Златко Баретата получи 8 години затвор

Златомир Иванов

© Красимир Юскеселиев

Златомир ИвановНа осем години затвор беше осъден Златомир Иванов-Баретата от Софийския градски съд, съобщи "Фокус".


Заседанието започна близо един час по-късно заради закъснение на съдебен заседател.


На 7 февруари прокуратурата поиска 17 години затвор за Иванов. Според обвинението той е ръководил организирана престъпна група, наречена "Фирмата", която е била създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.
Като участници в групата са обвинени и Евгени Петров Евтимов, Георги Тодоров Йорданов, Мартин Василев Димитров, Валентин Григоров Луков, Коста Василев Трифонов, Борислав Руменов Секулов, Марин Петров Вълчев, Росен Рангелов Иванов, Кирил Станимиров Атанасов, Богдан Василев Василев, Мартин Ицко Горески, Васил Илиев Колев, Юлиян Любомиров Зашев, Даниел Любенов Кръстев, Стоян Еленков Дичев.


Баретата и Мартин Димитров са обвинени за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на мнозина (чрез употреба на огнестрелно оръжие на обществено място, където са се намирали множество хора), за което Баретата е бил подбудител, а Димитров – помагач.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK