Сдружението на Кунева може и да не стане партия

Сдружението на Кунева може и да не стане партия

© Надежда ЧипеваПредседателят на сдружението "България на гражданите" Меглена Кунева обяви във Варна, че то ще се превърне в партия при три условия.  Според нея "трябва да има обществена енергия, национална кауза и да е ясно, че ние не сме представени политически", съобщи dariknews.bg


Ако тези три условия са налице, тогава може да се направи крачка. Ако не, не е необходимо да бързаме, можем да изчакаме, обясни Кунева и допълни, че следващите избори не са нито началото, нито краят на света. 


Не сме решили дали като партиен субект ще се явим на парламентарни избори, но нещо ни подсказва, че хората ще имат алтернатива да гласуват. Това пък каза Даниел Вълчев, съучредител на "България на гражданите". Така той обясни дали сдружението ще участва в парламентарните избори през 2013 г.
Има добри идеи в настоящото управление, но "всичко е наполовина", коментира още Меглена Кунева. Магистралите според нея са нещо чудесно, но по програма "Конкурентоспособност", която е с бюджет от 1.2 млрд. евро, "за миналата година са изплатени само 44 млн., а това прави 2.5% на годишна база". 


Програмата е със срок от 7 години, а това означава, че на година трябва да се усвояват около 15% от бюджета, предвиден за България, изтъкна тя. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK