Външно министерство иска холандския премиер да се разграничи от сайта срещу източноевропейците

Весела Чернева

© МВнР

Весела ЧерневаХоландското правителство изрази съжаление по отношение на ефекта от сайта на Партията на свободата. За нас обаче това не е достатъчно. Ние искаме премиерът на Холандия да се разграничи от мотивите, които стоят зад правенето на този сайт.


Това каза по БНР говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева. Според нея сайтът нарушава Хартата на основните права на ЕС, в която се казва, че е недопустима дискриминация по признак "гражданство".


"Европейската комисия е пазителят на европейските закони. Комисията е тази, която трябва да се грижи за това те да бъдат спазвани. В случая реакцията на Комисията е негативна по отношение на случилото се, но тъй като този сайт, според тях, не води поне засега до някакви законодателни или други промени, те не виждат смисъл в по-сурова реакция. Според мен тук е много важна реакцията на нашите евродепутати, добави Чернева.
Според говорителя на МВнР, трудовата емиграция от Централна и Източна Европа до голяма степен е помогнала на тези икономики през последните години. "Това е нещо, което трябва ясно да браним. Последното разширяване на ЕС допринесе затова Европа да бъде икономически по-добре, отколкото за някакъв тип социално-икономически проблеми. Те съществуваха и преди това. Те може би сега са по-видими заради кризата, но при всички случаи не са източноевропейците причината за тях. Не случайно основните икономически проблеми в момента не са в новите страни-членки", обобщи Чернева.


"Съществуването на подобен сайт води единствено до дискриминационни и ксенофобски настроения. Притеснителна е тенденцията – днес е Холандия, а утре може да бъде Италия или други страни", коментира евродепутатът Илиана Иванова. Чрез нейната интернет страницата тя е отправила покана за среща към председателя на холандската Партия на свободата Геерт Вилдерс. Както и известно, сайтът е създаден по инициатива на тази организация. 


Междувременно по ТВ7 Вилдерс заяви, че партията му подкрепя идеята България и Румъния да напуснат ЕС. "Разбира се, това не е възможно, тъй като нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членове на Съюза, уточни националистът.


Инициаторът на сайта, в който холандците могат да публикуват оплаквания срещу гражданите от Източна Европа, потвърди, че не смята да закрива страницата, въпреки обвиненията, че е дискриминационна. По думите на Вилдерс, сайтът има огромен успех в Холандия, тъй като цели да покаже всички проблеми, които българи, поляци и румънци създават в неговата страна.


"Източноевропейците извършват престъпления, пиянстват на публични места, възползват се от социалната система и, не на последно място, отнемат работни места", поясни той. Лидерът на Партията на свободата се позова на данни на хагската полиция, според които криминалните прояви на граждани на Източна Европа са се увеличили.


"Тази партия ни блокира за Шенген. Те започнаха като ислямофобска партия и търсейки ново амплоа, откриха източноевропейците", коментар също по ТВ7 българския евродепутат Андрей Ковачев.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Браво! Показваме дух . Само така.

 2. 2 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Той не се разграничава от официалното становище на страната си /на която все пак е премиер/ по членството ни в Шенген, тия искат да се разграничи от някакъв сайт, с който човека няма нищо общо ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 3. 3 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Да но по този начин се забива клин в коалицията .
  Римляните са казали -"Разделяй и владей"

 4. 4 Профил на kavvga
  kavvga
  Рейтинг: 450 Гневно

  И защо да се разграничава от официалното становище за Шенген ?
  Защото не ни управляват мутри или защото не е полицейска държава ?
  Или може би ,защото не е откраднат резерва на здравната каса , а сега се протягат крадливи ръце и към сребърния фонд ?
  Или защото държавата не се превърва в придатък на мутри-олигарси , които продължават да изсмукват кръвта на хората необезпокоявано ?

  ЗАЩО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ , питам аз ?!...

  До коментар [#2] от "deepdp":

  "Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens."
 5. 5 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Весело

  Все едно Бойко Борисов да беше се разграничил от дивотиите на Волен Сидеров пред Софийската джамия или в Батак, по времето когато Волен му крепеше .......
  Каквото искате си мислете за продължението. Дори и то да беше "парламентарното мнозинство", пак нямаше да сбъркате!

 6. 6 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 554 Гневно

  Нашето външно не се ли чувства малко в неловко положение да иска от холандското правителство да се разграничи от партия която е аналогия на нашата партия атака,която до вчера подържаше ташаците на управлението на гейберистите.

 7. 7 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 554 Неутрално

  bate_Ventzi -изпревари ми мисълта.

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4330 Неутрално

  Този абсурден сайт не само е срещу нас ,румънците и поляците,но срещу всички източноевропейци,защото в Холандия има доста унгарци,литовци и латвийци!Но масово хората се препитават с труд ,а не с престъпления!Важното е ,че нашето Външно ведомство продължава да оказва политически натиск срещу този абсурд!За мене тези холандски националисти търсят разпалване на антиемигрантските настроения и чрез това да засилят своята роля в холандското общество!

 9. 9 Профил на kras
  kras
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Правилна позиция на външното ни министерство.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Весело

  Ха-хаа!
  Голямо надуване на свирката пада!
  Не че трябва да си замълчат, но да го превръщат в екзистенциален проблем? Сайтът за лумпените холандски?

  Баси к'ва е смехория в китна Българийка!
  Цяла седмица основни новини са им някакви си 100-200 кубика дърва за огрев, с които се занимават цял министър и всички талавизии по цял ден, един куп лесничейства, че даже и търгове тържествено по талавизуръ били обявявали.
  Сега - това.

  А иначе ... кал до колене, безработицата расте, магазините се изпразват, защото хората не купуват ...
  Но вие се тръшкайте за някакъв си холански Болен Лидеров.
  И за две каруци дърва ...

 11. 11 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Според нея сайтът нарушава Хартата на основните права на ЕС, в която се казва, че е недопустима дискриминация по признак "гражданство" ....... "

  Глупаво е да се говори за дискриминация по признак гражданство, при положение,че вътре в самата България отношението към циганската престъпност, налива вода в мелницата на не една националистическа партия или движение. Широко известно е,че в именно емигрантите от циганския етнос в България и Румъния, са тези които рушат дисциплината и хармонията които Холандия си е изградила.
  Ако нашата държава бе създала по-прилични условия за живот на своите граждани ,те едва ли биха се скитали немили-недраги по черните пътеки на емиграцията.

 12. 12 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#7] от "planovik":


  [quote#7:"planovik"]bate_Ventzi -изпревари ми мисълта. [/quote]
  ...... ти пък довърши моята. Благодаря.

 13. 13 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#5] от "bate_Ventzi":

  Само за протокола:
  ГЕРБ се разграничи категорично от Атака в онзи случай, имаше декларация и на партията, и на парламентарната група /както, апропо, и на всички останали/, и оттогава практически започна разрива с Волен ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 14. 14 Профил на Вождът Бял Полуовес
  Вождът Бял Полуовес
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Тази партия ни блокира за Шенген. Те започнаха като ислямофобска партия и търсейки ново амплоа, откриха източноевропейците"...

  Ами действайте!!!Какво се кумите като моми на седенки!
  Вдигнете врява до небесата!Искайте незабавно приемане в Шенген,иначе заключенията са,че причините са чисто ксенофобски....което си беше ясно и преди де!

 15. 15 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#3] от "loshdancho":


  [quote#3:"loshdancho"]
  Римляните са казали -"Разделяй и владей"[/quote]
  ===========================

  Н Е ! Не са римляните !

  А Макиавели в своите писания .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 16. 16 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#15] от "Чардо":

  Може да си прав, но важното, е и холандците го прилагат по-успешно от нас.

 17. 17 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 561 Неутрално

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0_%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0
  За управлението на империята (на византийски гръцки: Πρὸς τὸν ἴδιον υἱὸν Ρωμανόν /т.е. съвети към моя син Роман/), популярно повече с латинското си наименование: De Administrando Imperio, е най-известното съчинение на византийския император и писател Константин Багренородни, прочул се повече с литературните си занимания, отколкото с политическата си дейност.

  Съчинението дава ценни исторически и етнографски данни за съседните на Византия народи.

  По същество "За управлението на империята" представлява ръководство за провеждане на вътрешната и външна политика на империята, дадено от Константин Порфирагенет към сина му Роман. Съчинителят съветва младия император при провеждане на външната политика, да следва стария принцип "разделяй и владей". "За управлението на империята" предписва, че не е потребно за постигане на имперските геополитически цели да се хабят средства и ресурси за водене на войни, при положение, че може "варварите" взаимно да се неутрализират с оглед опазване на византийските интереси.

  "Съветите към сина ми Роман" са написани между 948 и 952 година. Съобразно предмета си, съчинението е било предназначено за лично или поверително ползване от/в имперския двор и канцелария

 18. 18 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#13] от "deepdp":


  [quote#13:"deepdp"]ГЕРБ се разграничи категорично от Атака в онзи случай[/quote]

  Малко иезуитско беше това разграничение, Вместо това просто полицията трябваше да бъде по твърда с разбеснялите се атакисти, а тя гледаше твърде безучастно,което не беше случайно.
  А в Батак, където атакистите провалиха общоградското събрание, беше най-лесно. Просто полицията трябваше за разтури нерегистрираното мероприятие на сидеровите думбази.
  Декларацията за разграничаване беше постфастум и от кумова срама,за пред европейските, пък и не само, посланници.

 19. 19 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  А СДС ни обещаваха, че само да бутнем социализма и Запада ще ни ръкопляска, докато изграждаме "единно икономическо пространство". А в реалността - почти робска зависимост от западните господари. Особено, когато са такива противни като този гнусен холандец Вилдерс.

 20. 20 Профил на Ron
  Ron
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Вместо да протестираме свенливо чрез Весела Чернева, президента трябва да призове българите да престанат да консумират продукцията на Хайнекен и да помоли своите колеги от Румъния и Полша да отправят същия призив към своите нации. В трите държави има много жадни гърла, които утоляват жаждата си с продуктите на концерна. Това се нарича пасивен икономически натиск и би представлявал по-ефективна мярка отколкото дълбокоумните изявления напоследък по въпроса.

 21. 21 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  холандците са прави да искат източноевропеиците да се врьщат в източна европа и да работиат и сьздават нови поколениа източноевропеици които да избират по добри правителства и да изискват от политиците да решават социално икономическите проблеми на източноевропеиските страни
  например бьлгарите ако биаха 10-5 милиона щиаха да имат проблемите на гьрците а ниамаше да са равити икономически като холандиа сега източна европа е в европа и които му се работи прави бизнес план и европа плаща и субсидира

 22. 22 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#21:"dearblue"]холандцит са прави да искат източноевропеиците да се врьщат в източна европа[/quote]
  Защо не се хванаха със суринамците, черните или индонезийците като са толкова принципни ? Да вземат тях да върнат в Азия или Африка. Какво им правят източноевропейците ? Онези продават дрога под път над път, живеят на помощи, пишат се "холандци" и си правят каквото си искат. Накрая българите им виновни.

 23. 23 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#19] от "Каишков":

  ние реално не сме бутнали социализма, ако се съди по управляващите кадри у нас...

 24. 24 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#23:"lol"]ние реално не сме бутнали социализма, ако се съди по управляващите кадри у нас... [/quote]
  Бутнаха го за обикновените хора, но за тях си остана - привилегии, власт, богатство.

 25. 25 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  [quote#22:"Каишков"]Защо не се хванаха със суринамците, черните или индонезийците като са толкова принципни ?[/quote]
  Ами тези които цитираш вече са си минали по реда. След това са дошли Португалци, Турци, Мароканци, ислямити. В момента беше нужен един нов враг, който да обедини лумпените (и да повдигне малко падащия рейтинг на Вилдерс).

 26. 26 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  А аз искам холандският премиер да се разграничи от българското правителство!

 27. 27 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#22] от "Каишков":

  Защото вече имат паспорти.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#21:"dearblue"]холандцит са прави да искат източноевропеиците да се врьщат в източна европа[/quote]
  Не - не само, че не си права -така се нарушава фундаментът на ЕС законодателство и право! Който е искал да не приема на територията си граждани на други ЕС държави, да не е влизал/основавал/ в ЕС! Основно право в ЕС е правото на свободно движение на ХОРА, стоки, капитали и услуги! Време е да се разбере, че не може "старият ЕС" да ползва 'новите членове' като суровинна база и база за нискоквалифицирани кадри, а да иска те да не се ползват от основните ЕС права!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#21] от "dearblue":
  Прави били холандците ... глупости.
  По-добре подай на този прословутия Вилдерс задник за ритник. Така ще му доставиш върховно удоволствие.

 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  http://www.solvit.government.bg/
  http://europa.eu/youreurope/citizens/index_bg.htm
  http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/banking/credit-loans-and-mortgages/index_bg.htm
  Български граждани, научете и ползвайте в максимална степен правата си като ЕС граждани! Така показвате, че знаете защо сме в ЕС!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  http://ec.europa.eu/justice/citizen/index_bg.htm

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на rnenov
  rnenov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Вие от МвНР що не се озъптите малко...Това че не ни искат навън и че за нормналните хора животът е непоносим в България сте виновни само вие, политици и цялата мафиотска пасмина, която се добра до властта...С вашата алчност, некомпетентност, крадливост и лицемерие. Така, че що не се запрете!

 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#33:"rnenov"]..Това че не ни искат навън[/quote]
  Къде е това "отвън"'- България е член на ЕС и всекио бг. гражданин е и ЕС гражданин! Който не е доволен от българското си гражданство, което автоматично му осигурява и ЕС гражданство, да се откаже от него - най- добре и за Бг., и за него самият!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Т.н.Партия на свободата да дойде да види пияните-заляни холандци в Сл.бряг,които не знаят на кой свят са ,а холандките се е.ат на всеки ъгъл и са толкова фиркани,че не помнят какви са ги вършили предната нощ!

  Намерили кои да търсят кусури на другите!

 36. 36 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#34] от "dqdomart":

  А какво ще правим без гражданство? Пък и защо друг трябва да поставя условията, а не ние на другите?

 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#36:"GodMouth"]А какво ще правим без гражданство?[/quote]Обърнете се към съответният специалист за съвет.
  [quote#36:"GodMouth"]Пък и защо друг трябва да поставя условията, а не ние на другите?[/quote] Не разбирам какво искате да кажете! Публикувала съм инфо за правата на бг. граждани като ЕС граждани- кой Ви поставя изисквания?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  тиа от другите континенти дето са в холандиа обмениат европеиски опит и това е вид дипломациа и реклама на европа
  а бьлгарите дето имат имоти и земиа на село що не си ги обработват гьрците направиха 300 млрд от нема нищо а ние както сме толкова работливи и имаме плодордна земиа и имоти щиахме да ги задминеме гьрците и щяхме да сме 10-15 млн като холандците
  ама аборти презервативи анти бебе хапчета

 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "dearblue":
  Какви са Вашите права като гражданин на ЕС?
  Договорът за функционирането на Европейския съюз Ви дава право:
  да се движите и живеете свободно на територията на ЕС;
  да гласувате и участвате като кандидат в изборите за Европейски парламент и в местни избори;
  да ползвате защита от дипломатическите и консулските власти на друга държава-членка на ЕС;
  да отправяте петиции до Европейския парламент и жалби до Европейския омбудсман.
  Тези права притежават всички граждани на ЕС.
  Гражданите на ЕС имат и други права, включително:
  правото да се обърнат и получат отговор от всяка институция на ЕС на един от официалните езици на ЕС;
  право на достъп до документи на Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета при определени условия, както и;
  право на равен достъп до Публичната администрация на ЕС .
  Договорът забранява и дискриминацията въз основа на националност .
  http://ec.europa.eu/justice/citizen/index_bg.htm

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ХА, ха, ха...Очаквайте от умрел писмо!

 41. 41 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#39] от "dqdomart":

  защо ниама свободен достьп до бьлгарските закони в бьлгариа
  а триабва да си плащаш са да омащ достьп
  вие сигурно ще се рабвате на следното нещо
  о неразумнии юропео защо се срамиш да се наречеш бьлгарио

 42. 42 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  ооо неразумни юропеецо защо се срамиш да се наречеш бьлгарин

 43. 43 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#34] от "dqdomart":всички сме равни, но някои са по-равни...и това е така, защото освен право има и други регулатори на отношенията като външни и вътрешни политики например, приемане на директиви с ограничения и прочие, защото към чисто социалните се прукрепват икономически отношения...ИКОНОМИКАТА Е ДАДЕНОСТ ТОЛКОВА КОЛКОТО И ПРАВОТО ....та прав е човекът КАТО твъдри , че навън не ни искат ....и държат трудовите си пазари затворени за нас ...а ДА ГИ ПРИНУДИТЕ С ТОЯ ДФЕС дето го размахвате да ги отворят , де-кво ще съдите Холандия в СТРАСБУРГ или в Л#КСМЕБУРГ персонално????????? освен това члнеството ни , на хартия равноправно в ЕС що не се проявява дори на хартия само като такова отвъд океана примерно????

 44. 44 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  абе ,не за мнофо гадове които РЕАЛНО гадости са напарвили,а да питам-за оня араП,дето поизби и взриви в Лиеж(нищо че е Белгия,все тая!) няколко десетки местни..за него що няма сайтче?? ааа,ама стотици сайтове медийни тогава даваха и реваха,нали?? И се покри! а сега това сайтче за "лошите" източноевропейци-всъщност там са включени и средноевропейците!! Хората искат пак комунизъм в нашите страни,пак една желязна завеса,и ний да мсе в менажерията,а те оттаък..това е! и така трябва да им се текне-че натам бият!!Ако не им отърва толкоз-да напуснат ЕС,бе!!

 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  къде са сайтовете за десетките хиляди източно - и централноевропейци,дето се трудят с пот на чело и изкарват стотици милиони(а сигурно и милиарди) евра за холандската икономика?! загубили били работа зарад такива европейци?? Абей,алооо,туй е ЕС ,ако не знаете-има свобода на конкуренцията -и на трудовия пазар също!! Е,защо ХОЛАНДСКИТЕ работодатели са предпочели тия другите "лоши" европейци(които без нас и румънците ЛЕГАЛНО могат да работят най-малко по законния минимум заплащане)- защо не предпочетоха ВАШИТЕ холандчета????????????? Ясен е отговра ,нали-защото холандчетата не стават за съответните един ред дейности,некадърни са,или ги мързи или от сорта!!! Просто и ясно!! Дошли "лощите" другоевропейци и отмъкнали работицата на холандчетата,хахах! егати малоумието!! А само от такива европейци ли ви е "отнета" работата..а другите нации дето са по Холандия..те ,какво,седят настрана ,не бачкат и само лапат от въздуха ли??? Егати жалката клоунада за олигофренчета! И най-жалката и смешна история ,че се прикрива и от "партньорите" им политически в Холандия,че и от съд и т.н.?!?

 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#41:"dearblue"]защо ниама свободен достьп до бьлгарските закони в бьлгариа [/quote]
  Нима- а тук бг. закони платени ли са?! Хайде- то и в плюенето си има мярка!
  http://www.lex.bg/bg/guide#

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#37] от "dqdomart":

  Аз мисля, че това и от обща култура се знае, че правата са доста ограничени.

  Става въпрос защо ти поставяш условия "като не ви харесва - откажете се". А не може ли ние да кажем "да променим нещата така, както на нас ни харесва, а на който тогава не му харесва - той да се откаже"?

 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#47:"GodMouth"]Става въпрос защо ти поставяш условия "като не ви харесва - откажете се". А не може ли ние да кажем "да променим нещата така, както на нас ни харесва, а на който тогава не му харесва - той да се откаже"?[/quote]
  Кои сте тези "вие"? Доколкото знам, много българи виждат предимство в членството на България в ЕС и не желаят да се присъединяваме към Евразийският съюз. Мога да говоря само от свое име и мога да изкажа своето мнение.Вие говорите от името на ? кого?- чий изразител сте?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#48] от "dqdomart":и за какво НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ набутваш в сметките и ЕВРАЗИЙСКИЯ СЬ#З...НАЛИ ПОД ОНЯ ПОСТ ЗА ЛУКОВИЯ МАРш СЕ ТУПАш У ГЪРДИТЕ КАТО ГОЛЕМ ПАТРИОТАР И НАЦИОНАЛИСТ-БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ВСИчКО!!!ТОГАВА ЗА КАКВО ТИ Е ИЗОБщО чЛЕНСТВО В СЬ#З????????ВИЖ, РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛИчНОСТТА НЕ Е БОЛКА ЗА УМИРАНЕ -ЛЕКУВА СЕ...МАЙ СЕ ПОЛУчАВА КОГАТО ГУБИш ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПРАВОТО И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, СЪРЦЕТО И ОБРЕМЕНЕНОТО СИ ВКАРАНО В КАЛЪП И СТЕРЕОТИП СЪЗНАНИЕ..НО КАКТО КАЗАХ ЛЕчИМО Е. А И КАКВО ПИщИш СРЕщУ ХОЛАНДЦИТЕ БЕ МОМЕ- ОТ ЕДИН ОТБОР СТЕ - И ТЕ НАЦИОНАЛИСТИ КАТО ТЕБЕ (ТИЯ ДЕТО ГИ УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА ) ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...ТА МЕРИ С ЕДИН АРшИН- ИНАчЕ СЕ ОБЪРКВАш ЯКО В СОБСТВЕНИТЕ СИ КЪЛБЕТА!

 50. 50 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Какво ни е виновен човека,че комунистическите мутри които ни управляват са най големия резил в ЕС

 51. 51 Профил на drago
  drago
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Вече се повдигна една инициатива от Евродепутати за бойкот на холандските стоки в източна Европа. Полски евродепутат публично се изказа че спира да зарежда от Шел и да пие бира Хайнекен, като призова цяла източна европа да замени покупките на холандски стоки с други произведени в евросъюза. В изявление пред холандски вестник той заяви, че след като Холандия не ни иска работниците, ние не искаме да купуваме холандски стоки. Истината е че само действия могат да ги накарат да си променят анти източно европейската политика. Чудесна инициатива на поляците. Не е незаконно и антиевропейско да зареждаш от БП или ОМВ бместо от Шел. Ако голяма част от източноевропейците бойкотират холандските стоки ще ги поставим на колене за 2 месеца.

  drago
 52. 52 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#51] от "drago":

  Аз пък ще купувам само холандски стоки, защото съм доволен, че Холандия спря комунистическите и други попълзновения!

  А вашата акция само ще бъде още един допълнителен аргумент в полза на същото сегашно решение.

 53. 53 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#48] от "dqdomart":

  Когато ми пишете с цитат, натискайте преди това и "Отговор", иначе няма да ви видя поста.

  Говоря от името на мен и всички, които мислят като мен - колкото и да са те. Тълпата е непостоянна - вчера беше против ЕС, днес е за, утре ще е пак против. Всичко е медийно наслояване.

  Не виждам и защо трябва да се намесва евразийски съюз.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK