следствения арест във Варна, където е бил преместен на следващия ден. Неговите наранявания са констатирани в медицинско удостоверение, извадено четири дни след задържането.
  По време на един от разпитите, докато е задържан, той прави самопризнание, че е прострелял полицейския служител. Впоследствие е осъден на доживотен затвор без право на замяна, въпреки че частично се е отрекъл от показанията си по време на съдебния процес, заявявайки, че са били изтръгнати с насилие.
  Петров отправя жалба за насилието върху него до Военна прокуратура, но тя отказва да образува досъдебно производство, като се мотивира, че използваната физическа сила е законна, с цел задържане на потенциално опасен заподозрян, който е отказал сътрудничество при задържането.
  Жалбоподателят също така се оплаква, че е бит от конвоиращите го служители три години по-късно по време на конвоирането му за едно от съдебните заседания. Той подава оплакване до Военна прокуратура и за този инцидент, но и това му оплакване е отхвърлено с мотива, че силата била законно използвана за справяне с неговото агресивно поведение.
  Той изтърпява наказанието си във Варненския затвор, впоследствие се оплаква на отделно основание от материалните условия в него. Мъжът твърди, че хигиената в затвора е на много ниско ниво, че има хлебарки и плъхове, храната е недостатъчна и с лошо качество и че в килиите няма течаща вода и тоалетна.
  ЕСПЧ намира нарушение на член 3 от Европейската конвенция за правата на човека по всички оплаквания за физическо насилие от страна на полицаите, служителите на следствения арест и
  конвоиращите. Той изтъква, че българското правителство не е дало задоволителни обяснения за произхода на установените сериозни травми на жалбоподателя и че, дори ако се допусне, че в някои случаи е имало нужда да се използва сила, тя е била несъразмерна. Съдът също така намира нарушение на член 3 от Конвенцията заради неадекватните разследвания на инцидентите, последвали жалбите на Петров.
  Той оценява условията във Варненския затвор като унизителни и намира нарушение на член 3 от Конвенцията и по тази причина. ЕСПЧ намира и нарушение на правото на Петров на справедлив процес по член 6 от Конвенцията поради това, че Апелативният съд и Върховният касационен съд са взели предвид неговото самопризнание, изтръгнато с малтретиране. Използването на изтръгнати по този начин самопризнания, според Съда, „разрушава, само по себе си взето, справедливостта на процеса”.
  ЕСПЧ осъжда България да плати 10 00 евро неимуществени вреди на жалбоподателя и 6 650 евро разноски по делото./® Livenews.bg / Мария Владимирова/

 73. 73 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 974 Неутрално

  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17597&Itemid=9

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Разни многозначителни абревиатури, разни Ралици ни се подмятат. Разни тайни общества се явяват и се покриват. Явно отново се връщаме към тъмните и варварски средни векове. Остава магии и заклинания да почнат да правят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#65] от "tribiri":

  Ти Гоце го остави, от него може да се каже,че вече сме се отървали. Ами ми кажи какво ще правим с другите бивши (пък кой знае дали са бивши) комунисти като др.Бойко Борисов-известен с това,че е предпочел да загуби работата си в МВР за да запази партийното си членство в БКП, др.Цветан Цветанов- който дължи попадането си в МВР не на добро образование, а на класово-партийния подход за подбор на кадрите,т.е. тъй като татко му е бил вярно куче-шофьор на шефа на ДС-ген.Григор Шопов, на др.Цецка Цачева - секретар на първичната партийна организация на БКП в ОНС-гр.Плевен, на др.Росен Плевнелиев - секретар на ОК на ДКМС в Благоевград, на др.Николай Младенов - син на активен борез против фашизма,син на доносник на ДС и комсомолски секретар на езиковата гимназия във Варна, на др.полк.Павел Димитров-последният шеф на ДС-Варна, а сега депутат и шеф на ГЕРБ-Варна и на стотиците знайни и незнайни офицери от народната милиция,агенти на ДС и треторазрядни комунистически номенклатурчици ???

 77. 77 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  Човек да вземе една дряновица па да ви започне ...съд,прокуратура,МВР...и после обратно...Тогава ще разберете кой насажда агресия и кой не си гледа работата а само правят луди целия народ...

  الرجل الكبير
 78. 78 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Добре би било представителите на отделните власти да се отнасят помежду си с изискуемото от закона уважение, да спрат да си отправят взаимни нападки и всеки да изпълнява съвестно и отговорно своите професионални задължения.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#78] от "kras 059":

  Поздравления! Мисля,че това беше най-добрият коментар днес!

 81. 81 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Престъпниците нежни, съдиите свръхчуствителни и благи, каква ще я правиме, да се чуди човек.Добре, че се разкара предишния вицепрезидент, под чиято желязна външност се криеше наранима и състрадателна душа.
  За "работата", която вършат, щатът на съдебната система е прекалено раздут. За да се поставят международно издирвани под домашен арест и обвиняеми по тежки престъпления да са на пробация стигат десетина човека. Даже трябва да са на доброволни начала, щото по-голямата част от доходите им не са от заплатата.Ако не друго,поне няма да издържаме сумати паразити от бюджета, които откровено се подиграват с правосъдието.

 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тони!":

  Не цъкам нито минусчета нито плюсчета! Просто си зададох въпроса преди да си обновя екрана и да вида, че обяснението ти за 300-тата дела е универсално.

  Старите хора казват, "Който иска да свърши работа намира начин, който не иска - оправдание!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#76] от "bate_Ventzi":

  Е как какво! Ще си ги избираме да ни управляват! Ти какво искаш, да ги махнем от управленеито и те да вземат да си реституират цяло Драгалевци и цяла Бояна ли в 300% идеални граници ли?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#83] от "tribiri":

  Нещо си в грешка или си се объркал тотално.
  Къде се е чуло и видяло комунисти да реституират? Комунистите знаят само да крадат. А реституират своя собственост хора, които са ограбени от комунистите.
  Това са две противоположни групи от хора. Аз питам как така имате наглостта да наричате другите комунета,след като цялото ръководство на ГЕРБ има комунистически генезис.Препоръчвам ви да прочетете това онова по темата. А ако нямате средства за книги, поогледайте с в Интернет - има много материали по темата.

 86. 86 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Дамарът на този Проблем не е в Институциите , а в сбърканата Система на властите . В нея надделява "лошата" конюнктюрност от зората на Демокрацията . Длъжност на Суверена е , да оцени и преосмисли състоянието на Политическия модел , който практикуваме . Той не работи , а през хаоса , който внася в Системата , блокира и общото ни развитие в нормално Общество ...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#85] от "bate_Ventzi":

  Питай кмета на Бояна за нивите на Елена Костова.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 89. 89 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#69] от "Gabrielle":

  твърде вероятно е да съм в голямо заблуждение, но това не негативното ми отношение към съда.
  да не пропускаме некадърниците в следствието и прокуратурата. май нямат едно наказателно дело, при което да са спазили процедурата за поемните лица. всичките им веществени доказателства са неизползваеми в съда.

  българските съдилища са скачени съдилища

  РЕФОРМИ !
 90. 90 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Някои насаждат агресия, но пък Мафията е изключително доброжелателна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK