Първа инвестиционна банка и ски-федерацията с дарения за бедстващите

Председателят на ски федерацията и съсобственик в Първа инвестиционна банка Цеко Минев (на преден план вляво) връчва дарение от дрехи на председателя на БЧК Христо Григоров (до него)

© БЧК

Председателят на ски федерацията и съсобственик в Първа инвестиционна банка Цеко Минев (на преден план вляво) връчва дарение от дрехи на председателя на БЧК Христо Григоров (до него)Първа инвестиционна банка и Българската федерация по ски обявиха днес дарения за бедстващите семейства в общините Харманли и Свиленград. Банката дарява 300 хил. лв., а ски федерацията - топли зимни екипи.


"Ние от Първа инвестиционна банка не можем да останем безучастни към последните разтърсващи събития в общините Харманли и Свиленград", се казва в съобщението от банката, чийто управителен съвет е взел днес решението да предостави по 150 хил. лв. на всяка от двете бедстващи общини. От финансовата институция уверяват, че помощта ще бъде разпределена по ясни критерии измежду всички пострадали.   В банката смятат, че българският бизнес трябва активно да участва в социалния живот и приканват своите  партньори да помогнат в този труден момент.


Междувременно съсобственикът в банката и председател на управителния съвет на Българската федерация по ски Цеко Минев връчи на Червения кръст якета, клинове, пуловери, ръкавици и анцузи. Облеклата ще бъдат разпределени между пострадалите от наводненията в Харманлийско и екипите на БЧК, които работят в този район, съобщи БЧК.
Минев е обявил, че федерацията ще дари на пострадалите чрез БЧК и 50% от приходите от билети по време на четирите старта на Световната купа в Банско.БЧК създава обществен съвет


Досега в банковата сметка на БЧК в помощ на пострадалите са постъпили  173 400 лв. (без постъпленията чрез SMS). Очаква се превод и на финансовата помощ от 50 хил. долара от САЩ, обявени от посланика Джеймс Уорлик. БЧК ще учреди Обществен съвет с участието и на представители на медиите, който, според експертните оценки, направени от екипите на БЧК и Националния кризисен щаб, ще разпредели  средствата справедливо и прозрачно. 


Ето банковата сметка: Български Червен кръст, Уникредит Булбанк АД, BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF


Средства могат да се дарят и чрез празен SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори, както и онлайн на сайта на БЧК -

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK