Северозападна България излъчи представителите в управата на сдружението на общините

Директорът на Националното сдружение на общините (НСОРБ) Гинка Чавдарова.

© Георги Кожухаров

Директорът на Националното сдружение на общините (НСОРБ) Гинка Чавдарова.Кметове на общини и председателите на общински съвети от областите Монтана, Плевен, Враца, Ловеч и Видин избраха четирима нови представители на Северозападния район в ръководството на Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ).


Най-голямата подкрепа за член на Управителния съвет на НСОРБ получи кметът на Лом Иво Иванов - 56 от 100 възможни гласа, съобщи БТА. След него останаха кметът на община Кула Владимир Владимиров с 51 гласа и кметовете на Берковица - Димитранка Каменова, и на Козлодуй - Румен Маноев, с по 50 гласа.


И четиримата избрани са от партия ГЕРБ.
Досегашният заместник-председател на НСОРБ и кмет на Монтана Златко Живков получи 42 гласа, кметът на Мездра Иван Аспарухов - 35 гласа, а кметът на Ловеч - Минчо Казанджиев - 30 гласа.


За член на Контролния съвет на сдружението бе номиниран председателят на Общинския съвет в Троян Минко Акимов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK