Десет общини ще подпишат договори за водни европроекти за 351 млн. лв.

Десет общини ще подпишат договори за водни европроекти за 351 млн. лв.

© Юлия ЛазароваДоговори за водна инфраструктура по оперативната програма "Околна среда" ще бъдат връчени днес на 10 общини от екоминистъра Нона Караджова в Министерския съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов.


Договорите са за изграждане и модернизация на ВиК-системи и пречиствателни станции за отпадни води и са на обща стойност 351 млн. евро. Те са на общините София, Бургас, Балчик, Сандански, Кюстендил, Приморско, Каварна, Дулово, Елхово и Гълъбово.


На срещата ще бъдат подписани и предварителни споразумения за реализацията на ВиК проекти на още две общини – Добрич и Пловдив. Проектите са на обща стойност 260 млн.лв. и в момента се оценяват от Европейската комисия. Споразуменията ще дадат възможност на общините да стартират изпълнението на проектите преди одобрението им от Брюксел, а целта е да бъдат реализирани до края на 2014 г., съобщиха от пресслужбата на правителството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK