Фирми пускат ток и вода за фургоните на бедстващите в Бисер

 

© Георги Кожяхаров

 Електроразпределителното дружество ЕВН, който обслужва югоизточна България, работи по електрозахранването на фургоните, в които бедстващите жители на село Бисер са подслонени, съобщи МВР. Дружеството ще възстанови захранването и на годните за обитаване къщи. ВиК Харманли свързва фургоните и къщите, в които живеят хора, с водопровода.


На заседание днес кризисният щаб е разпределил задачите между институциите. Пожарникарите продължават да отводняват и да подсушават сгради и да разчистват терена, а полицията охранява имуществото на пострадалите. Агенцията по храните осигурява доставките на основни храни и напитки и събира умрелите животни. червеният кръст разпределя помощите между хората. Горското стопанство осигурява дърва за огрев. Здравната инспекция проверява водата в кладенците и дезинфекцира сградите.


От МВР информират, че вече е възстановен мостът на пътя Харманли - село Иваново.
Почти изграден е временният път до скъсаната дига на Марица, заради която под вода остана квартал на Свиленград. Преминат е най-трудният участък от терена, очакванията са, че до няколко часа пътят до дигата ще бъде прокаран и ще започне работа по нейното същинско възстановяване.


Няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване. Заради авария в язовир за питейни нужди край Сърница, Пазарджишко, е въведен воден режим.


Контролирано се изпускат обеми от значимите язовири.


Нивото на Тунджа продължава да спада и при Ямбол то е 235 см - с 5 см по-ниско от вчера, а при Елхово е спаднало с 10 см до 200 см.


Ледоходът по Дунав е 70-80%.


Пътищата в страната продължават да се почистват и са проходими при зимни условия. В някои планински райони и дефилета има опасност от падане на камъни и свличане на земна маса. Затворените и опасни участъци са сигнализирани.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK