Кабинетът ще плати с неохота водното огледало в Кърджали и ще го пре-открие

Кабинетът ще плати с неохота водното огледало в Кърджали и ще го пре-открие

© Георги КожухаровРазходите на държавата за проекта за укрепване на бреговете на р. Арда – т.нар. "водно огледало" на Кърджали, ще набъбнат на общо около 80 милиона лева със сумите, които правителството предстои да изплати на фирмата изпълнител. Това е обявила министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на последното правителствено заседание, стана ясно от стенограмата на заседанието.


През 2009 г. дължимата сума за строежа е била 29.92 милиона лева. Заради просрочията са се натрупали лихви и заедно със сумите, платени досега на изпълнителя, общата стойност на водното огледало става около 80 милиона, съобщава министърът. Павлова добавя, че тя и финансовият министър Симеон Дянков могат да преговарят с изпълнителя за намаляване на лихвите.


На въпрос от премиер Бойко Борисов дали този "уникален обект" е бил открит от предното правителство, Павлова отвръща, че той е бил открит, въпреки че все още няма разрешение за експлоатация и акт 16 заради съдебни претенции за собственост на земя. "Как, като не е готово, не е платено и няма акт? Как е правено?", възкликва премиерът, "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".
Министърът на културата се включва във филипиката срещу предишните управляващи, окачествявайки проекта като "полуфабрикат", който е бил открит "за пиар". След реплика на премиера "защо не са платили обектите си с излишъците" (бюджетните излишъци през 2009 г.), транспортният министър Ивайло Московски се намесва с репликата, че "То и Дунав мост е така. За да ни е гадно на нас, много ясно."


Правосъдният министър Диана Ковачева казва, че с тези пари "един затвор можеше да направим".


"С изключително нежелание приемаме точка 37 (точката в дневния ред за разхода по проекта – бел. ред.). Това е връх на нахалството", завършва Борисов.


Министрите ще получат право да "отвъртат кранове" на опасни язовири


С подготвяни от няколко министри промени в Закона за водите, държавните предприятия "Язовири и каскади" към НЕК и "Напоителни системи" ще получат правомощия да "отвъртат крановете" на опасни язовири и без съгласието на собствениците, решава правителството на последното заседание. По думите на премиера в момента дори да бъде констатирана неизправност на язовирна стена, какъвто е бил случаят с яз. Иваново, който предизвика бедствието край Харманли, никой орган няма инструмент, с който да реши реално проблема и само се пишат предписания, "документи, писма, какво ли не".


С поправките отговорните за язовирите институции ще имат право, въпреки текущи спорове, да отидат на място, да отвият крановете и да изпуснат контролирано съответния язовир, казва Борисов.


Има ли Миро Найденов, има дърва


Премиерът нарежда на икономическия министър Трайчо Трайков да изпрати на проверки по места "Язовири и каскади". "Има ли някъде опасно, защото имат сигурно сигнали, има ли такива – ще ги посетим лично. Вместо да си държа пет-шест министри на полето три-четири дни и сега да похарчим 30-40 милиона да възстановяваме щети, ще отидем там, ще дадем колкото трябва пари да го източим, да го пуснем и да го отрегулираме това като процес", разпорежда премиерът.


Борисов разяснява и мотива си да изпраща министри да "мръзнат" в бедстващите райони в страната. "Цветанов, Найденов, Тотю Младенов, всички са там и съм казал да стоят по бедстващите райони докато се свърши работа. Началникът на Генералния щаб, Пожарна, Гражданска защита. Когато началниците са там и подчинените мръзнат заедно с тях, съответно всички проблеми се решават на мига. Като няма дърва и Миро Найденов е там, дърва ще дойдат много по-бързо, отколкото ако е в кабинета си".

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 725 Неутрално

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".

  Дали е нормален този човек?

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 2. 2 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ха-ха-ха! Посто нямам коментар! Да се преоткрие - аз казах!

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3013 Весело

  Огледалце,огледалце я кажи ... ?
  Ти серГей бе най убав на земята ама...
  сега има по личен и напет
  а за теб тромпет !!!

 4. 4 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Весело

  Хахахахаха! Цирк

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Боже, Боже, ....Кабинетът ще плати с неохота водното огледало в Кърджали и ще го пре-открие и цялата тази цигания за рязането на лентичка ли беше ??? И за да е пълен ужаса - Правосъдният министър Диана Ковачева казва, че с тези пари "един затвор можеше да направим" !!! Колкото до лихвите Данкоф да ги плати от собствения си джоб, защото той спря плащането, а поемането на отговорността очначава той лично да плати за грешно взетото решение. Бойкоооо, Бойко, къде ги събра тези ???

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2681 Любопитно

  "заради просрочията..." - ББ забавя, но не забравя - отдавна не е РЯЗАЛ лентички.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Весело

  ))) Единия се тюхка, как "предните" са го лишили от гръмко прерязване на поредната лента, друг прави сметката колко затвора могат да се построят /нищо, че те ги хващат, съда ги пуска/....Има и нещо положително в това управление, поне разсмиват хората.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Само с неохотата ли ще си останем!? Някои взеха един (1) милион за това разхищение!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 826 Гневно

  Вече не виждам нищо смешно в това. Как от 29 милиона за 2 години лихвите са направили сумата 80 милиона? 50 милиона лихви за 2-3 години?
  И каква е мъката на министър председателя? Че са го открили, резнали са лентичката преди него, затова сега той ще я резне? И ей така нашите пари от данъците лесно се разпределят. С чужди пари е лесно, а отговорност не се носи... Ужас.... Имам чувството, че сънувам и като се ощипя ще се събудя, но уви, това е реалността.

 10. 10 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 659 Разстроено

  Не, не, и пак не. Моля предайте на тези да си засекретят заседанията. Срам ме е от тях.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 11. 11 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 685 Весело

  лелеееееее, мислех че няма накъде да се пада, а то можело още и още...
  Откривай!

 12. 12 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#1] от "bgkurshum":

  Нормални ли сме ние, за да пишем само по форумите! Интернет ни направи нехайни и приглушава гласовете ни, както и улеснява такива като този да си развяват нацапаните гащи като байрак?!
  Но като се чу за АСТА изведнъж се размърдахме, а за мизерията и чалгата, в която отрастват децата ни, само роптаем, без да взимаме спешни мерки под прозорците на развинелите се мутри!?

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 13. 13 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  Правилно бои по устав Драги Ми Смехурко

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Мдааа ... кофти работа!
  Колко им е ... гадно ... !

  Нещо съвсем взе да им става гадно. И как да не им е?
  Първо Цецко се оплака, че Местан го изнасилвал, па макар и само политически.
  Сега Доган изотзадзе направил "гадно" на Вожда ...

  Нищо, още малко и ще свикнат. И ще им правят само "хубаво" ...

 15. 15 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Режат му се ленти на тиквата!

  Подпис - електронен ;)
 16. 16 Профил на rorich.jensen
  rorich.jensen
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Забавиха плащането, защото май се пазаряха да прехвърлят комисионните за проекта от ДПС към някой друг. И изглежда най-накрая се договориха... Въпросът не е за "преоткриването" - това е само за отвличане на вниманието. Въпросът е за това как за 2 години върху 30 милиона главница се начисляват 50 милиона лихви. Явно е подписан някакъв анекс или допълнително споразумение и пак голямо разпределение ще падне. Доста разочароващо. Няма ли сметна палата и парламентарен контрол за това нещо? Няма ли разследващи журналисти, които да осветлят тази история?

 17. 17 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Всичко щеше да е много забавно, ако не става въпрос за парите на данъкоплатеца. Ако това се случваше където и да е по света това правителство, а и две преди да са осъдени и да са в проектозатвора на буля Лиляна.

 18. 18 Профил на pernikbg
  pernikbg
  Рейтинг: 225 Весело

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".

  Е това си го копирам и си го запомням!
  За Съни олицетворението на грабеж е да не може Той да резне лентичката!
  Ама е намерил цаката-ние /АЗ/ще го открием/я/ пак!

 19. 19 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  грубо 30 млн. лева през 2009, с лихвите за просрочие стават 80 млн. през 2012???? това прави за (средно) 3 годишен период около 67% лихви или около 22% на година!!! Тези сигурно се шегуват, при условие че законната лихва е ОЛП + 10 пункта

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Като е сняг навсякъде по магистралите а и е пълно с побеснели ТИР - аджии какво да реже ?
  Колко му е утре вдруги ден като поодгрее бате Райчо и огледалото се понапълни с бистра водица как да не му резнеш лентата я.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Скоро ще открием и колелото и топлата вода!

 22. 22 Профил на advokat59
  advokat59
  Рейтинг: 442 Гневно

  Само незнам каква е тази лихва !?!? ако въобще е лихва А не неустойка! Трудно от 30млн за 2 години с лихвите ще станат 80 млн !!!!!!! Пак някой ще се налапа , а после едно село немогат да оправят !!!!!!!!!

 23. 23 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  200% лихва за 2 години... не знам какви ги вършите, ма на мен ми мирише на пладнешки грабеж, който далеч не е свършил с мандата на триглавият змей...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 24. 24 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Златен проект.Дано намалят лихвите.

 25. 25 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1062 Разстроено

  Хубаво би било статията да се сложи като водеща.

 26. 26 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".

  Може би има обяснение на всичко това, защото какво може да се очаква от човек, който преди доста време призна, че има 17 - 18 белега от прашка по главата! Едва ли друг българин има и един белег, а какво остава за толкова много. Друг е въпроса, защо му е "стърчала" главата и е била подложена нехайно на "противниковия огън"? Може би е издавала някакъв звук, от който всички са се кефели?
  Трябва да бъдат издирени тия синковци, дето са увредили главата премиерска, та сега трябва да гадаем какво казва, защо го казва, за днес ли се отнася, за вчера ли, за утре ли, има ли някакъв "дълбок" смисъл във всичко това, което ни кара да го въртим, сучем, усукваме и така и иначе, докато накрая не останем глупаво замислени и с дълбоки съмнения, дали самите сме в ред!

 27. 27 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 989 Неутрално

  На въпрос от премиер Бойко Борисов дали този "Южен полюс" е бил открит от Роалд Амундсен, Павлова отвръща, че той е бил открит, въпреки че все още няма разрешение за експлоатация и акт 16 заради съдебни претенции за собственост на земя. "Как, като не е готово, не е платено и няма акт? Как е правено?", възкликва премиерът, [b]"Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Очевидно някой не си е свършил работата преди две години. Вместо да се мрънка по телевизията, можеше да се оспори плащането, аргументирано, и лихви нямаше да текат, нито претенции за просрочия. 60млн ей така ще хвръкнат? И кой ще е виновен този път?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на krokich
  krokich
  Рейтинг: 241 Неутрално

  КАКВИ СА ТЕЗИ 50 МЛН. САМО ЗА ЛИХВИ ?!?

  КАЖЕТЕ КОЙ ГО Е ПОДПИСАЛ ТОЗИ ДОГОВОР И КЪМ НЕГО ДА СЕ ОТНЕСАТ ЛИХВИТЕ !!!

 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Аз не разбрах, как 30 милиона лева за три години са станали 80 милиона?!
  Хайде да предположим, че се е начислявало законова лихва и, че ОЛП-то е било средно 3%.

  30*(1+13/100)^3 = 43.3 милиона барабар с капитализацията.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  От 30 млн на 80 млн?!
  Егати лихвите!
  Кой е лихваря?

 32. 32 Профил на Kostadinov
  Kostadinov
  Рейтинг: 442 Гневно

  Дянков да ПЛАТИ ЛИХВИТЕ и НЕУСТОЙКИТЕ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ....

  Същата история е с Бургас-Александропулис и с АЕЦ Белене и т.н., за да се задържи дефицита до 3 %. Това е геноцид !!
  А нямало пари за ремонт на язовирите и пътищата (към магистралите и залите) и сега Миро и Лила ще възлагат на своите фирми без обществени поръчки...

 33. 33 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Разбира се, виновни ще бъдат отново предишните.

 34. 34 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#16] от "rorich.jensen": Какви са тези лихви? За две години от 22 на 80! Ми то при "Штедрия" няма такава лихва Пак ни зимат за мезе нещо!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 35. 35 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#23] от "Георги":

  Бравус Жорка, сред шегите и закачките на премиера, ти точно съзря защо всъщност е клоунадата и какво трябва да се скрие.
  Може да разсъждаваме и още, а именно, защо президента търнокоп екс МРРБ мастер е допуснал това просрочие, което ни струва ( защото не кабинета ще плати да вметна а държавата от моите данъци) .. 50 Милиона? май май...
  Ами той защото можеби е мачо и като не са свършили работа е решил да ги накаже и да не им плати! Абе що не ме накаже и мен с 50М за дето не съм си свършил работата?
  Можеби Борко Велчев трябва да се замисли дали не се съзъра тук умишлено ощетяване на държавата? Можеби Кокинов трябва да нахлуе в президентството с вик "Понеже си абсолютен престъпник, лягай на пода като всички престъпници" ?

 36. 36 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Не усещаш ли, че те точно това правят във момента, създават лавина преди да треснат по масата ... хитър номер.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 37. 37 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Борисов се споразумя с Доган.
  Какви са тия лихви, какви са тия неустойи?
  От 29.92 млн до 80 млн има 50.08 млн или 167% лихви или по 56% на година!
  Кой ненормален шашкънин е подписвал това нещо.
  Абсурд е да се плаща рекет с пари на данъкоплатеца!
  Никакво плащане!!!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 38. 38 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 877 Весело

  "...Диана Ковачева казва, че с тези пари "един затвор можеше да направим"..."
  -И какво нему харесва на Сливенския, че иска да си прави нов.

 39. 39 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак"

  Вари го, печи го то си знае - "лентата та лентата" )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 40. 40 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  От година и половина предлагам на МРРБ да изготви: С нежелание ще напиша отново!

  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ИЗГОТВЯНЕТО НА:

  ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ/ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ,ИНФРАСТРУКТУРА КОИТО СА НЕЗАКОННИ ( БЕЗ АКТ 16).

  ПРАВИЛАТА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ КАЗВАШЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ! Публичният регистър на незаконните обекти на частните лица е факт, но на държавните - девета глуха!

  Не само жаргонното "Водно огледало" е незаконно на Лиляна Павлова,защото тя сега отговаря за него! Не само третата лента на Хаинбоаз е незаконна!
  Незаконни са и актуалните сега язовири (яз.Тракиец,яз.Иваново) на държавата, 22 налични язовири ги няма в активите на държавата,стотици изопщо нямат акт 16, да оставим останалите незаконни държавни обекти временно, иначе съм писал и за тях!

  После нека журналистите попитат и Лиляна Павлова и Милка Гечева ДНСК какви са разпоредбите на закона ЗУТ за незаконно строителство и такива, което се експлоатират без акт 16 или без Удостоверение за въвеждане в експлоатация?

  Отговорът за тези които незнаят е : РАЗРУШАВАНЕ според ЗУТ !

  Има ли журналисти на нивото на тези въпроси за да бъдат зададени на горните лица!

 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#36] от "ivanchoLA":

  Не, не усещам. За всяко правно възражение си има срокове. Три години след приемането на обекта, да отказваш плащане няма как да те спаси от лихвите. Тия пари сме ги загубили вече, и то от неадекватност.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 565 Разстроено

  Айде, да правят затвора и всичките гербаджии начело с Б.Б. и барабар с ДПС-то да влизат вътре и поне 20 години да не излизат. Какво е това - 50 милиона лихви ???

 43. 43 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#32] от "Kostadinov":

  Чакай са, кво общо има Дянков? Да не е той просрочил или сключил договора?

 44. 44 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#41] от "Тони!":

  На такива проекти и за такива суми, ако не си взел парите, проблема е твои не на тоя дето ги дължи, плюс това тези суми винаги се надписват така че да има марджин за договаряне ... ако платят исканите суми са наи-големите балъци. Добре че Дянков не е Европейски кадър та да знае каква е играта ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#43] от "gsb":

  Ами кой е просрочил плащането? Ти сещаш ли се за някой друг.

  За което си е виновен, си е виновен, за което не е, не е!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това се казва са срежеш лентата с отвращение...

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#44] от "ivanchoLA":

  На такива проекти с такива суми европейския съд осъжда страната ни като стой та гледай.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  7.5 млн. българи ( и цигани и турци и там всички) 50М... по 7 лева на калпак май се падат! Дет се вика, дари обяд спаси откриването.
  Като сметна колко от тези 7.5 М не плащат данъци ( деца, старци цигани) .. не ми се мисли колко ми излиза от джоба - 20тарка мин.
  Със здраве г-н премиер и г-н президент, кажете поне кога ще е откриването, може барем едно кебабче за тези 20 лева да докопам!

 49. 49 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 725 Неутрално

  [quote#35:"gsb"]Бравус Жорка, сред шегите и закачките на премиера, ти точно съзря защо всъщност е клоунадата и какво трябва да се скрие.[/quote]

  Същата клоунада мутрата премиер изигра за Люлин - някакви си 85 млн., за да се завършела навреме, само с около 1.5 г. закъснение. Нещо подобно е и с Белене - от 3.9 млрд по договор, след 2 г. "преговори" за инфлационната надбавка цената вече е 6.3 -6.5 млрд, има-няма 60% отгоре.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 50. 50 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#45] от "tribiri":

  Е що реши че Дянков го е просрочил? Едва ли МФ е страна по договора

 51. 51 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  "През 2009 г. дължимата сума е била 29.92 милиона лева, но заради просрочията са се натрупали лихви и общата стойност на дължимото е нараснала на около 80 милиона, съобщава министърът."

  Това се съмнявам да е вярно, пак ни мотаят май.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#40] от "newmind":
  Това, че един обект няма Акт 16 не означава, че е незаконен. Незаконно е ползването му.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#47] от "Тони!":

  Само човек които не знае за какво става дума скача да се съди, които иска да си вземе парите преговаря

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#50] от "gsb":

  Ами ако не е МФ е МРРБ. Само че за да се разплати МРРБ, Дянков трябва да преведе въпроснат сума, а той реш, че ще превежда само ако изпълнителите се откажат от по 10% от сумите, които имат да получават по всички поръчки. Е да де, ама някои не приеха рекета и сега Дянков ще плаща по 150% отгове.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#53] от "ivanchoLA":

  Виж сега, ясно е, че преговорите са първата стъпка. Но преговорите текат по съвсем различен начин, когато знаеш, че правото е на твоя страна и съда ще отсъди в твоя полза. Само човек, който не е преговарял никога, не знае, че такъв силен лост няма как да не даде своето отражение.

  Междувременно, смятам, че правителството ще плати парите без каквито и да е било преговори или други опити за намаляването им. Защото то си е такова - на думи може да пищи, но в реалноста действията са други.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Пардон! Ние ще плащаме заради малоумието му! Той заради това сигурно реши да ни замазва очите, как ще ни свали лихвите и таксите по кредитите.

  Прав беше Хапарцумян, като му каза, че става за финансов министър ама на Северна Корея.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#54] от "tribiri":

  Генерално съм склонен да се съглася, но не и в този случай. Това с 10те %та Дянката го приложи на малките БГ фирми, дето знае че няма какво да му направят ( не че не е отвратително де ). Освен това, целта беше да се закърпи дефицита, ама крива му излезе сметката . Както и да е, факт е че после разплати със закъснение не повече от 8.. 10.. айде 12 месеца. Тук говорим за 3г. Затова мисля, че е в градината на МРРБ и на г-н Немския

 58. 58 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Не се кахърете... лихвите са само 3%-4%... на месец... просто лихвеният период е къс (месец вместо година)

  Или както е казал Алберт Айнщайн : "Сложната лихва е най-голямото откритие в историята."

  Ето друг пример:
  От $1 инвеситиран преди 200 г. в американски акции сега са станали $300.... с постоянното реинвестиране на дивидентите стават $1 млн.

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 59. 59 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#53] от "ivanchoLA":

  50М неустойка са МНОГО силен аргумент при преговорите да ти кажа. Ама много

 60. 60 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 442 Весело

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".

  "То и Дунав мост е така. За да ни е гадно на нас, много ясно."

  с тези пари "един затвор можеше да направим".

  Горните реплики са идеални за някой тъпо-хумористичен комикс.

 61. 61 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 506 Весело

  Не съм се смял така скоро. Тия сладури трябва да го вържем на синджир и да ги водим по цирковете

 62. 62 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  От 30 млн. заради неплащането на време с лихвите сега е 80 млн.
  50 млн. лева допълнително трябва да се платят??? и чия е отговорността за това? А ще ги платят данъкоплатците.

 63. 63 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 795 Гневно

  До коментар [#16] от "rorich.jensen":

  И мен ме впечатли - почти 100% лихва !!!
  'баси "бизнеса", а виновни пак няма !

 64. 64 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Министърът на културата се включва във филипиката срещу предишните управляващи, окачествявайки проекта като "полуфабрикат", който е бил открит "за пиар".
  Това ми беше убегнало на 1во четене
  Вежди РУЛЕЗ!

 65. 65 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#57] от "gsb":

  Абе не знам какво е разплатил, ама просрочените му задължения си висят на 450 милиона - 250 негови и 200 на общините. Вярно е, че в края на 2009-та неговите бяха 608 млн. ама тогава той си мислеше, че няма да му ги броят за разход. Сега не знам какво си мисли!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Това е добре за България, тъй като бевепето се вдига с 80 мильона и ще имаме растеж. И инвестициите се вдигат тоже с 80 мильона.

 67. 67 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Щеше да е смешно, ако не беше истина. Кога ще ги наритаме? Или ще продължаваме към Терминал 1/2?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 68. 68 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Ба......му. И тези малоумници са министри и всекидневно вземат решения, които касаят милиони сънародници

 69. 69 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1563 Весело

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак"...

  Слънчо, Слънчо.... Да ти кажа една работа... Това Огледало сега е замръзнало. Така че няма да може да се огледа6, няма да може да чуе6 един гласец "Бойче, най-красив си на Света"...
  Така че остани при пръзките и пържолите, пък като се постопли, тогава "ОТКРИВАЙ"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 70. 70 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#61:"DoPe"]Не съм се смял така скоро. Тия сладури трябва да го вържем на синджир и да ги водим по цирковете [/quote]

  Абсолютно. Може и да ги експортираме

 71. 71 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1563 Разстроено

  [quote#67:"epoc"]Щеше да е смешно, ако не беше истина. Кога ще ги наритаме? Или ще продължаваме към Терминал 1/2? [/quote]
  Който както може; напълно е ясно следното (по Вонегът):

  "Не е нужно да си луд за да живее6 в БГ, но помага!"

  Трагичното е че тези издевателства стават посред бял ден, пред очита на всички, вече над 10г... Ритници няма, а няма и да има...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 72. 72 Профил на красимира
  красимира
  Рейтинг: 225 Неутрално

  С неохота ? Щеше да бъде с охота ,ако тези пари бяха за тях ,толкова да са алчни и крадливи ,нямам думи !

 73. 73 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1256 Весело

  Естествено, че ще го пре-открият! Нали Ленторезът трябва да се снима пак! Да не вземе някой да си помисли, че на водното огледало ще му се размине просто ей така! Слънцето трябва да огрее НАВСЯКЪДЕ! Особено на откритите места!

 74. 74 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1256 Весело

  На тия заседания било много забавно
  Е, на някои хора сигурно им се плаче, ама те са малцинство, както се видя на последните избори.

 75. 75 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#73] от "luda_krava":

  Според мен едно откриване на обект е недостатъчно. Помните ли онези 100 метрови трасета, които откриваше преди време? На етапи. 100 метра днес, 100 метра утре. За да има повече възможности за откриване, нека да разпарчетоса обектите на по-малки. Първо да открие бариерата на водното огледало. После изпусквателният шлюз. След това да присъства лично на пълненето на язовира с вода. После да открие и даде пуск лично на турбините за електричество там (ако има такива). Докато прави това, да не забравя да громи предишните, по-предишните, Костов и цялата българска мърша, наречена лош материал.

 76. 76 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Не съм се смял така скоро. Тия сладури трябва да го вържем на синджир и да ги водим по цирковете - цитат на коментар #61 от “DoPe”
  Абсолютно. Може и да ги експортираме " -Стенли 1
  Само дето не е за смях ,а за плач. А иначе ,само канибали биха ги приели. Ама може да се натровят като ги изядат.

 77. 77 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Така да ограбят Боце и да отклият "Огледалото" преди него

 78. 78 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Разбирате колко наложително става вече премахването на това правителство от власт. То е напълно изкуфяло.

 79. 79 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1256 Весело

  До коментар [#75] от "Kotarak":

  А тоалетните защо ги пропусна? И тях трябва да ги огрее Слънцето Друго си е, докато ти таковата и да ти светят Само дано да са с клекало, че чужденците така ни знаят.

 80. 80 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак".
  О господи ........
  Култово.

  nikoia
 81. 81 Профил на petromaks
  petromaks
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А сега да видим как ще изпусните язовир Тракиец като му е повреден главния изпускател и от 50 години няма акт.16. Чакаме да видим как ще го направите.Имате ли на щат Батман?

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#75] от "Kotarak":

  Мда.. помним и детската градина в Младост, която беше откривана три пъти. Помня и че транспортното министърче беше на летището да открива кафеавтомат...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1062 Весело

  [quote#81:"petromaks"]Имате ли на щат Батман?[/quote]

  Има един, ама нещо му е лъснало дупето...

  http://www.segabg.com/pic/10737/588360-l.jpg

 84. 84 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#52] от "tribiri":

  И циганските къщи нямат акт 16 и се ползват незаконно!
  500км.м пътища нямат акт 16 и се ползват незаконно!
  Стадиона в Пловдив няма акт 16...
  ... .... . ...
  Хиляди държавни/незаконни обекти!

  Докато един обект няма акт 16 той е незаконен, не може законно да се ползва,ако това ти помага да проумееш дебрите на актовете по ЗУТ!

  Яз.Тракиец от 50 години доказано се ползва НЕЗАКОННО ! НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ ХОРАТА! Яз. Иваново не се знае кой е собственика, а камоли акт16! 80% от всички язовири са такива! Да питам ли дали имат карти и Технически паспорти? Кой ще глоби държавата ?

  МРРБ да изготви Публичен регистър на всички незаконни държавни/общински обекти и такива без акт 16 !!!!!
  Отговорник: Лиляна Павлова

 85. 85 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  [quote#16:"rorich.jensen"]Въпросът не е за "преоткриването" - това е само за отвличане на вниманието.[/quote]

  +++

  и аз мисля, че тези лафчета на "премиера" не са случайни... пак засилиха всички по пързалката

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#9] от "Kotarak":

  50те милиона включват и парите, платени досега.

 88. 88 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 799 Неутрално

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=210524

  Идеята за строителството на Водното огледало се съживи през 2004 г. по инициатива на БСП. Тогавашният зам.-кмет на община Кърджали Димчо Михалевски, който е един от най-активните функционери на столетницата в региона, казва, че сумата за реализирането на проекта ще бъде около 9 милиона лева.

  През 2005 г. пресцентърът на БСП в Кърджали съобщи, че “обещаното от бившия премиер Иван Костов Водно огледало на Кърджали ще бъде завършено при кабинета на Сергей Станишев”. На 6 октомври 2006 г. за подновяване на проекта се застъпва пак Михалевски - вече в качеството си на зам.-министър на регионалното развитие. След актуализация договорната стойност на проекта, който се нарича “Укрепване на бреговете на река Арда”, вече е 58 317 000 лв.

  През 2009 г. обаче сумата за реализирания вече проект се оказва 77 млн. лв. А работата по Водното огледало продължава с т. нар. удълбочаване коритото на реката и вероятно въпросната сума продължава да набъбва.

  Водното огледало беше официално открито седмица преди изборите от министъра на културата Стефан Данаилов. Той не пропусна да изтъкне, че всичко това е станало възможно благодарение на грижата на правителството и лично на Станишев. Главният изпълнител Георги Станилов пък се изсили, казвайки, че на такива като Димчо Михалевски родопчани трябвало да им издигнат паметник заради Водното огледало. (По-късно стана ясно, че Станилов е в близки отношения с ексминистър Асен Гагаузов, а неговата фирма е била избрана да строи пречиствателната станция в Сливен.)

  От 08.2009

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK