Янев оглави комисията за проверка на указите на Марин; БСП, ДПС и "Атака" бойкотират

Янев оглави комисията за проверка на указите на Марин; БСП, ДПС и "Атака" бойкотират

© Анелия НиколоваЛидерът на РЗС Яне Янев оглави временната комисия за проучване на нормативните основания, фактите и обстоятелствата при помилване, опрощаване на несъбираемите държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство за двата мандата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин.


Създаването на звеното, предложено от РЗС и ГЕРБ, беше подкрепено от 105 депутати (ГЕРБ, "Синята коалиция", "Атака" и независими), 46 бяха против (БСП, ДПС и Георги Терзийски от РЗС) и един се въздържа.


Това, че Яне Янев оглави комисията, стана повод "Атака" и ДПС да не предложат свои представители и да се откажат от участие в нея. "Не сме съгласни Яне Янев, който спаси Георги Първанов от импийчмънт през 2010 г., да е шеф на комисията сега", каза Павел Шопов от "Атака". Той напомни, че преди 12-13 години Янев "хвърля димки и летя с делтапланер над Бузлуджа".
От БСП заявиха, че ще обмислят дали да предложат свои представители. От левицата ще видят възможностите комисията да бъде атакувана в Конституционния съд.


За зам.-председатели на комисията бяха избрани Юлиана Колева (ГЕРБ) и Йордан Бакалов ("Синята коалиция").


Поредната политическа дрънкалка


По време на тричасовата дискусия БСП и ДПС обвиниха управляващите в политическа операция, с която не се цели нищо друго освен политическа изгода. "Това е поредната ви политическа дъвка, политическа дрънкалка, която да дрънка за отвличане на вниманието", коментира Мая Манолова от БСП. Лютви Местан от ДПС посочи, че управляващите искат да придадат изключителна важност на един абсурден казус и да подменят дневния ред на обществото.


От БСП предупредиха, че този прецедент може да се повтори след време и за сегашния президент Росен Плевнелиев. Тази комисия е нож в гърба на Росен Плевнелиев, каза Манолова.


"Все някога вашето управление ще бъде сменено от друго. Моля се дано никой никога в бъдеще, когато ГЕРБ вече не е на власт, да не ползва тези популистки практики, този гнусен популистки подход, с който и законодателната власт, и президентската власт, и съдебната власт трябва да бъдат постоянно обругавани, оплювани, за да блести вашият мил канцлер", заяви Михаил Миков.


Подлежи ли президентът на парламентарен контрол


Юридическият спор беше основно по това дали парламентът може да контролира президента, който се избира пряко от народа. Президентската институция не попада в обхвата на парламентарния контрол и не е работа на Народното събрание да проучва и да установява дейността и законосъобразността на президента, каза лидерът на БСП Сергей Станишев.


Председателят на парламента Цецка Цачева се позова на конституцията, според която президентът информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия. Когато за две години парламентът не е информиран, може ли под някаква форма да получи тези данни, попита реторично тя.


Екатерина Михайлова от "Синята коалиция" напомни за решение на Конституционния съд от 1996 г., според което приподписването на указите на държавния глава от страна на премиера или съответен министър е акт, с който кабинетът приема указа и споделя отговорността за неговото издаване, включително политическата отговорност при парламентарния контрол. Според Михайлова указите на президента, които се приподписват от премиера или министър, подлежат на парламентарен контрол.


Затова и проекторешението за комисията претърпя сериозна редакция, предложена от основния вносител Яне Янев. Така звеното има 3 месеца срок да проучи и установи принципите, нормативните основания, реда на действие и фактическите обстоятелства, при които е осъществявано помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него от 22 януари 2002 г. - 22 януари 2012  г. (времето на двата президентски мандата на Първанов).


Комисията трябва да установи всички случаи на помилване, като проучи фактите и обстоятелствата, свързани с нормативните основания, на които са базирани решенията на Комисията по помилванията по всеки от случаите, в т.ч. и кой е фактическият инициатор на всяко помилване, както и взаимодействието на Комисията с главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерство на правосъдието.


Четирима министри на правосъдието не приподписвали указите за помилванията


Нито един от четиримата министри на правосъдието в периода 2002 - 2012 г. - Антон Станков, Георги Петканов, Миглена Тачева и Маргарита Попова, не е приподписвал указите на вицепрезидента Ангел Марин за помилванията, обяви Яне Янев. Той се позова на писмен отговор от сегашния правосъден министър Диана Ковачева.


"Указите за помилванията се привеждат в действие, без да се приподписват", отвърна му Манолова. Според нея помилването е висша милост, която е субективна преценка и не се нуждае от приподписване от министър.


Според конституцията обаче на приподписване от премиер или министър подлежат всички укази с изключение на тези, с които президентът назначава служебно правителство, възлага проучвателен мандат за образуване на правителство, разпуска Народното събрание, налага вето на закон, определя организацията и реда на дейност на службите към президентството и назначава персонала, насрочва избори и референдум и обнародва законите.


За периода септември 2009 г. - ноември 2011 г. бившият правосъден министър Маргарита Попова, а сега вицепрезидент, е придвижила 33 указа на Ангел Марин за помилване и 285 за придобиване, освобождавнане или възстановяване на гражданство, каза Диана Ковачева миналия петък по време на парламентарния контрол.


В писмения си отговор до Янев, с който "Дневник" разполага, Диана Ковачева посочва, че указите не са били приподписани от съответния министър на правосъдието, а са "резолирани до ресорния зам.-министър на правосъдието или до главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".


Бившият конституционен съдия Тодор Тодоров коментира пред Дневник, че няма проблем с това, че указите не са били приподписвани. Той даде пример с френското право, където има фигурата на очевидния функционер, който изпълнява конкретни функции. Става дума за натрупани случаи и винаги може да се намери решение пропуските да бъдат санирани, ако се окаже, че има проблем.


Бившият правосъден министър Миглена Тачева също не вижда проблем, като решенията за помилванията се изпращат за изпълнение на правосъдния министър, който е ресорен. Той от своя страна ги резолира и ги изпраща за изпълнение. Според Тачева отговорът на Диана Ковачева не е бил разчетен правилно.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Янев оглави комисията за проверка на указите на Марин. Едва ли има по щастлив политик в момента в държавата.

 2. 2 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 498 Весело

  Ако искаш да забатачиш нещо - сформирай комисия

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Единственият начин Ангел Марин да ми стане поне малко симпатичен е сравнението с Яне.

  TAKE THE RED PILL!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 6. 6 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#1:"442"]Едва ли има по щастлив политик в момента в държавата. [/quote]

  от Янев или от Марин ?

  Моралът не е порок!
 7. 7 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1146 Гневно

  "Не сме съгласни Яне Янев, който спаси Георги Първанов от импийчмънт през 2010 г. да е шеф на комисията сега", каза Павел Шопов от "Атака".

  Ето затова няма да се оправим. Защото не уважаваме професионалистите. Кой друг, ако не Яне, спасил Гоце, ще замита дирите на Марин.
  Апропо, някой спомня ли си, че Яне преди изборите щеше да реже глави на фараоните с моторна резачка. Тимчо беше измрял от страх. И спечели/зае отново кметския стол.
  Да си жив и здрав Марин. Яне ще оправи бакиите!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 8. 8 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Янев като политик
  заслужава ритник!

  www.berbenkov.hit.bg
 9. 9 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  То ясно че или Яне или Волен те са двамата за мръсните поръчки в момента на пуравляващите а и ГЕРБ АТАКА И РЗС си е новата тройна коалиция. Само дето в тая манджа къде е ДПС и що властта налива 1 милиард лева в банката им и на година изчезват по 100 милиона лева само от лихви ето това е въпросът?!?

 10. 10 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Е както гледам Цирка продължава,и клоуните същите и публиката и тя.

 11. 11 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Хехехе, лудото Яне да проверява законноста (И ЕТИЧНОСТТА) на амнистиите и гражданствата: СМЯХ в залата Ама има прецедент-веднъж и аз да съм съгласен с теб:
  [quote#5:"be_google"]Сега се гответе цяла година янето да цитира по 1-2 имена на кокошкари дневно, които са били амнистирани!!![/quote]
  Сега малце по сИрЮзно: Аутсайдер съм, но предполагам че всички молби за помилване се проверяват от Министерството на правосъдието, което дава мнение (и ИНФО) за молещите се. Поне такава е процедурата в две законодателства които познавам.
  Лично мнение: Нищо против помилване на някой заловен с джойнт, автомобилна катастрофа на нормативен гражданин без предишни нарушения, дори и на слабо'социален крадец на хранителни продукти. Помилвания на рецидивисти-наркотрафикани, пияници с по няколко предишни нарушения и грабители-твърдо нЬе.
  Въпроса е друг-какви препоръки/мнения е дало Министерството на правосъдието, и доколко помилващия се е съобразявал с тях?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 12. 12 Профил на edk
  edk
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#9] от "merkel":

  меркел ли си, меркантилен ли си, какви 1 милиард, какви 100 милиона лихви?
  Къде е тази банка за да си вложа и аз стотинките@!

 13. 13 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 446 Неутрално

  От утре главният говорител на ГЕРБ Яне Янев ще започне да обикаля всички телевизии и радиа, и да разтяга локуми ......... Да му мислят Борисов и Цветанов не могат вече да се вредят да ги дават по телевизията от новоназначения говорител. Какво ли да чакаме от един луд с картечница?

 14. 14 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1021 Весело

  До коментар [#2] от "Politemoose":

  А ако искаш тази комисия да "осере" нещата изцяло - назначи и за председател Щуравото Яне (Хамелеонът)!

 15. 15 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 946 Разстроено

  Това че Янето ще оглави комисията, може да има само един-единствен ефект - вдигане на рейтингите на Гоце и Марин ! Ясно е като бял ден, че управляващите искат да превърнат проверката във фарс, за да бъдат заметени тотално безобразията на комунистическия генерал !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 16. 16 Профил на krasimiren
  krasimiren
  Рейтинг: 488 Неутрално
 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Е сега Марин ще съжалява, че не пуснал ходатайството на Янето за помилване на негов човек ...
  Янето е злопаметно

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1851 Весело

  Да не сме първи април?!

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  "БСП, ДПС и"Атака" бойкотират.."
  Бойкотират това, бойкотират онова...За какво са отишли там. Ако взема та бойкотирам и не си върша работата, шефът ми ще ме изгони от работа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Тези две изключително компрометирани и нагли лица заслужават да полежат в затвора заедно с техните приятели "наглите", трактора и всичките престъпници, на които са правили услуги /сигурно не безплатни/.

 21. 21 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Без много лозунги , работата на тази Комисия трябва да бъде във Висока служба на Обществото ...

 22. 22 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1678 Любопитно

  Това чудо с помилванията е много сериозен въпрос и аз наистина искам да видя защо Марин е пуснал на свобода толкова много убийци и наркодилъри, защо в края на мандата му процента на освободените нараства двойно и с какво е платена луксозната вила която построява на любовницата си секретарка.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 23. 23 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1343 Весело

  1.БСП, ДПС и"Атака" бойкотират
  2.105 депутати (ГЕРБ, "Синята коалиция", "Атака" и независими), 46 бяха против (БСП, ДПС и Георги Терзийски от РЗС)
  ...............
  Нещо не ми стана ясна ролята на "Атака", ама нищо.
  Затова пък тнадемът БСП - ДПС блесна като тиган на месечина.
  Като бастион са, амбразурата на Политбюро се пази от помазани морозовци и рязани ремсисти.
  Сега Яне има възможност да поизчетка пърхута от извехтелия си полтически костюм. Ако се справи, ще стане като след химическо чистене и петната и кръпките по оплесканата му обществена визия може би няма да се виждат от пръв поглед.
  Ако ли не, винаги може да имигрира.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 24. 24 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Янето е пълен палячо и смешник. След изборите догодина за него няма да си спомня никой.

 25. 25 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Ах, вълшебен миг! Най-сетне ЯнчУ да си найде похлупак и да цуня властта интимно. Тоз чиляк какви ли не ги натвори (все простотии, според мен), само и само да яхне вятъра на силата. Ужасно жуже!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 26. 26 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1191 Весело

  и накрая виновен няма.
  Фарс след фарс.
  Държава та дрънка.

 27. 27 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 434 Весело

  "Не съм заПърванов ,но това което ГЕРБ прави е простотия .На кого са се доверили, на новия пудел Яне .Май наистина Боко Тиквата се е уплашил от противоборството с Първанов и прати смешника Яне срещу него,"

 28. 28 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 434 Весело

  сЛЕД ГОДИНА КВО ЛИ ТРЕБВА ДА ГО ПРАВАТ тИКВОНИЙЙ І-ВИ

 29. 29 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 439 Весело

  А някой някога казваше много точно ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ

 30. 30 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  герб маи се мазни ня янето и на покровителя му от кито янето уж се отрекъл

 31. 31 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  То бива, бива, цирк...
  Аз дето редовно чета
  "Из делниците на един луд" на Тони Филипов, д-р имам чувството, че Четвърти километър психично се е преместил към центъра на София...
  То и там/в делниците/ има шизофрения, циклофрения, параноя и хроно-синкластичен инфундибулум...
  Да ама тази новина наистина ми идва много в повече!

  Янето в ролята на пудела Волен! Втори сезон...
  Комисията "Яне": ша та уволнявам, нема да те уволнявам, димки, флашки, джипове с флашки, фройдистки намеци и закачки с колеги, айде да не продължавам...

  И това са ни политиците, определящи приоритетите на държавата ни!?
  Янето vs Марин. Егати и дилемата! Фани единия, удари другия и продължавай напред поне до 240, на първо четене...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 32. 32 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#23] от "СДС":

  Ами те - ДПС - навремето се заиграха и със СДС,но откакто последните изпаднха от "А"група,нямат интерес.
  Яне нищо няма да изчетка,той е "ударен Месершмит" които догодина на пролет ще падне на земята !

  Нищо лично !
 33. 33 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#22] от "emil":

  ...И аз ...ама много искам да видя, до къде ще я докара тази комисия за която "Хамелеона" драпа толкова много.Ама мно-о-о-го съм любопитен да видя "резилтати".

  Нищо лично !
 34. 34 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Не започвай нещо, което не знаеш как ще свърши!

 35. 35 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Този търчи-лъжи оглавява комисия? Е това вече е прекалено! Явно доста е лизал след изборите, за да се намести на освободеното от Сидеров място на първи лизач на републиката.

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 36. 36 Профил на nonameno
  nonameno
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ще ми се да сформират Национална комисия за разследване на ветропоказателя Яне... Макар че е банално скучен с лакещината си.

  проф. д-р Боян Дуранкев
 37. 37 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#35:"ogiigo"]Този търчи-лъжи оглавява комисия? Е това вече е прекалено! [/quote]
  Най-лесното е да обидиш човека))))

 38. 38 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#24:"jerry68"]Янето е пълен палячо и смешник. След изборите догодина за него няма да си спомня никой.[/quote]
  Жестоки и безсърденчни сте! Какво си мислите - че хамелеоните няма чувства ли? Напротив! Какво е виновен човекът, че е "фол ин лав" ту Боко? Божа работа е това, не бива да търсим виновни

 39. 39 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Прочетох само заглавието, не съм чел текста, но и от това, което прочетох ми е ясно, че по-голям политически хамелеон от Яне Янев в съвременната българска история няма. Отвращава.

 40. 40 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  [quote#11:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]предполагам че всички молби за помилване се проверяват от Министерството на правосъдието, което дава мнение (и ИНФО) за молещите се. Поне такава е процедурата в две законодателства които познавам. [/quote]
  -Така е.Желаещият помилване подава молба в затвора си,тя се разглежда и евентуално се изпраща в дирекцията на затворите,минава през министъра и отива в комисия в президентството.После след евентуален указ за помилване,Указът се приподписва от министъра на правосъдието.
  Конституция на република България:
  ......
  Чл. 102.
  (1) В изпълнение на своите правомощия президентът издава укази, отправя обръщения и послания.
  (2) Указите се приподписват от министър-председателя или от съответния министър.
  (3) Не подлежат на приподписване указите, с които президентът:
  1. назначава служебно правителство;
  2. възлага проучвателен мандат за образуване на правителство;
  3. разпуска Народното събрание;
  4. връща закон, гласуван от Народното събрание за повторно обсъждане;
  5. определя организацията и реда на дейност на службите към Президентството и назначава персонала;
  6. насрочва избори и референдум;
  7. обнародва законите.

 41. 41 Профил на onthehudson
  onthehudson
  Рейтинг: 434 Любопитно

  "Нито един от четиримата министри на правосъдието в периода 2002 - 2012 г. - Антон Станков, Георги Петканов, Миглена Тачева и Маргарита Попова, не е приподписвал указите на вицепрезидента Ангел Марин за помилванията"
  -------------------------------------
  Е, как така? Нали БСП казваше, че Маргарита Попова подписала указите и те за това били законни?

 42. 42 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аууу газ пикаят комунистите, как така някой ще им държи сметка на тях; 65 г властта беше в тях ! Наглите, гнусни престъпници от БСП, ДПС и НДСВ трябва да бъдат разкрити пред цялото общество ! Дано има останали веществени доказателства, защото знаем, че те заличават следите с всички средства !

 43. 43 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  "...Диана Ковачева посочва, че указите не са били приподписани от съответния министър на правосъдието,..."

  -Това е проблем на съответния министър.Негово задължение по Конституция/а не право/ е да приподписва указите на президента и/или вицепрезидента.Ако не ги е приподпсвал,значи е нарушавал Конституцията.Как така ще ги изпълнява,ако не е бил съгласен,което е трябвало да направи с приподписване.Резолюцията,че е адресирана до министъра е предложение за приподписване,а не нареждане за изпълнение.Или новата министърка нещо бърка,или се чуди какво да отговори.Но е добре да прочете отново Конституцията и нейния чл.102,по специално.

 44. 44 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  импийчка ви лейлина !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 45. 45 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#2:"Politemoose"]Ако искаш да забатачиш нещо - сформирай комисия [/quote]
  и Янето да я оглави.

 46. 46 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Янето е пионка на Гоце.

  Това е фарс, който за пореден път доказва, че Гоце и Боце са в задруга, и затова Боце сложи тоя пудел да "разследва" нарушенията на ментора си.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#41] от "onthehudson":

  Ами подписала ги е . Новата праносъдна посочва колко указа Попова Е ПРИДВИЖИЛА . За да ги придвижи ,тя пише РЕЗОЛЮЦИЯ , под която се ПОДПИСВА .
  Явна пак трябва да се пее 45 години стигат .Ама още сме далече ,бе . Кой ли ще дочака . Докато се наиграят янетата ...

 48. 48 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Полицейското насилие, в което е обвинено ведомството на партийния шеф на ГЕРБ, пък го разследва комисия от ... ГЕРБ!

  И като си помисля, че тия си ги избрахме за да ни учат на нов морал, на прозрачност, демократичност, отговорност и законност ми призлява колко е заблуден мат'ряла.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 49. 49 Профил на onthehudson
  onthehudson
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#48:"Pavlik Morozov"]И като си помисля, че тия си ги избрахме за да ни учат на нов морал[/quote]
  Управляващите не са учители и не са възпитатели, а ти не си в детската градина.

 50. 50 Профил на onthehudson
  onthehudson
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "papyre":

  Придвижила, или не, явно подпис няма, а БСП си прави свободни съчинения.

 51. 51 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  Интересно става.
  Дръж Яне,питбул с кожа на болонка!

 52. 52 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#42] от "svoboda1":

  Другарю комунист, грешиш - годините са 67.

 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#43] от "benkovski11":

  По-скоро чл 104 А този член препраща към чл 98. тъй като комисията е създадена да "разследва " дейността на вицепрезидента Марин. Явно е че от тази трънка никога няма да скокне зайче. Не съм наясно само , дали при създаването на тези временни комисии, депутатите получават пари ,както при членство в постоянните комисии .

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#50] от "onthehudson":


  Трябва да се спори аргументирано . Това което съм писал, го е казала новата правосъдна министърка .На всички укази ,които Попова е ПРИДВИЖИЛА , има неин подпис . Под резолюцията , с която ПРИДВИЖВА указа по направление . А когато се отнася за УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА , министър председателя или праВосъдния министър е ДЛЪЖЕН да ПРИПОДПИШЕ УКАЗА . Конституцията го задължава . Купи си я . Не е скъпа , но е полезна . Извинявайза непотърсения съвет .

 55. 55 Профил на onthehudson
  onthehudson
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "papyre":

  "В писмения си отговор до Янев, с който "Дневник" разполага, Диана Ковачева посочва, че указите не са били приподписани от съответния министър на правосъдието, а са "резолирани до ресорния зам.-министър на правосъдието или до главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията"."
  ------------------------------
  Трябва да се чете статията преди да се спори от любов към спора.

 56. 56 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  [quote#51:"ret"]Дръж Яне,питбул с кожа на болонка![/quote]

  -Или болонка облечена в кожа от питбул?

 57. 57 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  [quote#55:"onthehudson"]указите не са били приподписани от съответния министър на правосъдието, а са "резолирани до ресорния зам.-министър на правосъдието или до главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията"." [/quote]

  -От статията:"За периода септември 2009 г. - ноември 2011 г. бившият правосъден министър Маргарита Попова, а сега вицепрезидент, е придвижила 33 указа на Ангел Марин за помилване и 285 за придобиване, освобождавнане или възстановяване на гражданство, каза Диана Ковачева ..."

  -Като как така ги придвижила? Значи са били в ръцете й? Защо не ги е приподписала,а само"придвижила"? Самото резолиране /от статията:..."а са "резолирани до ресорния зам.-министър на правосъдието или до главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията"."/ го прави министъра.Кой друг би могъл "да резолира" "за изпълнение" до тях?Едва ли Вицепрезидент.Той не контактува директно с "ресорния зам.-министър на правосъдието или ... главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". А и те не биха изпълнили някакво нареждане без санкция от своя си министър,нали? Ако,все пак се приеме,че такова нещо се е случвало-толкова по-зле за министър,чието министерство е "разграден двор" и всеки-дори висшестоящ,но извън министерството, би могъл да нарежда на подчинените му.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#55] от "onthehudson":

  Това нашето ми прилича на боксьорския термин " Бой със сянка ". Обяснявам по- бавно , това което си прочел ,но не си разбрал . Попова получава указ ,който трябва да се изпълни от някоя институция . ТЯ ПИШЕ РЕЗОЛЮЦИЯ ВЪРХУ ТОЯ УКАЗ ,с която резолюция РАЗПОРЕЖДА кой да продължи движението по надлежния ред . Може да е зам министър , може и да не е . И СЕ ПОДПИСВА под тази Резолюция . Подписа и е там , върху указа . . Дано си разбрал нещичко . По - просто немога даго обясня .

 60. 60 Профил на onthehudson
  onthehudson
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#59] от "papyre":

  Да пише резолюция и да приподпише указа са две различни неща.
  Резолюцията може да казва зам министърът да провери случая, например.

 61. 61 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#11] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  Не забравяй, че правосъдната система в България е в ръцете на същите тия дето сложиха Марин за вице!

  Отделете време навреме.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK