Плевнелиев се среща днес с висшето военно ръководство

Плевнелиев се среща днес с висшето военно ръководство

© Надежда ЧипеваПрезидентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Росен Плевнелиев ще участва днес в разширено заседание на Съвета по отбрана към военния министър. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Това е първата среща на Плевнелиев с висшето военно ръководство, откакто пое президентския пост на 22 януари. Заседанието беше планирано за миналия вторник - 7 февруари, но беше отложено заради бедственото положение в Хасковско и Кърджалийско и ангажираността на военни сили в аварийно-спасителните дейности.


Членове на съвета по отбрана са началникът на отбраната на Българската армия, неговите заместници, заместник-министрите на отбраната и командващите на видовете въоръжени сили. В днешната среща ще се включат още командирите на бази и бригади, ръководителите на Военномедицинска академия и на висшите училища, директорите на военна полиция и военното разузнаване.
По време на заседанието ще бъде направен анализ на изпълнените през миналата година задачи от Българската армия, както и ще се очертаят приоритети за 2012 г.


В първата си президентска реч Плевнелиев каза, че България трябва да изгражда въоръжените си сили в съответствие с концепцията за интелигентна отбрана. Това според него означава повече гъвкавост и повишаване способностите на взаимодействие както в рамките на НАТО, така и с въоръжените сили на всеки от съюзниците. Той смята още, че инвестициите трябва да се пренасочат към високотехнологични решения, изграждане на мобилни, модерни въоръжени сили, ориентирани към посрещане на съвременните предизвикателства за сигурността на страната ни.

Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  "България трябва да изгражда въоръжените си сили в съответствие с концепцията за интелигентна отбрана."

  Ако България иска да си изгради интелигентна отбрана, требва първо да си отгледа интелигентни висши офицери. Със сегашните възпитаници на савецката школа тая работа нема да стане много лесно.

  А колкото за концепцията за отбрана, тя нема да е лошо да почива на яснота за националните интереси и заплахите им, на които армията требва да отговаря. Докато не видим нещо в тоя смисъл, ще слушаме само празни приказки и ще ходим в Афганистан да переме чужди гащи.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2826 Весело

  "...интелигентна отбрана".

  Без цифри нищо не става !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 3. 3 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Плевнелиев се среща днес с висшето военно ръководство"....
  Тоест с дебелите,охранени и прости банкоматаджии.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 4. 4 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#1:"jubal harshaw"]требва първо да си отгледа интелигентни висши офицери.[/quote]
  И да пенсионира тулупите на пенсионна възраст.

 5. 5 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  "анализ на изпълнените през миналата година задачи от БА"
  Е кай е поставял задачи на БА? Армията от години върви по инерция.

 6. 6 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Естествено, интелигентната армия не може без интелигентни офицери. Абсурд е да имаме толкова висши офицери, повечето съветска школа, без значение допълнителните квалификации, и идеилогеми от студената война ...
  Примерът с Първанов, който до преди 10-тина години официално считаше НАТО за враг, а след това - тайно, не е изолиран, напротив ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 7. 7 Профил на paco31
  paco31
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Интелигентна отбрана означава малко на брой професионалисти, въоръжени и обурудвани с най-съвременното и виртуози на тази техника и оръжие.
  За пример ще дам Военноморската Академия във Варна, където изучават "Теория и техническа експлоатация на парните котли и свойства на водите за тях".
  Не се смейте! Това знаят хотата и това обучават.

 8. 8 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#7] от "paco31":

  Що се смееш, парните турбини са важно нещо за флота. Как мислиш, че се въртят перките на атомните ни подводници?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 9. 9 Профил на glupakat
  glupakat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ЕПА ИМА ЛИ ОЩЕ АРМИЯ?????????

 10. 10 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Стратегия-как да намалят кафето по време на работа.

 11. 11 Профил на baba_minka
  baba_minka
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В армията има много кадърни момчета без значение дали са офицери, сержанти или войници.Но тези хора си тръгват рано или късно огорчени от малоумщините.Не са опасни синовете на интелигентните висши офицери които имат своя гръб и не ги е страх да ударят по масата пред някой началник защото татко е зад тях.Страшни са масовите командири на които мама им е казала "Върви в Търново да станеш офицер иначе цял живот ще копаеш картофи и царевица".Тези хубавци се натискат само и само защото нищо не става от тях, не поемат отговорност и са чисти (самоцензура).
  Да си военен е призвание, да си военен е чест, да си военен е отговорност.За жалост 90% и повече са прословутите банкоматаджии и си натискат парцалите защото при съкращение ще отлетят ако много им знае устата и не са г@золизци.Жалко за останалите 10% защото те си го отнасят.

 12. 12 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Министерството на отбраната на България ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ ПРОЗВИЩЕТО СИ, СПОРЕД ФУНКЦИИТЕ КОИТО ИЗПЪЛНЯВА СЕГА.
  НАПРИМЕР ТАКА; “АЗ-ВНМ”
  "АМАТЬОРСКА ЗАДРУГА на ВОЕНИЗИРАНИТЕ NATO-МАРИОНЕТКИ".

  ПЛЕВНЕЛИЕВ КОГА ЩЕ ДАДЕ ФИНАНСОВ И РАБОТЕН ОТЧЕТ ПРЕД НАРОДА СИ, ЗА НЕНАДЕЙНАТА МУ ПРЕДИЗБОРНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СТРАСБУРГ И БРЮКСЕЛ?? ЗА СМЕТКА НА ПАРТИЙНАТА МУ ШАЙКА ИЛИ ЗА СМЕТКА НА БЮДЖЕТА БЕ ЕКСКУРЗИЯТА МУ?

  Поради абсолютна липса на План-ПЛАТФОРМА ЗА ПРОГРЕС И КОНСОЛИДАЦИЯ НА НАРОДА, както ВСИЧКИ НЕЙНИ ВЛАСТ-КОНКУРЕНТКИ, НОВАТА частна, полит-шайка "АТАК-2ка", днес ще поткрепи НАТО-МАРИОНЕТНОТО И ЕВРО-КОЛОНИАЛИСТИЧНО, ГЕРБ-опейско ПРАВИТЕЛСТВО, УТРЕ ДРУГО, И ТАКА ЧРЕЗ НЕСПИРНИТЕ ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРСТВА, БОЕВЕ, СВАДИ И ПРЕРЕКАНИЯ, ДО ПЪЛНОТО САМОУНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПОТОМЦИТЕ НА ДЯКОНА. ОТЧИТАЙКИ БЕЗРЕЗУЛТАТНА АКТИВНОСТ, ЗА СМЕТКА НА БТЮДЖЕТА!

  Вече всички се смеят на култ-оглупиралите разпри, поборства и свади в парламента, чрез които се потдържа безогледно, ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ в родината на ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ.
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-РАЗПОКЪСАНOСT основанa на частният ТРИАДИЧЕН култов ИДЕОЛОГИЗЪМ?
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-ПОЛЯРИЗАЦИЯ ОТ РАЗПРИ И КУЛТ-БЕЗПРИЕМСТВЕНA АНАРХИЯ?
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, а не ДЕМЕК-оКРАЦИЯ, и ПОЛИТ-АНАРХИЯ.
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА СВОБОДА, А НЕ партийна-затвореност, РАЗПРИ, СВАДИ И БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ!
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА КОНСОЛИДАЦИЯ, МИР, СПОКОЙСТВИЕ И СИГУРНОСТ, А НЕ парламентарна-ДИСКРИМИНАЦЯ.

  НИКОГА НЕМОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЕДИННОСТ И КОНСОЛИДАЦИЯ НА НАРОДА, А КАМОЛИ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В ДЪРЖАВНОТО УСТРТОЙСТВО, ЩОМ СМЕ РАЗЦЕПИНИ, ПОЛЯРИЗИРАНИ И ПОБОРНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕН-ДИСКРИМИНИРАНИ, ЧРЕЗ УМИШЛЕНО ПОТДЪРЖАНАТА БЕЗПРИЕМСТВЕННОСТ НА ТРОИЧНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНОС, АМАТЬОР-ЧАСТНИ-УВЛЕЧЕНИЯ.
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ИЗБОРА НА ЛИДЕРИ И ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ ДА СТАВА НА ОСНОВАТА НЕ ВЕЧЕ ОТ, ЧАСТНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ И НЕПРИЗНАВАЩИ СЕ ЕДНА-ДРУГА партийнo-ЗАТВОРЕНИ ШАЙКИ, А НА ОСНОВАТА НА ИЗБОР НА ТАЛАНТИ, И ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ НА ВСЕКИ ПОСТ.

  ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЗА ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ И ОСТАНЕМ КАТО РОД-БЪЛГАРСКИ, ТРЯБВА ДА ОСТАВИМ (не да забраняваме) личните си КУЛТ-ПОЛИТИЗИРАНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ УВЛЕЧЕНИЯ ПО ДОМОВЕТЕ, И СЕДНЕМ ПРОФЕСИОНАЛНО ДА ЗАРАБОТИМ ЗА ДЪРЖАВАТА.

  ДЪРЖАВНА РАБОТА НЕ ВЕЧЕ НА ОСНОВА НА ТЕЗИ НИ ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗРАВНЯТ, А САМО ЩЕ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, ЖИВОТИНСКИ-БЕЗПРИЕМСТВЕНО!
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ВРЕМЕ Е ДА ПРОМЕНИМ НЕ САМО СЕБЕ СИ, НО ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА И СВЕТА.

  ДА, НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРИЗВАНИ ЗА ТАЗИ РАБОТА, НО САМО ЧРЕЗ УЗАКОНЕНА В КОНСТИТУЦИЯТА НИ ТРИАДИЧНA-ПРИЕМСТВЕНОСТ И ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, КАТО ОСНОВА НА ПО-ВИШАТА ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО, НЯМАШТО АНАЛОГ В СВЕТА!

  ЗАБРАНЯВАЙКИ КОНСТИТУЦИОННО, КАКВАТО И ДА Е НАМЕСА НА КОЯТО И ДА Е КУЛТ-ТРИАДИЧНА ГРУПЩИНА; ( КУЛТ-ПАРТИИ, КУЛТ-РЕЛИГИИ И КУЛТ-ЕТНОС), В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ НИ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ДЕЛА!

  СЕГА Е НАШЕТО ВРЕМЕ ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ОТНОВО КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 13. 13 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Министерството на отбраната на България ТРЯБВАДА ПРОМЕНИ ПРОЗВИЩЕТО СИ СПОРЕД ФУНКЦИИТЕ КОИТО ИЗПЪЛНЯВА СЕГА.
  НАПРИМЕР ТАКА; “АЗ-ВНМ”
  "АМАТЬОРСКА ЗАДРУГА на ВОЕНИЗИРАНИТЕ NATO МАРИОНЕТКИ".

  И ВЪНШНОТО, КАКТО ВЕЧЕ ПИСАХ И ЗА ВОЕННОТО НИ МИНИСТЕРСРСТВО, ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ ПРОЗВИЩЕТО СИ, СПОРЕД ФУНКЦИИТЕ КОИТО ИЗПЪЛНЯВА СЕГА.
  НАПРИМЕР ТАКА; (ЕБГ-БХЗ)
  "ЕВРО-БИЛДЕРБЕРГ ГУРБЕТЧИЙСКА, БЮДЖЕТ-ХРАНТУТНА ЗАДРУГА".

  ПЛЕВНЕЛИЕВ КОГА ЩЕ ДАДЕ ФИНАНСОВ И РАБОТЕН ОТЧЕТ ПРЕД НАРОДА СИ, ЗА НЕНАДЕЙНАТА МУ ПРЕДИЗБОРНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СТРАСБУРГ И БРЮКСЕЛ?? ЗА СМЕТКА НА ПАРТИЙНАТА МУ ШАЙКА ИЛИ ЗА СМЕТКА НА БЮДЖЕТА БЕ ЕКСКУРЗИЯТА МУ?

  Вече всички се смеят на култ-оглупиралите разпри, поборства и свади в парламента, чрез които се потдържа безогледно, ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ в родината на ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ.
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-РАЗПОКЪСАНOСT основанa на частният ТРИАДИЧЕН култов ИДЕОЛОГИЗЪМ?
  ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ НАРОД-ПОЛЯРИЗАЦИЯ ОТ РАЗПРИ И КУЛТ-БЕЗПРИЕМСТВЕНA АНАРХИЯ?
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, а не ДЕМЕК-оКРАЦИЯ, и ПОЛИТ-АНАРХИЯ.
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА СВОБОДА, А НЕ партийна-затвореност, РАЗПРИ, СВАДИ И БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ!
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА КОНСОЛИДАЦИЯ, МИР, СПОКОЙСТВИЕ И СИГУРНОСТ, А НЕ парламентарна-ДИСКРИМИНАЦЯ.

  НИКОГА НЕМОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЕДИННОСТ И КОНСОЛИДАЦИЯ НА НАРОДА, А КАМОЛИ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В ДЪРЖАВНОТО УСТРТОЙСТВО, ЩОМ СМЕ РАЗЦЕПИНИ, ПОЛЯРИЗИРАНИ И ПОБОРНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕН-ДИСКРИМИНИРАНИ, ЧРЕЗ УМИШЛЕНО ПОТДЪРЖАНАТА БЕЗПРИЕМСТВЕННОСТ НА ТРОИЧНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНОС, АМАТЬОР-ЧАСТНИ-УВЛЕЧЕНИЯ.
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ИЗБОРА НА ЛИДЕРИ И ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ ДА СТАВА НА ОСНОВАТА НЕ ВЕЧЕ ОТ, ЧАСТНИТЕ ОГЛУПИРАЛИ И НЕПРИЗНАВАЩИ СЕ ЕДНА-ДРУГА партийнo-ЗАТВОРЕНИ ШАЙКИ, А НА ОСНОВАТА НА ИЗБОР НА ТАЛАНТИ, И ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ НА ВСЕКИ ПОСТ.

  ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЗА ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ И ОСТАНЕМ КАТО РОД-БЪЛГАРСКИ, ТРЯБВА ДА ОСТАВИМ (не да забраняваме) личните си КУЛТ-ПОЛИТИЗИРАНИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ УВЛЕЧЕНИЯ ПО ДОМОВЕТЕ, И СЕДНЕМ ПРОФЕСИОНАЛНО ДА ЗАРАБОТИМ ЗА ДЪРЖАВАТА.

  ДЪРЖАВНА РАБОТА НЕ ВЕЧЕ НА ОСНОВА НА ТЕЗИ НИ ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗРАВНЯТ, А САМО ЩЕ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, ЖИВОТИНСКИ-БЕЗПРИЕМСТВЕНО!
  НЕ ВСИЧКИ СМЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ ЗЕЛЕНИ И БЕНБЕНИ, НО ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ И ИСКАМЕ ОБЕДИНЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЕМСТВЕНОСТ НА КУЛТ-ЛИЧНИТЕ НИ УБЕЖДЕНИЯ И РАЗЛИКИ, УЗАКОНЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА.

  ВРЕМЕ Е ДА ПРОМЕНИМ НЕ САМО СЕБЕ СИ, НО ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА И СВЕТА.

  ДА, НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРИЗВАНИ ЗА ТАЗИ РАБОТА, НО САМО ЧРЕЗ УЗАКОНЕНА В КОНСТИТУЦИЯТА НИ ТРИАДИЧНA-ПРИЕМСТВЕНОСТ И ОБЕДИНЕНИЕ-КОНСОЛИДАЦИЯ, КАТО ОСНОВА НА ПО-ВИШАТА ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО, НЯМАШТО АНАЛОГ В СВЕТА!

  ЗАБРАНЯВАЙКИ КОНСТИТУЦИОННО, КАКВАТО И ДА Е НАМЕСА НА КОЯТО И ДА Е КУЛТ-ТРИАДИЧНА ГРУПЩИНА; ( КУЛТ-ПАРТИИ, КУЛТ-РЕЛИГИИ И КУЛТ-ЕТНОС), В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ НИ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ДЕЛА!

  СЕГА Е НАШЕТО ВРЕМЕ ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ОТНОВО КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK