Безработните без квалификация са най-многобройни, но и най-търсени

Заявените през годината работни места са близо 200 хил., като по-голямата част - 152 хил., са за хора без специалност.

© Живко Ангелов

Заявените през годината работни места са близо 200 хил., като по-голямата част - 152 хил., са за хора без специалност.Над половината от безработните през 2011 г. са били без образование и квалификация, а в същото време най-много работни места е имало именно за такива хора. Това се вижда от обобщените данни на Агенцията по заетостта за безработицата през 2011 г.


Средно по 332 хил. души са били регистрирани като безработни в бюрата по труда всеки месец от миналата година, сочи статистиката. Заявените през годината работни места са  близо 200 хил., като по-голямата част - 152 хил., са за хора без специалност. За специалисти са обявени 24 хил., а за работници - 19 хил.Средната безработица за годината е 10.1%, с 0.4 пункта под планираните в Националния план за заетост 10.5%.Само 81 хил. от работните места са били частния сектор, при това едва 10 хил. нови, а 14 хил. - сезонни.
Останалите са били по програми за заетост  - най-много по "От социални помощи към заетост", асистенти за хора с увреждания, стажуване. 


Най-голям наплив към бюрата по труда е имало от единични съкращения в малки и средни предприятия, докато масовите уволнения през годината са били с една четвърт по-малко, отколкото през 2010 г., и три пъти под 2009 г.


19% от безработните са младежи до 29 години, а 36 на сто  са над 50-годишните. Всеки трети, регистриран  на трудовата борса, е с начално или по-ниско образование,  близо 60% са без квалификация или специалност.


Чрез бюрата по труда пряко са си намерили работа 100 хил. души през годината, а 44 хил. преди това са минали курсове или обучения.


В различни видове обучения са били включени 80 хил. души, три четвърти от които - работещи.

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Е с тия метли снега ли ще метат???

 2. 2 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Спокойно. Образователната ни система осигурява и образовани безработни, с грамотност и професионална квалификация само на хартия...

 3. 3 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако помощите за безработни се намалят ,а заплатите-увеличат ,предполагам ,че тогава повечето ще предпочетат да работят..

 4. 4 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Ще летят.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 5. 5 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Чудесен индикатор за структурата на икономиката ни - има работни места за охранители, шофьори, продавачи, сервитьори, камериерки, форткорт асистенти (това са хората, които ти наливат бензин - в Европа няма такава длъжност, хората си наливат сами, но за сметка на това пък там има работни места за учени и други висококвалифицирани кадри).

  С такава икономика няма как да станем богата страна.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hierophant":

  Доста вярно. Тъпото е, че останалите, висококвалифицирани професии се предлагат доста често чрез обяви с изисквания, които направо те карат да се кефиш да си шофьор или продавач. Трябва да има опит. По-възможност да е придобит по кармичен път, че в земния живот няма достатъчно време.

 8. 8 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#7] от "maniask":

  Забелязал съм, че относително често се търсят оперативни счетоводители (неофициално до 23 годишна възраст) с АССА, CFA и СРА, до три години стаж, поне пет от които на мениджърска позиция, опит с ERP, за да работят с досовската програма на данъчните и за заплата от 700 лв.
  Това е дефект в ЧР-тата, които пък са ефект от системата, в която продавачка в мол е престижна професия, а СОТ-аджиите са елита на обществото.
  Ако си млад, скоро завършил професионалист без много опит и никакви връзки, съжалявам за теб
  Ако си на средна възраст, образование и добра работна култура и по стечение на обстоятелствата си останал без работа, пак съжалявам за теб

 9. 9 Профил на Тодор
  Тодор
  Рейтинг: 451 Весело

  Във всяка обява за работа искат за висшистите да знаят 25 езика и минимум 50г. трудов стаж. Иначе не вземат.

  Бъди смел
 10. 10 Профил на stenli_2233
  stenli_2233
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#9] от "toshko87":

  напълно съм съгласен,просто е кошмарно!

 11. 11 Профил на borislav_133
  borislav_133
  Рейтинг: 233 Неутрално

  като седнеш да търсиш работа и оставаш замислен

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3940 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hierophant":

  Има и "фейсконтрол на партиплейс".

  Чух го по радиото от някаква мома. Беше много горда от себе си и "професията" си. Мнооо "фьешън" и т.н. , ръйшли ...

 13. 13 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Колелото на историята отново ни въвежда в робовладелското общество.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3903 Неутрално

  [quote#5:"Hierophant"]... охранители, шофьори, продавачи, сервитьори, камериерки, форткорт асистенти ...[/quote]

  Забравяш хостеси и ивент оргънайзъри - това са едни хубавки, полуголи момичета, които с огромно усилие разчитат името ти в списъка на поканените на разни конференции, отмятат те с "чавка", а като ги попиташ нещо, започват отговора си с думата "Значи..."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 747 Неутрално

  [quote#8:"Haftor"]...на средна възраст, образование и добра работна култура и по стечение на обстоятелствата си останал без работа...[/quote]

  Това се отнася за мен. Мерси за съжалението Шест месеца търсех работа. За половината от местата - трябвало ми стаж по конкретната специалност. За другата половина - работата не била за мен, защото съм бил умен и съм щял да си търся през това време по-подходящо място.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 16. 16 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Идеалният служител в България:

  1) той е от провинцията, живее на квартира и е силно зависим от заплатата (софиянците живеят от наеми)
  2) завършил е университет със среден успех за да не претендира за заплащане и условия на труд
  3) шефът - връзкар се възползва от горните 2 условия и го експлоатира по 12 часа на ден за мизерно заплащане
  4) най-добре служителят да е готина мацка около 20-те за да може шефът да я ползва по предназначение (в ЦВ-то пращайте снимки, където се виждат прелестите)

  Евроатлантида
 17. 17 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Не е по темата на статията, ама се заговори за това в коментарите:
  Само да отвориш някой от сайтовете за работа и ставаш едновременно весел, тъжен и ядосан. И как ХР-ите, които пишат тези неадекватни обяви, след това ще те интервюират и ще преценяват дали си подходящ за работата. Хем да си млад, хем с образование (а понякога изискването е да имаш виШо, ама не се казва какво), хем да имаш много години опит точно на тази позиция, хем да сложиш и снимка (нищо, че няма да работиш с клиенти), хем да напишеш и мотивационно писмо (нищо, че работата е скапана), хем и заплата (ако изобщо я посочат в обявата) е под средната за страната.

 18. 18 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 747 Неутрално

  при условие че 700 лв взема чистачка в голяма верига, наскоро един ми се ослушва и в началото даваше 500 лв за отговорна работа - управител в магазин за компютърни компоненти. После като разбра, че нямам опит на точно такава позиция в точно такъв магазин, смънка и смъкна на 450 бруто!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 19. 19 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#15:"demonoid"]За другата половина - работата не била за мен, защото съм бил умен и съм щял да си търся през това време по-подходящо място.[/quote]
  А всъщност причината е, че сами знаят що за мизерия предлагат, както и това, че всеки нормален човек при първа възможност ще избяга именно заради това, но не искат да си го признаят. А така поднесено извинението, както казваш означава, че си търсят някой прост. От това пък става ясно какъв им е бизнеса и на какво ниво са те. По-добре човек изобщо да не започва да работи за такива.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 20. 20 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Майките ни нали викаха: учи мама, да не работиш!
  Колко са били "прави"!
  Ето на, сега е абсолютен факт!

 21. 21 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "Iron Maiden":

  ..феодално ,според мен.

 22. 22 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#15:"demonoid"]. За другата половина - работата не била за мен, защото съм бил умен и съм щял да си търся през това време по-подходящо място. [/quote]
  ---------------------------------------------------
  Точно същото се случи с мен .Но се оказа прав ,защото след като започнах собствен бизнес (след това) ,разбрах, че не бих се задържала дълго в подчинена позиция.

 23. 23 Профил на ttodora
  ttodora
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Истината е че в бюрата по труда не се обявяват по-високи позиции, като една от причините е че повечето от регистрираните там са малограмотни или неграмотни. За по-високите позицци работодателите обикновенно ползват някои от сайтовете за работа. Там " влизат" все пак по-отбрани лица поне с някаква компютърна грамотност, разбирай що годе грамотни. По този начин се пресяват още на входа.

 24. 24 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Весело

  Над половината от безработните през 2011 г. са били без образование и квалификация, а в същото време най-много работни места е имало именно за такива хора.

  Този факт доста опровергава често срещаното твърдение, че хората без квалификация, трудно си намирали работа, излиза че е обратното, един диригент на филхармонията ако отиде на село, със сигурност ще е безработен, докато един тракторист като дойде в София, веднага ще му зачислят снегорин.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Абе не ни требе образование в европейска България?

 26. 26 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ами, има грешка сигур....Че до оня ден "работодатели и бизнесмени" риваха, че имало недостиг на квалифицирани кадри.
  Или просто са искали да кадруват в университетите, а? И да си пробутват техните за държавна помощ най-вече...

 27. 27 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Весело

  В съвременните демократични общества Е ТАКА. Имате право да плащате данъци, да си чешете езиците(анонимно в Интернет!), да садите компир. Който има възможност - може и зад граница!
  Изгледите са оптимистични -ще става все по-лошо!
  Бог да ви е на помощ!

 28. 28 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Заявените през годината работни места са близо 200 хил...Само 81 хил. от работните места са били частния сектор, при това едва 10 хил. нови, а 14 хил. - сезонни.

  Нещо ни е доста хилавичък частният бизнес изглежда, и е малко като имунната система, веднага изхвърля всяко чеждо тяло от фирмата, ако не е роднина.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 29. 29 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#24] от "Мерилин":

  Е то кво излиза госпожа, немедлено да се скрият всички дипломи и икономиката ша дръпне. Ляба бил в метлата и парцала. Ето и колегата по-горе го е потвърдил. За чистачка 700 лв., за управител " изнасилени " 450 лв. и то бруто.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 30. 30 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#29:"Sniper"]Е то кво излиза госпожа, немедлено да се скрият всички дипломи и икономиката ша дръпне. [/quote]

  Господине, не знам дали икономиката ни ще дръпне, но със сигурност ще се свърши повече работа в държавата ни , която се напълни с доктори, бакалавъри и магистри, все хора с големи претенции, ама безработни, но какво да ви обяснявам на вас, вие като бизнесмен сигурно ги знаете много по-добре от мен нещата, сигурно и при вас са кандидатствали за работа такива с високи претенции, като адвокатката във форума и все заплати от няколко К им се въртят в сънищата, затова си стоят безработни и киснат по форумите, вместо да хванат да свършат някаква реална работа.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 31. 31 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#9] от "toshko87":

  Забрави да добавиш,и не по-възръстни от 30,грешка от 25 години....

 32. 32 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#30] от "Мерилин":

  Госпожа, аз от опита си само мога да кажа, че некадърното си е некадърно независимо, дали е с дипломи и претенции, или е дошло да мете, ма не знае откъде се хваща метлата, че и го мързи да гледа, обаче претенциите му за стойност не са по-малки от на някое с тапия. Кво да правиш, колкото хора, толкова и самооценки.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 33. 33 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#9:"toshko87"]Във всяка обява за работа искат за висшистите да знаят 25 езика и минимум 50г.[/quote]

  И да не са по-възрастни от 25.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на юноша бледен
  юноша бледен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#8:"Haftor"]ефект от системата, в която продавачка в мол е престижна професия, а СОТ-аджиите са елита на обществото.[/quote]


  Две мутри си говорят:
  - Може ли да вземеш сина ми на работа?
  - Ок, ще идва веднъж месечно на работа и ще получава 10 000 лв.
  - Иска ми се някак си да разбере какво е това работа.
  - Добре, тогава ще идва пет пъти месечно на работа и ще получава 2000 лв.
  - Абе, иска ми се да разбере как се вадят парите, не може ли да идва... пет дни седмично, четири седмици в месеца, да работи по осем часа и да получава по 400 лв. заплата?
  - Ееееее,... за такава работа хората учат по 5 години....

 36. 36 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#34] от "Мерилин":

  Аха ясно, имаш личен конфликт с госпожа адвокатката. Мери, не знам от колко време шеташ из нета, ма това е форум бе душа при това анонимен. Аз откакто чета и пиша тука не съм видял един път коментар от сорта " Аз съм смотан, беден и злобен. Нямам работа и никой не ме ще, ям от заеми, а жената не ме поглежда от месеци. "
  Ако прочетеш някъде такъв коментар, обади ми се.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 37. 37 Профил на юноша бледен
  юноша бледен
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#9:"toshko87"]Във всяка обява за работа искат за висшистите да знаят 25 езика и минимум 50г. трудов стаж. Иначе не вземат.[/quote]

  И да не са на повече от 25 години.

 38. 38 Профил на юноша бледен
  юноша бледен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мерилин":

  Опс, извинявам се, че съм ти дублирал мнението. И не мен ми хрумна същият отговор и го написах, преди да видя, че и ти си писала същото.

 39. 39 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#35] от "юноша бледен":

  Разговор между шефове:
  - Ти на твоите плащаш ли заплата?
  - Не.
  - И аз на моите не. А твоите въпреки това ходят ли на работа?
  - Ходят.
  - И моите ходят. Дали да не им направим входа платен?

  Направили платен входа. Минава седмица.
  - Как е, твоите още ли ходят на работа?
  - Аха, обаче икономисват.
  - Е как така?!
  - Ми в понеделник идват на работа, а в петък си тръгват.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 40. 40 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#19:"Sniper"]избяга именно заради това, но не искат да си го признаят. [/quote]
  Не, не е така, пич! Идеята е "максимална печалба при най-ниски разходи". И това не е най-лошото. Най лошото е това, че 99.5% са/сме/ такива.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 44. 44 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#42:"юноша бледен"]нещо и съвсем друго - да си измислиш несъществуваща реалност.[/quote]
  Виж сега, аз съм дал правото на всеки да си представя или измисля неговата си действителност. А дали ще вярвам в тази действителност или не е мое право.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  [quote#46:"юноша бледен"]Иванчо от Лос Анжелис е един от тези, дето много дразни, макар че се опитвам да не му обръщам внимание.[/quote]
  Аз пък на тоя като му чета коментарите винаги си го представям подпрян на дръжката на метлата. Не знам що ми идва такава асоциация. Може би нещо в писанието.
  Обаче в контекста на статията, тоя е успял.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 49. 49 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#42:"юноша бледен"]ама едно да скриеш нещо и съвсем друго - да си измислиш несъществуваща реалност.[/quote]
  Нима? ТИ познаваш ли съпруга ми, знаеш ли колко му е дълго сивито, изобщо- имаш ли база данни за него? кое е несъществуваща реалност- заплата 5-6 К лв. в България за ИТръководител екип , ръководещ 10 девелопъра? Или може би за търговски директор или биздев мениджър заплата 5-6 К лв.? Защо възпитаник на OUBS - Лондон , който е завършил с пълно отличие, да не може да претендира за заплата 150-200К паунда в Лондон, след като има и Prince2, и PMP сертификати + международен опит + 8 години стаж като проджект мениджър+ името му е вписано в документ на ЕК за реализацията на сайта на НАП и има препоръка от НАП, без да е държавен служител? Какво - не може българин да постигне това?! Е, ами не е келеш на 20 години- какво сега - да умира ли, че не е на 20 години и не е беден, окъсан, неук и необразован?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 50. 50 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#41:"dqdomart"] лятното училище в Лондон скуул оф икономикс при конкуренция 500 човека от цял свят за 1 място, тогава ще си отваряш злобният плювалник! [/quote]

  Ще ме прощаваш госпожо, ама те такива възпитаници генерират/създават/ икономическите кризи по света. С таквиз "дълбоки" и "систематизирани" познания как няма да "просперира" обществото!

 51. 51 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#44:"Sniper"]Виж сега, аз съм дал правото на всеки да си представя или измисля неговата си действителност[/quote]
  Слава тебе Господи! Намерих те! Вярвам ти! Спаси ме!

 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#50:"windok"]Ще ме прощаваш госпожо, ама те такива възпитаници генерират/създават/ икономическите кризи по света.[/quote]Ще ме прощаваш господине, ама ти как така съдиш какъв е човека- има или няма морал, след акто не си говорил с него, не го познаваш лично? И аз мога да кажа- всички тъпи, прости деца до 25 години слушат само чалга, не желаят нито да учат , нито да работят, но искат да имат доходите на хора, които са инвестирали в себе си , положили са труд години наред, учили са и са се реализирали. Какво им остава - да продават дрога и да крадат, за да имат тези вещи, нали? Е, защо не си реализират способностите? Колко бг. студенти има, които и учат, и работят? Аааа- не искат дечицата така- искат всичко да им е поднесено наготово- искат СЕГА и да живеят, и да имат доходи на макс и не искат да разберат, че чрез учене могат да просперират- поне да не възпроизвеждат бедността от семействата си в своите семейства. Безплатен обяд няма- щом човек не желае да инвестира в себе си, трудовият пазар ще му покаже, че трябва постоянно да подобрява уменията си. Съжалявам- това е живота - свиквайте!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#44] от "Sniper":

  +++++++++++++++++++++++++
  За всички коментари

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#38:"юноша бледен"]Опс, извинявам се, че съм ти дублирал мнението.[/quote]

  Няма проблеми господине, и на мене ми се е случвало.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 56. 56
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 57. 57 Профил на Георги Колев
  Георги Колев
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#2:"dobrich"]Спокойно. Образователната ни система осигурява и образовани безработни, с грамотност и професионална квалификация само на хартия... [/quote]

  Бих добавил и образовано-необразовани..

  Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде.
 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#34:"Мерилин"] вечно ще са си безработни и при най-добре работещата икономика.[/quote]
  Безработната си ти, скъпа- не си със свободна професия, но по цял ден пишеш във форума и злобееш,да не говорим , че злобата ти избуя, когато "настъяпах" предпочитанията ти към ГЕРБ Ха сега представи документи, за да докажеш , че съпруга ми е безработен Нали си мноого веща- доакжи твърденията си

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#52] от "dqdomart":

  [quote#52:"dqdomart"] всички тъпи, прости деца до 25 години слушат само чалга, не желаят нито да учат , нито да работят, но искат да имат доходите на хора, които са [/quote]

  Патетично е писанието ви госпожо, стандартно и .... необясняващо нищо. Много сте сгрешила ако мислиш, че доходите и приходите на хора като вас са определени от работните часове или образованието. МНОГО СИ СГРЕШИЛА............ПРЕКАЛЕНО МНОГО. Всички тъпи, прости деца до 25 години, които слушат само чалга, не желаят нито да учат , нито да работят, но искат...дъра-дъра... и ДРУГИТЕ, също толкова млади, които не са такива ЩЕ ВИ ПОИСКАТ СМЕТКА един ден. И тоя ден не толкова отдалечен във времето. И 100, 200, 300К паунди, долари и т.н. въобще няма да ви стигнат. Съмнения да нямаш!

 60. 60 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1416 Весело

  "19% от безработните са младежи до 29 години".
  Това е силно обезпокоително, защото само след 5-10 години тези хора ще са "трайно" безработни, без осигуровки, без доходи.. Това е неприемливо за общество, което със сетни сили се стреми да загърне нещастния спомен от своето минало. Именно затова се "бъзикам" с Дянков. Този пич или не вижда или не му пука за съдбата на младите хора в България. С лека ръка убива всичко, което му се струва "подозрително", тоест, генериращо държавни разходи

  Естествено е, че след няколко години цялата политика на едно такова "управление" ще се обърне срещу самото него Задачата на всеки, който е на власт е да се огледа, да прецени какви приоритети са необходими и..да заложи инвестиции в областите, които биха представлявали интерес за просперитета на всички.

  На това му викали "частен случай на макроикономика"))))) За съжаление тези качества са "прикачени" кой знае защо за едни други 'омразни" личности като Иван Костов, Аврамов..Гаврийски! Е, България може да почака за по-добри времена..стига 25-30 годишните да не са "офейкали" без време на "гурбет".

 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#59] от "windok":
  Защо пропускате началото на изречението- "И аз мога да кажа -..." И кой и за какво ще ми поиска сметка? Аз не съм нечий бушон, не обслужвам политически или чужди икономически интереси...какво всъщност искате да кажете? Искайте си сметка от политиците- аз не съм политик, но я попитайте ник ' Мерилин"- тя има мноооого да Ви говори за "великият ГЕРБ" Вашият коментар изразява неясно към кого отправена закана за търсене на отговорност- каква- гражданска, административна , наказателна, дисциплинарна?! Изобщо - коментарът Ви май нищо не казва....


  [quote#59:"windok"]и ДРУГИТЕ, също толкова млади, които не са такива ЩЕ ВИ ПОИСКАТ СМЕТКА един ден.[/quote]

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#61] от "dqdomart":

  Госпожо, ти къде живееш та не виждаш, че образованието и способностите нямат тука никакво значение. Само ти ли си с образование? Само ти ли работиш здраво? На господарка нещо ми се правиш? Къде не се работи по 12 и повече часа? Колко преуспели с честен труд и знания познаваш бе гад болшевишка! Всичките дето ги леете тези митове сте или откровени агитатори или добре окрали използвачи. Като Дянков, Николайчо Младенов, Костов и т.н. и т.н. Само болшевишки отрочета отидоха да учат в чужбина. Само на комунягите децата бяха уредени по разни международни институции. Само на такива им бутаха парите в ръцете и бизнес им осигуряваха. Та сега да ми се връщате като "родолюбиви" гербаджии, бесепари, резесари!
  Пролетаризацията и лумпенизацията набира страхотна сила и сметките ще се плащат на стадионите. Граждански, административни , наказателни, дисциплинарни отговорности за които ми говорите няма да имат никакво значение. Дано разбираш какво ти казвам.

 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#62:"windok"]Госпожо, ти къде живееш та не виждаш, че образованието и способностите нямат тука никакво значение. [/quote]Вие не разбирате ли, че напр, в една Германия се приемат бг. граждани с висше образование за техният трудов пазар? Пак ли образованието няма значение?!
  [quote#62:"windok"] На господарка нещо ми се правиш? [/quote] Мушморок- завивай си краката и лягай да спиш.Господарка съм си на недвижимите имоти, нямам потребителски или ипотечен кредит от банка и не съм на 20 години, а на 40+...Порасни малко, и като поумнееш, пак ще си говорим. Лека вечер!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  Това говори много лошо за нашата икономика,защото:
  –създава много малко реални работни места
  -масово тези места са за необразовани хора/без или с ниска квалификация/
  -за пореден път се доказва ,че нашата икономика има и ще има ниска добавена стойност

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#62:"windok"]Само на комунягите децата бяха уредени по разни международни институции. Само на такива им бутаха парите в ръцете и бизнес им осигуряваха. Та сега да ми се връщате като "родолюбиви" гербаджии, бесепари, резесари! [/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK