ДСБ заспори с ГЕРБ с какви пари може да се помага на пострадалите в Бисер

Наводнение в село Бисер заради скъсана стена на язовир

© Георги Кожухаров

Наводнение в село Бисер заради скъсана стена на язовирОбявеното преди дни намерение на ГЕРБ да дари 1 млн. лв. от държавната си субсидия за пострадалите при наводнението в село Бисер, породи критиката на десницата. "Това е с чужда пита, помен да се прави", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов днес.


Костов посочи, че според закона партиите имат право да харчат средства от субсидията си само за определени дейности.  Законът за политическите партии гласи: "политическите партии разходват средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи и по провеждането на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи". Според Костов това не позволява една партия да прави дарения със средства от субсидията.


За да помогнат на пострадалите от бедствието в Хасковско, сините ще събират дарения.
Председателят на парламентарната група на управляващата партия Красимир Велчев отговори, че юристи ще решат как законно тези средства да стигнат до бедстващите. Ще намерим начин да помогнем на хората, разбира се по законен начин, добави той.
"Много е интересно едно такова мнение на г-н Костов, ако се пипне от пари, които на него му се полагат, вече е незаконно", заяви Велчев.


Аз съм дълбоко убеден, че когато искаш да помогнеш, няма такава форма, която да е незаконна, каза още Велчев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK