Здравната комисия прие единодушно забраната за пушене на обществени места

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (335)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на A hombros de gigantes
  A hombros de gigantes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Браво !

 2. 2 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Сега да намерят и 17 трезвеници и да забранят и алкохола!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 3. 3 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 919 Любопитно

  "...в близост до училищни дворове..." - около училищата какво ще правят с групите ученици пушещи "по цигара" в междучасието...хайки ли ще им организират?

 4. 4 Профил на msc
  msc
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Дай Боже и в пленарна зала не се намери някой лобист на вносителите и производителите на цигари, който да "обърне" вота!

 5. 5 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Колкото повече забрани - толкова повече пушачи. Не ни трябват комисии за борба с пороците.

 6. 6 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 652 Весело

  "Той контрира опасенията на бизнеса като гарантира, че "никакви работни места няма да се съкратят" и няма да бъдат затваряни заведения."

  А както всички знаем ЧИНОВНИЦИТЕ са експерти по бизнеса ...

 7. 7 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Мерзопакост!

  Свободата, Санчо, ...
 8. 8 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#2] от "Extraordinary Gentlemen":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 9. 9 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Като сме тръгнали по стъпките на Бутан ( забрана на всякакви тютюневи изделия), може да предприемете стъпки към ограничаване на гледането на телевизия (до 1999 е забранено, пак там)!

  Телевизия
  Негативно въздействие

  В днешно време голям процент от хората вместо да четат книги, ходят на разходки, разговарят с партньора или занимават с децата си предпочитат да запълват свободното си време с гледане на телевизия. Също така много родители предпочитат да оставят своето дете пред телевизора с часове, само защото по този начин то кротува, а те могат да си починат. Повечето вярват, че малкият екран не вреди на здравето, а напротив - от него се черпи доста полезна информация, също така има интересни и забавни предавания. Много хора го пускат за фон, понеже им е скучно или по навик. В действителност те са психически зависими от наркотичното въздействие на телевизията, но като всеки зависим човек повечето не го осъзнават и не искат да си го признаят.
  Американско семейство пред телевизора, 1958 г.
  Има много семейства, в които всеки член на домакинството има по един телевизор, и вечерно време всеки пуска своя телевизор и гледа това, което желае. Точно в такива семейства, в които липсва нормалната човешка комуникация, и проблемите не се дискутират, а се премълчават, децата израстват буйни и невъзпитани.

  По време на гледане на телевизия се получава точно обратното - зрителите се чувстват спокойни и отпуснати. Различни лабораторни изследвания показват по-слабо умствено стимулиране и поява на сънливост, даже и след като телевизора е бил вече изключен.

  Хората, които продължително се взират в малкия екран често страдат от изкривявания на гръбнака и крайниците. Гледането на телевизия до някъде натоварва и мобилизира зрението, но останалите части, които вземат участие в координацията на тялото ни, като вестибуларният апарат, мускули, стави, кожа и кости постепенно закърняват.

  Основната част от новините, които се представят на зрителя са свързани с нещо трагично или представляват ненужна за него информация. Много малък процент са новините, които могат да ни зарадват или заинтригуват. Доказано е, че за разлика от добрите, лошите новини привличат много по-лесно вниманието на зрителите. По този начин мозъка бива претоварен с отрицателни емоции, което влияе негативно на психиката, а в последствие и на здравето. Голям процент от излъчваните реклами имат доста съмнително съдържание и много често са погрешни или заблуждават зрителя, но тъй като тези твърдения засядат директно в неговото подсъзнание, той не може да го осъзнае.

  Оказването на подобен контрол се използва много често в политиката и бизнеса за манипулиране на зрителите. По подобен начин, чрез телевизията във Великобритания оказват въздействие върху затворниците.

  Мозъчни функции и процеси

  "Дори когато проблема с достъпа до технологии е разрешен..., все още има проблем.", Нийл Постман, 17 януари 1996 г.
  Телевизията е единствената медия, която има пълен контрол над зрителите. Около половин минута след като човек започне да гледа телевизия лявото полукълбо на мозъка му почти престава да работи, тъй като то е свързано с логико-аналитичните мисловни процеси, а по време на гледане човек не обменя информация, той само "попива" това което идва от екрана, наготово, без да има нужда от някаква обработка.

  Дясното полукълбо не прилага критична оценка върху информацията, а я възприема като едно цяло и води основно до емоционални, а не логични реакции. По този начин зрителят приема информацията която получава от екрана за вярна, дори да не е. Освен това увеличената активност в дясното полукълбо води до отделяне на ендорфини, които са естествени опиати за организма. С други думи, колкото повече се гледа телевизия, толкова повече нараства нивото на ендорфини, и толкова повече се пристрастява човек - телевизионно пристрастяване (телемания). Това го докарва до състояние на транс.
  При гледането на телевизия освен, че активността на мозъка се измества от ляво на дясно, тя се измества и от по-високите към по-ниските региони, които са свързани с примитивни мозъчни функции позволяващи ни да оцеляваме като биологически същества. Ниските дялове от мозъка не могат да различат реалността от симулираната картина по телевизията, и въпреки, че на по-високо ниво знаем, че това е "само филм", то на по-ниско ниво нещата изглеждат напълно реално. В резултат например, когато гледаме някоя напрегната сцена, се ускорява сърцебиенето и увеличава кръвното налягане. Ефектът при гледането на реклама е подобен — на съзнателно ниво разбираме, че ни манипулират, но на несъзнателно ниво те успяват, като ни карат да се чувстваме неадекватни, докато не си купим рекламираната стока.

  При хората, които прекарват часове наред гледайки телевизия, лявото полукълбо на мозъка им постепенно атрофира. Това от своя страна довежда до отслабване на паметта, загуба в способността за концентрация и вземане на важни решения, което е от особено важно значение при подрастващите, понеже по този начин те стават зависими от телевизията и пасивни по характер

  Въздействие върху децата

  Деца гледат телевизия в село в Мали, Западна Африка
  Учени от университета във Вашингтон са доказали, че прекомерното гледане на телевизия, както и компютърните игри не учат децата на нищо, даже напротив — те са пагубни за детското развитие и убиват тяхното въображение. Много бързата смяна на сцените и музиката ги претоварват, а по-малките, които не разполагат с необходимите знания, за да разбират напълно действието, не могат да направят разлика между сцените във филмчето и тези от реалността. Такива деца имат проблеми със съня, заспиват трудно или сънуват кошмари.

  До преди да навърши пълнолетие едно средно статистическо дете става свидетел на около 200 000 телевизионни сцени с насилие. В последствие детето може да стане по-агресивно, по-безчувствено или да извърши насилие в реалния живот.

  Според няколко психологически изследвания на Американската психологическа асоциация от 1982 г., при гледане на насилие по телевизията се наблюдават три основни вида въздействие:
  Децата могат да станат по-малко чувствителни към болката и страданието на другите.
  Децата могат да станат по-страхливи в реалния живот.
  Децата могат да станат по-агресивни към другите.

  През 1997 г., около 700 японски деца са приети в болницата, за да бъдат лекувани от епилептични припадъци. Тези пристъпи по-късно бяха приписани на програмата Покемон, която имаше мигащи ярки светлини.
  Децата, които прекарват повече време пред телевизора, са по-склонни да страдат от наднормено тегло поради неактивност и възможност да се хранят по-често. В същото време те биват бомбардирани с реклами, които ги поощряват да ядат нездравословни и некачествени храни, като пържени храни, полуфабрикати, сладкиши, газирани напитки, пакетирани храни - чипсове, шоколади, бисквити, вафли и пр. Средно за около година едно дете гледа 40 000 реклами, а повечето от тях все още не могат да осъзнаят, че основната цел на рекламите е да продават определен продукт.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Alex Georgiev
  Alex Georgiev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  пушачи

 12. 12 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Много добра вест!

  Нека колегите не спекулират. Човек може да пие, гледа или прави каквото си реши, без да пречи на другите. Тютюневият дим не признава лично пространство и засяга всички. А най-малкия ефект от него - натрапчивия мирис върху дрехите, както и най-големия - рак на белия дроб, не са никак приятни.

 13. 13 Профил на klasnarvik
  klasnarvik
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хубава новина!

 14. 14 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  Следват глоби,а после.......БОНУСИИИИИ!

 15. 15 Профил на ikt15696154
  ikt15696154
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Едно добро начало! Дано стигнат до края!

  Никога не е късно да станеш за резил
 16. 16 Профил на hackum
  hackum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хайде стига с глупавите изводи. Тази забрана НЕ ЗАБРАНЯВА на никой пушач да пуши!

  Просто предпазва непушачите, които не са задължени да дишат цигарен дим.

 17. 17 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ориенталци сме си и това си е . Качак в устата , да ги думкаме по цял ден старо и младо и то по много . Пушеща нация, ама не с мярка и с вкус , както става по цивилизования свят . Щото пушенето въобще не е наш патент... - а драстично , показно и нахално .
  Жените , като хамалки в мнозинството си пушат. Децата ни също . От малки и не за любопитството му , а с тенденция да настигнат по количества родителите си , емблематично .
  Грозно е , нахално е , противопоказно е , безвкусно е и скъпо . А нали сме се европеизирали , демек си израснахме в собствените очи за така кратко време . Що не се пробваме и по манталитет да порастнем !
  Конското прочете : Мара Тютюнджийката .

 18. 18 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Е, а дано тоя път наистина да стане!

 19. 19 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#12] от "Читател":

  И аз съм против пушачите, но болестите идват от мръсният въздух, а никой не протестира срещу това! Изсичането на горите за писти и "ЕКО" енергиини паркове и сумати още глупости. Облчъчването с негативни емоции от сутрин до вечер и конфронтирането на всеки срещу всеки!
  Този закон е последното нещо което трябва да направят, но те се заеха първо с желанията на ВОЖДА!? 140 км/ч на магистрала, за него медиите само добро или нищо, завод за боклука - тишина?! Здравеопазване - няма!? Но в часта за събиране на глоби, са най-чевръсти! Изринахте ли си снега, пушите ли, санирахте ли, документите сменихте ли, а винетки.

  Дават ни нещо да ни начешат "крастата" за един ден и после един месец са спокойни!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 20. 20 Профил на akostamosta
  akostamosta
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Оплаквам се от дискриминация! Значи, за едни може, а за други - не! Що за кафенета ще са без цигари? Къде ще им остане чара? А на тези които злобеят против пушачите - само да им кажа, че със злобата си, се състаряват много повече отколкото аз с пушенето! А кой, кога и от какво ще се спомине - за сега поне не е известно да се предказва.

 21. 21 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  Най-добре и по улиците да се забрани и да има специализирани отряди непушачи, които по цял ден да дебнат кой пуши.
  Всяка прилика с комунизма е случайна

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 22. 22 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Гневно

  Въпросът не е какъв закон се приема, а дали се спазва. В момента много хора не знаят, че на шофьорите на автобуси, маршрутки и таксита законът им забранява да пушат. Онзи ден спорих с един такъв, който твърдеше, че "няма такова нещо." Кел файда от закони в такъв случай?

  п.с. Няма нещо по-смешно и жалко от пучаш, мрънкащ, че правата му са нарушени.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 23. 23 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Хубава новина. Крайно време беше по отношение на тютюневия дим да се откъснем от Ориента и да идем малко по на запад. Остава само да се контролира и спазва, защото както знаем в България това, че едно нещо е забранено, не значи, че не се прави масово. Причините, за което са до болка ясни. А относно глупостите на собствениците на заведения.. Няма какво да се коментира. Могат да кажат, че ще има отлив при някои, поради забраната за пушене, САМО АКО на други места се пуши.. Ако никъде не се пуши просто пушенето няма да е фактор в избора и посещения на заведения, а тези, които го изтъкват като причина за неуспеха си да се замислят каква е реалната причина бизнеса им да не върви..

 24. 24 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 819 Весело

  айдееее, който пушил - пушил

  птицата може да се влюби в риба, но къде ще живеят...
 25. 25 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#23:"someeeee"]да се откъснем от Ориента и да идем малко по на запад. [/quote]

  А сега кво предстои - булката да е с мустаки ли?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 26. 26 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Браво. Най-важният закон.
  Сега да забранят колите над 10 години в София. Те ме тровят 10 пъти повече от цигарите

 27. 27 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Любопитно

  Въобще не разбрах защо нито един НЕпушач не отвори заведение и да ни покаже колко е хубаво и проспериращо?!?

 28. 28 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  А как да проверяваме пържолката - дали е от прасе с душ в кочината и играчка в зурличката?
  Съвсем сериозно питам,защото ако то е стресирано,му се вдига адреналина,който минава през пържолата в нашите тела и ние също се превъзбуждаме?

 29. 29 Профил на athines
  athines
  Рейтинг: 499 Неутрално

  А колко е хубаво, че вече има страхотни електронни цигари (не от тези по 10-15 лв., които не стават за нищо), с които няма проблем да пушиш където поискаш.

 30. 30 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Сега, сигурно има некаква сериозна причина, но може ли некой да обясни, защо тая забрана беше отхвърляна досега от дупетатите?

  Проклета да е Русия!
 31. 31 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#30] от "КДС":

  Лобизъм.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 32. 32 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#27:"ju.li"]Въобще не разбрах защо нито един НЕпушач не отвори заведение и да ни покаже колко е хубаво и проспериращо?!? [/quote]

  Не си разгадала сложната природа на непушача - не че няма заведения за непушачи. Не че пушачите не отиваме в такива заведения, ако има непушачи в компанията. Ако беше така, щеше да си има мирно и тихо заведения и за едните, и за другите.
  Цялата работа е, че фундаменталистът непушач иска да забрани навсякъде да се пуши. Щото той искал да ходи в заведения, където се пуши, пък там се пушело...
  Малко липса на логика, ама то и най-върлият непушач Адолф Хитлер ич не е бил у ред.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#27] от "ju.li":

  Мога да ти изредя няколко заведения в София, едно във Велико Търново и едно в Русе, в които не се пуши и трудно може да си намериш места в тях. Няколко пъти се случва да сядам в заведения в които е забранено да се пуши и са доста пълни! Сигурен съм, че ако заведението е добро ще има доста непушачи които ще го посещават и ще печели! Това как пушенето ще съсипе бизнеса е само оправдание на хора който не искат да се променят!

 35. 35 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Весело

  Леле мале ! Във форума на Дневник зомбираните пушачи се оказа повече от зомбираните комуняги.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 36. 36 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Уважаеми пушачи, няма нужда от циркови изпълнения. Крайно време беше. Пушенето - вкъщи или където не пречи на други хора. Нищо лошо няма в него, но пушенето си е лично нещо и няма нужда да насилваме и другите да го правят покрай нас...

  Интересно ми е само има ли уреждане по въпроса с наргиле баровете. Тук (в САЩ) те са единствените места, където е разрешено да се пуши, предполагам след специално разрешение. Не съм видял някой да изкара цигара обаче, само от хуката, та не ми е ясно точно как е предвидена дупката в закона за тях.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 37. 37 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И аз съм за повсеместна забрана за тютюнопушене!
  Който иска - прав му път - да пуши в атмосферата!

 38. 38 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  [quote#5:"lordcris"]Колкото повече забрани - толкова повече пушачи. Не ни трябват комисии за борба с пороците.[/quote]

  И двете ти твърдения са абсолютно погрешни.

  Забраните за пушене на общественни места водят до намаляне на консумацията на цигари - този факт е документиран в много изследвания, които лесно би могъл да намериш с Гугъл.

  Никой не е тръгнал да се бори с пороците. Вторичния дим е вреден за околните независимо дали искат да се тровят или не. Затова е и забраната. Който иска да си пуши пак може да го прави, само че не в затворени общественни помещения.

  В училищата и болниците пушенето е забранено. Защо трябва да е разрешено в офис сграда или ресторант??

 39. 39 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  До коментар [#19] от "Extraordinary Gentlemen":

  Аз не съм против пушачите, а против пушенето в присъствието на непушачи.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 40. 40 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Ти и от кои зобита си , явно си от непушачите

 41. 41 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#30:"КДС"]Сега, сигурно има некаква сериозна причина, но може ли некой да обясни, защо тая забрана беше отхвърляна досега от дупетатите? [/quote]

  Лобизъм, кретенизъм, идиотизъм, и пак лобизъм.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 42. 42 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Най-после, споразумение,компромис и победа в името на Здравето!

 43. 43 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Сигурна съм че закона ще мине и второто изпитание.

 44. 44 Профил на ninjaturt13
  ninjaturt13
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ресторант. На два етажа. Половината персонал са пушачи (консервативно, но все пак), а другата половина са непушачи. На първия етаж не се пуши, а на втория етаж се пуши. В задачата се пита къде е проблемът?

 45. 45 Профил на Ла Кока вНоздра
  Ла Кока вНоздра
  Рейтинг: 551 Весело

  Браво!Аз спрях цигарите.Доволен съм!Сега разполагам с повече пари и се чувствам по-добре,а и дрехите ми вече не миришат на ла*на

 46. 46 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#32] от "Flash":

  А моята теория прибавя и това, че НЕпушача е толкова стиснат принципно, че дори и не си представя заведение от по-висок клас от макдоналдс или някоя квартална закусвалня и затова не желае шкембе-чорбата му или лучените кръгчета да са умирисани на цигари, кюфтетата с лютеница също.

 47. 47 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#44] от "ninjaturt13":

  Проблемът е, че в България ресторантите на два етажа с добра вентилация се броят на пръстите на Гарфийлд.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 48. 48 Профил на TheJ0kerr
  TheJ0kerr
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Най - накрая нещо смислено! Пушач съм,но подкрешям на 100% забрана за пушене в заведенията. Има мног, наистина много начини да се даде възможност на пушачите да пушат навън - в Европа има достатъчно много примери за това - без да се чвстват некомфортно. Иначе аз лично съм се убедил че вентилациите не са особено успешни, когато повечето хора запалят по едно и също време. Дано да се доведе до край това и наистина да влезе пълната забрана!

  Способността да се прави зло се оказа най-благодатният талант на комунистическата епоха, тъй като това ЗЛО се оказваше ДОБРО за политиката на партията Г. Марков
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Ще повярвам, че са сериозни когато го гласуват в Народното събрание!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#35:"Сашо"]Леле мале ! Във форума на Дневник зомбираните пушачи се оказа повече от зомбираните комуняги[/quote]

  Е, обикновените тъпанари като теб са си константна величина.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 51. 51 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#46] от "ju.li":

  Бил съм в доста луксозни заведения по света и никъде не се пуши. Всъщност в развитите страни богатите хора пушат много по-малко от бедните.

 52. 52 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Пуша от 35 години....Не е имало случай да нахълтам при непушачи и да не изгася цигарата.....На имам в спомените си доста случай непушач да нахълта при нас,пушачите и да се прави на жертва.

  Никога не съм спирал някой на улицата,за да то питам защо НЕ пуши...Но са ме спирали разни прошляци за да ме питат защо пуша...

 53. 53 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  До коментар [#46] от "ju.li":

  Ами не виждаш ли как всички непушачи изтъкват как спестявали пари като не пушели. Те и като не ядат спестяват, пък му викат диета

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 54. 54 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#51:"ventsy"]Всъщност в развитите страни богатите хора пушат много по-малко от бедните. [/quote]

  Но се друсат повече.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 55. 55 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Да забранят на непушачите да влизат в заведения в които се пуши...да се сложат надписи че това вреди на тяхното здраве...и да им се налагат глоби че влизат там...а другите ще си се тровим доброволно...иначе си е дискриминация....

  الرجل الكبير
 56. 56 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#52:"g1barko"]Никога не съм спирал някой на улицата,за да то питам защо НЕ пуши...Но са ме спирали разни прошляци за да ме питат защо пуша... [/quote]

  ++++++++++++++++++++++

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#17:"Bolyara"]Грозно е , нахално е , противопоказно е , безвкусно е и скъпо .[/quote]
  Всъщност- не е ли градацията Ви в този ред:"...Скъпо е, и за това е безвкусно и нахално" Хайде стига определения- пушачка съм и ме напушва смях относно" грозно и нахално е" Що се отнася до лицата под 18 години, пишещи във форума: " Уважаеми младежи и девойки, НЕ ПУШЕТЕ: цигари с никотин; ганджа; марихуана и други наркотични упойващи вещества; НЕ ПИЙТЕ като донски казаци алкохол, СПОРТУВАЙТЕ за здраве и живейте дълъг и щастлив живот!"

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#50] от "Flash":

  Ау, че злобни нападки. Успокойте се, господин Флаш, отидете изпушете една цигара в любимото ви заведение, че скоро няма да можете.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 59. 59 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  [quote#55:"BGman1"]Да забранят на непушачите да влизат в заведения в които се пуши...[/quote]
  Да не би на теб като пушач да ти се забранява да влизаш в заведения? Не. Просто ти се забранява да пушиш в тях. Има голяма разлика.
  Освен това пушача е този който вреди на околните, така че той трябва да се съобразява.

 60. 60 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#54] от "Flash":

  Също невярно. Но нека си се друсат, това си е тяхна работа, какво ме бърка? Всеки си има глава на раменете все пак ...

 61. 61 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#57] от "dqdomart":
  [quote#57:"dqdomart"]ганджа; марихуана [/quote]

  Не е ли едно и също ?

  До коментар [#55] от "BGman1":

  Подкрепям колега +++++....

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 62. 62 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#51] от "ventsy":

  В някой "крак'mac de lux" може би

 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#60:"ventsy"]Но нека си се друсат, това си е тяхна работа, какво ме бърка? [/quote]
  Хм..ако се друсат на съседната маса и се навеждат под масата, за да си дръпнат ганджа - няма ли да се изнесете по спешност от заведението? Особено като се има предвид вонята...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#59] от "ventsy":

  [quote#59:"ventsy"]Да не би на теб като пушач да ти се забранява да влизаш в заведения[/quote]
  Ами на практика с новия закон ми се забранява...щото пуша постоянно и по този начин ми забраняват да влизам в тези заведения защото не се пуши...нека и на вас да ви забранят които не пушите за да разберете хубаво ли е....пък и да ви глобяват както ще глобяват нас...

  الرجل الكبير
 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#61:"EREBUS"]Не е ли едно и също ? [/quote]
  Мирише отвратително и вече не зная съвремените младежи какво разбират под "ганджа' и какво- под "марихуана"...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#64] от "BGman1":

  Това е положението. В името на общественото здраве ще трябва ВЕЧНОПУШЕЩИ хора като вас да са извън заведенията.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 67. 67 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#65] от "dqdomart":

  Разбирам.....другия път да си на една вълна с младежите.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#66:"Сашо"] В името на общественото здраве ще трябва ВЕЧНОПУШЕЩИ хора като вас да са извън заведенията.[/quote]
  В къщи, в обособената стая за пушалня- и така става Защо да си хабим парите по заведенията с огромна надценка- поръчваме си онлайн храна от ресторантите за в къщи, събираме се с приятели и се веселим...Щом се очертава такова разделение в обществото, така да бъде

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#67] от "EREBUS":
  Ааа, аз пуша цигари с никотин- не съм по дрогите и не съм опитвала в живота си такова нещо. Все още имам нужда от пълният капацитет на интелекта си, за да го унищожавам без време с дрога!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#69:"dqdomart"]Ааа, аз пуша цигари с никотин- не съм по дрогите и не съм опитвала в живота си такова нещо.[/quote]
  От утре да сте спрели пушенето! Знаете ли колко е вредно за здравето изобщо? Направо съм възмутен! Отивам на балкона да запаля

 71. 71 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  Пази боже от бивши пушачи...от прогледнали слепи сами ще се опазим

 72. 72 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 847 Весело

  До коментар [#12] от "Читател":

  Това го кажи на битите в момент на алкохолно опиянение съпруги и деца на тези, които употребяват "без да вредят" на останалите.

  Кажи го къщо и на убитите по пътищата от пияни шофьори и не техните близки.

  Алкохолът вреди на индивида и на околните много повече, отколкото тютюна. Приеми го!

 73. 73 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Добро начало,но трудно прилижимо!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 74. 74 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Абе кога ли ще им светне на някои, че вандалите никога не са са били носители на цивилизация. Както скоро ще си проличи, когато наследниците им си вземат ЕС и си го заврат наобратно.

 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#70:"aron25"] Знаете ли колко е вредно за здравето изобщо?[/quote]Разликата е ,че аз започнах цигарите на 25 години- поради задължителните нощни дежурства в болница...До 25 годишна възраст не съм пушила, а спортувах

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на akostamosta
  akostamosta
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#27] от "ju.li":

  Ами защото ще е чистичко, проветрено и без посетители. Ще изкара 2 седмици и после - кепенците

 77. 77 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  [quote#64:"BGman1"]Ами на практика с новия закон ми се забранява...щото пуша постоянно и по този начин ми забраняват да влизам в тези заведения защото не се пуши...нека и на вас да ви забранят които не пушите за да разберете хубаво ли е....пък и да ви глобяват както ще глобяват нас... [/quote]

  Ами тогава това би трябвало да ти е най-малкия проблем. Бих те посъветвал да си направиш един профелактичен преглед защото е доста вероятно да имаш сериозни здравословни проблеми.

  Запитай се какво ще правиш ако трябва да пътуваш с автобус или самолет? Дори вече и във влаковете е забранено да се пуши.

  Тук където живея, пушенето в ресторантите е забранено. Никой не се оплаква, излизат навън пушат и се връщат. След забраната доста заведения направиха градини, даже слагат печки на газ през зимата. Даже аз излизам понякога на чист въздух.

  Не е толкова страшно, свиква се, даже може да намалиш и цигарите малко.

 78. 78 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  гледам много неадекватни аргументи от типа "амои хайде да забраним и ... (еди какво си)"

  неадекватни са защото разлоични дейности имат различно вредно влияние, но най-вече защото много от посочените предполагаеми за забрана дейности НЕ вредят веднага и директно на другите, намиращи се физически около вредящия

  дори алкохола - пиенето му в присъствие на други непосредствено до пиещия не носи никакви преки вреди на организма на непиещите

  така че хайде стига с глупавите, неадекватни аргументи от този тип внушаващи че всичко ще бъде забранено, след като пушенето може да бъде

  http://www.gadjokov.com
 79. 79 Профил на Mr.Strong
  Mr.Strong
  Рейтинг: 497 Неутрално

  браво, най-после!

  убеден съм, че ще се приеме и в пленарна зала.

  особено зимно време е отвратително по кръчмите - излизаш осмърдян като гъз

 80. 80 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 225 Гневно

  !!! ДАЛИ СТЕ ПУШАЧИ ИЛИ НЕПУШАЧИ НЕ Е ВАЖНО, В МОМЕНТА, В КОЙТО СТЕ РОДИТЕЛИ, АВТОМАТИЧНО СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ЗАКОНА ВИ ОГРАНИЧАВА ПРАВОТО ДА ПОСЕЩАВАТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ, В ТОВА ЧИСЛО И СЛАДКАРНИЦИ (НЕ БАРОВЕ, НЕ ДИСКОТЕКИ, НЕ КАФЕНЕТА) СЪС СЕМЕЙСТВОТО ВИ, ЗАЩОТО В ТЯХ СЕ ПУШИ!

 81. 81 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#79] от "Mr.Strong":

  И на влизане си миришел така-А на бас

 82. 82 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#80:"deny"], В ТОВА ЧИСЛО И СЛАДКАРНИЦИ [/quote]
  Случайно посещавате ли сладкарница "Нед***"/не изписвам пълното има, за да не се счете за реклама/? Там къде виждате опасност за децата си?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 83. 83 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#82:"dqdomart"]има[/quote]т.е. име

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 84. 84 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  [quote#72:"ridiculous"]Алкохолъ вреди на индивида и на околните много повече, отколкото тютюна. Приеми го![/quote]

  Абсолютно погрешно твърдение. В САЩ, тютюнопушенето убива повече хора от СПИНа, наркотиците, алкохола, автомобилните злопулуки, убийствата и самоубийствата взети заедно!!!

 85. 85 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#58:"Сашо"]отидете изпушете една цигара в любимото ви заведение, че скоро няма да можете[/quote]

  Ба, че си пушим дома.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 86. 86 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Има и други вериги сладкарници, в които ИЗОБЩО не се пуши! Да- цените на изделията им са по-високи, но качеството на сладкишите е великолепно!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 87. 87 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#60:"ventsy"]Но нека си се друсат, това си е тяхна работа, какво ме бърка?[/quote]

  Е, така кажи бе, ясно.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 88. 88 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Неутрално

  В Гърция със закон е забранено пушенето в собствената ти кола,ако с теб пътува и непълнолетен.Дори да не одобрявам-разбирам.Обаче....Да ми забранят да пуша в близост до учебно заведение.....на спирка на градския транспорт.....осоло детска площадка....

  Айде спрете се!!!

 89. 89 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#77:"ventsy"]Бих те посъветвал да си направиш един профелактичен преглед [/quote]

  Ако не пушеше, не трябваше ли да си прави профЕлактичен преглед? Оня ден се хванах на бас с един колега, 5 години по-малък от мен, никога не е пушил, че ще се кача по-бързо от него до 6 етаж. Качих се.
  Така че всичко е до организъм, байно, всеки си преценя.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 90. 90 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#78] от "Красимир Гаджоков":

  Всичко това се решава със заведения за пушачи и за непушачи. Няма нужда от повече истерия.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 91. 91 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#87] от "Flash":

  Аз не съм тръгнал да налагам морали, всеки си решава за себе си. Проблема с тютюнопушенето обаче е че вреди на околните независимо дали искат да пушат или не.
  След като вторичния дим е вреден, следва да бъде контролиран (както се контролират повечето вредни неща) и ограничаван, а не да бъдат ограничавани не-пушачите които не вредят на околните.
  Това е положението.

 92. 92 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Пушач съм. Но от момента, в който за пръв път /1998 година в Сингапур/ видях на практика ефекта от непушене на обществени места съм абсолютен привърженик на тази мярка. Най-добрата формула според мен е пушенето да е забранено в ресторанти и обществени сгради с едно-единствено изключение: нощните барове и дискотеки, защото по презумпция там непълнолетни не би трябвало да има.

 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#84:"ventsy"]В САЩ, тютюнопушенето убива повече хора от СПИНа, наркотиците, алкохола, автомобилните злопулуки, убийствата и самоубийствата взети заедно!!! [/quote]
  Тцъ, тцъ, тцъ- да се сравнява нарушената функция на Т лимфоцитите заради НИВ вируса, развиващ се в човешките кръвни клетки и пораженията, нанесени от него върху имунната система с пушенето - е, хайде сега- ТОВА е несериозно! А да сложите и амалгамата "убийствата, самоубийствата, автомобилните злопОлуки, алкохола, наркотиците" от едната страна на везната; а тютюнопушенето -от другата страна и вредата от тютюнопушенето да натежи повече, говори просто за войнстваща позиция, в която липсва елементарна доза интелект и научни познания. Благодаря за "статистиката" Ви

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#82] от "dqdomart":

  Във въпросните сладкарници дори не те пускат в помещението за пушачи, ако си с дете. И напълно разбираемо - къде си го помъкнал това дете. Аз затова не мога да разбера виещите, че в кръчмите се пушело, пък те си водели малките деца - ми кръчмите НЕ са за малките деца. Като няма кой да гледа детето ще си стоят дома.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 95. 95 Профил на Орбал
  Орбал
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#88] от "g1barko":

  Избрал съм да спортувам, вместо да редовно да си пълня дробовете с вреден тютюнев дим, да си трупам катран в организма и да мириша неприятно. И когато седя на спирка на градския транспорт и някой запали цигара (изрично да спомена, че не всички пушачи го правят - част от тях се съобразяват), не е ли проява на "ниска култура" всеки път да се дръпвам настрани, за да не преча на негово величество г-н пушач?

  За заведенията не заемам позиция, човек сам преценява дали да влезе или не, но точно за спирките на градския транспорт - интересно ми е да чуя какви са аргументите, въпреки че не дължиш обяснение на "прошляци"-непушачи.

 96. 96 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#92:"dragalevski"]нощните барове и дискотеки, защото по презумпция там непълнолетни не би трябвало да има. [/quote]

  Явно отдавна не си бил на бар или дискотека - там има предимно такива.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 97. 97 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#94:"Flash"]Аз затова не мога да разбера виещите, че в кръчмите се пушело, пък те си водели малките деца - ми кръчмите НЕ са за малките деца.[/quote]
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Децата се водят в сладкарница, а не в кръчми, барове и дискотеки!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 98. 98 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Весело

  До коментар [#91] от "ventsy":

  С риск да се повторя - всички оплаквания на непушачите се решават с отделни заведения за пушачи и непушачи.

  Но не - вие сте в състояние да говорите абсолютни глупости само и само да забраните нещо, което не правите.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 99. 99 Профил на Mr.Strong
  Mr.Strong
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#81] от "g1barko":

  можеше да ми помиришеш големата цигара преди да се изказваш

 100. 100 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#64] от "BGman1":

  Аз пък може да искам да се друсам в заведението - би трябвало във всяко заведение да има и отделна стая за наркомани, щото иначе те са дискриминирани.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK