Шефът на "Напоителни системи" бил като Бил Гейтс - без висше образование

Георги Харизанов

© Юлия Лазарова

Георги ХаризановПредседателят на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов все още няма висше образование - в момента следва. Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване от Петър Курумбашев (Коалиция за България) за ценза и професионалния опит на Харизанов и шефовете на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".


"Летят ли калинки в "Напоителни системи", г-н Найденов?", запита депутатът от левицата, припомняйки случая с уволнения директор на фонд "Земеделие" Калина Илиева, за която се оказа с фалшива диплома за висше образование.


Найденов защити назначението на Харизанов с думите, че "един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света - Бил Гейтс, също не е имал диплома за завършено висше образование".
По думите на министъра след назначаването на новия директорски борд на държавното предприятие през ноември 2011 г. "Напоителни системи" за първи път е излязло на печалба. Преди това то е имало дългове към бюджета и периодично забавяне на заплати.


Отговорност на директорските бордове е финансовото състояние на предприятието и поделенията му, посочи Найденов. "Напоителни системи" има изпълнителен директор, който е инженер, както и оперативен директор с хидроинженерно образование.


По думите на Найденов, аналогичен е и цензът в регионалните поделения. "Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов и похвали шефа на "Напоителни системи" за работата му на терен в последните 10 дни след бедствието в с. Бисер.


Министърът обяви, че докато бил в пленарната зала получил телефонно съобщение от шефа на общинския съвет в Свиленград, който информирал министъра, че местната дига на р. Марица вече била почти изградена и реката вече не заплашвала града с наводнение.


"Дай, Боже, Харизанов да има съдбата на Бил Гейтс", коментира Курумбашев. По информация на депутата, 10 от 11-те шефове на бордовете на регионалните звена на "Напоителни системи" нямат хидроинженерно образование. "Аз, като инженер изчислителни системи, не бих се наел да оглавя такава структура", каза депутатът и посочи, че председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", саркастично отбеляза депутатът.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (177)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Весело

  Шеф без висше образование... гарантирано от ГЕРБ

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Нова Калинка....йес днес е деня на герберите отвсякъде. Избиха рибата лошото е че са на път да избият и нас народа

 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1757 Весело

  Е как с тази физиономия, а още без виШУ?!

 4. 4 Профил на Киро минев
  Киро минев
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Бил Гейтс обаче е в частния сектор и образованието му си е негов проблем...

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  А какво образование има Бойко Борисов? Докторат по маркучознание? Магистратура по лицеви опори? Бакалавреат по оправяне на легло за време?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Задочни репортажи за резервната скамейка

  от ЛЮБОСЛАВА РУСЕВА

  „Я не съм станал партиец, за да работим. Че ми намериш служба. И я сакам като Киро да въртим синджирчето и да се разождам из районо. Щом си у партията, значи си на власт. Щом си на власт, значи нема да се мъчиш! Другите да се мъчат!”*

  Той е на 33 години. Има профил в сайта за запознанства sladur.com. Твърди, че се интересува повече от флирт, отколкото от е*ане, и междувременно громи в блога си враговете на текущото управление.

  Доскоро името му не беше публично известно, а и едва ли щяхме да го научим, ако едно село не беше удавено заради скъсана язовирна стена.

  Датата е 6 февруари 2012 г. Харманлийското с. Бисер е под вода. Има удавени, има изчезнали. Настава суматоха кой е отговорен за случилото се. Един не знае колко са язовирите в България, друг – под чия юрисдикция попада протеклият „Иваново”.

  Изведнъж се появява шефът на „Напоителни системи” ЕАД и започва да ръкомаха, за да покаже скъпия си часовник. Обяснява ни, че за бедствието са виновни лошите арендатори, които развъждали риба и чупели крановете за изпускане на вода.

  Дни наред този човек обикаля телевизиите. Държи се самоуверено. Нищо не издава, че не притежава образователен ценз за поста, който заема. Самочувствието му се пропуква, едва когато журналисти се усъмняват в професионалната му компетентност.

  Резултатът обаче не е оставка, нито уволнение, а трагикомична поредица от лъжи и нелепости:

  Първо „сладурът” размахва автобиография, според която бил завършил нещо си, а после се изсулва с номера, че на бланка на земеделското министерство някакъв разсеян чиновник нахвърлял грешни данни.

  Следва уточнение, че всъщност няма „висше”, но пък прекият му началник – земеделският министър Мирослав Найденов, веднага го оневинява с думите: „Не е нужно да е специалист. В „Напоителни системи” има хидроинженери, има специалисти, има ръководители. Той е член на борда на директорите, няма нужда от висше.”

  В това време човекът със скъпия часовник се втурва да заличава профила си в sladur.com, занимавайки с това служба като ГДБОП. А докато хората от село Бисер погребват загиналите заради бедствието, дава няколко интервюта, в които разправя, че профилът му бил фалшив, понеже някой искал да го накисне…

  Необразовани, полуграмотни и интелектуално съвсем бедни граждани, по силата на чисто махленски партийни връзки, но напълно в духа на партийната политика, внезапно се озоваха на важни постове.

  Не споменавам неговото име, нито ви занимавам с подробности около „сладурските” му изпълнения. Те не са важни. Важен е единствено фактът, че човек без образование и с твърде лек интелектуален багаж се оказа председател на борда на директорите на „Напоителни системи” ЕАД.

  Само за сведение: държавното предприятие отговаря за 168 язовира, 188 помпени станции, 2 238 км напорни тръбопроводи, 530 км деривационни канали, десетки хиляди километри канална и тръбна мрежа, стотици водохващания и изравнители. Според официалния му сайт, дружеството „стопанисва и съоръжения за предпазване от вредното влияние на водите”, като по тази причина „се налагат научно обосновани методики за системен технически контрол, пълна и точна координация при поддържането, наблюденията, измерванията и действие при екстремални условия.”

  Преведено от езика на бюрокрацията, това ще рече, че не става дума за „директор на водопад”, а за управление на сложна система, която изисква строго определено експертно знание. Най-малкото – умение да различаваш напорните тръбопроводи от деривационните канали. Още повече – да не си безразличен към съдбите на живите хора, които зависят от възложената ти отговорност.

  Дори да се съгласим с уговорката, че младият началник е по-скоро стратег, отколкото тесен специалист, в неговата биография не се забелязва и следа от подобна компетентност. Напротив. Министър Найденов, който защитава странното си кадрово предпочитание, не само не обяснява кое обстоятелство е наложило назначението на Х в сфера, от която сладурът няма никаква представа, но легитимира, че даже и фаворизира невежеството и непрофесионализма му. Опитвайки да се измъкне от скандала, той не просто омаловажава виртуалния сваляч, а извежда до норма случайното и партийно покровителствано домогване до управлението…

  „Неведнъж чувах искрени декларации като: „Партията ме издигна, партията ме направи от нищо нещо! Без партията аз съм нула!“ Или: „Всичко, което имам, ми го даде партията.“ И това е абсолютната истина.”

  Дали това е прецедент?

  За повече от две години и половина текущата власт даде доказателства по-скоро в обратната посока:

  „ГЕРБ имаме дълга резервна скамейка с подготвени хора”, успокои ни премиерът Борисов, когато се наложи да оттегли кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар по бедствията и авариите. Министърът на външните работи тъкмо се беше провалила на препитването в Брюксел и публиката се нуждаеше от спешно уверение, че излагацията е само неприятно изключение и индивидуално проявление на некомпетентност.

  Малко след това от „резервната скамейка” се изправи в цял ръст любителката на млечните песнички проф. Анна-Мария Борисова, с която премиерът се беше запознал на един разклон. А когато и тя бе натирена извън стадиона, министърът-председателят отново увери, че не се плаши от смени, понеже в съблекалнята загряват ценни кадри.

  Последва скандалът с фалшивата диплома и потайната бременност на Калина Илиева, която на 27 години оглави фонд „Земеделие” без какъвто и да е административен и мениджърски опит. И тогава Борисов оправда поредната кадрова грешка на кабинета си („Търсехме млади хора, които да не са обвързани, тя имаше прекрасни референции от Брюксел…”), след което бодро се опита да ни втълпи, че не всички млади и необвързани хора са като Калина.

  Да, има и такива с образование – успокоихме се ние, наблюдавайки един политолог. Само дето той беше назначен за шеф на агенцията по рибарство и аквакултури, но и до внезапното му уволнение, твърди се, не правел разлика между шаран и сом…

  „Бедата в цялата тази работа е, че верността към партията беше най-малкото нещо, от което се нуждаеше производството. Машините не искаха да работят с лозунги, а с умни глави и сръчни ръце.”

  Освен кадрова криза по критерий „качество”, в случая би трябвало да видим още два проблема – възпроизвеждане на соцмодела за кариерен просперитет и умишлено снижаване на изискванията за достъп до управленска функция. Защото – също като цитирания от Георги Марков шоп, който е у партията и значи е на власт, днес действа старата порочна схема.

  Достатъчно е било, например, партията да забележи и издигне сладура Х, след като е написал в блога си, че „стимулирането на работата на П ГЕРБ е главно по линия на изграждане на делови взаимоотношения между членовете й, в търсене на консолидиране на предприемаческото съсловие и култивиране на лоялност и ангажиране към идеите и политиките на партията.”

  Достатъчно е било за отскок да го овъзмезди с пост някъде из държавните дружества, където се предполага, че работата ще свършат същинските специалисти, а той „нема да се мъчи”.

  Достатъчно е било и заблуждението, че това може да продължи до безкрайност, а лошото все някак ще се размине и невежеството ще остане назабелязано…

  То, невежеството, обаче е като пукнатина на язовирна стена. Вижда се, боде очите. И дори да ги затваряме, след година или шест години, както стана с язовир „Иваново”, през него ще избие някоя голяма беля.

  *Цитатите в курсив са от главата „Партия и работа” на „Задочни репортажи за България” от Георги Марков (1978 г.)
  http://www.reduta.bg/?p=2639

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Весело

  "един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование"

  Боже, какви умове сме имали! Найденов, поне кажи как е спечелил нашенския Гейтс първия си милион?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 8. 8 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1081 Гневно

  Найденов защити назначението на Харизанов с думите, че "един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование

  Найденов, Бил Гейтс основа СОБСТВЕНА ЧАСТНА КОМПАНИЯ и затова не е нужен ценз!!! Той работо със СОБСТВЕНИ, а НЕ с ДЪРЖАВНИ ПАРИ!! И Харизанов носи отговорност пред държавата , а не пред себе си в частната си фирма!!! Лазликата е ОГРОМНА!!!

 9. 9 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 616 Весело

  "един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование".

  НЕВЕРОЯТЕН АРГУМЕНТ Ех, какви неподозирани висоти на мисълта постига Мирослав Найденов :- ) Да плачеш ли да се смееш ли ....

 10. 10 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "Напоителни системи": Изпортване по герберски
  Борисов към народа: "Ало, народа, Харизанов пак ми се обади!"
  Народа към Борисов: "Ало, ГЕРБ, пак се изпортихте!"

 11. 11 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1909 Любопитно

  [quote#1:"spas27"]Шеф без висше образование... гарантирано от ГЕРБ [/quote]

  Сергей Станишев - (комунистическа) История
  Георги Първанов - (комунистическа) История
  Ахмед Доган - философия

 12. 12 Профил на Raging
  Raging
  Рейтинг: 567 Разстроено

  По-неприятното е, че и да имаше висше образование от БГ университет - това нищо нямаше да гарантира. Първо - то е морално остаряло и второ - и без знания го завършваш.

 13. 13 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Гневно

  И после се чудим защо има наводнения в страната. Докато язовирите се управляват от неуки партийни кадри на ГРОБ така ще е. Гответе се за нова приливна вълна.

 14. 14 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Весело

  До коментар [#5] от "dodge_ram":

  Има и специализации - при ТатО, при ЦарО!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 15. 15 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Отговорност на директорските бордове е финансовото състояние на предприятието и поделенията му, посочи Найденов........."

  Е като гледам Харизанов май кацна У напоителни с трансфер от борда на ЕЦБ!
  Калинчо Харизанов !
  Но на часовник се е докарал- и Дудука може да прояви завист!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 16. 16 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 561 Весело

  Сиромах човек, с Бил Гейтс се сравнява. То пък едно сравнение.

 17. 17 Профил на tozionzi
  tozionzi
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Районните кметове на София са в голямата си част от тази възрастова група, а с какви образования са....., но управляват столицата!!!

 18. 18 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За да си продавч/ка в аптека е необходима магистратура по фармация (не по теология).
  Да си Председател на борд на директорите образование не е необходимо, а партийна лоялност.
  Теолог да е директор и после защо преливат язовири.

 19. 19 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 561 Разстроено

  Найденов защити назначението на Харизанов с думите, че "един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света - Бил Гейтс, също не е имал диплома за завършено висше образование"

  Ще падна от смях. Абе то си е направо страшно - такива титани на мисълта управляват страната ни! УЖАС!!!

  Боян Р.
 20. 20 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 746 Любопитно

  Да го бяха питали и с какви средства Харизанов е придобил часовника си, оценен на 7000 хил. лева.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Курумбашеееев, ти кьорав ли си ??? Този не е калинка, този е бръмбар, а това, че няма висше - много важно, важното е, че е посещавал подходящите партиини сбирки, в случая на ГЕРБ. Техните кадри в "управлението" са се треторазредни чиновници, затова сме в дъното на всички Европейски класации.

 22. 22 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 677 Неутрално

  О да, маркетинговият потенциал на "Напоителни системи" е почти толкова голям колкото на Microsoft в началото.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 23. 23 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  "Дай, Боже, Харизанов да има съдбата на Бил Гейтс", коментира Курумбашев

  Що не, и той може да стаме милионер - шеф по партийна линия е все пак

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 24. 24 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  [quote#18:"prirodata"]Да си Председател на борд на директорите образование не е необходимо, а партийна лоялност[/quote]

  да четеш и пишеш също не е необходимо, ако си достатъчно лоялен, нали така

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 25. 25 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 664 Неутрално

  хахаха сравнява Калина с Били Гейтс.. колко нелепо.. тия наистина си вярват.. опази Боже България от всинца ни!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 26. 26 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1259 Гневно

  Ейй, ИЛИТЕРАТИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СА ТОЛКОВА МНОГО, че да не можеш и на думата да им надвиеш!!!
  Че и с Гейтс се сравняват!
  Абе, миндил, той и Джобс е без висше, ама ТИ НЕ СИ НИТО ГЕЙТС, нито ДЖОБС, а си един прост селтак, поставен на този пост от друг главанак, не ти ли е ясно?
  Човек като мълчи, поне не се разбира, че е прост, ама тези и за толкова не им стига акъла.
  Бахххх...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 27. 28 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 616 Весело

  "......председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", саркастично отбеляза депутатът....."

  Де да знаеш, може пък Коста Димитров да знае някакви тайни индиански танци за дъжд Ако не става с молитва може някой танц да извърти ....

 28. 29 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ако тръгнеш да си търсиш работа без връзки ти искат , образование, квалификация, стаж, минаваш тестове, интервюта и пак шанса е да те вземат не е голям ))))))))))))))))))))

  Cogito ergo sum :)
 29. 30 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Този г-н, дни наред обикаля телевизиите.Държа се самоуверено.Първо размаха автобиография,според която бил завършил нещо си. Всъщност няма "висше", но пък е интересно,че и началника му Мирослав Найденов го оневини с думите:".....Той е член на борда на директорите,няма нужда от висше".

 30. 31 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  На мен ми прилича на Дим Дуков Джуниър, а и с това изражение, направо го съжалявам, появили са се и наченки на бръчки - на какво ли се е насадил, така безочливо?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 31. 32 Профил на Bizareste
  Bizareste
  Рейтинг: 948 Весело

  МИ то и аз още нямам више, да зема да стана и аз един директор тогава...

  http://bizarotrips.com - Live Creative
 32. 33 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Курумбашев пак се проявява като пълен простак, но в случая е прав да подпитва. Айде, като се е почнало с оставки днес - да довършат до край! По-добре така, отколкото да протакват! Затова и Трайков тези дни го похвалиха - сгреши, но излезе и си призна!

 33. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "ARRI":

  Ей, Ари, страхотен е този материал на Любослава, благодаря, че го пусна тук.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 35 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Весело

  Комунистически завистници долни! Човекът е истински Бил Гейтс №2, я вижте какви велики ги е творил в Интернет:
  http://www.glasove.com/povelitelyat-na-yazovirite-19156

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 35. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Иначе, изобщо не съм изненадана, че някакъв шеф на нещо си нямал не само необходимото образование, ами изобщо нямал образование. Все пак, България е държавата на абсурдите, където такива неща са нещо обичайно.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 36. 37 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1222 Любопитно

  "...Председателят на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов все още няма висше образование - в момента следва. Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов..."

  Мдааам, Миро Мършата събира и развъжда самородни таланти, Калинки, сега и Бил Гейтс му се привидя... Абе няма ли кой да го халоса по мършавата глава да престане сполучливо да се прави на идиот? Май няма...

 37. 38 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Този е капка в морето от това, което е по Министерствата, без диплом!
  Между другото тази физиономия на пухкав примат, ми е позната отнякъде, но нейсе като знам колко народ познавам, дали да се тревожа...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 38. 39 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Стига сте се пулили в човека не виждате ли, че този сладуран сега се изпедепсва в занаята по гьонсуратлък.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 39. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  "По информация на депутата, 10 от 11-те шефове на бордовете на регионалните звена на "Напоителни системи" нямат хидроинженерно образование.."
  Ами за това ни е такъв хала! Когато успеем да унищожим шуробаджанащината, тогава може да имаме евентуален напредък.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 41 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 506 Весело

  за българия " ДИПЛОМА" и "ВРЪЗКИ"
  едното се получаваше с другото
  но в последните години то вече премина на "$$$$" (пари)
  и така вече всеки може да си го позволи.

 41. 42 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#30] от "niki2003":

  голямо ръкомахане правеше "сладура",за да си покаже скъпия часовник. Обясняваше,че за бедствието са виновни лошите арендатори,които развъждали риба и чупели крановете за изпускане на вода. Гомеми изпълнения направи този"сладур".

 42. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#3:"ju.li"]Е как с тази физиономия, а още без виШУ?!
  [/quote]
  Верно прилича на престъпник облечен за съдебния си процес!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 44 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  "По информация на депутата, 10 от 11-те шефове на бордовете на регионалните звена на "Напоителни системи" нямат хидроинженерно образование..............."


  Нескончаема е герберската банка Кадри !
  Абе важното е да имат образование от Магнаурската школа!

  То и един от предишната власт нямаше хидроинженерно образование ,но това не му попречи да гушне 2000000!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 44. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#35] от "Вени Г.":

  Щеше да е смешно, ако се случваше в някоя друга държава...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 47 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1704 Весело

  Пичага! Кефи ме!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 47. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  „Неведнъж чувах искрени декларации като: „Партията ме издигна, партията ме направи от нищо нещо! Без партията аз съм нула!“ Или: „Всичко, което имам, ми го даде партията.“ И това е абсолютната истина.”

  В случая на партийната върхушка на зловонната мътилка, наречена ГЕРБ, става дума за две партии: БКП и сегашния им временен приют за некадърници (временен, защото след фиаското на ГЕРБ ще преплуват безпроблемно до следващия спасителен сал).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 49 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Лучано /лъки/ пъ беше министер без ценз!

  Тук в БГ всичко е възможно.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 49. 50 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Като знам какви високи изисквания имат министерствата за някои доста по-ниски в йерархията позиции и по-малко отговорни длъжности, просто не знам как да определя това дебелокожие у управляващите да натикват все партийно верни и некомпетентни подлизурковци на ключови позиции.
  А Миро с толкова много изцепки няма ли най-вече също да бъде изгонен от министерския пост???!!

 50. 51 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1147 Весело

  Е, че Слънцето като си има "вишу", че и докторат, та да не би е станал по-умен?!
  Не дипломите правят началника, а Слънцетоооо! На някого трябва ли да му се обяснява още за дългата скамейка на ГЕРБ или ББ да му шибне един зад врата?!

 51. 52 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  По-късно през деня пред "Дарик" Харизанов обясни, че не се притеснява от липсата на диплома за висше образование, защото за шеф на "Напоителни системи" такова не се изисква.
  Той обясни още, че все още е в студентските редици, защото е записал магистратура. Което му твърдение на практика е несъвместимо с липсата му на притеснения за отсъстващо висше образование, за което самия той заговори.
  Въпреки, че пред Mediapool Харизанов обеща да изпрати академична справка, такава все още не е пристигнала. Обяснението му бе, че е на важно заседание с главния секретар на МВР, което може да спаси животи.

  "Вие преценете кое е по-важното - образованието или заседанието", попита шефът на "Напоителни системи". "


  Без коментар!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 52. 53 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":
  В случая е потомствена и е нелечима!
  Трябва посичаща повсеместна намеса!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 53. 54 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1322 Весело

  До коментар [#45] от "VеnRus 2008":


  [quote#45:"VеnRus 2008"]Щеше да е смешно, ако се случваше в някоя друга държава... [/quote]
  Ми то за някои от нас, това наистина се случва в някаква друга държава.

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 54. 55 Профил на pilat.pontiiski
  pilat.pontiiski
  Рейтинг: 229 Неутрално

  М чи зако му й? Те и тея с "вишото" се оакаха.

 55. 56 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 596 Неутрално

  В България всички имат "више", някои дори по две - по три, други имат по по 15 кила "више" ехеееееееее..., щото у нас се раздава на кило... има толкова университети, колкото детски градини няма ... мммм дааааа... да!

  Вяра. Надежда. Любов.
 56. 57 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 838 Гневно

  Как може да го сравняват с Бил Гейтс. Последният не е бил на държавната софра, където явно са заобиколени правилата, ами си е имал собствена фирма, където никой не се интересува какво образование имаш ами дали ти върви бизнеса. Като е толкова кадърен този Харизанов да си завърти собствен бизнес, а не да заема мястото на някой който отговаря на условията за държавен служител.
  Направо съм потресен.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 57. 58 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#54:"Ventsislav Mirchev"]Ми то за някои от нас, това наистина се случва в някаква друга държава.[/quote]

  Не знам за теб, ама за мен България ще си остане моята държава, въпреки че едва ли ще се върна някога да живея в нея. И как да се върна? При наличието на такива управленчески кадри? Не, благодаря.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 58. 59 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ааа , че то цялата група на гърбавите с дипломи или без са все такива некадърници . Иначе виж парици от държавата да лапат в това няма кой да ги стигне . Разбойници до един.

 59. 60 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 596 Неутрално

  А Доган философът по хидромелиорации защо го забравяте, а?

  Вяра. Надежда. Любов.
 60. 61 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#60:"smehur_co"]А Доган философът по хидромелиорации защо го забравяте, а? [/quote]

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 61. 62 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#48] от "dodge_ram":

  „Неведнъж чувах искрени декларации като: „Партията ме издигна, партията ме направи от нищо нещо! Без партията аз съм нула!“ Или: „Всичко, което имам, ми го даде партията.“ И това е абсолютната истина.”

  Това е цитат от книга на загиналия от български ДС чадър Георги Марков!
  И партията за която става дума е БКП-точно тази откърмила ББ,ЦЦ другото ЦЦ и т.н.
  С каква сила важат тези цитати за знайните и незнайни герои от " Б" отбора на БКП , а?!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 62. 63 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Прав е за Бил Гейтс ,той както и много други големи бизнесмени нямат висшо образование (Ричард Брансон ,Питър Джоунс ,Саймън Коуел и т.н.) Разковничето тук е -че хората с незавършено оброзование ,притежават силна интуиция ,която рационалния разум унищожава (това което учим в университетите, е да се доверяваме само на логиката и рационалното решение) .Когато се налага да се вземе бизнес решение ,интуицията е водеща в случая ,това обяснява успехите на тези бизнесмени.Но, всички те ползват високо образовани и квалифицирани менаджери ,които са идеалните в случая -да осъществят качествено, вече взетите решения. В случая- важно е да си информиран много добре ,да можеш да взимаш правилните решения, както и да можеш да мотивираш екипа.Трябва да се разгледа дейноста му до сега и да се реши-пречи ли или не липсата на диплома.

 63. 64 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...Георги Харизанов все още няма висше образование - в момента следва."

  Щастлива държава - я глей още от студент на какви постове те назначават!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 64. 65 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1119 Весело

  То от край време се знае, за началник - начално образование. Велкоме в страната на връзките и корупцията

  Евроатлантида
 65. 66 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Имате ли съмнения каква е ролята на този сладур и за какво е програмиран?!
  Имате ли съмнения каква е ролята Мирчо Найденов?!
  Имате ли съмнения, че Бойко ще падне?!
  За всичко по-горе нямам съмнения, с изключение за последното - Ами ако всичко си остане по-старому, да не се изненадате, да не получите сърцетуп, не забравяйте че и заместниците са от същата скамейка и те душа носят и те на Слънцето разчитат!
  Спрях да плащам данъци за самозагнездили се и намножаващи се тарикат-бюрократи и вече си живея щастливо, и без потресаващи изненади - искрено се забавлявам!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 66. 67 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#60] от "smehur_co":

  Не е забравен -виж коментар 44

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 67. 68 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#11] от "Yard":В никой Университет няма специалност президент или премиер. Както и няма техникум за депутати

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 68. 69 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#63] от "Irina":
  'Що не пренапишеш православните догми - от там да започнеш - по-изначално!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 69. 70 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#63] от "Irina":
  Ще бъда по-конкретен:
  На баба ти яташкото хвърчило - все пак живеем в Абсурдистан!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 70. 71 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 653 Неутрално

  И този ли чака ББ да му поиска оставката. Нешева с нейните 12000 лева е нищо в сравнение с този гаф. Личните ми очаквания са до края на деня да е безработен.

 71. 72 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  До коментар [#68] от "Gopeто":

  Сега го кажи на всички под статията, които коментират образованието на Борисов и Цветанов.

 72. 73 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Не е луд този, който заема постовете, луд е този, който му ги дава. Ама то в държавата на батко и братко не е изненадващо.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 73. 74 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#25] от "Mypa":

  На езика на футболистите - да сравниш Благой Георгиев с Лионел Меси )

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 74. 75 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Георги Харизанов май (нямам време да търся в момента) има фирма за "вторични суровини" или "скрап" на новговор. А в "Напоителни системи" такъв има предостатъчно - стари помпени станции, двигатели, тръби и др. Чува се за такъв за 18 млн. лв., който до този момент не е бил продаден. Явно не е случайно начело на борда на директорите. В момента, обаче, не мога да гарантирам истинността на горното.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 75. 76 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Поредния гербераски кадрови хит.

  Отдавна не се бяха събирали толкова прости, неграмотни и нагли хора по висшите етажи на властта

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 76. 77 Профил на Xintu
  Xintu
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "Дай, Боже, Харизанов да има съдбата на Бил Гейтс", коментира Курумбашев.

  А Курумбашев пък се опитва да има съдбата на Хю Хефнер, само че в електронен вариант.

  Интерсно как човек със сериозни позиции в онлайн порн-а може да е член на ръководството на Соц. партията. Ама те там са все такива, кой пренася пари, кой снима и разпространява девойки... такъва ми ти соц. изпълнения...

  с две думи хвани едните па удари другите...

  Close to the Edge
 77. 78 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  Хайде-е-е, и тоя да го оценяме по делата му. Е, видяхме го - наводнение в село Бисер, това е делото му.

  Едната си раздава бонуси за несвършена работа, другият наводнява села... Браво, Герб, браво, Бойко.

 78. 79 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Колкото по-неук, толкова по-гербаджия. И после твърдят, че това управление не било корумпирано. Ами защо ги назначават такива без дипломи, без стаж, без опит? А да проверят и съпруга на Владимира Янева, който е физкултурник, като Цецо и е назначен за шеф на Ръководство Въздушно движение.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 79. 80 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1119 Весело

  [quote#76:"Pavlik Morozov"]Отдавна не се бяха събирали толкова прости, неграмотни и нагли хора по висшите етажи на властта [/quote]
  За какво им е образование? Те са аватари

  Евроатлантида
 80. 81 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 928 Любопитно

  А що не си назначат за директор на правителствената болница (разбирай тем където се лекуват всички упеавляващи) някой студент по ветеринарна медицина 2-3 -ти урс?

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 81. 82 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1262 Разстроено

  Има един лаф:
  Гладен човек лошо мисли и страшно гледа.
  Този убавец е бая гладен да го сложат на такова местенце, че и без ценз

  Каква скамейка, какво чудо извадиха ГЕРП.
  Най-трагичното е, че всички се правят на изненадани - не видяха какво са ББ и ЦвЦв и не оцениха липсата на каквито и да било положителни качества у тия двамата.
  Сега ще прогледне ли електората? Няма!
  Следващия спасител е на линия Готви се със летящ старт.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 82. 83 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1147 Весело

  Тоя довод с Бил Гейтс съм го чувала много пъти ... от сина ми, когато му се караме, че не учи

 83. 84 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ей, тук да не става дума за "директор на водопад", а за управление на сложна система, която изисква строго определено експертно знание. И най-вече, да не си безразличен към съдбите на живите хора,които зависят от възложената ти отговорност.

 84. 85 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#64] от "Dehumanizer":

  Той е по някоя нова програма на бюрото по труда за справяне с безработицата. Дай боже всички студенти да си намерят такава работа.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 85. 86 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Интересно е и друго -кой качи родния Бил Гейтс толкова нависоко Министерството нависоко -без образование,без специалност,без трудов стаж.
  За Калинка беше ясно ,че беше щерка на на тате- колега пожарникар, ама тоя ?
  Дали няма замесен пак някой шланг или пък стоп-палка или пък още по-просто -сине на някой спонсор-благодетел на гражданите за европейско развитие на България?
  Не ми се верва Миро да е надушил у Харизанов ,че е българския Бил Гейтс!
  Щото той на времето не можа да надуши смрадта на 40000 кг дърто ирландско говеждо ,което ние изконсумирахме под формата на саламчета ,луканчета и филе "Елена"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 86. 87 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  "най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света - Бил Гейтс, също не е имал диплома за завършено "

  Ама е бил частник, а не на държавната хранилка.
  А тоя - ЧЛЕН на ГЕРБ

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 87. 88 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#23] от "dgd":

  Хи хи хи, доколкото знам, Бил Гейтс е милиардер Такъв не се става по партийна линия Наш`те нали работят на дребно, може да го докарат до 50 млн, за по-нататък се иска и малко акъл, който акъл гербавите немат

  "Демокрацията е все едно два вълка и една овца да гласуват какво да вечерят." Бенджамин Франклин
 88. 89 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Пак ли няма да има поета отговорност за това назначение, Бойко пак ли ще се скрие?

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 89. 90 Профил на m_ad
  m_ad
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е, те сега работа стана циганска. Основно няма, мерцедес кара, вишу следва - макроикономическите показатели на алъш-вериша.
  Пък за часовника и наглостта му по медиите няма какво да се чудя. Ояла се бълхата, та се на чело изтъпанчила.
  Ама ако беше само той с това поведение, с мед да го помажеш. То като погледне човек, цялата свита на Шефа прилича.

 90. 91 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Така е нека да го прочетат. Има и нещо друго. Когато си учил, каквото и да било какво си научил и какви са фундаменталните ти знания в областта. Специаллностите на Бойко и Цветанов са си добри (едва ли има лоша специалност), но явно те са взели дипломите с връзки или са си ги платили. А факта, че изтъкват незнанието си като предимство, нежеланието да се вслушват в разумните съвети (последното е черта на много голяма част от политиците) и говоренето без да се мисли са белег на мисловна слабост и крехък авторитет. Скоро ще пада голям смях с техните бисери. Стига да не се налага преди това да си бършем сълзите от тях.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 91. 92 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  НЯКОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАТОПЕН.!.
  Но той не трябва да е от „РАНГ МИНИСТЪР”, там е цялата РИБА?
  За да си безстрашен БАБАИТ, ФАКИР, ОТРАКАН като на к....ф капака и да УМЕЕШ да ЛЪЖЕШ, се иска ВИСШЕ.
  В Америка, е имало 2-3 два – три президента които са нямали НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ, но са били едни от най-уважаваните и обожавани президенти, ЗАЩО ЛИ?
  „ЛОЗЕТО не ИСКА МОЛИТВА а ИСКА МОТИКА”
  --------------- Народна поговорка.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 92. 93 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "spas27":

  Герберите не ги интересува образованието. депутатчето от Ботевград Даниел Георгиев е с диплома от СПТУ-3.67. Важното е че таткото е дал много, ама много пари за да стане депутатин, който нито веднъж не си е отворил устата

 93. 94 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#6] от "ARRI":

  +++++++++++ благодаря ти

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 94. 95 Профил на m_ad
  m_ad
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дето се вика, бая народ е гълтал, гълта и ще глътне вода от Напоителните системи. Ама като се замисля, вината отива към праисторическите корени, криещи се в дебрите на познанието на римските "недоучили" специалисти по води и каскади.

 95. 96 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  [quote#63:"Irina"]че хората с незавършено оброзование ,притежават силна интуиция ,която рационалния разум унищожава [/quote]

  Някои хора може би, но е трудно да се отсее зърното от плявата. Аз лично заставам нащрек, когато се опитат да ми "продадат" версията "няма образование, АМА е природно интелигентен". Сега засега не е измислен по-добър критерий и входен билет за подобни длъжности от образованието. Този господин е висш държавен служител и ако държавата уважаваше гражданите си, изобщо не трябваше да го допусне до тази длъжност. Бил Гейтс и подобните му са съвсем друга тема.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 96. 97 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Като му гледам погледа - личи си, наше момче е.

  Хладен ум и горещо сърце...

 97. 98 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  поредната власт българска- кретен до кретена,кретен над кретена! с техните две ръце най-висшите висшисти у властта като Боковеца,Найденов,Константинов и др.-с техните две ръце хващат изс..аните лай..а на по-низшите от тях и с други,техните собствени висши лай..а скриват,маскират и замазват тия,по-низшите лай..а! Ще ви напоят напоително напоителниците напояващи..гаранция!!С лай..а..с какво друго??

 98. 99 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#81] от "alchemist":

  Ами да! те са точно за начинаеш ветеринар.

 99. 100 Профил на Aldin Dimitrov Aldinov
  Aldin Dimitrov Aldinov
  Рейтинг: 561 Гневно

  Ох Божеее и с Бил Гейтс почнаха да се сравняват вече ... ами да стане като него ако може, ей тъй както си е без образование да се хване с частен бизнес, а да не виси на хранилка на държавния бюджет!

  "Против глупостта и самите богове напразно се борят" Айзък Азимов
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK