Актуалната пътна обстановка по области (към 19.30 часа)

Актуалната пътна обстановка по области (към 19.30 часа)

© Анелия НиколоваСнегът, вятърът и наводненията объркаха трафика в цялата страна. Ето ограниченията по области, подредени по азбучен ред.


Бургаско
Шосето между Созопол и Приморско е затворено заради реконструкция на кръстовище. Има обходен маршрут.


По пътя Черница-Сунгурларе-Чубра е забранено движението на превозни средства с тегло над 10 т.. На надлез по пътя Бургас-Созопол не се допускат МПС с тегло над 3,5 т.
Благоевградско
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Благоевград, са въведени следните ограничения. На пътя Якоруда - Разлог има еднопосочно движение на мост.


Варненско
Пътят от Ветрино до Суворово е затворен заради снегонавяване. По същата причина не могат да се ползват шосетата Оброчище-Вълчи дол-Суворово;, Добротич-Вълчи дол, Ветрино-Калоян-Векилски, Шумен-Изворник-Червенци.


Великотърновско
Обилният снеговалеж и силният вятър затвориха всички подстъпи към Свищов, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.


Затворени са отсечките Козловец-Царевец и Совата-Царевец за технологично почистване. Поради снегонавяване не може да се ползва пътят Царски извор-Драганово. Обходният маршрут е Царски извор-Сушица-Драганово и обратно.


Заради снегонавявания е затворено и шосето от Българско сливово до Драгомирово и Морава.


Затворен е пътят Стражица-Полски Тръмбеш, след Виноград, посока Орловец. Ползва се маршрутът Горски Сеновец-Камен-Копривец-Дряновец-Орловец и обратно.


Совата-Царевец е затворен за технологично почистване. Поради снегонавяване не може да се ползват пътищата Черноок-Храброво и Арковна-Партизани.


Видинско
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление във Видин, са въведени следните ограничения. Пътят Царева вода-Милчина лъка-Видин е затворен.


Не могат да се ползват поради снегонавяване и отсечките Царева вода-Раковица и Киряево-Раковица. Затворени до 1 май са и пътищата Димово-Ружинци, Бела-Белоградчик-Монтана, след с. Гранитово (до разклон с. Орешец).


Габровско
Габрово-Узана всички МПС трябва да се движат с вериги


Добричко
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Добрич, са въведени следните ограничения. Заради снегонавяване е затворен пътят Алеково-Тервел. До 31 март не може да се ползва пътят от Каблешково до границата на ОПУ - Силистра. Връзката със Силистра и Русе се осъществява през селата Алеково и Алфатар.
Поради снегонавяване се затварят пътищата Добрич-Крушари, Онгур-Бакалово-Крушари и Жегларци-Тервел-Честименско.


Кюстендилско
Във връзка с изграждането на част от автомагистрала "Струма" до 30 юли не може да се ползва пътят Даскалово-о.п. Дупница-о.п. Благоевград-при отклонението за с. Тополница.


Заради снегонавяване е непроходим участъкът между с. Горна Гращица-с. Бобов дол. Обходният маршрут е през с. Черна нива.


На пътя София-Гюешево, в участъка Жиленци-ГКПП Гюешево, товарните автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета. В участъка Смоличано-Пелатиково се забранява движението на товарни автомобили.


Свлачища са затворили отсечките Бобов дол-Жедна и Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол.


Кърджалийско
Движението на МПС на територията на областта се извършва с вериги. По пътя Хасково-Кърджали (в участъка между Черноочене и Кърджали) е забранено движението на автомобили с тегло над 15 тона.


Ловешко
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Ловеч, са въведени следните ограничения. Пътят Шипково-Рибарица е затворен поради снегонавяване. Не може да се ползва и отсечката Казачево-Дебнево-Велчево. Обходните маршрути са по път І-4 от п. в. "Дъбрава" до п. в. "Абланица" и път ІІ-35 Ловеч-Троян.


Пътят Деветаки - Брестово е затворен за движение на моторни превозни средства заради снегонавявания.
Наводнено е шосето Дерманци-Садовец и не може да се ползва.


Монтанско
Затворен е стоманеният мост над р. Ботуня. Обходен маршрут е по път "Сопово Сумер"-път І-1 (Е-79) Сумер-Враца за пътуващите по направление Вършец - Враца и обратно.


По трасето Враца-Бойчиновци е забранено движението на превозни средства с тегло над 15 тона при мост над р. Огоста.


Пазарджик
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Пазарджик, са въведени следните ограничения. В участъка Пещера-Батак-Доспат е забранено движението на товарни МПС, а леките трябва да са с вериги.


Леките коли трябва да са с вериги по пътищата Велинград-Сърница-Бърдуче, Белово-Юндола, Ракитово - Цигов Чарк -местността "Превала"; Велинград-Юндола - гара Аврамово.


Пернишко
Затворени са пътищата Радомир-Кюстендил, Радомир-Червена могила-Долна Диканя, Радомир-Копаница. Всички превозни средства, пътуващи по маршрута за София, да използват маршрута Кюстендил-Дупница-София. Пътят Перник-Мещица-Брезник е затворен за технологично почистване.


В участъците Велинград-Сърница-Бърдуче, Белово-Юндола, Ракитово - Цигов Чарк - местността Превала и Велинград-Юндола - гара Аврамово, товарните МПС трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.


Пловдивско
Заради снегонавяване са затворени пътищата Храбрино-Лилково и път ІІІ-861 в отсечката от Лъки до граница с област Смолян. Не може да се ползва отсечката Розовец-граница Ст. Загора. На пътя Павел баня-Брезово-Пловдив, между Стряма и Калековец, не може да се мина по моста над р. Стряма. В отсечката Михилци-Хисаря-Калояново е затворен мостът над река Тикла.


На пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград в участъка през град Първомай се въвежда временна организация на движението. Колите преминават по обходен маршрут, по новопостроеният жп прелез западно от гр. Първомай. По шосето Поповица-Асеновград е забранено движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.


Плевенско
Затворен за почистване от снега е пътят Любеново-Въбел. В цялата област товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета трябва да се движат задължително с вериги.


По пътя Изгрев-Трънчовица-Бацова махала е забранено движението на МПС над 15 тона. Обходният маршрут за тях е Плевен-Никопол. На път ІІІ-3004 в района на село Опанец е пренасочено движението на МПС над 3,5 т.


По шосето край село Оряховица - при моста над р. Искър, е ограничено движение на МПС над 20 т. Обходният маршрут е през Долна Митрополия.


При село Ясен е пренасочено движението на МПС над 3.5 т. На път ІІІ-3005 при с. Беглеж е забранено движението на МПС над 8 т.


Заради свлачище камионите с тегло над 12 тона да използват обходен маршрут по пътя Луковит-Червен бряг.


Русенско
До почистването им от снега са затворени всички пътища на територията на областта.


Пътят Русе – Варна, в участъка от Нови пазар до границата с област Варна, е затворен поради снегонавяване.


До 31 март не може да се ползва гредовият мост на изхода на Русе за Велико Търново.


През зимния период не се обслужват и са затворени пътищата Русе-Две могили-Бяла в участъка Борово-Бяла и Русе-Щръклево-Кацелово в участъка Щръклево-Кацелово.


Разградско
До почистването им от снега са затворени всички пътища на територията на областта.


Сливенско
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Сливен, са въведени следните ограничения. Заради строителството на автомагистрала "Тракия" е затворен пътят Кермен-Гълъбинци. Обходният маршрут е Кермен-път ІІІ-555-Биково-Омарчево-път SLV1043 /Питово-Гълъбинци/.


Смолянско
В област Смолян всички МПС трябва да се движат с вериги. Път ІІІ-861, в участъка от разклона за хижа "Момчил" до Лъки, е затворен.


Заради снегонавяване е затворен път ІІІ-861 от район Обсерваторията до разклон с. Момчиловци. Обходният маршрут е Момчиловци-Соколовци-Рожен.


По трасето Гоце Делчев-Доспат-Тешел и Сърница-Доспат товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета, по пътищата Соколовци-Момчиловци-Малка Арда, Девин-Михалково, Смолян-Рудозем, Слатово-Смилян-Горна Арда.


На пътя Пампорово-Смолян в отсечката автогара к.к. Пампорово до пътно кръстовище за гр. Девин на изхода на гр.Смолян за времето от 07.00 до 17.00 ч. за дните от 12 до 13.02.2012 г. се преустановява движението на всички МПС с изключение на автобуси, пътуващи по редовни линии и по график.


Преминаващите транзитно по направлението Пловдив-Смолян и обратно се пренасочват през Проглед-Рожен-кв. Устово-Смолян. На път II-86 от граница с Пловдив до проход Рожен всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета


Софийско
Автомагистрала "Люлин" е отворена за движение, след като около 9 часа беше затворена, заради образували се преспи. Заради снегонавяване са затворени пътищата Чибаовци-Свидня, Етрополе-Ямна-граница ОПУ-Ловеч и Ярема-Самоков.


Пътът София - Пирдоп е затворен за всички моторни превозни средства. Мярката се налага поради снегонавявания. 


Пътищата Дупница-Самоков, Белчин бани - Рельово и Горна Малина-Байлово са затворени заради преспи. Не може да се стигне до с. Горно Камарци.


В участъка Ботевград-Мездра всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги.


По пътя Костенец-София е забранено движението на МПС над 10 т. В участъка между Костенец - Самоков постоянно, а в участъка Самоков - София, всеки ден от 7.00 до 9.00 ч. и от 18.00 до 20.00 ч.


Заради свлачище на път ІІ-81 София - Петрохан, в района на с. Гинци е забранено движението на ППС над 10 т.


По пътищата Самоков-Ихтиман, Дупница-Самоков и Гълъбец-Козница-Саранци, товарните МПС с ремаркета и полуремаркета трябва да се движат с вериги.


Силистренско
До почистването им от снега са затворени всички пътища на територията на областта.


Снегонавяване е затворило пътя Силистра-Добрич. По същата причина не могат да се ползват пътищата Силистра-Шумен и път Силистра-Русе.


Старозагорско
По пътищата, поддържани от Областното пътно управление в Стара Загора, са въведени следните ограничения. Заради снегонавяване е затворена отсечката Мъглиж-Гурково от пътя Нова Загора-Стара Загора.


През прохода "Шипка" движението е възможно само с вериги.


За цялата зима не може да се ползва шосето между връх Шипка и връх Бузлуджа. Обходният маршрут е връх Бузлуджа - гр. Шипка-връх Шипка-Габрово


Път ІІІ- 5603, в участъка от Горно ново село до хижа Каваклийка и път ІІІ-5007 Ягода-Ветрен-Конаре са затворени в района на гр. Николаево поради ремонт на надлез. Обходният маршрут е общински път-Н. махала-Николаево или общински път за с. Димовци-Гурково.


На път ІІІ-807 е затворен мост над р. Марица при с. Скобелево. Път ІІІ-5504 при с. Обручище е затворен поради наводнение.


Хасковско
Шосето Княжево-Тополовград-Харманли е затворено поради снегонавяване. Пътят Харманли-Върбово-Силен е затворен за движение поради скъсано мостово съоръжение. По същата причина не може да се стигне от Долни Главанак до Малки Воден.


Заради наводняване са затворени отсечките Любимец-Изворово и Богомил-Овчарово.


Шуменско
В 15 часа днес със заповед на областния управител за 24 часа е забранено движението на моторни превозни средства в цялата Шуменска област.


По-рано през деня поради снегонавяване се затварят пътищата Каолиново-Лятно-Златна нива, Мътница-Мадара-Каолиново, Косово-Марково-Мадара и Каспичан-Плиска-Златна нива.


Забрана за движение на товарни автомобили над 10 т е в сила по пътя Радко Димитриево - Друмево. Обходният път е Шумен-Овчарово-Друмево.


Пътната обстановка в района на Ямбол
По шосетата Петолъчката-Стралджа и Ямбол-Недялска-Средец товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nel_ka0509
  nel_ka0509
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Първа пролет ще е през юли,може би...

 2. 2 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Мила родна картинка .после иди плащай данъци и минетки !!!

 3. 3 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Шест влака престояват в различни железопътни участъци на страната заради тежката зимна обстановка, съобщиха от БДЖ.
  Бързият влак № 5622 от Благоевград за София престоява от 09:30 ч. в гара Разменна, заради невъзможност да премине през натрупалите преспи върху железния път.
  От 5,30 часа тази сутрин пък престоява между Силистра и Алфатар пътническият влак № 91101 от Силистра за Самуил. От гара Самуил е изпратен дизелов локомотив за разбиване на преспата.
  Пътническият влак № 60101 от София за Кюстендил престоява в гара Владая от 06:25 ч., поради замръзване на подвижния състав вследствие на обилен снеговалеж и силен вятър.
  Също на гара Владая престоява пътническият влак № 60102 от Кюстендил за София. От гара София е изпратен дизелов локомотив, който да помогне за раздвижването на композицията.
  Закъсали са и два теснолинейни влака - пътническият влак № 16101 от Септември за Добринище, който престоява от 04:15 ч. в гара Велинград, както й пътническият влак № 16102 от Добринище за Септември, който престоява от 09:00 ч. в гара Аврамово.
  От БДЖ не съобщават броя на пътуващите в заседналите в преспите влакове.
  Сериозни закъснения има и по движението на още няколко железопътни композиции.
  Пътническият влак № 24214 от Троян за Левски е престоял около 160 минути в района на гара Дойренци вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува в посока Левски.
  Пътническият влак № 30131 от Карлово за Сливен е престоял около 140 минути в железопътния участък между Дъбово и Николаево вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува към Сливен.
  Поради усложнената пътна обстановка в района на град Харманли вследствие на наводнена инфраструктура, все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград.

 4. 4 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 572 Любопитно

  ...отсечката Мъглиж-Гурково от пътя Нова Загора-Стара Загора....

  Муглиж и Гурково не са м/у Загорите, а м/у Казанлък и Сливен...
  кой е нанкал през часовете по география?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK