Харманли, Свиленград и Любимец остават в бедствено положение

Наводнението в Свиленград

© Георги Кожухаров

Наводнението в СвиленградОстава обявеното бедствено положение за общините Харманли, Свиленград и Любимец, където продължават спасителните и аварийно-възстановителните работи, съобщи МВР.


Регулирано се източва яз. "Елена". През днешния ще продължи възстановяването и укрепването на дигите на река Марица в района на Свиленград. Пътят с. Иваново - Харманли ще бъде затворен за движение на всички МПС до приключване на операцията.


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, уточнява МВР.
Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават. Пътната настилка на АМ "Тракия" е мокра и обработена. Няма осветление в дясната тръба на тунел "Траянови врата" /София-Пловдив/, поради повреда в ел. инсталацията. Въведено е ограничение на скоростта до 60 км/час.


Пътната настилка на АМ "Хемус" и на АМ "Люлин" е мокра и обработена. Настилката на АМ "Марица" е суха.


Остава забраната за движение на МПС с маса над 10 тона по републиканската пътна мрежа в областите Силистра и Хасково.


По пътя Хасково-Харманли-Капитан Андреево /Капитан Петко войвода/ моторните превозни средства се пропускат контролирано до нормализиране на пропускателната способност на пътя.


Заради спиране на корабоплаването по р. Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът остава пренасочен към Дунав мост.


Граничните контролно-пропускателни пунктове са отворени и проходими при зимни условия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK