Български евродепутати от БСП и от десницата също се обявиха срещу АСТА

Ивайло Калфин

© Надежда Чипева

Ивайло КалфинЕвродепутатът от БСП Ивайло Калфин, докладчик по въпросите на сигурността в интернет, както и представители на българската десница в Европарламента - Надежда Нейнски и Светослав Малинов, се обявиха срещу международното търговско споразумение АСТА, което разширява дефиницията за пиратство.


Подписаното от България търговско споразумение за борба с фалшифицирането не може да бъде променяно и то ще задължи страната ни да запише в законите си предвидените в този документ стандарти, заяви евродепутатът Ивайло Калфин пред dariknews.bg.


Той оспори думите на министър Трайчо Трайков, че подписът на България под споразумението е под условие и когато българският парламент го ратифицира, можел да изрази резервите на страната ни към този документ.
"Ние не можем вече да внесем промени, те се внасят преди споразумението да бъде подписано. Текстът вече е договорен", заяви Калфин. Той напомни, че ако Народното събрание ратифицира документа, ще се наложат промени в законите на страната.


Въпреки, че Европейската комисия подкрепя АСТА, Ивайло Калфин прогнозира съпротива в Европейския парламент срещу документа. Обсъждането ще е през юни. "Мисля, че датата беше 12 юни и очаквам много остър отпор срещу АСТА", коментира Калфин.


"Трябва много ясно да се види, че този начин – с полицейщина в интернет, няма да реши въпроса. Ще се ограничи изключително много използването на интернет, ще се налагат филтри, ще има цензура и най-лошото е шпиониране от страна на интернет доставчици", аргументира се евродепутатът.


"Силно се надявам и ще работя за това тази ратификация да не мине. Но даже и да се ратифицира в ЕП, е казано много ясно, че това не става автоматично част от европейското право. Най-важната в случая е ратификацията в националните парламенти", обясни българският евродепутат.


Надежда Нейнски

© © European Parliament - Audiovisual Unit

Надежда Нейнски


Двамата представители на българската десница в Европарламента - Надежда Нейнски и Светослав Малинов, също се обявиха против споразумението. 


Според тях споразумението съдържа твърде обтекаеми формулировки, които дават възможност да бъде прилагано в много по-широк обхват, отколкото се дискутира в момента. "ACTA създава предпоставки да се опасяваме за нарушаване на гражданските права, за свободата на словото, за свободния обмен на информация, за масово наблюдение и налагане на цензура, за контролиране на интернет-потреблението, за злоупотреба с данни, дори за въвличането на интернет-доставчиците в несвойствени за тях действия като превръщането им в частни полицаи и съдии", допълват те в декларация.


ACTA не бива да допуска ни най-малка възможност да се превърне в оправдание за поредната форма на полицейщина у нас- онлайн-полицейщината.


"Липсата на прозрачност относно мотивите, с които страната ни се присъедини към АСТА, буди истинско недоумение", отбелязват двамата и заявяват, че това е недопустимо. Призовават ГЕРБ да преосмислят позицията си чрез оттегляне подписа на правителството или чрез отхвърляне на ратифицирането в Народното събрание.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 655 Гневно

  А какво казват от ГЕРБ?
  Мълчат като п...

  ☭= ☠
 2. 2 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Крайно време беше всички Български евродепутати да започнат да гледат в една посока!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 3. 3 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Тук няма място за партийни боричкания. Става дума дали да се продадат гражданските права на хората за защита на интересите на шепа нечистоплътни гешефтари, които искат да яхнат мрежата.Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.

 4. 4 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#1] от "earthquake":

  Как какво ще кажат? Нали ПолЮцейщината им е в кръвта?
  Ръкопляскат и доволно се потриват по "палките"!

  Хитростта пречи на мисълта!
 5. 5 Профил на kavvga
  kavvga
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#3:"zg"]Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност[/quote]
  Гарантирано от ГЕРБ ...

  "Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens."
 6. 6 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#3] от "zg":

  Точно така! Това е нагла продажба на националното ни достойнство и слугинско подлагане на тъмни чужди кортпоративни интереси!
  А именно корпорациите се явяват най-големите врагове на демокрацията и това е отдавна!

  "Най-големите врагове на Америка са Фашизмът, Комунизмът и Монополизмът!" Реч на Франклин Делано Рузвелт

  Призовавам всички трезво мислещи Българи на протест, не зависимо от Политическите им пристрастия и принадлежност- Свободата не е само за нас или вас!

  Господа поддръжници на ГЕРБ, не само ние ще загубим свободата си!

  "Не се гаси туй що не гасне!" На 11-ти на протест! "Никоя цензура не е допустима!" - цитат от Търновската конституция.

  Хитростта пречи на мисълта!
 7. 7 Профил на Лора Видева
  Лора Видева
  Рейтинг: 458 Неутрално

  О, много хубаво, радва ни тяхната позиция... Интересно кой тогава е гласувал вместо тях в ЕП, след като има регистрирани 17 гласа "за"...
  http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=456&euro_vot_valoare&euro_vot_rol_euro_grup&euro_vot_rol_euro_tara&vers=2&order_by=euro_vot_valoare&order=ASC&last_order_by=euro_vot_valoare&limit=0&offset=0&nextorder=ASC&euro_tara_id=19&euro_grup_id

  Lloorra
 8. 8 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 684 Весело

  Аз предлагам Трайчо да напише нова конституция на България и да се подпише под нея.После да се гласува в Парламента и да се приеме с мнозинство,и след това да каже че се шегува, нищо няма да се промени и други тинтири-минтири.

 9. 9 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 828 Неутрално


  Доживях...

  Надка да е против тия на мъжа и...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 10. 10 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Дали са ГЕРБ или другите, резултатът щеше да е същия. Те просто не ВИ броят за хора. От ВАС се иска единствено да си плащате и да не мрънкате. Затова, искам да посъветвам цялата ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА;

  ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЛУЖИТЕ НА НАРОДА СИ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА!!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Достатъчно с тая АСТА.Идва Клинтън,а извоювахме ли ТВЪРДО против Шеврон,та да се разконцентрираме по маловажни неща.

 12. 12 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 515 Гневно

  Измененията в закона за електронни съобщения плюс АСТА е равно на законно бъдещо подслушване и следене от съответните органи !!!

 13. 13 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  До коментар [#7] от "Лора Видева":

  Госпожо Видева, прочетете ТЕКСТА на решението на Европейския парламент относно АСТА, а не само заглавието. Нашите евродепутати са гласували "за" решението, което само по себе си е ПРОТИВ АСТА.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Михайловата/Нейнска,нали разбра:и от Русия и от Турция-Набуко =на куко.

 15. 15 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1078 Гневно

  Само милиционерите от ГЕРБ подкрепиха АСТА. Срам!

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 16. 16 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  от дадения от коментар 7 линк се вижда, че това гласуване не е било в подкрепа, а напротив, изисква повече инфо от ЕК, озаглавено е:
  Оn the transparency and state of play of the ACTA negotiations

  вижте текста
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2010-0058&language=EN&ring=P7-RC-2010-0154

  ...

  1. Points out that since 1 December 2009 the Commission has had a legal obligation to inform Parliament immediately and fully at all stages of international negotiations;

  2. Expresses its concern over the lack of a transparent process in the conduct of the ACTA negotiations, a state of affairs at odds with the letter and spirit of the TFEU; is deeply concerned that no legal base was established before the start of the ACTA negotiations and that parliamentary approval for the negotiating mandate was not sought;

  3. Calls on the Commission and the Council to grant public and parliamentary access to ACTA negotiation texts and summaries, in accordance with the Treaty and with Regulation (EC) No 1049/2001 of 30 May 2001 regarding public access to European Parliament, Council and Commission documents;

  4. Calls on the Commission and the Council to engage proactively with ACTA negotiation partners to rule out any further negotiations which are confidential as a matter of course and to inform Parliament fully and in a timely manner about its initiatives in this regard; expects the Commission to make proposals prior to the next negotiation round in New Zealand in April 2010, to demand that the issue of transparency is put on the agenda of that meeting and to refer the outcome of the negotiation round to Parliament immediately following its conclusion;

  5. Stresses that, unless Parliament is immediately and fully informed at all stages of the negotiations, it reserves its right to take suitable action, including bringing a case before the Court of Justice in order to safeguard its prerogatives;

  6. Deplores the calculated choice of the parties not to negotiate through well-established international bodies, such as WIPO and WTO, which have established frameworks for public information and consultation;

  7. Calls on the Commission to conduct an impact assessment of the implementation of ACTA with regard to fundamental rights and data protection, ongoing EU efforts to harmonise IPR enforcement measures, and e-commerce, prior to any EU agreement on a consolidated ACTA treaty text, and to consult with Parliament in a timely manner about the results of the assessment;

  8. Welcomes affirmations by the Commission that any ACTA agreement will be limited to the enforcement of existing IPRs, with no prejudice for the development of substantive IP law in the European Union;

  9. Calls on the Commission to continue the negotiations on ACTA and limit them to the existing European IPR enforcement system against counterfeiting; considers that further ACTA negotiations should include a larger number of developing and emerging countries, with a view to reaching a possible multilateral level of negotiation;

  10. Urges the Commission to ensure that the enforcement of ACTA provisions – especially those on copyright enforcement procedures in the digital environment – are fully in line with the acquis communautaire ; demands that no personal searches will be conducted at EU borders and requests full clarification of any clauses that would allow for warrantless searches and confiscation of information storage devices such as laptops, cell phones and MP3 players by border and customs authorities;

  11. Considers that in order to respect fundamental rights, such as the right to freedom of expression and the right to privacy, while fully observing the principle of subsidiarity, the proposed agreement should not make it possible for any so-called ‘three-strikes’ procedures to be imposed, in full accordance with Parliament's decision on Article 1.1b in the (amending) Directive 2009/140/EC calling for the insertion of a new paragraph 3(a) in Article 1 of Directive 2002/21/EC on the matter of the ‘three strikes’ policy; considers that any agreement must include the stipulation that the closing-off of an individual's Internet access shall be subject to prior examination by a court;

  12. Emphasises that privacy and data protection are core values of the European Union, recognised in Article 8 ECHR and Articles 7 and 8 of the EU Charter of Fundamental Rights, which must be respected in all the policies and rules adopted by the EU pursuant to Article 16 of the TFEU;

  13. Points out that ACTA provisions, notably measures aimed at strengthening powers for cross-border inspection and seizure of goods, should not affect global access to legitimate, affordable and safe medicinal products – including innovative and generic products – on the pretext of combating counterfeiting;

  14. Instructs its President to forward this resolution to the Council, the Commission and the governments and parliaments of the states party to the ACTA negotiations.

 17. 17 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#11:"xalikarans"]Идва Клинтън,а извоювахме ли ТВЪРДО против Шеврон,та да се разконцентрираме по маловажни неща. [/quote]

  Ти не разбра ли, че Клинтън ще ви го вкара, колкото и да не ѝ е присащо?

  Проклета да е Русия!
 18. 18 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#10:"rumata"]Затова, искам да посъветвам цялата ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА;

  ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЛУЖИТЕ НА НАРОДА СИ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА!!! [/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

  Проклета да е Русия!
 19. 19 Профил на Лора Видева
  Лора Видева
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#13] от "BG Reality":
  Засрамено (много засрамено) признавам автогола и си взимам думите за евродепутатите ни назад.

  Lloorra
 20. 20 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Весело

  "Български евродепутати от БСП и от десницата също се обявиха срещу АСТА"

  Те депутатите от тези партии ще се обявят и срещу законите против крадене на кокошки само и само някой пак да ги избере на власт.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 21. 21 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 469 Неутрално

  С тия действия много не му остава на това управление

 22. 22
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 23. 23 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Най- накрая една достойна позиция на БСП.

 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1671 Весело

  Само да напомня.
  Събота, пилоните пред НДК
  11.00


  П.С. И някой да намери маски на Гай Фокс!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25 Профил на Лора Видева
  Лора Видева
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#16] от "petrov9":
  Да, така е. Не прочетох текста, а машинално копирах по заглавието. В този материал има превод: http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/02/01/1756984_ot_blogovete_istoriiata_na_asta_dosega/. Съжалявам още веднъж.

  Lloorra
 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Сигурно има някои неперфектни текстове в АСТА, но цялостното недоволство се дължи основно на потенциалната заплаха че няма да можем да си сваляме филмчета, песнички и безплатен софтуер. Няма как братчета, ще трябва да свикваме. Ако искаме да живеем по европейски ще трябва и да се учим да спазваме закони и правила по европейски.

  Някой от пишещите във форума има ли поне една законно купена програма? Само свалени от торенти или купени от Славейков кракове предполагам. Ето как се решава проблемът на запад. Като си купиш софтуер за да го ползваш трябва да го регистрираш. При регистрацията трябва да се съгласиш отсреща да ти ошарят компютъра и да проверят дали имаш незаконни техни продукти. Може да изглежда недемократично ама по-недемократично е да крадеш чужд труд. Има си правила и закони за това как се "ошарва" чужд компютър. По същият начин както има правила за това кога интернет или телефонен доставчик може да те подслушва.

  Ще трябва да свикваме! По-късно ще видите че ще се чувстваме по-добре когато правилата се спазват.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 27. 27 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#17] от "КДС":Много си ербап,момче.Не помниш а ,тука е Немския Дог!

 28. 28 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Гневно

  До коментар [#26] от "emil":

  Знаеш ли че ми омръзна, недостатъчно адаптирани в западните общества млади Българи да си лъскат егото във форумите под всяка статия с издънка на ГЕРБ!
  Няма нужда ти да ми обясняваш, как е на запад!
  Няма нужда ти да ми въвираш органичената си интелигентност в лицето!
  Няма нужда да си трупаш точки, отърквайки се в ореола на слънцето!
  В последно време си мисля, че Бойко Борисов ще вземе да се окаже наистина най-свестния човек от всички членуващи и поддържащи ГЕРБ! Да най свестния от всички комплексари, човеко-мразници, тарикати и откровени интересчии изпълващи редиците на всяка българска партия!

  Хитростта пречи на мисълта!
 29. 29 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Весело

  Основното ядро на "протестите" идва от бившите комунистически страни. Интересно защо хората в Дания и Норвегия имат по-малко проблеми с АСТА от хората в Полша да речем. Защото така сме научени да живеем в бившите комунистически страни. Забраната на свалянето на филмчета и кракове тук наричаме "нарушаване на свободата в Интернет пространството".

  Предполагам че така биха се чувстали и сомалийските пирати когато им пречат да си залавят кораби и да искат откуп.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 30. 30 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Весело

  До коментар [#28] от "Stream":

  [quote#28:"Stream"]Знаеш ли че ми омръзна, недостатъчно адаптирани в западните общества млади Българи да си лъскат егото [/quote]

  Тогава гледай на мен като на достатъчно адаптиран на запад стар българин и може и да познаеш. Тук изобщо не става дума за ГЕРБ, а става дума за това какво общество изграждаме на мястото на сегашното изродено и самопоробило се общество. Или ще вървим напред или ще продължаваме да си самопречим със склонността си към кокошкарство и анархия.  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#23] от "customize":
  [quote#23:"customize"]Най- накрая една достойна позиция на БСП.
  [/quote]
  За протокола. бсп-крадливи никога не са имали достойнство - нито като партия/фирма, нито като отделни екземпляри, следователно НЕ могат да имат достойна позиция.
  Винаги става въпрос за демагогия при тях.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#26] от "emil":
  [quote#26:"emil"]Няма как братчета, ще трябва да свикваме.[/quote]
  Ами бих свикнал, но когато една моя поръчка /минималната наистина/ е към 50 лева, а програмата ми струва хиляди долари няма как да свикна - остава ми да фалирам, ако съм честен.
  Доходите на хората тук са ниски. Парите които ни искат за редовен софтуер са непосилни, следователно ще се краде софтуер така или иначе.
  Ако някога станат адекватни цените спрямо доходите може и да се променят нещата.
  Дотогава така ще е. Всеки комп ще има две системи. Явна за мильовците и друга за истинската работа.
  Не знаят как да намерят кое какво е в компютъра ония от групичката на колев без косата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  http://tavlla.livejournal.com/265645.html Много готин комикс по темата. Може да се препоръча на авторката да включи и ACTA

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 34. 34 Профил на Galaxy Nexus
  Galaxy Nexus
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ок нека да защитават интересите ни пред европарламента, там е мястото им за изява!

 35. 35 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 627 Весело

  Поздравления за единната позиция на евродепутатите ни, но къде ли се скриха тези от ГЕРБ?!

  plamenhristov5
 36. 36 Профил на cankabojkova
  cankabojkova
  Рейтинг: 233 Неутрално
 37. 37 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#26:"emil"]Няма как братчета, ще трябва да свикваме. Ако искаме да живеем по европейски ще трябва и да се учим да спазваме закони и правила по европейски. [/quote]Братче ще викащ на кака си! Ако искаме да живеем човешки, ще трябва просвещение. Без свободен обмен на информация прогреса, ще се точи векове. Адвокатите на съавторите ликвидираха киносалоните, читалищата, обществените библиотеки. Тези хора са пристъпниците. За такива измамници и шарлатани трябва ЗАТВОР.

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#10:"rumata"] Те просто не ВИ броят за хора. От ВАС се иска единствено да си плащате и да не мрънкате.[/quote]
  Ами могат да си правят каквото искат без да се интересуват от нашето мнение, защото и срещу изборните им машинаци няма кой да им се опъне.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#30:"emil"] сегашното изродено и самопоробило се общество....със склонността си към кокошкарство и анархия. [/quote]-"Изродено и самопоробило" се,"със склонността си към кокошкарство" е синчето на МАЙКАТИ!!

 40. 40 Профил на georgimoya
  georgimoya
  Рейтинг: 177 Неутрално
 41. 41 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#1] от "earthquake":Излишен въпрос.Важното е какво казва Б.Борисов.Нещо подобно каза и президента днес на зададен въпросЗащо въобще ми задавате този въпрос,попита той една журналистка.Парламента така е решил.Значи президента ни е подчинен на парламента?Косттитуцията казва друго.А аз продължавам да си мисля,че президента ни е подчинен на Борисов.

 42. 42 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#31] от "Росен":

  БСП е прекалено сложна плетка за аспирина ти.

  Ето че днес БСП изразява позицията на 99.9% от блогърите и потребителите на интернет. За мен това е правилната позиция. Няма какво МВР да нюха законно (тя го прави в моментга незаконно) фирмената и каквато искате друга кореспонденция.

  Това игнорира всичко нормално и дава некоректна преднина на всички милиционерски фирми.

  Ако си на страната на тоталния контрол и орсуелска милиционерщина, това не означава че точно в този случай си прав.

 43. 43 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#30] от "emil":

  Знаеш ли аз имам прекрасни наблюдение и върху старата имиграция. Например Ценко Барев и Чурелов в Париж през началатото на 90-те години!
  Думата Българска емиграция трябва да я пишат в аналите на социалната психология или казано направо - социопатия до шия! Да не разводняваме темата!
  Мисля, че ме разбираш прекрасно за какво говоря!

  Хитростта пречи на мисълта!
 44. 44 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#42] от "customize":
  [quote#31:"Росен"]Винаги става въпрос за демагогия при тях. [/quote]
  Май си пропуснал тази част.
  Когато не са на власт те винаги "знаят" кое е най-добро за България. Когато обаче са на власт докарват държавата до национална катастрофа обикновено. Или най-малкото до тежка зависимост за дълго от Русия. Това е антибългарска партия-фирма.
  В този смисъл бсп изразява мнението на няколко чугуна тук, а в цялостен план на няколко стотин хиляди българи в напреднала възраст.
  Типичен представител на вида комуноид е онзи на първата снимка от статията - вечния кандидат калфин нещастний.
  От такива хора България има единствено само вреда.

  Оруел съм го чел дълго преди ти да си чувал за него. Милиционерите не съм ги харесвал никога.

  Започна ли да разбираш?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#32] от "Росен":

  Поздравления!
  Всички ние имаме социални позиции и интереси а след това политически пристрастия. Не рядко и хората на които симпатизираме грешат или заемат неразбираема за нас позиция.
  Още веднъж поздравления за коректната позиция!

  Хитростта пречи на мисълта!
 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#45] от "Stream":

  Мерси.
  Позицията ми е единствено възможната. Просто съм в това положение и да, няма място за политизиране тук.

  Емил е приятел, но гледаме от различни камбанарии в случая.
  Моята е българската, тази на нашия си бизнес.
  Спокойно могат да направят софтуера с ниска цена за да е по силите ни да го купуваме, но да не важи същия този софтуер извън границите на България. Така ще престанем да бъдем нарушители и ТЕ ще са доволни също, защото ще получат някакви приходи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на paulus
  paulus
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Няма страшно Народе! Съвсем скоро ще започнат да НИ инплантират чипове в телата ,та ако искаме да пръднем ще ни трябва разрешение от ББ. Вече се изпробва върху кучета и коне- скоро и върху нас. Контрола му е майката - дори и в сънищата ни трябва да има цензура. Току виж сме взели да мислим "неправилно".

 48. 48 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#26] от "emil":
  Колко"натегливост"и&quot;робско"послушание лъхат от мазните ти и угоднически думички ...Абе,ти да не си бил някакъв незаконороден брат на онова съветското другарче Павлик Морозов?Имаш раболепна психика и душевна нагласа на някакъв нов "американо-западняшки";тип комсомолец!...Гащичките свалени,лапичките вдигнати и послушно въртиш опашчица!...Не те е срам-можеш да се кандидатираш за приза"Блюдолизец Храбър"
  [quote#26:"emil"]Няма как братчета, ще трябва да свикваме. Ако искаме да живеем по европейски ще трябва и да се учим да спазваме закони и правила по европейски. [/quote]
  [quote#26:"emil"]Някой от пишещите във форума има ли поне една законно купена програма? Само свалени от торенти или купени от Славейков кракове предполагам. [/quote]
  [quote#26:"emil"]При регистрацията трябва да се съгласиш отсреща да ти ошарят компютъра[/quote]
  [quote#26:"emil"]както има правила за това кога интернет или телефонен доставчик може да те подслушва. [/quote]
  [quote#26:"emil"]Ще трябва да свикваме! По-късно ще видите че ще се чувстваме по-добре когато правилата се спазват.[/quote]

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 49. 49 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#36] от "cankabojkova":

  "Б"АСТА,на АСТА!

  До коментар [#46] от "Росен":
  [quote#46:"Росен"]Така ще престанем да бъдем нарушители[/quote]
  Да ама на тях им трябват нарушители*, също както в Латинска Америка през втората половина на миналият век, защото е много по лесно да платиш на шепата управляващи на една страна от третия свят за които мнението и интересите на народа и обществото не са от съществено значение!


  * "Общество на интензивно изнудване!" Збигнев Бжежински

  Хитростта пречи на мисълта!
 50. 50 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  От СК добре са се вразумили, иначе 2013 щеше да има -1.
  По принцип съм про-западно настроен човек, но усещам как у мен се надига омраза към САЩ, към кръвожадните им корпорации и към тъпите им селяни, дето са ок 40% от богатството им да е в 1% от населението им(или беше още по зле), а на тях им стига да набиват чипс и кола и да зяпат фокс. Хилъри, да ти го нафАCTAя.
  Е все пак благодаря за нета, благодаря и на Тим Бърнърс-Лий за html, но случайно като не е станал билионер да не да е нещастен. Милярди ползват протокола му всеки ден по няколко часа, не съм го чул да реве, че е онеправдан...

 51. 51 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#44:"Росен"]Типичен представител на вида комуноид е онзи на първата снимка от статията - вечния кандидат калфин нещастний.От такива хора България има единствено само вреда. [/quote] Проблема е по-важен от комунета, гербери, седесариии. Става дума за престъпно законодателство. Закони писани от престъпници са престъпни закони. В случая комунета са почти невинни. Последното срането е направено от "Боковата дружина". Ако бяха на власт, можеха да го направят и комунета и ... и даже едни други, които от 11г. са далеч от властта.
  Основния противник на "схемата": =>(Власт,корупция, престъпни закони, престъпления срещу собствения народ) е свободният обмен на информация. Престъпниците искат да „резнат жицата”.

 52. 52 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1422 Весело

  До коментар [#50] от "zamandi":

  Бравос!
  Бравос на"zamandi"!
  + от старо куче във Форума!

  Хитростта пречи на мисълта!
 53. 53 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#49] от "Stream":
  [quote#49:"Stream"]Да ама на тях им трябват нарушители*[/quote]
  Тогава ще ги имат. Нямат и бегла представа колко изобретателен е българинът, когато е притиснат до стената.

  Не може да вземеш от бедния това, което той го няма.

  Ще го научат по трудният начин.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#51] от "acb16":
  [quote#51:"acb16"]Проблема е по-важен от комунета, гербери, седесариии. Става дума за престъпно законодателство. Закони писани от престъпници са престъпни закони. В случая комунета са почти невинни. [/quote]
  Съгласен съм, че са невинни но исках просто да припомня за демагогията им. Всъщност на тях не им пука за тези закони. Ползват ги да печелят полит. дивиденти и с това даже изместват фокуса на проблема.
  [quote#51:"acb16"]Основния противник на "схемата": =>(Власт,корупция, престъпни закони, престъпления срещу собствения народ) е свободният обмен на информация. [/quote]
  ЕСТЕСТВЕНО. По това не може да има спор.

  Тук от нета научих някога за "проблема Борилски". В официалните медии нямаше нищо с години и не знаех, че убийците не са наказани. И това пак по време на властта на комунистите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен":

  Те го научават - в момента щатите дават не повече от 4% от световно завършващите инженери. Вярно най-добрите 4% но само толкова. От тези 4% едва 20% са от нейтив произход и се жалват - що стана така, че утре няма да вечеряме. Епъл дето по-принцип е добър модел за търговия с авторско съдържание - филми и музика, преди седмица яко ги псуваха във един форум че за 20$ спестени си изнасят производството в китай. ОК, ние и европа ще приемем АКТА и патентите им, ама с китай, индия и бразилия що ще сторят, като те нямат полза? По-бързия, предприемчивия, изобретателния печели. Щатите като насаждат култура на мързел и мениджмънт го духат. Щото труда на един инженер хич не е по-лесен от труда на един мениджър средно ниво, ама всички натам са се запътили щото кинтите са няколко пъти повече и накрая много вожд малко индианец, ама китайците може да са тъпи комунисти, ама не чак толкова.
  @Stream: знаем се, не се лъжи от 0-левия ми рейтинг, комунизма ще е мъртъв поне още 100-200 години, но ако си мислиш че една мега-корпорация е нещо по-различно от комунизъм - с тая разлика че се бачка яко, а накрая продукта от целия безполезен труд е миню.

 56. 56 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#54] от "Росен":

  Айде като си говорим за законите, да погледнем, че тъпото ЕНП е гласувало за ACTA на 90%, а ПЕС само на 50% мисля. И все искам да си мисля, че свободата да създаваш, естествено стъпвайки на постиженията на другите не е комунизъм. Комунизъм(по Български) е да имаш вечно осигурен монопол, щото дядо ти е бил партизанин, преведено - преди 30г корпорацията ти е била номер 1.

 57. 57 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#56] от "zamandi":

  Какво да кажа?
  Ами да. Не мога да добавя нищо или да не се съглася.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До всички които са били любезни да ми отговорят:

  Кражбата на авторски права не е с нищо по-различна от кражбата на кокошка от двора на съседа. Благодарение на това че съществуват авторски права и патенти човечеството е стигнало там където е. Без тях и песните, и филмите, и книгите, и софтуера щяха да са на любителско ниво съчинявани в кръчми и на купони.

  Разсъжденията на всеки, който счита че благодарение на това че сме бедни е достатъчно оправдание за краденето са същото каквото са разсъжденията на един циганин, който краде решетки на канали и кабели от далекопроводи защото нямало работа и децата му стояли гладни.

  Колкото и да изопачават някои, АСТА не заплашва свободата на обмена, а защитава правата на авторите, т.е. защитава прогреса!

  Съзнавам че сме бедни, а авторските права са скъпи. Има как това да бъде уредено в зависимост от стандарта. Това може да стане и на държавно равнище, а много вероятно е пазарът да се саморегулира. Очевидно е че малко са тези които могат да си купят Фотошоп за 1000 долара, но много би трябвало да могат да си го купят за 100 лева. В момента дори и законен софтуер на ниски цени е непродаваем защото не е неконкурентен с площад Славейков.

  Докато не се научим да крадем един от друг няма защо да се сърдим че са ни обрали апартамента докато сме били на море. Когато защитата на какъвто и да е вносен продукт бъде уредена това ще урежда и защитата и на родните продукти. А родни продукти в момента няма защото никой не е глупак да ги създава. Без собствени продукти ще се влачим след запада още 100 години и ще купуваме от тях и клечките за зъби!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 59. 59 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Весело

  [quote#58:"emil"]Докато не се научим да крадем един от друг [/quote]
  Имах предвид да се Отучим...

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 60. 60
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 61. 61 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#55:"zamandi"]че една мега-корпорация е нещо по-различно от комунизъм - с тая разлика че се бачка яко, а накрая продукта от целия безполезен труд е миню. [/quote]Не е много различно. Не се бачка по-яко .. просто шарлатанията е по-лъскава, и по-шумна.. Мега-корпораците не виждат конкуренция (нямат живи противници)..Състезават се с въздуха .. Обречени структури.. Ударели са го на рушветчийство .

 62. 62
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 63. 63 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil":
  [quote#58:"emil"]Очевидно е че малко са тези които могат да си купят Фотошоп за 1000 долара[/quote]
  Той не върви сам. Става въпрос за много съпътстващи програми без които с него само календари могат да се правят. Става въпрос за хиляди долари. Освен това се оказа, че не можеш да си купиш от фалираща фирма примерно софтуера и. Това би решило някои проблеми.
  [quote#58:"emil"]площад Славейков[/quote]
  Веднъж, два пъти съм бил там и нищо не съм си купил - не е нужно. Всичко го има, но реални цени за софтуера няма. От година време не съм проверявал в интерес на истината.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil":

  Добре, как успя да натвориш толкова глупости наведнъж???

  Прогресът, умнико, не е резултат от авторски права, а от изобретения. Именно изобретенията са породили нуждата от Конвенциите за авторски права. А сега е обратното.
  Не полицейщината създава прогреса, а свободата. Но свободата, разбира се, е необходима на умните хора. На такива като тебе им трябват рестрикции, бой, зъбене. За да можеш доволно да се хвалиш, че си много значим като спазваш правилата. Еееех, мъкааа.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 65. 65 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "Росен":

  Днес четох, че GIMP би ти свършил същата работа, неудобството било, че плъгините му не се дърпат от едно място, а са пръснати по няколко сайта, всъщност ако бачкаш с CMYK също ще можеш да си направиш цветоотделянето. Е ще трябва да свикнеш с леко различните менюта, но аз скоро ми трябваше нещо и всичкото инфо е точно на 1 сърч в гугъл и първите 1 или 2 резултат, т.е. не е някво ровене.

 66. 66 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#60] от "zamandi":

  [quote#60:"zamandi"]като откраднеш кокошката на съседа ти, ти имаш +1 кокошка, съседа ти -1 кокошка.
  като си копнеш 1 книга от съседа ти, той има +-0 книги(т.е. има си пак 1 книга), но и ти имаш 1 книга.[/quote]

  Заманди, никой не пише книга за да има 1 книга (песен, филм, софтуерен продукт). Той пише книга за да продаде поне 100 000 книги. Ако 100 000 души копнат по една книга авторът ще си остане с това което е написал. Ако нещата бяха сложени така като ти искаш най-вероятно би било всички да си останат с 0 (нула) книги защото нямаше да има кой да ги пише. А ти нямаше да имаш и компютър и смартфон, а много е възможо и да нямаше и електричество.

  Това е което общо взето се случва през последните години на собствения ни терен. Тъпчем на едно място, нищо не създаваме и крадем от запада. Стоим си на кокошкарско ниво.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 67. 67 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#65] от "zamandi":

  Това е ценно. CMYK-а ми е по-рядко. Основното е RGB де.
  За това GIMP не знаех, ще опитам. Нова програма не ме плаши. А плагините по принцип са си разпиляни.
  Аз затова седа на ХР още, че на 7-цата не ми вървят по-старите програми, а са ми нужни. Новите аналози са калпави.

  Не мога да вляза в подробности .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":

  Виж Паоло Коелю какво казва по въпроса с краденето на книгите му - не е против. За него това е реклама.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 70. 70 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  [quote#66:"emil"]никой не пише книга за да има 1 книга (песен, филм, софтуерен продукт). Той пише книга за да продаде поне 100 000 книги. [/quote]

  Добре, че не всички мислят като тебе. Книга се пише когато имаш какво да кажеш. Ако си добър, много хора ще си купят книгата ти. Може и да не са 100 000, може да са 50 000. Но може и да са 1 млн.

  А, и ако имаше Асоциация на авторските права на производителите на газови лампи, Тесла и Едисън никога нямаше да я пробият.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 71. 71 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":

  Айде компромис - аз се съгласявам за мен си на ACTA, MaFIAA корпорациите се съгласяват, че авторското право ще е nontransferable? Nice ahhh?

 72. 72 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Щото нали защитавахме авторските, не корпоративните права?

 73. 73 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#66] от "emil":
  [quote#66:"emil"]Тъпчем на едно място, нищо не създаваме и крадем от запада. Стоим си на кокошкарско ниво. [/quote]
  Емиле,вече даже не мога да ти се ядосвам!Толкова си жалък"братче",че чак си смешен.Явно, на времето наистина си бил някакъв примерен червен комсомолец!Я си кажи Емиле,тогава как се изказваше на комсомолските събрания,сигурно така:

  " Тъпчем на едно място,нищо не създаваме
  и само чакаме на братския С(А)ве(Ц)ки съюз.
  Стоим си на кокошкарско ниво,другари!"

  Ти,Емиле явно си от такова семейство и такъв род,възпитани в духа на"Преклонената главица,сабя не я сече!"Най вероятно и прадядо ти,когато сме били под "турско" е хортувал с благ гласец нещо подобно на Пашата:

  "Може да ни"таковате"Паша ефенди,но ни "пазите"!
  Ние съзнаваме,че сме никои Паша ефенди и не ви се
  сърдим!Даже сме ви много благодарни Паша ефенди,
  че ни резнахте само долната глава,щото можеше да ни
  резнете и горната!

  Пфу!Не те е срам!Отвращават ме такива винаги "правилно ориентирани"натегачи"!

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#69] от "zamandi":

  Преди всичко ще трябва да се учим да се отнасяме толерантно към мнението на другите. Май?

  Корпорациите дават пари на авторите защото печелят от продажбите на продукта, а не защото са получили пари в наследство. Аз защитавам и корпоративните права.

  С разсъждения като твоите посоката е към натурално-стоковото обменното стопанство. Капитализмът има други изисквания.

  Един симпатяга по-горе ми писа за изобретенията... Откритията драги се правят заради изследователския хъс и заради науката, а изобретенията винаги са се правели заради пари. Трябва да можеш да сложиш знак за равенство между патент и авторство над филм и книга. Става дума за почти едно и също.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 75. 75
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 76. 76 Профил на zamandi
  zamandi
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Накрая изниква въпроса като с Лукоил, като толкова години и филми все са на загуба, що не затварят кепенци. Щото май са мафийка, а?

 77. 77 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Весело

  Никой строй не е перфектен и винаги ще има несправедливост. Най-важното е да се избира оптимално. Най-страшно обаче става когато робите и нищите поемат нещата в свои ръце. Както виждам тука има двама-трима екземпляри вече готови за това.

  Лека нощ и приятно крадене от нета.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 80. 80 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#77] от "emil":
  [quote#77:"emil"]Най-страшно обаче става когато робите и нищите поемат нещата в свои ръце. Както виждам тука има двама-трима екземпляри вече готови за това.
  [/quote]
  Ха-ха-ха!Човек като теб с"правилно ориентирана" робска психика,вика на другите,-на свободните хора-"роби"!Що за наглост от твоя страна,Робе!Знай си мястото,-там в "зомбираните" робски редици на безликите дребни душици-"фенове"на "американо-западняшките&quot;"ценности",като ГМО-продукти,НЕтютюнопушене,гей-паради,задължително набълбукване с кредити от банки,сектантски протестантски църкви,-приличащи на хамбари,без икони и свещи и ред подобни"прелести"а сега вече и АСТА!...И няма смисъл да ни пожелаваш"лека нощ",-ти-на нас-свободните хора!Можеш да пожелаеш "лека нощ" на западняшките си юдео-масонски и илюминатски"господари&quot;,като не забравяй преди лягане да им измиеш краката!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 81. 81 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  Ха-ха-ха!А пък моят син(да са живи и здрави хорските деца,да е живо и здраво и моето)научавайки за АСТА знаете ли какво ми каза:"Абе тате, след време,като ни арестуват,нас двамата за сваляне на музика,дали ще ни разделят по"жанрове",или ще ни слагат в общия кюп?Щото нали знаеш тате,че аз слушам"комерсиална"музика(демек най-новите сръбски и гръцки песни),пък ти слушаш"алтернативна"(инът ми така вика на по-старото сръбско и гръцко дето го слушам аз )...А мама дали ще я закачат,тя пък е от съвсем друг"жанр",нали постоянно е в"Читанката"...!Ха-ха-ха!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 82. 82 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#79] от "SorryLol":
  [quote#79:"SorryLol"]Я кажи поне ЕДНА софтуерна компания, която за да регистрира техния си продукт ти преравя целия компютър? [/quote]

  Microsoft.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 83. 83 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#21] от "makendji":

  Даже и да им изтича времето, те своето си свършиха! Това че, уж под нашият натиск са замразили, ГМОто и шистовия газ е само пепел в очите ни! Ето, вчера чета Стандарт- пристигнала е тежката артилерия в лицето на един доказан българомразец- Алекс Алексиев?!? Той не случайно идва, преди онази измамената съпруга(Клинтъновица)! Всичко е, както казваше един мой стар приятел, умножено по 3,14 на ента степен! Измъкването ще е, когато народите вземат властта в свои ръце! Но до тогава, разните Чворколевци, флорални фролове и Цвъшестапартаменковци ще ни газят и убиват под "вещото" ръководство или поглед на всякакви мутри от ГРОБ, или подобни "нови проекти". Всичко дотук, изказано по горе е Пост фактум! Съжалявам, че и този път ни сложиха по яка юздечка!

 84. 84 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#73] от "ronin_samuray":

  Много +++++++ве приятелю, но представяш ли си какъв народ сме, щом под твоя коментар има минуси, а на онова влечуго плюсове!?! А всички сме прецакани!

 85. 85 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В студиото на БНТ лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че е още по - обезпокоен за последиците от ACTA след като е чул министърът на икономиката Трайчо Трайков по темата.
  "Убеден съм, че нито министър Трайков, нито министър Вежди Рашидов, нито техните колеги са цели този документ преди да го подпишат. Текстовете от ACTA може да бъдат прочетени по - различен начин и свободата в интернет може да бъде открадната и невинни да бъдат набедени, заяви Мартин Димитров.
  Според Николов дебатът за ACTA е съвсем на време. Той припомни, че изобщо не се е стигнало да бъде ратифицирано това споразумение в Народното събрани и затова не е имало дебат по тази тема. ГЕРБ - аджията призна, че някои от текстовете на споразумението будят притеснение. Сред тях е този, в който се обяснява, че интернет - доставчиците трябва да следят трафика и да сигнализират при нарушения.

 86. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Пиратството пречи и на българските програмисти. Ето как:
  Много е лесно да си откраднеш софтуер от световни марки и ако си програмист и можеш да създадеш нещо подобно то няма как да го продадеш. Просто хората около теб не са свикнали да купуват.Помислете си кой от нас си купува разни помощни програмки - например за архивиране, кодекси и др.
  Големите фирми все пак успяват нещо да продадат и дори да ги крадат те оцеляват.

  подпис
 87. 87 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 627 Гневно

  Първата война на Държавата и Корпорациите срещу хората беше истерията покрай кулите на СТЦ и "войната срещу тероризма", доколкото може да има такова животно - да водиш истинска война срещу някакъв имагинерен враг, наречен Ал Кайда, Бин Ладен, талибани или когото посочат предварително назначените за тази цел политици. Резултат - милиони жертви, трилиони прахосани долари, един много по-несигурен свят, но за сметка на пълните джобове на големите корпорации начело с Военно-промишлените комплекси.

  Втората война - финансовата сфера, наливане на долари от някакви частни банки в лицето на ФЕД, просвоили си правото да се разпореждат със световната парична единица и с лихвените проценти, с инфлацията. Следствието - наливане на пари във всякакви банки и други финансови структури, от там кредитното заробване с помощта и на медиите и консуматорската истерия на гражданите. Резултат - финансова криза, обедняване и несигурен статут на средната класа в Щатите, вече и в Европа, задължаване на самите държави до космически нива за сметка на финансовата спекулативна олигархия.

  Сега виждаме третата световна война - поредният опит на Държавата да се превърне в подобие на такава по Оруел и в съдружие с със старите, държащи кокала корпорации да наложат тоталния контрол и в интернет, единственото все още място, където гражданите могат свободно, безплатно или на достъпни цени да получават и обменят информация, да изразяват своето мнение и често да надигат гневни гласове срещу похода на световната олигархична хидра.

  Като се обърна назад и виждам, че преди едни 25 години, във времето на СССР и Студената война Светът беше едно по-спокойно място и ми призлява...... Но аз съм оптимист /умерен/ и съм сигурен, че в безграничната си алчност и жажда за пълен контрол шепата "богоизбрани" ще се удавят и самоунищожат сами.....и с малко помощ от всички нас, нормалните хора, надявам се!

 88. 88 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  [quote#87:"pachino"]Но аз съм оптимист /умерен/ и съм сигурен, че в безграничната си алчност и жажда за пълен контрол шепата "богоизбрани" ще се удавят и самоунищожат сами.....и с малко помощ от всички нас, нормалните хора, надявам се! [/quote]
  Възможно е, но едва ли през времето на нашето поколение. Медийте и системата са впрегнати в тоталното лумпенизиране на мат'ряла, за това работят образованието и наукатата даже. Още на времето Бжежински издигна теорията за контролируемото и управляемо общество, където всичко ще е програмирано и управляемо. Ако обаче е така, тогава тая икономическа криза какво е ?
  Още дедо Маркс е посочил пречината - противоречието между общественият интерес и и този на притежаващите часната собственост. Пари за наука, за космос, за развитие на човечеството се дават малко и трудно, пари за войни -бол...

 89. 89 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Какво може да се случи в европейски мащаб?
  Ако европарламента гласува "да", споразумението става обвързващо между ЕС и останалите държави. Ако европарламента каже "не", процесът е приключен и договорът е мъртъв. Той може да бъде започнат от начало , но в този вид не съществува за европейските държави.
  Познавайки действията на европарламента,най-вероятно депутатите ще отидат към третия вариант да прехвърлят проблема и ще го препратят на Съда на ЕС.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/02/asta.html

 90. 90 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  [quote#86:"Иван К"]Помислете си кой от нас си купува разни помощни програмки [/quote]
  Интернет е заринат с безплатни програми, стига да знаеш къде, какво и как да търсиш. Вършат абсолютно същата работа като платените, често даже и по-добра. Някои не са толкова шаренки и трябва да ровиш из менютата и хелповете, докато им свикнеш, но след това всичко е идеално.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 91. 91 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 676 Весело

  До коментар [#6] от "Stream":

  Там сме!!
  +++++++++++++++++++++++++

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 92. 92 Профил на cavalerbg
  cavalerbg
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Искам да живея в общество със правила,но....Нима няма да има утре фалшиви хора,машини,уреди,резервни части,фалшиви депутати и политици....И какво ли не още? Всичко е бизнес и който го умее,си го умее.И кой може да ми забрани да си пея песен или да разказвам филми?)))Цървулска работа е тази АСТА.Може ли толкова голяма лакомия да имат някои и да не са фалшиви хора???????Фалшиви са....Къде отиде любовта към ближния)))))))Къде отива смисъла на християнската притча ,че ако имаш две ризи......???Или евреите са го измислили този АСТА...те са лакоми,много лакоми...Да се задънят дано!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK